IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, February 15, 2013

DEMO ANTI GUNA KALIMAH ALLAH UNTUK BIBLE: PENJILAT GUAN ENG TAK MENANG TANGAN CIPTA ALASAN!!!

Friday, February 15, 2013

Sebenarnya, kalau nak dikirakan, di seluruh negara sekarang ini sedang berlaku kemarahan orang ramai yang ditunjukkan menerusi plakard, banner, bunting, mahupun poster. KALIMAH ALLAH yang mahu digunakan oleh Lim Guan Eng dalam Bible versi Bahasa Melayu dan bukannya Bible versi Bahasa Inggeris, Cina atau Tamil, telah menimbulkan kemarahan yang bukan sedikit.

Cumanya, di Malaysia, rakyatnya tergolong dalam kesenangan dan kemewahan. Jadi, kemarahan tersebut tidaklah meletus besar-besaran seperti yang berlaku di Indonesia, India mahupun Sudan.

Pun begitu, menariknya, para pecacai Lim Guan Eng yang berselindung di sebalik jenama PAS dan perjuangan Islam, rupa-rupanya mempunyai satu lagi tugas yang serba menarik. Tugas mereka ialah, dengan segera menafikan bahawa orang yang berdemonstrasi tersebut adalah AHLI PAS.


Perhatikan sahaja bagaimana kalutnya mereka menulis bahawa orang yang berdemonstrasi itu adalah AHLI PERKASA, AHLI UMNO malah ANGGOTA CAWANGAN KHAS PDRM yang menyamar sebagai ahli-ahli PAS.

Mereka cuba mencipta persepsi bahawa PAS sebenarnya tidak pernah marah dengan DAP dan Lim Guan Eng. Mereka cuba mencipta persepsi bahawa PAS sememangnya adalah ANJING yang mengharapkan tulang kering daripada Lim Guan Eng. Para pecacai Lim Guan Eng ini cuba meletakkan taraf ahli-ahli PAS sebagai jauh lebih hina berbanding babi-babi berwarna pink yang makan nasi basi.

Sindrom penafian ini telah dibuat agar Lim Guan Eng senang hati. Para pecacai Pakatan tidak pernah peduli dengan agama Islam kerana bagi mereka, agama Islam boleh diperolehi dengan mudah dan boleh pula dijual dengan harga yang amat murah. Yang penting bagi mereka ialah REDHO LIM GUAN ENG kepada mereka DAN SENANGNYA HATI LIM GUAN ENG kerana mereka membelanya dengan cerita-cerita dongeng.


Sampai bila sebenarnya para pecacai ini akan terus membuat penafian. Majoriti ahli-ahli PAS bukannya jenis yang tidak ada otak sekalipun mereka jenis yang taat membuta tuli. Apa gunanya membuat penafian kalau yang benar-benar membuat demonstrasi tersebut adalah orang Melayu yang beragama Islam.

Apakah para pecacai Pakatan yang kuat sangat menjilat Lim Guan Eng ingin pula mengatakan, orang Melayu-Islam yang membuat demonstrasi itu tidak cukup Islam kerana menentang Lim Guan Eng? Dan tersangat menarik untuk diperhatikan... YANG MEMULAKAN KONTROVERSI INI ADALAH GUAN ENG, tetapi yang beria-ia nak bela Guan Eng adalah mereka yang kelihatan seperti beragama Islam dan berbangsa Melayu!!!

Agak-agak la kalau nak bela Guan Eng pun...

4 comments:

Anonymous said...

kalau kafir tu berdegil dan akan gunakan kalimah Allah,....kita hancurkan je mereka!

Anonymous said...

Dalam dap ada extremist cina kristian yg sedang cuba memecahbelahkan umat Islam dengan isu sensitif kalimah Allah. Tolak pelampau cina kristian dap. Tolak dap. Ahli pas wajib undi umno/ bn demi akidah Islam.

Anonymous said...

Nak hanchorkan machamana?

Anonymous said...

Do we want PSY? 3x
Yes 3x

Do we want BN? 3x.
No 3x.

Habis cerita.

Blog Archive

Labels