IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Thursday, February 14, 2013

DENDA RM8000 DAN PENJARA 30 HARI TIDAK BERBALOI UNTUK KEBIADAPAN LEONG PEI KOE!!!

Thursday, February 14, 2013

Sepanjang empat tahun penubuhannya, pada tahun 1969, PRU-3 berlangsung. DAP dengan Lim Kit Siang sebagai ketuanya kempen-kempen yang dijalankan oleh DAP dan Kit Siang lebih banyak menjurus kepada penghapusan Institusi Kesultanan Melayu dan apa-aa sahaja yang berkaitan dengan Melayu. Kit Siang dan DAP cuba menyambung tugas yang telah ditinggalkan oleh PAP dan Lee Kuan Yew.

Apa yang berlaku selepas itu adalah TRAGEDI BERDARAH!

Selepas gagal dalam tahun 1969, DAP dan Kit Siang agak mengendur sedikit sekalipun masih tidak membuang semangat mereka untuk merepublikkan Malaysia. Hanya pada tahun 2008, apabila Anwar Ibrahim menjadi rakan kongsi dan kepala konspirator, DAP dan Lim Guan Eng, anak dan pengganti fungsi Lim Kit Siang, meneruskan semula agenda lama mereka.

Namun kempen dan kaedah yang dijalankan oleh Lim Guan Eng lebih halus dan tidak konvensional sepertimana yang diamalkan oleh bapanya. Lim Guan Eng menyerang saraf dan kekuatan dalaman Melayu. Dia tidak menentang Raja-Raja Melayu secara berterus-terang tetapi melakukan perlecehan sepertimana yang dilakukan oleh LEONG PEI KOE, pengikut tegarnya yang kemudian ditahan, dibicarakan dan dijatuhi hukuman.

Cubaan Guan Eng telah berhasil. Undang-undang di Malaysia masih tidak dapat mengajar dan mendidik rakyatnya, terutama sekali yang berasal daripada kaum imigran agar tunduk hormat kepada apa-apa sahaja yang digariskan oleh Perlembagaan.

Biarpun di Singapura sendiri, mana-mana usaha untuk memburuk-burukkan PAP dan Lee Kuan Yew akan berhadapan dengan tindakan undang-undang yang sangat keras, termasuklah hidup dalam kemuflisan buat selama-lamanya, apa yang berlaku di Malaysia pula adalah sebaliknya.
SUmZ0
Undang-undang di Malaysia terlalu lembut, baik sebelum tahun 1992 iaitu pindaan terhadap kekebalan raja-raja mahupun selepas tahun berkenaan semenjak merdeka. Pengalaman pahit pada tahun 1969 daripada angkara Lim Kit Siang, nampaknya masih tidak mematangkan pentadbiran negara terhadap asas penting pembentukan negara ini dari semenjak zaman Langkasuka dan Kedah Tua lagi lebih semilineum yang lalu.

Sikap yang ditonjolkan oleh LEONG PIE KOE sebenarnya tidak akan berhenti begitu sahaja. Sepanjang tahun 2008 sehingga 2012, para pengikut Pakatan Rakyat, khususnya yang berteraskan DAP secara terang-terang telah melakukan penghinaan terbesar terhadap Institusi Kesultanan Melayu dengan serangan secara terbuka terhadap DYMM Sultan Perak dalam kontroversi peralihan kuasa dari Pakatan Rakyat kepada Barisan Nasional selepas tiga orang ADUN Pakatan melompat keluar dan menjadi ADUN Bebas.

Begitu juga penghinaan yang dibuat oleh para pengikut PKR dan DAP terhadap DYMM Sultan Selangor dalam kemelut KRISTIANISASI yang berjaya dihidu dan didedahkan membabitkan DUMC dan sebuah gereja Angelical di mana kebanyakan pemimpin DAP adalah ahli utamanya. Serangan dan penghinaan terhadap DYMM Sultan Selangor juga telah diperlihatkan secara nyata menerusi kontroversi perlantikan SUK yang baru. Dan serangan serta perlecehan itu masih diteruskan sehingga kini membabitkan Raja Muda Selangor.

Timbul persoalan, apakah kerana tergila-gilakan STATUS KEBEBASAN dan tidak ingin dikenali sebagai sebuah masyarakat yang menjunjung FEUDALISME, maka harga yang dibayar oleh penghina-penghina Institusi Kesultanan Melayu itu, jauh lebih rendah berbanding nilai saman pemimpin politik seperti Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng terhadap musuh-musuh mereka?... TERUSKAN BACAAN DI SELANGORDAILY.COM

19 comments:

Anonymous said...

Kalau kita rakyat Malaysia hendak tahu:-
(1) Siapa yang terlibat dalam pembunuhan Altantuya
(2) Bagaimana wang RM500 juta komisyen diagihkan
(3) Siapa yang terlibat dalam pemberian konsesi tol jalanraya
(4) Bagaimana projek2 kerajaan mengayakan Ananda, Syed Mokhtar, YTL, Bejaya, Gamuda dll
(5) Cerita disebalik pembelian segala alatan untuk tentera Malaysia- bot peronda buatan Amin Shah, bot peronda jenerasi ke2, pembelian Sukhoi, pembelian APC dll
(6) Kebenaran disebalik pendedahan Deepak
(7) Sama ada Najib dan isteri merompak negara
(8) Dan banyak lagi

Maka langkah yang paling mudah, ialah bila PRU 13 tiba, mari kita berpakat dengan suatu hati dan matlamat, humbankan UMNO dan BN. kemudian kita buat tribunal, mahkamah khusus dan select ccommitees memanggil semua yang terlibat, untuk di adili sebelum kita hantar mereka bermukim di Resort Sungai Buloh. Tidak mati orang Melayu kalau UMNO tewas!

Anonymous said...

Ya saya sangat bersetuju dengan anda. Tidak mati orang Melayu kalau UMNO tewas! Tetapi akan sengsara orang Melayu jika BN (UMNO) tewas. JANGAN DAH TERHANTUK BARU TERNGADAH

Anonymous said...

Sokong BN juga.

Anonymous said...

Rakyat Malaysia nak tahu gak bgmana cina DAPig boleh dpt tanah beribu2 hektar di kelantan..
-Bgmana hutan2 simpanan kini gondol atas alasan pembukaan ladang ..
-bgmana harta2 rakyat Selangor kini di rompak secara terbuka oleh lanun2 pr..
-bgmana cina Harbi menghalau org Melayu n India dr pulau...
-bgmana ANUwar dan kes berbilion2 yg di songlap walhal dah ada saksi ...
-NAK TAHU GAK MACAMANA AIR MANI ANUwar BOLE ADA DLM DUBUR SAIFUL!!!!
-MANA JAM OMEGA

hangkedee said...

Pm pertama singapork melayu, lepas itu sehingga kini tiada lagi melayu. mungkin lepas ini mamat bahlol anon 8.44 PM melayu Singapork seterusnya....ARE you ready to eat pork every day in ship.Siapa cakap ini cuba jelaskan.

Anonymous said...

Aku pun nak tahu juga macam mana Ngeh & Ngo dapat ratusan ribu hektar tanah di Kelantan sedangkan mereka orang Perak dan kafir harbi!. Kalau terbukti Pork Nick bersalah, humbankan siCikeding tua nak mamposs tu ke Resirt Penjara Sg. Buloh. Boleh dapat title banduan macam Anwar!. Kedua, siasat secara telus penyelewenagn duit Tabung Memali. Jika si Mat Syaboo didapati bersalah campakkan dia ke Resort Penjara Taiping supaya dia boleh dekat dengan jirat Mat Indera pujaan hatinya. Dan banyak lagi..

Anonymous said...

Kita rakyat Malaysia juga nak tahu:-

(1) Macam mana sekolah Cina diPerak
dapat tanah ribu ekar.
(2) Macam mana tanah Cina diPerak
dapat kurnian tanah 999 tahun.
(3) Macam mana Anwar boleh
kelentong Bank Negara dalam
projek TPPT.
(4) Mana duit rakyat berbillion
Anwar manipulate diBank Negara
dalam pasaran mata wang asing
semasa beliau jadi Menteri
Kewangan. "Rugi atas kertas
sahaja".
(5) Mana pergi wang 5 billion yang
dibawa keluar oleh Anwar.
(6) Macam mana Anwar boleh habiskan
lebih kurang RM50 juta dalam
programnya menfitnah kes
Alantuya.

Banyak lagi.....

Anonymous said...

Geng PR barua ni memang... apa cina ckp depa duk percaya, try nak ubah pentadbiran kononnya. Kepala hotak depa, negara ni bukan uniraces yg semua kepentingan rakyat disamaratakan. Kena paham dulu kat mana negara ni terletak... dlm dunia nusantara. Geng depa ni, kalau kawan cina dia ckp babi panggang sama mcm kambing panggang pun bleh percaya

Anonymous said...

Sambutan Tahun Baru Cina tahun ini meninggalkan parut yang besar kepada Najib.

Harapannya untuk menjadikan sambutan perayaan itu sebagai medan untuk mendapat lonjakan sokongan daripada pengundi Cina ternyata tidak menjadi, sebaliknya bakal menjadi duka yang berpanjangan.

Pelaburan jutaan ringgit membawa Psy menghiburkan kaum Cina dan kesanggupan berlakon dalam iklan akhirnya tidak membawa pulangan yang menguntungkan.

Tiada apa lagi yang boleh dilakukan oleh Najib dalam waktu yang kian singkat untuk mengubah pendirian pengundi Cina kali ini. Mereka nampaknya sudah menetapkan pendirian dan ingin berubah.

Sebagaimana Islam menggalakkan berhijrah, nampaknya pengundi Cina juga memahami kebaikan berubah. Sesetengahnya sudah pun menikmati faedahnya.

Najib kini hanya mampu berserah dan berdoa. Dan sambil memikir-mikir tarikh yang sesuai untuk membubarkan Parlimen, Najib dan Rosmah bolehlah mulai berkemas apa-apa yang patut untuk meninggalkan Seri Perdana kerana jika kedudukan pengundi Cina ini tetap tidak berubah, harapan BN untuk mempertahankan Putrajaya sebenarnya sangat-sangatlah tipis.

Najib, Selamat berangkat keMongolia!

Anonymous said...

Bodoh dan bodoh yg tetap sokong PR..jika PR jd kerajaan antara yg akan disentuh:
1) kalimah Allah..
2) LBGT
3)kuasa raja2 melayu
4)hak istimewa org melayu
5)singapore akan bergabung malaysia
6) malaysia akan jd republik
so buatla rumusan sendiri bila perkara diatas akan diubah/dipinda/dihapuskan. masa yg ternganga mulut adalah melayu..

Anonymous said...

Confident betul si anu 10:34pm. Nampaknya ada confident dengan SPR lah tu.Tahniah dan terimakasih kalau tak duk melalak bersih1,bersih2 dan macan2 lagi bersih konon2 SPR tak bersih tetapi semuanya kotor dan menyusahkan orang. Kita tengok nanti siapa yang kena...:-Q

Pipih Melayang said...

Cina harbi dah tentulah dengan agenda mereka tetapi golongan Melayu Harbi macam anon 8.44pm ni terang terang di perkudakan ni patut di kerjakan dulu, sebab mereka ini adalah saki baki species dalang R. Mandaliar yg menjahanamkan Kesultanan Melayu zaman dahulu. Ilmu tak ada hanya pungutan dari ceramah jalanan & mencaci akan keburukan org lain. Memang tak ada produktiviti punya Melayu yg dah jadi bangsat.

Daeng Selili said...

poting oleh admin berkisar tentang respond perundangan Malaysia yang mengenakan tindakkan PENGAJARAN kepada jenis pemakan BABI itu dijatuhkan hukuman..ada lagi bangang duk kutai isu altantuya...peguam anwar(zulkifli nordin)dah kata Najib tak terlibat dgn isu tu...ada orang tertinggal bas ek?hehehehe...back to topic pada aku hukuman itu ringan..elok dia tu..ngeh dan ambiga dilucutkan kerakyatannya...

Anonymous said...

Selepas ini DAP dgn bantuan PAS akan angkat budak cina ini sebagai Hero ! Dap tak perlu bersusah payah lagi kerana PAS sedia membantu !!!

Anonymous said...

Saudara Pembaca,
Itulah sebab kita patut berdoa BN menang dua pertiga majoriti.
Sekiranya menang, Insyaallah tolonglah perketatkan undang undang yang menyentuh sesitiviti kaum terutama agama, bangsa, bahasa dan kebudayaan.
Kita tidak boleh salahkah mahkamah yang menjatuhkan hukuman ringan kepada Cina DAP itu yang biadap itu, kerana setakat itulah yang boleh dilakukan.
Tapi jika pemimpin UMNO masih bacul dan takut untuk menggubal hukuman yang setimpat kepada Cina DAP biadap ini, ajar mereka pada PRU 14 terutama pemimpin lembik seperti menteri KDN dan yang sekalas dengannya.

Anonymous said...

Kalau Umno teruk sangat keadaan negara kita tentulah jadi macam Filipina dan Indonesia atau lebih teruk. Negara kita akan mundur dan akan kebelakang. Cuba lihat kemboja, satu masa dahulu kemboja adalah lebih maju daripada Singapura (baca reader digest) oleh kerana ianya diperintah oleh mereka yan tidak beretika maka lihat apa jadi sekarang. Kalau nak tulispun biarlah beretika. Kerana ianya akan reflect keimanan kita. Dan akan menentukan kedudukan kita diakhirat kelak. Kalau anda Islam. Kalau anda kafir semoga anda mendapat hidayat untuk memahami Islam.

Anonymous said...

PENYOKONG PAS SEBENARNYA BUKAN PELACUR TAPI BACUL. SENYAP KITIPAS BILA LGE KATA NAK GUNA NAMA ALLAH UNTUK.BIBLE MELAYU KRISTIAN. LEPAS DI TENTANG HEBAT OLEH ULAMA UMNO BARULAH NAK TWIST. TOK GURU NIK AZIZ DAN HJ HADI PUN BOLEH TERSILAP FAHAM BAHAWA KRISTIAN NAK GUNA ALLAH SEBAGAI TUHAN MEREKA. MANA UCAPAN MAAF DARIPADA NIK AZIZ DAN HJ HADI. TAPI MOU MEREKA DENGAN DAP MASIH ON.

Anonymous said...

Kalau yang melakukan kesalahan ini adalah orang melayu, dah tentu kena penjara 2-3 tahun. Tapi sebab nak dapat undi cina maka UMNO terpaksalah ringankan hukuman. Segala hasil negara, bantuan dan kewangan hanya untuk kroni UMNO sahaja.kalau usahawan biasa,memang tak akan dapat apa2 bantuan,walaupun daripada institusi milik kerajaan.

Anonymous said...

Anak cina main jari
Terbukti hatinya yang langsi
Hasil mahsyul haram bercampur maksiat
Bumi dipijak dicemar onar

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Airmata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik kitul

Blog Archive

Labels