IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, February 19, 2013

HUSAM TERKEPIT-KEPIT DIJELING TAIB MAHMUD... PAS BAKAL SERTAI BARISAN NASIONAL SARAWAK?

Tuesday, February 19, 2013

Satu pertemuan telah diadakan antara Naib Presiden PAS, Husam Musa dengan orang kuat Barisan Nasional yang teruk dikutuk oleh PAS sebelum ini, Pehin Sri Taib Mahmud di pejabatnya di Wisma Bapa Malaysia di Petrajaya, Kuching.

Blogger Sahabat APANAMA memuji 'keberanian' Husam bertemu Taib Mahmud di dalam 'sarang' Taib Mahmud sendiri. Namun melihat kepada cara Husam Musa duduk, anda boleh agak bagaimana kecutnya Husam di sebelah Taib.

Walaupun sebenarnya pertemuan antara Husam dengan Ketua Menteri Sarawak itu berkenaan dengan gelembong Husam Musa tentang tuntutannya untuk mendapatkan lebih banyak royalti minyak dari Kerajaan Persekutuan untuk negeri-negeri yang mengeluarkan minyak, namun pastinya PKR dan DAP sedang susah hati dengan pertemuan berkenaan.

Royalti minyak hanyalah satu alasan. Dengan kemelut yang sedang berlaku dan amaran Hadi Awang bahawa PAS akan keluar dari Pakatan sekiranya PKR dan DAP terus menekan dan merugikan PAS, pastinya pertemuan berkenaan mempunyai signifikan yang cukup besar.

DAP dan PKR memang mengintai Sarawak. Ketika PRN Sarawak April 2011, PKR telah meletakkan calon yang paling ramai dan cukup yakin mereka mampu menawan 49 kerusi DUN. Serangan bertali arus, terutama terhadap keperibadian Ketua Menteri Sarawak, digemblengkan oleh DAP dan PKR. Dan pada ketika itulah, PKR cuba menunjukkan kepada rakyat Malaysia siapa sebenar mereka iaitu DANA SERTA KEPAKARAN ASING yang menjadi teras dan kekuatan parti tersebut.

PAS yang berkeyakinan menawan sekurang-kurangnya satu kerusi DUN, terkulat dan peristiwa penghinaan DAP dan PKR, terutama sekali membabitkan Azmin Ali, menunjukkan betapa marhein dan hinanya PAS di mata DAP dan PKR.

Namun, akhirnya Taib Mahmud membuktikan sesuatu. Kuasanya tidak berkurangan. Partinya, Parti Pesaka Bumiputera (PBB) menang kesemua kerusi yang mereka tandingi. Barisan Nasional kekal berkuasa di Sarawak dengan majoriti besar. Usaha DAP dan PKR yang menelan belanja ratusan juta ringgit, ditambah pula dengan kepakaran asing yang mahu menjajah Sarawak, dikecewakan oleh seorang lelaki bertubuh kecil bernama Taib Mahmud.

Husam pula mengetuai sebuah pertubuhan yang dinamakan 'R' untuk Royalti... sebuah pergerakan yang berpangkalan di Kelantan yang kuat buat bising menjanjikan berbilion ringgit untuk rakyat Kelantan yang sebenarnya tidaklah berbeza langsung dengan janji HINDRAF kepada masyarakat India Malaysia untuk memberikan mereka 1 Juta Pound Sterling daripada gantirugi.

Apakah dengan berselindung di sebalik 'R' dan tuntutan royalti minyak, Husam Musa sebenarnya membawa satu misi lain? Adakah Husam Musa sebenarnya menjadi utusan khas Abdul Hadi Awang ke Sarawak? Atau sebenarnya Husam Musa sedang merundingkan sesuatu yang sangat bersejarah kepada PAS sendiri?

Kita tunggu!

Yang pasti, kalau Taib Mahmud mampu meluangkan masa untuk duduk dan mendengar gelembong Husam Musa, tentu sekali ada sesuatu yang lebih penting dari royalti minyak yang dibincangkan!

1 comments:

Anonymous said...

[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci の財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 新作 財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci メンズ 財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 長財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 財布 新作[/url]
グッチは、イタリアの方法および皮革製品商標(グッチグループの一部)です。それはフランスの会社PPRによって所有されます。グッチは1921年にフィレンツェでGuccioグッチによって設立されました。 オフィシャル オンラインショップ では、オンライン限定商品をはじめ、ハンドバッグやラゲージ、レザー小 物、スカーフ、ベルト、ウォッチなど幅広い製品のラグジュアリーなオンライン ショッピングをお楽しみいただけます。

[url=http://www.yahooguccionline.com/☆大人気グッチ-長財布を激安販売中【送料無料】グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-長財布-ウィンターローズ-p-716.html]http://www.yahooguccionline.com/☆大人気グッチ-長財布を激安販売中【送料無料】グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-長財布-ウィンターローズ-p-716.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/【gucci-財布特別価格セール】グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-二つ折財布-ダークブラウン-21209-p-571.html]http://www.yahooguccionline.com/【gucci-財布特別価格セール】グッチ-gucci-グッチ-gucciシマ-二つ折財布-ダークブラウン-21209-p-571.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/「gucciグッチ-アウトレット」【即纳】グッチ-gucci-ハンドメイド-ウーブンウェブ-ハンドバッグ-ホワイト-p-423.html]http://www.yahooguccionline.com/「gucciグッチ-アウトレット」【即纳】グッチ-gucci-ハンドメイド-ウーブンウェブ-ハンドバッグ-ホワイト-p-423.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/【gucci-財布特別価格セール】グッチ-gucci-ggトゥインズ-二つ折財布-ベージュ&ダークブラウン-2330-p-518.html]http://www.yahooguccionline.com/【gucci-財布特別価格セール】グッチ-gucci-ggトゥインズ-二つ折財布-ベージュ&ダークブラウン-2330-p-518.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/★グッチgucci★超人気アイテムが続々入荷中グッチ-gucci-ウェビングライン-gg柄-トートバッグ-ベージ-p-316.html]http://www.yahooguccionline.com/★グッチgucci★超人気アイテムが続々入荷中グッチ-gucci-ウェビングライン-gg柄-トートバッグ-ベージ-p-316.html[/url]

Blog Archive

Labels