IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, February 15, 2013

MAHATHIR TELAH MEMBAHAYAKAN MASYARAKAT MALAYSIA DAN PERLU DIHUKUM!!!

Friday, February 15, 2013

Seorang Bishop, Paul Tan yang mengaku kononnya, dia berpegang teguh kepada ajaran Katholik yang tidak membenarkan orang sepertinya mencampuri hal-hal politik, hari ini menyarankan agar Dr. Mahathir dijatuhi hukuman berat kerana telah membahayakan keselamatan rakyat Malaysia menerusi ucapan-ucapan dan tindakan-tindakannya.

Paul Tan barangkali terlupa atau sengaja buat-buat lupa, kehadiran agama Kristian di negara ini sebenarnya tidak akan menjadi mudah kalau bukan kerana orang Melayu dan Bumiputera yang bersikap terbuka. Dan Paul Tan juga barangkali sengaja buat-buat lupa, mana-mana negara yang mahu menjadi negara Kristian, akhirnya yang berlaku adalah kekejaman dan pembunuhan kejam terhadap rakyatnya, terutama sekali terhadap rakyatnya yang beragama Islam.

Sejarah Conquistador Sepanyol telah membuktikannya. Filipina sebagai negara Kristian terdekat dengan Malaysia telah menyaksikan pertumpahan darah yang bukan sedikit apabila Sepanyol yang menjajah dan menjarah negara tersebut, melakukan pemaksaan ke atas rakyat pribumi memeluk agama Kristian. Dan mana-mana yang enggan akan dibunuh dengan kejam.

Walaupun Paul Tan dan Evangelist yang lain cuba menggambarkan kononnya Kristian adalah sebuah agama aman damai dan penuh kasih sayang, hakikatnya, penganut Kristian, terutama sekali penyebar agamanya tidak pernah mempraktikkan kedamaian dan kasih sayang sepertimana yang mereka ucapkan. Sebaliknya, mereka lebih senang dengan tipu perdaya, sentiasa berusaha memusuhi umat Islam, sentiasa mencari jalan bagaimana hendak menghapuskan Islam dan sentiasa tidak berpuas hati terhadap Islam.

Kerana itulah, mereka sibuk hendak menggunakan KALIMAH ALLAH untuk Bible dengan alasan KALIMAH ALLAH telah digunakan dalam Bible versi Bahasa Arab dan Turki. Walhal mereka punya bahasa langsung tidak ada persamaan dengan Bahasa Arab apatah lagi Turki. Sebaliknya KALIMAH ALLAH hendak digunakan kerana ia lebih dekat dengan umat Islam dan bagi tujuan memperkenalkan serta mempromosikan agama Kristian di kalangan umat Islam, sebagaimana mereka berjaya dalam mempromosikan pelbagai kebudayaan seperti sambutan Hari Valentine, Sambutan Tahun Baru dan sebagainya.

Paul Tan samalah seperti PEMBOHONG yang lain. Sepatutnya sebelum dia mengamuk dengan Dr. Mahathir atau PERKASA, seharusnya dia menyalahkan dirinya sendiri. Kalau dia sendiri merupakan bukti tentang KEBAIKAN HATI dan KEMURAHAN HATI orang Melayu dan Bumiputera, kalau agama yang dianutinya sehingga membolehkan dia menjadi seorang Bishop wujud di negara ini kerana keterbukaan orang Melayu-Bumiputera, bagaimana mungkin dia boleh menyalahkan Mahathir dan PERKASA?

Apa yang berlaku sekarang, adalah salah puak-puak seperti Paul Tan sendiri. Kalau Perlembagaan Malaysia pun tidak tahu dihormati, dan dilanggar sesuka hati, mengapa pula Paul Tan sibuk nak tuding orang nu salah, orang ni salah...

Sepatutnya sebelum disarankan agar Mahathir dan PERKASA dijatuhi hukuman berat, ada baiknya kalau Paul Tan, diterajang keluar dari Malaysia dan kerakyatannya dicabut.

Takut dia apabila Mahathir sarankan orang Melayu bersatu, mendapatkan majoriti dua pertiga dalam PRU akan datang kalau hendak melucutkan kewarganegaraan seseorang, yer... tu ler pasal Paul Tan menggelitik.

6 comments:

Anonymous said...

Lu sapa mahu mmprtikaikan negarawan yg byk berjasa pada Malaysia wahai Paul Tan aka Syai Tan...

Anonymous said...

SUDAH TIBA MASANYA ORG MELAYU TUNJUK SIAPA TUAN DI BUMI BERTUAH INI!! KADOK DAH NAIK JUNJUNG!!!!

Anonymous said...

PAS masih nak lindungi dan pertahankan paderi ni lagi ke walaupun majlis syura PAS dah buat keputusan?

Agama dan 1,2 kerusi Parlimen mana satu pilihan ahli2 PAS?

Anonymous said...

Setuju.

Sudah sampai masanya org Melayu bersatu dan bertindak sebelum dipijak macam 13 Mei.

Anonymous said...

Bishop kepala hotak berdengung!!!!Tak sedar diri merempat di negeri orang.Pandai-pandai nak sebarkan agama sesat di kalangan umat Islam. KO Paul Tan! KO Paul Tan!Boleh berambuslah dari negara Islam ini!!!

Anonymous said...

Paderi Anjing.....mukanya buruk dan badannya busuk ..sebusuk bau babi.....jahanamlah lu...!!!!

Blog Archive

Labels