IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Wednesday, February 27, 2013

PENDUDUK LEMBAH PANTAI TIDAK SEMBUNYI-SEMBUNYI LAGI TUNJUKKAN KEBENCIAN KEPADA NURUL IZZAH!!!

Wednesday, February 27, 2013

nurul1
Kalau pada tahun 2008 dahulu, Nurul Izzah mendapat sambutan yang cukup hebat dari kalangan penduduk Lembah Pantai. Nurul Izzah yang mendapat julukan sebagai PUTERI REFORMASI, kelihatan begitu gagah kerana dikelilingi lautan manusia yang mengharapkan keajaiban akan berlaku apabila Nurul Izzah dipilih mewakili mereka.
Justeru apabila keputusan PRU12 diumumkan untuk Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah berjaya mengalahkan penyandangnya, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dengan majoriti yang agak besar. Nurul Izzah yang mewakili PKR memperolehi 21,728 undi berbanding Shahrizat yang hanya mendapat 18,833 undi. Majoriti yang diperolehi oleh Nurul Izzah adalah 2,895 undi. Pada PRU11, Shahrizat menang besar di Kerusi Parlimen Lembah Pantai dengan mendapat majoriti 15,288 undi.
nurul2
Agak menarik kali ini, yang menjadi saingan utama Nurul Izzah di Lembah Pantai adalah Raja Nong Chik, bukan lagi Shahrizat Abdul Jalil. Kempen huduh yang menjadi sebahagian daripada rukun PKR, bagaimanapun, mulai pudar dan kurang meraih perhatian penduduk Lembah Pantai, apatah lagi membabitkan beberapa insiden yang memperlihatkan betapa buruknya perangai Nurul Izzah dan konco-konconya termasuklah menjemput samseng-samseng India dan Cina dalam insiden di rumah pangsa Bukit Kerinchi.
Langkah-langkah yang diambil oleh Raja Nong Chik dalam menangani masalah penduduk di Lembah Pantai, membuka mata banyak pihak yang sebelum ini kuat menyokong Nurul Izzah. Ditambah pula dengan sikap Nurul Izzah yang langsung tidak mempedulikan rakyat marhein tetapi lebih banyak memberikan tumpuan kepada kawasan-kawasan ‘kaya’ di Lembah Pantai, semakin menyedarkan penduduk Lembah Pantai bahawa mereka sebenarnya tidak memerlukan langsung Nurul Izzah.
Persoalan yang paling kerap dilontarkan ialah, apa yang telah Nurul Izzah lakukan di Lembah Pantai sepanjang dia menjadi Ahli Parlimen kawasan berkenaan?
nurul3
Segala masalah di Lembah Pantai, semuanya diselesaikan oleh Raja Nong Chik. Dari masalah pemindahan penduduk rumah pangsa Kampung Kerinchi ke perumahan yang lebih selesa, sehinggalah masalah setinggan terbakar di Jalan Kubur, Pantai Dalam serta masalah penjaja serta penggerai di Little India Brickfields.
Sedangkan Nurul Izzah pula tidak punya masa untuk penduduk Lembah Pantai. Dia lebih banyak... TERUSKAN BACAAN KE SEL13.COM

0 comments:

Blog Archive

Labels