IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, February 11, 2013

PSY GANGNAM PENANG: KALAU MAJLIS GUAN ENG, DAH MAMPUS DIORANG NI KENA LANYAK.... TAPI INI MAJLIS BARISAN NASIONAL!!!

Monday, February 11, 2013

Sebelum kedatangan artis Korea yang terkenal itu, Lim Guan Eng dan konco-konconya telah cuba membuat fitnah tentang negara ini dan rakyatnya. Kononnya negara ini miskin, rakyatnya menderita dan telah dizalimi sepertimana yang dilakukan oleh CONQUISTADOR KATHOLIK SEPANYOL terhadap rakyat Filipina pada abad ke-16 lampau sehingga memaksa mereka memeluk agama Katholik. Malaysia digambarkan sebagai sebuah negara Islam dengan kerajaannya melakukan pemaksaan ke atas rakyat Malaysia hukum-hakam Islam yang serba jumud dan ketinggalan.

Itu yang cuba dilakukan oleh konco-konco Lim Guan Eng menerusi Pagewall Facebook rasmi PSY. Dan tidak nampak mana-mana pihak dari pecacai Pakatan yang cuba membela tentang kebaikan dan keterbukaan Islam sebaliknya turut menyokong apa-apa sahaja yang dimainkan oleh konco-konco Guan Eng dan DAP.

Hari ini, seperti yang dijanjikan, PSY Gangnam membuat persembahan di Sekolah Cina Hian Chiang. Entah berapa jumlah yang hadir, tetapi berpuluh ribu orang kelihatannya.
Setelah membuat kenyataan kurang ajar, Guan Eng tidak berani datang ke sekolah berkenaan untuk turut sama merasai sendiri KEHEBATAN BARISAN NASIONAL, keterbukaan BARISAN NASIONAL, kemesraan BARISAN NASIONAL, yang memberikan peluang kepada sesiapa sahaja untuk berada di halaman mereka. Guan Eng tidak berani berhadapan dengan kenyataan dan realiti bahawa rakyat Pulau Pinang memang tidak peduli dengan arahan dan perintahnya agar mereka BERBAJU HIJAU LYNAS, MERAH DAP, KUNING 'BERSIH', dan OREN 'ANAK'.

Sebaliknya, yang datang berpakaian biasa, terlalu ramai dan beribu-ribu kali ganda berbanding mereka yang akur dengan perintah Guan Eng.

Pun begitu, tungau-tungau yang berlagak seolah-olah mereka adalah TUAN BESAR dalam majlis anjuran Barisan Nasional Pulau Pinang itu, LANGSUNG TIDAK DIAPA-APAKAN. Jangankan dipukul, dibelasah sampai maut, atau dipijak atau paling tidak pun diludah dan dikencing beramai-ramai, ditegur pun tidak. Sebaliknya, mereka dibiarkan untuk sama-sama menikmati persembahan PSY Gangnam yang telah ditaja oleh sebuah syarikat korporat.

Tahun lalu, Guan Eng dan DAP serta Pakatan Rakyat telah menganjurkan sebuah persembahan K-POP di Batu Feringghi dengan menggunakan WANG RAKYAT PULAU PINANG berjumlah RM3 juta untuk sambutan Tahun Baru Cina. Manakala tahun ini, Barisan Nasional pula menggunakan wang tajaan daripada syarikat korporat untuk tujuan yang sama.


Para pecacai Pakatan Rakyat, khususnya yang begitu menyanjung Lim Guan Eng sedang bertungkus lumus menyediakan pelbagai alasan. Dan lebih memalukan mereka ialah apabila PSY Gangnam dan rombongan persembahannya yang menjejakkan kaki ke Malaysia, dapat melihat sendiri suasana serta persekitaran yang SANGAT BERBEZA dan TIDAK SEPERTIMANA YANG DIGAMBARKAN OLEH KONCO-KONCO GUAN ENG!!!

Tidak dapat dibayangkan, bagaimanalah keadaannya sekiranya program persembahan PSY Gangnam itu merupakan anjuran Pakatan Rakyat dan DAP, manakala puluhan ribu yang datang itu adalah penyokong Pakatan dan tungau-tungau yang berlagak seperti TUAN BESAR itu pula adalah penyokong Barisan Nasional atau lebih menarik lagi... PENYOKONG UMNO...

Apalah nasib mereka agaknya... hidupkah lagi mereka ketika artikel ini ditulis?

4 comments:

Anonymous said...

Kes rogol dan bunus gadis14 tahun di alor setar melibatkan anak pemimpin umno?? Terjadi pada minggu lepas..

Anonymous said...

Kalo dia anak sapa pon kalo bersalah insyaAllah cukup bukti akan terima hukuman...tapi kalo melibatkan sukusakat pakatan maka akan BANYAKla lembu2 /babi2 dan anjeng2 yg menyalak berguling atas jalanraya beraksi seolah2 dizalimi...walhal keputusan belum di ketahui...

Anonymous said...

Setuju bro

Anonymous said...

Betul tu Anon 2.46 kalau suku sakat Pakatan...tengok aje lah kes Liwat tangguh sampai 60 kali cakap tak serupa bikin. Kalau dia yang buat semua tuduh UMNO fitnah.Bagi kita kalau UMNO yang bersalah kenalah tanggung tak pernah tuduh mereka.

Blog Archive

Labels