IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, February 19, 2013

SELEPAS BUNUH SEORANG ANGGOTA TENTERA MELAYU, TIAN CHUA PERLEKEH ANGGOTA KESELAMATAN YANG MAJORITINYA MELAYU-BUMIPUTERA!!!

Tuesday, February 19, 2013
Bukan main lagi Tian Chua mengutuk, mencerca, dan memperlekeh-lekehkan usaha pihak keselamatan dalam kontroversi pencerobohan warga Filipina yang mendakwa Sabah adalah hak milik Kesultanan Sulu yang telah pupus hampir seabad yang lalu.

Tian Chua yang pernah membunuh seorang anggota tentera di laluan Mersing-Rompin dengan melanggar dari belakang mangsa yang sedang bermotorsikal, sekali lagi mencerca pasukan keselamatan yang terdiri daripada polis dan anggota tentera. Sebabnya Tian Chua sangat tahu, hampir kesemua anggota tentera dan polis di Malaysia merupakan berketurunan Melayu-Bumiputera. Kelompok Cina dan India, terlalu sedikit jumlah dan kuota untuk Cina dan India, terpaksa diisi dengan kaum Bumiputera.

Bab nak jaga negara dan membela negara, semuanya diserahkan kepada Melayu-Bumiputera. Bab nak menjahanamkan negara, serahkan kepada Tian Chua, Anwar Ibrahim, Kit Siang, Guan Eng, Karpal Singh dan yang sekapal dengan mereka.

Tian Chua mempertikaikan insiden berkenaan dan menganggapnya sebagai satu lakonan semata-mata. Menurutnya, kalau bukan lakonan, mengapakah pasukan keselamatan tidak menangkap dan menghapuskan sahaja penceroboh-penceroboh tersebut sedangkan sebahagian daripada mereka bersenjata api.

Apa sebenarnya yang dimahukan oleh Tian Chua?

Sudah terdapat bukti bahawa serangan berkenaan mempunyai kaitan dengan Nur Misuari, seorang pemimpin Mindanao yang pernah dibantu oleh Malaysia tetapi kemudian bersikap seperti lanun dan tidak menghiraukan masyarakat Mindanao, sebaliknya hanya mementingkan jawatan dan pangkatnya semata-mata.

Kedudukan Nur Misuari telah digantikan oleh Haji Murad yang baru-baru ini mencapai persefahaman dan menandatangani perjanjian dengan Kerajaan Filipina, sekaligus memberikan ruang untuk penduduk Mindanao keluar dari kepompong kemiskinan.

Malaysia, yang menjadi orang tengah, telah berjanji untuk memajukan Mindanao.

Kejayaan di bawah Haji Murat, membuatkan Nur Misuari yang terlalu banyak bergantung kepada aktiviti perlanunan dan penculikan tidak senang hati. Nur Misuari telah menemui Anwar Ibrahim dan satu rundingan telah dilakukan.

Dan hasilnya, ialah serangan para pengikut Nur Misuari ke atas Lahad Datu konon-kononnya untuk menuntut hak. Walhal ia sebenarnya adalah perancangan jahat Anwar Ibrahim yang didalangi oleh Zionis agar mewujudkan ketegangan di rantau Asia Tenggara membabitkan pertempuran sesama Islam.

Itu yang Malaysia cuba elakkan dan Malaysia lebih memilih jalan penyelesaian menerusi meja rundingan, bukannya menerusi persenjataan. Sedangkan pertempuran, pertumpahan darah dan persengketaan antara umat Islam di rantau ini apatah lagi sesama Melayu, sangat-sangat diidamkan oleh Anwar Ibrahim dan tuan-tuan besarnya bagi memudahkan satu pangkalan tentera Amerika Syarikat diwujudkan di Asia Tenggara selepas Filipina dipaksa menamatkan pajakan Teluk Cubic kepada Tentera Amerika Syarikat tidak lama dahulu di bawah pentadbiran Corazon Aquino.

Kesian Tian Chua.... dia duk harap sangatlah rancangan menggunakan kaedah Zionis itu akan berjalan seperti yang diharapkan. Malangnya pentadbiran dan pasukan keselamatan Malaysia memilih pendekatan yang langsung tidak dijangkakan, iaitu berunding dan menyelesaikan masalah tersebut secara lebih berhemah mengikut adat budaya Melayu iaitu berhemah!!!

5 comments:

Pakcu Rantau Panjang said...

Langkah sabrono sememangnya selari dengan peminat "demo' jadi tidak hairanlah kalau ada kaki cucuk punggong agar api kemarahan dan pertumpahan darah berlaku sesama Melayu Islam agar setabilan dan keharmonian yang kita miliki ini memberi ruang kepada ' orang asing" untuk datang menjejak kaki kedalam daerah ini...dengan alasan penyelesaian masalah....

Tapi sebenarnya untuk peluang menjajah untuk kali kedua oleh orang putih...dalam bentuk moden. samalah yang sedang dirancangkan oleh Mat kanggaroo.....sayang banyak Melayu yang tertipu dan sengaja buat tak faham serta menyalahkan orang lain sesedap mulut.....walahaualam

Anonymous said...

ASALAMUALAIKUM SEMUA...HOI MELAYU!MARILAH KITA SEMUA BERSATU MEMERANGI BABI2 DAP INI!!!JGN BIARKAN MEREKA MERANAPKAN NEGARA KITA!!JGN BIARKAN DAP BERKUASA!!!HALAU BABI2 NI SEMUA BALIK CHINA!!!INI TANAH MELAYU!!MELAYU PUNYA!!ISLAM BERTAKHTA DI TANAH MELAYU DAN KALIMAH ALLAH AKAN KITA PELIHARA!!!HOI MELAYU,MARI KITA RAMAI2 HAPUSKAN PENGHIANAT BANGSA YG PALING MUNAFIK IAITU ABU..ANWAR BABI UTARA!!ORG MUNAFIK JGN DIBIARKAN HIDUP!!

Anonymous said...

melayu bangkitlah..demi masa depan islam dan anak2 kita marilah bersatu hati. cina nak hancurkan islam dan melayu dari bumi malaysia.

Anonymous said...

Memang dah dasar puak radikal.. cuma tahu nak bedil orang.. nak bergaduh aje.

Konon lahir di Malaysia, mengaku sayang Malaysia.. masa cikgu mengajar Bahasa Malaysia dulu asyik tidur gamaknya, sebab tu dia tak tahu atau tak faham peribahasa Melayu:

Cara berhemah untuk selesaikan masalah ialah: umpama menarik rambut dari tepung, rambut tak putus.. tepung tak terserak

kami orang Islam ni.. kami sayang sesama kami. Walaupun berbeza suku, kami tetap orang Melayu dan Islam. Kaum Sulu tu Melayu juga dan mereka juga Islam.

Tian Chua ooii.. lu ada faham ka???

Wan Kuntum said...

elok tian chua tu aje dibedil...

Blog Archive

Labels