IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 16, 2013

TOK GURU PONDOK BERHATI PAS, LEBIH RELA UMAT ISLAM MENSYIRIKKAN ALLAH TAALA BERBANDING KALAH DALAM PRU13!!!

Saturday, February 16, 2013

Pada 1 Februari lalu, ketika menjalankan pengajian agama di pondoknya, Pondok Haji Salleh, yang terletak di Kampung Banggol Kiat, Sik, pengasas pondok tersebut, Haji Salleh bin Musa yang juga merupakan Penasihat PAS Kawasan Sik, membuat satu kenyataan yang ramai dari kalangan ahli-ahli PAS Sik, geleng kepala kerana tidak percaya kata-kata seperti itu boleh keluar dari mulut seorang tok guru pondok.

Antara jam 7:30 pagi sehingga 11:00 pagi, program Pengajian Agama Mingguan yang telah dihadiri seramai 600 orang yang teridri dari kalangan penyokong PAS tempatan dan dari daerah berdekatan, menyaksikan Haji Salleh bagaikan terlebih sudu dari kuah. Ketika membuat bacaan kitab berhubung keperibadian dan mukjizat Nabi s.a.w, seperti biasa, dia akan turut menyentuh atau seboleh mungkin untuk mengaitkan dengan politik Malaysia. Atau lebih tepat lagi, buruknya UMNO dan baiknya PAS. Cuma kali ini, Haji Salleh menambahkan sedikit ramuannya iaitu kehebatan Pakatan Rakyat dan perlunya PAS kepada sokongan serta redha DAP dan Lim Guan Eng.

Dalam ucapannya, Haji Salleh menyeru kepada semua yang hadir agar menyokong dan berkempen untuk terus menyokong parti yang memperjuangkan Islam kerana kononnya takut masa hadapan anak cucu tidak mengenali Islam lagi.

Namun kemudian, dia sendiri yang memansuhkan kata-katanya tidak beberapa minit sebelum itu apabila menyeru semua orang agar berdiam diri berhubung isu KALIMAH ALLAH kerana menurutnya, yang dipentingkan sekarang adalah kemenangan dalam PRU13.

Seperti yang semua sedia maklum, isu KALIMAH ALLAH muncul dan kembali menjadi kontroversi selepas Lim Guan Eng yang terdesak kerana skandal penyelewengan kuasa dan tanah, membuat tuntutan agar kerajaan membenarkan penggunaan KALIMAH ALLAH untuk Bible versi Bahasa Melayu.

Semenjak itu pelbagai tentangan telah ditunjukkan oleh masyarakat Islam yang berpegang kepada peruntukan undang-undang bahawa KALIMAH ALLAH hanya eksklusif untuk umat Islam. Selain... SAMBUNG BACAAN DI SINI

7 comments:

budak sri kinta said...

Salam perjuangan, mohon jasa baik tuan utk pautkan blog sy di blog list tuan,
budaksrikinta.blogspot.com
terima kasih

Anak Jati Malaya said...

Salam Mohon tlg pautkan blog Anak Jati Malaya http://anakjatimalaya93.blogspot.com/

blog tuan sudah saya pautkan .Terima kasih

Anonymous said...

BERSANGKA BAIK JE LAH... DIA DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG KEHIDUPAN... PAS KALAH KE MENANG KE DIA MCM TU JUGAK. DIA INGAT PAS NAK LANTIK DIA JADI MURSYIDUL AM KE??? SORRYLAH TOK BUKAN NAK KURANG AJAR, TAPI TAK PAYAH LA NAK SOKONG TETAPI MEMBAWA REBAH, U DAH NAK KO !! hahahaha

Anonymous said...

ni lagi sekor setan bisu tua kutuk. adakah suruh buat dek pasal kalimah allah? Hoi tua keparat, tak ingat mati ker? tak ingat kau tu nak syirik ker? tak ingat seksa kubur kah? akal tu letak dimana? tang kepala lutut lim guan eng ker atau karpal ssingh?

ajai62 said...

Assalam Bro

Kalau berguru dengan orang yang sesat, maka kita pun sesat sama.Anggap ajelah dia tu ustaz politik mcm Nik Aziz

Anonymous said...

Salleh Bin Musa,

sukacita ingin saya maklumkan kepada awak bahawasanya Iblis sebelum dilaknat oleh Allah SWT, namanya Azazil, ketua segala malaikat yang dijadikan dari api sedangkan malaikat hanya dijadikan dari cahaya. itupun boleh ingkar dalam keadaan melihat Allah SWT saban hari. inikan pulak engkau...gamak kau sokong Sheikh yang diragui akhlaknya itu? bukanlah turunnya Rasulullah SAW itu sebagai penyempurna akhlak? Kau memang benar ulama su'...itu pastinya. kau sanggup menjadi saksi kepada penipu sehingga penipu itu berjaya menzalimi orang lain...mashaAllah, macam mana kau mau bertaubat kerana manusia-manusia yang dizalimi itu tidak mungkin kau dapat berjumpa lagi...maka tempat kau di dalam neraka jahanam dan semua amalan baik kau akan menjadi hak kepada mereka yang dizalimi itu manakala dosa-dosa mereka akan dipindahkan kepada kau...yang terang, memang kau ahli neraka...

Anonymous said...

PAS ni patut di haramkan terus. Ini adalah kerana pemimpin2 PAS telah banyak mengeluarkan fatwa2 songsang yang memecah belahkan umat dengan amalan2 serta pegangan amanat Haji Hadi yang menjurus kepada kesesatan. Semua ini di lakukan dengan berselindung di balik sebuah parti yang dinamakan PAS. Ia mesti di haramkan sama spt kumpulan Al Arqam, Guru Yahya atau Ayah Pin.

Blog Archive

Labels