IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Sunday, March 3, 2013

UPDATE (GAMBAR) PENCEROBOHAN LANUN SULU UPAHAN ANWAR IBRAHIM: SEORANG LAGI ANGGOTA KESELAMATAN DIBUNUH!!!

Sunday, March 3, 2013


Di percayai seorang anggota  berjaya selamatkan diri daripada perkampungan Air Simulu Samporna, Sabah daripada di bunuh oleh pemberontak Sulu yang terperangkap di perkampungan Simunul Semporna Sabah. 
Menurut anggota yang terselamat itu, masih ramai lagi anggota terperangkap di perkampungan Simunul . Sebahagian daripada anggota  antaranya sudah mati di penggal kepala hidup-hidup dan di tembak mati oleh pemberontak sulu.
Di percayai juga ramai daripada anggota yang terkorban masih belum dapat di keluarkan daripada perkampungan air itu disebabkan oleh pemberontak masih lagi menguasai keseluruhan kawasan itu. 
Gambar disebelah yang di ambil daripada telipon anggota yang terselamat itu menunjukkan anggota yang terkorban dan masih lagi berada di kawasan perkampungan air simulu samporna ,Sabah. 

maklumat lanjut klik disini JarahboomDari BH ;

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata polis berjaya menyelesaikan kes serangan hendap terhadap anggotanya di Kampung Seri Simunul, Semporna kira-kira jam 7 petang tadi.

"Pasukan kita berjaya membawa keluar 19 anggota yang berada di kawasan perkampungan itu dan menemui mayat seorang anggota polis menjadikan jumlah keseluruhan anggota kita yang terkorban kepada enam orang.


 "Turut ditemui enam mayat yang belum dikenal pasti identitinya tetapi mungkin adalah musuh kita," katanya pada sidang media di sini, malam tadi. 


Ismail berkata, pihaknya akan menghubungi keluarga anggota mangsa yang terkorban untuk memaklumkan perkara itu terlebih dulu sebelum mengumumkannya kepada pihak awam dan media.

"Saya mewakili Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengucapkan takziah kepada keluarga anggota yang terkorban," katanya.


0 comments:

Blog Archive

Labels