IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, April 5, 2013

KUNUN HELAH DAN TRICK POLITIK, TAPI SEBENARNYA MEMANG KELUARGA ANWAR IBRAHIM KAKI PEMBOHONG BESAR DAN HURU-HARA!!!

Friday, April 5, 2013

Memang serba melawakkan apabila membabitkan keluarga Anwar Ibrahim. Sebabnya, dari bapa, mak sampailah ke anak-anak, mereka semua adalah pembohong tegar yang tidak dapat membezakan antara realiti dan fantasi. Mereka semua tidak dapat membezakan yang mana satu bercakap benar, dan yang mana satu bercakap bohong.

Sebab itulah, apabila ahli-ahli keluarga Anwar Ibrahim bercakap, kita yang duk di luar ni, akan pening dan sakit otak. Apa tidaknya, ahli-ahli keluarga 'bakal Perdana Menteri gila' itu sendiri tidak tahu apa yang mereka cakapkan.

Ada pecacai Pakatan yang bertanya, mengapa UMNO dan Najib takut sangat dengan Anwar Ibrahim sehinggakan Anwar perlu dinegatifkan dalam semua benda. Konon-kononnya nak katalah yang apa yang diperkatakan tentang Anwar Ibrahim adalah fitnah semata-mata kerana UMNO takut Anwar Ibrahim akan jadi Perdana Menteri Malaysia dan 'membetulkan' segala-galanya termasuklah merampas kekayaan orang lain dan menyerahkan kepada rakyat walaupun hakikatnya, Anwar Ibrahim tidak pernah mempersoalkan bagaimana kekayaan melampau boleh dikumpulnya secara peribadi dan bagaimana pula, bapa serta saudara-saudara lelakinya mendapat jutaan saham walaupun mereka tidak pernah berniaga sebelum itu.

Hakikatnya, Anwar Ibrahim ini seperti SEKETUL ATAU SELONGGOK TAHI. Tak payahlah disalut tepung, dihiasi bungga manggar atau ditabur serbuk emas sekalipun, baunya tetap bau taik dan ia akan menjijikkan semua orang yang waras. Yang memuja ketulan atau longgokan tahi itu dan bertanya mengapa tahi itu dijijikkan sedangkan ia memang tahi, adalah orang bangang yang tidak cukup sifat dan tidak cukup akal sehingga tidak dapat membezakan antara tahi dan bahan organik lain!

Anwar Ibrahim sudah pun membuat pengisytiharan kononnya, isterinya, si Wan Azizah yang juga merupakan Presiden PKR tidak akan bertanding walaupun sebelum itu, Wan Azizah menyatakan yang dia akan bertanding di Selangor. Anwar cuba menimbulkan persepsi kononnya dia juga seperti Mahathir yang tidak membenarkan anak-anaknya mempunyai sebarang jawatan dalam politik sepanjang dia menjadi Perdana Menteri.

Bagaimanapun, anak Anwar Ibrahim yang juga merupakan Ahli Parlimen Lembah Pantai yang baru dua kali melawat pusat khidmatnya di Pantai Hill, Bukit Kerinchi, menegaskan bahawa ibunya akan bertanding. Sekaligus menyanggah kenyataan awal yang dikeluarkan oleh Anwar Ibrahim.

Tak tahulah apa masalah keluarga ini. Sebenarnya Anwar tidak payahlah berbohong dan buat kenyataan retorik. Bertanding atau tidak, dah memang sah Anwar adalah pengamal kroni tegar yang suka menyalahkan orang lain.

Bini jadi Presiden parti. Anak jadi Naib Presiden. Dia sendiri jadi Ketua Umum yang mempunyai semua kuasa tanpa sebarang perlantikan dan konsesi mahupun referendum. Dia jadi Ahli Parlimen. Anak pun jadi Ahli Parlimen. Dan sekarang seorang lagi anak akan bertanding Parlimen. Manakala bini pula, besar kemungkinan akan bertanding di kerusi Parlimen. Silap tak silap, cucunya pun akan dijadikan Ahli Parlimen bawah umur yang akan di'care taking' oleh Anwar Ibrahim, Nurul Izzah dan Wan Azizah.

Pendek kata, belum pun dapat kuasa di peringkat Pusat, Anwar Ibrahim dah sapu semuanya untuk dirinya sendiri!!

Jadi, setakat trick dan helah politik murahan seperti yang ditunjukkan oleh keluarga Anwar Ibrahim ini, ada sesiapa yang nak hairan?

7 comments:

Anonymous said...

kugaa puakaa.....

Anonymous said...

Keluarga kunyit...

Anonymous said...

bini jd ahli prlmen.. nie tntu org bngok yg ulas nie.. xdek fakta lgsg..

Anonymous said...

keluarga DAJJAL..krn mrk negara huru hara,
krn mrk agama dan bangsa kini di perkotak katek dan di hina....

keluarga pengkhianat agama, bangsa dan negara...

Anonymous said...

anon: 5:06

jangan nak membongokkan orang lain kalau sendiri bongok. tengok balik sejarah macam mana wan azizah akhirnya terpaksa serah kerusi permatang pauh untuk anwar walaupun asalnya, anwar nak bertanding di kulim-bandar baru.

jangan jadi typical pakatan yang sudahlah bangang, sombong dan suka membangangkan orang lain.

azlan aini said...

Satu undi utk puak nih.. Satu undi utk krajaan anak beranak

Anonymous said...

Undi anwar undi liwat

Blog Archive

Labels