IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Thursday, June 13, 2013

LAGI BENCANA SEDANG MELANDA PULAU PINANG... JESUS CHRIST ABAIKAN LIM GUAN ENG!!!

Thursday, June 13, 2013

Baru sebentar tadi, kami menerima maklumat yang menyatakan, di tengah-tengah Bandaraya Tanjung atau nama Chinabengnya, Georgetown telah dilanda ribut besar. Pukulan ribut itu telah menyebabkan antena besar di atas bangunan UMNO, jatuh menimpa 3 buah kereta.

Bermula dengan runtuhan susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang dibina oleh Cergas Murni yang dilantik oleh PDC yang dipengerusikan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Pulau Pinang kelihatan seperti sedang berhadapan dengan masalah yang tidak pernah ditemui sebelum ini.


Berselang beberapa hari kemudian, ombak setinggi 3.5 meter pula melanda Pulau Pinang. Dan hari ini, ribut pula berpusar di tengah-tengah Bandaraya Tanjung sehingga menumbangkan antena telekomunikasi di puncak bangunan UMNO Pulau Pinang.

Ada banyak persepsi yang boleh ditafsirkan berhubung 'bencana-bencana' aneh itu.

Oleh kerana Ketua Menteri dan Exconya berfahaman Katholik, perlukah ditanya, apakah Pulau Pinang telah ditinggalkan oleh Jesus Christ daripada rahmatnya? Apakah Jesus Christ tidak lagi mempedulikan Lim Guan Eng yang sangat warak dan sanggup melakukan apa-apa sahaja, asalkan Khatolik dan Kristian bertapak kukuh di Pulau Pinang sehinggakan duit umat Islam dalam Baitulmal dan tanah wakaf untuk perkuburan Islam, mahu dirampas untuk dibahagi-bahagikan kepada penganut pelbagai agama di Pulau Pinang?


Atau sebenarnya Jesus Christ sudah marah kerana Lim Guan Eng lebih sibukkan KALIMAH ALLAH untuk digunakan bagi menyelewengkan akidah umat Islam agar murtad dan menjadi Kristian, berbanding menggunakan nama Jesus Christ atau God yang menjadi bapa Jesus Christ?

Atau sebenarnya, isyarat sudah diberikan kepada UMNO agar segera mempertahankan sebarang kepentingan dan hak umat Islam di negeri tersebut? Kalau ribut boleh pula memilih bangunan UMNO untuk menumbangkan menara di atasnya, tidak mustahil suatu hari nanti, ribut akan 'mencari' bangunan UMNO Pulau Pinang untuk ditumbangkan pula!!!!

12 comments:

Anonymous said...

Tersirat dan tersurat.saya memilih semua peringatan...cina jgn bongkak angkuh..Melayu jgn lupa Allah..jgn gadaikan hukum Allah

Anonymous said...

Apahal aku terbaca blog bodoh ni...

Anonymous said...

Terasaaa la tuu!!! Blog ni ok tapi kau yang tak ok..!!!

Anonymous said...

Takut takut terjadi kat Selangor pulak...mau tergagap gagap MB Selangor nanti...

Anonymous said...

AKAN BERLAKU LAGI RUNTUHAN DI PULAU PINANG TAPI TAK TAHU SAMA ADA TANAH RUNTUH ATAU BANGUNAN RUNTUH TETAP KAN BELAKU DIPULAU PINANG KERANA ALLAH TURUNKAN BALA DI PULAU PINANG LAUT DITAMBAK BUKIT DIBOTAKAN KETEPIKAN HAK HAK ALAM SEMULA JADI RUMAH DIBANGUNKAN TAK KIRA TEMPAT PULAU PINANG AKAN TERIMA BALASAN NYA PERINGATAN DEMI PERINGATAN OLIH ALLAH TAPI TETAP DEGIL.

Anonymous said...

Dah agak dah semasa jambatan hempab mesti fungsui takde lebih2 lagi baru saja GE13 selesai..

Silap2 nanti Jambatan terbelah ditengah2 laut... baru padan pasai menghina sangat kaum Bumiputra Islam Tanah Melayu yang bertuah ini..

Anonymous said...

COZ UR FUCKATAN BAHLOL

Anonymous said...

hahahaahahahahahahahahahahahahah lawak tu der

Anonymous said...

Lge..anda dah mngkaji Islam..masuklah Islam..jgn kerana takut bapak..hasrat murni x terlaksana

Anonymous said...

Allah nk bg ptunjuk dkt negeri yg pijak umat Islam..mudah2an umat Islam sedar..xpyhla nk bparti politik sgt smpi lupa asal usul kite..sok2 kt akhirat ble tanye umat Islam jgakla sdare kte...x kre kt mne..1 dunia..

Anonymous said...

Dengan nama Allah SWT.. saya pernah mimpi bulan lepas, Allah turunkan ribut taufan, puting beliung memusnahkan pulau pinang. Dlm mimpi tu saya dapat gambaran taufan yg turun adalah murka Allah..dlm mimpi saya terselamat kerana berada di seberang. Ribut ni berlaku kebetulan saya tengah outstation..
Mlm sblum tidur saya berselwat 100x hingga tertidur. Saya niatkan adakah DAP tiada niat buruk terhadap agama islam... Wallahualam...

Anonymous said...

kalau dilaknat Pulau Pinang dengan sekecil gegaran. Semua penduduk akan kena. Umat Islam pun pandai mentabbir perihal duniawi. jangan agungkan umat yang menolak Islam sebagai agama superior

Blog Archive

Labels