IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Sunday, September 15, 2013

MARAH PARKING DEPAN RESTORAN, CINABENG CAMPAK DAGING BABI ATAS KERETA WANITA MELAYU DI WANGSA MAJU!!!

Sunday, September 15, 2013

Perangai hodoh cinabeng memang keterlaluan. Mereka tidak mempunyai kuasa politik yang besar di Malaysia. Cubaan untuk menggulingkan kerajaan Melayu-Bumiputera telah dibuat sebanyak dua kali tetapi kedua-duanya gagal total. Dan biarpun DAP berjaya menambah 10 lagi kerusi, penambahan tersebut tidak memberikan sebarang makna dalam pentadbiran kerajaan kerana DAP sendiri terpaksa menyembunyikan wajah rasisnya.

Cinabeng menuntut pelbagai perkara daripada Melayu-Bumiputera. Kata mereka, Cina teraniaya dan dizalimi serta dipinggirkan di Malaysia. Kata mereka lagi, Cinabeng telah disisihkan dan kehilangan banyak hak.

Namun sedar tak sedar, sebenarnya merekalah yang bermaharajalela termasuklah dengan bantuan daripada Melayu-Bumiputera yang telah menerima suapan daripada puak-puak ini terutama sekali yang membabitkan PBT.

Salah satu daripada undang-undang kecil PBT ialah larangan berniaga atau meletakkan kerusi meja di koridor pejalan kaki bagi restoran dan kedai makan.

Walaupun penguatkuasaan dibuat, namun kebanyakan tindakan hanya melibatkan restoran-restoran Islam sama ada Melayu atau mamak. Restoran-restoran yang dimiliki oleh Cinabeng biasanya tidak terusik. Mereka langsung tidak terjejas dengan sebarang undang-undang.

Petak-petak tempat meletak kenderaan di hadapan restoran cinabeng, biasanya dikuasai sepenuhnya oleh cinabeng berkenaan sekalipun mereka tidak membeli petak-petak tersebut. Mereka memperlakukan apa-apa sahaja yang ada di sekeliling restoran berkenaan sebagai HARTA PUSAKA PENINGGALAN NENEK MOYANG MEREKA yang baru datang dari China.

Ini kejadian terbaru...

Seorang wanita Islam yang meletak keretanya di hadapan sebuah restoran terkejut apabila mendapati sisa daging babi telah dicampakkan ke atas cermin keretanya dalam usaha memberi pengajaran kepadanya agar tidak meletakkan keretanya di situ lagi.

Perbuatan sebegitu sebenarnya sudah acapkali berlaku. Pergilah ke mana-mana kawasan perniagaan cinabeng, dan anda akan 'MENIKMATI' sendiri penjajahan yang sedang berlaku!!!

14 comments:

Anonymous said...

Sejak mereka berkawan dan mendapat tunjuk ajar dari PAS. Cinabeng ni memang kurang ajar. Dimana-mana pun mereka tetap kurang ajar, dijalanraya, kedai makan, tempat parking dan bila masuk dalam pejabat kerajaan pun mereka tetap kurang ajar terutama di Selangor.

Anonymous said...

BETUL, MEREKA BERGURU DENGAN PAS, PARTI AJARAN SESAT.

Anonymous said...

Nanti malam lepas kedai tutup, pakat lempar taik kat kedai tu.

Anonymous said...

percaya la semakin lama melayu di malaysia akan tersisih dibumi sendiri, lihat sahaja di papan2 iklan, nama2 shopping mall dah tak sudi guna bahasa malaysia secara total. semuanya ada di Selangor lihatlah sendiri luar kali lima kedai pun mereka nak punya. malah kaki lkma jln ditaman perumahan yg sepatutnya dihiasi lanskap indah tapi telah ditanam sayur sayuran oleh puak cinabeng ni. makin hari makin meluas. PBT membisu tak ubah spt di cameron. mari lihat fenomena ini di tmn subang bestari tepi jln tak jauh dr sek menengah disitu

Anonymous said...

pakat pelan2 kita cari jalan supaya tak bergantung sangat pada pihak berkuasa kalau nak settle isu2 macam ni. jangan cepat rasa kita tak mampu buat apa2 langsung kepada puak2 cinabeng ni, kena positif sikit.

Anonymous said...

.....alaa dedahkn je nama kedai atau alamat mereka....nanti ada hamba Allah yg menjalankan sedekah jariah mereka......

Anonymous said...



SETUJU SANGAT SANGAT. DEDAH KAN NAMA KEDAI TU SEMENTARA MASIH SUAM SUAM NI.. DAH TERLALU BANYAK KES CINA MEMPERLEKEH DAN MEMPERSENDA MELAYU DAN ISLAM.

Anonymous said...



ANONIM TU SALAH.. SESAT TU DAH JADI SYAITAN SEKIAN LAMA..

Anonymous said...

Mari kita jihad ekonomi.

Anonymous said...

Aku nak bagi tips sikit macam mana nak kenalpasti petak tempat letak kereta itu telah dibayar oleh pemilik bangunan atau tidak.

1. Cuba lihat apa warna garisan petak parking lot itu? Kalau warna garisan merah. Ia bermakna tuan kedai @ bangunan telah membayar permit parking lot kepada PBT. Jika garisan warna kuning. Maknanya, ia hak awam @ pengguna untuk meletakkaan kenderaan mereka tanpa perlu rasa takut.

2. Kalau ditegur oleh tuan empunya kedai @ bangunan kerana parking kenderaan dalam petak garisan warna kuning. Minta dia tunjukkan permit yang dikwluarkan oleh PBT. Dengan selamba cuba tanya dia, berapa dia bayar parking permit sebulan? Setahu aku rm400 sebulan untuk satu petak parking. Kalau dia merapi meraban x boleh nak jawab.. Confirm dia menipu.

3. Kebiasaanya terdapat catatan khad akan ditulis pada parking lot dengan tulisan KHAS PENYEWA @ perkataan yang seangkatan dengannya. Ia mesti berwarna merah macam garisan petak tersebut.

Kalau anda park kenderaan pada petak yang berwarna kuning? Confirm anda mempunyai HAK untuk menggunakannya. Kalau confirm warna merah petaknya. Jangan la pula bergaduh dengan owner.

Itu saja pesanan saya....

Anonymous said...

Hiasan gantong d buat dari kertas untok hari raya aidil fitri pon rupanya mcm hiasan cina punya warna merah keemasan. Nampak sgt.
Bgtau la kedai mana saya ada byk kucing boleh aku kompol taik binatang ni baling kat kedai tuh.
Makin biadap mereka ini.

Anonymous said...

Meh kalau nak tengok cinabeng nie punya kurang hajaq......pi la kat Taman Kepong, bila petang nak malam kedai makan sibuk letak kerusi meja atas jalan, kedai makan cinabeng....macam jalan tu mak bapak dia punya, bila DBKL dtg,kunun operasi la tu, senyum masuk kedai amik duit huluqq....aku saksikan semua tuu...bukan buta yerr

Anonymous said...

Pertama ialah duit, kedua duit, ketiga pun duit. Nilah yang ada dalam kepala orang cina. Hidup bertuhankan duit. Undang -undang, masalah sosial, alam sekitar, hati bangsa lain, diorang lipat bawah tapak kaki. Sampai sekarang aku masih tak percaya kesetiaan cina kepada Malaysia. Perangai pendatang tetapi cuba berlakon sbg warganegara. Sorrylah!!!

Anonymous said...

Ingat 13 mei 1998 di Indon. Apa TERJADI.... ?

''AMOK'' perkataan yg tiada dalam kamus. Ianya menggambarkan ''kegilaan'' kaum melayu apabila dicabar keterlaluan.

JANGAN SAMPAI INI TERJADI DI TANAH MELAYU. Ingat......

Blog Archive

Labels