IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Wednesday, September 18, 2013

MASUK UMNO KERANA RM300 RIBU, SEKARANG NAK MASUK PAS BALIK SEBAB TAK LEKAT CALON!!!

Wednesday, September 18, 2013

Benarkah seperti yang didengar?

Ni kalau betul-betul terjadi, mahu karam dunia ni dengan tepuk sorak dan gelak tawa.

Alkisah, adalah seorang pemimpin UMNO ni sedang berkira-kira hendak menyeberang masuk PAS setelah kecewa kerana namanya tidak lekat calon masa PRU13 dan keinginannya untuk bertanding dalam Pemilihan Agung UMNO pula nampaknya tidak mendapat sokongan akar umbi.

Dia hanya memperolehi 2 undi sahaja daripada 1300 lebih orang dalam satu pertandingan Bahagian.

Nama dia ni kalau disebut pasti ramai yang tak percaya apa yang telah dilakukannya.

Sudah ada yang membuat pendedahan tentang perangai hodohnya di media Internet. Sudah semakin ramai yang bercerita termasuklah hubungan akrabnya dengan para pemimpin PAS dan Anwar Ibrahim. Malah semakin ramai juga yang semakin sedar dan kembali bercerita bagaimana dia ni sangat malu untuk menggunakan lambang UMNO dan Barisan Nasional walaupun dalam program yang dia menggunakan dana dan peruntukan UMNO.

Ironinya pemimpin yang pernah digelakkan kerana fatwa yang dikeluarkannya suatu ketika dahulu hanya menganggotai UMNO bagi mendapatkan jawatan dan habuan besar hampir 10 tahun lampau.

Justeru, jangan terkejut dan jangan kecewa sekiranya pemimpin yang cukup pandai berlakon ini mengumumkan perlompatannya ke dalam PAS setelah cakapnya 'UMNO ADA APA' semakin kerap dituturkan ekoran kegagalannya mendapat jawatan dalam parti.

Dan PAS pula tak payah menganga terlopong macam kangkang jalang kerana pemimpin nan seorang ini yang cukup ligat bab wang ringgit boleh menyebabkan PAS akan malu lebih besar berbanding kes KOHILAL kerana perangainya yang serakah dan lapar sentiasa.


9 comments:

Anonymous said...

Hehe, dengar2 cam ciputdin tu je. Biarkan je la dia menyeberang masuk PAS pun. Aku ucap alhamdulillah je la, kurang sekor binawe dalam UMNO nanti.

Anonymous said...

Sapa? Laki ke pompuan?

Anonymous said...

Jangan main teka-tekilah woi!

Anonymous said...

Mashitah Wadud?

Anonymous said...

Mashitah Wadud?

Anonymous said...

Saudara Blogger

Mohon anda siarkan posting ini yang sebelumnya telah saya kirim ke Blog Ridhuan Tee sebagai respon kepada artikel beliau bertajuk Mengubat Hati Melayu. Saya mahu supaya semua melayu yang terlalu ghairah dengan Tahalus Siasi PAS-DAP nampak kesan buruk yang menanti kita (melayu/islam) jika PAS masih mahu berTahalus Siasi dengan DAP. Berbanyak terima kasih dari saya jika anda sudi menyiarkan.

TAHALUS SIASI atau TAHALUS SIAO-SI. Which is which ? (Yang mana satu ?)

(Melayu tidak bersatu hati. Masing-masing mempunyai agenda tersendiri. Melayu tidak mahu dengar nasihat sesama Melayu. Melayu memandang rendah sesama Melayu. Inilah hati Melayu) .. seperti yang ditulis oleh Ridhuan Tee

Benar dan benar dan memang benaaarrrrrrrrr ........

Ini lah dia puncanya melayu semakin lama semakin lemah dalam penguasaan politik di negara ini.

Saudara Ridhuan, izinkan saya menambah sikit lagi kepada kenyataan anda itu ...

" Melayu adalah satu kelombok masyarakat yang hidup penuh dengan kepura-puraan. Melayu juga adalah pelakon yang paling hebat di pentas sandiwara di negara ini "

Saya ada fakta, ini bukan tuduhan liar. Hanya melayu yang " membuta babi " sahaja yang tidak mahu menerima hakikat. Ini dia faktanya :

MELAYU BERSATU HATI, BERSATU MATLAMAT, BERSATU PERBUATAN DALAM SOLAT TAK KIRA SAMA ADA SOLAT NAFSI (SENDIRI-SENDIRI) ATAU SOLAT JAMAAH KERANA AGAMA MEREKA HANYA MENERIMA DAN MENGIKTIRAF SOLAT YANG SEBEGITU RUPA SAHAJA. LALU MEREKA MENIPU TUHAN MEREKA (ALLAH) SEOLAH-OLAH MEREKA BERSATU SEBAGAIMANA YANG DIPERINTAHKAN OLEH TUHAN MEREKA. SETELAH SELESAI SOLAT MAKA MEREKA KEMBALI BERCAKARAN HANYA KERANA MEREBUT KUASA DAN BAHAGIAN, WALHAL MEREKA SEPATUTNYA DUDUK BERBINCANG SESAMA JAMAAH UNTUK MEMBAHAGIKAN KUASA DAN BAHAGIAN SAMA RATA SAMA ADIL DI KALANGAN MEREKA ATAS NAMA SEMANGAT PERMUAFAKATAN ISLAM.

Saya tidak takut mahu mengatakan ADA MELAYU YANG SANGAT SADIS KEPADA TUHAN MEREKA SEHINGGA TERGAMAK BERPAKAT DENGAN MUSUH ISLAM UNTUK MENEGAKKAN ISLAM DI BUMI MALAYSIA INI SEDANGKAN SAUDARA SEISLAM ADA DI SEKELILING MEREKA.

Saya ingin mengingatkan kepada kelompok melayu tersebut HANYA MUSUH ISLAM YANG GILA (SAKIT MENTAL) SAHAJA YANG AKAN DENGAN IKHLAS MEMBANTU ANDA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM.

Saya ingin bertanya kepada kelompok melayu tersebut ANDAI KATA MEREKA (MUSUH ISLAM) MINTA ANDA MEMBANTU MEREKA BERJUANG UNTUK MENEGAKKAN AGAMA MEREKA ADAKAH ANDA SANGGUP ATAS NAMA TAHALUS SIASI.

Saya ingin memperbetulkan persepsi anda ANDAI KATA ANDA TIDAK SANGGUP UNTUK MEMBANTU MUSUH ISLAM DALAM PERJUANGAN MENEGAKKAN AGAMA MEREKA, SEDANGKAN ANDA DI BANTU OLEH MEREKA (MUSUH ISLAM) DALAM PERJUANGAN UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM .. Jangan anda sebut permuafakatan anda dengan mereka sebagai TAHALUS SIASI .. paling tepat sebut saja sebagai TAHALUS SIAO-SI (KERJASAMA GILA-MATI).

Apa itu TAHALUS SIAO-SI : Satu pakatan diantara dua pihak yang secara terang dan nyata bermusuhan sejak berzaman, dengan matlamat untuk mengalahkan satu lagi pihak yang menjadi musuh bersama mereka, dan setelah berjaya mengalahkan musuh bersama, mereka akan kembali bermusuhan seperti keadaan sebelum terbentuknya TAHALUS SIAO-SI diantara mereka.

Saya katakan pakatan PAS-DAP sebenarnya jatuh dalam kategori TAHALUS SIAO-SI. Maksud saya, setelah Umno berjaya dijatuhkan maka PAS dan DAP akan kembali bermusuhan seperti sebelumnya, malah saya jangka akan lebih dahsyat lagi. Dan akhirnya keamanan dan kesejahteraan negara akan menjadi GILA dan akan ada rakyat yang MATI (Terkorban).

Wahai umat islam khasnya yang menyokong PAS, ingat lah BAHAWA PARA PEMIMPIN PARTI KAMU SEDANGKAN MENGADAKAN SATU BENTUK PAKATAN GILA DENGAN DAP (MUSUH ISLAM) YANG AKHIRNYA BOLEH MENYEBABKAN ISLAM MATI DI BUMI MALAYSIA INI.

Sedar lah kalian sebelum terlambat. Hayati dan fahami kebimbangan yang diluahkan oleh seorang lelaki bangsa Cina yang dahulunya bernama Tee Chuan Seng tetapi kini beliau merasakan dirinya adalah sebahagian daripada bangsa Melayu kerana beliau seagama dengan kita.

Ana Muslimah

Anonymous said...

Siapa yang namanya Masitah dan kuat mencarut!

Masitah said...

Saya bang....naper??? nak melanggan ker??

Anonymous said...

Lu siao! lu siao!

Blog Archive

Labels