iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 23, 2013

DETUM JELATEK BUATKAN AZMIN ALI KAYA TUJUH KETURUNAN!!!

Saturday, February 23, 2013
Projek megalomania DETUM JELATEK telah membuktikan tentang KEJAHATAN PAKATAN RAKYAT Selangor yang diterajui oleh Azmin Ali dan Khalid Ibrahim dalam MENGHAPUSKAN Melayu-Bumiputera dari kawasan bandar selain menjual semua PUSAKA Melayu-Bumiputera kepada warga asing.

DETUM JELATEK yang mengandungi empat menara bangunan, dikatakan oleh Pengurus Perhubungan Awam PKNS kononnya tidak dapat dijual walau satu unit pun.

Sedangkan, dua menara iaitu Menara A serta C telah pun dibeli oleh warga Singapura secara pukal. Mengapa agaknya Azmin Ali mengarahkan Pengurus Perhubungan Awam PKNS menipu?

Secara nyata, DETUM JELATEK terletak di kawasan Melayu. Pembinaan kompleks tersebut telah menyebabkan Melayu di kawasan yang dahulunya dikenali sebagai Taman Keramat, dihalau bagaikan anjing kurap.

Anda baca artikel daripada Badut Rakyat ini untuk gambaran yang lebih jelas.Penjelasan Pengurus Perhubungan Awam PKNS, Ismail Hashim hanya sekadar melaksanakan'Gag Order' atau arahan Pengurus Besar,Othman Omar untuk terus menutup kepincangan projek Megalomania Datum Jelatek.

Datum Jelatek Tower Layout

Benarkah tidak ada sebarang penjualan 4 blok Datum Jelatek berlaku bagi Tower A,Tower B,Tower C dan Tower D seperti yang didakwa oleh Pengurus Perhubungan Awam PKNS ini ??? 


Tampak Pengurus Besar PKNS,Othman Omar cukup berpuas hati dengan penjualan 'SOLD OUT' Tower A dan Tower C yang telah dibeli oleh warga asing secara pukal (en-bloc) di Marina Bay Sands,Singapura pada 4 hingga 7 Oktober 2012.Sekaligus membenarkan dakwaan penduduk dan rakyat di sekitar kawasan Keramat,bahawa 50 peratus hartanah ini telah dimiliki oleh warga asing sejak dari Oktober 2012.

Senyuman terukir diwajah Othman Omar yang nyata cukup berpuas hati tersisihnya orang Melayu dari bumi Keramat, yang juga merupakan penduduk majoriti di kawasan ini.
Barangkali rakyat masih skeptikal dengan gambar dan imej di atas.Mustahil PKNS tidak tahu menahu mengenai sebarang transaksi penjualan hartanah ini kepada umum. Bagaimana pula dengan informasi atau maklumat yang diperolehi dibawah ini,sekaligus menunjukkan memang benar dua blok telah dijual kepada warga asing di Singapura ???

Tower A – 39 Levels (162 Units), Tower C – 35 Levels (186 Units) - SOLD EN BLOC Read More, ERA FOCUS DIVISION 
Persoalannya, mengapa perlu Pengurus Perhubungan Awam PKNS, Ismail Hashim berbohong kepada umum dan rakyat marhaen mengenai tidak berlaku sebarang penjualan 4 blok Datum Jelatek dengan pelbagai alasan yang remeh temeh. 
Sampai bila Khalid Ibrahim dan Azmin Ali mahu terus menjadi Syaitan Bisu untuk menutup pembohongan ini kerana kedua-dua lahabau ini adalah Ahli Perbadanan sekaligus Pengarah dalam PKNS?
   
Rakyat marhaen perlu mengetahui pembabitan Azmin Ali secara langsung dalam projek Megalomania Datum Jelatek bernilai RM1.2 bilion ini.Projek Megalomania ini secara halus telah menghalau sebahagian pengundi-pengundi Melayu Setiawangsa ke bahagian lain di Selangor. 
Sumber dari Pejabat Menteri Besar Selangor mempunyai maklumat terperinci bagaimana Azmin Ali dan kuncu-kuncunya (termasuklah ADUN Hulu Kelang,Shaari Sungib) sebelum ini telah memperolehi komisyen cukup besar,termasuklah jumlah pembayaran komisyen,tarikh,penyata bank dan sebagainya.

Azmin Ali juga telah mencanang dalam kem PKR bahawa projek Megalomania Datum Jelatek ini bakal menjadikan beliau sebagai 'pemegang dana terbesar' untuk merampas kedudukan Menteri Besar Selangor dari Khalid Ibrahim. Ini adalah berita yang diterima dari sumber-sumber dalaman PKR sendiri. 
Khalid Ibrahim juga bukanlah seorang ahli politik yang bodoh, walaupun tampak bodoh.Banyak mulut-mulut yang lebih besar ahli korporat disekelilingnya perlu disuap demi mengekalkan jawatan Menteri Besar Selangor.
Ditambah pula dengan beliau mempunyai maklumat terperinci termasuk jumlah pembayaran komisyen, tarikh, penyata bank dan sebagainya yang telah dimiliki oleh Azmin Ali.


Sebelum ditanam hidup-hidup dan dipulas tangan oleh Khalid Ibrahim, Azmin meletakkan jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah pada 23 Jun 2010 selepas berlaku persengketaan dengan Othman Omar dan Khalid Ibrahim berhubung projek Megalomania Datum Jelatek.
Kerana itulah akhir-akhir ini Khalid Ibrahim lebih banyak menjawab setiap persoalan mengenai Datum Jelatek,projek Megalomania mengusir secara halus orang Melayu dari bumi Keramat. Azmin Ali cukup berpuas hati melihat Khalid Ibrahim terpaksa menahan sepak terajang rakyat marhaen bagi menepis dakwaan menjual tanah orang Melayu kepada warga asing. 
Rakyat marhaen pun sudah sedia maklum,Khalid Ibrahim lebih banyak dilihat cukup gemar menjual aset-aset kerajaan negeri yang sebelum ini dibangunkan oleh Barisan Nasional sewaktu memegang tampuk pentadbiran.


Projek Megalomania Datum Jelatek adalah manifestasi sebenar pertelingkahan diantara Azmin Ali dan Khalid Ibrahim,siapa perlu dan paling layak menduduki kerusi empuk Menteri Besar Selangor. Rakyat marhaen perlu melihat penjualan aset-aset PKNS secara menggila ini adalah hasil percaturan Azmin Ali dan Khalid Ibrahim,siapa yang bakal menguasai 'pemegang dana terbesar'.
Semakin besar dana,semakin mudah untuk membayar dan menyuap setiap mulut untuk bergelar Menteri Besar Selangor.
Amat malang,dalam kerakusan kedua-dua lahabau ini mengejar kedudukan dan kuasa, yang menjadi mangsa adalah orang Melayu yang menduduki kawasan Keramat.Orang Melayu di Keramat inilah yang mengundi puak-puak lahabau ini pada pilihanraya umum ke-12 yang lalu.
Orang Melayu perlu belajar dari kesilapan memberi undi kepada Parti Khianat Rakyat ini - GWM 

Badut Rakyat

3 comments

4 BEKAS PEGAWAI TINGGI TENTERA BAGI ALASAN 'RASUAH' DAN PENYELEWENGAN SEBAGAI PUNCA MEREKA MASUK PAKATAN!!! PIIIIIIRAAAAHHHH!!!!


Empat orang bekas pegawai tinggi tentera yang sekarang ini diarak ke sana ke mari oleh Pakatan Rakyat, khususnya PKR dan Anwar Ibrahim, telah memberi alasan mengapa mereka memilih Pakatan Rakyat dan menceburi bidang politik.

Dan keempat-empatnya memberi alasan yang sama iaitu RASUAH dan PENYELEWENGAN.

Namun, berdasarkan kes, keempat-empatnya juga sebenarnya diberhentikan, dipecat, dibersarakan dan diturunkan tauliah kerana masalah disipilin, kehilangan enjin jet, penyelewengan pembelian logistik dan sebagainya.

Sekarang, mereka hendak bercakap tentang RASUAH dan PENYELEWENGAN yang kononnya dilakukan oleh pihak kerajaan sebagai punca mereka masuk Pakatan Rakyat?

Lawaknya!

Walhal, merekalah yang terlibat sepenuhnya dengan benda yang sekarang ini mereka tentang. Contoh paling utama melibatkan Abdul Hadi Abdul Khattab yang pangkatnya sebagai Brigadier Jeneral telah dicabut dan ditarik balik.

Mengapa tidak Abdul Hadi Abdul Khattab menerangkan punca yang menyebabkan dia dilucutkan tauliah dan jawatan selain keistimewaan dan gantirugi? Mengapa dia melalak di pentas-pentas PKR tentang penyelewengan dan rasuah tetapi dia tidak berani langsung menceritakan punca sebenar yang menyebabkan dia berhenti daripada perkhidmatan angkatan tentera Malaysia?

Keempat-empat bekas pegawai tinggi tentera yang bermasalah itu, cuba menutup cerita sebenar dengan berlakon konon-kononnya sebagai manusia yang teraniaya dan bencikan kejahatan. Sedangkan hakikatnya, mereka jadi seperti sekarang, masuk PKR dan membantu Anwar Ibrahim kerana mereka ada masalah lain yang mereka perlu tutup.

Macam Anwar Ibrahim jugalah, dia bermasalah dengan KOTE BENGKOK, dia bermasalah dengan penyelewengan dan rompakan wang negara, dia bermasalah dengan hubungannya bersama-sama Zionis, dia bermasalah dengan dirinya dan nafsunya untuk menjadi Perdana Menteri... tetapi dia menutup segala masalah tersebut dengan pelbagai cerita RASUAH dan PENYELEWENGAN.

Hakikatnya, di Malaysia, setiap kali ada orang membuka mulut dan bercakap tentang RASUAH dan PENYELEWENGAN kerajaan, merekalah sebenarnya yang telah melakukannya dan mereka berusaha menutup perbuatan jahat masing-masing dengan cerita-cerita yang amat digemari oleh penyokong-penyokong Pakatan Rakyat!!!

11 comments

UNTUK SOKONG NIK AZIZ, HADI AWANG PULA KATA PENERIMA BR1M SEBAGAI BODOH!!!

Barangkali enggan membenarkan Nik Aziz terus ditekan dan dibelasah kerana apabila dibiarkan Nik Aziz bersendirian, dia akan semakin melalut, mengarut dan semakin jauh tergelincir lidahnya sehingga boleh menyebabkan PAS malu besar.

Justeru, Hadi Awang menjadi tagteam Nik Aziz dengan harapan dengan kehadirannya, maka tumpuan terhadap Nik Aziz dapat dipecahkan.

Dengan menggunakan bahasa yang lebih molek dan lunak, Hadi Awang menyifatkan penerima BR1M sebagai BODOH.

Menurutnya, menerima BR1M tidak akan mengubah apa-apa sebaliknya para penerima akan termakan umpan UMNO dan Barisan Nasional untuk mengundi mereka pada PRU yang sudah tidak beberapa hari sahaja lagi.

Boleh jadi Hadi Awang tidak pernah mendengar ungkapan bahawa setiap undi adalah rahsia. Boleh jadi juga Hadi Awang tidak pernah tahu bahawa UMNO dan Barisan Nasional tidak pernah mengupah hantu puaka, atau jembalang untuk diletakkan di kotak undi untuk menakut-nakutkan para pengundi agar memilih Barisan Nasional.

Sebaliknya sesiapa sahaja bebas memilih mana-mana parti yang bertanding kerana negara ini adalah negara bebas yang mengamalkan politik demokrasi berparlimen. Malaysia bukannya seperti parti PKR yang mewajibkan ahli-ahlinya memberikan ketaatan kepada parti dengan memilih isteri, anak dan suami untuk menduduki jawatan penting serta mereka tidak boleh dipersoalkan.

Malaysia juga tidak seperti PAS yang mempunyai pelbagai dogma dan doktrin yang menghalang ahli-ahli daripada mempersoalkan pemimpin dengan konsep wala' dan tsiqah.

Kalau pun penerima BR1M tetap mahu memilih Pakatan Rakyat, itu hak mereka dan UMNO atau Barisan Nasional tidak boleh berbuat apa-apa.

Barangkali Hadi sangat takut dengan perubahan rakyat yang mulai membuka mata dan membandingkan antara wakil-wakil rakyat atau pun kerajaan Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat. Dengan wakil-wakil rakyat Pakatan yang mentekedaghah gaji, elaun serta kemudahan-kemudahan lain untuk bermegah-megah tetapi kerja mereka mereka hanyalah berceramah, maka Hai terpaksa membodohkan dirinya menuduh orang lain bodoh!

Kesian Hadi Awang... kesian sungguh... sekali lagi kerana mulut celupar Nik Aziz, dia terpaksa mencari-cari dalil untuk membenarkan apa-apa sahaja yang dikarutkan oleh Nik Aziz sedangkan dia sangat tahu, Nik Aziz sudah tidak layak lagi sebagai Mursyidul Am PAS, apatah lagi sebagai Menteri Besar. Sebaliknya Nik Aziz hanya layak sebagai tukang karut Dikir Barat.

Barangkali kerana takut rahsia pecah itulah, Nik Aziz mengharamkan Dikir Barat, kut?

2 comments

AZHAR IDRUS SOKONG NIK AZIZ DALAM HAL 'BINATANG'!!!

Memandangkan Nik Aziz sudah terkepung dan hanya mampu mengulangi hujah yang sama berhubung BR1M dan BINATANG, maka bantuan khas diperlukan.

Azhar Idrus merupakan orang yang paling diharapkan oleh PAS boleh membantu memandangkan dia mempunyai pengaruh yang meluas.

Lantas apabila Azhar Idrus membuat pembelaan dengan menyatakan pemberian BR1M pada ketika PRU semakin hampir menjadikan penerimanya tidak ubah seperti ayam yang diberi makan sebelum disembelih, para pecacai Pakatan bertepuk tangan dan menarik nafas kelegaan.

Yang tidak mereka sebutkan ialah berhubung dengan apa yang seharusnya Kerajaan lakukan menurut Azhar Idrus.

Itulah sebabnya PAS sebagai kerajaan di Kedah dan Kelantan, langsung tidak berbuat apa-apa melainkan berceramah sepanjang masa. Rakyat kedua-dua negeri itu pula hanya menggunakan segala kemudahan yang telah disediakan oleh Kerajaan Negeri terdahulu.

Barangkali atas alasan tak mahu jadikan rakyat sebagai BINATANG itulah, PAS mengambil sikap lebih gemar berceramah, menyakau duit rakyat, meminta derma dari rakyat dan tidak mengadakan apa-apa pun yang berkaitan dengan prasarana.

Menurut PAS, ajaran Islam ialah menghadiri dan mendengar ceramah. Jihad bermaksud memberikan kemewahan kepada pemimpin manakala orang bawahan pula perlu menderma kepada pemimpin.

Begitulah... Dunia sudah semakin terbalik sehinggakan yang betul pun dikata salah dan yang terang-terang mungkar serta menyesatkan diangkat tinggi sebagai PENYELAMAT UMAT!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments

NIK AZIZ TETAP SAMAKAN PENERIMA BR1M SEBAGAI HAIWAN!!!

Di sebalik kemarahan orang ramai terhadap kenyataan Nik Aziz yang menyamakan penerima BR1M Sebagai haiwan, Mursyidul Am PAS itu tetap berkeras dengan kenyataan terdesaknya.

Bahkan Nik Aziz juga menyalahkan UMNO kerana telah memberikan wang BR1M sekaligus menyebabkan habis seluruh rakyat Kelantan menjadi BINATANG.

Kata Nik Aziz lagi, Islam tak mengajar bagi duit sebaliknya hanya bagi ilmu. Dan PAS pula memberikan ilmu menerusi ceramah dan kempen.

Bagaimanapun Nik Aziz tidak pula memberikan komen berhubung adat dan budaya PAS yang meminta-minta sedekah serta mengemis daripada ahli-ahlinya dalam apa juga keadaan.

Begitu juga dengan konsep SEDEKAH, DERMA dan ZAKAT dalam ISLAM, tidak disentuh oleh Nik Aziz.

Makin terdesak dah Mursyidul Am PAS yang makin kuat tersasul. Berbanding meminta maaf, Nik Aziz sebaliknya memperkemaskan lagi kesesatannya.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

8 comments

APA KE GILA PECACAI PAKATAN, MENUKARKAN KEPALA EMAK ORANG JADI KEPALA BINATANG? AKAI ADA KA?


Bila kita kata mulut Nik Aziz celupar, ada pulak yang kata kita ni jahil tukil. Ada pula yang kata, kita ni menghina orang yang begitu cintakan Allah dan Rasul. Bahkan ada pula yang menganggap kita ni serupa macam pintu keluar mereka ke dunia ini yang dimiliki oleh emak masing-masing.

Kita kata mulut Nik Aziz celupar pasal dia seorang pemimpin. Seorang pemimpin tidak seharusnya bermain dengan mantik. Tak seharusnya nak bermetafora dan berkias-kias. Dia seharusnya bercakap dengan penuh hikmah sesuai dengan kedudukannya selaku pemimpin. Dia seharusnya buang atau elak daripada bercakap dengan seuatu yang boleh menyebabkan kewajarannya dipersoalkan.

Apabila Nik Aziz cuba menggambarkan kaedah memberi BR1M sama seperti memberi ayam dedak, memberi lembu jerami dan sebagainya sedangkan Islam perlu diberi dengan ceramah dan kelas agama, di situlah kelihatan tidak bijaknya seorang pemimpin seperti Nik Aziz.

Sebabnya, para pecacainya akan bertindak secara keterlaluan dan mengambil langkah bodoh dengan menangkap kata-katanya sepintas lalu. Mereka akan faham secara sehala walaupun Nik Aziz sekadar berkias.

Buktinya seperti dalam gambar di atas.

Sehinggakan gambar ibu-ibu orang lain, telah ditukarkan kepala dan dijadikan seperti haiwan!

Justeru, siapa sebenarnya yang jahil tukil? Siapa sebenarnya yang menghina Allah Taala dan Rasul, walhal wanita yang dikepalakan dengan kepala haiwan itu adalah ciptaan Allah Taala yang sempurna, manakala ajaran Nabi s.a.w pula ialah melarang penghinaan sebegitu rupa kepada makhluk ciptaan Allah Taala.

Menancap kata-kata Nik Aziz sendiri pun, pemimpin agung PAS itu melakukan kegelinciran lidah yang paling nyata. Adakah zakat yang diberikan kepada kesemua asnaf terutama sekali mualaf dianggap seperti memberi dedak kepada ayam, memberi jerami kepada lembu? Tidakkah Nabi s.a.w juga memberikan harta rampasan perang dengan kadar yang lebih kepada mereka yang baru memeluk Islam? Adakah Nabi s.a.w mengumpamakan mereka yang menerima zakat, yang menerima harta rampasan perang itu sebagai HAIWAN?

Islam itu penuh hikmah. Namun apabila pemikiran sempit dan jumud yang dilindungi dek serban, janggut, jubah, dan topeng seorang agamawan, akhirnya yang kelihatan ialah, Islam sebagai agama yang sangat hodoh dan umat Islam pula terdiri daripada golongan yang paling bodoh.

Sekarang, siapa yang lebih jahil tukil?

9 comments

Friday, February 22, 2013

SAH!!! LIM GUAN ENG NAK JADI PERDANA MENTERI MALAYSIA!!! TERBUNTANGLAH PERUT HADI, TERBELIAKLAH ANWAR IBRAHIM!!!

Friday, February 22, 2013

DAP menerusi Pengerusi Biro Pilihanraya DAP merangkap Ahli Parlimen Cheras, Tan Kok Wai telah mengesahkan bahawa DAP akan bertanding di 150 Kerusi Parlimen. Sekaligus menjadikan DAP sebagai kuasa dominan dalam Pakatan Rakyat sekiranya Pakatan Rakyat berjaya memenangi PRU13.

Jumlah keseluruhan Kerusi Parlimen adalah 222. Dengan DAP bertanding 150 Kerusi, bermakna bakinya akan dibahagi-bahagikan antara PKR dan PAS. 72 Kerusi dibahagikan antara PKR dengan PAS kalau dibuat secara 'saksama' bermakna kedua-dua parti tersebut hanya memperolehi 36 kerusi untuk ditandingi.

Secara realitinya, PAS tidak akan menikmati jumlah kerusi yang sama untuk ditandingi berbanding PKR.

Justeru, di mana relevannya kesungguhan dakwah dan hujah PAS bahawa DAP akan berpegang teguh kepada kenyataan awal mereka bahawa DAP akan berpegang teguh kepada prinsip Perlembagaan Malaysia?

Dengan penguasaan 150 Kerusi, walaupun tak menang kesemuanya, DAP sudah menjadi terlalu dominan berbanding PAS dan PKR. Walaupun mungkin Anwar Ibrahim dilantik sebagai Perdana Menteri - seperti yang sering ditegaskan oleh kepimpinan DAP, hakikatnya Anwar Ibrahim tidak lebih sebagai sebuah boneka yang langsung tidak ada kuasa. Sebaliknya Anwar Ibrahim akan terpaksa mengikut apa-apa sahaja yang dicakapkan atau diarahkan oleh kepimpinan DAP, khususnya daripada Lim Guan Eng.

Pada PRU12 lalu, DAP telah bertanding di 49 Kerusi Parlimen dan telah memenangi 28 daripadanya.

Tan Kok Wai ketika mengesahkan rancangan DAP untuk bertanding di 150 Kerusi tersebut berkata, DAP memerlukan sekurang-kurangnya RM15 juta sebagai pemudahcara dan perbelanjaan.

Kesian PAS... kesian Anwar Ibrahim... punyalah kuat berangan-angan, tetapi kesudahannya yang kenyang makan adalah DAP dan Lim Guan Eng!!!

Sekaligus, mudah cakap ler... Melayu-Melayu dalam PAS dan PKR, kesemuanya jenis lembu gemuk fidlot yang dibodohkan dengan rumput kering. Sibuk membodohkan Melayu lain, akhirnya yang nyata bodoh adalah mereka dan kepimpinan mereka sendiri!!!

5 comments

MAHFUZ OMAR NAK JADI MENTERI BESAR KEDAH? CERMINKAN DIRI DULU

Senang ceritalah, kalau Mahfuz naik jadi MB Kedah, habislah anak-anak negeri mampus mati kebulur. Atau paling tidak pun, akan jadi seperti anaknya, terhumban ke dalam penjara kerana penyalahgunaan najis dadah.

Itu gambaran awal bagi kebuasan nafsu serakah mangkuk yang tidak tahu apa-apa kecuali pandai bercakap walaupun cakap-cakapnya langsung tidak menggunakan otak.

Mahfuz dikatakan menjadi dalang kepada usaha menggulingkan Azizan bagi memudahkannya menjadi Menteri Besar Kedah. Usaha Mahfuz untuk menjadi Menteri Besar Kedah telah lama bermula, terutama selepas pentadbiran Kedah di bawah Azizan diletakkan di bawah PEMANDU yang ditubuhkan oleh PAS Pusat selepas Phahrolrazi Zawawi, Dr. Ismail Salleh dan beberapa orang Exco lain cuba buat kecoh menjelang perlantikan semula barisan Exco.

Bekas porter di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas dan tidak tahu membaca Jawi itu, bercita-cita besar dan menganggap dirinya lebih berkelayakan serta lebih bijak mentadbir berbanding Azizan yang dilabelkan sebagai ENJIN 2 SILINDER.

Mahfuz juga diketahui bencikan Azizan kerana Menteri Besar Kedah itu mempunyai hubungan yang rapat dengan pemimpin-pemimpin UMNO malah seringkali mendapatkan nasihat daripada bekas Menteri Besar Kedah, Mahzdir Khalid dalam beberapa urusan pentadbiran.

Demonstrasi yang dianjurkan oleh Dewan Ulama PAS Kedah dua hari lepas, memperlihatkan usaha-usaha terdesak bekas porter Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas itu untuk menjadi Menteri Besar Kedah.

Bagaimanapun, endorsement daripada Presiden PAS sendiri bahawa Azizan masih merupakan calon PAS pada PRU13, pastinya telah menghitamkan lagi wajah dan hati Mahfuz Omar.

Ada bangkangan?

6 comments

PKR DESAK POLIS BEBASKAN PENJENAYAH KERANA PENJENAYAH ITU ORANG PKR!!!

Asal sahaja orang PKR ditangkap dan ditahan kerana masalah undang-undang, maka seluruh PKR akan mengadakan kempen agar polis atau pihak berkuasa membebaskan orang PKR itu. PKR akan menggunakan seluruh kekuatannya terutama sekali yang membabitkan media baru, agar melakukan tekanan kepada pihak polis.

Dan pada masa yang sama, mengambil kesempatan untuk mendapat publisiti murahan sepertimana yang berlaku di Pulau Pinang.

Seorang pemimpin PKR bernama Lim Chee Leong yang merupakan Naib Ketua Keadilan Perai telah ditahan oleh polis kerana kes pergaduhan di hadapan kedainya. Lim Chee Leong telah direman selama 24 jam untuk membantu siasatan.

Tentunya pergaduhan di hadapan restorannya di Jalan Raja Uda, Bagan itu membabitkan pergaduhan besar, bukannya kes tumbuk biasa. Atau barangkali juga membabitkan senjata atau pergaduhan berkumpulan atau barangkali juga ancaman keselamatan. Setakat bertumbuk biasa, polis pun tak mahu menyusahkan diri dan lebih banyak memberikan nasihat berbanding menghantar mereka ke mahkamah dan kemudian didapati bersalah untuk didenda sebanyak RM25. br />
JINGGA13, sebuah entiti yang dimiliki dan dibiayai sepenuhnya oleh PKR, cuba melakukan pembohongan demi melindungi Lee Chee Leong dengan mempolitikkan kes berkenaan. Walau apa pun alasannya untuk penahanan dan siasatan ke atas Lee Chee Leong, seharusnya puak-puak PKR itu tahu bagaimana hendak menghormati undang-undang. br />
Mengapa hanya apabila membabitkan orang UMNO dan Barisan Nasional, bukan main cepat lagi puak PKR itu meminta polis menahan, menyiasat dan mengurung di dalam lokap? Tetapi apabila membabitkan puak sendiri, segala undang-undang dan prosedur tidak terpakai, bahkan PKR mendesak agar orang mereka yang berhadapan dengan proses perundangan itu dibebaskan tanpa perlu disiasat? br />
Itu yang dikatakan PKR boleh menjaga negara kalau mereka diberikan kepercayaan dalam PRU13 nanti? Atau mereka sebenarnya yang akan menghancurkan negara yang sangt indah serta masyarakat negara ini yang sangat unik?

4 comments

ANWAR IBRAHIM KONA LAGI... DIA TUDUH REUTERS TU UMNO PUNYA!!!


Agensi berita antarabangsa, REUTERS, mendakwa Anwar Ibrahim telah menjemput dan membawa masuk lebih kurang 150 lanun bersenjata yang menamakan diri mereka sebagai Tentera Sultan Sulu untuk mencetuskan ketegangan di Sabah.

Anwar menafikan berita tersebut.

Dan menariknya, dia menuduh, berita tersebut bukannya dibuat oleh REUTERS, sebaliknya dibuat oleh UMNO!

Sebelum ini Reuters melaporkan kenyataan oleh salah seorang anggota tentera Filipina yang merupakan pengikut setia Raja Muda Sulu, Raja Muda Azzimudie Kiram sebagai berkata kedatangan kumpulan tersebut setelah mendapat jemputan dari pihak pembangkang untuk membincangkan isu tanah di Sabah.

Menurut laporan itu lagi, kumpulan bersenjata tersebut mencetuskan ketegangan berikutan tidak berpuas hati terhadap persetujuan antara Malaysia dan Filipina sebelum ini.

Dalam pada itu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Malaysia bertindak untuk berbincang dengan kumpulan berkenaan supaya meninggalkan kawasan Lahad Datu dalam keadaan aman.

Nampaknya lubang besar Anwar Ibrahim sudah pecah apabila agensi berita antarabangsa yang seringkali dilambung-lambung oleh Anwar Ibrahim, membaraikannya. Dan sangat menarik apabila Anwar Ibrahim serta merta menyalahkan UMNO dan Barisan Nasional walaupun berita berkenaan dilaporkan oleh REUTERS yang mempunyai jaringan wartawan di seluruh dunia.

Tak teringin ke Anwar Ibrahim menyaman REUTERS? 

Kalau yang keluar berita tersebut UTUSAN MALAYSIA dan TV3, sudah pasti para peguam Anwar Ibrahim sekarang sedang bertungkus lumus menaip surat saman untuk dihantar dan rundingan antara Anwar Ibrahim dengan Hakim V.T. Singham yang diketahui akan menyediakan keputusan perundangan yang berpihak kepada Anwar, akan berlangsung dengan pantas.

7 comments

KALAU PENERIMA BR1M ADALAH BINATANG, NIK AZIZ JAUH BERKALI GANDA BINATANGNYA BERBANDING MEREKA!!!


Sedap sungguh mulut orang tua ni semata-mata kerana dia takut, para pengundi di Kelantan akan berpaling daripada menyokong PAS kepada UMNO-BN kerana BR1M. Melabelkan BINATANG kepada orang miskin, terutama daripada 'pemimpin besar' seperti Nik Aziz yang gambarnya dijadikan seperti tangkal azimat di kalangan para pengikutnya, terutama sekali pekedai-pekedai di Kelantan, langsung tidak menggambarkannya sebagai seorang tua yang boleh dihormati lagi.

Apa sangatlah menerima bantuan RM1000 dan RM250 daripada Kerajaan Malaysia. Kalau RM1000 dan RM250 dikatakan sebagai penukar status manusia menjadi binatang, bagaimana pula dengan KESEMUA PEMIMPIN PAS yang hidup atas wang ehsan para pengikut PAS menerusi TABUNG DERMA JIHAD UNIT AMAL?

Bagaimana pula dengan Nik Aziz yang hidup atas wang derma mencurah daripada orang yang mendengar ceramahnya? Tidakkah menerima derma seperti itu terutama sekali dalam soal memperniagakan agama untuk mendapatkan undi bagi memberi kuasa, jauh lebih hina berbanding pengemis.

Apa lagi yang lebih hina daripada pengemis?

Sudah tentulah haiwan yang setaraf dengan orang seperti itu!

Nak salahkan Nik Aziz seratus peratus pun atas kekhilafan itu, tidak boleh sebab dia adalah seorang pemimpin yang sudah tua, tidak bertenaga dan kurang sihat lagi akal fikirannya. Tekanan politik telah menyebabkan dia banyak mengeluarkan kata-kata yang tidak sepatutnya keluar daripada seorang pemimpin yang diangkat tinggi sehingga ke tahap maksum.

Secara peribadi, penulis tidak marahkan Nik Aziz dengan kenyataan terbarunya itu. Walaupun penulis bukanlah pemuja Nik Aziz, apatah lagi jenis yang berlonggok depan rumahnya atau menghilangkan rindu dengan mengintai bayangnya, atau bercakap-cakap di hadapan gambarnya yang kaku, namun penulis sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Nik Aziz. Penulis sentiasa mengharapkan Allah Taala membuka rahsia Af'al-Nya dengan menjadikan pengaruh pada Nik Aziz untuk kebaikan umat Islam khususnya di Malaysia.

Namun sehingga setakat ini, doa penulis masih tidak dikabul-kabulkan oleh Allah Taala. Barangkali ada salah dan silap dalam rukun dan menjalankan syarat berdoa!

Tak mengapalah, penulis masih tidak berputus asa atas rahmat-Nya. Semoga Allah Taala mengabulkan permintaan dan munajat penulis yang sangat kerdil dan bersifat baharu ini.

17 comments

RAJA BAHRAIN PENAUNG USTAZ PEROGOL BERSIRI PERLU MALU KERANA STADIUM REKAANNYA RUNTUH LAGI!!!


Raja Bahrain dikatakan bakal menjadi calon PAS untuk DUN Ladang. Dahulunya dia cukup terkenal kerana melarikan dua orang anaknya dengan isterinya yang kemudiannya murtad dan mengahwini seorang taukeh industri porno di Australia.

Sekarang ini, kecoh di kalangan orang PAS tentang stadium runtuh di Terengganu. Konon-kononnya tiada keberkatanlah yang menyebabkan stadium berkenaan runtuh.

Namun tahukah anda, siapa sebenarnya yang menjadi arkitek stadium berkenaan?

Tidak lain dan tidak bukan adalah RAJA BAHRAIN yang telah menjadi ahli PAS semenjak 1994!!!


Dek kerana itulah, Raja Bahrain langsung tidak berani bercakap tentang stadium runtuh kerana hasil rekaannya walaupun kemudiannya dia cuba menyalahkan kontraktor dari Korea yang kerja kontraktor tersebut hanyalah membina stadium tersebut berdasarkan rekabentuk yang dia buat.

Diberitahu, Raja Bahrain mula berpaling dan aktif di dalam PAS apabila beberapa projeknya yang telah diusulkan kepada Kerajaan Negeri Terengganu, ditolak kerana kelemahan ketara dan membahayakan keselamatan awam. Walaupun mempunyai reputasi yang hebat sebagai arkitek, Raja Bahrain yang juga merupakan seorang KAKI BETINA dan PENGUMPUL BINI, mempunyai beberapa masalah yang sukar ditangani, termasuklah tamak dan serakah.

Projek jejantas di Ladang, telah membuatkan Raja Bahrain beriltizam untuk menjadi ADUN di kawasan terbabit. Dikatakan, projek tersebut asalnya telah diberikan kepada Raja Bahrain, tetapi kemudiannya ditarik balik apabila Raja Bahrain gagal menyediakan rekabentuk yang lebih selamat.

Namun beberapa kisah yang lebih menarik ialah apabila Raja Bahrain disahkan sebagai penaung dan pelindung kepada seorang perogol bersiri yang menyamar sebagai Ustaz dan dikenali sebagai Ustaz Zul.Kronologi kes Ustaz Zul;

3 September 2003

Polis memburu seorang pengusaha pusat kaunseling persendirian dikenali sebagai Ustaz Zul, 46, kerana disyaki merogol tiga gadis dan cubaan mencabul kehormatan seorang pelajar berusia 14 tahun di pusat pemulihan miliknya di Hulu Klang. Kes itu dilaporkan berlaku sejak September 2002 hingga Ogos 2003 di sebuah rumah pangsa di Keramat Permai, dekat Kuala Lumpur yang disewa lelaki terbabit dan di Kuala Berang, Terengganu. 

4 September 2003

Polis meneruskan usaha memburu Ustaz Zul yang melarikan diri selepas menyedari mangsa membuat laporan polis. Suspek dipercayai sudah mengubah penampilannya bagi mengelakkan dirinya dikenali pihak berkuasa yang sedang memburunya. 

5 September 2003

Polis Hulu Terengganu memantau pergerakan Ustaz Zul di sekitar kawasan hutan Jenagor, sekitar kampung di Kuala Berang dan kawasan Empangan Sultan Mahmud, yang disyaki menjadi tempat suspek bersembunyi. 

21 Jun 2006

Seorang pelajar kolej di Terengganu membuat laporan polis mendakwa diperkosa oleh Ustaz Zul yang masih gagal diberkas polis. Suspek yang pandai menggoda melalui SMS didakwa sering berjanji kepada semua mangsa untuk berkahwin sebagai alasan memastikan mereka menutup mulut selepas kejadian rogol atau cabul. 

22 Jun 2006

Beberapa bekas pengikut setia Ustaz Zul mendakwa menerima ugutan dan ancaman melalui SMS daripada rakan mereka yang setia kepada penjenayah terbabit termasuk seorang anak orang kenamaan di Terengganu yang berkomplot menyembunyikan suspek sejak lebih tiga tahun lalu. 

23 Jun 2006

Ustaz Zul didakwa pernah menganjurkan majlis pernikahan batin lebih enam pasangan di kalangan pengikutnya, termasuk artis wanita berusia 30-an di Taman Melawati pada 2005. 

24 Jun 2006

Beberapa pengikut setia Ustaz Zul yang diburu polis berhubung empat kes rogol dan cabul sejak 2003, didakwa kerap menganjurkan perhimpunan misteri di sebuah rumah teres di Taman Perumahan Puncak Alam, Shah Alam, setiap minggu. Perhimpunan itu yang disertai antara lima hingga 10 lelaki didakwa kerap diadakan setiap malam Khamis dan Jumaat hingga awal pagi. 

30 Jun 2006

Ustaz Zul dipercayai menyembunyikan diri di kawasan pedalaman Kedah kononnya untuk bertapa. Maklumat mengenai kegiatan Ustaz Zul diterima berdasarkan pengakuan beberapa pengikut setianya selepas polis melancarkan gerakan mengesannya di negeri ini. 

15 Julai 2006

Ustaz Zul yang masih menjadi buruan polis dikatakan terus menggunakan pelbagai cara termasuk menukar penampilan diri bagi mengelak dikesan. Suspek dikatakan bertukar wajah dengan mencukur janggut selain menukar serban bagi mengelak dicam pihak tertentu. 

21 Ogos 2006

Ustaz Zul yang menjadi buruan polis didakwa aktif menyebarkan ajaran sesat dikenali ‘Jemaah Usul’ yang kononnya menjanjikan syafaat dan syurga kepada pengikut setianya. Penyebaran ajaran bercanggah dengan Islam yang dilakukan secara sulit itu, didakwa membabitkan upacara zikir meragukan dan nikah batin di kalangan pengikutnya. 

8 September 2006

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hasan, menegaskan fail siasatan berhubung penjenayah Ustaz Zul tidak pernah ditutup kerana laporan polis sudah dibuat. 

28 Februari 2007

Ustaz Zul bersama 22 pengikutnya termasuk seorang wanita berusia 20 hingga 40-an ditahan sepasukan 30 anggota polis yang menyerbu sebuah banglo yang dipercayai disewa dan dijadikan markasnya di Jalan Sultan Mahmud, Kuala Terengganu, kira-kira jam 2 pagi. (SUMBER)

7 comments

SELEPAS BERJAYA MASUKKAN TENTERA SULU DI LAHAD DATU, ANWAR CUBA BAWA MASUK PEMBERONTAK THAILAND KE KELANTAN UNTUK KEKALKAN PENGUASAAN PAKATAN!!!

PAS Kelantan menerusi mulut Pesuruhjayanya, Nik Aziz dah keluarkan kenyataan sebelum ini bahawa PAS Kelantan akan menghalau orang-orang luar dari bertanding di negeri itu. Lebih tepat lagi, PAS sendiri akan membanyakkan calon mereka sendiri dan tidak akan menyerahkan kerusi selamat kepada PKR.

Pada 26 Februari nanti, Anwar akan turun ke tiga kawasan iaitu Pasir Puteh, Bachok dan Machang untuk menampal semula kebocoran.

Anwar dan PKR berada dalam keadaan yang sangat terdesak. Moral mereka telah jatuh teruk. Ke mana-mana sahaja Anwar pergi, sambutan untuknya sudah tidak seperti dahulu. Bahkan lebih ramai pula yang mengeji dan melahirkan tentangan secara terbuka terhadap Anwar Ibrahim dan para penceramah PKR.

Dek kerana itulah, Anwar datang ke Kelantan selepas berjaya mendaratkan 'Tentera-Tentera Sulu' ke bumi Sabah.

Adakah Anwar akan membawa pemberontak Selatan Thailand yang diketahui mempunyai 'hubungan baik' dengan Kerajaan Malaysia ke Kelantan pula terutama di Pasir Puteh, Machang dan Bachok yang sedang bergoncang hebat?

Sebabnya sangat mudah, apabila membabitkan Anwar Ibrahim apatah lagi Anwar Ibrahim sedang terdesak, elemen sabotaj, simpati dan drama akan menyusul.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

PAS BUKAK DAH PUSAT KHIDMAT YANG TAK WUJUD SEBELUM NI!!!

PAS dan retorik keagamaan dan servis kepada rakyat memang sangat hebat. Kerap kali PAS mempotretkan mereka sebagai penggerak akar umbi yang sangat hebat.

Hakikatnya mereka memang bergerak pada peringkat akar umbi, membodoh-bodohkan akar umbi dengan pelbagai dogma dan dktrin yang pelik-pelik.

PRU13 sudah semakin hampir. PAS di seluruh negara sedang menggiatkan pelbagai program dan aktiviti bagi menambah pengaruh serta undi buat parti itu.

Seperkara yang menarik tentang PAS, walaupun di negeri yang mana mereka adalah pemerintah, gerak kerja PAS tetap tidak berubah.

Mereka hanya mampu menjual air liur untuk mendapatkan pengaruh dan sokongan.

Untuk itu, PAS kembali menggerakkan pusat-pusat khidmat yang tidak pernah wujud pun sebelum ini.

Maka timbullah persoalan, apakah dengan serangan menggila UMNO dan Barisan Nasional sekarang ini, menggentarkan PAS dan Pakatan Rakyat kerana rakyat mulai tersedar bahawa Pakatan tidak lebih daripada hanya sekumpulan manusia yang hanya tahu bercakap tetapi tidak tahu buat kerja. Justeru mereka memilih untuk memperlihatkan seolah-olah PAS dan para pemimpinnya selama ini memang melakukan kerja menerusi kewujudan pusat-pusat khidmat?

Sampai bilakah PAS hendak berhenti berlakon?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

ANWAR IBRAHIM GUNA RESTORAN MAMAK UNTUK BERKEMPEN!!!


Scalathetarik
PRU13 menyaksikan pelbagai teknologi maklumat diperkenalkan. Pada PRU10, hanya blog dan laman web menjadi alternatif kepada media elektronik seperti televisyen dan radio serta media cetak seperti akhbar dan tabloid. PRU11 menyaksikan teknologi maklumat bagaikan gunung berapi pendam yang menanti untuk memuntahkan laharnya.

PRU12 pada tahun 2008 mula menyaksikan penyebaran SMS secara pukal dan besar-besaran selain blog, e-mail blasting serta portal seperti Malaysiakini. Namun pada PRU13, selain daripada sistem teknologi maklumat sedia ada, penambahan teknologi baru seperti Youtube, Facebook, Instagram, Twitter, Flicker, Linkedin, BBM, Whatapps, radio internet dan web tv.

Menariknya, yang banyak memperkenalkan teknologi maklumat ini adalah puak Anwar Ibrahim.

Kini Anwar Ibrahim memperkenalkan satu lagi teknologi yang selama ini tidak dioptimumkan penggunaannya iaitu rangkaian www.tehtarik.tv.

Tehtarik TV merupakan rangkaian tv internet.... TERUSKAN BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

LETAK CALON MELAYU DI KAWASAN CINA? MANA BOLEH!!! RACIST TUH!!!


Di Malaysia, kalau calon-calon Melayu diletakkan di kawasan bermajoritikan Cina, ia akan dianggap sebagai PERKAUMAN dan cubaan Melayu untuk menunjukkan yang mereka tuan di negara ini. Tetapi kalau calon-calon Cina daripada parti-parti politik yang bertanding diletakkan di kawasan bermajoritikan Melayu, ianya akan dianggap muhibbah, toleransi dan terbuka.

Begitu jugalah, kalau ada peniaga atau penjaja Melayu yang tiba-tiba masuk berniaga di kawasan Petaling Street, sudah pasti akan adalah gerombolan Cina yang mengutuk Dewan Bandaraya Kuala Lumpur kerana telah bertindak 'kejam' terhadap para peniaga Cina. Tetapi kalau peniaga Cina berniaga di kawasan penjaja Melayu, ia akan dianggap sebagai satu kebiasaan dan kebebasan yang menunjukkan 1Malaysia.

Hakikatnya, Melayu dan Bumiputera di negara ini seringkali cuba dipinggirkan dengan apa cara sekalipun. Mujurlah kerajaan yang memerintah sekarang, masih mampu mempertahankan hak Melayu dan Bumiputera, biarpun pada masa yang sama, kerajaan yang sama jugalah terpaksa melonggarkan banyak sekatan bagi membolehkan negara ini terus bergerak maju terutama yang membabitkan hak Melayu-Bumiputera.

Antara yang paling lantang menentang kalau ada orang Melayu yang hendak memajukan diri adalah DAP. DAP yang mendakwa mereka adalah parti yang terbuka kepada rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, hakikatnya jauh lebih Cina daripada parti Cina seperti MCA dan GERAKAN. DAP sentiasa menentang orang Melayu walaupun pada masa yang sama, mereka ingin mendapatkan undi Melayu bagi membolehkan mereka menguasai Putrajaya.

Justeru, desakan agar lapan orang Melayu yang kalah dalam pertandingan CEC tahun lalu, ditempatkan sebagai calon-calon pilihanraya DAP, pasti akan dipandang sebelah mata.

Tentu ramai yang masih ingat bagaimana Guan Eng menyatakan, sekiranya terdapat Melayu yang berkebolehan dan berkeupayaan serta berkelayakan, maka DAP membuka pintu dan peluang seluas-luasnya kepada Melayu berkenaan.

Walaupun sekali imbas kedengarannya seperti sedap benar, hakikatnya kata-kata Guan Eng itu sebenarnya satu penegasan bahawa DAP memandang orang Melayu sebagai bodoh, bengap, bahlol dan tidak mempunyai apa-apa kelebihan.

Dek kerana itulah, tidak ada satu pun jawatan yang dipertandingkan, dimenangi oleh Melayu yang menjadi ahlinya. Paling tinggi pun, jawatan yang dilantik oleh Setiausaha Agung, yang tidak mempunyai sebarang kuasa dan tidak mempunyai sebarang fungsi seperti Naib Pengerusi Kebangsaan.

Dalam DAP, Melayu tidak ada tempat selain daripada menjadi hamba kepada Cina. Begitu juga dengan masyarakat India. Bagi DAP, masyarakat India yang banyak membantu memenangkan calon-calon DAP, sebenarnya tidak lebih daripada PARIAH yang boleh dibeli dengan hanya sebotol todi dan sebuah CD filem Tamil.

Desakan dan tuntutan agar DAP meletakkan calon-calon Melayu sebenarnya bagaikan mencurah air ke daun keladi. DAP tidak akan menghiraukan tuduhan dan desakan berkenaan. Kalau dilayan pun, DAP akan menggunakan alasan, tiada tempat yang sesuai untuk diletakkan kelapan-lapan orang Melayu itu.

Kecualilah kalau PAS mengalah dan menyerahkan lapan kerusi kepada DAP untuk ditandingi oleh kelapan-lapan orang Melayu itu. Nak harapkan DAP bagi kerusi mereka kepada kelapan-lapan orang Melayu yang juga merupakan ahli DAP sendiri, samalah seperti mengharapkan hujan balik ke langit.

Melayu dalam DAP, apatah lagi di luar DAP, mana ada nilai di mata Guan Eng!

Jadi, tak payahlah terus mengharap. Apatah lagi kalau dipilih pula Melayu tersebut, mereka perlu bertanding di kawasan yang bermajoritikan Cina iaitu peruntukan untuk kerusi-kerusi yang ditandingi oleh DAP. DAP hanya menyediakan kawasan dan kerusi untuk ditandingi tanpa melibatkan kawasan-kawasan bermajoritikan Cina. Kalau takada Cina... jangan harap ler!!!

0 comments

Thursday, February 21, 2013

MACAM HARAM... SETAKAT LAWAN BERCAKAP, TAK PAYAHLAH JADI WAKIL RAKYAT NURUL IZZAH OII!!!

Thursday, February 21, 2013

Kalau anda rajin ke Lembah Pantai terutama sekali di Bukit Kerinci, anda akan dapat melihat barong panas dengan label perdebatan antara Nurul Izzah dengan Nong Chik.

Nong Chik awal-awal lagi dah kata, takat nak berdebat tapi tak bekerja, buang masa saja. Tapi penyokong-penyokong anak PAPA JAHAT berKOTE BENGKOK pula kata, Nong Chik pengecut sebab tak mahu berdebat.

Orang malas bekerja dan tak tahu buat kerja memang suka bercakap, berdebat atau bertengkar. Manakala orang yang rajin buat kerja pula, tak ada masa untuk berdebat, bertengkar, berbahas ataupun sembang kosong.

Itulah yang membezakan antara Nong Chik dengan Nurul Izzah. Sehingga ke hari ini, walaupun bergelar Ahli Parlimen Lembah Pantai, kerja Nurul Izzah hanya terkepit-kepit menayang tetek lima puluh sennya ke sana ke mari.

Ketika Nong Chik sibuk melayan dan cuba memenuhi keperluan penduduk Lembah Pantai menerusi kerjai-kerjanya, Nurul Izzah pula terus meroyan dan tersangat jarang menampakkan mukanya untuk rakyat sebaliknya cukup sibuk berbohong di sana sini.

Pusat Khidmat Masyarakat Nurul Izzah tu sendiri pun penuh berhabuk dan pintunya sentiasa dirantai. Kenapa Nurul Izzah tak nak debatkan perkara itu?

Nak berdebat?

Tak tahulah kalau-kalau orang Lembah Pantai tetap bodoh memilih manusia yang kerjanya hanya bercakap tapi haram tak satu benda pun tahu buat kerja!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11 comments

HANGPA NAK KATA APA BILA HADI KATA AZIZAN TETAP CALON PADA PRU13 NI?

Di sebalik tentangan sebilangan orang yang mengaku mereka adalah ahli PAS dari Jerai dan Kota Seputeh terhadap Azizan dan kemudian disandarkan pula kepada Dewan Ulama PAS Kedah, Presiden PAS pula menegaskan bahawa Azizan tetap akan menjadi calon PAS pada PRU13 nanti.

Hadi telah memberikan bayangan bahawa Azizan jangan dikacau dan diganggu. Sekaligus memberi isyarat kepada Phahrolrazi Zawawi yang merupakan proksi kepada Mat Sabu agar berhenti daripada terus bermimpi untuk menjadi Menteri Besar Kedah menggantikan Azizan yang digulingkan.

Berani ke puak-puak 30 ekor yang berdemonstrasi itu mengatakan Presiden telah melanggar dasar parti?

Atau adakah mereka sedar bahawa mereka sebenarnya yang cakap tidak serupa bikin dan melanggar asas berjamaah dalam PAS iaitu perlu wala' kepada pemimpin dan pemimpin pula perlu dianggap sebagai tsiqah?

Semalam, beberapa orang ahli PAS dari Jerai dan Kota Seputeh membuat demonstrasi di Kompleks PAS Kedah di Kota Sarang Semut untuk mendesak agar Azizan letak jawatan.

Makin haru dah PAS Kedah ni. Belum apa-apa lagi, dah masing-masing pakat berebut nak makan hasil rompakan. Kawasan mana pula yang nak dibalak dan tanah Melayu mana pua yang nak dijual kepada Cina Singapura?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

KAHKAHKAH... KETUA WANITA PKR HANYA MAMPU BAWA 11 ORANG SAJA UNTUK BERDEMO ANTI NAJIB DI MIRI!!!

Oooopps! Sorry! Sorry! berlaku typing error tanpa disengajakan pada tajuk di atas. Bukan 110,000. Bukan juga 11,000. Bukan juga 110. Tapi hanya 11 orang sahaja diketuai oleh ketua wanita PKR Miri, Zulhaidah Suboh yang membawa banner dan bendera fuckatan kononnya untuk menunjukkan bantahan terhadap lawatan Datuk Seri Najib ke bandar tersebut semalam.

Fulamak!!!!!! Ramainyaaaaaaaaaa...........

Sebenarnya Zulhaidah bukan nak tunjuk perasaan pada Najib tapi nak sampaikan mesej pada Anwar. Dia mahu Anwar tahu bahawa dialah pemimpin pembangkang terhebat di Miri yang harus di pilih untuk menjadi calon dalam PRU akan datang. Bukan yang lain...yang tak ada telor semacam Zulhaidah.

Tapi anwar ni pun satu hal. Zulhaidah dah 'telanjangkan' sifat dirinya abis-abis sebelum ni. Zulhaidah sanggup ditahan polis. Zulhaidah sanggup mengamuk macam orang utan menopause di malam pengiraan undi. Zulhaidah sanggup menghina Taib dan isterinya. 

Tapi, selepas Zulhaidah bermandi peluh buat kuak lentang, kuak dada, kuak senget, kuak kangkang, kuak tonggeng dan macam-macam kuak lagi , alih-alih anwar buat 'dek' aje. Ada ke patut anwar bagikan kerusi parlimen pada PAS? 

Isyh! isyh! isyh!

Pssssst! ...pasti tak mencapai piawaian taste anwar. Too low.

SUMBER: X KEADILAN SARAWAK

2 comments

PAS DIHADIAHKAN LORI TRELER BARU SELEPAS SETUJU SERAHKAN HUTAN BALAK DAN KAMPUNG ORANG ASLI DI KELANTAN KEPADA TAUKEH CINA!!!


Hari ini merupakan hari yang penuh bersejarah buat PAS dan jentera propagandanya. Selama ini, PAS cukup terkenal dengan penjelajahan dan ‘pendakwahan’ menggunakan jentera-jentera buruk, atau lebih tepat lagi digelarkan ‘tentera Hi-Ace’, sekarang ini PAS semenjak berkawan dengan PKR dan DAP, sudah mampu menyaingi kecanggihan kenderaan-kenderaan kempen yang digunakan oleh parti-parti saingan dan sekutunya.
PAS juga kini sudah mempunyai sebuah treler!
Treler PAS telah dilancarkan secara rasmi di hadapan Ibu Pejabat PAS di Jalan Raja Laut hari ini. Menurut ceritanya, harga treler tersebut tersangat murah dan sangat sukar diperolehi di mana-mana tempat jualan kenderaan sekalipun, kecuali kalau dibeli oleh orang PAS.
trelerpas2
Bagaimanapun berdasarkan kepada harga keseluruhan treler tersebut, ianya tidaklah semurah sebagaimana yang dikatakan oleh Mat Sabu. Sebabnya, harga ‘kosong’ adalah lebih kurang RM150,000 dicampur pula dengan kos pengubahsuaian dan cat berjumlah RM150,000 menjadikan harga kenderaan tersebut kepada RM300,000.
Harga RM300,000 adalah harga biasa bagi sebuah treler dan tidak ada murahnya pun!
trelerpas4
Treler PAS itu mampu menampung berat sebanyak 40 tan dan dilengkapi dengan wi-fi, PA system dan janakuasa elektrik yang tersendiri. Juga terdapat sebuah pentas berukuran 40 kaki x 9 kaki pada treler berkenaan.
Perasmian dilakukan oleh Presiden parti, Abdul Hadi Awang jam 1:30 tengah hari tadi di hadapan Ibu Pejabat PAS, Jalan Raja Laut.
Menurut Mat Sabu, treler tersebut tidak dibeli oleh PAS sebaliknya telah dihadiahkan oleh seorang HAMBA ALLAH selain dicampur dengan hasil derma ahli-ahli PAS.
Itu sahajalah temberang yang mampu Mat Sabu berikan. Tak habis-habis hendak berselindung dengan derma dan keikhlasan penyokong-penyokongnya. Itu pun setelah segala derma yang dikutip oleh PAS mulai dipersoalkan, terutama sekali membabitkan Wang Derma Tabung Memali!
Baru sekarang ini, PAS berani bercakap tentang perbelanjaan menggunakan wang derma walaupun sudah berpuluh-puluh tahun hidup mewah kaum pemimpinnya adalah kerana wang derma ahli-ahlinya yang tolol.
trelerpas3
Berkenaan dengan treler tersebut, daripada maklumat yang kami terima, treler itu sebenarnya telah ‘dihadiahkan’ oleh seorang TAUKE CINA yang mendapat banyak faedah di Kelantan, terutama sekali membabitkan balak dan tanah. TAUKE CINA berkenaan juga merupakan seorang pendana DAP yang utama. Pemberian treler tersebut adalah sebagai umpan untuk mendapatkan sebuah lagi kawasan pembalakan dan perkampungan masyarakat orang Asli untuk tauke tersebut.

2 comments

CUBAAN PECACAI PAKATAN FITNAH PASUKAN KESELAMATAN BERHUBUNG TEMBAKAN DI LAHAD DATU DIKANTOIKAN DENGAN MUDAH... GAJI BUKAN MAIN BESAR, TAPI OTAK KECIK!!!

Insiden pencerobohan warga asing ke Lahad Datu, masih belum selesai meskipun pihak berkuasa telah mula mengeluarkan kenyataan bahawa kemelut berkenaan akan diselesaikan secepat mungkin dan pada bila-bila masa.

Bagaimanapun, sesuatu yang amat menarik ialah apabila para pecacai Pakatan mengambil kesempatan ini untuk menghentam, mengutuk, mengeji dan mencaci anggota-anggota serta pasukan keselamatan negara. Malah, ada pula yang sangat rajin mencari klip video lama yang menunjukkan bagaimana serangan lanun di pasar Lahad Datu 4 tahun lalu dan kemudian diberitahu, itulah serangan lanun-lanun Sulu berkenaan.

Namun, para pecacai Pakatan yang mendapat upah lumayan dan kehidupan mewah itu tidaklah sebijak mana. Apatah lagi kalau mereka berkiblatkan Anwar Ibrahim dan Guan Eng, memang kebodohan mereka akan cepat diserlahkan.

Mari kita baca apa yang ditulis oleh BLOGGER ASKAR SETIA berhubung pengantoian para pecacai Pakatan.

_________________________________________________________________________________

KECOHH BETUL LAHH...

Semalam kecoh di blog dan Facebook kononnya rakaman insiden tembak-menembak di Lahad Datu telah tersebar malah amat mencuit hati apabila ada pembaca/tukang komen sepenuh masa melatah tidak tentu pasal dan mendakwa pihak tentera tidak buat kerja?

Amat menghairankan apabila ramai orang percaya bahawa video tersebut merupakan rakaman tembak-menembak insiden pencerobohan Royal Army of Sulu Sultanate di pasar awam Lahad Datu.

Apa yang pasti, rakaman tersebut merupakan RAKAMAN LAMA PADA TAHUN 2009! Kelakar bukan apabila kita bertegang urat dan saling mengkritik untuk video dimuat naik pada 4 tahun lepas?

Penyokong-penyokong pihak pembangkang pula 'merajinkan diri' untuk download rakaman insiden 2009 dari You Tube dan upload semula video berkenaan bagi memperlihatkan video berkenaan merupakan video terbaru. Motif mereka hanyalah satu - menyalahkan pihak kerajaan dan ATM apabila sudah berlaku tembak-menembak di tempat awam.
 
Gambar sebenar rakaman video di You Tube

Nasihat saya, jadilah pembaca/tukang komen sepenuh masa yang bertanggungjawab dan serahkan hal insiden berkenaan ditangani oleh pihak berkuasa. Anggota keselamatan kita di Lahad Datu tidak tidur malam dan bergadai nyawa mengepung dan mengawasi kumpulan berkenaan tetapi amat menyedihkan apabila anda mengkiritik tugas mereka sewenang-wenangnya. Polis tidak buat kerja lah, askar tidak buat kerja lah..
Adakah anda seorang yang bertanggungjawab? Jelaskanlah pada mereka yang menyebarkan video berkenaan sesuka hati di alam maya.. Moga Allah S.W.T melindungi kesemua pasukan keselamatan kita yang terlibat daripada sebarang malapetaka dan bencana. Amin...

1 comments

Wednesday, February 20, 2013

HANYA KERANA TUNJUK ISYARAT 1MALAYSIA, SETIAUSAHA MAJLIS ULAMA PAS PULA JADI MANGSA SERANGAN PENJILAT ANWAR IBRAHIM DAN GUAN ENG!!!

Wednesday, February 20, 2013

Sesiapa sahaja yang menjadi penjilat, penyokong apatah lagi pemuja Anwar Ibrahim serta Guan Eng, mereka memang terdiri daripada golongan manusia celaka, yang sepatutnya dihumbankan dari Jambatan Pulau Pinang dan dibiarkan tenggelam ke dasar laut untuk makanan ikan dan jadi baja rumpai laut.

Sebabnya, puak-puak ini memang tidak berguna sekepiang rabit pun. Hidup mereka hanya menyusahkan orang lain dan hidup mereka hanya untuk menganiaya orang lain.

Sekeping gambar yang memperlihatkan Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS, Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh bersama-sama dengan Chua Soi Lek, Shahidan Kassim dan seorang blogger pro-UMNO serta beberapa orang yang lain menunjukkan isyarat 1Malaysia, menjadi punca kemarahan pemuja, penjilat dan pecacai Anwar Ibrahim dan Guan Eng kepada Zawawi.

Seorang blogger pecacai tua penjilat najis Anwar Ibrahim, terang-terang menyalahkan Zawawi kerana simbol berkenaan. Malah dilabelkannya pula sebagai SYAHADAT NAJIB. Kiranya kalau tunjuk simbol tersebut, terbatallah syahadah iman dan disekutukan pula dengan syahadat Najib yang diperkirakan sebagai lebih kafir daripada segala kafir.

Malang sungguh buat pecacai tua yang otaknya hanya sebesar sebiji kacang tanah. Dia barangkali tidak pernah tahu yang Nik Aziz sendiri pun pernah tunjuk simbol 1Malaysia dengan penuh bangga. Bahkan memakai pakaian yang ada logo 1Malaysia.


Apa sangatlah Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS kalau nak dibandingkan dengan Mursyidul Am yang si pecacai tua penjilat najis Anwar Ibrahim dan Guan Eng tu agung-agungkan sampai tulisan-tulisannya tentang Nik Aziz, bagaikan tulisan pengikut Mirza Ghulam Ahmad Qadiani menceritakan tentang kehebatan rasul dan nabi mereka yang akhirnya mati akibat penyakit taun itu.

Pi ler marah Nik Aziz sebab pernah tunjuk simbol 1Malaysia dengan jarinya. Pi ler maki Nik Aziz sebab dengan selambanya, menyematkan pin 1Malaysia di jubah putihnya.

Berani ke?

Setakat nak marahkan Zawawi pasal apa?

Itulah malangnya PAS... mereka membela dan mempercayai babi-babi ketuat yang sentiasa menyodok-nyodok najis dan punggung Anwar Ibrahim dan Guan Eng tetapi berlagak seolah-olah mereka ahli PAS.

Samalah seperti pecacai tua pengangkat najis itu... mengutuk UMNO bukan main, tetapi setiap kali Perhimpunan Agung UMNO, muka dialah yang paling ke depan, menjual buku dan kulit buku di PWTC. Kutuk UMNO bukan main, tetapi duit UMNO jugalah yang menyara perut dan seleranya!!!!

2 comments

RAHSIA BESAR DEEPAK ADA DALAM GENGGAMAN RAJA ROPEAH DAN AKAN DIDEDAHKAN BILA-BILA MASA SAHAJA!!!


Raja Ropeah sebelum ini tidak bercakap atau memberikan sebarang ulasan tentang Deepak Jaikishan, sekalipun dia dilihat menjadi punca kepada kemunculan dan amukan Deepak. Raja Ropeah bagaikan batu pejal yang membiarkan segala macam helah, putar belit, fitnah dan tohmahan keluar dari mulut Deepak Jaikishan. Bahkan Raja Ropeah seperti menunggu masa yang sesuai untuk melakukan 'strike' terutama apabila Deepak melakukan kesilapan mendedahkan dirinya sebagai seorang pembohong apabila cuba mengaitkan dirinya dengan Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri Malaysia.

Hubungan antara Raja Ropeah yang juga merupakan Ketua Wanita UMNO Selangor dengan Deepak Jaikishan apabila mereka terlibat dalam urusan membeli tiga bidang tanah pada tahun 2007 dengan nilai RM13 juta dengan jaminan bank RM72 juta untuk bon tanah daripada Raja Ropeah.

Kalau dengar cerita daripada Deepak, dialah yang telah dianiayai oleh Raja Ropeah sehingga dia mengalami kerugian dan hampir muflis dengan hutang berpuluh-puluh juta dengan sebuah institusi kewangan luar negara.

Kemudian apabila dia mendapat perhatian, Deepak cuba buat kecoh agar orang lain tolong menyelesaikan masalahnya. Dia melaga-lagakan fraksi politik di negara ini demi mendapatkan keuntungan dairpad akedua-dua belah pihak. Dari sehari ke sehari, Deepak buat cerita yang menyedapkan kedua-dua belah pihak.

Dan kesudahannya, kedua-dua belah pihak akhirnya menyedari, mereka berhadapan dengan seorang pemanipulator yang cukup hebat dan penipu bersiri yang cuba mengambil kesempatan dalam setiap keadaan dengan cara yang paling melawakkan.

Lebih melawakkan lagi ialah apabila Deepak mengaitkan nama Rosmah Mansor kerana nama Rosmah Mansor memang ada NILAI KOMERSIL dan BOLEH DIJUAL. Sebut sahaja apa-apa berita tentang Rosmah Mansor, pastinya Anwar Ibrahim dan konco-konconya menggelitik bagaikan diketik dek tungau.

Dengar-dengarnya, Raja Ropeah pula mengambil giliran untuk bercerita tentang Deepak Jaikishan. Dengar-dengar juga, Raja Ropeah nak buka rahsia besar Deepak yang ada dalam tangannya.

Apa rahsia besar tersebut? Adakah rahsia besar itu membabitkan hidup dan latar belakang Deepak Jaikishan  yang hidupnya seperti seorang GAY, atau pondan tua seperti Azwan Ali yang mulutnya mengalahkan lubang buntut ayam peranggang apabila dihembus dalam usaha untuk memperkenalkan identitinya selaku pondan?

Raja Ropeah dah memberikan 'hint' yang dia akan dedahkan rahsia Deepak dan menceritakan perkara yang amat ditakuti oleh Deepak, sekaligus membuktikan Deepak memang seorang penipu.

Memang betul pun, kalau banyak sangat bercakap macam Deepak dan kuat pula berbohong seperti Anwar Ibrahim, ada ler RAHSIA BESAR yang mereka cuba lindungi. Kalau tak ada RAHSIA BESAR, mereka tidak akan jadi seperti itu.

Kita tunggu cerita daripada Raja Ropeah nanti... cerita tentang Deepak dan siri pembohongan serta tipu perdayanya, mudah sangat kita temui dalam Internet. Cari sahajalah... walaupun mungkin kontradiks, tetapi itulah Deepak Jaikishan!!!0 comments

PECACAI PAKATAN RAKYAT TERKANTOI DAN TAK TAHU, THAILAND PUNYA TOL LEBUHRAYA JAUH LEBIH TERUK BERBANDING DI MALAYSIA!!!
Salam. Saya baru sahaja mendapat balasan daripada King Jason, insan yang bertanggungjawab dalam menyebarkan persepsi mengenai toll di Thailand. Konon negara tersebut tidak langsung mempunyai toll.

Dan balasan yang diterima oleh saya, membalas segala hujah saya mengenai jenis-jenis highway dan toll-toll di negara mereka, sungguh membuatkan saya geleng kepala.

Kenyataan saya hanya dikerat separuh, sekadar pengenalan sahaja, bukannya sepenuhnya seolah-olah seperti takut untuk mendedahkan hujah-hujah saya.

Pertama kita ulas dulu mengenai gambar yang diangkat oleh King Jason, konon katanya itu ialah gambar Shukumvit Road, kata mereka ialah lebuh raya yang terpanjang di Thailand tetapi... Shukumvit Road tak sampai pun 1000 kilometer macam dalam gambar yang dikongsikan oleh King Jason. Hanya dalam lingkungan 450 Kilo...

Ada lagi satu... Sebenarnya itu bukannya gambar Shukumvit Road TETAPI gambar Bangkok-Chonburi Highway yang terkenal dalam mengecaj kadar toll yang tinggi kepada rakyatnya sejak dibina pada tahun 1998.


Apa ni King Jason? Gambar pun dah kantoi... hahahaha...

Kita kembali dengan dakwaannya, yang pertama, King Jason mengatakan bahawa tol di Thailand akan ditutup apabila modal membina toll berjaya dikutip semula. Benarkah?

Boleh tak King Jason memberitahu saya mengenai Tol pertama di Thailand yang dibina pada tahun 1981 kalau tak silap saya, yang masih belum dimansuhkan?

Dan untuk pengetahuan King Jason, lebuhraya di Thailand sangat teruk dengan jalan berlubang, menggunakan simen biasa untuk menurap jalan dan sebagainya.

King Jason mempersoalkan kenapa Tol tidak ditutup di Malaysia? Dia mengatakan kos untuk membuat jalan raya di Malaysia sudah langsai, jadi apa gunanya TOL ini? Jom gelakkan sahabat kita ni. Hehehehehe... (jangan kuat sangat, malu dia nanti)

Ada juga yang mempertikaikan Jalan di Thailand itu panjang... memang padanlah depa buat Tol. Malaysia ni kecik jer. Ehhh, nanti dulu ya sahabat, untuk pengetahuan anda, ada lebuhraya di Thailand yang sepanjang 15 Kilometer pun ada Tol tau... :)

King Jason hanya bercakap mengenai Capex - Capital Expenditure (Perbelanjaan Modal) tetapi tutup mata untuk bercakap mengenai Opex - Operational Expenditure (Perbelanjaan Operasi).

Meh sini nak ajar awak pasal OPEX ya sahabat... berdasarkan laporan kewangan yang dikeluarkan oleh PLUS tahun 2010, di bawah ialah serba sedikit perbelanjaan pengurusan PLUS.

Direct Operating Cost (mungkin termasuk pekerja, elektrik, minyak petrol, bahan/ alat untuk maintenance, etc): RM 991 Juta

General & Administration Cost: RM 79 Juta

Oleh itu jumlah OPEX PLUS pada tahun kewangan 2010 adalah RM1.07 Billion. Jumlah ini memberikan gambaran bahawa dalam masa 10-20 tahun sejak PLUS melengkapkan lebuhraya, kos operasinya melebihi dari jumlah kos asal aset.

Jumlah yang dikira belum lagi mengambil kira kos memperbaiki jalan yang rosak kerana kemalangan, kos mengurus rumah-rumah rehat yang bercambah...

King Jason bercakap lagi bahawa penswastaan itu diwujudkan untuk mengkayakan kroni? King Jason faham ke apa itu Dasar Penswastaan Negara?

Penswastaan di Malaysia membawa erti syarikat dan agensi yang dulunya di bawa kerajaan telah diswastakan oleh kerajaan Malaysia. Dasar ini diwujudkan untuk meningkatkan kecekapan agensi dan syarikat yang kurang berdaya maju. Melalui dasar ini, kerajaan tidak perlu lagi meminjam wang dari luar kerana pelabur sendiri akan melabur dalam syarikat yang diswastakan.

Lagi satu, kenapa King Jason tidak membuat perbandingan yang adil? Kenapa King Jason tidak menyentuh mengenai Cukai Jalan di Thailand yang merupakan yang tertinggi di Asia? Kenapa King Jason tak sentuh cukai jalan di Malaysia yang terendah di Asia Tenggara?

Dan saya rasa tak adil membandingkan Lebuhraya Malaysia yang merupakan yang terbaik di Asia selepas Jepun dan China dengan Thailand. Sudah tentu kos pengurusan, kos pentadbiran, kos pembinaan tidak termasuk faedah berbeza.

Kepada puak pembangkang, saya ada bukak Buku Jingga dan saya mendapati bahawa PR begitu teruja untuk menghapuskan TOL. Sedangkan sistem TOL di negara kita diadaptasikan daripada sistem tol di Jepun dan Amerika.

Bukankah konsesi lebihraya ada tarikh luput untuk tamat kontrak? So bila kontrak dah tamat nanti, dah tentu tol akan terhapus. Sekarang ni pun ada bayaran tol tinggi telah dihapus oleh kerajaan sebab kontrak konsesi dah tamat. Hanya perlu bayar jumlah minimun bagi tujuan selenggara. Negara-negara maju seperti Amerika Syarikat dan Jepun pun menggunakan cara yang sama.

Ada yang mengatakan, guna sahaja Wang Petronas itu, berbilion nak buat apa. Meh sini saya ketuk kepala anda. Pernah dengar Belanjawan Negara bukan? Itu ialah ke mana duit petronas yang merupakan salah satu daripada lubuk pendapatan negara pergi. Kita boleh tahu perbelanjaan kerajaan dengan meneliti belanjawan-belanjawan tersebut. Buka aje arkib negara punya laman web dan akan jumpa.

Lagi satu, semuanya nak guna duit Petronas. Pendidikan percuma duit petronas, nak kasi wifi percuma kepada rakyat guna duit petronas. Senang cerita, semua janji SYURGA pakatan nak guna duit Petronas, habis tu Petronas nak guna duit apa? Duit cina mati?


SUMBER: GENERASI PEJUANG BANGSA

6 comments

Blog Archive

Labels