Wednesday, November 4, 2015

PADAN MUKA KAU, RARA OTHMAN!!! BARU KAU TAHU, KAU DAP MAKNANYA KAU BODOH!!!



Syefura Othman, atau lebih dikenali sebagai RARA baru sahaja dilantik dalam Jawatankuasa DAP Selangor selepas tiada orang Melayu yang berjaya memikat para ahli-ahli DAP Selangor. Memandangkan Melayu di dalam DAP hanyalah pecacai yang tidak boleh meluahkan apa-apa sahaja yang bertentangan dengan pucuk pimpinan yang diketuai oleh Lim Guan Eng, maka mereka bolehlah diibaratkan seperti BABI DITUSUK LEHER.

Tidak seperti ahli-ahli UMNO yang sangat bebas mengkritik sehingga ke tahap mencaci para pemimpin utama, DAP tidak membenarkan sesiapa pun berbuat begitu terhadap Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang. Kalau ada yang berani juga, mereka akan berhadapan dengan penyingkiran dan pemecatan.

Jadi, untuk membuktikan bahawa dia adalah Melayu dan Melayu dalam DAP adalah pak turut yang paling setia, Rara Othman mengambil kesempatan mengutuk Rahman Dahlan dengan menggunakan skop sempit tajuk berita portal Free Malaysia Today.


Dalam usahanya untuk memperolok-olokkan Rahman Dahlan, Rara terlupa bahawa dia sebenarnya tidak cukup cerdik, tidak cukup membaca dan tidak cukup mencari kebenaran kecuali semata-mata untuk mengikut perintah pucuk pimpinan parti yang disertainya.

Kegagalannya dan kegopohannya untuk membodoh-bodohkan Rahman Dahlan, kemudiannya diselar oleh pembantu peribadi Rahman iaitu Elviza Michelle.

Perbualan menerusi Twitter yang boleh dibaca oleh ramai orang membuatkan Rara Othman hilang kata-kata.

Semuanya bermula apabila Rara mengeluarkan Tweet yang berbunyi:

"Kalau jadi menteri, wajib keluar statement bodoh ya? Mana tukang penasihat, pegawai khas, PA semua tu? Depa tak nasihat dulu ke?"

Elviza kemudiannya membalas dan memperkenalkan dirinya.

Dan seterusnya, kenyataan daripada Elviza Michelle bolehlah dibaca menurut turutan screencap di bawah.






Rara cuba mempertahankan diri dengan menyatakan, kenyataannya itu adalah berdasarkan sentimennya selaku 'rakyat biasa' dan mendesak Michelle agar mendengar rungutannya.

Dan sekali lagi Rara menerima tamparan yang cukup berbisa.

Isu yang cuba dibangkitkan dan disensasikan oleh Rara Othman dan sebahagian besar daripada Netizen adalah berdasarkan kepada tajuk sebuah artikel yang disiarkan oleh sebuah portal. Tajuk artikel tersebut sengaja dibuat sebegitu rupa dengan cubaan untuk menunjukkan kebodohan Rahman Dahlan.


5 comments:

Anonymous said...

Rara ni sundal besar.....

Anonymous said...

Kalau berpasangan dgn Zairil nanti kena sondol macam calon Teluk Intan. Tetapi emaknya tahu isi hati Durjana. Sportinglah emaknya. Hallelujah.

Anonymous said...

kalau statement Rahman Dahlan yang menyuruh warga kota bangun lebih awal (pukul 3 atau 4 pagi agaknya) untuk elakan jalan tol utk pergi kerja tu bukan statement tolol, maka rakyat malaysia kena naik lembu baru kira cerdik kot?

Anonymous said...

pungoq hayun rara ni sampai lecet

Anonymous said...

http://theflyingkick.blogspot.my/2015/11/bangun-awal-untuk-elak-tol-tak-fasal.html?m=1

Baca betul2 sebelum tuduh orang lain begitu begini. Kalau take reti baca (klik link) atas, maka taraf bodoh mcm lembu memang dok kat ko sprang jer... Bodoh macam lembu SBB kena tipu sgn FMT

top