Wednesday, November 2, 2016

SEKALI KHAIRY JAMALUDDIN PANGKAH KEBODOHAN SADDIQ, TERUS MEROYAN NAK BUAT FORUM DEBAT!!!



Dalam senarai terbaharu yang dikeluarkan dan sedang viral tersiar di media-media sosial, status dan hierarki Syed Saddiq Syed Abdul Rahman jauh lebih tinggi berbanding Khairy Jamaluddin.

Khairy Jamaluddin hanyalah seorang Ketua Pemuda UMNO Malaysia, manakala Syed Saddiq pula merupakan KETUA ARMADA Parti Cap Bunga.

Ketua Armada dalam kata lain, lebih kurang Laksamana jugalah!

Terkenal dengan gelaran, Juara Debat Asia Tiga Tahun Berturut-Turut, Syed Saddiq cuba menagih perdebatan daripada mana-mana pihak menerusi Twitter. Malangnya, kenyataannya disahut dan disambut oleh Khairy Jamaluddin.


Tersentap dengan jawapan yang diberikan oleh Khairy Jamaluddin yang jelas menyebabkan dahinya berkerut dan kebengapannya terserlah, Syed Saddiq kelam-kabut mahu mengadakan forum perdebatan di Facebook dengan Khairy Jamaluddin.

Perlu diingat, Syed Saddiq gagal bahkan enggan berdebat dengan beberapa individu Facebook seperti Azmi Arshad, bahkan bertindak menyekat dan membuang Azmi Arshad daripada membaca tulisannya serta senarai 'friend' di dalam Facebook.

Heran juga, kenapa Syed Saddiq takut sangat dengan Khairy Jamaluddin sampai terkeluar cakapnya, Khairy Jamaluddin mengatanya sebagai 'empty cans' (tong kosong)? Dia faham ke tidak maksud 'tong kosong'? Syed Saddiq yang konon-kononnya canggih tidak faham maksud perumpamaan dalam seni Bahasa Melayu?

Drama apa pulak ler lepas nih!!!


7 comments:

Anonymous said...

masyaallah apa punya bebal......ya allah selamatkan malaysia dr golongan bebal2 ini

Anonymous said...

Budak mentah berlagak bijak.

juragan69 said...

Ala bhai...parti cap bunga je pun,apa yg lu nk kesah dn herankn...parti yg tk mampu dan tkkn mngugat parti cap keris karat(lama trdedah)... ala ckp bebudak tk cukup umur pun lu smpi nk buat satu entry khas(publisiti) utk dia...sapa blh challenge KJ(future umno presiden tu)..
tkda sapa dlm malaysia dn dunia ni mampu lawan kehebatan dan ketokohan pemimpin umno apatah lg para bapak menteri..tngk je zainuddin hamzah yg mmbndingkn kos kenaikkn minyak masak dgn kemmpuan ketua menteri PP kn ke minyak masak ni hnya vip dan jutawan je guna..tukang sapu sampah,kerja kilang,kerani dan rakyat biasa guna air utk mengoreng... brim kn ada utk tampung segala kenaikn utk setahun.. #terimakasih umno #syg sngt kt najib # i love my pm..tk sabar nk tngu resipi nasigoreng di goreng guna air dari ahmad maslan cgpa 3.8

Anonymous said...

budak laki baru sembuh lepas sunat...tak payah la layan sgt...!!

Anonymous said...

BEBAL sebab masih duduk bawah ketiak OMAK... sembang lebat macam hebat... tapi sebenarnya KOSONG... ya setuju dgn KJ... tin kosong... jatuh memekak bunyi kuat sebab kosong... kosong... hehehehe

Anonymous said...

ketua ARMADA ?

geli berkahak tekak aku baca. muka NERD mcm tu jadi ketua armada ?
woi cap bunga ! masuk PRU 14 Dulu laaa. lawan UMNO 1 by 1 dalam setiap kerusi dun & parlimen . dah menang lebih 70 kerusi parlimen , boleh gunapakai title ketua armada tu . kalau bertanding PRU pun belum lagi , jangan perasan nk ajak org debat . KJ tu MP . dia bukan pencacai dalam FB . selain MP , dia jugak menteri. kau cuma debu tepi jalan .sama mcm parti cap bunga kau. takde ape2 lagi. cap bunga dgn PANTAT (parti oren ) sama je bebal. syok sendiri no1 . hahaha... bageroo.. beruk je sokong 2 parti loser ni.

Anonymous said...

Sadiq Sigaraga ni penyakit lemah syawat. Anu tak boleh tegang maka semua orang dia nak cabar. Bukan apa nak cover kelemahan.

top