Monday, March 27, 2017

PATUTLAH AZMIN ALI GEMENTAR SELURUH TUBUH, RUPA-RUPANYA PAS NAK BERTANDING DI SEMUA KERUSI DUN SELANGOR!!!Tidak menghairankan apabila Azmin Ali berkata, PKR tidak akan memutuskan hubungan dengan PKR di Selangor. Di sebalik sindiran kerasnya terhadap PAS terutama sekali Nik Abduh dan kecik hatinya terhadap gelaran BIAWAK oleh Presiden PAS, rupa-rupanya ada sesuatu yang lebih menakutkan sehingga terpaksa Azmin Ali mengubah fikirannya serta-merta tentang hubungan antara PAS dan PKR. 

Rupa-rupanya Azmin Ali 'NGERI DAN GENTAR' apabila ADUN Sabak, Sallehin Mukhyi berkata, PAS akan meletakkan calon-calonnya untuk bertanding di semua kerusi Dewan Undangan Negeri Selangor.


Menurut Sallehin, PAS tidak takut dengan kekalahan kerana kalah menang bukanlah masalah utama PAS. Bahkan PAS menyerahkan semua urusan kalah menang kepada Allah Taala.

"Orang kata pelik, pelik macam mana kita nak menang. Tidak boleh menang, pelik. Kita percayaan pada saat kepelikan Allah turunkan kemenangan. Sepatutnya bagi orang-orang yang beriman ketika akal tidak mampu berfikir itulah yang mendekatkan kita kepada kemenangan yang hampir dan Allah tidak mitna kita fikir tentang janji-Nya, tentang janji kemenangan," katanya ketika berucap merasmikan Mesyuarat Agung PAS Kawasan Dungun kali ke-58 di Dewan Masjid Pinang Merah, Paka pada Sabtu, 25 Mac lalu. (RUJUK SINI)

Kenyataan yang dibuat oleh Sallehin benar-benar mengancam kewujudan PKR di Selangor. Selama ini, PKR menjadi mewah kerana Selangor walaupun PKR sebenarnya parti paling minoriti dalam Pakatan. 


Keputusan PAS untuk meletakkan semua calon di kerusi DUN Selangor terutama di kerusi-kerusi bermajoriti Melayu atau mempunyai peratusan Melayu ramai, sudah pasti akan menyebabkan PKR yang selama ini tidak banyak bekerja dengan orang ramai, tetapi sekadar berkokok dan beretorik menerusi media selain mengharapkan sepenuhnya PAS melaksanakan kerja-kerja mereka, akan berhadapan dengan kesukaran mempertahankan kemenangan pada 2008 dan 2013. Banyak kerusi DUN yang disandang oleh PKR sekarang ini, terhasil daripada kerja-kerja PAS. Kehilangan lebih separuh dari kerusi DUN Selangor yang dimiliki oleh PKR hari ini, akan menyebabkan Azmin Ali menjadi seorang Nizar Jamaluddin yang akan meroyan dan masih gila bayang dengan jawatan Menteri Besar.

Jadi, tidak hairanlah mengapa Azmin Ali mula mempamerkan sikap lembut terhadap PAS walaupun pada masa yang sama, dia tidak juga berani membantah apa-apa keputusan yang telah dibuat oleh DAP terutama sekali Lim Kit Siang.


BARU SURAT TUNJUK SEBAB, BELUM LAGI DIBERSARAKAN AWAL, GURU-GURU PRO PEMBANGKANG SUDAH MULA PANAS PUNGGUNG!!!Seperti penghujung tahun 1990-an di mana kebanyakan kakitangan awam masih lagi bergaji kecil dan tidak mempunyai manfaat serta keistimewaan besar seperti yang dinikmati di bawah pentadbiran Abdullah Badawi dan terlebih-lebih lagi di bawah pentadbiran Najib Abdul Razak, ramailah penjawat awam terutama guru-guru yang berjiwa pembangkang mula naik angin dengan kenyataan keras oleh Menteri Pelajaran, Mahdzir Khalid. Apatah lagi dengan kenyataan terbaharunya bahawa 5 orang guru telah diberikan surat tunjuk sebab selepas mereka didapati berceramah dan di atas pentas ceramah parti pembangkang.

Beberapa pihak terutama dari pembangkang, mula bercakap tentang betapa tidak adilnya pihak kerajaan menyekat kebebasan bersuara guru-guru terbabit. Malah kerajaan juga diminta bersikap lembut dan terbuka dengan guru-guru atau kakitangan awam yang bersifat vokal terhadap kerajaan.

Pada ketika kebanyakan kakitangan awam di seluruh dunia tertakluk dengan perintah awam atau pekeliling kerajaan masing-masing, di Malaysia pula kakitangan awamnya diharapkan diberikan sebebas-bebasnya.

China dan blok komunis paling keras terhadap kakitangan awam yang bersifat vokal. Kalau bukan hukuman mati, mereka akan dihadiahkan dengan hukuman penjara dan kerja berat.

Amerika Syarikat sendiri memilih kakitangan awam yang tidak vokal. Singapura sebagai contoh terdekat turut membuang dan mengenakan tindakan tatatertib keras terhadap kakitangan awam yang memburuk-burukkan kerajaan.

Sebenarnya tindakan yang diambil oleh Kementerian Pendidikan hari ini adalah selaras peraturan yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri waktu itu, Dr Mahathir pada tahun 2001.
Peristiwa reformasi yang dicetuskan Anwar Ibrahim pada 1999 telah mencetuskan satu gelombang politik baru di Malaysia. Anwar bukan saja dapat menarik sokongan org biasa untuk berlawan dengan Dr Mahathir. Anwar juga dpt menarik kakitangan2 kerajaan utk bersamanya bagi menentang Dr M.
Tindakan kakitangan kerajaan menentang kerajaan telah memberi ingauan buruk terhadap Dr M. Apa lagi selepas keputusan PRU 1999.
Lantas diperkenalkan olehnya suatu benda yg bernama AKUJANJI. Dimana kakitangan kerajaan diwajibkan bersumpah utk taat setia kpd kerajaan. Siapa yg langgar AKUJANJI akan dikenakan tindakan sebagaimana yg mereka ikrar dlm perjanjian itu. Pada masa itu juga ada berlaku kebocoran keluar dokumen2 kerajaan. Termasuklah bukti rasuah 6 kotak yg didendangkan Ezam.
AKUJANJI telah menimbulkan masalah kpd Cuepacs dan kakitangan2 kerajaan. Tapi biasalah....siapa berani lawan Dr M. Akhirnya AKUJANJI dilaksanakan juga pada 2002.
Semua kerajaan negeri2 juga ikut sama dlm melaksanakan AKUJANJI terhadap kakitangan mereka. Pada masa itu Terengganu diperintah oleh Pas. Negeri itu enggan melaksanakan AKUJANJI. Kerana mahu memberi kebebasan kpd kakitangan kerajaan negeri mereka. (RUJUK SINI)

Apa yang dilakukan oleh pentadbiran Turki yang diketuai oleh Recep Tayyib Erdogan, yang memecat lebih 30,000 orang kakitangan awam di negara tersebut yang terbukti tidak menyokong kerajaan, sepatutnya membuka lebar-lebar mata kakitangan awam di negara ini.

Apatah lagi terdepat lebih 200,000 orang dalam senarai menunggu untuk menjadi guru atau lebih 1 juta orang rakyat Malaysia yang memohon menjadi kakitangan kerajaan, seharusnya menjadikan mereka tidak berada dalam zon selesa kerana tugas mengekalkan jawatan dan manfaat daripada perkhidmatan awam kini telah menjadi satu pertandingan.

DAP menerusi Tony Pua sendiri sudah berkali-kali memberitahu iltizam mereka sekiranya pembangkang berjaya mengambilalih Putrajaya, tugas pertama yang akan mereka lakukan ialah memecat 80% daripada kakitangan awam di Malaysia yang disifatkan sebagai MAKAN GAJI BUTA.

Mungkin kakitangan awam yang begitu aktif menyokong pembangkang menerusi media-media sosial termasuklah Facebook dan WhatsApp berasa selamat kerana mereka masih tidak dikenakan sebarang tindakan tatatertib, tetapi dalam jangka panjang, tatkala ada perubahan pentadbiran, mereka akan menjadi sasaran utama walaupun mana-mana pihak menjadi kerajaan sekalipun.

Jadi, tidak perlulah menyalak dan memekak dan tidak perlulah juga seronok dengan 'sokongan' yang ditunjukkan oleh pemimpin-pemimpin parti pembangkang dalam isu ini kerana nama mereka sudah pun ada dalam 'senarai'.

Bukankah lebih baik sekiranya mereka menunaikan amanah yang diaku janjikan dengan sebaik-baiknya dan memilih parti-parti kesukaan di atas kertas-kertas undi pada hari Pilihanraya tanpa perlu menunjukkan kecenderungan semasa bertugas?


SEBAGAI BIAWAK HIDUP, AZMIN ALI KECIL HATI BILA HADI AWANG DEDAHKANNYA SEBAGAI BIAWAK!!!Tahu pula Azmin Ali kecik hati...

PERKATAAN BIAWAK HIDUP yang dilafazkan oleh Presiden PAS, benar-benar mengecilkan hati Timbalan Presiden PKR merangkap Menteri Besar Selangor, Azmin Ali. 

Katanya, walau berhadapan dengan musuh paling ketat sekalipun, gunalah perkataan yang lebih bertamadun. 

Eh, eh, dia menyindir dan mencela Nik Abduh, boleh pulak. Orang kata kata dia, dia kecik hati. 

Jenis apa dia ni? Tak hentak kaki ke sebab marah dan kecik hati?

Azmin kemudiannya menasihati Abdul Hadi Awang agar lebih bertamadun ketika bercakap. 

BIAWAK HIDUP yang dituturkan oleh Abdul Hadi Awang adalah salah satu perumpamaan dalam Bahasa Melayu yang tidak menjurus kepada perkataan cela atau maki hamun dan bermaksud sesuatu yang menyusahkan diri sendiri. Sama ada Azmin Ali jenis BANGANG BAHASA MELAYU atau terpaksa pura-pura bangang demi mengambil dan menjaga hati para pemimpin DAP yang amat diketahui, kebanyakan mereka sangat asing dengan Bahasa Melayu yang merupakan Bahasa Kebangsaan dan merupakan syarat kepada status kewarganegaraan seperti yang termaktub dalam Perkara 16, Perkara 16A dan Perkara 19.

Abdul Hadi Awang berkata, bekerjasama dengan UMNO-BN samalah seperti MENANGGUNG BIAWAK HIDUP manakala dengan Pakatan (DAP-PKR-PAN-Cap Bunga), BIAWAKnya jauh lebih besar.


Presiden PAS menggunakan analogi berkenaan apabila menjawab pertanyaan parti manakah yang PAS akan bekerjasama pada PRU akan datang selepas Abdul Hadi membayangkan berulang-ulang kali bahawa PAS akan bersendirian pada PRU akan datang.

"Kita kena guna perkataan yang melambangkan ketamadunan, lembut dan dihormati. Walaupun kita sedang berkelahi dengan musuh, tak perlu menjadi biadap," kata Azmin Ali tanpa merujuk kepada perkataan-perkataan yang ditulisnya untuk Nik Abduh.

Menurutnya, tidak perlu menggunakan analogi 'BIAWAK'. 

Hubungan antara PAS dan PKR semakin meruncing dengan beberapa Kawasan PAS terutama di Pulau Pinang, meluluskan resolusi memutuskan hubungan dengan PKR.

SEBAGAI SEEKOR BIAWAK, Azmin Ali tahu, tanpa TANGGUNGAN PAS, dia akan tersungkur dan kehilangan jawatan Menteri Besar Selangor yang berpendapatan sangat lumayan!!!

Tu yang dia panas sangat bila dipanggil BIAWAK!

AZMIN ALI malu sebenarnya sebab KEBIAWAKANNYA terdedah...


KIT SIANG MAKIN MARAH DENGAN HADI AWANG BILA HADI AWANG KATA DAP ADALAH BIAWAK HIDUP YANG LEBIH PARAH!!!Eh, eh... marah pula Kit Siang kat Hadi Awang bila pujukan demi pujukan Pakatan termasuklah Kit Siang dan Dr. Mahathir, tidak diendahkan oleh Hadi Awang. Gertakan dan ugutan oleh Lim Guan Eng juga diperemeh-remehkan oleh Hadi Awang, membuatkan Kit Siang berasa perlu untuk dia campurtangan bagi memastikan PAS dan Hadi Awang akan mengikut telunjuknya.

Nampak jelas bagaimana Kit Siang sangat tidak yakin kemampuan partinya sendiri tanpa dokongan PAS sepertimana yang berlaku pada tahun 2008 sehingga 2013 sehingga membolehkan DAP berlagak angkuh dan bersikap seperti tuan besar. Apatah lagi suasana di kalangan pengundi-pengundi Cina sendiri sangat muram terhadap DAP berbanding waktu-waktu keemasan DAP.

Kalau kita lihat di media-media sosial, para penyokong mahupun petugas-petugas propaganda DAP tidak seaktif dahulu. Mereka sekadar berkitar-kitar sesama sendiri, tidak lagi menerjah pihak lawan sebagaimana yang mereka sering lakukan pada tahun 2008 dan 2013. Apatah lagi sekarang ini, jumlah pengguna media sosial dari masyarakat Cina yang tidak lagi sembunyi-sembunyi, sebaliknya menghentam kepimpinan DAP terutama sekali Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang tanpa segan silu. Banyak pendedahan tentang Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang yang mereka lakukan, sama ada menggunakan Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris apatah lagi Bahasa Cina di media-media sosial.


Justeru, Lim Kit Siang dan DAP mencari-cari pergantungan untuk mendapatkan sokongan masyarakat Melayu yang selama ini mereka perolehi daripada PAS. Apabila PAS diterajang keluar dari Pakatan yang diketuai oleh DAP, DAP pada mulanya mengharapkan PAN dan kemudian Cap Bunga yang mempunyai nama-nama besar seperti Dr. Mahathir, Mukhriz dan Muhyiddin untuk menggantikan PAS, namun akhirnya sedar, PAN dan Cap Bunga tidak lebih daripada sekadar penumpang dan liabiliti kepada DAP walaupun mereka mendakwa mempunyai kekuatan yang tiada tolok bandingan.

Kenyataan demi kenyataan keras yang dikeluarkan oleh Hadi Awang, termasuklah perkataan BIAWAK HIDUP terhadap Pakatan yang diketuai oleh DAP, benar-benar menconteng arang ke muka Kit Siang.

Pujukan sudah tidak jalan, jadi, taktik yang boleh digunakan sekarang adalah memalukan PAS. PAS dituduh bekerjasama dengan UMNO. PAS dituduh menjadi sebahagian dan pemakan dedak UMNO. Abdul Hadi Awang dituduh membela Najib. Abdul Hadi Awang dituduh mahu membawa PAS masuk dan menyertai Barisan Nasional.


Tuduhan-tuduhan tersebut bukan sahaja dinafikan oleh Abdul Hadi Awang dan PAS tetapi semakin menunjukkan betapa terdesaknya DAP untuk kembali mendapatkan dokongan PAS, terutama dalam misi besar DAP menguasai Kedah dan Pulau Pinang.

Pada masa yang sama, PAS pula menunjukkan mereka semakin 'sombong' dengan Pakatan DAP apabila beberapa Kawasan mulai bertindak memutuskan hubungan dengan PKR. Kedudukan DAP di Selangor sendiri sudah semakin genting.

Jadi tidak hairanlah mengapa Kit Siang marah sangat dengan Abdul Hadi Awang!
KEDAH JADI TUMPUAN PAKATAN HARAPAN UNTUK DITAWAN DENGAN LIM KIT SIANG MISI BESAR SEBAGAI CALON PARLIMEN ALOR STAR!!!Kedah sekarang menjadi tumpuan DAP, PKR, PAN dan Cap Bunga. Kalau tanya para penyokong, mereka sangat yakin Kedah akan mereka kuasai pada PRU akan datang. Semua nama-nama besar kecuali Lim Guan Eng, telah menjejakkan kaki ke Kedah untuk berkempen. Sehinggakan Azmin Ali yang sedang hangat di Selangor pun, turut masuk ke Kedah, bertemu dengan para pesawah untuk menghasut mereka agar menyokong Pakatan yang akan diketuai oleh DAP.

Paling menarik ialah apabila DAP pun sudah berani masuk ke FELDA. DAP yang sangat diketahui memusuhi dan membenci para peneroka FELDA, sekarang ini cuba memujuk masyarakat FELDA agar menyokong mereka sepertimana yang berlaku di Lubuk Merbau.

PAN pula bersungguh-sungguh mahu merampas kawasan-kawasan yang dikenalpasti sebagai kubu kuat PAS. PAN mahu membuktikan kepada taukeh besar mereka, DAP, yang mereka memang sangat kuat di Kedah sepertimana kuatnya mereka di Kelantan.

Manakala Cap Bunga pula, sudah tentulah mahu menjadikan dan membuktikan Kedah adalah kubu kuat mereka, bersandarkan kepada Mahathir adalah orang Kedah, manakala anaknya, Mukhriz pula adalah bekas Menteri Besar Kedah.


Ada juga ura-ura Lim Kit Siang akan mengalihkan kawasan yang akan ditandinginya dari Gelang Patah ke Alor Star. Sebabnya mudah, di Gelang Patah, Lim Kit Siang melihat bagaimana dia dimalukan kerana tidak pernah melawat kawasan selepas menang pada PRU-13 lalu. Dia terlalu sibuk dengan kawasan-kawasan lain. Perpindahan pengundi ke Gelang Patah yang dilakukan secara giat oleh DAP sebelum SPR memperketatkan undang-undang dan mengambilalih tugas mendaftar para pengundi daripada parti-parti politik, telah cukup meyakinkan DAP dan Lim Kit Siang bahawa Gelang Patah sememangnya menjadi hak milik mutlak DAP. Apatah lagi majoriti kemenangan DAP di Gelang Patah pada PRU lepas sangat besar jumlahnya.

Alor Star baru sepenggal di tengah Goh Hooi. Bagaimanapun Ahli Parlimen PKR itu, sama seperti Lim Kit Siang, tidak pernah berada di Alor Star. Tidak pernah ambil tahu apa yang berlaku di Alor Star. Hanya mula bersuara pada akhir-akhir ini sebagai menandakan dia masih hidup dan masih bernafas walaupun dia tidak pernah ada di Alor Star.


Misi mengekalkan kerusi-kerusi ibu negeri di tangan DAP perlu melibatkan Alor Star. Alor Star, Kangar, Johor Bahru, Kota Bharu, Kuantan dan Kuala Terengganu sudah pun berada di dalam radar DAP untuk PRU akan datang. Begitu juga dengan Shah Alam. PKR, PAN dan PAS yang sekarang menyandang kerusi-kerusi berkenaan, perlu 'bertolak ansur' dengan DAP. Manakala kerusi-kerusi yang disandang oleh UMNO pula, akan ditandingi oleh PAN atau PKR pada mulanya dan selepas itu, barulah DAP akan masuk jarum sebagaimana yang mereka cuba lakukan di Alor Star.

PRU-14 bagi Pakatan DAP-PKR-PAN-Cap Bunga akan bermula di Kedah!

Maka atas sebab itulah, Mahathir dan Mukhriz bersungguh-sungguh memburuk-burukkan dan melawak-lawakkan Menteri Besar Kedah sekarang, Ahmad Bashah selain cuba menghidupkan kenangan puncak mereka iaitu Abdullah Badawi walaupun pada masa yang sama, mereka juga sedar, rakyat semakin besar mata kerana maklumat-maklumat tidak lagi dikawal sepenuhnya oleh satu pihak sebagaimana zaman Mahathir menjadi Perdana Menteri.


Thursday, March 23, 2017

LAMA TAK BERMESRA DENGAN SUAMI, WAN AZIZAH PUN DAH JADI NYANYUK DAN PENIPU!!!Wan Azizah cuba memujuk PAS dengan mengimbau kenangan dia dan Allahyarham Fadhil Nor. Bukan main lagi dia memuji Allahyarham Fadhil Nor dan PAS yang pada waktu itu kuat menyokongnya dan kemudian membolehkan PKR dan DAP memperolehi lebih banyak kerusi Parlimen pada Pilihanraya 1999 tetapi pada masa yang sama, PAS mengalami penyusutan. (RUJUK SINI)

Kelam-kabut di kem PKR semakin terasa apabila beberapa PAS Kawasan mengambil keputusan memutuskan hubungan dengan PKR yang mahu bekerjasama dan dijajah oleh DAP. PAS mengambil pendekatan untuk memutuskan hubungan dengan PKR mahupun Cap Bunga yang enggan berganjak daripada bersama-sama DAP.

Wan Azizah barangkali sengaja buat-buat lupa mengapa PAS memutuskan tahaluf siyasi dengan DAP.

DAP mengecam PAS, bahkan menghalau PAS keluar dari Pakatan Rakyat kecuali di Selangor kerana bimbang Exco dan pemimpin DAP kehilangan kuasa memandangkan PAS mempunyai 15 kerusi DUN di Selangor. Ketiadaan PAS di dalam Kerajaan Negeri Selangor sekaligus menyebabkan PKR dan DAP kehilangan kuasa.

Tentangan DAP selain hasutan yang dibuat oleh DAP agar Akta Mahkamah Syariah diperlekehkan, menjadi isu besar memandangkan Akta Mahkamah Syariah TIADA KENA MENGENA langsung dengan yang bukan Islam termasuklah para pemimpin DAP yang sudah tentu bukannya berbangsa Melayu dan beragama Islam!

Sebelum ini, Akta Mahkamah Syariah langsung tidak dipedulikan oleh DAP. Tetapi dek kerana gerakan LGBT dan Liberalisme yang mana DAP merupakan dalang dan pendokong utama semakin kuat, RUU355 yang bertujuan meminda hukuman-hukuman lapok yang terdapat di dalam Akta Mahkamah Syariah, telah ditentang oleh DAP dengan alasan itu adalah HUKUM HUDUD dan HUKUM HUDUD itu akan memberi kesan kepada bukan Islam di Malaysia.

PKR termasuklah Wan Azizah tidak pernah menyokong PAS mahupun peningkatan taraf Akta Mahkamah Syariah menerusi RUU355, tetapi bersungguh-sungguh memujuk PAS untuk tunduk sujud kepada DAP walaupun pada masa yang sama, Lim Kit Siang telah menyatakan ISLAM ADALAH PENGHALANG dan parti-parti pembangkang di negara ini tidak boleh sama sekali berpendirian Islam.

Alasan yang diberikan hanyalah, UNTUK MENUMBANGKAN UMNO-BN.... tetapi kata-kata Lim Kit Siang dan penentangan terhadap Akta Mahkamah Syariah yang tidak sepatutnya dicampuri oleh puak-puak kafir DAP, tidak pula Wan Azizah sentuh.

Kenapa?


LIM GUAN ENG, SI BACOL YANG TAK BERANI LETAK JAWATAN WALAUPUN ADA DUA PERTUDUHAN RASUAH DAN SELEWENG KUASA, SIBUK NAK LAGA-LAGAKAN ORANG LAIN!!!Lim Guan Eng memang tak sedar diri...

Masih lagi berlagak seolah-olah dia suci, dia hebat, dia maksum dan dia tidak bersalah.

Dia mempersalahkan perintah reman 4 hari ke atas Hew Kuan Yau yang dikatakannya sebagai melampau dan satu hukuman bagi kesalahan yang sangat ringan.

KEPALA HOTAK DIA!

Bab orang dia, semua undang-undang negara ini tak betul dan kejam!

Bab dia kenakan kat orang, semua boleh... saman fitnah orang pun bukan main laju lagi. Tapi kalau orang lain kenakan dia, dia terus kata tak adil

Begitulah dalam kes debat Nazri Aziz dan Dr. Mahathir.

Dia melabelkan Nazri sebagai 'WIRA' manakala Abdul Rahman Dahlan pula sebagai 'AYAM'.

KEPALA HOTAK DIA!!!

Sekurang-kurangnya Nazri dan Dr. Mahathir tidak langsung terlibat dalam masalah undang-undang dan kemudian mencari jalan melengah-lengahkan perbicaraan.

Sedangkan Lim Guan Eng sendiri, bukan sahaja setakat melengah-lengahkan perbicaraannya, bahkan masih tidak bercuti dan meletak jawatan... JAUH LEBIH HINA BERBANDING EXCO NEGERI JOHOR YANG DITANGKAP ATAS TUDUHAN RASUAH.

Geng-geng dia sendiri pun suruh dia letak jawatan atau bercuti sementara perbicaraannya belum selesai. Dr. Khir Toyo, bekas Menteri Besar Selangor yang pernah disabitkan dengan kes yang serupa, meletakkan jawatan sebagai Ketua Pembangkang DUN Selangor sebaik-baik sahaja dia terbabit dalam pertuduhan.

Lim Guan Eng pula TERSANGAT BACOL, KECUT, PENAKUT DAN PENGECUT untuk melepaskan jawatan yang berpendapatan lumayan - sama ada pendapatan langsung atau pendapatan sampingan - walaupun dia berhadapan dengan dua pertuduhan iaitu RASUAH dan SALAHGUNA KUASA!!!

Lagi nak labelkan orang?

KEPALA HOTAK DIA!!!!


AFIF BAHARDIN ANGGAP PAS PULAU PINANG SEBAGAI SI PANDIR WALAUPUN PKR MENANG KERANA BANTUAN PAS!!!AFIF BAHARDIN adalah pemimpin PKR paling biadap dan kurang ajar, malah cukup terkenal sebagai PENJILAT LIM GUAN ENG paling wahid dengan balasan jawatan Exco yang disandangnya.

Dia juga merupakan antara pemimpin PKR yang sebenarnya tidak ada apa-apa, tidak mempunyai sokongan tetapi sangat bergantung harap kepada sokongan Pemuda PAS dan PAS Pulau Pinang untuk menang jawatannya sekarang. 

Dia adalah ADUN Seberang Jaya. 

Dari PRU-12 sehinggalah PRU-13, bahkan PRK Permatang Pauh, PKR Pulau Pinang hanyalah anjing yang ekornya terselit di celah paha kalau bukan kerana pertolongan dan bantuan daripada PAS Pulau Pinang dan Permatang Pauh. Hampir kesemua undi Melayu yang dimenangi oleh Afif Bahardin mahupun Wan Azizah serta calon-calon PKR lain, datangnya daripada undi-undi Melayu PAS Pulau Pinang. 

Kenyataan sombong dan biadap yang dikeluarkan oleh Afif Bahardin, seolah-olah mahu menunjukkan dan membuktikan betapa BODOHNYA PAS kerana telah membantu memenangkan calon-calon PKR termasuklah Afif dan Wan Azizah di Pulau Pinang. Jentera PAS yang telah mengorbankan segala-galanya, titik peluh mahupun tahan muka dicaci maki, sekarang ini dianggap sebagai PAK PANDIR oleh orang yang telah mereka tolong.


Bila dah menang dua penggal, cakap bukan main besar lagi. Pertolongan orang langsung tidak dihargai, bahkan dipandang sebagai anjing kurap! Malah dikatakan pun, Pemuda PAS tidak membantu tetapi PKR menang besar dalam PRK Permatang Pauh... satu tindakan sombong yang jelas menunjukkan pembohongan!

Dia lupa bagaimana pada 29 April 2015, Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang akhirnya membuat keputusan untuk membantu jentera kempen Pakatan Rakyat yagn menyokong dan berkempen untuk Wan Azizah setelah dipujuk dan dirayu berkali-kali oleh PKR. 

“Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang telah membuat keputusan yang tepat dengan membantu jentera Pakatan untuk memastikan Umno-BN (Barisan Nasional) terus tewas di Permatang Pauh." (RUJUK SINI)


POSTER KEHILANGANNYA DIGANTUNG DI GELANG PATAH, KIT SIANG JANJI JAWAB ESOK DI GELANG PATAH!!!Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata beliau akan menjawab isu penyebaran poster mendakwa beliau "hilang" dari kawasan Gelang Patah yang diwakilinya.

Lim, yang kini berada di Kuala Lumpur bagi menghadiri sesi persidangan Dewan Rakyat berkata beliau akan bercakap mengenai isu itu di Gelang Patah malam esok.

"Bukan hari ini. Saya akan memberi respons di Gelang Patah malam esok. Akan di Kulim malam ini dan Alor Setar pagi esok," katanya kepada Malaysiakini.

Beberapa pertubuhan media melaporkan poster berkenaan diletakkan pusat khidmat DAP di Taman Nusa Perintis, Gelang Patah."Kali terakhir dilihat di Gelang Patah semasa (himpunan) 505 yang menjanjikan langit dan bumi. Hobi terakhir diketahui adalah melepak dengan orang yang berumur 90 dan ke atas.

"Hilang selama berbulan-bulan walaupun bukan setahun. ​​Mohon bantu mencari. Kami sangat merinduinya," kata poster berkenaan.

Menurut The Star, sepanduk lain dipasang berdekatan dengan perkataan "Mana Uncle Lim Kit Siang? Gelang Patah rindukan kamu".REMAN DAH HABIS, HEW KUAN YAU BEBAS DENGAN JAMINAN POLIS!!!Pakar ceramah DAP yang juga kurator Muzium Komik milik Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Hew Kuan Yau hari ini telah dibebaskan dengan jaminan polis selepas tamat tempoh reman 3 hari. Dia telah ditahan di lokap balai polis di Kulai, Johor.

Isterinya, Shannon Lew memberitahu, Hew Kuan Yau telah dibebaskan daripada tahanan polis pada jam 12:55 tengah hari tadi. 

Menurut Shannon, Hew akhirnya menjamah makanan selepas mogok lapar yang dirasakan membolehkan dia berehat di katil hospital semasa tempoh remannya dengan semangkuk mee kari.

Semalam polis telah menghantarnya ke hospital untuk pemeriksaan kesihatan selepas dia mengadu tidak sihat dan menghidap kencing manis. Rancangan Hew Kuan Yau untuk tinggal di katil hospital, tidak tercapai apabila pihak hospital mendapati dia sihat. Dia kemudiannya dihantar balik ke lokap polis. 

Hew Kuan Yau yang dikenali sebagai 'Superman' yang terkenal dengan kempen-kempen kebencian terhadap Melayu-Bumiputera dan Islam bagi meraih sokongan untuk DAP, telah ditangkap pada Isnin lepas ekoran postingnya dalam Facebook yang menghina Perdana Menteri dan isterinya.

Dia telah ditahan di Muzium Komik di KOMTAR dan kemudian dipindahkan ke Johor untuk pendengaran reman. Laporan polis terhadap Hew telah dibuat di Kulai, Johor. 

Posting Hew itu disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia kerana salahguna fasiliti talian atau perkhidmatan talian. Seksyen tersebut memperuntukkan denda sebanyak RM50,000 dan penjara tidak melebihi setahun jikalau didapati bersalah. 


SELEPAS HINA PAS, LIM GUAN ENG TUKAR TAKTIK... PUJUK PAS SUPAYA BERADA DI BAWAH KUKUNYA DEMI TUMBANGKAN BN PADA PRU-14 NANTI!!!
Pas perlu segera menyatakan pendiriannya sama ada ingin kekal bersama Pakatan Harapan atau bekerjasama dengan UMNO dan Barisan Nasional (BN) sekaligus membentuk pakatan baharu dalam Pilihan Raya Umum ke-14 kelak.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata kegagalan parti itu menyatakan pendirian mereka boleh menyebabkan pengundi hilang keyakinan terhadap Pakatan Harapan.

Tambahnya, tindakan Pas yang mahu memutuskan hubungan dengan PKR di Pulau Pinang baru-baru ini jelas menunjukkan parti itu seolah-olah mahu bekerjasama dengan UMNO dan BN.

Malah Guan Eng berkata, pihaknya tidak menolak kemungkinan akan berlaku satu pakatan baharu iaitu BN+1 dalam PRU14 kelak.

“Saya rasa apabila mereka bersama UMNO, mereka akan berpisah dengan PKR. Itu kemungkinan yang kita jangka akan berlaku, dan sekiranya Pas berlengah dalam membuat keputusan, ia akan menjejaskan keyakinan dalam kalangan pengundi.

"Pengundi akan tertanya-tanya di manakah pendirian Pas dan memang tidak masuk akal kerana Pas perlu memberi hala tuju yang jelas. Sejak Pas akan bekerjasama dengan UMNO, biarkanlah mereka dengan BN, dan bentuk BN + 1 dan kita perlu memperkasa Pakatan Harapan untuk menewaskan pakatan BN itu nanti.

Setiausaha Agung DAP itu turut berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai tindakan Pas kawasan Bayan Baru yang mengusulkan mahu memutuskan hubungan kerjasama dengan PKR di kawasan tersebut.

Turut berpendiran sama, Pas Permatang Pauh menyuarakan hasrat untuk memutuskan hubungan tahaluf siyasi dengan PKR selepas mendakwa parti itu tidak menghormati kerjasama yang terjalin antara mereka.

Guan Eng berkata, rundingan kerjasama Pas dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) berkemungkinan tidak akan berlaku .

Ujarnya, ia sangat jelas Pas tidak mahu bekerjasama dengan PPBM selepas parti itu sah menyertai Pakatan Harapan.

“Mereka berkata tidak akan bekerjasama dengan Bersatu dan masih berbincang dengan PKR Bayan Baru dan Permatang Pauh namun pendirian di Selangor jelas, tidak akan bekerjasama dengan PKR dan DAP,” kata Guan Eng dalam satu sidang media di pejabatnya di Menara Komtar di sini, hari ini.

“Masa akan menjadi penentuan bila parti tersebut akan mengabaikan PKR untuk bekerjasama dengan BN. Saya merasakan kesemua yang berada di dalam pakatan sepatutnya patuh pada yang satu … jika kita hendak menewaskan UMNO dan BN, kita perlu bekerjasama.PAKATAN HASUT PENEROKA FELDA TANDATANGAN PETISYEN DESAK BUKA FELDA UNTUK SEMUA KAUM!!!Kebencian DAP terhadap peneroka FELDA dan FELDA itu sendiri sudah lama ditunjukkan. FELDA bagi DAP adalah keistimewaan orang Melayu-Bumiputera dan lambang ketidakadilan kepada rakyat Malaysia yang bukan Melayu dan bukan Bumiputera. DAP mahu menuntut hak tersebut, sekalipun dalam Perlembagaan Malaysia termaktub keistimewaan orang Melayu-Bumiputera tentang pemilikan tanah serta skim subsidi serta bantuan yang lain.

DAP walaupun tidak menyatakan secara berterus-terang yang mereka MEMERANGI peruntukan dalam Perlembagaan Malaysia itu tetapi dari semasa ke semasa mereka menunjukkan permusuhan dan iltizam untuk mengubahnya dengan apa cara sekalipun.

Mereka hampir berjaya sebenarnya....

Begitu jugalah dengan FELDA.

Selama ini, tiada langsung bantuan atau pun sokongan daripada DAP terhadap FELDA dan penerokanya. Bahkan DAP kerapkali meuwar-uwarkan bahawa FELDA perlu dibuka kepada semua kaum terutama Cina dan India agar 'kemudahan' tersebut dinikmati semua rakyat Malaysia biarpun pada masa yang sama, DAP tidak pernah berusaha MEMALAYSIAKAN para pengikut dan ahli-ahli mereka termasuklah melancarkan pertuturan dan kefahaman dalam Bahasa Kebangsaan. Yang mereka mahu dan tuntut adalah kemudahan serta keistimewaan.


Sekarang ini, dengan bantuan daripada pemimpin-pemimpin Melayu yang sudah terkenal sebagai pensabotaj seperti Rafizi Ramli yang telah berusaha keras untuk menjahanamkan Tabung Haji, Yapeim dan sebagainya, DAP mulai masuk ke FELDA-FELDA dan menghasut para peneroka, terlebih-lebih lagi generasi kedua dan ketiga FELDA yang diketahui banyak bermasalah untuk menyokong mereka membuka FELDA kepada kaum lain, sekaligus mengenepikan generasi kedua dan ketiga FELDA yang sedang dimanjakan oleh pemerintah sekarang.

Masyarakat FELDA bolehlah mula berkemas-kemas sekiranya mereka benar-benar menyokong usaha-usaha DAP yang cuba mendapatkan petisyen agar FELDA dibuka kepada umum sebagaimana yang dihajatkan oleh DAP.

Bukan kerana mahu membantu negara, tetapi kerana TANAH... sama seperti perjuangan DAP di Sabah dan Sarawak yang mahukan Tanah-Tanah Adat dan Anak Negeri yang kata mereka, dibazirkan dengan sistem tradisional yang diamalkan sekarang!


KIT SIANG KATA, PARTI-PARTI PEMBANGKANG YANG NAK TUMBANGKAN NAJIB DAN UMNO-BN, TIDAK BOLEH LANGSUNG ADA PENDIRIAN ISLAM!!!Berterus-terang sungguh Lim Kit Siang!

Nak menang dan kalahkan UMNO-BN, parti-parti pembangkang tidak boleh langsung berpendirian Islam.

Dengan kata lain, Islam perlu dicampak jauh-jauh daripada perjuangan mana-mana parti pembangkang yang mahu menguasai Putrajaya.

Kata Kit Siang, bila ada parti pembangkang yang berpegang kepada Islam, mereka akan cenderung untuk mengatakan dan berpendirian bahawa jawatan Perdana Menteri perlu seseorang yang beragama Islam.

Islam dianggap oleh Kit Siang sebagai penghalang. Kit Siang mahu Islam kekal sebagai agama di atas kertas, bukan agama yang diamalkan, sama seperti yang berlaku di negara-negara komunis suatu masa dahulu.

Sedangkan Lim Kit Siang dan keluarganya hidup di kalangan orang Islam, bahkan telah diterima oleh orang Islam sebagai warganegara ini atas dasar jus soli walaupun hakikatnya mereka sebenarnya tidak pernah berminat untuk menjadi warganegara negara Melayu-Islam ini kecuali setelah Britain enggan mengambil mereka sebagai warganegara United Kingdom pada tahun 1957.

Dan kerana itulah, sehingga kini mereka termasuklah Lim Kit Siang tidak pernah mempunyai semangat keMalaysian, sebaliknya hanya mahu merampas kuasa dan berkuasa. Ketika negara ini dalam keadaan darurat, dia dan ahli keluarganya, tidak seorang pun yang terlibat dalam mempertahankan negara ini. Tetapi selepas merdeka dan aman, mereka muncul kononnya untuk menyelamatkan rakyat Malaysia.

Sama seperti pendirian pemimpin Cina Kristian Jakarta Indonesia yang terkenal dengan panggilan AHOK, selagi bangsa Indonesia masih berpegang kepada Al-Quran Surah Al-Maidah (jamgan melantik kafir sebagai pemimpin) selagi itulah Indonesia tidak akan mampu menyaingi kemajuan di dunia.

Sama juga seperti kata Syeikh Yahya Muhd Ilyas di dalam bukunya Al Qhazwul Fikri (الغزو الفكرى) menceritakan, ketika Raja Perancis, King Lois ke 9 dibebaskan dari penjara Mansurah, Mesir, beliau pulang ke Perancis dan berucap di hadapan rakyatnya.. katanya..

“Untuk mengalahkan umat Islam, kalian tidak boleh menggunakan pedang. Kerana terbukti kita telah tewas sejak ratusan tahun ketika kita berhadapan dengan umat Islam di dalam peperangan bersenjata. Tetapi untuk mengalahkan mereka, perangilah mereka di sudut aqidah Islam mereka, kerana di situlah terletaknya punca kekuatan Umat Islam.”

Sama juga seperti kata Gleed Stones, mantan perdana menteri British (1886, 1892-1894) mengatakan hal yang sama..

"Percuma memerangi umat Islam, kita tidak akan mampu menguasainya selama di dada pemuda-pemuda Islam Al-Qur'an masih bergelora. Tugas kita kini adalah mencabut Al-Qur'an hati mereka, baru kita akan menang dan menguasai mereka.”

Al-Qur'an mengatakan, ertinya, "Sesungguhnya syaitan bagi kamu merupakan musuh, maka perlakukanlah ia sebagai musuh. Sesungguhnya syaitan itu mengajak hizb (golongan)nya agar mereka menjadi penghuni neraka." (QS.Faathir : 6). (RUJUK SINI)

Jika inilah yang disembah oleh Mahathir dan para pentaksubnya.... na'uzubillah!!!


SERANGAN DI WESTMINSTER, LONDON... PROPAGANDA TERBAHARU MEMBURUK-BURUKKAN UMAT ISLAM DAN ISLAM!!!Majlis Muslim Britain hari ini menyatakan masih terlalu awal untuk membuat spekulasi mengenai motif serangan di luar bangunan Parlimen Britain yang berlaku pada petang Rabu.

"Kami sangat terkejut dan sedih dengan insiden di Westminster. Kami mengutuk sekeras-kerasnya serangan ini, menurutnya dalam satu kenyataan di sini pada Rabu.

"Masih terlalu awal untuk membuat spekulasi mengenai motif serangan, ingatan dan doa kami sentiasa bersama mangsa serta mereka yang terlibat.

"Kami memberi penghormatan kepada pihak polis dan pasukan kecemasan yang mengendalikan kes ini dengan penuh berani. Istana Westminster adalah pusat kepada demokrasi dan kita perlu memastikan ia terus memberi khidmat kepada rakyat dengan selamat.'

Sementara itu, anggota polis yang dilaporkan ditikam oleh penyerang antara yang terbunuh dalam serangan yang berlaku di luar bangunan parlimen Britain pada Rabu, menurut laporan yang dikeluarkan BBC.

LAPOR LANGSUNG SERANGAN WESTMINSTER DI SINI


Perkara ini disahkan oleh seorang pegawai penguatkuasa yang memberikan bantuan kecemasan kepada anggota polis berkenaan.

Menurut BBC lagi, anggota polis itu mati di tempat kejadian. penyerang yang menikam anggota polis tersebut turut ditembak mati dalam insiden yang disifatkan pihak polis sebagai "serangan pengganas".

Asisten Komisioner Polis Britain, Mark Rowley dalam sidang medianya memaklumkan pihaknya percaya penyerang melakukan serangan secara sendirian.

Polis Britain juga meningkatkan operasi keselamatan besar-besaran tahap tertinggi.

Pada masa sama, Rowley tidak menolak kemungkinan meminta bantuan tentera sekiranya diperlukan.

Sementara itu, penyiasat UK sedang meneliti kemungkinan sama ada wujud kaitan serangan London dengan propaganda militan di Asia Barat.

Setakat ini, empat individu termasuk seorang anggota polis terkorban dalam serangan yang disifatkan sebagai serangan keganasan oleh UK.Wednesday, March 22, 2017

HUSAM MUSA NI DAH NYANYUK KE APA BILA KATA PAS ROSAKKAN KELANTAN? JAMNAPARI DAN 1001 PROJEK DIA TU APA JADI?!!!Husam Musa seperti orang nyanyuk atau barangkali kerana terdesak sehingga terpaksa 'menipu' tentang penglibatannya dalam Kerajaan Negeri Kelantan. 

Atau kerana dia sudah tidak berjawatan dan dikehendaki dalam PAS, kemudian mendapat tempat dalam PAN, sekaligus menjadi medan untuknya melepaskan geram dan dendam kerana banyak kerugian selepas kehilangan segala-galanya dalam PAS dan Kerajaan Negeri Kelantan, hanya dia sahaja yang mengetahui. 

Menurut Husam, Kelantan dimusnahkan oleh PAS. PAS telah memerintah PAS selama 27 tahun  dan lebih separuh dari masa tersebut, Husam Musa adalah salah seorang Exco yang melaksanakan pemerintahan di Kelantan. (RUJUK SINI)

Seawal tahun 1990-an lagi, ramai yang telah memperkatakan tentang penyelewengan dan rasuah dalam Kerajaan Negeri gabungan Semangat 46 dan PAS. Husam sendiri bukan sahaja berada dalam kerajaan tersebut, tetapi merupakan tenaga penting yang diselak masuk oleh Allahyarham Nik Abdul Aziz Nik Mat sendiri.

Allahyarham Nik Abdul Aziz bagaimanapun, tidak lagi melantik Husam Musa walaupun sebelum itu, Husam Musa disebut-sebut sebagai penggantinya selaku Menteri Besar Kelantan. Dan semua orang tahu, Husam Musa mempunyai pelbagai projek-projek besar termasuklah Lebuhraya Rakyat yang tidak wujud sampai ke hari ini selain Keretapi Laju Kota Bharu-Kuala Lumpur. Itu belum lagi projek kambing jamnapari, depu, dirham dan dinar dan seribu satu macam projek lain yang sehingga ke hari ini tidak menampakkan sebarang hasil.

Ketika itu, setiap kritikan yang dilemparkan kepada Kerajaan Negeri PAS, Husam Musa akan menggelarkannya sebagai fitnah dan menafikan semua tuduhan tersebut. Malah kes pembalakan di Hulu Kelantan pun, Husam Musa nafikan ia melibatkan rasuah dan salahguna kuasa. 

Sekarang, Husam kata, PAS memusnahkan Kelantan?

Jenaka apakah yang dimainkan oleh Husam Musa? Hanya kerana dia tidak mendapat tempat dalam pentadbiran Kerajaan Negeri Kelantan dan kehilangan segala kemudahan projek seperti yang diperolehi ketika dia menjadi Exco Kanan dan kepercayaan Allahyarham Nik Abdul Aziz dahulu, maka Husam Musa menyalahkan pentadbiran negeri yang diketuai oleh Ahmad Yaakob dan Nik Amar?

Sebenarnya, bukan PAS yang memusnahkan Kelantan tetapi sebilangan orang-orang berkuasa dalam PAS yang berbuat begitu. Merekalah yang menjual konsesi pembalakan untuk kepentingan peribadi sambil berpura-pura seolah-olah wang tersebut untuk parti sedangkan parti tidak menerima sesen pun. 

Masalah pembalakan dan konsesi yang ditimbulkan sekarang ini oleh Husam dan PAN bukannya bermula dari zaman Ahmad Yaakob atau semasa Allahyarham Nik Abdul Aziz menjadi Menteri Besar tanpa Husam Musa sebagai Exco Kanannya. Ia adalah masalah yang telah berlaku lama sebelum itu.

Husam Musa lebih tahu sebenarnya dan tidak sepatutnya bercakap langsung tentang hal tersebut kerana dia adalah Exco Kanan ketika konsesi-konsesi tersebut dianugerahkan kepada pemegang-pemegang konsesinya.

Tidak selayaknya orang PAN terutama sekali Husam Musa bercakap tentang pembalakan dan kerosakan yang dilakukan akibat masalah terdahulu.

AMBOI, SOMBONGNYA AZMIN ALI WALHAL DIA JADI MENTERI BESAR SELANGOR PUN HASIL SOKONGAN PAS!!!Sedap betul bahasa yang digunakan oleh Azmin Ali terhadap PAS dan lebih-lebih lagi terhadap Nik Abduh.

Kenyataan Nik Abduh yang menyelar dan menyindir PAN serta PKR yang mahu merampas Kelantan dari PAS dan kemudian menyatakan, PAS akan merampas Selangor dari PKR, benar-benar menaikkan kemarahan Azmin Ali.

Azmin Ali seolah-olah terlupa bahawa kedudukannya sebagai Menteri Besar Selangor sebenarnya banyak bergantung kepada PAS. Malahan ketika kemelut jawatan Menteri Besar Selangor pun, sokongan daripada PAS yang membuatkan Azmin Ali akhirnya dilantik sebagai Menteri Besar Selangor.

Sekarang, Azmin Ali terlupa atau buat-buat lupa. Dia ingat DAP, PAN dan Cap Bunga akan menyokongnya dan dia sangat kuat dengan sokongan daripada parti-parti berkenaan.

Dia lupa barangkali jumlah kerusi yang dimiliki oleh PAS sekarang, selain banyak kerusi-kerusi DUN yang dimiliki oleh PKR terutama wakil-wakil rakyat Melayunya, adalah kerusi-kerusi yang dimenangi oleh PAS dan diberikan kepada PKR atas dasar tahaluf siyasi.


Sepatutnya orang PAS sudah dapat melihat belang sebenar Azmin Ali dan PKR secara keseluruhannya di Selangor. PAS mempunyai kekuatan yang tersendiri di Selangor. Sememangnya harapan besar untuk PAS untuk menerajui kepimpinan negeri, sangat besar dan luas. Malah, kalau tidak disebabkan oleh PARASIT PAS yang sekarang ini sudah melompat ke dalam PAS, dari tahun 2008 lagi, PAS telah mengepalai kepimpinan negeri Selangor.

Itu sebablah UG atau Kerajaan Perpaduan dimomok-momokkan supaya menimbulkan rasa bersalah di kalangan ahli-ahli PAS!

Anehnya, Najib yang sebelum ini ditala 24 jam dan 7 hari seminggu oleh ahli-ahli serta pemimpin-pemimpin PAS sebelum ini, tidak pernah bertahaluf siyasi dengan PAS, tetapi memberikan layanan yang baik kepada PAS. Sebaliknya pihak yang bertahaluf siyasi, memperolehi jawatan hasil daripada tahaluf siyasi dengan PAS dan mengharapkan sokongan daripada jentera propaganda dan pilihanraya PAS, sekarang ini berlagak bukan main!


MACAM SIAL!!! BERLAGAK NAK MOGOK LAPAR 4 HARI KONON, 3 HARI DAH MASUK HOSPITAL... AKAL TAK MAHU DUDUK DI LOKAP!!!Masa kat luar, dialah jaguh... cabar sana sini! 

Cabar bertumbuk! 

Cabar berMMA!

Dalam ceramahnya, berapi-api dia menghasut dan cuba mencetuskan ketegangan kaum dan kebencian orang Cina terhadap orang Melayu, khususnya para penyokong UMNO dan Barisan Nasional. Terlebih-lebih lagi kebencian terhadap Najib. 

Dia berkempen supaya menyokong Melayu-DAP supaya dapat mengitai Melayu dalam Kerajaan. Dia berkempen supaya Mahathir ditunggang oleh DAP supaya Mahathir dapat menumbangkan Najib dan DAP meraih keuntungan besar daripada kejayaan Mahathir. 

Hew Kuan Yau juga merupakan pakar ceramah DAP dan bekas Ketua DAP Teluk Intan yang merajuk apabila namanya tidak dicalonkan sebaliknya yang dinaikkan adalah Dyana Sofya, kekasih Zairil Khir Johari, anjing utama Guan Eng di Pulau Pinang. Agak lama dia menyepikan diri sehinggalah dia dipujuk oleh Kit Siang.

Dia juga terkenal sebagai Superman kerana kegemarannya memakai t-shirt Superman dan adiwira Barat lain. Dia juga adalah kurator muzium komik yang dibiayai oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang walaupun dikatakan dia sudah dipecat dari DAP.

Hew Kuan Yau menggunakan kaedah perang saraf gaya komunis, iaitu menerusi propaganda bertulisan dan lukisan. Paling ketara ialah komik tentang keperwiraan Lim Guan Eng yang ditulis dalam tiga bahasa selain mencaci maki pemimpin utama negara ini terutama sekali Najib Abdul Razak dan isterinya, Rosmah Mansor. 


Akhirnya dia ditangkap kerana melakukan penghinaan melampau di Facebook. Dia telah ditahan reman selama 4 hari di IPD Kulai. Sama seperti para pemimpin dan pengikut komunis pada zaman darurat, penyokong DAP berhimpun dan menyuarakan sokongan kepada yang ditangkap. Tetapi memandangkan pada zaman sekarang tiada lagi undang-undang seperti ISA, maka mereka telah membuat kacau ganggu di hadapan IPD Kulai menyatakan tidak puas hati dan menyalakan lilin.

Reaksi yang berbeza ketika Exco Kerajaan Johor dan Ketua Pemuda Bahagian ditangkap tempohari atas kes rasuah. Para penyokong DAP, bahkan pemimpin tertinggi DAP memadankan muka mereka.

Konon-kononnya Hew Kuan Yau mahu mogok lapar sepanjang tempoh dia ditahan reman. Sebenarnya dia mencari jalan untuk 'BEREHAT DI KATIL HOSPITAL' dan enggan memberikan kerjasama kepada pihak polis atas alasan sakit. 


Dan itulah yang dilakukan oleh Hew Kuan Yau yang mungkin telah diberikan cadangan tersebut oleh pemimpin-pemimpin DAP yang lain sewaktu ditangkap. Hanya selepas 3 hari, Hew Kuan Yau dimasukkan ke hospital dengan alasan, kesihatannya terganggu, apatah lagi dia mengakui dia menghidap penyakit kencing manis.

Nampak tak bagaimana takut dan gentarnya puak-puak seperti Hew Kuan Yau apabila berhadapan dengan undang-undang? Mereka akan mencari jalan apa sahaja untuk melepaskan diri atau paling tidak menangguhkan kes sepertimana yang dilakukan oleh Lim Guan Eng dalam kes rasuah dan salahguna kuasanya!


CIKAI SUNGGUH DR. MAHATHIR... DIANJING-ANJINGKAN SAHAJA OLEH ANTHONY LOKE!!!Dr. Mahathir seringkali diberitahu, dia ada aura. Para pemuja dan pentaksubnya memberikan gambaran-gambaran yang sangat super ke atas dirinya. Dialah yang terbijak. Dialah yang terhebat. Dialah yang paling pandai dan dialah segala-galanya.

Dan Mahathir sendiri menerima pujian dan pendewaan tersebut dengan penuh rela, bahkan mempercayainya.

Dia menjadi Presiden UMNO dan Perdana Menteri. Selama 22 tahun, dia mentadbir negara dan UMNO mengikut kehendak dan seleranya. Undang-undang dipergunakan untuk kepentingannya. Siapa yang menentang, pasti akan menerima nasib malang.

Segala kehendaknya dituruti. Apatah lagi dengan sebahagian besar masyarakat Malaysia masih lagi berfikiran feudal yang PEMIMPIN ADALAH SEGALA-GALANYA, memudahkan Mahathir untuk mengatur kedudukannya dalam hierarki pemikiran dan tanggapan rakyat Malaysia.

Namun selepas tidak lagi berkuasa, Mahathir hanya dihormati sebagai bekas Perdana Menteri, bukannya berkuasa seperti Perdana Menteri dan Presiden UMNO. Malangnya, Mahathir sukar menerima hakikat tersebut. Ditambah pula dengan para pemujanya yang masih menceritakan betapa agungnya Mahathir dan betapa hebatnya Malaysia semasa era pentadbirannya tanpa sedikit pun menceritakan tentang pelbagai masalah yang dibangkitkan oleh pelbagai pihak dari tahun 1981 sehinggalah 2003 termasuklah penguasaan anak-anak, kaum keluarga serta kroninya dalam merompak dan menjarah harta negara untuk dijadikan hak milik mereka.

Sekarang, Mahathir hanya tinggal nafsu dan cerita-cerita pendewaan daripada para pentaksubnya.

Kerjasama antara Mahathir dengan Lim Kit Siang sebenarnya banyak membuka mata sesetengah pihak, terutama mereka yang pernah menjadi penyokong kuat Mahathir selama ini. Bagi yang rajin mengkaji dan membaca sudah pasti tahu apa yang sebenarnya menyebabkan Mahathir marah dan mahu menggulingkan Najib walaupun pada masa yang sama, alasan yang digunakannya amat klise iaitu MENYELAMATKAN MALAYSIA.

Mahathir mencadangkan agar Pakatan Harapan yang terdiri daripada PKR, PAN dan Cap Bunga yang diketuai oleh DAP menggunakan satu logo dan satu slogan pada PRU akan datang. Mahathir berharap, auranya sebagai bekas Perdana Menteri akan membolehkan cadangannya itu diterima dengan senang hati.

Malangnya, Anthony Loke yang merupakan Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP menolak mentah-mentah cadangan Dr. Mahathir. Anthony Loke menepis dakwaan Dr. Mahathir bahawa kekuatan Barisan Nasional terletak kepada kesepakatan setiap parti komponen termasuklah menggunakan satu logo dan satu slogan. Sebaliknya, menurut Anthony Loke, Pakatan lebih hebat kerana mereka berpegang kepada konsensus iaitu setiap parti dengan hala tuju masing-masing. Majlis Presiden Pakatan hanya akan bermesyuarat untuk mencari jalan menjatuhkan kerajaan dengan kekuatan masing-masing.

Sudahlah nak berdebat pun dengan Nazri Aziz, penolakan cadangan seorang Negarawan seperti Dr. Mahathir pun dibuat oleh pemimpin kelas bawahan rakan sekongkolnya seperti Anthony Loke...

Itu pun tak nampak-nampak lagi yang Mahathir sebenarnya sudah kalah?


PENGARAH STRATEGIK PKR BERTERUS-TERANG NAK SABOTAJ EKONOMI MALAYSIA KALAU PAKATAN TAK DIBENARKAN BUAT FITNAH DI INTERNET!!!Pensabotaj ekonomi negara banyak menggunakan media sosial selain media konvensional dan ceramah-ceramah serta kempen-kempen road-tour. Persepsi dan fitnah dibuat sesuka hati seperti Lynas, Rapid Pengerang, 1MDB dan sebagainya. 

Sokongan daripada jentera propaganda melibatkan media akhirnya membiakkan masyarakat yang berfikiran negatif sepanjang masa tetapi sentiasa berasakan mereka sangat bijak. Golongan ini kemudiannya menggunakan media-media sosial seperti FB untuk memanjangkan tohmahan dan fitnah yang dibuat oleh pensabotaj ekonomi negara tanpa sedar, mereka sebenarnya sedang mengancam kelangsungan hidup mereka sendiri.

Akhbar-akhbar berbahasa Cina telah digunakan oleh DAP sebagai medium utama untuk mencipta panik di kalangan masyarakat Cina dengan tujuan mengekalkan kebencian kepada Kerajaan Barisan Nasional yang ditunjangi oleh Melayu-Bumiputera.

Namun kini apabila beberapa akhbar utama berbahasa Cina mengambil pendekatan tidak lagi mesra dengan DAP terutama sekali Lim Guan Eng dan kepimpinannya, pergantungan penuh kepada road-tour dan media-media sosial melibatkan Internet semakin bertambah. 

Ketiadaan Akta Keselamatan Dalam Negeri serta toleransi dan keterbukaan keterlaluan yang ditunjukkan oleh kepimpinan negara, telah digunakan dan dimanipulasikan sepenuhnya oleh golongan pensabotaj ekonomi negara itu. 

Dan menariknya, mereka langsung tidak berasa bersalah dan malu walaupun telah didedahkan sebagai pensabotaj ekonomi negara menerusi pembabitan serius mereka menggunakan Internet. 

Oleh sebab itulah, Pengarah Strategik PKR, Sim Tze Tzin yang juga merupakan Ahli Parlimen Bayan Baru dalam kenyataan rasminya pada 7 Ogos 2015 (RUJUK SINI) menyatakan, pihaknya tidak akan teragak-agak untuk mensabotaj ekonomi Malaysia menerusi penghantaran petisyen kepada semua syarikat Fortune 500 sekiranya Kerajaan Malaysia yang dipimpin oleh Najib Abdul Razak mengenakan sekatan terhadap pensabotaj negara yang menyalahgunakan kemudahan Internet.

Selain itu, menurutnya lagi, pihaknya juga akan menghantar MSC International Advisory Panel termasuklah Bill Gates bagi membolehkan komuniti perniagaan dunia akan memulaukan Malaysia. Apabila komuniti perniagaan dunia memulaukan Malaysia, negara ini akan muflis. 

Sim Tze Tzin berterus-terang tentang kecenderungannya untuk memusnahkan negara ini sekiranya segala fitnah, tohmahan, pembohongan dan sabotaj yang mereka usahakan menerusi Internet disekat oleh Kerajaan. 

Sudah sewajarnya Kerajaan dan pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap pensabotaj ekonomi negara tanpa sebarang tolak ansur seperti yang ditunjukkan sekarang. Tolak ansur dan toleransi atau keterbukaan keterlaluan seperti yang diamalkan sekarang, tidak akan mengurangkan bahkan semakin memberi semangat kepada mereka untuk melihat negara ini musnah dan hancur bagi membolehkan mereka berkuasa. 


YEO BEE YIN ADUN DAP DAMANSARA UTAMA SALAHKAN ROSMAH MANSOR DAN PERMATA BILA PENYELEWENGAN YAWAS LIBATKANNYA DIADU KEPADA POLIS DAN SPRM!!!ADUN Damansara Utama Yeo Bee Yin menggelupur sakan. Selepas Jamal Mohd Yunos membuat pendedahan tentang YAWAS dengan demonstrasi Keranda dan Van Jenazah di hadapan pintu pagar SUK Selangor, Yeo Bee Yin tahu, dia akan diperkatakan dan terlibat. Jadi, dia cuba mengalihkan tumpuan tersebut dengan menjadikan Rosmah Mansor dan PERMATA sebagai sasarannya.

Jadi, kalau Jamal Mohd Yunos terus memperhebatkan kempen dan pendedahan tentang YAWAS atau apa-apa sahaja skim bantuan kewangan yang atas kertas dan publisitinya cukup gah tetapi praktikalnya langsung tidak ada, Yeo Bee Yin bolehlah menuduh Jamal Mohd Yunos dibayar oleh Rosmah Mansor dan PERMATA. Serangan Jamal Mohd Yunos itu sebenarnya adalah untuk menutup pendedahan tentang Rosmah Mansor dan PERMATA.

Kalau ada yang berkata, Jamal yang buat pendedahan dulu, Yeo Bee Yin nanti akan kata, dia yang buat pendedahan dulu... macam dia mempertahankan Betty Chew yang kononnya menolak tawaran jawatan dalam PCCC sebaik-baik sahaja ditawarkan walaupun laporan mahupun daripada Dewan Perniagaan Cina Pulau Pinang itu sendiri mengatakan, Betty Chew hanya menolak jawatan tersebut seminggu menerimanya. Itu pun selepas dikritik teruk memandangkan jawatannya adalah berkaitan hartanah, manakala suaminya yang juga merupakan Ketua Menteri Pulau Pinang adalah Exco Pulau Pinang.

Jamal Mohd Yunos membuat pendedahan dengan disusuli laporan kepada pihak berkuasa termasuklah SPRM dan polis tentang penyelewengan dana YAWAS. Selain itu, dicabarnya juga kalau Yeo Bee Yin atau Teresa Kok tidak berpuas hati selain berasakan dia telah melakukan fitnah ke atas mereka, maka mereka wajar menyamannya di mahkamah.


Yeo Bee Yin menggunakan kaedah bela diri Teresa Kok... jemput datang ke pejabat dan tunjukkan segala fail yang kononnya menunjukkan ketelusan dan integritinya.

Jamal mendakwa, waris anak negeri Selangor di kawasan itu sepatutnya diberikan wang khairat kematian berjumlah RM2,500 tetapi mereka terpaksa menunggu berbulan-bulan sehingga jumlah akhir diterima hanya sekitar RM300 hingga RM500.

Jelasnya, wang berkenaan bukan sahaja tidak diterima pengundi Barisan Nasional (BN) malah penyokong tegar pembangkang di kawasan ber­ke­naan yang turut menjadi mang­sa penyelewengan tersebut.

“Berdasarkan maklumat ter­dapat penyelewengan dan pecah amanah dilakukan oleh ADUN DAP itu yang mencecah nilai berpuluh ribu ringgit de­ngan ratusan anak negeri Sela­ngor tidak memperoleh wang tersebut.

“Kita mempunyai bukti yang kukuh berdasarkan dokumen yang diperoleh daripada tahun 2015 dan 2016. Kita akan serahkan kepada pihak polis untuk tujuan siasatan,” kata­nya dalam sidang akhbar di Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Peta­ling Jaya dekat sini, hari ini.

Sehubungan itu, Jamal ber­kata, beliau mencabar Ahli ADUN DAP itu untuk menafikan dakwaan berhubung salah laku dan pecah amanah yang dilakukan oleh Bee Yin,

Malah beliau menyifatkan per­buatan berkenaan adalah sa­tu pengkhianatan kepada rakyat Se­langor lebih-lebih lagi penyo­kong tegar parti pembangkang.

“Saya ingin tanya ke ma­nakah wang itu pergi dan saya akan tunggu surat saman daripada Bee Yin jika perkara yang dinyatakan adalah bohong dan fitnah,” ujarnya. (RUJUK SINI)

Reaksi Yeo Bee Yin ialah... SEMUA INI SALAH ROSMAH DAN PERMATA! (RUJUK SINI)

Sementara itu, Yeo mempersoalkan tindakan Jamal yang tiba-tiba membuat laporan polis terhadapnya selepas beliau mempersoalkan kelayakan isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor menaungi Program Permata Negara (Permata).
“Saya menuntut Rosmah meletakkan jawatan sebagai penaung Permata sepanjang seminggu lalu.
“Sekarang saya terus menjadi sasaran Jamal. Adakah ini satu kebetulan? Siapa sebenarnya bos Jamal?
“Adakah orang di sebalik Jamal ini cuba mengganggu saya supaya tidak lagi membangkitkan isu Permata? Ataupun ini taktik untuk mengalih tumpuan orang ramai daripada Permata?,” soalnya.

LAWAK PEMILIK RUMAH PUTIH IPOH!!! PEMIMPIN UMNO DAN PAS MAKAN BERSAMA DI PARLIMEN PUN, NGA KOR MING KATA ITU RUNDINGAN SULIT PAS-UMNO!!!Ingat lagi ungkapan 'ADA BULAN DI DADAMU?'

Ingat lagi betapa penuh perasaannya Ngeh Kor Ham menyanyikan lagi 'Ada Bulan Di Dadamu' dalam Bahasa Mandarin?

Ingat lagi Nga Kor Ming berceramah dan menggunakan ayat-ayat al Quran yang kemudian disambut takbir oleh para penyokong PAS dan mereka mempertahankan bahkan memuji-muji tindakan Nga Kor Ming walaupun diberitahu Nga Kor Ming sebenarnya menghina Islam selain mempergunakan ayat-ayat al Quran untuk menggula-gulakan para penyokong PAS dalam usaha mendapatkan sokongan mereka untuk DAP berkuasa di Perak dan Malaysia amnya?

Itu dulu... ketika PAS atau lebih tepat lagi ketika DAP mempunyai para penjilat yang bersembunyi di dalam PAS dan sebelum mereka keluar beramai-ramai untuk membentuk PAN.

Sekarang, lain ceritanya...


Nga Kor Ming sedang menjalankan kempen secara aktif kebencian ke atas PAS dengan sasarannya adalah Nik Abduh.

Kekalahan Nik Abduh dalam pemilihan jawatan sebagai Timbalan Yang Dipertua PAS Kawasan Pengkalan Chepa, telah menjadi bahan momokan Nga Kor Ming dan para pengikutnya. Tidak cukup dengan itu, kenyataan Nik Abduh bahawa dia sekadar 'suka-suka' bertanding jawatan tersebut, turut menjadi bahan jenaka Nga Kor Ming dan para pengikutnya yang terdiri daripada penyokong PAN.

Di sebalik kebimbangan PKR terutama sekali di Selangor tentang sikap PAS, bahkan penamatan kerjasama PAS dengan PKR yang bakal meruntuhkan Kerajaan Negeri pimpinan Azmin Ali serta didalangi oleh DAP, Nga Kor Ming pula cuba memainkan peranan untuk menimbulkan rasa bersalah di kalangan para penyokong PAS kerana meninggalkan DAP.


Dia juga cuba menimbulkan salah sangka sehinggakan sekeping gambar beberapa orang pemimpin PAS di meja makan bersama beberapa orang pemimpin UMNO di kawasan terbuka, sebagai 'rundingan sulit' antara UMNO-PAS.

Sebenarnya Nga Kor Ming tahu, tanpa PAS, DAP akan menghadapi kesukaran meskipun kini tempat PAS di sisi DAP telah diganti oleh PAN dan Cap Bunga. Kedua-dua parti itu bagaimanapun, tidak mempunyai kekuatan yang setara dengan PAS. Apatah lagi dengan 'seloroh' Nik Abduh yang PAS akan menawan 5 buah negeri di mana Perak adalah salah sebuah negeri terbabit, sudah tentu amat meresahkan Nga Kor Ming, pemilik Rumah Putih Ipoh yang memiliki tanah balak yang sangat luas di Hulu Kelantan hasil tahaluf siyasinya dengan PAS pada era Husam Musa sebagai Exco Kanan.


NAJIB JANGAN CURI KREDIT KEJAYAAN PETRONAS DAPAT PELABURAN ARAMCO, KATA RAFIZI BANGANG!!!Dalam apa yang mereka gelarkan sebagai kegagalan dan malapetaka di Malaysia, Najib Abdul Razak dipersalahkan. Najib bahkan dipersalahkan dalam setiap segi. Bahkan kenaikan harga ikan kembong kerana cuaca dan keadaan laut juga, Najib juga yang dipersalahkan.

Najib menjadi bahan sesahan 24 jam sehari, 7 hari seminggu selama lebih 3 tahun dalam isu 1MDB. Walaupun berulang-ulang kali dikatakan 1MDB tidak kerugian, bahkan siasatan yang dibuat oleh pelbagai pihak berkuasa dan berautoriti serta berintegriti, Najib Abdul Razak tetap juga dipersalahkan dan dituduh dengan pelbagai tuduhan. Bahkan walaupun DOJ Amerika Syarikat telah menggugurkan tuduhan yang dibuat berdasarkan laporan Sarawak Report dan Wall Street Journal, bahkan Peguam Negaranya Loretta Lynch telah dipecat daripada jawatannya, di Malaysia, Najib Abdul Razak tetap dipersalahkan juga sehingga timbul pelbagai fitnah termasuklah tiada sebarang bukti 1MDB membawa keuntungan kepada Malaysia. Lebih menarik lagi ialah apabila mereka dengan muka tidak tahu malu berkata, Bandar Malaysia hanya wujud dalam angan-angan, bukannya wujud secara material.

Begitu juga dengan isu RM2.6 bilion yang merupakan derma politik Raja Arab Saudi kepada Najib Abdul Razak. Bertalu-talu Najib dipersalahkan. Najib diminta membuktikan tuduhan bahawa dia menyonglap duit 1MDB tidak benar, bukannya mereka yang membuat tuduhan yang membuktikannya. Apabila dijelaskan bahawa ia adalah derma politik, mereka tidak percaya dan menuduh Najib berbohong.

Mahathir yang dketahui memang menerima derma politik daripada negara-negara Arab, khususnya Arab Saudi sepanjang 22 tahun pentadbirannya tetapi tidak pernah diisytiharkan, juga berkata, 'Tidak ada mana-mana Arab gila yang akan mendermakan wang sebanyak itu.'

Apabila Raja Salman Arab Saudi datang membuat lawatan rasmi ke Malaysia dan kemudian mengesahkan pelaburan Aramco di Rapid Pengerang dengan nilai pelaburan berpuluh bilion Ringgit. Tuduhan dibuat pula, Najib jual negara kepada Arab Saudi.

Namun yang paling menarik ialah apabila Rafizi Ramli, sang penfitnah nombor satu Malaysia berkata, kejayaan pelaburan tersebut adalah disebabkan oleh Petronas, bukan disebabkan oleh Najib.

Rapid Pengerang seperti yang diketahui telah cuba disabotaj berkali-kali, pertama kali oleh DAP, kemudian PKR dan terbaharu dibuat oleh Dr. Mahathir dan Cap Bunga.

Pelaburan besar ARAMCO yang cuba disabotaj, terpaksa diterima oleh Pakatan sebagai satu kejayaan. Tetapi mereka masih cuba untuk berputar belit.

Mereka akan menyalahkan Najib untuk apa-apa sahaja dengan harapan projek berkenaan akan gagal dan Najib malu besar. Tetapi apabila projek tersebut termasuklah pelaburan Aramco tidak berjaya mereka sabotaj, mereka kata Najib tidak boleh berbangga kerana kejayaan pelaburan tersebut adalah daripada kerja-kerja cemerlang Petronas.

Lawak!!!


PENIPUAN KRONI MAHATHIR YANG NAK JADI CALON CAP BUNGA DI PEKAN, MENDEDAHKAN KEBODOHANNYA SENDIRI!!!Seorang pemimpin Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Cap Bunga), Dato' Abdul Rahman Mohd Noor menyiarkan sebuah video yang antara lain, dia berharap akan dapat bertanding di Pekan menentang Perdana Menteri pada PRU akan datang. 

Sekalipun dia mendakwa, dia adalah seorang pesara yang miskin, Abdul Rahman sebenarnya berbohong. Sehingga kini dia adalah salah seorang daripada Ahli Lembaga Pengarah untuk PECD Bhd (Peremba) yang dimiliki oleh Daim Zainuddin semenjak tahun 2008, selain merupakan rakan sekomplot Mahathir dan Daim.

Seperti yang diketahui, Daim dan Mahathir bukannya orang miskin. 

Selain daripada mengulangi pembohongan-pembohongan yang dituturkan oleh Mahathir, apa yang menarik di dalam video tersebut ialah dakwaan Abdul Rahman bahawa dia berada di United Kingdom ketika Najib tidak menduduki peperiksaan akhirnya di University of Nottingham. Sekaligus Abdul Rahman mendakwa Najib berbohong tentang latar belakang akademiknya. 

Tuduhan ini sangat berat dan bersifat jahat.

Carian dan siasatan menerusi laman web rasmi University of Nottingham menyatakan sebaliknya. (RUJUK SINI)

"Najib graduated in Industrial Economics from The University of Nottingham in 1974 and has been active in Malaysian political life for more than 30 years."
Profesor David Greenaway, Naib Canselor University of Nottingham berkata, "Saya sangat berbangga lulusan University of Nottingham berjaya memegang jawatan yang sangat penting. Universiti ini telah mempunyai sejarah yang sangat panjang dengan Malaysia - dua bekas Raja juga merupakan lulusan Nottingham dan kami merupakan universiti British pertama yang mendirikan kampus di Malaysia."

Profesor Ian Pashby, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif University of Nottingham Kampus Malaysia berkata, "Seluruh komuniti UNMC sangat berbangga kerana salah seorang daripada kami menjadi Perdana Menteri keenam Malaysia."

Amat jelas bahawa bukan sahaja Perdana Menteri tamat pengajian dari University of Nottingham, malah para profesor universiti tersebut berbangga.

Dan amat jelas juga, Dato' Abdul Rahman Mohd Noor berniat jahat dan membuat tuduhan palsu. 

Dan dia juga bukanlah pesara miskin sepertimana yang diakuinya. 

Sekali lagi, kalau bukan fitnah, bukan Pakatanlah. Satu lagi pembohongan dan fitnah jahat daripada Mahathir dan orang-orangnya didedahkan. 

Kita ingin bertanya kepada Dato' Abdul Rahman Mohd Noor, dia kelulusan universiti mana? Katanya, dia telah graduasi pada tahun 1972 dari Universiti Malaysia. 

Tiada Universiti Malaysia - baik di Malaysia atau mana-mana negara di dunia ini. Adakah dia mencipta universitinya sendiri?Tuesday, March 21, 2017

LAWAK BANGSAT LEMBAGA PENAPISAN FILEM MALAYSIA... MULA-MULA TAK BOLEH, SEKARANG DAH BOLEH DAN TANPA PERLU POTONG APA-APA!!!Filem Disney Beauty and Beast akhirnya akan ditayangkan tanpa sebarang potongan pada 30 Mac ini, umum Golden Screen Cinema (GSC).

Sebelum ini, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, kerajaan tetap dengan pendirian tidak membenarkan penayangan filem itu jika Disney tidak dapat memenuhi permintaan Lembaga Penapisan Filem untuk memotong sebahagian kecil filem itu yang melibatkan adegan gay.

Nur Jazlan berkata Malaysia mempunyai undang-undang dan budaya yang perlu dihormati Disney.

Adaptasi klasik Disney itu sepatutnya ditayangkan di Malaysia pada 16 Mac tetapi ditangguhkan selepas pihak berkuasa mengeluarkan adegan gay dalam filem itu.

Disney berkata, mereka ia tidak akan menayangkan versi filem yang ditapis dan merayu kepada Kementerian Dalam Negeri untuk mengkaji semula keputusan memotong adegan gay dalam filem itu.

“Saat yang anda tunggu, akhirnya Beauty and the Beast akan ditayangkan pada 30 Mac ini tanpa sebarang potongan adegan!” kata GSC dalam Facebooknya.

“Akhirnya kita masih boleh #BeOurGuest! Woohoooo #NoCuts.”

Beauty and the Beast yang menampilkan bintang Harry Potter, Emma Watson mengundang kemarahan kalangan kumpulan agama seluruh dunia dengan gambaran Le Fou, rakan subahat kepada watak antagonis Gaston, sebagai lelaki gay, watak LGBT pertama Disney.

Homoseksual menyalahi undang-undang di Malaysia, di mana undang-undang jenayah liwat boleh dikenakan hukuman penjara, hukuman sebat dan denda.

Kumpulan agama dan ulama Islam sebelum ini menyeru filem itu diharamkan kerana bimbang akan menggalakkan “nilai negatif”.

Filem ini juga dikritik oleh tokoh agama di Singapura, manakala di Rusia, filem itu hanya ditayangkan kepada golongan dewasa sahaja berikutan tekanan daripada wakil rakyat ultra-konservatif yang mendesak pengharaman filem itu.

Walaupun terpalit kontroversi, filem itu menjadi filem keluarga yang paling laris dalam sejarah, mengatasi filem rekod “Finding Dory”, menurut penjual tiket atas talian Fandango, sebelum ditayangkan minggu ini.TAK PAYAH SEMBANG PASAL PATUH UNDANG-UNDANG LA... BAWA SAJALAH DR. MAHATHIR DEBAT DENGAN NAZRI DI PADANG RENGAS 25 MAC NANTI!!!Perdebatan antara Nazri Aziz dan Dr. Mahathir yang dijangka pada 25 Mac ini, secara undang-undangnya telah terbatal apabila Polis Perak tidak memberikan kebenaran dan permit untuk perhimpunan perbahasan tersebut. 

Dan seperti biasa, para pentaksub dan penyokong Mahathir pun melolong-lolong macam anjing nampak hantu sambil menyorak-nyorak kononnya Nazri takut dan UMNO kecut sehingga perlu menggunakan polis untuk membatalkan perdebatan tersebut. 

Polis Perak memberikan beberapa sebab, termasuklah kelambatan oleh pihak penganjur iaitu Karangkraf (Sinar Harian) walaupun sebelum ini sangat berpengalaman dalam penganjuran sebegini. Selain itu, lokasi perdebatan juga menjadi alasan polis menolak permohonan berkenaan memandangkan premis sekolah tidak dibenarkan bagi tujuan berkenaan. Polis turut menerima bantahan-bantahan secara bertulis iaitu sebanyak 8 bantahan selain laporan polis yang dibuat oleh orang awam dan penduduk sekitar kawasan perhimpunan, sekaligus bantahan daripada orang-orang yang berkepentingan seperti yang termaktub dalam Akta Perhimpunan Aman (APA)2012, membatalkan permohonan tersebut. 

Nazri bagaimanapun berkata, dia tetap akan datang untuk berdebat pada 25 Mac nanti. Bagaimanapun perkataan DEBAT itu digantikan dengan WACANA kerana perkataan DEBAT atau PERBAHASAN itu sendiri akan melanggar APA 2012. 

Pada masa yang sama, pihak yang satu lagi terus menyalahkan Nazri dan memberikan pelbagai label kepada Nazri dan UMNO. 

Ironinya, ada 'nasihat' yang diberikan iaitu, 'KITA TIDAK BOLEH LANGGAR UNDANG-UNDANG' yang dirujuk kepada Dr. Mahathir. 

Ini lawak!

Sepatutnya Dr. Mahathir tetap akan sampai ke Padang Rengas, di lokasi yang telah ditetapkan dan dipersetujui untuk berdebat meskipun tidak mendapat kebenaran pihak polis. Ini adalah kerana, Dr. Mahathir begitu kuat menyokong demonstrasi jalanan yang dianjurkan oleh DAP-BERSIH sebelum ini. 

Kalau demonstrasi jalanan dia boleh datang, kalau fitnah dan tohmah hanya berdasarkan HEARSAY dan tanpa bukti seperti yang diperakuinya sendiri pun, dia boleh tuturkan dengan bebas, mengapa pula ketiadaan permit kebenaran daripada pihak polis untuk perdebatan dengan Nazri menjadi halangan untuk dia datang dan meneruskan wacana tersebut.

Nazri telah mengatakan, dia tidak mempunyai sebarang syarat sedangkan Mahathir pula meletakkan syarat perdebatan hanya berkisar tentang 1MDB sahaja.... 

Jadi, berdebatlah! 

Ramai yang nak tengok Mahathir berdebat kerana sepanjang sejarah kerjaya politiknya, Mahathir tidak pernah berdebat secara terbuka kecuali di Parlimen... itu pun semasa zaman Lee Kuan Yew masih lagi jadi Ketua Pembangkang. Selepas itu, Mahathir tidak pernah berani walaupun dicabar berkali-kali oleh Anwar Ibrahim untuk menerangkan tentang kepentingan-kepentingan anak-beranak serta kaum kroni dan keluarganya yang menggunakan wang negara untuk mereka hidup bermewah-mewah.


RIZAL MANSOR CUNGKIL PEMBOHONGAN YEO BEE YIN BERHUBUNG BETTY CHEW, BINI GUAN ENG!!!Penulis: Rizal Mansor

ADUN Damansara Utama telah menuduh saya berbohong dan mendakwa kononnya Betty Chew telah menolak tawaran dari PCCCC sebaik saja dimaklum hal itu. Sila rujuk lampiran ‘screenshot’ di bawah di mana nama Betty Chew telah pun tersenarai sebagai ahli di dalam komiti pengurusan dan pembangunan hartanah PCCC. Selepas seminggu dikritik, barulah dimaklumkan yang beliau telah menolak tawaran berkenaan.

Malah, dalam laporan yang disiarkan pada 14 Jan 2015 oleh edisi versi cetak Sin Chew (seperti yang dilampirkan), Datuk Choong Khuat Seng , pengerusi komiti itu telah mengesahkan bahawa Betty pada mulanya bersetuju untuk menerima tawaran jawatan itu.

"Datuk Choong berkata, semasa majlis makan Dewan beliau telah mempelawa Betty Chew untuk menyertai biro dan Betty bersetuju."


Juga telah dilaporkan di Malaysiakini : http://www.malaysiakini.com/news/286222

"When contacted, PCCC property development, construction and management committee convenor Finn Choong Khuat Seng claimed Chew agreed to join the committee when she was approached by the PCCC."

Berdasarkan laporan-laporan media di atas, ia menunjukkan Betty telah bersetuju dengan tawaran jawatan itu dan hanya menolak selepas dikritik hebat . Ia sangat berbeza dengan apa yang dinyatakan oleh Yeo yang kononnya Betty Chew telah menolak tawaran jawatan itu dengan segera sebaik sahaja dimaklumkan mengenainya.

Saya mahu Yeo membuat permohonan maaf atas tuduhan beliau yang mengatakan saya berbohong atau tindakan undang-undang akan diambil.

Yeo seperti tidak memahami peranan panel PCCC itu yang bertujuan membantu memudahkan urusan perniagaan khususnya peniaga-peniaga dari Pulau Pinang dalam bidang pembangunan hartanah . Hal ini jelas menunjukkan ‘conflict of interest’ kerana suami beliau sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap EXCO tanah dalam negeri itu yang memainkan peranan penting meluluskan isu dan hal berkaitan tanah di negeri itu.


Saya berasa pelik bagaimana Yeo boleh membandingkan hal berkaitan peranan komiti PCCC yang membantu peniaga-peniaga dalam urusan perniagaan mereka dan peranan Datin Seri Rosmah sebagai penaung bagi PERMATA yang memberi pendidikan yang lebih baik untuk kanak-kanak? Sekali lagi saya minta Yeo untuk faham apa maksud ‘penaung’ itu sendiri.

Selain itu, saya juga mendapati Yeo langsung tidak menyentuh mengenai pendedahan berkaitan syarikat Excel Property.

Saya masih menunggu komen Yeo untuk persoalan berikut ;

Adakah Betty Chew pernah menjadi pengarah syarikat perunding hartanah Excel Property Management and Consultancy Sdn Bhd bersama Phang Li Koon dan adik beradik Phang?

Syarikat Excel Property ini menyatakan bahawa "nature of business" adalah "Property management and consultancy services".

Bukankah jelas ada 'conflict of interest' di situ di mana Betty ada kepentingan di syarikat yang menjadi perunding kepada pihak pemaju dan hartanah ketika suaminya ialah Ketua Menteri serta EXCO tanah?

Adakah sebab nak menjaga kedudukan dalam parti DAP, YB lebih rela bersikap hipokrit dan berdiam diri dalam hal ini?


Monday, March 20, 2017

PARA PENJILAT DAP DAN GUAN ENG LANGSUNG TAK BERBUNYI APABILA PEMIMPIN KANAN DAP MELAKA DITAHAN KERANA MENIPU DAN RASUAH!!!


DAP terutama sekali Lim Guan Eng dan Kit Siang seringkali menuduh segala rasuah dan penyelewengan kuasa yang berlaku di negara ini adalah UMNO. UMNO adalah bapa rasuah. UMNO adalah pembiak rasuah. UMNO adalah pengamal rasuah tegar. 

Hari-hari dan setiap masa dicop UMNO rasuah, akhirnya ia diterima sebagai satu kenyataan walaupun tidak berasas. Hanya kerana persepsi dan tohmahan serta fitnah maka, keseluruhan UMNO dicop sebagai rasuah walaupun hakikatnya yang diseret ke mahkamah kerana rasuah dan penyelewengan kuasa adalah melibatkan pegawai-pegawai yang berkhidmat dalam agensi kerajaan.

Ironinya, kakitangan kerajaan yang saban tahun didedahkan oleh Ketua Audit Negara banyak melakukan ketirisan termasuklah sebut harga tidak munasabah serta peruntukan yang 'hilang' begitu sahaja dengan kerja yang tidak selesai, turut mendendangkan lagu yang sama dengan DAP dan PKR. 

Nah, berita yang tersiar ini membuktikan puak yang paling kuat menuduh orang lain rasuah, rupa-rupanya memang hidup dalam rasuah. Sama seperti Setiausaha Agung DAP sendiri yang kelam-kabut mencari jalan menangguhkan dan menunda-nunda perbicaraan rasuah dan salahguna kuasanya.

Seorang pembantu ADUN DAP Melaka dan seorang ahli perniagaan telah direman selama tiga hari kerana penyelewengan dan tanah di Kelantan. 

Kedua-duanya, berusia 54 dan 29, telah dihadapkan kepada Majistret Analia Kamaruddin di Mahkamah Majistret Ayer Keroh.

Kedua-duanya direman untuk membantu kes di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana menipu dan memperdaya.

Pada 8 Mac, bekas Pengerusi DAP Melaka, Goh Leong San menggegarkan DAP dan Keluarga Lim di DUN Melaka apabila dia mendakawa dua orang bekas rakan separtinya, termasuklah pembantu ADUN DAP terlibat dalam rasuah dan penipuan.

Goh yang merupakan ADUN Bebas Duyong memberitahu Dewan DUN bahawa penipuan tersebut membabitkan lebih kurang RM1 juta. Menurutnya lagi, laporan polis telah dibuat pada 14 Disember tahun lepas oleh tiga orang rakyat Melaka yang telah kerugian wang simpanan mereka setelah diperdayakan dalam kes urusniaga tanah di Kelantan yang berkeluasan 220 hektar. 

Kata Goh lagi, mangsa-mangsa tersebut telah membayar hampir RM1 juta kepada pembantu ADUN DAP itu dan pemimpin Pemuda PAS Kelantan pada tahun 2012. 

Anehnya, dalam setiap berita rasuah, para pemimpin dan penyokong DAP bukan main bising lagi sambil berusaha mengaitkan dengan UMNO tetapi apabila kena kat orang sendiri, senyap sunyi. Si Melayu-Melayu penjilat DAP pun yang kononnya sangat anti dengan rasuah pun, langsung tidak bersuara.

Kenapa? 

Sebab TUHAN mereka kena tahan SPRM?


top