IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, October 4, 2010

DIA NI ISLAM KA? MELAYU KA? TENGOK PERANGAINYA, DIA NI SAH-SAH MUNAFIK!!!!

Monday, October 4, 2010

Inilah risalah yang ditebarkan oleh ADUN Cempaka bagi 'MENGHALALKAN' perbuatan kejamnya di Pandan Mewah. Gambar individu di atas adalah YB Ir. Iskandar Abdul Samad yang KUAT BERDUSTA!!!

Berdasarkan pengalaman penulis, golongan yang dikenali sebagai ulama tidak pernah MENGHALALKAN sebarang perbuatan mungkar semata-mata untuk membela diri mahupun mengada-adakan cerita bagi mengangkat diri sendiri. Bahkan ustaz yang mengajar di masjid pun tak pernah mengajar benda-benda jahat sebegitu.

Bagaimanapun, berbeza sungguh dengan perangai kebanyakan daripada ahli-ahli politik di dalam PAS. Di atas nama perjuangan Islam, mereka melakukan pelbagai kemungkaran dan kemudian menjadikan pembohongan, pendustaan dan tipu daya itu sebagai sebahagian daripada cara hidup mereka.

Itulah yang berlaku di Pandan Mewah. Pandan Mewah terletak di bawah DUN Cempaka. ADUN Cempaka adalah Iskandar Abdul Samad yang juga merupakan salah seorang Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Sebuah dewan komuniti yang sebelum Iskandar Abdul Samad menjadi wakil rakyat, telah DIRAMPAS oleh ADUN Pakatan Rakyat tersebut. Alasan-alasan yang diberikan, bolehlah dibaca di dalam risalah yang telah ditampal di bawah gambar MANGKUK AYUN tuh!!!

Apa yang dikatakannya di dalam risalah berkenaan adalah PENDUSTAAN dan FITNAH semata-mata. Dewan berkenaan sebelum ini telah digunakan sebagai dewan komuniti. Pelbagai aktiviti diadakan di dewan berkenaan setelah dewan lama tidak lagi boleh digunakan dan tidak selamat. Dari kelas memasak, sehinggalah mesyuarat Amanah Ikhtiar Malaysia, dewan yang dirampas oleh ADUN Cempaka itulah tempatnya.

Semata-mata untuk menunjukkan kuasa Pakatan Rakyat, PEJABAT ADUN CEMPAKA dengan sesuka hati merampas dewan yang menjadi tempat pelbagai aktiviti masyarakat diadakan. Dan kini dewan berkenaan hanya dibuka berdasarkan 'jadual' Pejabat ADUN Cempaka. Aktiviti-aktiviti lain tidak boleh lagi diadakan di situ.Inilah dewan orang ramai yang telah dirampas oleh PEJABAT ADUN CEMPAKA. Dewan ini disiapkan beberapa minggu sebelum Pilihanraya Umum Ke-12 memandangkan dewan lama terlalu uzur dan sangat merbahaya. Asalnya dewan ini bakal menempatkan TABIKA PERPADUAN setelah Tadika KEMAS mempunyai bangunan sendiri. Gambar tengah menunjukkan hanya sebuah meja sahaja yang masih tertinggal, manakala kerusi-kerusi yang dicampak keluar, telah diangkut oleh KRT untuk disimpan di tempat lain.

Memang benar, dewan berkenaan bukan milik KRT atau Rukun Tetangga. Namun atas alasan itu, apa hak ADUN Cempaka untuk merampas dewan berkenaan dan kemudian menjadikannya sebagai Pusat Khidmat ADUN Cempaka? Apakah TOK NENEKnya yang telah membina dewan berkenaan dan sebagai seorang ADUN Pakatan, maka dia bebas merampas apa-apa sahaja dengan alasan apabila Pakatan Rakyat menang, semua dewan orang ramai perlu diserahkan kepada Kerajaan Negeri.

Iskandar Abdul Samad ADALAH PEMBOHONG BESAR apabila dia menyatakan bahawa dewan berkenaan telah dijadikan sebagai Bilik Gerakan Barisan Nasional untuk Pilihanraya Umum Ke-12. Malah dewan berkenaan telah dirasmikan oleh ADUN Cempaka yang lama.

Tentang perasmian, ia memang benar. Namun Bilik Gerakan Barisan Nasional atau lebih tepat lagi UMNO adalah dewan lama yang terletak di bucu padang.

Barangkali ISKANDAR ABDUL SAMAD ini SEMASA KECILNYA kerap diberikan sumber makanan dan minuman yang TIDAK HALAL dan PENUH DENGAN SYUBHAH menjadikan dia langsung tidak berasa malu untuk berdusta. Sebabnya, sebelum dewan berkenaan DIRAMPAS oleh Pejabat ADUN Cempaka, ia sentiasa terbuka untuk kegunaan komuniti setempat.

Biarpun bilangan orang tempatan di kawasan ini tidak seramai mana, sebaliknya 90% bermajoritikan PENDATANG ASING, sama ada yang tidak berdokumen, mahupun mempunyai MYKAD walaupun baru seminggu datang ke Malaysia, dewan berkenaan sememangnya diimarahkan oleh penduduk tempatan.

Apa masalahnya dengan perabot-perabot KRT, AIM, kelas memasak wanita, kelas mengaji untuk wanita dan kanak-kanak mahupun yang bersifat kebajikan yang lain di dalam dewan berkenaan? Apa yang pasti, perabot-perabot itu telah dikeluarkan dan PEJABAT ADUN CEMPAKA berlagak seolah-olah dewan masyarakat itu ADALAH HARTA MAK BAPAK DEPA!!!
Ini adalah dewan orang ramai yang lama. Ia dibina secara ad-hoc oleh ORANG UMNO ketika Blok 7-12 masih lagi dalam pembinaan pada tahun 1994. Blok 1-6 telah siap dan diduduki pada 1990. Keadaan struktur bangunan yang tidak selamat, telah membuatkan komuniti Pandan Mewah membuat permohonan kepada Kerajaan Negeri sebelum 2008 untuk membina sebuah dewan baru... dan apabila siap dewan baru berkenaan, ia tidak boleh digunakan oleh masyarakat setempat sebab ianya telah DIRAMPAS OLEH PEJABAT ADUN CEMPAKA....

Satu perkara yang menarik ialah, anggota-anggota Pakatan Rakyat yang cukup berlagak, dan menjadikan surau di tingkat bawah Blok 6 iaitu terletak bertentangan dengan dewan berkenaan sebagai SURAU PAS, kesemua mereka adalah MELAYU-MELAYU yang sentiasa mencari jalan untuk menyeleweng termasuklah daging korban... bayangkan, pembahagian daging korban yang dibuat, termasuklah cuping telinga dan lidah lembu manakala daging pula dilarikan ke Balai Islam yang terletak lebih kurang 250 meter dari Surau di Blok 6...

Dengan cogankata, dewan ini telah dibebaskan untuk kegunaan orang ramai, pintu pagarnya sentiasa tertutup dan terkunci. Entah apa yang dibebaskan, hanya Iskandar Abdul Samad sahaja yang tahu. Sebelum DEWAN ITU DIRAMPAS, pintu pagarnya sentiasa terbuka dan pelbagai aktiviti dilakukan di situ saban petang bagi faedah penduduk setempat.

Kini ia 'bebas untuk orang ramai'... bebas dalam erti kata, bebas dirampas oleh PAKATAN RAKYAT untuk dibuat sesuka hati mereka... yalah, mereka menang pilihanraya kan? Kalau tiga kali lagi mereka menang di kawasan ini, jangan haraplah anda bernyawa lagi kerana pada bila-bila masa sahaja mereka bebas mencabut nyawa anda!!!

Apatah lagi dengan peningkatan kadar jenayah yang sangat ketara di Pandan Mewah sendiri terutama selepas KRT dihalau dan perabot mereka dihumban keluar dari dewan orang ramai oleh PEJABAT ADUN CEMPAKA...

Woi Iskandar Abdul Samad... apasal kau kalau datang ke sini, tak pernah lebih 10 minit? Barua kundur punya perut boroi... mari duduk sini lama-lamalah sikit... nanti barulah kau tahu apa masalahnya? Takkan sibuk dengan Sekolah Cina On Pong (2) tu saja kut? Sekolah Agama Rakyat kat rumah teres tu, ada kau jenguk? Sekolah Cina boleh pulak kau bagi sumbangan untuk membina teduhan, padahal sekolah itu cukup kaya dan antara yang terkaya di Ampang. Sedangkan Sekolah Agama Rakyat yang terletak tak sampai 200 meter dari sekolah Cina tu, tak pernah pun kau jejak kaki, malah tak sekupang tembaga pun kau campakkan untuk depa.

Awat, kalau budak-budak Melayu kena hujan, depa tak basah ka? Kalau budak-budak Cina tu kena hujan, depa cair ka?

MEMANG DASAR MUNAFIK!!!

4 comments

PSY-WAR YANG DIMENANGI PAS

Nama Tengku Razaleigh Hamzah di arena politik Malaysia sebenarnya mempunyai pelbagai warna dan peristiwa. Malah individu yang bernama Tengku Razaleigh Hamzah itu sendiri sesungguhnya seorang yang sangat pelbagai.

Ketika kemuncak kerjayanya selaku ahli politik sekitar pertengahan 1980-an atau lebih tepat lagi 1988, Tengku Razaleigh cukup terkenal dengan 'Parlimen Langgak Golf'. Dan bertitik tolak daripada 1988 jugalah, dengan bantuan Tengku Razaleigh Hamzah, PAS berjaya mengalahkan Mohamad Nor Yaakob dan menaikkan Nik Abdul Aziz Nik Mat selaku Menteri Besar Kelantan.

Tengku Razaleigh Hamzah juga tidak terkecuali dengan skandal. Skandal paling hebat yang dikaitkan dengan Tengku Razaleigh Hamzah adalah skandal BMF-Corrian di Hong Kong yang bermula daripada pembunuhan Abdul Jalil Ibrahim di kebun pisang di Kelang apabila Allahyarham Abdul Jalil cuba mendedahkan penyelewengan RM1.2 bilion wang Bank Bumiputera Malaysia Berhad di dalam BMF menerusi Corrian Group.

Itu cerita dululah....

Pilihanraya Kecil DUN Galas bakal diadakan tidak lama lagi. Tengku Razaleigh Hamzah telah dilantik sebagai Pengarah Pilihanraya Kecil itu mewakili Barisan Nasional. Daripada pegawainya, Tengku Razaleigh Hamzah dikatakan telah menerima tawaran tersebut dengan hati terbuka dan beriltizam untuk merampas semula Kerusi DUN Galas yang akhirnya dimenangi oleh Chek Hashim Selema selepas dua kali mencuba.
Bagaimanapun beberapa portal berita yang lebih berpihak kepada pihak pembangkang menyiarkan berita yang Tengku Razaleigh belum lagi memberi kata putus berhubung perlantikannya serta cadangan untuk menamakannya sebagai calon UMNO di DUN Galas.

Sama ada ahli politik warisan era Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj itu bermain tarik tali atau sebaliknya, ia sebenarnya adalah ciri-ciri yang terdapat dalam permainan ini. Dan kerana itulah, pihak yang paling hebat 'menyerang' adalah PAS, saingan terdekat UMNO di Galas dan Kelantan secara keseluruhannya.

Nik Aziz telah pun menggerakkan perang minda apabila menyatakan, bukan taraf Tengku Razaleigh untuk bertanding di kerusi DUN memandangkan pengalamannya yang luas serta darah dirajanya. Kata-kata Nik Aziz itu segera dibalas oleh para penyokong UMNO dengan andaian PAS sebenarnya sangat takut jikalau UMNO benar-benar menurunkan Tengku Razaleigh Hamzah untuk bertanding di kerusi berkenaan.

Hakikatnya, PAS tidak peduli pun sesiapa sahaja yang diletakkan di kerusi berkenaan untuk bertanding. Keyakinan PAS untuk menang sangat menebal, apatah lagi jaminan bahawa 80% undi Cina dan 40% undi Orang Asli akan berpihak kepada mereka. Ulangan Hulu Selangor di pedalaman Kelantan itu akan berlaku dan UMNO mungkin terpaksa bergantung kepada undi India yang tidak seberapa tetapi sangat signifikan.

Ternyata permainan PAS berjaya melekakan UMNO. Ramai pemimpin UMNO yang berkeyakinan tinggi, mereka akan menang dalam pilihanraya kecil tersebut seandainya Tengku Razaleigh menjadi ayam sabungnya. Dan pada masa yang sama, PAS agak terkekang untuk menggunakan isu royalti minyak memandangkan Tengku Razaleigh adalah sebahagian daripada pasukan menuntut royalti minyak Kelantan.

Taktik melekakan musuh seperti yang dilakukan oleh DAP ketika Pilihanraya Umum Ke-12 lalu, memang terbukti sangat berjaya. UMNO dan BN tidak sukar dikalahkan jikalau perasaan mereka berjaya dibuai. Apa yang perlu PAS, DAP dan PKR lakukan ialah memuji-muji kekuatan jentera, kecerdikan strategi dan ketokohan Barisan Nasional serta UMNO. Kemudian siarkan dan besar-besarkan cerita tentang ahli-ahli PAS melompat masuk ke dalam UMNO di Galas dan Gua Musang. Panggil tujuh lapan Orang Asli, suruh depa berlakon menyerahkan borang keahlian UMNO, pastinya UMNO akan cukup berkeyakinan mereka telah mendapat sokongan padu daripada 2000 orang pengundi Orang Asli.

Kalaulah itu yang dilakukan oleh Pakatan PAS, DAP dan PKR terhadap UMNO dan BN, nescaya sebelum penamaan calon lagi, UMNO dan BN sudah tersungkur....


0 comments

TOLONG JAWAB SAT!!!

Amboi! Arman Azhar, Ketua Wira Perkasa atau lebih dikenali sebagai Arman Songkok Tinggi meminta agar Timbalan Presiden PKR yang dipilih nanti adalah Mustapha Kamil Ayub. Alasannya, Mustapha Kamil Ayub adalah berasal daripada kalangan ABIM yang lebih prihatin kepada umat Islam dan Melayu. (Malaysian Insider)

Hai Arman... hang berani sangat mencampuri urusan PKR, no? Orang PKR sendiri pun tak berapa nak berani cakap apa-apa takut kena balun dengan kepala samseng dan taiko-taiko, hang pandai-pandai pula mengusulkan Azmin Ali disingkirkan.

Hang kena ingatlah Arman oii, hang tu sapa... hang bukannya sapa-sapa pun dalam dunia politik. Hang hanyalah seorang Ketua Wira Perkasa yang tidak menjalani proses pendemokrasian seperti mana yang dijalani oleh sekalian umat PKR. Hang mana layak cakap pasal pemilihan tuh. Apatah lagi hang bukanlah ahli PKR.

Ada apa-apa ka bila hang mencampuri urusan parti politik nih? PERKASA dah start tukar konsep dan teringin nak masuk jadi calon ka? Kalau tak, pasai apa sebok sangat dengan Mustapha Kamil Ayub? Atau barangkali PERKASA TAJA MUSTAPHA KAMIL AYUB bertanding menentang Azmin Ali sebagai Timbalan Presiden?

Tolong jawab mai sat!!!!


3 comments

KETUA DAPSY DIROMPAK, PELUANG MEMBURUKKAN PDRM TERBUKA LUAS

Ketua Pemuda Sosialis DAP (DAPSY), Anthony Loke telah dirompak. Lima orang perompak bersenjatakan parang telah memecah masuk ke dalam rumahnya dan melarikan wang RM3,000, televisyen, beberapa botol arak dan KOMPUTER PERIBADI serta BLACKBERRY. (Malaysiakini)

Anthony Loke merupakan antara orang yang paling lantang mengecam PDRM dan menyelar SPRM dalam beberapa kes melibatkan penjenayah dan kematiah Teoh Beng Hock. Nampaknya 'GILIRAN' dia pula menjadi mangsa kepada perompak yang selama ini dibelanya atas nama 'hak asasi manusia'.

Anehnya, Anthony Loke membuat laporan polis berhubung kejadian berkenaan. Sepatutnya dia tidak membuat laporan memandangkan penjenayah adalah 'mangsa kezaliman polis' seperti yang dikatakannya dalam kes perompak kereta mewah, A.Kugan yang mati dalam lokap.

Mungkin sekarang, Anthony Loke sedang kecut perut memandangkan KOMPUTER PERIBADI dan BLACKBERRY yang pasti mengandungi pelbagai rahsia parti dan aktivitinya berada di tangan pihak yang TIDAK DIKENALI. Bayangkanlah bagaimana kalau butiran seperti yang terdapat dalam komputer peribadi Teoh Beng Hock jatuh ke tangan musuh politiknya.... begitu juga dengan BLACKBERRYnya....

Apa pun, kenyataan Anthony Loke sudah cukup untuk menggambarkan sifat KEBENCIANNYA kepada pihak polis apabila menyatakan rasa 'TERKEJUTNYA KERANA KAWASAN PERUMAHANNYA ADALAH SELAMAT'.

Dengan kata lain, Anthony Loke cuba memberikan gambaran bahawa polis tidak menjalankan tanggungjawab mereka untuk menjaga keselamatan atau setidak-tidaknya memberi isyarat bahawa polis hanya menjaga ahli-ahli politik UMNO sedangkan ahli-ahli politik pembangkang sepertinya terdedah kepada bahaya penjenayah.

Namun yang paling SEDAP DIDENGAR ialah, 'SAYA TIDAK PERCAYA ROMPAKAN INI BERMOTIFKAN POLITIK.'

Kenapa agaknya KAWAN BAIK Khairy Jamaluddin ini berkata seperti itu?

6 comments

MELAYU JANGAN PERASAN!!! INI NEGARA KRISTIAN, CINA DAN INDIA!!!!

Ketika para pemimpin Cina dan India tanpa mengira sama ada dari kem pembangkang apatah lagi pemerintah 'kelihatan' bersatu padu menyatakan bahawa mereka menyokong dan menjunjung Perkara 152 dan 153 Perlembagaan Malaysia, hakikatnya, mereka sentiasa mencari jalan bagaimana hendak memperkenalkan negara ini sebagai sebuah negara berbilang kaum dan agama semenjak dari awal kewujudan negeri-negeri dalam Persekutuan dan seterusnya Persekutuan Malaysia itu sendiri. Dengan kata lain, Negeri-Negeri Melayu sebenarnya 'tidak wujud' dan ia hanya cerita dongengan seperti cerita Sung Wukong menemani Sami Thong ke Barat.

Dan sebarang kesempatan untuk MENYINGKIRKAN ISLAM dan MELAYU di negara ini akan dilakukan dengan sebaik-baik mungkin.

Itulah yang berlaku di Ekspo Dunia Shanghai 2010. Ekspo yang menarik pengunjung seramai 70 juta orang itu, telah digunakan untuk memaparkan dan memperkenalkan Malaysia sebagai negara Geraja, Tokong dan Kuil. Manakala adat-istiadat dan budayanya pula BERTERASKAN budaya Cina Peranakan, Cina tongsan dan India.

Setidak-tidaknya itulah gambaran yang diberikan oleh Dr.Asri Zainal Abidin, mantan Mufti Perlis yang dijemput ke acara berkenaan atas tiket VVIP. (BACA DI SINI)

Agensi kerajaan yang dipertanggungjawab membawa Malaysia memasuki Pavilion Ekspo tersebut, perlu memberikan penjelasan tentang MOTIF SEBENAR MEREKA menyingkirkan Melayu dan Islam dari imej Malaysia. Begitu juga dengan Menteri Pelancongan yang merupakan seorang wanita Cina!!! (BACA MESIN TAIP BURUK)

Mungkin bagi majoriti orang Melayu beragama Islam, apa yang berlaku di Shanghai bagi mereka tidak mempunyai sebarang siginifikan. Bagi mereka itu adalah perkara remeh-temeh sekalipun wang rakyat yang digunakan oleh Kementerian Pelancongan bagi penyertaan ekspo tersebut berpuluh-puluh juta ringgit nilainya.

Hakikatnya, perangai tidak ambil peduli Melayu itulah yang menyebabkan sejarah negara ini yang didokumentasikan cukup menyedihkan! Bayangkanlah bagaimana sejarah mencatatkan Pulau Pinang dibuka oleh Francis Light padahal orang Melayu sudah pun bertapak di pulau tersebut dan terdapat banyak perkampungan Melayu, malah Pulau Pinang sendiri adalah pusat penempatan nelayan pada zaman sebelum Francis Light tiba.

Begitu juga dengan fakta bahawa orang Melayu asalnya adalah penganut animisme sebelum bertukar menjadi penganut Hindu, kemudian Buddha, kemudian Islam. Semuanya berdasarkan kepada tinggalan reliks. Walhal dalam beberapa dokumen sejarah Melayu, terutama yang ditulis oleh ahli pelayar China, I-Ching menjelaskan bahawa Melayu sudah pun menganut agama Islam sekalipun mereka bukanlah penganut yang baik memandangkan mereka sekadar mengikut jejak langkah raja mereka.

Hanya kerana tinggalan reliks agama lain yang lebih kukuh dan utuh berbanding binaan Islam yang mudah runtuh dan musnah, rumusan dibuat bahawa Melayu asalnya penganut Hindu dan Buddha.

Contoh terbaik, bayangkanlah satu bencana berlaku di kawasan Batu Caves. Anda pernah sampai ke Batu Caves? Pernah melihat perbandingan Masjid Batu Caves yang terletak di Ampat Tin dengan Kuil Shri Maha Mariaman dengan patung Vishnu besar yang terletak di pangkal tangga menuju ke gua tokong yang terkenal itu?

Katakanlah yang tinggal hanya puing-puing.... agak-agak apa yang tertinggal? Masjid Batu Caves atau kompleks kuil berkenaan berserta bukit batu kapur dan patung Vishnu yang agam itu? Apa kesimpulan kemudiannya yang boleh dibuat?

Itu jugalah yang berlaku apabila I-Ching mencatatkan bahawa terdapat patung Buddha yang sangat besar di Kuala Kole dan Primula menghadap ke laut, walaupun sebahagian daripada penduduknya bersembahyang menghadap Makkah.

Terlalu banyak sebenarnya kesan 'TIDAK APA' Melayu. Kesan terbesar ialah sikap besar kepala kaum imigran YANG MEMINTA SAMATARAF dengan Melayu sekalipun mereka sebenarnya hanyalah diberikan kewarganegaraan. Malah ada yang tidak segan silu apabila mengatakan Kuala Lumpur serta bandar-bandar besar lain semuanya dibuka oleh orang-orang Cina sebagai cara agar orang Melayu berasa terhutang budi kepada mereka.

Hakikatnya, bandar-bandar besar yang cuba dikaitkan dengan orang Cina sebenarnya telah pun dibuka oleh orang Melayu. Sebagai contohnya, Kuala Lumpur sendiri sebenarnya telah diasas dan dibuka oleh Raja Abdullah yang memudiki Sungai Kelang, mendarat di pertembungan Sungai Gombak-Sungai Kelang (Masjid Jame' sekarang) ketika dalam perjalanan ke Ampang untuk membuka lombong di Kuala Ampang dan Hulu Kelang. Sekaligus menjadikan Jalan Ampang sebagai jalan tertua di Kuala Lumpur. Dan peristiwa pembukaan itu berlaku sebelum Ah Tze atau Hiew Siu menjadi Kapitan Cina pertama Kuala Lumpur, jauh sebelum Liu Ngim Kong yang menjadi Kapitan Cina kedua dan ketika Yap Ah Loy masih lagi berada di Tanah Besar China.

Dan tatkala Raja Abdullah serta kumpulan pelombongnya mendarat di persimpangan kedua-dua sungai berkenaan, sudah terdapat pun jalan yang merentasi Padang Kelab Selangor sekarang dan Bukit Aman menuju ke perkampungan Melayu yang sekarang ini sudah bertukar menjadi DAMANSARA HEIGHT dan BUKIT DAMANSARA!!!!

Ternyata usaha-usaha hendak menghapuskan Melayu-Islam dari tanah ini begitu giat dilakukan dan CELAKA-CELAKA ini menggunakan kesemua cara termasuklah dengan cara menghilangkan Melayu-Islam di Malaysia daripada Ekspo Dunia Shanghai 2010.

0 comments

DAH TAKDAK BENDA LAIN DAH SELAIN BONUS?

Menjadi Presiden Kesatuan Sekerja TIDAKLAH SESUSAH MANA pun di Malaysia ini. Tidak ada apa-apa yang perlu mereka gusarkan, melainkan mengadakan mesyuarat dan kemudian menghantar surat, menuntut agar kerajaan memberikan bonus 3, 2 atau paling cikai pun, sebulan gaji kepada 1.2 juta kakitangan awam di negara ini. Kalau time hari raya pula, minta kerajaan keluarkan duit untuk duit raya. Kalau hujung tahun, minta kerajaan keluarkan duit untuk duit belanja sekolah anak-anak.

Dan saban tahun, itu sahajalah kerja KESATUAN SEKERJA di Malaysia, terutama daripada CUEPACS Malaysia. Jangan tanya tentang prestasi kerja kakitangan awam yang mereka wakili, Omar Osman, Presiden CUEPACS yang berlidah pendek itu tidak akan mahu bercakap apa-apa. Dia cuma akan bercerita tentang 'kebajikan', keprihatinan terhadap kakitangan awam sahaja. Bagaimana perangai kakitangan awam terhadap ORANG AWAM, gegendang telinganya, nun ada di tapak kaki.

Ni, hujung tahun dah dekat. Dengar khabarnya, Omar Osman sudah hantar surat meminta kerajaan memberikan bonus kepada kakitangan awam. Punyalah BERJADAH punya perangai Kesatuan Sekerja nih. Tidakkah Presidennya berasa malu walaupun sedikit untuk MEROMPAK duit cukai YANG DIBAYAR HAMPIR 90% oleh pihak swasta? Ketika kakitangan awam menikmati bonus dan segala kemudahan lain, mereka yang tidak bekerja sebagai kakitangan awam, HARAM LANGSUNG TAK DAPAT kemudahan berkenaan, bahkan terpaksa membayar berkali-kali ganda, sedangkan cukai yang disedut, pihak swastalah yang sentiasa berlebih-lebih membayarnya!!!!

Apatah lagi dengan prestasi kakitangan awam yang MACAM SIAL dari tahun ke tahun. Bermula dari MENTERI, sampailah Ketua Pengarah, Pengarah, Pegawai Gred A, sampailah ke kerani cabuk yang sentiasa ada jalan bagaimana 'NAK MENAMBAH PENDAPATAN' dengan sebutharga yang 1000% lebih tinggi dari harga sebenar di pasaran...

CUEPACS sepatutnya menilai diri sendiri sebelum meminta SELURUH RAKYAT MALAYSIA membayar harga perkhidmatan mereka. Hakikatnya, kakitangan awam di Malaysia sudah berlebih-lebihan. Ada yang satu fail, terpaksa melalui 16 orang kakitangan, tidak termasuk pegawai yang menyaring dan membuat pemilihan. Begitu juga dengan kerja-kerja perkeranian, biasanya yang menyiapkan satu kerja, bukan seorang seperti yang dibuat oleh swasta sebaliknya tiga empat orang...

Tu belum lagi datang GILA MENGANDUNG, BERANAK, CUTI TAHUNAN dan sebagainya. Apatah lagi, kakitangan awam yang berurusan dengan orang awam, majoriti mereka terdiri daripada perempuan dan wanita. Urusan terpaksa ditangguhkan kerana 'PEGAWAI SEDANG CUTI BERSALIN', bukanlah alasan luar biasa. Itu belum lagi alasan, "PEGAWAI SEDANG BERKURSUS" atau 'Pegawai kami sedang menghabiskan cuti tahunan'.

Dan jada-jadah itulah yang Omar Osman minta rakyat Malaysia membayar bonus untuk mereka? Sepatutnya Omar Osman dan CUEPACS mencari jalan bagaimana hendak menambahkan lagi kecekapan perkhidmatan awam dan mengurangkan kebergantungan kepada tenaga manusia. Kakitangan awam selain barisan hadapan pertahanan, sudah boleh dikurangkan lebih daripada tiga suku daripada jumlah keseluruhan. Bahkan penggunaan kertas dan borang juga seharusnya sudah pun pupus atau terlalu minima memandangkan komputer bukan lagi barang mewah.

Mungkin bunyinya keterlaluan tetapi hakikatnya BUKAN SEMUA KAKITANGAN AWAM yang layak mendapat bonus.... Seharusnya bidang dan sektor untuk diberi bonus atau inisiatif bagi peningkatan kerja dan penghargaan perlu dibuat secara berpilih-pilih, bukannya secara pukal seperti yang dikehendaki oleh CUEPACS.... contoh yang terbaik adalah kakitangan DI SEMUA wad-wad kecemasan HOSPITAL KERAJAAN yang nampaknya SANGAT TERPINGGIR dan TERHINA berbanding rakan-rakan sejawatan mereka di hospital-hospital swasta yang lain.

Nak harapkan Leow Teng Lai atau Rosnah Rashid Shirlin membela mereka? Jangan haraplah... nak harapkan kesatuan sekerja kakitangan hospital? Rasa-rasanya entah wujud ke tidak kesatuan sekerja berkenaan....

Yang pastinya, CUEPACS tidak mendatangkan sebarang keuntungan sebaliknya menjadi penyedut wang cukai daripada rakyat untuk dihamburkan kepada kakitangan awam yang kebanyakannya cukup berlagak dengan kuasa yang ada pada mereka selain membiakkan rasuah di kalangan mereka!!!!9 comments

Sunday, October 3, 2010

BAHANA TERKENA ILMU KEMALUAN

Sunday, October 3, 2010
Kalau anda menonton siaran Buletin Utama TV3 tadi, pastinya anda akan dapat melihat mimik muka dan mendengar penjelasan Azmin Ali berhubung kenyataannya ketika berucap di Mesyuarat Agung Cabang PKR Gombak iaitu 'individu yang tersungkur di Australia'. 'Individu yang tersungkur di Australia' itu dimaksudkan kepada Tun Mahathir Mohammad.

Kebencian Azmin Ali terhadap Mahathir, sememangnya berasas. Bagi Azmin Ali, Mahathir adalah satu nama yang SANGAT JAHAT, bersifat DAJAL, pengganas, terroris, kuku besi dan segala-galanya yang buruk-buruk belaka. Dan dalam setiap ceramahnya, nama Mahathir seringkali disebut seolah-olah Mahathir adalah puaka yang dilepaskan dari Neraka Jahanam untuk merosakkan bangsa Melayu di negara ini secara keseluruhannya.

Hakikatnya Mahathir adalah bapa angkatnya di mana Azmin pernah tinggal bersama-sama keluarga Mahathir di SERI PERDANA lama. Pada usia 23 tahun, Mahathir telah meletakkan anak angkatnya, Azmin Ali sebagai Pembantu Khas di pejabat Perdana Menteri (Anwar AIDC). Malah Mahathir adalah gurunya dalam bidang politik dan pengurusan politik sebelum dia mula TERJEBAK dengan GODAAN ANWAR IBRAHIM. Para penyokongnya pernah MENYAMATARAFKAN Azmin dengan NABI MUSA a.s yang dipelihara oleh Firaun dan kebetulan pula pada masa itu, Mahathir cukup sinonim dengan gelaran MAHAFIRAUN.

Dalam KESERAKAHAN Azmin Ali mendedahkan tentang kepincangan Dr. Mahathir, tidak pernah sekalipun, sama ada pada zaman dia mula naik pada zaman Reformasi dulu sehinggalah sekarang, bagaimana dia boleh mendapat kekayaan beratus-ratus juta ringgit dalam usia yang jauh lebih muda dari Khairy Jamaluddin yang terpaksa menjadi menantu Perdana Menteri untuk berada pada kedudukan 'PENGANGGUR TERKAYA DI MALAYSIA'.

Azmin Ali bukanlah anak orang kaya. Tapi kekayaannya cukup gah sekalipun dia cuba berselindung terutama pada zaman Reformasi. Pada zaman Reformasi, AZMIN ALI ADALAH PONDAN TEGAR. Dia tidak pernah minum air longkang FRU atau dihambat di sekeliling bandaraya mahupun di belakang bangunan Mahkamah di Jalan Tun Perak. Azmin Ali hanyalah figur yang terkenal kerana membantu ANWAR IBRAHIM yang berpura-pura sakit tulang belakang dan tengkuk SAMBIL BERPELUKAN seolah-olah melepaskan rindu dendam kerana Anwar ketika itu tinggal di lokap.

Namun dia paling terkenal apabila adik perempuannya sendiri, Ummi Hafilda menghantar surat meminta agar Dr. Mahathir bertindak terhadap Timbalannya, Anwar Ibrahim kerana TPM mempunyai skandal dengan isteri abangnya.

Lebih terkenal lagi Azmin Ali ialah tilam yang diusung ke mahkamah sebagai bahan bukti. Pada tilam tersebut terdapat capuk-capuk air mani Anwar Ibrahim yang bercampur dengan lendir nikmat Shamsidar Taharin yang telah disahkan oleh Jabatan Kimia sama ada Malaysia mahupun badan profesional, malah fakta berkenaan langsung tidak dibantah oleh barisan peguambela Anwar Ibrahim yang hebat tetapi kesemua mereka meninggalkan Anwar Ibrahim akhirnya, termasuklah Zulkifli Nordin.

Dan dendam terhadap Mahathir begitu membuak-buak. Sekelompok pemimpin terdekat dengan Anwar telah dilarikan ke Indonesia. Malah Rahim Ghouse yang menyimpan banyak rahsia Anwar Ibrahim disuruh lari ke Australia.

Sebenarnya apa yang dikatakan oleh Azmin Ali di dalam ceramahnya tentang PENYELEWENGAN Mahathir hanyalah DUSTA semata-mata. Baik Azmin Ali mahupun Anwar Ibrahim, marah mereka kepada Mahathir kerana Mahathir telah mendedahkan KEJAHATAN KEMALUAN ANWAR IBRAHIM. Dan kebetulan pula pada ketika itu, beredarnya tiga keping cakera padat yang mengandungi butiran rakaman dan video Anwar Ibrahim dengan jantan lembut, dengan bini orang, dengan perempuan lacur dan dengan jantan keras!!!

Hanya kerana bersimpati dengan Azmin Ali, cakera padat berkenaan tidak digalakkan untuk diedarkan kerana ia melibatkan aib seseorang. Ia adalah atas arahan orang yang menjadi kebencian Azmin Ali dan Anwar Ibrahim - Mahathir bin Mohammad!!!

Bagaimanapun, dasar penyangak dan perompak seperti Azmin Ali dan Anwar Ibrahim, mereka ingin terus menutup skandal dan kebusukan kekohongan perangai jalang mereka dengan MENGHARAPKAN DR.MAHATHIR MATI SECEPAT MUNGKIN. Sebabnya, orang tua itu terlalu banyak rahsia yang diketahuinya tentang hubungan Azmin-Anwar. Mungkin kalau orang tua yang tersungkur di Australia itu mempunyai hati sebusuk dan sehitam Anwar Ibrahim serta Azmin Ali, pastinya banyak yang diterangkan siap dengan buktinya sekali.

Contoh terbaik ialah bagaimana Anwar Ibrahim melencong ke Phoenix, Amerika Syarikat ketika dalam lawatan rasmi di Amerika Syarikat sekitar 1995-1996.... dan kebetulan pula, Phoenix adalah IBU NEGARA GAY SEDUNIA!!!!

Orang tua yang dikutuk oleh Azmin Ali dan Anwar Ibrahim itu, tidak pernah menerangkan lebih lanjut tentang butiran lawatan Anwar Ibrahim ke Phoenix melainkan menyebutnya sebagai salah satu 'penyelewengan' yang mengelirukan ketika ditanya rasional Anwar Ibrahim sebagai seorang gay pada 1998 dulu.

Hebat juga KEMALUAN ANWAR IBRAHIM ni... dah macam tangkal ilmu pengasih pulak, sekali tersentuh atau terkena, kasih sayang sampai ke mati!!!!5 comments

TU PANTAU... CUBA PANTAU TU DIBUANG 'U' DAN DIGANTIKAN 'T'...

Malaysia, pendatang tanpa izin, rasuah untuk membenarkan pendatang dan barang-barang seludup masuk ke negara ini, selain membiakkan persundalan dan industri DAGING BERLENDIR sangat sinonim. Sebut sahaja Malaysia, akan terbayanglah perkara-perkara berkenaan. Dan seandainya anda rajin masuk forum antarabangsa di Internet, pastinya inilah imej yang dikenali oleh forumer-forumer antarabangsa.

Masuk ke negara ini secara haram, tidaklah sesukar mana. Ketika penulis bekerja di meja jenayah suatu ketika dahulu, penulis berjaya membuktikan bagaimana mudahnya sempadan negara dibolosi malah ketika mendarat, bot yang ditumpangi oleh penulis melewati bangunan yang menempatkan polis marin tanpa sebarang masalah. Ketika mendarat pun, tiada sebarang masalah.

Sewaktu penulis menyamar sebagai pendatang asing dan bersama-sama kumpulan pendatang tersebut, sepasukan RELA telah mengadakan operasi. Bagaimanapun, tekong darat yang telah MENYEDIAKAN SEGALA KEPERLUAN berjaya menjauhkan pasukan RELA berkenaan. Daripada cerita yang didengar, hampir RM10,000 telah diserahkan kepada pasukan berkenaan bagi melepaskan lebih kurang 250 orang pendatang asing Indonesia yang mendarat dan bersembunyi di sebuah paya bakau di Selangor. Bagaimanapun, mereka tidak dibenarkan keluar terus sebaliknya terpaksa menunggu selama empat atau lima hari di dalam hutan bakau berkenaan.

Itu cerita pada 1996. Ketika pendatang tanpa izin majoritinya adalah BANGSA INDONESIA dan BANGLA. Ketika para pendatang tanpa izin banyak bersembunyi di celah-celah orang tempatan seperti di Gombak, Selayang, Kelang dan Ampang.

Sekalipun operasi demi operasi dilakukan, namun operasi-operasi berkenaan sekadar untuk menutup KEMALASAN dan KETIDAKCEKAPAN kakitangan yang berada di bawah KEMENTERIAN DALAM NEGERI. Sehingga kini, jumlah pendatang tanpa izin di Semenanjung hampir sama banyak dengan jumlah rakyat Malaysia. Itu belum lagi dikira dengan pendatang tanpa izin di Sarawak dan paling ramai di Sabah.

Pendatang-pendatang tanpa izin ini menyedut dan menghisap segala peruntukan untuk rakyat biasa. Pergi sajalah ke hospital-hospital kerajaan mahupun pusat-pusat kesihatan kerajaan, muka mereka sajalah yang bersepah-sepah. Pergi sahajalah ke pasar-pasar malam, mereka jugalah yang menguasainya. Anehnya, tiada tindakan dari pihak berkuasa. Cuba kalau peniaga tu orang tempatan, belum pacak tiang lagi, jentolak dah menunggu!!!


Apabila Hishamuddin Hussein bersuara keras tentang TINDAKAN YANG BAKAL DIAMBIL terhadap penjawat-penjawat awam terutama yang berada di bawah KEMENTERIAN DALAM NEGERI, kata-katanya tidak lebih daripada janji-janji orang politik.... janji-janji yang kalau didengar, bulan dan bintang pun boleh gugur dan bertukar menjadi berlian. Hakikatnya, TIADA SEBARANG TINDAKAN yang diambil atau kalau ambil pun sekadar untuk mematikan hujah KAKITANGAN KEMENTERIAN DALAM NEGERI MAKAN GAJI BUTA!!!

"Kita tidak akan membenarkan mereka (yang melakukan kesalahan) mencemar (imej) mereka yang betul-betul komited dan jujur dalam menjalankan tanggungjawab di bawah agensi masing-masing," katanya kepada pemberita di sini, Ahad. (MStar Online)

PEMBOHONGAN PALING BESAR yang dilakukan oleh Hishamuddin Hussein. BERJUTA-JUTA pendatang asing dan tanpa izin yang berada di Malaysia sekarang, adakah mereka masuk ke sini dengan begitu mudah tanpa sebarang 'kerjasama' daripada kakitangan KDN?

Sudah tentu tidak! Hishamuddin Hussein juga sama seperti Ketua-Ketua Jabatan yang lain yang akan BERCAKAP BERDEGAR-DEGAR tetapi tiada sebarang tindakan untuk kepentingan rakyat. Seandainya benar Hishamuddin dan kakitangan kementeriannya tidak terlibat dengan RASUAH dan membenci RASUAH, mengapa di SELANGOR dan PULAU PINANG bersepah-sepah dengan TIGER SHOW, selain SPA BODY TO BODY MASSAGE, URUT BATIN dan segala jenis urut yang lain? Kenapa tidak bertindak?

Mengapa rungutan dan komplen daripada rakyat tempatan seperti yang berlaku di PANDAN MEWAH tidak diambil perhatian? Mengapa operasi yang dilakukan TIDAK MENGURANGKAN atau menghapuskan Pendatang Tanpa Izin di 12 blok bangunan rumah pangsa 4 tingkat Pandan Mewah? Kenapa pendatang-pendatang tanpa izin begitu bebas di PANDAN MEWAH untuk tinggal di sini tanpa sebarang dokumentasi sambil berniaga?

Tak payah sembang deraih la, Hishamuddin Hussein... hakikatnya TIADA SEBARANG TINDAKAN diambil untuk menangani rasuah yang melibatkan pendatang tanpa izin.

Bagus lagi pihak berkuasa Indonesia... kalau depa tahu sorang rakyat Malaysia yang terlepas masuk ke negara tu secara haram, secara besar-besaran depa buru. Lepas tu, siap siarkan secara besar-besaran di semua media!!!

Malaysia?... asyik-asyik nak ambik hati Indonesia!!!!

3 comments

INI TAK ADIL!!!!!

Saban tahun, golongan yang paling TERANIAYA adalah golongan PEROKOK. Tahun ni pula, harga rokok dinaikkan 70 sen lagi. Sekaligus menjadikan rokok standard seperti Salem, Dunhill, Malboro dan beberapa jenama lain berharga RM10.00 sekotak... pehhhh... kalau sehari sekotak, setahun sudah RM3650 perbelanjaan untuk rokok.

Kemudian Nik Aziz, entah tang mana gilanya, entah tang mana pulak wayar dalam kepalanya putus, entah syaitan mana yang meniupkan ilham di hatinya, SANGGUP aniayai perokok lagi. Katanya, calon-calon pilihanraya PAS adalah mereka yang bebas daripada merokok. Katanya lagi, doktor Islam dan kafir pun sepakat sebulat suara, takder sebarang faedah daripada asap rokok.

Nak pakai kata-kata Nik Aziz nih, beratlah sikit sebab dia ni jenis ulama TAHIK KUCING. Dia main cakap ikut sedap mulut jer, janji dapat perhatian dan dapat undi. Pendek kata, dia punya cakap tu, bukannya ikut AGAMA SANGAT sebaliknya ikut besar serban dan labuh jubah dia tuh.

Cuba nak minta pendapat daripada ulama sufi dan tasauf... almaklumlah depa ni bukannya peduli sangat dengan politik. Cakap-cakap depa bebas daripada politik, bahkan politik bagi depa hanyalah daki-daki dunia yang perlu dihindar, dijauhi dan DILAKNAT jikalau mahukan kezuhudan dan RAHMAT Allah Taala

Malangnya, para ulama sufi dan tasauf pula sepakat kata rokok HARAM SAMA SEKALI. Kata depa, rokok merosakkan sifat kesempurnaan ADAM yang ALLAH TAALA cipta. Rosak sifat ADAM, rosak jugalah MUHAMMAD... cehhh, elok-elok ulama fiqh kata Makruh, sampai tang depa ni, terus haram. Ingat depa ni semua dah TERSAUK dengan PENGARUH WAHABBI pasai ulama-ulama WAHABBI yang memula MENGHARAMKAN rokok!!!

Ada yang berpendapat, jadah apa memberatkan sangat soal jadi perokok ke tidak.... depa betui... yang penting adalah kualiti kerja, bukannya sifat ketagihan atau tidak. Lagipun kalau tak merokok tapi sembang deraih macam ahli-ahli politik PAS dan tongong macam ahli-ahli PKR. Tapi masalahnya, ada pulak yang cakap, kalau diri pun tak boleh nak MEMIMPIN, jadah apa NAK PIMPIN RAKYAT sekaliannya?

Masalahnya lagi, memang ramai sungguh PENGANIAYA terhadap perokok di negara ini. Tu, kat Kedah nuh, Jabatan Kesihatan menetapkan hanya warga kerja yang tidak merokok untuk dipertimbangkan untuk Anugerah Khidmat Cemerlang.

Cisssss.... memang CELAKALAH depa nih! Memang GILA SUNGGUHLAH!!!

Ini tidak adil sungguh la!!! Perokok juga adalah pembayar cukai yang paling EKSTREM di negara ini. Sekotak rokok, berapa ratus peratus cukai yang dibayar oleh perokok? Berapa punya kesejahteraan rakyat di negara ini hidup dengan cukai rokok?

Memang tak kenang budi betullah!!!!

14 comments

SAMPAI BILA NAK TUTUP MASALAH RASUAH DI NEGARA INI?

Kalau sebut RASUAH dan SALAHGUNA KUASA yang berlaku di kalangan kakitangan awam, pastinya ketua-ketua mereka akan melompat sakan untuk membela anak-anak buah masing-masing. Malah ada ada yang tidak segan silu cuba MENCABAR orang awam agar menyalurkan segala maklumat tentang kegiatan tidak bermaruah kakitangan mereka, KUNUN-KUNUNNYA agar tindakan dapat dilakukan segera, walaupun apa yang berlaku selepas itu ialah, KES BERKENAAN HILANG GHAIB BEGITU SAHAJA!!!!

Berita tentang 10 orang anggota polis melarikan 43 kilogram dadah sehingga 'BERJAYA' membebaskan seorang suspek dadah yang sepatutnya dihukum gantung, benar-benar menimbulkan kecurigaan terhadap integriti pihak polis dalam menangani rasuah dan salah guna di kalangan anggota-anggota polis. Malah jawapan daripada Ketua Polis Negara yang baru juga nampaknya tidak begitu meyakinkan. Apatah lagi dengan fakta, anggota-anggota polis yang menyalahgunakan kuasa itu, MASIH LAGI MENJALANKAN TUGAS SEPERTI BIASA!!!

BERITA HARIAN hari ini melaporkan tentang seorang pegawai kastam dan tujuh yang lain menjalankan kegiatan MENERIMA RASUAH secara lepas bebas di Jeti Pulau Ketam membabitkan pendatang asing. Mereka ditahan kelmarin dengan wang tunai berjumlah RM100,000 yang dipercayai duit rasuah di Jeti Penumpang Pulau Ketam dan beberapa lokasi lain di Klang.

Masalah RASUAH yang berleluasa di kalangan kakitangan awam, khususnya di kalangan anggota polis, Imigresen, Kastam dan agensi-agensi penguatkuasaan kerajaan yang lain, sememangnya SANGAT PARAH dan memerlukan PERANG KONVENSIONAL, bukannya perang glamour seperti yang dilakukan sekarang.

Kisah anggota polis trafik yang meminta rasuah 'berapa-berapa yang awak adalah' bukan lagi perkara rahsia. Kalau itulah maklumat yang Ketua Polis Selangor, Khalid Abu Bakar mahukan, dia boleh suruh anaknya sendiri pergi menyamar dan melihat sendiri anggota-anggota polis di Selangor melakukan rasuah kecil-kecilan. Atau Khalid Abu Bakar mahupun ketua-ketua polis negeri yang lain, menyamar sebagai Indon sesat tak berdokumen dan menginap di lokap barang semalam dua... dan selepas itu tahu bagaimana kegiatan rasuah sehingga RM3000 bagi satu kepala Indon dibuat oleh balai yang melokapkan pendatang berleluasa tanpa sebarang tindakan.

Mustahil Ketua Polis Negeri tidak tahu bagaimana tahap rasuah di Selangor kalau hampir 2/3 penduduk Selangor adalah Indon yang datang beramai-ramai tanpa sebarang dokumen perjalanan yang sah. Kalau dah susah sangat, Khalid Abu Bakar bolehlah melepak di hadapan Mydin di tengah-tengah pekan Klang dan kira berapa kepala orang tempatan dan berapa ribu pula kepala Indon di situ. Atau barangkali Khalid Abu Bakar boleh datang ke Pandan Indah dan kira, berapa kerat kepala Cina tempatan berbanding kepala Cina Tongsan yang haram tak sepatah Bahasa Melayu pun depa boleh sebut.

Mungkin kesalahan itu boleh diletakkan kepada pihak Imigresen... hakikatnya, Khalid Abu Bakar kenalah mengakui kadar rasuah sememangnya SANGAT TERUK di kalangan Polis Selangor. Tak perlulah melindungi pasukan polis dengan mencabar agar diserahkan maklumat berhubung kegiatan rasuah berkenaan. Tidak ramai sebenarnya yang ingin atau bekerjasama memandangkan KETAKUTAN terhadap kesan yang berlaku selepas itu.

Apa yang perlu dilakukan oleh Khalid untuk menebas-tebang PENJENAYAH RASUAH di kalangan Polis Selangor adalah dengan melakukan siasatan dalaman yang lebih efektif berbanding sekarang. Tidak guna terus MENEMBERANG SEKALIAN RAKYAT bahawa Ketua Polis Selangor membenci RASUAH padahal perang terhadap rasuah di kalangan pasukan sendiri, dilakukan sambil lewa.

Itu baru di Selangor.... pertanyaan terus muncul, sampai bilakah KERAJAAN MALAYSIA benar-benar akan membersihkan PERKHIDMATAN AWAM dan KAKITANGAN KERAJAAN bebas daripada rasuah? Sampai bila masalah rasuah hendak disapu di bawah karpet seperti yang diamalkan sekarang ini? Sampai bilakah masalah rasuah HANYA DIATASI DENGAN MEMINDAHKAN KAKITANGAN TERBABIT bukannya dengan menghukumnya kerana mengkhianati amanah orang ramai?

3 comments

Saturday, October 2, 2010

MENUNGGU ANJING BELAAN MENYALAK

Saturday, October 2, 2010
Sehingga ke hari ini, pendedahan yang dibuat oleh PISAU.NET dan PEJUANG BANGSA tidak langsung mendapat tindakbalas serta jawapan daripada Exco-Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Mereka sebaliknya sekadar melalak untuk menyatakan bahawa wang ehsan yang sedang 'riuh' dikembalikan oleh warga tua Pulau Pinang sebagai bebas daripada unsur judi, sekalipun pada masa yang sama, ANJING-ANJING ini tidak dapat memberikan penjelasan yang cukup meyakinkan terutama berhubung DERMA JUDI dan CUKAI JUDI yang cuba 'disatukan' agar dapat dijadikan senjata membalas serangan UMNO.... cubaan yang dilihat membodohkan mereka sendiri dan menurunkan tahap intelektual puak-puak mata sepet dan anjing-anjing mereka yang menyalak apabila ditepuk punggung.

Pendedahan tentang keuntungan Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBA) yang menurun lebih 50% berbanding sewaktu DAP mengambilalih kerajaan Pulau Pinang daripada GERAKAN, langsung tidak mendapat reaksi.

ANJING-ANJING SETIA Guan Eng seperti Malik Abul Kassim, Salleh Man, Yusmadi Yusof, tidak pula menyalak kali ini. Malah MAT SABU yang merupakan salah seorang pengarah PBA turut mendiamkan diri sambil buat bodoh, sama seperti raut wajahnya yang langsung tidak menampakkan kecerdikan melainkan untuk berceramah.

Sepanjang Barisan Nasional mentadbir Pulau Pinang, keuntungan yang diperolehi oleh PBA adalah lebih RM40 juta setahun. Disebabkan itu, kenaikan tarif air tidak berlaku. Sebaliknya dalam tempoh 2 tahun sahaja, keuntungan PBA telah menurun secara drastik iaitu dari RM43.9 juta pada 2007 menjadi RM31.3 juta pada 2008 dan pada tahun 2009, keuntungan menurun lebih 50% kepada RM14.8 juta.

Pada masa yang sama, kenaikan berlaku kepada elaun dan kemudahan para 'pegawai baru' PBA yang dilantik selepas kemenangan DAP, termasuklah Lim Guan Eng sendiri sebagai Pengerusi PBA.

Mana penjimatan yang dilaung-laungkan? Adakah keuntungan berkenaan menurun secara drastik kerana kerajaan negeri Pulau Pinang telah menaiktarafkan perkhidmatan bekalan air di Pulau Pinang dengan penggantian pam-pam air lama dan paip-paip air lama? Apa yang berlaku kepada keuntungan PBA yang 'hilang' drastik itu? Ke mana perginya? Mustahil apabila DAP menang, penduduk Pulau Pinang tidak lagi membayar bil air.

Ramai yang menunggu jawapan daripada Guan Eng atau ANJING-ANJINGNYA. Mungkin MAT SABU selaku salah SEEKOR DARIPADA ANJING Guan Eng boleh memberikan penjelasan berhubung KEHILANGAN LEBIH RM20 JUTA daripada keuntungan PBA. Mungkin juga Exco Agama, Malik Abul Kassim boleh memberikan penjelasan....

Yang pastinya, Guan Eng dan ANJING-ANJING BELAANnya perlu memberikan penjelasan bagi menerangkan rasional kenaikan tarif air di Pulau Pinang dan pada masa yang sama menerangkan bagaimana PBA boleh mengalami kerugian yang teruk begitu? Baru pegang satu negeri, entiti yang tidak sepatutnya rugi, kehilangan keuntungan berpuluh juta ringgit. Kalau pegang satu negara, harus semua entiti kerajaan hilang duit dalam akaun... tu belum selidik lagi KERAJAAN-KERAJAAN TEMPATAN yang berada di bawah pentadbiran DAP....

3 comments

GILA KUASA NGEH-NGA BERSAUDARA SEMAKIN TERSERLAH


Ketika kemelut kuasa di Perak lebih setahun lalu, orang yang paling kuat memekak adalah dua bersaudara ini, Ngeh-Nga. Dengan menggunakan sepupu mereka yang berbangsa Melayu, Nizar Jamaluddin, ketiga-tiga 'N' ini membuat kacau dengan siri mahkamah dan tuntutan selain mengaturkan solat hajat berkiblatkan DUN di hadapan ibu pejabat DAP Perak.

Bagaimanapun, kuasa yang mereka idam-idamkan tidak lagi dipulangkan oleh Allah Taala. Maka berkuburlah cubaan jahat ketiga-tiga bersaudara itu untuk menjahanamkan Perak dengan perlanggaran segala undang-undang terutama Undang-Undang Tanah Negara demi mendapat undi populis di kalangan penduduk Perak yang berbangsa Cina.

Semua orang nampak bagaimana Ngeh-Nga mempergunakan Nizar yang kerjanya tidak lain hanya mengangguk-angguk, mengiyakan apa sahaja perintah Ngeh-Nga yang dianggap sebagai Menteri Besar Perak yang sebenar, manakala Nizar Jamaluddin pula hanyalah ANJING BELAAN bagi mengekalkan sokongan Melayu terhadap DAP Perak.

Namun Nizar Jamaluddin yang tahu seandainya dia mengaku, dia akan kelihatan sangat bodoh kerana Islam iaitu agama yang dianutnya mengajar bahawa Islam telah mentakrifkan penganutnya LEBIH BIJAK berbanding golongan yang menentang risalah Allah Taala dan Rasul-Nya. Dek kerana itulah, Nizar Jamaluddin berterusan diserang penyakit sawang dan mereng sampailah sekarang kerana kehilangan jawatan Menteri Besar Perak biarpun sedar, parti yang diwakilinya iaitu PAS hanya menang 6 kerusi di Perak manakala Pakatan Rakyat secara rasminya tidak wujud sama ada dalam pendaftaran mahupun secara organisasi.

Dengan kata lain, Nizar Jamaluddin naik sebagai Menteri Besar dengan belas ihsan UMNO yang enggan memanjangkan cerita....

Kini cerita tentang KEKUASAAN dan KUKU BESI Ngah-Ngeh bersaudara muncul lagi. Anehnya, cerita berkenaan bukannya keluar dari mulut musuh DAP, sebaliknya daripada Timbalan Pengerusi DAP Perak, M.Kulasegaran yang juga merupakan Ahli Parlimen Ipoh Barat.

Maka terbocorlah kisah krisis di dalam DAP Perak. Maka tidak hairanlah Lim Kit Siang begitu sibuk dan begitu mengambil berat dengan masalah 1Malaysia semata-mata untuk menutup krisis ini daripada terhidu di luar DAP. Pun begitu, bangkai yang sudah kohong, tidak dapat ditutup.

M.Kulasegaran menghamburkan kekecewaannya berhubung penguasaan Ngeh-Nga yang sangat melampau. Malah M.Kulasegaran turut menggambarkan keinginannya untuk meletakkan semua jawatannya dalam DAP Perak meskipun akan mengekalkan keahliannya di dalam parti berkenaan.

Ngeh Kor Ham segera menjawab dan menafikan peranannya dalam perpecahan DAP Perak. Sebaliknya menyalahkan Kulasegaran kerana 'menyuarakan masalah parti' menerusi Twitter dan bukannya menerusi saluran yang betul. Padahal Kulasegaran dalam kenyataan awalnya telah pun menyatakan tentang sikap Ngeh-Nga yang berusaha mencantas semua pemimpin DAP yang dilihat akan menyaingi mereka. (Malaysian Insider)

Pemilihan Agung DAP akan diadakan tidak lama lagi. Pertelingkahan antara kem Kulasegaran dan kem Ngeh-Nga merupakan antara petanda tentang perebutan jawatan dan kuasa yang sedang berlaku secara berleluasa di dalam DAP. Gerakan mencantas pemimpin-pemimpin bukan Cina di dalam DAP sedang dilakukan secara giat. Biarpun DAP menggambarkan parti mereka sebagai parti berbilang kaum, hakikatnya jawatan utama seperti Setiausaha Agung hanya dikhususkan kepada kaum Cina semata-mata.

Nama-nama bukan Cina seperti M.Kulasegaran, perlu disingkirkan. Itulah yang berlaku kepada ADUN Malim Nawar, Keshvinder Singh a/l Kashmir Singh sehingga dia terpaksa mengisytiharkan diri keluar dari DAP.


0 comments

KESIHATAN KRITIKAL, TUN MAHATHIR DIMASUKKAN KE HOSPITAL

Mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr.Mahathir Mohammad telah dimasukkan ke sebuah hospital di Melbourne kerana kesihatannya yang semakin meruncing. Itu yang dilaporkan oleh Berita Radio Klasik Nasional pukul 3.00 petang tadi. Tun Mahathir berada di Melbourne semenjak beberapa hari lepas untuk berucap dalam satu acara yang dianjurkan oleh Kelab UMNO Melbourne.

Salah seorang pembantunya menjelaskan bahawa Tun Dr.Mahathir Mohammad dimasukkan ke hospital di Melbourne itu kerana BATUK dan SELESEMA.

Semoga Mantan Perdana Menteri yang disayangi lawan dan kawan ini, dikurniakan Allah Taala kesihatan yang berpanjangan serta keselamatan yang berkekalan. Masih ramai yang menanti-nanti ucapannya yang cukup menarik sekalipun dia sudah tidak bergelar Perdana Menteri Malaysia lagi.


4 comments

UIKKK, PAK AJI NIK AZIZ OI, KENYATAAN PAK AJI TU ASSOBIYYAH LAA!!!

Uihhh... terkejut baca kenyataan Pak Aji kita. Ka, salah wartawan yang menulis? Atau wartawan yang tersalah faham bahasa Pak Aji kita ni macam dia sebut Isle Plastik diterjemahkan menjadi Islam Palestin dulu tuh?

Kata Pak Aji kita, darjat Tengku Razaleigh tidak boleh direndahkan. Dia adalah keturunan raja. Pernah jadi Menteri Kewangan. Aleh-aleh nak dijadikan calon DUN Galas pula menentang calon PAS. Mana boleh buat lagu tuh. Tak jaga lidah sungguhlah puak-puak UMNO nih. (BERNAMA)

Pak Aji juga yang memperkenalkan tafsir ASSOBIYYAH versi Pak Aji, takkanlah Pak Aji meninggalkan tafsir ASSOBIYYAH itu dan kembali pula kepada tafsir asal ASSOBIYYAH yang mengagung-agungkan keturunan dan darah selain bekerjasama dan menyokong kelompok sendiri dalam melakukan kezaliman dan kejahatan. Tahulah yang Pak Aji juga berketurunan raja iaitu daripada Raja Jembal yang sepatutnya memerintah Kelantan tapi telah disingkirkan dalam perebutan kuasa, macam yang berlaku di Istana Kelantan sekarang ni jugalah....

Bagaimanapun, sesuatu yang perlu diberikan kewajaran untuk DIIKUTI dan DITELADANI oleh sekalian orang TERISTIMEWA sekali barisan kepimpinan utama UMNO adalah KRITERIA yang diwajibkan ke atas calon-calon PAS:

1. Tidak merokok
2. Tidak pernah berfoya-foya dengan perempuan
3. Tidak meninggalkan solat (sepatutnya solat berjemaah)
4. Disenangi penduduk setempat

Kriteria ini sebenarnya bukan keluar dari mulut Pak Aji kita, sebaliknya itulah yang disaran dan dituntut oleh Islam dalam memilih pemimpin yang baik. Bagaimanapun, Pak Aji tertinggal satu lagi perkara... pemimpin yang bakal dipilih atau dicalonkan nanti, seharusnya bebas daripada penyakit merbahaya dan kronik seperti penyakit jantung, kanser, kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang.

Ada hujah yang cuba mempertikaikan tentang rokok. Kata mereka, tiada nas qati'e yang mengharamkan rokok, malah ulama di seluruh dunia juga saling bertentang pendapat dalam perkara rokok. Jumhur ulama sekadar 'mengambil jalan selamat' dengan meletakkan hukum makruh terhadap rokok.

Bagaimanapun, ulama-ulama sufi dan tasauf SEPENDAPAT bahawa rokok adalah HARAM. Sebabnya, rokok dan kandungan racun di dalam asapnya merosakkan organ tubuh manusia sedangkan sebagai hamba, kita seharusnya menjaga 'pinjaman' Allah Taala kepada kita dengan sebaik-baiknya, bukan merosakkan fitrah-Nya. 5 waktu kita 'mempersembahkan' 7 sifat maani hamba kita kepada-Nya, tetapi ketujuh-tujuhnya telah dirosakkan dek asap rokok. Jadi, bagaimanakah mampu kita menghadap-Nya dengan kerosakan dan kecacatan yang kita lakukan ke atas kesempurnaan yang Allah Taala anugerahkan kepada kita? Tidak adakah perasaan malu terhadap Allah Taala? Sedangkan hamba yang menghadap Khaliq, seharusnya berasa sangat malu kerana kegagalan menjalankan tugas....

Masalahnya, Pak Aji kita mahu ke sebut benda-benda tu sebab Pak Aji pun dah dua kali jalani rawatan jantung di IJN sekalipun Pak Aji kita tidak merokok?

0 comments

SALAM PADAN MUKA.... MELAYU KAMPUNG JLN POKOK ASAM HILANG KAMPUNG

PULAU PINANG 1 Okt. - Penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong di sini gagal mempertahankan rumah masing-masing daripada dirobohkan pemaju.

Ini berikutan keputusan Mahkamah Sesyen di sini hari ini menolak untuk melanjutkan tempoh penangguhan pelaksanaan arahan pengosongan dan merobohkan rumah mereka oleh pemaju.

Hakim Muhammad Jamil Hussin memutuskan demikian pada prosiding pukul 9.30 pagi ini yang hanya dihadiri oleh peguam dari firma guaman, Tetuan Kwang Lim & Azmi yang mewakili pihak pemaju, Mission Fairway Sdn. Bhd.

Keputusan itu dibuat hakim berkenaan selepas dimaklumkan oleh peguam yang mewakili Mission Fairway selaku pihak plaintif bahawa peguam yang mewakili penduduk kampung tersebut, Nasrul Omar tidak hadir dan gagal dihubungi.

''Saya cuba hubungi telefon bimbit peguam defendan tetapi tiada nada dering.

''Saya juga cuba hubungi pejabatnya, kedengaran seolah-olah talian sudah dipotong, tidak aktif lagi,'' kata peguam tersebut yang enggan namanya dikenali.

Sepanjang prosiding itu juga, tiada seorang pun kelibat penduduk Kampung Jalan Pokok Asam kelihatan.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Kariah Masjid Jamek Jelutong, Mohamed Yusoff Mohamed Noor ketika dihubungi memberitahu, kerajaan negeri telah berjanji untuk membela nasib penduduk.

''Setakat ini tiada keputusan mutlak secara hitam-putih bentuk pampasan yang kerajaan negeri akan beri kepada penduduk.

''Apa pun, kita akan usahakan untuk memindahkan mereka di sekitar kawasan ini,'' ujarnya.

Pada 30 Jun lalu, kira-kira 200 penduduk di Kampung Jalan Pokok Asam hampir diusir pemaju yang membawa bersama jentolak untuk merobohkan rumah-rumah di kawasan itu.

Bagaimanapun, selepas perbincangan bersama beberapa penduduk dengan pihak pemaju yang diwakili oleh seorang peguam, tempoh pengosongan kampung itu ditangguhkan.

Mahkamah Sesyen juga membenarkan permohonan penangguhan pelaksanaan arahan pengosongan itu sehingga hari ini bagi membolehkan pemaju dan penduduk mencari jalan penyelesaian.

Difahamkan, kampung berkenaan yang berusia kira-kira 100 tahun akan dibangunkan dengan projek kediaman bertingkat dengan kos lebih RM800,000 sebuah oleh pemaju dari Kuala Lumpur. (UTUSAN ONLINE)


0 comments

TOK AJI OII, DEPA BUKANNYA FAHAM TUH!!!

Ijtima' Tarbawi Pemuda PAS masih lagi berlangsung di Rusila, Marang. Inilah julung-julung kali ijtima' seperti ini diadakan oleh PAS. Tarbawi membawa maksud kepada REFORMASI PENDIDIKAN. Istilah ini diperkenalkan oleh Muhammad Abduh, anak muridnya Jamaluddin Al-Afghani tetapi sering digunakan oleh Abu Hasan 'Ali Al-Nahwi, pemikir Islam di India pada zaman pra-merdeka negara berkenaan. Dek kerana perjuangan Islam tidak hanya boleh menekankan kepada aspek politik semata-mata, dan hanya sekadar memenuhi emosi dan semangat, umat Islam memerlukan tarbiah/Islam tarbawi.

Ramai yang menghadiri Ijtima' Tarbawi Pemuda PAS. Ramai yang seronok tetapi ramai yang pergi hampa, balik pun hampa. Mereka masih berkepala kosong, tidak faham apa yang dimaksudkan dengan amal tarbawi dan tarbiyyah. Mereka masih kekal dengan cara mereka yang menghalalkan apa-apa sahaja cara asalkan tercapai matlamat. Mereka masih menggunakan senjata fitnah dan tohmahan serta andaian sebagai senjata yang paling ampuh untuk mengalahkan UMNO dan BN. Walhal, mereka juga tahu, kaedah berkenaan DILAKNAT dan DIMURKAI Allah Taala dan Rasul-Nya.

Amal Tarbawi yang dimaksudkan ialah merujuk kepada gerakkerja tarbiyyah disemua peringkat atau marhalah. Jua bermaksud setiap gerakkerja parti sekalipun melalui potfolio – potfolio yang lain (selain Lajnah Tarbiyyah) tidak lari dari prinsip dan skima Tarbiyyah Islamiyyah.

Tarbiyyah Islamiyyah ialah pembinaan, pembentukan, perkaderan dan pendidikan terhadap fikrah, fizikal dan spiritual yang berpaksikan Al Quran dan Sunnah. Ia menjadi satu system yang terancang untuk melahirkan rijaalullah, ansaarullah dan jundullah.

Segala aktiviti dan gerakkerja untuk mencapai objektif Tarbiyyah Islamiyyah adalah Amal Tarbawi.(Laman Nasruddin Tantawi)


Apa yang boleh difahami daripada penjelasan di atas? Penjelasan di atas MENOLAK SAMA SEKALI doktrin dan dogma bahawa PAS adalah Islam, dan menyertai PAS bererti menyertai Islam. Pandangan bahawa Islam disebar oleh organisasi seperti PAS merupakan pandangan yang sangat silap dan dangkal.

Islam terbina daripada penerimaan individu. Iman terbentuk daripada kecintaan terhadap Islam oleh individu berkenaan. Manakala Ihsan pula terhasil daripada rahmat Allah Taala kepada individu berkenaan. Ia tidak ada kena-mengena dengan pemahaman bahawa sesebuah negara itu akan selamat jikalau keseluruhan kerajaannya berpegang kukuh kepada Islam, Iman dan Ihsan seperti yang diimani oleh kelompok muda PAS yang penuh bersemangat.

Maka seperti yang dikatakan oleh Presiden PAS dalam majlis berkenaan bahawa golongan pemuda perlu menyandarkan perjuangan kepada tarbiyyah bukannya semangat, seharusnya golongan berfikiran dangkal dan lebih mirip kepada golongan taghut yang menentang hukum dan perintah Allah Taala semata-mata untuk melihat kelompok sendiri menang dengan apa cara sekalipun, meninggalkan amalan tersebut.

Islam tidak akan kuat dan subur dengan memantapkan organisasi seperti PAS, UMNO, PEKIDA, PERKASA atau apa-apa sahaja pertubuhan yang dijenamakan. Sebaliknya Islam hanya akan subur dan kukuh apabila ia menjadi pegangan setiap individu yang berkalimah thoiyyibbah. Islam dan perundangannya akan menjadi pegangan apabila iman dan taqwa mengisi 'seketul daging di dalam dada', bukannya di atas pemaksaan berkelompok seperti yang berlaku di Afghanistan, Pakistan dan beberapa negara lain yang menggunakan kaedah hudud dan qisas versi adat mereka yang sekaligus memberikan imej buruk kepada hukuman syariah Islam.

Dan kerana itulah, masjid yang gah cantik dan banyak sahaja TIDAK DIPERLUKAN sebaliknya yang ingin dilihat serta diperlukan ialah pengimarahannya. Biarlah masjid itu kelihatan buruk dan cikai asalkan jemaahnya cukup ramai pada setiap solat lima waktu, bahkan sehingga melimpah-limpah keluar safnya seperti solat Jumaat... terlebih-lebih lagi pada solat Subuh.

Pernah terfikir, mengapa sebenarnya si kafir seringkali terganggu dengan laungan azan pada waktu subuh?

Itu sahaja caranya untuk membuatkan golongan kafir, mungkar dan musyrikun berasa gerun lantas menghormati umat Islam. Selagi tidak berlaku fenomena seperti itu, tak perlulah melalak-lalak tentang undang-undang Islam, Negara Islam, pengangkatan martabat umat Islam dan sebagainya yang kelihatan tersarung seperti yang sering diceramahkan oleh para pemimpin PAS. Tak perlulah melaungkan slogan 'amar makruf nahi mungkar'.... tak perlulah mencela, mengutuk mahupun melaknat perbuatan maksiat, pembuangan anak mahupun pergaulan bebas lelaki dan perempuan. Redha sahajalah bala bencana itu kerana kita sendiri yang MENYAMBUTNYA dengan perbuatan dan tanggapan kita. Kita sendiri yang enggan memasang PERISAI bagi menangkis bala bencana itu.

Mungkin seronok untuk kita mendengar lantas menilai keikhlasan penceramah yang tidak henti-henti membicarakan tentang masalah sosial yang sedang teruk melanda generasi baru Islam. Itu semua sekadar cubaan untuk menarik undi semata-mata dan TIDAK SAMA SEKALI ikhlas dengan Islam. Bahkan sebahagian besar daripada mereka ADALAH GOLONGAN MUNAFIK yang wajar direjam!!!

Jadi, mari kita mentarbiyyahkan diri kita dengan memulakan dan beristiqomah dalam mendirikan solat berjemaah pada setiap waktu. Mari kita mengimarahkan surau dan masjid kita... itu pun kalau benar-benar ingin melihat kebangkitan umat Islam dan umat Melayu di negara ini... kalau tidak, bolehlah terus melalak-lalak dengan semangat dan PROJEK NTAH APA-APA....

0 comments

KALAU TAK MAHU DENGAR LAGI, TAK TAHULAH... MUNGKIN TAK CUKUP TELAN AIR PENERANG HATI KUT?

Mungkin bagi sesetengah ahli PAS, kenyataan yang dikeluarkan oleh Presiden mereka, Abdul Hadi Awang, tidak memberikan sebarang signifikan melainkan pengukuhan kerjasama dengan PKR dan DAP semata-mata. Abdul Hadi Awang pula bercakap atas kapasitinya selaku Presiden parti.

Namun kata-kata itu sebenarnya memberikan ISYARAT yang cukup jelas kepada ahli-ahli dan pemimpin-pemimpin PAS yang sudah terlalu banyak terpesong daripada arah perjuangan sebenar parti yang ditubuhkan pada tahun 1951 itu. Malah terlalu ramai pemimpin dan ahli-ahli PAS yang sudah tidak tahu apa sebenarnya yang diperjuangkan oleh PAS ketika penubuhannya dahulu, sehinggakan ramai yang menanggapi bahawa PAS sememangnya SEPENDAPAT dan SEPERJUANGAN dengan DAP serta PKR yang berismekan SOSIALIS KOMUNIS dan SOSIALIS LIBERAL.

PAS parti memimpin, bukan dipinggirkan... itu yang dikatakan oleh Haji Abdul Hadi Awang. (Harakah Online)

Maksud Haji Abdul Hadi itu lebih jelas apabila dia mengqiyaskan kepada peristiwa sebelum dan selepas tuntutan kemerdekaan yang menurutnya, kumpulan gerakan Islam dipergunakan bagi memudahkan tuntutan kemerdekaan tetapi setelah kemerdekaan diperolehi, kumpulan berkenaan dipinggirkan.

Kata-katanya jelas merujuk kepada apa yang berlaku di kalangan ketiga-tiga parti yang membentuk Pakatan Rakyat. PKR terutamanya, cukup sombong dan juah dengan kemenangan yang tidak disangka-sangka pada PRU-12 lalu. Kerana kebongkakan itulah, mereka terlupa bagaimana PAS telah berkorban segala-galanya termasuklah menyerahkan beberapa kerusi penting kepada PKR untuk ditandingi. Mungkin kerana ketika itu, PAS pun tidak menjangkakan pembangkang akan memperolehi lebih banyak kerusi berbanding sebelumnya, penyerahan tersebut diharapkan dapat mengikat dan mengukuhkan persefahaman antara PAS dan PKR.

Namun akhirnya, kebaikan dan pengorbanan yang dibuat oleh PAS tidak dihargai langsung oleh PKR. Sudah ada beberapa Cabang PKR yang bercakap besar dan menanggapi bahawa PAS sebenarnya adalah parti tidak berguna, manakala ahli-ahlinya adalah LEMBU-LEMBU SUSU YANG HANYA PERLU DIPERAH dan mereka akan melakukan segala-galanya bagaikan kuli batak!!!

Perhatikan apa yang berlaku di Kulim-Bandar Baru...

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Tuan Presiden itu seharusnya menyedarkan ahli-ahli dan pemimpin-pemimpin PAS terutama yang sangat condong kepada Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng bahawa mereka sebenarnya sudah pun meninggalkan jemaah dan matlamat perjuangan sebenar sebuah Gerakan Islam. Sebaliknya perilaku mereka jauh lebih keji dan terlaknat berbanding perilaku pemimpin-pemimpin UMNO yang mereka kutuk dan umpat selama ini!!!

Bagaimanapun, kata-kata tersebut tidak mungkin akan dimanfaati dan diteladani memandangkan PAS sudah terlalu membarah dengan pemimpin-pemimpin yang gila kuasa dan glamour seperti Khalid Samad, Lo'Lo' Ghazali, Nizar Jamaluddin, Mariah Mahmud dan beberapa nama lain. PAS akan menghampiri zaman kepupusannya jauh lebih cepat berbanding UMNO seandainya PAS terus membiarkan pemimpin-pemimpin seperti ini berada di saf utama kepimpinan parti.

Berbeza dengan UMNO yang lebih terbuka dan mudah ditegur serta dikutuk, PAS nampaknya cukup ketegar dan sombong. Kebanyakan pemimpin serta ahli PAS beranggapan, PAS tidak perlukan teguran, kritikan mahupun komen sama ada yang berbentuk keras mahupun lembut kecuali kata-kata sanjungan yang memabukkan, seperti yang berlaku di Kedah dan Kelantan!!!

Sampai bila PAS akan kembali kepada perjuangan sebenar memartabatkan Islam sebagaimana yang termaktub dalam Perlembagaan? Sampai bila para pemimpin PAS akan meninggalkan PENDUSTAAN yang cukup berleluasa dan menjadi AMALAN WAJIB sekarang ini? Sampai bila, para pemimpin PAS akan terus mendidik jemaah dengan slogan-slogan kosong dan retorik tanpa amal dan ilmu yang sebenarnya?

Judi lumba kuda dan wang ehsan Kerajaan Negeri Pulau Pinang sudah cukup untuk mendedahkan betapa sebenarnya ilmu agama yang diamalkan oleh para pemimpin PAS, sangat berbeza daripada ajaran Islam yang sebenar... sudah ramai yang MENGHALALKAN yang HARAM... pendapatan yang bersumberkan daripada cukai judi telah disamakan dengan wang derma daripada syarikat judi.... dan mereka berpusing-pusing, berputar-putar dan membelit-belit tanpa berhujah di atas isu pokok...

Lebih memalukan apabila wujud pengikut PAS yang membodohkan golongan yang enggan bertolak ansur dengan judi sambil menggunakan modal pertambahan wang ehsan kepada RM500 oleh kerajaan Lim Guan Eng... amat malang golongan yang melihat wang adalah halal total tanpa mengambil kira sumbernya...

0 comments

Friday, October 1, 2010

SAH, MUSTAFA KAMIL KUDA TROJAN UMNO!!!!

Friday, October 1, 2010
Mustafa Kamil Ayub, calon Timbalan Presiden PKR menyanggah rumusan Saifuddin Nasution yang menyalahkan 'pihak' tertentu dalam kekecohan 7 Cabang PKR. Menurut Mustafa Kamil yang ketinggalan jauh dalam pencalonan Timbalan Presiden di belakang Azmin Ali dan Zaid Ibrahim, apa yang berlaku ialah kelemahan sistem satu anggota satu undi dan kelemahan tersebut berlaku kerana ia diamalkan buat pertama kali serta memerlukan pembaikian.

Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim ketika mengulas kekecohan sehingga menghantar seorang calon Ketua Cabang ke katil hospital akibat dihempuk oleh samseng-samseng bekas Ketua Cabang yang kalah tetapi kemudiannya menang semula dengan cara silap mata, mengingatkan ahli-ahli PKR tentang KUDA TROJAN yang dihantar ke dalam PKR untuk memusnahkan parti tersebut dari dalam.

Anwar Ibrahim yang masih lagi trauma dengan perbuatannya sendiri sewaktu berada di dalam UMNO dahulu, bagaimanapun, tidak menamakan sesiapa pun. Taktik yang menyebabkan ahli-ahli PKR saling mencurigai antara satu sama lain, diharap dapat memantapkan penguasaan dan cengkaman keluarganya ke atas PKR.

Apabila Mustafa Kamil Ayub yang kalah sebagai Ketua Cabang Pasir Salak menyanggah RUMUSAN Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution yang dilihat sebagai penjilat dan balaci Anwar Ibrahim, pastilah ramai di kalangan ahli-ahli PKR akan menganggap Mustafa Kamil Ayub sebagai KUDA TROJAN UMNO sekalipun Mustafa Kamil Ayub merupakan antara tokoh yang paling banyak berjasa kepada PKR semenjak awal penubuhan parti yang diasas berdasarkan KEJAHATAN KEMALUAN ANWAR IBRAHIM. Nasib Mustafa Kamil Ayub seakan-akan sama dengan Zaid Ibrahim yang sudah pun dicurigai, bukan sahaja oleh ahli-ahli PKR, bahkan di kalangan pemimpin-pemimpin kanan PKR yang bimbang hilang kuasa.

Ia sebenarnya tidak mengejutkan, memandangkan mereka yang berada di dalam PKR adalah golongan yang berotak tetapi tidak berakal. Kebanyakan ahli PKR adalah golongan bodoh yang berlagak pandai. Itulah sebabnya, mereka gemar menuduh pihak lain apabila berlaku musibah di dalam PKR. Seperti mana mereka menyalahkan Saiful Azlan Bukhari yang diliwat oleh Anwar Ibrahim, bukannya Anwar Ibrahim yang meliwat!!!

Jadi, apa yang hendak dihairankan....

1 comments

Wawancara ngan Pakar Ekonomi RM1: Harga Air

Pengacara: Salam Sejahtera..Datuk Seri!!
Datuk Seri Pakar Ekonomi RM1: Salam Sejahtera!!

P: Spt yg Datuk Seri maklum tentang kenaikan harga air dikedua2 negeri yg mana satu diperintah Khalifah yg Adilnya ialah adil sejagat dan satu lagi dipimpin oleh ulamak..apa pandangan Datuk Seri?

DSPERM1: Saya berpendapat ni semua adalah permainan politik yg jijik dan jahat dari UMNO (bukan MCA atau MIC), UMNO telah merancang satu konspirasi yg jahat dari pihak yg tertinggi..UMNO cuba memburuk2kan pentadbiran khalifah dan cuba memesongkan kefahaman rakyat dari kenaikan air ini.

P: Datuk Seri ada fakta2 ke mengenai penglibatan UMNO dalam hal ni?
DSPERM1: Saya ada semua bukti2 mengenainya yg mana saya akan hebahkan pada masa yg sesuai..

P: Apa perancangan Datuk Seri utk meringankan beban rakyat disebabkan kenaikan harga air ini?
DSPERM1: Kita berjuang utk rakyat bagi rakyat dan segala2 adalah rakyat..bukan seperti UMNO yg telah brtahun2 memeras rakyat, menghisap darah rakyat, menzalimi rakyat..apa2 keputusan yg kita buat adalah utk rakyat, telus...( sedap karipap atas meja ni..mmmm).
........... saya mempunyai plan dan perancangan utk meringankan beban rakyat, cuma plan ni akan saya beritahu bila sampai masanya kelak..bagilah PR peluang ke Putra Jaya. Sekarang apa2 perancangan pihak pempin2 PAKATAN tak dapat laksanakan kerana sekatan2 dari UMNO yg sentiasa brniat jahat pada PAKATAN..
Kita mesti benteras kezaliman UMNO, UMNO lah punca kenaikan air ini yg menyebabkan rakyat derita dan sengsara.
Kita, pempin2 PAKATAN, sedar hal ini dan cuba bertungkus lumus utk keadilan dan kebajikan rakyat tapi UMNO yg sentiasa berniat jahat sentiasa menghalang dan menyebabkan rakyat terus dizalimi dan ditindas!!
Bila PAKATAN berjaya ke PUTRAJAYA, percayalah semua harga akan turun..harga minyak, harga ayam, sebut je apa harga..semua akan turun!! Semua akan turun bila UMNO diturunkan..dan PAKATAN diangkat!!
Berilah PAKATAN peluang!!

P: Oooooo k, sekian sahaja wawancara kita hari ni..

-aa

3 comments

KHALID SAMAD MESTI TAK TAHU LAGI NIH!!!

Tragedi 10.30 malam semalam di simpang tiga Jalan Datuk Senu tidaklah begitu mendapat tempat di mana-mana portal berita mahupun akhbar-akhbar terutama sekali akhbar-akhbar yang menyoong Pakatan Rakyat. Dan mungkin kerana itu jugalah Khalid Samad tidak muncul-muncul seperti dalam kes seorang remaja ditembak mati oleh polis. Malah wakil rakyat kawasan berkenaan, Tian Chua pun tidak begitu menghiraukan nyawa yang terkorban demi memastikan kawasan yang diwakilinya di Parlimen itu dalam keadaan aman.

Seorang anggota polis berpangkat Chif Inspektor, Mohd Khaizurl Zaini Mohd Zain, 31, dilanggar sampai mat oleh sebuah kereta yang dipandu oleh seorang wanita berusia 44 tahun ketika mangsa sedanng mengetuai pasukan operasi cegah lumba haram bersama lapan orang anggota yang lain dengan menaiki motosika.

Malah sewaktu jenazahnya diturunkan ke liang lahad di Tanah Perkuburan Islam Panchor-Panji Kota Baharu, tidak pula kelihatan para pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya PAS-Erdogan yang sangat prihatin kalau mangsa adalah orang kafir. Boleh jadi, kamera tv tidak sempat mengambil gambar mereka atau sengaja untuk menunjukkan KEMUNAFIKAN para pemimpin PAS-Erdogan itu.

Mungkin seandainya pegawai polis terbabit berbangsa Cina dan bukan beragama Islam, manakala yang melanggarnya pula adalah orang Melayu, pastinya ramai pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya PAS yang akan turut berkabung. Mungkin sekali lagi mereka akan terhangguk-hangguk seperti yang dilakukan oleh Azmin Ali, Anwar Ibrahim dan Nizar Jamaluddin di hadapan gambar Teoh Beng Hock.

Malangnya pegawai polis berkenaan berbangsa Melayu. Dan seperti fenomena lain di Malaysia, sebarang kemalangan atau tragedi melibatkan Melayu, dianggap sebagai takdir yang perlu diterima dengan lapang dada, manakala jikalau berlaku benda yang sama kepada kaum bukan Melayu dan bukan Islam, ianya akan dianggap sebagai cubaan menimbulkan persengketaan kaum atau terdapat unsur-unsur perkauman yang sangat ekstrem...

4 comments

KEPIMPINAN ULAMA KELANTAN SEBENARNYA HANYALAH JUHALAAK DAN JAHILUUN YANG KUAT BERDUSTA!!!!

Bandaraya Islam Kota Bharu, Serambi Makkah, Bumi Berkah Kelahiran Ulama dan Wali dan serba makneka gelaran lain yang diberikan kepada Kelantan bagi menggambarkan betapa rahmat dan restu Allah Taala kepada para pemimpin dan rakyatnya, ternyata tidak lebih daripada sekadar slogan dan jenama yang tidak mampu melindungi kefasikan dan kejahilan para pemimpin serta penduduk negeri berkenaan.

Biarpun berbangga dengan ulama sebagai pemimpin mereka, hakikatnya, golongan yang dinamakan sebagai ulama itu sebenarnya adalah JUHALAAK dan JAHILUUN yang mengenakan serban tinggi dan besar selain jubah bagi mendapatkan kuasa dan undi pada musim pilihanraya. Dek kerana itulah, para pemimpin yang digelarkan sebagai ULAMA tersebut tidak mampu mendidik dan mentarbiah para penduduk serta rakyat Kelantan memandangkan mereka sebenarnya jahil dan BODOH MELANTUN-LANTUN!

Antara salah satu daripada kewajipan seorang pemimpin adalah mengajak rakyat yang berlindung di bawahnya ke arah kesejahteraan dan keamanan. Berbeza di Kelantan, para pemimpin yang digelar sebagai ulama hanya meminta para penduduk dan pengundi agar mengekalkan dan memastikan mereka tidak tercampak daripada arus politik serta tangga kuasa. Soal kebajikan rakyat, tidak mereka hiraukan. Bahkan mereka tidak akan peduli pun sekiranya, rakyat Kelantan mati terbongkang beramai-ramai di tepi jalan sebab di dalam kepala mereka, rakyat hanyalah pengundi dan pengundi hanya penting untuk survival politik mereka sahaja....

Dek kerana itulah, berita tentang KEBODOHAN, KEBANGANGAN, KEBENGONGAN dan KEBEBALAN rakyat Kelantan yang semakin ramai mendapatkan rawatan daripada bomoh untuk kanser peringkat empat mereka, tidak menghairankan.

Malaysian Digest melaporkan peningkatan jumlah orang ramai di Kelantan yang mendapatkan bomoh dan dukun untuk merawat kanser berbanding berjumpa doktor di hospital.

Para pemimpin Kelantan sepatutnya mendidik rakyat negeri tersebut agar melupakan dan meninggalkan amalan perubatan karut-marut seperti mengurut tempat yang telah pun disahkan menghidap kanser. Seharusnya biar setebal mana pun KEIMANAN terhadap kaedah rawatan tradisional, rakyat Kelantan seharusnya mendapatkan rawatan daripada hospital dan doktor terlebih dahulu, berbanding tok bomoh yang kebanyakannya matematik dan biologi pun tak lulus. Malah ada sesetengah itu, buta huruf.

Tak perlulah terlalu berbangga dengan Darul Syifa atau darul yang cukup banyak di luar sana. Ibn Sinna, Ibn Khwarizmi, Al-Haitham, Al-Biruni... sudah cukup diiktiraf oleh dunia perubatan moden sehinggakan kitab-kitab perubatan mereka menjadi rujukan. Mengapa pula Kerajaan Negeri Kelantan yang 'sentiasa mensohorkan diri' sebagai kerajaan Islam contoh, tidak mencontohi tokoh-tokoh Islam yang telah merevolusikan perubatan moden?

Maka di sinilah, ULAMA atau golongan berilmu sebagaimana yang mereka dakwa dan letakkan diri mereka, menggunakan ilmu masing-masing untuk mendidik. Ulama bukan sekadar tugasnya berceramah politik bercampur sedikit ajaran agama yang telah disesuaikan dengan akidah dan ideologi politik berjenama PAS, sebaliknya turut menghijrahkan masyarakat daripada kelam ke dalam cahaya.... keluarkan masyarakat Melayu Kelantan, khasnya daripada kepercayaan terhadap bomoh dan dukun sebaliknya menggesa mereka untuk mendapatkan rawatan moden.

1 comments

KENAIKAN AIR: PUSING.... JANGAN TAK PUSING

Mungkin SERAM dengan serangan demi serangan yang akan mendedahkan kelemahan pentadbiran kerajaan negeri, maka beberapa blog termasuklah portal berita 'rasmi' sudah pun mengeluarkan beberapa kenyataan yang dilihat mampu memberikan 'penjelasan' berhubung KEWAJIBAN pihak berkuasa air menaikkan tarif air di Kedah.

Bagaimanapun, alasan yang diberikan dilihat sangat dangkal dan cetek selain daripada menggunakan kaedah menyalahkan pihak lain seperti bebudak berebut ais krim. Penjelasan yang sepatutnya boleh membuatkan seluruh rakyat Kedah faham tentang rasional kenaikan air, ternyata amat mengecewakan.

Anda boleh nilai sendiri apabila rasional kenaikan tarif air dibuat dengan mensejajarkannya dengan kenaikan petroleum yang sudah berkali-kali berbanding air. (Warta Kedah)

Petroleum diperdagangkan di seluruh dunia. Barangkali air di Kedah juga diperdagangkan sebagai komoditi dunia dan mempunyai future indexnya sendiri kut? Sememangnya penulis artikel berkenaan seorang YANG BUTA PERUT dan BAGHAL. Begitu juga apabila peningkatan tarif air cuba disamatarafkan dengan kenaikan elektrik.

Tarif air dan tarif elektrik mungkin boleh disamakan sekiranya Malaysia adalah sebuah negara yang sangat jarang menerima hujan. Malah tarif air boleh dibandingkan dengan tarif elektrik sekiranya negara ini mempunyai ciri-ciri seperti Singapura yang terpaksa membeli bekalan air dari negara lain. Setakat ini, Malaysia tidak pernah dijauhkan Allah Taala daripada rahmat-Nya dalam bentuk hujan.

Hairan juga, KE MANA HILANGNYA orang-orang bijak di dalam PAS atau lebih tepat lagi Pakatan Rakyat yang cukup lantang menyalak apabila kenaikan harga makanan berlaku. Mana hilangnya suara orang-orang kuat PAS atau Pakatan Rakyat apabila harga petrol terpaksa dinaikkan? Walhal air di Kedah tidak perlu dibeli dari Thailand pun...

Masakan orang-orang bijak dan orang-orang kuat itu tidak dapat mencari jalan untuk menyelesaikan kenaikan harga? Kalau harga tepung dan gula terpaksa dinaikkan, pandai pula mereka menganggap kenaikan itu membebankan tetapi sekarang, langsung tak berbunyi nih... 27% atau 1.6%... sekadar angka... hakikatnya tarif air domestik naik antara RM3.00 hingga RM10.00 sebulan. Pusinglah kut mana pun, yang tetap kena bayar kenaikan berkenaan adalah para pengguna.

Mana hilang habis duit keuntungan SADA? Mengapa tak disalurkan keuntungan SADA untuk mengekang kenaikan tarif air? Kalau setahun SADA untung RM200 juta, takkan RM80 juta tak boleh dibagi kepada rakyat Kedah dengan cara mengekang kenaikan tarif berkenaan? Bukankah Kedah adalah Negeri Berkebajikan? Dan bukankah itu caranya yang dicadangkan kepada Petronas untuk mengekang kenaikan harga petroleum tak lama dulu?

Dan mungkin kerana bahang itulah, portal berita berkenaan terpaksa MENYALAHKAN KERAJAAN PUSAT pula bagi membela diri mereka.... satu taktik yang sudah pun dijangka semenjak dari awal.

Kenaikan harga segala sektor perkhidmataan dan kepenggunaan, sememangnya sudah tidak dapat dielak terutama dalam keadaan inflasi dan recession kini, malah rakyat secara keseluruhannya memahami sebab kenaikan berkenaan. Yang menjadi masalah ialah, orang-orang yang suka bercakap pandai apabila kenaikan berlaku dengan pelbagai penyelesaian tetapi apabila kena kat batang hidung sendiri, diam menikus macam jantan hilang telur!!!

Mahfuz... hang tak mahu komen ka pasai kenaikan air nih? Selalunya hang yang paling banyak cakap dan berlagak macam PEMBELA RAKYAT... kununnya... awat, hang dah takdak idea macam mana nak MEMBUHUNG LAGI ka?

6 comments

Blog Archive

Labels