IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 5, 2011

NIK AZIZ TAK JAWAB KER? KER SEBAB TAK SETARAF?

Saturday, February 5, 2011
Nik Aziz kata dia sudah bermuzakarah @ berdialog @ berdebat @ berhujah @ bertekak dengan sesiapa pun hatta Majlis Fatwa Kebangsaan sekalipun bagi menunjukkan dia berada di pihak yang benar dan golongan yang diserangnya adalah pihak salah. Nik Abdul Aziz ingin membuktikan kepada para pengikut yang memuja dan mencolok buah orenkan dia bahawa dia sedang memperjuangkan Isle dengan mengalahkan hujah sesiapa sahaja yang ingin berdebat dengannya.

Dan kenyataan Nik Abdul Aziz itu segera disambut oleh Pengerusi Biro Agama dan Ulama Majlis Veteran UMNO Kelantan, Mohd Noor Deris yang akan menghantar sepucuk surat untuk mengadakan majlis debat dengan Mursyidul Am PAS itu.

Bagi anda yang kurang mengenali dan banyak sangat makan semut sampai mudah terlupa, Mohd Noor Deris adalah orang yang mencetuskan kontroversi kerana menghamun Nik Abdul Aziz ketika kemuncak Pilihanraya Kecil Galas yang menyaksikan, Nik Abdul Aziz terkengkang-kengkang berjalan dan bertongkat meninggalkan Mohd Noor Deris selepas kena sergah dan dia sendiri tidak dapat menjawab pertanyaan-pertanyaan bekas orang kuat PAS Kelantan itu.

Bagaimanapun, ramai yang menjangkakan, Nik Abdul Aziz akan bolayan surat debat Mohd Noor Deris kerana Mohd Noor Deris jauh lebih agresif berbandingnya. Atau kalau nak mudah faham, Mohd Noor Deris akan banyak bertanya, bukannya ditanya.

Satu kepantangan bagi para pengikut PAS ialah menjawab soalan. Bagi mereka yang rajin berdebat dan bertekak dengan puak-puak ini akan melihat satu fenomena stereotaip iaitu mereka sangat suka mendesak dengan soalan tetapi apabila soalan dibalikkan kepada mereka, mereka tidak akan menjawab soalan tersebut sebaliknya dibalikkan pula sebagai soalan balas.

Dek kerana itulah, golongan seperti Nik Abdul Aziz sangat ALERGIK dengan sesiapa sahaja yang banyak soalan. Yang mereka suka adalah yang menjawab soalan mereka dan kemudian diasak dengan soalan-soalan yang berputar belit... sebagai contohnya tentang wali dan imam... kalau mereka terdesak, mereka akan bertanya siapakah yang lebih layak sebagai imam solat... dan kalau dijawab, Nik Abdul Aziz, maka mereka akan mengubah soalan tersebut dengan menekankan bahawa imam solat adalah imam di dalam Siyasah Syariah Islam... bagi yang berakal sedikit, mereka akan menggunakan perbandingan serta ciri-ciri mudah Imam Solat dengan Al-Mutawalli Al-Kabir. Dan seandainya soalan-soalan mereka dapat dijawab, mereka akan kembali semula kepada Imam Solat dan kelayakan siapakah untuk menyolatkan jenazah!!!!

Justeru, Nik Abdul Aziz yang memerlukan promosi dan propaganda memandangkan dia adalah seorang ahli politik berserban yang menjadikan Islam sebagai jajan utamanya, tidak akan memandang Mohd Noor Deris, sebaliknya akan menjadikan Majlis Fatwa Kebangsaan sebagai sasaran. Apatah lagi sebarang keputusan muzakarah dengan Majlis Fatwa Kebangsaan akan dijadikan sebagai umpan utama para propagandis PAS untuk membuktikan bahawa Nik Abdul Aziz adalah benar, sekalipun dia terduduk dalam menjawab setiap persoalan yang dilemparkan!!!

Mudir Pondok Geting telah pun membuktikan... Mohd Noor Deris juga telah membuktikan... dan sesiapa yang lengkap 12 perkara atau rukun ilmu debat, pasti akan cuba dielakkan oleh Nik Abdul Aziz kerana dia tidak lengkap 12 perkara tersebut, bahkan 4 perkara asas untuk berdebat pun, dia tidak layak....

3 comments

IBRAHIM ALI BERKOKOK LAGI... SERAK JER SUARANYA!!!!

Ibrahim Ali menyarankan agar kerajaan segera bertindak pantas terhadap golongan yang cuba menghasut rakyat untuk menghina institusi raja-raja Melayu. Tindakan tersebut bukan kepada Shuhaimi Shafie sahaja, sebaliknya kepada ramai lagi yang turut melakukan perbuatan serupa, bahkan lebih teruk dari Shuhaimi Shafie.

Wahai Tok Him...

Tak usahlah berkokok sampai serak suara. Saranan Tok Him itu tidak sampai pun ke telinga kerajaan dan menteri yang berkaitan. Apatah lagi kalau yang menghina itu bukan Melayu dan ahli politik pula. Sebabnya Hishamuddin seringkali tertinggal telurnya yang dibalut kain kuning dan diperasap kemenyan setiap malam Jumaat, sekaligus membuatkan dia tidak berani bertindak atau memulakan sebarang tindakan.

Kes Shuhaimi Shafie, kalau bukan kerana desakan keterlaluan daripada pelbagai pihak, Hishamuddin tetap sengih, senyum dan kemudian gosok-gosok batang hidung besarnya seolah-olah ingin memberitahu dia ada 'senjata' yang sangat besar berbanding orang lain.

Dan percayalah, Shuhaimi Shafie akan dijadikan 'kambing hitam' untuk menutup kes-kes lain yang gagal diambil tindakan oleh Hishamuddin KDN. Selepas Shuhaimi Shafie, tidak akan ada apa-apa tindakan yang akan dibuat kerana 'kami dah dakwa orang yang menghasut'.

Jadi, kepada Tok Him, tak payahlah berkokok atau menyalak... berhentilah... terimalah hakikat bahawa di negara ini, apa-apa sahaja boleh dilakukan, seperti juga kedatangan dan kebanjiran warga asing... kalau warga tempatan, ada undang-undang yang mengatakan, tidak boleh berkumpul melebihi 5 orang... kalau warga asing pulak, berkumpullah jutaan orang pun, tidak akan ada sebarang tindakan yang diambil....

Jangan tanya kementerian atau menteri apa yang bertanggungjawab dalam hal ini kerana menteri berkenaan terlalu kagum dengan telurnya yang dibalut kain kuning, disimpan di dalam almari hias di ruang tamu dan diperasap kemenyan setiap malam Jumaat!!!!

1 comments

DEPA TETAP TAK BERPUAS HATI

Propagandis PAS terus melakukan serangan yang tidak berasas kepada pasukan negara yang cuba menyelamatkan rakyat dan pelajar Malaysia dari Mesir. Mereka cuba mewujudkan perasaan kacau bilau di kalangan ibu bapa dan kaum keluarga rakyat Malaysia yang sedang dikeluarkan dan ditransitkan ke Jeddah.

Sekalipun jaminan demi jaminan diberikan oleh Kerajaan Malaysia bahawa tiada sesiapa pun yang perlu membayar balik segala perbelanjaan dari Jeddah ke Kuala Lumpur, propagandis PAS tetap berusaha untuk menimbulkan keraguan di hati kaum keluarga pelajar serta rakyat Malaysia di Mesir.

Tohmahan dibuat dalam pelbagai bentuk. Segala jaminan yang diberikan oleh kerajaan dipandang sepi. Sekalipun tidak menafikan, tetapi usaha mereka untuk membanyakkan berita palsu rekaan mereka sendiri sudah cukup jelas untuk menunjukkan bahawa mereka sebenarnya sedang takut dengan bayang-bayang sendiri.

Perdana Menteri, Najib Abdul Razak sekali lagi terpaksa mengulangi kata-kata bahawa segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Namun puak-puak yang sudah tertutup hati dan hidayah daripada Allah Taala itu tetap berkeras untuk enggan percaya, sebaliknya lebih percaya dengan bisikan syaitan di telinga masing-masing.

Sewajarnya Kerajaan Malaysia mengikut sahaja kehendak puak-puak ini. Kalau puak-puak ini kata, para pelajar dan warga Malaysia itu kena bayar tambang, kenakan tambang kepada mereka. Kalau puak-puak ini bising pula sebab kepercayaan mereka direalisasikan, tarik mereka dan letakkan dalam pasukan menyelamat di samping memberikan peranan penting dalam logistik mahupun penggunaan aset untuk membawa pulang pelajar serta warga Malaysia.

Gunakan sahaja RM120,000 pemberian Kerajaan Negeri Kelantan dan jumlah yang hampir sama daripada Kerajaan Negeri Selangor untuk menyelamatkan para pelajar mereka. Mereka mempersoalkan tentang perbelanjaan yang dikeluarkan oleh kerajaan Malaysia yang berpunca daripada cukai rakyat, dan jumlah yang dikeluarkan oleh kerajaan Kelantan serta Selangor itu barangkali datang dari Syurga Firdaus.

Ini masanya seluruh rakyat Malaysia teringin nak melihat keberkesanan golongan yang banyak komplen dan sering merasakan mereka adalah yang terbaik dan terhebat. Biarkan mereka yang bekerja...

Barangkali mereka masih tidak berpuas hati kerana Najib Abdul Razak tidak MENYEMBAH-NYEMBAH NIK AZIZ sambil menyatakan, 'Tok Mahadewa, kami ada duit, kami bagi bantuan sepenuhnya... kami biayai sepenuhnya perbelanjaan pelajar-pelajar dan warga Malaysia keluar dari Mesir."

Mungkin kerana itulah puak-puak PONDAN TARAK TELUR ini terus melalak-lalak dan membuat fitnah kononnya golongan pelajar dan warga Malaysia yang dipindahkan ke Malaysia perlu membayar tambang sendiri....

Kenapalah mereka ini Allah Taala jadikan sebagai manusia... kalau mereka dijadikan sebagai lembu, boleh juga mengurangkan harga daging di pasaran!!!!

1 comments

PONDAN-PONDAN DALAM PAS SUDAH MULA BERSUARA... AUWWWWW, TAK KUASA MAK!!!!

Tindakan proaktif yang diambil oleh Kerajaan Pusat dan Najib Abdul Razak ke atas pelajar-pelajar serta warga Malaysia di Mesir, nyata meresahkan pemimpin PAS yang merupakan konco Amerika Syarikat dan Zionis Israel menerusi sokongan tidak berbelah bahagi mereka kepada tunjuk perasaan di Mesir. Dan bimbang kerana ibu bapa, sanak saudara, keluarga mahupun pelajar-pelajar Pro PAS yang diselamatkan UMNO dan Kerajaan Pusat beralih arah sokongan, maka mesin propaganda dan pemimpin bacul PAS terpaksa mereka cerita palsu bagi menyedapkan hati sendiri.

Timbalan Ketua Pemuda PAS Negeri Selangor, Ahmad Zaidy Abdul Mutalib mungkin salah seorang daripada pengkhayal yang sedang ketakutan kerana khayalannya sendiri. Dia mempersoalkan tentang 'sikap pilih kasih' kerajaan yang membuat operasi mengeluarkan para pelajar dan warga Malaysia dari Mesir. (HARAKAH DAILY)

Angan-angannya sangat keterlaluan. Tidak pula diketahui di dalam dunia ini ada kenderaan atau keinderaan pengangkut yang boleh mengeluarkan 20,000 orang sekaligus yang telah dibina dan dimiliki oleh Malaysia. Sebabnya, dia mempersoalkan tentang ada pelajar yang dikeluarkan dahulu dan ada pelajar yang dikeluarkan kemudian.

Malaysia diberi hak menggunakan lapangan terbang Jeddah untuk pendaratan transit sehingga hari Isnin. Oleh kerana itu, semua jentera yang digerakkan, beroperasi 24 jam sehari dan operasi pemindahan semua warga Malaysia dijangka selesai dalam tempoh empat atau lima hari bermula dari semalam.

Sudah tentulah dalam keadaan tersebut, ada yang didahulukan dan ada yang dikendiankan. Oleh kerana otak Timbalan Ketua Pemuda PAS itu sebenarnya hanyalah taik lembu yang langsung tidak bernilai, maka dia melihat tindakan berkenaan dari sudut politik semata-mata. Dia memikirkan Kerajaan Pusat akan bersikap bangang seperti kerajaan PAS dan Pakatan Rakyat di Selangor yang mendahulukan penyokong-penyokong mereka berbanding keseluruhan rakyat.

Dia juga mempersoalkan kononnya wang yang digunakan adalah wang rakyat. Justeru operasi tersebut tidak wajar dipolitikkan. Yang menjadikan ianya politik adalah PONDAN-PONDAN seperti Ahmad Zaidy Abdul Mutalib yang bimbang seandainya pengaruh PAS terjejas di kalangan para pelajar Malaysia di Mesir.

Mempertikaikan wang rakyat yang digunakan di dalam operasi tersebut, seharusnya perlu juga mempertikaikan keberkesanan wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat. Sepanjang mereka mentekedaghah duit rakyat dalam bentuk gaji, elaun, perubatan dan sebagainya, apa pula yang telah mereka berikan kepada rakyat selain daripada ceramah politik, dan kutip derma amal jihad?

Kenapa hal itu juga tidak dipersoalkan? 600 juta ringgit yang diberikan kepada Kelantan untuk tujuan penaiktarafan sistem bekalan air, ke mana pula menghilangnya kerana sistem bekalan air di Kelantan tetap tidak pulih-pulih dan tidak ada peningkatan apa pun. Malahan penduduk di DUN Chempaka yang diwakili oleh Nik Abdul Aziz sendiri pun mengamuk sebab wakil rakyat mereka PEMALAS NAK MAMPUS tapi bercakap pandai dan saban hari memberikan ceramah agama yang sebenarnya adalah ceramah politik untuk kekalkan kuasa.

PONDAN-PONDAN seperti Ahmad Zaidy sebenarnya cukup risau dengan perkembangan yang berlaku. Kerana itulah, mereka berganding bahu untuk menimbulkan kegusaran dan perasaan tidak puas hati terhadap kerajaan pusat yang menurut mereka bertanggungjawab ke atas rakyat Malaysia di luar negara bulat-bulat.... sedangkan mereka pula sekadar menjadi tukang penasihat...

PAS sememangnya sangat malang kerana membiarkan PONDAN-PONDAN seperti ini bersuara. Sudahlah suaranya garau dan lembik, telurnya juga kecut dan lanjut. Tak boleh bekerja dan langsung tidak tahu apa yang harus dibuat selain daripada bercakap dan terus bercakap....

Kesian PAS.... udahlah menyokong Zionis Israel dan Amerika Syarikat menjajah Mesir, sekarang ini mereka mempersoalkan pula tindakan kerajaan Malaysia menyelamatkan rakyat Malaysia di Mesir kerana bimbang dimarahi oleh tuan-tuan besar mereka di Malaysia....

2 comments

DUSTA!!! KENAPA NAMA NAJIB PULA YANG DISEBUT-SEBUT?

Portal berita utama Malaysia benar-benar pendusta! Mereka benar-benar memutarbelitkan fakta! Mereka langsung tidak berpijak ke bumi nyata, sebaliknya hidup dalam kepompong dan angan-angan yang tidak berkesudahan! Lebih teruk lagi apabila tersalah mencetak nama orang lain untuk diberikan kredit.

Lihat LAPORAN MSTAR ONLINE...

Pendusta jenis apakah MStar Online ini? Mengapa pula Najib Abdul Razak yang diberikan kredit walhal kisah USD10 bilion dari Negara Teluk akan sampai ke Malaysia sebaik-baik sahaja 16 September mencatatkan sejarah sebagai penubuhan kerajaan pintu belakang, bukanlah atas nama Najib Abdul Razak, sebaliknya atas nama Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim adalah orang yang paling layak untuk menerima segala pujian tersebut. Tanpa Anwar Ibrahim, tidak ada satu buah negara pun yang akan memberikan kerjasama yang sempurna untuk Malaysia. Anwar Ibrahim telah menggunakan segala keistimewaannya untuk mengeluarkan para pelajar Malaysia dan warga negara Malaysia dari Mesir.

Tanpa Anwar Ibrahim, bagaimana pula pasukan Malaysia boleh berjaya. Ini adalah realiti yang perlu ditelan oleh setiap orang. Anda tentu pernah mendengar ceramah Anwar tentang Putrajaya yang hendak dilelong pada zaman Abdullah Badawi yang mendorong kepada pembebasan Anwar Ibrahim dari penjara. Tanpa Anwar Ibrahim, pastinya Malaysia sudah kehilangan Putrajaya dan Cyberjaya kepada Brunei dan beberapa negara pelabur yang lain.

Cerita yang sama jugalah di Mesir. Berbanding Najib Abdul Razak, Anwar Ibrahim lebih dikenali di seluruh dunia. Bahkan dia mendapat sokongan bukan sahaja daripada Presiden, Perdana Menteri bahkan ahli-ahli Parlimen dunia pun menyokong dan berkawan baik dengannya.

Najib apa ada... harapkan bininya yang katik macam ayam serama itu sajalah jalan tertonggek-tonggek ke sana ke mari. Konon katanya buat kerja diplomatik tetapi sebenarnya nak pergi shopping dan membeli belah di Oman dan beberapa buah negara Arab yang lain. Najib tak ada aura seperti Anwar Ibrahim.

Kalaulah Anwar Ibrahim tak ada dan tak campur tangan, sudah pasti tidak seorang pun pelajar Malaysia yang boleh dikeluarkan. Kalau bukan kerana kehebatan diplomatik Anwar Ibrahim, sudah tentulah tidak sebuah pesawat Malaysia boleh terbang dan mendarat, bahkan kapal TLDM pun tak boleh berulang alik antara Jeddah dengan Kaherah untuk mengeluarkan pelajar dan rakyat Malaysia.

Kenapa pula Najib yang mendapat nama padahal Anwar punya kerja?

4 comments

LIM GUAN ENG KATA BUKAN DIA BUAT... UMNO YANG PEMBOHONG!!!

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menafikan booklet 'My Balik Pulau' yang mengandungi fakta-fakta sejarah yang mengelirukan dan menafikan Melayu sebagai pembuka kawasan tersebut, dikeluarkan oleh pihak kerajaan negeri. Malahan dia menuntut agar ADUN Pulau Betong, Muhammad Farid Saad agar menarik balik kenyataannya dan meminta maaf kepadanya kerana MENDEDAHKAN PENYELEWENGAN FAKTA oleh kerajaan negeri Lim Guan Eng. (BLOG LIM KIT SIANG)

Memang dasar pembohong dan pelakon terbaik, si Ketua Menteri Pulau Pinang ni!

Booklet tersebut diterbitkan oleh Persatuan Pendidikan Seni Pulau Pinang yang dibiayai oleh Majlis Pendidikan Pulau Pinang.

Lim Guan Eng seperti biasa, segera menuding ke arah UMNO dan Kerajaan Pusat yang dituduhnya mengeluarkan dan menerbitkan booklet berkenaan dengan alasan, UMNO sedang mencipta ruang rasis dan menggambarkan Kerajaan Negeri Pulau Pinang sebagai pendiskriminasi Melayu.

Dek kerana itulah, Lim Guan Eng mengancam akan mengambil tindakan keras ke atas Muhammad Farid Saad dan Utusan Malaysia yang mendedahkan pertualangannya kepada umum. Lim Guan Eng bagaimanapun tidak menjawab tentang Persatuan Pendidikan Seni Pulau pinang dan Majlis Pendidikan Pulau Pinang yang dicipta oleh DAP di Pulau Pinang untuk memaksa penyelewengan sejarah agar berpihak kepada kaum imigran di pulau berkenaan. Sebaliknya dia seperti biasa akan menyalahkan orang lain berbanding menjawab soalan dan memberikan penjelasan.

Apa pun yang dikatakan oleh Lim Guan Eng, sikap chauvanist dan permusuhannya terhadap orang Melayu serta cita-cita untuk membersihkan pulau berkenaan daripada sebarang unsur kemelayuan sudah terbukti. Banyak perkampungan Melayu yang telah diranapkan dan dihapuskan. Pentadbirannya sengaja meningkatkan nilai hartanah agar orang Melayu tidak mampu tinggal di pulau berkenaan, sebaliknya berpindah ke Seberang Perai dan selatan Kedah.

Agak aneh, apabila pembohongan Lim Guan Eng sangat mudah dipercayai sekalipun penipuannya begitu terang dan nyata. Lebih aneh lagi, setiap kali tembelangnya pecah, dia akan segera mengancam akan menyaman Utusan Malaysia dan wakil rakyat Melayu agar cerita pembohongan dan cerita buruknya tidak lagi diketahui umum.

Bijak betul orang Pulau Pinang memilih Ketua Menteri mereka, sebijak cakap golek kepala mereka dan gebang deraih sedangkan tangga rumah pun pakat lucut habis!!!!

0 comments

ISLAM KONON... PIIIIRAAAAHHH... CAKAP AJERLAH BERTERUS-TERANG YANG HANGPA SOKONG ZIONIS ISRAEL!!!!

Apabila 'kebangkitan rakyat' berlaku di Tunisia, puak-puak PAS di Malaysia begitu seronok. Apabila 'kebangkitan rakyat' pula berlaku di Mesir, masing-masing mula bercakap juah tentang Islam, tentang Ikhwanul Muslimin, tentang penegakan undang-undang syariah, tentang penyelewengan dan kukubesi Hosni Mubarak dan sebagainya. Yang terlebih penting, mereka cuba mengaitkan apa yang berlaku di Mesir dengan apa yang sedang mereka lakukan di Malaysia.

Teori tentang kejatuhan negara-negara Arab itu akibat dalang berkulit putih yang beribupejabat di Washington DC, tidak diendahkan. Mereka terlalu seronok dengan teori mereka yang kerajaan zalim telah ditumbangkan oleh Allah Taala, walhal apa yang berlaku sebenarnya ialah, Allah Taala sedang memasukkan sebuah kerajaan yang jauh lebih zalim daripada kerajaan yang telah digulingkan.

Amerika Syarikat tidak lagi menyorokkan belang mereka terutama apabila melihat sokongan yang bertali arus terhadap tindakan mereka di Mesir, Tunisia dan beberapa buah negara Arab yang lain. Terbaru adalah sokongan '10,000' Melayu di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur semalam yang konon-kononnya untuk menyerahkan memorandum bantahan, tetapi sebenarnya menunjukkan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada Amerika Syarikat dan Godfathernya, Zionis Israel.

Rakyat Mesir yang berjaya menggulingkan Hosni Mubarak kini perlu bersedia berhadapan dengan tindakan ganas ketenteraan oleh Amerika Syarikat yang akan diketuai oleh Frank G.Wisner III, Duta Amerika ke Mesir. Bapa Wisner adalah tukang perancang utama di sebalik penggulingan berdarah Perdana Menteri Iran Mohamed Mossadegh pada tahun 1953.

Seruan El Baradei agar tentera Amerika Syarikat masuk campur di Mesir, menambahkan keyakinan bahawa apa yang berlaku di Mesir sebenarnya adalah rencana teliti Amerika Syarikat yang ingin menguasai pasaran minyak dunia.

BERITA SELANJUTNYA DI UNSPINNERS

Ramai di Malaysia yang berharap penggulingan Hosni Mubarak Mesir merupakan usaha Islam. Dek kerana itulah mereka bersungguh-sungguh meraikan 'kejayaan' tersebut, sedangkan apa yang berlaku selepas ini, jauh lebih teruk berbanding penderitaan yang dialami oleh rakyat Mesir di bawah pentadbiran Hosni Mubarak.

Iraq kedua akan menyusul di Afrika Utara pula. Umat Islam yang baghal, bahlol dan bangang akan menang sorak tetapi tidak menyedari satu lagi wilayah Islam tergadai di tangan Amerika Syarikat yang sentiasa memastikan Zionis Israel akan terjaga.

Ikhwanul Muslimin Mesir sekadar boleh berangan-angan seperti mana Anwar Ibrahim dan PKR berangan-angan untuk menguasai Putrajaya.

PAS yang cuba menjadikan peristiwa di Mesir sebagai pengajaran utama kepada pemimpin Malaysia, barangkali sangat sedar bahawa mereka sedang menyokong Amerika Syarikat dan Zionis Israel tetapi memandangkan ia adalah sokongan yang membolehkan mereka menguasai Putrajaya, maka kepimpinan utama PAS menutup mulut dan membiarkan para propagandis mereka meracau-racau dengan cerita-cerita bahlol yang mengkhayalkan.

1 comments

MULUT ULAMA MEMANG DAH TERTUTUP LAMA PUN!!!!

Tercabar sungguh Nik Abdul Aziz apabila wujud gesaan dan desakan agar mulutnya ditampal plaster dan tidak lagi dibenarkan mengeluarkan sebarang kata-kata berbentuk agama yang dikatakan lebih banyak membingungkan berbanding memberi pencerahan.

Dia bagi amaran, kalau mulutnya ditutup, maka negara ini akan mengalami masalah seperti di Mesir. Kalau Mesir yang sangat terkenal dengan kelahiran cerdik pandai bernama besar dalam Dunia Islam pun boleh runtuh kerana menutup mulut alim ulamanya, maka kejadian yang serupa akan berlaku di Malaysia.

Nik Abdul Aziz mengandaikan dia adalah daripada golongan ulama. Dan mengikut kefahaman serta doktrin yang sering ditekankan terutama di kalangan orang Melayu yang jahil, alim ulama tidak boleh disanggah. Mereka perlu ditaati. Mereka juga tidak boleh dikeji sekalipun mereka melakukan penyesatan.

Terlebih-lebih penting, mereka cuba memasukkan ulama dalam ayat Allah Taala yang terakam di dalam Ayat 59, Surah An-Nisa' terutama di bahagian 'ulil-amri'. Seolah-olah mereka ingin menyatakan yang Allah Taala 'terlupa' hendak memasukkan alim ulama dalam firman-Nya itu.

Maha Suci Allah Taala daripada sebarang kesilapan dan penyakit lupa!!!

Apa yang berlaku sebenarnya ialah, alim ulama di negara ini sudah terlalu lama menutup mulut. Mereka langsung tidak berani untuk menegur. Kalau melibatkan kerajaan, mereka boleh buka mulut, tetapi apabila melibatkan PAS, mereka sekadar mampu berbisik sesama sendiri. Entah apa yang membuatkan mereka terasa rendah diri sangat, tak tahulah.

Barangkali kerana mereka makan gaji, sedangkan para pemimpin PAS yang mengeluarkan hujah-hujah agama yang bertentangan dengan al Quran juga sama sahaja tarafnya dengan alim ulama di Malaysia yang makan gaji. Tanpa duit daripada ceramah, mereka tidak akan mampu berbini empat, melaram dengan kenderaan mewah dan bersembang berdegar-degar tentang pertukaran kerajaan!!!

Sudah banyak kali Nik Abdul Aziz mengeluarkan kata-kata yang tidak sepadan dengan dirinya, seperti Allah Taala mencarut, Allah Taala samseng, Nabi Muhammad s.a.w budak kampung, Ahlul Bait memusuhi Nabi s.a.w dan Islam dan sebagainya, namun sebarang sanggahan daripada golongan ulama tidak kedengaran langsung. Mereka seperti diserang penyakit tuli, pekak, bisu dan mandom.

Sedangkan sebagai ulama, mereka tidak boleh sama sekali memikirkan tentang keuntungan dunia. Mereka tidak boleh langsung berpihak kepada mana-mana parti politik yang matlamat mereka hanyalah inginkan kuasa dan mengekalkan kuasa. Mereka tidak boleh sama sekali berdolak-dalik dalam hukum agama dengan membenarkan kesalahan bagi puak sendiri dan merejam kesalahan bagi pihak lawan seperti yang seringkali dilakukan oleh Nik Abdul Aziz.

Sedikit keringanan bagi Nik Abdul Aziz ialah dia sekadar menyamar sebagai alim ulama padahal, dia tidak langsung ada sebarang pengkhususan bagi melayakkannya sebagai alim dan ulama. Mungkin sebagai pemimpin politik, Nik Abdul Aziz memang selayaknya kerana setiap patah perkataan yang keluar dari mulutnya bukan bertujuan untuk Islam, sebaliknya untuk partinya, Parti Islam SeMalaysia... Islam dan Parti Islam SeMalaysia, bukan satu sebaliknya Islam adalah syumul, manakala Parti Islam SeMalaysia sekadar mencari kuasa dengan menggunakan nama Islam....

Islam sudah syumul tetapi penyakit orang Islam ialah tidak melihat Islam sebagai syumul sebaliknya melihat Barat sebagai model, lantas tertubuhlah pelbagai persatuan dan parti bagi menunjukkan mereka itu lebih Islam seperti Persatuan Ulama, Persatuan Sufi, Parti Islam SeMalaysia dan sebagainya.

Dan mungkin kerana itulah, Allah Taala telah menghijabkan hati masing-masing daripada melihat kebenaran kerana mereka telah menjuzuk-juzukkan Islam mengikut priority masing-masing, bukannya kerana rindukan Allah Taala.

Merindui Allah Taala bererti, lupalah kita kepada segala bentuk keduniaan, termasuklah mencari jalan bagaimana hendak ke Putrajaya. Alim ulama terdahulu seperti Al-Ghazali, Ibn Sinna, Ibn Razzi dan sebagainya menguasai Sains dan Matematik bagi mendekatkan diri kepada Allah Taala dan sentiasa menyedarkan diri bahawa mereka adalah hamba dan Dia adalah Khaliq, sedangkan alim ulama versi Melayu PAS pula bermaksud, merindui kerusi Perdana Menteri dan Menteri Kabinet di Putrajaya...

Dua kerinduan yang sama sekali berlainan....

Justeru tidak hairanlah alim ulama Melayu terus tutup mulut sekalipun Nik Abdul Aziz mengatakan kalimah Allah itu boleh dikongsi dan digunakan oleh kaum bukan Muslimin dengan menamsilkan Kristian Koptik Arab yang menggunakan Allah sebagai gantinama Tuhan mereka, sedangkan Khatolik Dunia tidak pernah mengiktirafnya, seperti mana mereka tidak pernah mengiktiraf Bible Koptik itu sendiri....

Nik Aziz tahu ker? Tak mungkin, sebab dia sekadar ulama ulam-ulaman...

3 comments

INI MUKA KETUA UMNO DOGGIEKAN BINI ORANG... ADA SIKIT TUKAR CERITALAH ENCIK... KITOWARANG TARAK FAHAM...

Kepada Blogger,

Berikut saya lampir salinan report polis dan beberapa gambar. Pembetulan, Rosli Alias adalah Timbalan Ketua Cawangan UMNO Pangsa Perdana. Saya sertakan gambar kereta beliau. Hingga kini beliau masih tinggal bersama walaupun telah ditangkap.Saya kurang arif dengan pangkat Rosli dalam UMNO, kerana kurang terjebak dalam aktiviti UMNO berbanding dengan isteri saya. Saya telah beritahu berkali-kali dengan isteri supaya tumpukan hal ehwal rumahtangga,tetapi tidak pernah di pedulinya, Saya mengakui tersilap pilih jodoh.Sebenarnya, Rosli suka mencabar Jais, tak tau apa sebabnya. Jadi tanda tanya, sejurus ketika ditangkap, beliau memberi amaran kepada anak perempuan saya 18 tahun,yang beliau telah bayar kepada seorang inspektor di Balai Polis Bukit Puchong. "Aku dah bayar kat inspektor Bukit Puchong". Saya tidak faham apa yang dimadsudkannya.

Bagi tahu pembaca hati hati dengan Pengerusi Rukun tetangga, kerana mereka sepatutnya menjaga ketemteraman awam, tetapi telah rosakkan rumahtangga orang yang telah dibina berpuluh tahun

Siarkan gambar kereta dengan nombor sekali supaya masyarakat boleh memantau.
Alangazizsham - alangazizsham@yahoo.com

SUMBER: BLOG BUJANG SUSAH

NOTA TFK:

Sehingga setakat ini, cubaan untuk mendapatkan pengesahan dan penjelasan daripada Satim Diman yang merupakan Ketua UMNO Puchong, masih belum berhasil. Begitu juga dengan pertanyaan kepada beberapa orang Ketua UMNO yang penulis kenali, juga tidak dijawab atau telefon dimatikan... barangkali depa semua MABUK LIMAU RAYA CINA lagi, kut!!!

Ada yang tidak berani memberikan pengesahan meskipun sudah mendengar 'khabar-khabar angin' tersebut kerana ada pula cerita kononnya, bukan Rosli Alias tetapi adiknya yang buat kerja terkutuk itu.

4 comments

JADI TIMBALAN MENTERI, TAPI BODOHNYA MELANTUN-LANTUN!!!!

Orang Mengkibol terutamanya Ketua UMNO Kluang, Jais Sarday yang juga merupakan ADUN Mahkota yang menjadi sekutu kuat Gan Ping Sieu, seharusnya sudah membuka mata. Gan Ping Sieu adalah calon ADUN Mengkibol yang kalah di tangan DAP pada Mac 2008. DUN Mengkibol terletak dalam Parlimen Kluang. Satu lagi DUN dalam Parlimen Kluang adalah DUN Mahkota.

Parlimen Kluang dan DUN Mengkibol ditandingi oleh MCA. Manakala DUN Mahkota pula ditandingi oleh UMNO dengan Jais Sarday adalah wakilnya. Parlimen Kluang hampir terlepas ke tangan DAP kalau bukan kerana sumbangan undi daripada DUN Mahkota.

Kalau anda pernah ke Kluang yang mempunyai dua kawasan Parlimen iaitu Sembrong dan Kluang sendiri, anda akan dapat melihat bagaimana keadaan sebenar kawasan tersebut yang dikepung oleh perkampungan dan penempatan Melayu selain kem-kem askar. Atau dengan kata-kata lain, pengundi terbesar Kluang dan Sembrong adalah Melayu.

Anehnya, 'pemilik' asal kerusi di Kluang adalah DAP. Tidak ada satu pun kerusi yang berjaya dikuasai oleh UMNO. Namun persempadanan semula tiga penggal lalu menyaksikan UMNO berjaya menguasai DUN Mahkota.

Mungkin kerana faktor DAP dan juga kerana dia kalah di tangan DAP, maka Gan Ping Sieu yang juga merupakan Senator dan Timbalan Menteri Belia dan Sukan serta Naib Presiden MCA bercakap dengan nada DAP apabila memberikan komen berkenaan dengan kenyataan Tun Dr. Mahathir bahawa Malaysia adalah Tanah Melayu.

Gan Ping Sieu kelihatan sangat kesal apabila Dr. Mahathir MENDEDAHKAN rahsia bagaimana masyarakat berketurunan Cina dan India memperolehi kerakyatan kerana datuk dan nenek mereka menghormati dominasi Melayu di Tanah Melayu. Katanya, apa yang diucapkan oleh Mahathir hanyalah rujukan geografi dan tidak boleh keluar dari konteks.

Namun yang paling melawakkan tentang Gan Ping Sieu ialah apabila dia mempersoalkan Melayu yang memperkenalkan diri mereka sebagai Jawa, Bugis atau Sumatera. Ternyata, sekalipun dia hidup di kalangan orang Melayu yang menghimpit bandar Kluang dengan dua kem tentera besar, Gan Ping Sieu jelas tidak pernah berintegrasi dan tahu tentang masyarakat di sekelilingnya.

Orang Melayu, sama ada dari suku mana pun, terlalu jarang memperkatakan tentang suku mereka, apatah lagi sekarang ini, perkahwinan campur dan silang bukan lagi satu masalah besar. Orang Melayu sama ada dari suku Jawa, Bugis, Banjar mahupun Bandar Dalam, akan memperkenalkan diri mereka sebagai Melayu dan mereka sangat berbangga dengan Melayu mereka tanpa mengaitkan dengan suku.

Apa tujuan Gan Ping Sieu untuk mengatakan orang Jawa, Bugis atau Sumatera? Nak mengatakan orang Melayu berhijrah dari Indonesia? Ternyata Timbalan Menteri ini bodohnya sangat keterlaluan.

Sempadan geografi antara Semenanjung Tanah Melayu dengan Sumatera sebagai Indonesia hanya wujud pada tahun 1947 iaitu selepas Indonesia merdeka dan menjadi sebuah entiti yang berasingan. Padahal sebelum 1947, Semenanjung Tanah Melayu, Singapura dan Sumatera serta kepulauan sekitarnya secara geografinya adalah sebuah negara. Bahkan orang-orang Melayu bergerak bebas sebelum 1947 antara Malaysia (Semenanjung, Sabah dan Sarawak) dengan Singapura, Indonesia, Filipina dan Brunei kerana tidak wujud garis sempadan dalam dunia Melayu dan mereka tidak dianggap pendatang di wilayah mereka sendiri.

Berbeza pula dengan orang Cina dan India yang sememangnya datang dari dunia luar memasuki dan kemudian menjadi rakyat di salah sebuah wilayah Melayu.... takkanlah faktor itu pun Timbalan Menteri ni tak tahu?

Nak temberang apa yang kemerdekaan negara ini diperjuangkan oleh datuk nenek pendatang Cina dan India? Sedangkan orang Melayu telah mula memperjuangkan kemerdekaan ratusan tahun sebelum kedatangan imigran Cina dan India ke sini... hanya kerana Inggeris tidak mahu Cina dan India mengikut mereka balik ke England dan Cina serta India pula enggan balik ke tanah leluhur, maka dikatakan ada tokoh kemerdekaan dari kaum imigran itu?

Sejarah apa yang nak dibohongkan di sini?

UMNO dipaksa menerima MCA dan MIC sebagai Perikatan oleh Inggeris kerana ancaman Inggeris untuk tidak memerdekakan negara ini selagi UMNO berkeras tidak mahu menerima MCA dan MIC. Begitu juga dengan pemberian 1 juta kerakyatan kepada imigran Cina dan India dalam tempoh sehari semalam yang sepatutnya disebut oleh Dr. Mahathir secara jelas dan terperinci.

Bagi budak-budak PAS yang buta sejarah, faktor jus soli ini ditentang keras oleh PAS bahkan PAS mencadangkan agar masyarakat Cina dan India yang baru diberi kerakyatan tidak boleh memperolehi hak mengundi penuh... atau dengan kata lain seperti golongan Afrika-Amerika di Amerika Syarikat yang hanya ada setengah undi setiap seorang....

Itu adalah sejarah dan kita sewajarnya memandang ke hadapan dengan menjadikan sejarah sebagai iktibar.... tetapi apabila ada pihak yang cuba menghapuskan sejarah dan merekacerita dengan faktor-faktor sejarah yang turut melibatkan pihak mereka, sememangnya itu adalah kerosakan besar... seperti yang dilakukan oleh Singapura di bawah PAP Lee Kuan Yew yang mengatakan Singapura dibuka oleh Stamford Raffles, sedangkan Singapura telah pun menjadi perkampungan Melayu lebih semilineum yang lalu berbanding tarikh 'pembukaan' Singapura oleh Stamford Raffles.

Sepatutnya Gan Ping Sieu menerangkan mengapa Kluang dikepung oleh dua kem tentera yang besar dan peranan Kluang semasa zaman Darurat...

Jadi Timbalan Menteri pun atas ehsan, tapi bodohnya melantun-lantun!!!!

0 comments

BILA GERAKAN CAKAP, BAHLOL... BILA DAP CAKAP BENDA YANG SAMA, BAGUS!!!!

Puak-puak bahlol lagi membahlolkan yang menjadi jentera propaganda mengecam Ketua Pemuda GERAKAN Kedah, Tan Keng Liang yang mengecam perhimpunan anjuran PAS dan PKR di Jalan Tun Abdul Razak selepas solat Jumaat semalam. Ketua Pemuda GERAKAN itu kesal kerana PAS dan PKR tidak menghormati hari sambutan Tahun Baru Cina dengan menganjurkan tunjuk perasaan.

Memandangkan GERAKAN merupakan parti komponen Barisan Nasional, maka propagandis Pakatan begitu pantas memberikan reaksi menjengkelkan. Barangkali kalau yang bersuara itu adalah daripada DAP, mungkin propagandis Pakatan itu akan segera meminta maaf, atau bersikap seperti biasa, senyap sunyi sambil berlagak seolah-olah mereka tidak melakukan kesalahan apa-apa.

Sikap double-standard ini sudah menjadi darah daging propagandis yang menyamar sebagai ahli PAS. Tujuan mereka tidak lain dan tidak bukan, hanyalah untuk memberikan imej buruk kepada PAS dengan memperlihatkan para penyokong parti tersebut terdiri daripada mereka yang buta perut dan berotak kosong.

Ketika Pilihanraya Kecil Tenang, propagandis Pakatan Rakyat bersungguh-sungguh mengutuk Chua Soi Lek dan berpendapat bahawa UMNO gagal mentarbiyyah Chua Soi Lek sehingga Presiden MCA itu tergamak mengeluarkan kenyataan bangang tentang Normala Sudirman yang enggan bersalam dengan bukan muhrimnya.

Namun pada masa yang sama, mereka memberikan status halal kepada cina-cina DAP untuk menggunakan ayat-ayat al Quran di atas pentas ceramah politik bagi mendapatkan pengaruh dan undi, walhal perbuatan itu jelas diharamkan dan dilarang.

Kerosakan itu sedang melanda PAS dan sedang memburuk serta membusuk dari dalam. Sudah tidak wujud lagi dasar menegakkan yang hak, menentang yang batil, sebaliknya yang wujud kini ialah menyokong serta mencari-cari dalil untuk membenarkan sesiapa sahaja yang menyokong PAS serta mencari-cari dalil untuk menghentam sesiapa sahaja yang menentang PAS.

Jadi apabila propagandis Pakatan yang berkulit seperti kulit PAS mengecam Ketua Pemuda GERAKAN Kedah, sudah dapat dibuat kesimpulan bahawa apa-apa sahaja yang keluar dari mulut Cina itu, selagi dilihat tidak menyokong PAS, akan menjadi satu keburukan yang perlu diludah. Tetapi seandainya nada yang sama keluar dari mulut Cina-Cina DAP, mereka akan cepat-cepat menjilat ludah dan menganga mulut untuk menelan liur Cina-Cina DAP itu.

Tiada apa-apa yang hendak dihairankan...!!! Sokongan kepada PAS bererti, yang haram boleh jadi halal dan yang halal boleh jadi haram!!!!

4 comments

Friday, February 4, 2011

NURUL DESAK NAJIB BUAT DIALOG, BULU SIAPA LAGI PANJANG!!!!

Friday, February 4, 2011
Anak Setan yang dikenali sebagai Nurul Izzah Anwar Ibrahim mendesak Perdana Menteri, Najib Abdul Razak agar mewujudkan satu dialog untuk membincangkan kenyataan Tun Dr. Mahathir bahawa Malaysia adalah Tanah Melayu. (MALAYSIAN INSIDER)

Anak Setan sangat takut kalau-kalau kenyataan Dr. Mahathir itu menjurus kepada pengasingan serta diskriminasi terhadap orang bukan Melayu dan bukan Bumiputera di Malaysia. Sangkanya, semua orang sebangang dan sebahlol dia yang melihat perkauman terhasil daripada kata-kata Dr. Mahathir.

Sepatutnya Anak Setan membuktikan dari tahun 1957 sehingga sekarang, tang mana diskriminasi kaum berlaku dan berapa jutakah orang Cina atau India yang merupakan golongan imigran terbesar, yang telah miskin akibat Malaysia sebagai Tanah Melayu.

Bahkan sepatutnya Anak Setan memberikan dalil dari mana kekayaan mak bapanya kerana fahaman kesamarataan dan ketelusan yang diperjuangkannya.

Dasar budak bangang!!! Sentiasa bermuka-muka untuk mendapatkan undi....

Dialog konon... papa pergi mahkamah pun tak berapa berani... asyik tangguh-tangguh jer... ni minggu depan punya bicara, bulan berapa pula nak ditangguh?

FELDA, peguam tak ada, bicara tetap jalan. Hasilnya FELDA kena bayar kepada peneroka sebab kalah tidak berpeguam. Anwar, peguamnya 12 orang, tapi sentiasa bertangguh-tangguh!!!

Adil ke tu?

8 comments

Tunjuk Perasaan Satu Kebangkitan... POOOOODAAAAAHHHH!!!!

Asia Barat bergegar sakan..atas alasan korupsi, alasan pengganguran, alasan kenaikan harga barang..pemerintahan diktator atau sebagainya..dari tunjuk perasaan secara aman berganti kepada rusuhan dan pertumpahan darah..

Hasilnya ..Tunisia, amacam dah selesai masalah?

Mesir..peningkatan harga minyak dan makanan terus meningkat, yg mana leh timbulkan kekacauan pada lain2 negara yg sedang menunggu2 peluang yg baik utk mengaut di air keruh.

Yemen teruja..kini cuba mengikut jejak langkah mesir dan Tunisia, walaupun rakyat Yemen sendiri lum nampak apa2 kebaikan yg diperolehi oleh rakyat Mesir dan Tunisia hasil dari protes mereka..

Yg pasti..yg kaya2 dah selamatkan diri keluar dari negara.."pendatang2" juga meninggalkan negara..
________________
Tapi mungkin ni lah sebenarnya maksud semua demo dan protes trsebut!!

Penganjur protes hari ini, Wael Mansour berkata, rakyat Yemen tidak berpuas hati dengan konsesi Saleh itu.

“Hari ini tekanan lebih hebat akan dikenakan ke atas Saleh yang perlu menawarkan lebih banyak konsesi kepada pembangkang,” katanya. – Reuters


Pembangkang dah tak sabar..ingin berkuasa..jalan yg baik dah buntu!! So godak dan hasutlah rakyat! Jika berjaya dan berkuasa..tak de mende pun akan dibuat, malah meneruskan tradisi kerajaan yg lalu.. biasa le tu!! group yg baru pula le membina kekayaan dan terus memeras rakyat,..rakyat yg dulu bria2 sokong kena ler telan je, tunggu ada penghasut yg baru yg akan beri harapan yg baru..


Manusia tak pernah belajar dari sejarah...

Tapi yg peliknya..tiap kali rusuhan, hanya rakyat yg cedera atau mati, yg menganjurkan setitik air pun tak kena. Mungkin duduk kat belakang..planning kut!


Pengangguran leh meningkat..tapi ramai pekerja asing!!

Harga makanan meningkat..tapi masih banyak duit utk beli macam2 barang.

Harga minyak naik..tapi masih ramai malas nak gunakan pengangkutan awam, tiap keluarga sekarang semua ada sebiji keta walaupun bukan tow key mana2 kedai maupun syarikat..makan gaji je ma..


masih banyak jalan utk selesaikan masalah..


Tunisia, Mesir,..tak tahu bila akan reda..dan bila reda tak tahu berapa lama ambil masa utk pulih!!

Dan ..ramai gak pempin2 pembangkang teruja sekarang ni, INI LAH PELUANG!!!!


Tak pa...Menteri Amaran akan hanya beri amaran!! Polis hanya akan ambik kenyataan lepas tu bebas le, siap leh buat sesi fotografi lagi sebagai gambar kenang-kenangan.. Gitu mesra dan penyayangnya polis Malaysia ngan pempin2 pembangkang..walaupun digelar ANJING kerajaan..

Selalunya..rasuah dikaitkan jika polis bagi laluan mudah pada org2 tertentu, tapi kini bukannya rasuah..tapi "takut" ngan ugutan mereka yg akan memburuk2kan pada umum..

Jika polis nak ambil tindakan atas dasar fitnah dan hasutan..maka menteri amaran akan larang, bagi amaran sudahlah!!


-aa

0 comments

NIZAR JAMALUDDIN SEBAGAI BABI JADI-JADIAN!!!!

RUJUK PERAK TODAY

Meletakkan mahkota pada kepala salah orang merupakan fenomena semulajadi para pengikut PAS. Dek kerana itulah, sekalipun para pemimpin PAS yang tidak berapa nak faqih bab agama pun, dilantik dan digelarkan sebagai ustaz. Lebih malang lagi apabila mereka langsung tidak dapat membezakan antara alim dengan ulama mahupun alim ulama dengan abid.

Maka apabila para pengikut PAS terutamanya golongan muda yang jahil tetapi mudah kagum menerusi ain mereka, maka mereka pun meletakkan status yang tidak sepatutnya. Bahkan mereka sangat teruja apabila pemimpin PAS mereka memberikan tazkirah dan kuliah kerana pandangan mereka, para pemimpin PAS adalah sangat layak untuk berbuat begitu.

Sebab dari mula lagi PAS sudah menggambarkan para pemimpin mereka adalah pemimpin agama!

Nizar Jamaluddin adalah salah seorang pemimpin PAS yang seringkali diberikan peluang untuk bertazkirah dan memberikan kuliah. Daripada pengalaman penulis, kuliah mahupun tazkirah yang diberikan oleh Nizar Jamaluddin, tidak layak langsung dinamakan sebagai tazkirah atau kuliah, sebaliknya lebih kepada kempen dan ceramah politik.

Semasa menjadi Menteri Besar Perak, kuliah dan tazkirah Nizar Jamaluddin lebih menyerupai kempen untuk mengekalkan kuasa. Tidak langsung berlandaskan kepada kebenaran, sebaliknya menekankan tentang peri pentingnya para pengundi memilih PAS dalam sistem pilihanraya demokrasi Rom, kononnya untuk kesejahteraan ummah dan daulah.

Dan selepas menjadi bekas Menteri Besar, Nizar Jamaluddin sekadar menggunakan kuliah dan tazkirah untuk menyatakan betapa Allah Taala tidak adil kepadanya kerana telah menarik semula nikmat dan kemudahan sebagai Menteri Besar Perak.

Itu adalah secebis daripada kemelut yang melanda PAS sebagai sebuah jamaah. Kekaguman para ahli PAS sangat mudah diwujudkan. Cukup sahaja dengan penampilan seperti seorang abid atau ahli ibadah. Cukup sahaja dengan janggut sejemput, kepiah dan serban putih tidak lekang di atas kepala, para ahli PAS terutama dari generasi baru mudah.

Abid bagi mereka adalah melakukan ibadah seperti sembahyang, puasa, haji dan zakat, manakala Nik Abdul Aziz pula lebih daripada itu!!!

Sedangkan apabila berhujah, ibadah bagi mereka adalah jauh lebih besar daripada kongkongan yang mereka sendiri faham. Bahkan ibadah turut merangkumi sosial, budaya, ekonomi, politik dan sebagainya.

Dalam pengajian, Iman, Amal dan Ikhsan itu berada dalam skop besar Islam. Dan apabila dikatakan iman dan amal, maka datanglah pula Syariat, Tarikat, Hakikat dan Makrifat.... keempat-empatnya terangkum dalam satu perkara sahaja iaitu Iman.

Abid Nik Abdul Aziz jangan dipertikaikan, sama ada terlihat atau pun tidak nampak. Amal ibadat, bukan urusan manusia sebaliknya urusan individu berkenaan dengan Tuhannya. Sebaliknya sebagai pemimpin, Nik Abdul Aziz tidak boleh menjadi BABI JADI-JADIAN yang dikalungkan mutiara di tengkuknya. Dia perlu menepati ciri-ciri pemimpin yang telah digariskan oleh Islam...

Dan seandainya Nik Abdul Aziz sekadar mampu beribadat dan kemudian mengeluarkan fatwa-fatwa merapu, jauh lebih baik dia bersara daripada jawatan politik dan menumpukan kepada urusan peribadinya.

Begitu jugalah dengan Nizar Jamaluddin.. sebagai BABI JADI-JADIAN yang mahukan mutiara dikalungkan ke lehernya, seharusnya dia ditahan daripada melakukan kerosakan yang lebih besar, sama ada diperhujahkan atau pun pihak berkuasa mengurungnya daripada terus mengeluarkan cakap-cakap yang merosakkan...

Sebabnya mudah, Islam bukan datang dalam bentuk cakap-cakap. Islam datang dalam bentuk kerja. Islam tidak dapat dimartabatkan dengan perjuangan cakap-cakap, ceramah mahupun doa, sebaliknya Islam dimartabatkan menerusi hasil kerja yang boleh dilihat, dirasai dan dihayati.

Sedangkan Rasulullah s.a.w sendiri ikut mengangkat pedang di medan perang, apakah ianya tidak cukup untuk dijadikan teladan bahawa para pemimpin yang dipilih haruslah berdasarkan kepada mereka yang boleh bekerja, bukannya hanya pandai bercakap macam yang dipersembahkan oleh PAS sekarang ini?

Berapa ribukah peluang pekerjaan yang berjaya dihasilkan oleh Nik Abdul Aziz sepanjang dia menjadi Menteri Besar Kelantan dari tahun 1990?

Menjdi Nik Abdul Aziz sangat mudah... cukup dengan tonggang-tonggek sana, maka dia akan menjadi alim ulama. Bila sudah jadi alim-ulama, maka dia tidak boleh ditegur lagi... Najib Abdul Razak tak mahu jadi alim ulama jugak ke? Senang kalau jadi alim ulama pada sangkaan para pengikut PAS... tak boleh ditegur, tak boleh disanggah dan tak boleh sama sekali dikutuk!!!

Senang, kan bila jadi BABI JADI-JADIAN nih?

1 comments

WOOOHOOOO... 10 RIBU ORANG BERARAK DI JALAN TUN RAZAK TADI.... KHAKHAKHAKHAKHA

Sebuah BLOG PAKATAN melaporkan, 10 ribu orang telah mengambil bahagian dalam tunjuk perasaan di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur selepas solat Jumaat tadi untuk menyerahkan memorandum kepada Kedutaan Amerika Syarikat.

Barangkali jumlah berkenaan dicampurkan antara jemaah Jumaat di Masjid KLCC dan Masjid Tabung Haji memandangkan jumlah yang berarak, tidaklah seramai itu. Bahkan MALAYSIAKINI yang merupakan portal KEDUA TERMAKSUM selepas Harakah Online menganggarkan hanya ratusan orang.

Antara yang mengambil bahagian dalam perhimpunan tersebut adalah GAMIS, sebuah persatuan pelajar-pelajar universiti yang kebanyakannya dianggotai oleh pelajar-pelajar yang kurang cemerlang dalam bidang akademik tetapi masih menikmati pinjaman pelajaran dan menuntut agar pinjaman berkenaan ditukarkan menjadi biasiswa.

Selain daripada itu, turut membabitkan diri dalam perhimpunan yang mendesak agar Hosni Mubarak melepaskan jawatan adalah beberapa orang pemimpin PAS yang TIDAK ADA TELUR untuk menyelamatkan pelajar-pelajar penyokong mereka di Mesir, tetapi berlagak untuk menimbulkan huru-hara di Kuala Lumpur.

Paling menarik apabila MAT SABU yang tidak pernah berani mengakui kesalahan khalwatnya di Kota Bharu, memberi amaran, rakyat Malaysia akan bangkit memberontak dan menjatuhkan kerajaan. Mungkin Mat Sabu tahu, kalau ikut pilihanraya biasa, PAS akan sentiasa tertolak kerana rakyat sentiasa melihat PAS sebagai perkumpulan budak-budak bangang yang hanya bertopengkan agama untuk kelihatan sedikit cerdik.

Bosan kerana asyik kalah dan tak pernah berjaya menjadi penguasa Malaysia, Mat Sabu dan para pemimpin PAS yang lain cuba mengambil jalan belakang, iaitu dengan melakukan pemberontakan dengan menjadikan Tunisia dan Mesir sebagai contoh terbaik. Yang Mat Sabu tak berani nak sebutkan ialah, apa yang berlaku di Tunisia, Mesir, Jordan, Oman dan Yaman adalah angkara Amerika Syarikat dan Zionis Israel. Kalau Mat Sabu kata, kita menyokong Amerika Syarikat dan Zionis Israel menjatuhkan kerajaan Mesir, Tunisia, Oman, Jordan dan Yaman, harus pulak ahli-ahli PAS yang lain pakat hentak kepala di atas lantai...

Al-maklumlah, para penyokong PAS bukannya cerdik sangat. Dan kerana kurang cerdik itulah, mereka ditipu oleh gerombolan budak-budak bangang pakai kepiah putih dan berjubah dalam PAS!!!!

10 ribu wooooooo.. apasal tak cakap 1 juta orang berarak di jalan-jalan raya di seluruh Kuala Lumpur menyokong PAS? Bukankah itu lagi senang dan mudah?

4 comments

SEBANGSAT-BANGSAT AZEEZ RAHIM, JAUH LEBIH SUCI BERBANDING NIK AZIZ!!!

Di kalangan orang UMNO, khususnya penyokong UMNO, Abdul Azeez Rahim bukanlah pemimpin yang disukai. Bahkan, ramai yang mengolok-ngolokkannya terutama apabila penyengutuannya dengan Khairy Jamaluddin.

Namun sebangsat-bangsat dan secelaka-celaka Azeez Rahim, dia sebenarnya jauh lebih baik dan martabat serta maqamnya jauh lebih tinggi berbanding Nik Abdul Aziz, apatah lagi Mahfuz Omar!!!!

Para pemimpin PAS setakat pandai bercakap. Blogger-blogger mereka setakat pandai menulis dan komplen. Nik Aziz sekadar pandai bertongkat dan Mahfuz Omar yang hampir mati lemas di Johor tetapi diselamatkan oleh orang UMNO, hanya terer bersuara. Sedangkan tindakan mereka, langsung tidak ada.

Pendek kata, orang PAS macam HARAMJADAH!!!! Cakap pandai tapi bila buat kerja, semua serah kat orang UMNO dengan alasan Kerajaan Pusat bukan PAS!!!!

Azeez pergi ke Mesir untuk menyelamatkan pelajar-pelajar Mesir atas nama Kelab Putera UMNO, bukan atas nama Kerajaan Malaysia. Mahfuz Omar melalak-lalak macam tak pernah nampak betina seumur hidup, bercakap atas pangkat Naib Presiden PAS manakala Nik Abdul Aziz yang bertongkat dan bercakap sombong, sekadar boleh baca doa dan bersolat hajat macam ORANG TUA YANG DAH NAK MAMPUS... tak boleh lebih dari itu!!!!

Sabah hantar pemimpin dan pesawat untuk para pelajar mereka di Mesir. Kelantan hantar apa? Hantar doa dan KONON-KONONNYA duit RM120,000.... Kerajaan Negeri Selangor pula hantar apa? Hantar pembohong dan cakap dusta tentang bantuan, tentang pusat bantuan, tentang duit dan tentang segala-galanya.... Halimah Ali dan Rodziah Ismail di Selangor, jadi diva yang bercakap bohong untuk menunjukkan Selangor buat kerja, padahal MEMANG TAK BUAT APA-APA PUN!!!!

Sebangsat-bangsat Azeez Rahim dalam UMNO dan di kalangan penyokong UMNO, lebih haramjadah lagi Melayu-Melayu Pakatan Rakyat yang setakat pandai bercakap, tapi tak berani buat apa-apa... kerja yang depa pandai ialah AMBIK NAMA ATAS KERJA ORANG LAIN....

Cakap tentang Islam macam bagus-bagus... tapi perlaksanaan Islam yang hanya sedikit pun, tercungap-cungap... Islam jadah apa namanya macam tu?

Islam tu bekerja, bukannya bercakap, berceramah dan melabelkan orang lain sebagai Jahiliyyah, kafir, kufur dan menolak Islam... sebab yang menolak Islam secara jelas sekarang adalah Nik Abdul Aziz serta kaumpuaknya!!!!

Barangkali orang PAS ni memang BANGSA PEMALAS yang bercakap pandai yang Allah Taala ciptakan khusus untuk dijadikan iktibar oleh orang Melayu yang lain di bumi Malaysia ni kut? Sebabnya, kalau anda pergi ke mana-mana, kalau nampak Melayu pemalas yang kerjanya melepak di warung kopi dan harap orang belanja sambil bergebang deraih, cuba tanya dia parti apa... soheh dijawabnya dengan nada yakin dan penuh semangat... SAYA AHLI PARTI PAS!!!!

10 comments

JADAHLAH SIAPA YANG KATA ADUN SRI MUDA PENDERHAKA!!!!

UMNO memang sial!

UMNO memang bangsat!

UMNO memang celaka!!!

Kenapa pandai-pandai mengatakan yang Shuhaimi Shafie penderhaka sedangkan kata-katanya kepada Paduka Sultan Selangor 'beraja di mata, bersultan di hati' sekadar satu nasihat, bukannya hasutan? Kenapa kata-kata Shuhaimi Shafie yang tidak menjejaskan apa-apa pun di Selangor lebih dititik beratkan berbanding apa yang berlaku kepada A.Kugan, Aminurrashid dan Teoh Beng Hock.

Shuhaimi Shafie sendiri telah membuktikan bagaimana dia menyokong pindaan Undang-Undang Tubuh Negeri Selangor yang diusulkan oleh Pakatan DAP-PKR pada 24 Januari lalu untuk MEMPANDIRKAN Paduka Sultan Selangor dengan memberikan kuasa mutlak kepada Menteri Besar menerusi perselindungan frasa 'mengembalikan kuasa raja'.

Kalau itulah yang UMNO katakan Shuhaimi Shafie sebagai penderhaka, sememangnya UMNO memang jembalang politik yang wajar dihumban ke dalam neraka. Apa yang Shuhaimi Shafie dan ADUN-ADUN Pakatan DAP-PKR lakukan pada 24 Januari lalu adalah untuk menabalkan Sultan baru di Selangor iaitu Menteri Besar.... derhakakah kalau sultan baru bergelar Khalid Ibrahim Al-Haj dilantik menggantikan KDYMM Paduka Sultan Sharafuddin Idris Shah memandangkan sultan baru tidak pun menggunakan nama Sultan, sebaliknya sekadar menggunakan nama Menteri Besar yang berkuasa penuh, manakala Sultan Sharafuddin Idris Shah pula tertakluk kepada nasihat Menteri Besar?

Kenapa UMNO tak sokong? Siapa yang menderhaka kepada Sultan Menteri Besar dalam bab ini, UMNO atau Shuhaimi Shafie dan Pakatan DAP-PKR?

Lebih malang apabila pihak berkuasa pula sangat berat sebelah. Shuhaimi Shafie sekadar menyatakan tentang Paduka Sultan Selangor sebagai 'beraja di mata, bersultan di hati' kerana memperkenankan perlantikan Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri? Besar sangatkah kata-kata seperti itu, sedangkan sabda Nabi s.a.w agar umat Islam sentiasa bersatu pun, boleh dilanggar sesuka hati, bahkan ditentang dan disanggah dengan dalil-dalil yang dirasakan sangat qati'e.

Siapa yang lebih derhaka?

Justeru tindakan Kerajaan Negeri Selangor menyokong penuh Shuhaimi Shafie yang akan dihadapkan ke mahkamah sesyen Isnin sangat disokong. Begitu juga dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Sekretariat Akbar Pejabat Menteri Besar Selangor. (BACA DI SINI)

Sememangnya telah terbukti, UMNO adalah penderhaka sebenar di Selangor kerana enggan bersetuju untuk menabalkan Khalid Ibrahim yang tangan, kaki, mulut, mata dan otaknya dikuasai oleh Teresa Kok dan DAP Malaysia sebagai sultan Selangor yang sebenar-benarnya!!!

3 comments

Ahli Demokrasi Wal Bughah Ganti Ahli Sunnah Wal Jamaah!!!!

Umum ketahui..dalam agama Islam ada berbagai2 mazhab..ada mazhab2 tertentu menolak mazhab yg lain..kapir mengapir berlaku..ada yg ngaku mazhabnya saja yg sah, dan mazhab lain telah sesat dan batal Islamnya..


ASWJ- didalamnya terkandung 4 mazhab yg besar Shafie, Hambali, Hanafi, Maliki.-digelar sebagai ahli sunni..


Tapi ASWJ distihar batal oleh Syiah..gitu juga sebaliknya.

_____________


Mazhab timbul...kerana perselisihan pasal hukum hakam dan politik..fahaman..ketaksuban..dsb.


Ianya sejak kewafatan baginda saw sehingga hari ni..

____________

Cuma hari ni..perselisihan besar ialah perselisihan politik..umumnya terbahagi pada 2 mazhab terbesar..Sekular dan Bukan Sekular.


Yg sekular kabor dia sebenarnya ikut AQ dan sunnah..

Yg bukan sekular pun kabor dia sebenar2nya ikut AQ dan sunnah..


Persamaan kedua2nya pula..mendokong demokrasi.


Ada juga mazhab yg dilahirkan dari inspirasi politik..menidakkan demokrasi, tapi menyokong juga ( ni aku tak berapa faham gak)


Dan kesemua mazhab2 politik ni umumnya sama saja iaitu yakin ngan hanya memiliki kuasa kerajaan dapat mengembalikan kegemilangan Islam. Maka masing2 berhempas pulas..dan hasilnya Islam makin hari makin lemah..


Org2 kapir menepuk tangan dan bercampur hairan.."org2 Islam kabor mereka ni bersedara walaupun brbeza dalam apa bentuk sekali pun"


Di Malaysia, Indonesi, thai, dimana saja.............


Dan ramai sangat orang2 Islam sangat2 bencikan USA dan Israel..tapi berprangai dan hidup spt org2 Amerika dan Israel. Memang menghairankan..


I hate USA but I like their products and their women..also their money!! ..


Dan yg hairankan juga..bila negara2 yg gitu garang2 dan nampak macam benci bebenor ngan Amerika dan Israel...kerap mohon bantuan USA bila kesusahan, dan mahu USA iktiraf mereka.


AJAIB!!


-aa
0 comments

HORMATI CHUA SOI LEK YANG NAK MENJAHANAMKAN BN..... LAWAK SUNGGUH MCA INI!!!

Penyokong utama Chua Soi Lek, Kong Cho Ha yang merupakan Setiausaha Agung MCA, memberi ingatan keras kepada bekas Presiden MCA, Ong Tee Kiat agar 'menghormati' keputusan majoriti ahli MCA yang telah melantik Chua Soi Lek sebagai Presiden mereka.

Apabila perangai buruk Chua Soi Lek terdedah dalam bentuk VCD lucah pada 2007, bekas Menteri Kesihatan itu melepaskan semua jawatannya, kononnya tak mahu kerajaan terpalit dengan taik palatnya.

Namun itu semua helahnya sahaja. Seperti juga Anwar Ibrahim di dalam UMNO, Chua Soi Lek menggunakan kesempatan ruang lapangnya untuk berkempen dan menjatuhkan Ong Tee Kiat yang dianggap sebagai musuh utamanya dan dalang di sebalik penyebaran vcd lucah itu sehingga dia dimalukan sedemikian rupa.

Chua Soi Lek membina kekuatannya secara diam-diam. Para pemimpin kanan MCA dikumpulkan di sebelah pihaknya dan tugasan mereka adalah menjatuhkan Ong Tee Kiat dengan sebarang cara. Dan akhirnya, jatuhlah Ong Tee Kiat manakala Chua Soi Lek pula dinaikkan.

Menariknya, kejatuhan Ong Tee Kiat seiring dengan kekalahan besar MCA dalam tsunami 2008 dan kemenangan Chua Soi Lek pula adalah ekoran daripada kekalahan besar MCA yang dipimpin oleh Ong Tee Kiat.

Chua Soi Lek dikatakan lebih berkaliber untuk menyatukan MCA namun sehingga sekarang, MCA tetap gagal dalam mana-mana pilihanraya kecil yang membabitkan masyarakat Cina. Chua Soi Lek sebaliknya lebih kelihatan seperti budak suruhan Lim Guan Eng, Setiausaha Agung DAP yang terlalu bernafsu besar untuk diangkat sebagai MAHARAJA CINA di Malaysia.

Sudah hampir 3 tahun, MCA di bawah pimpinan Chua Soi Lek bukan semakin kuat, sebaliknya semakin malap dan pemalas. Kepimpinan Chua Soi Lek kelihatan terlalu lemah, tidak bertenaga dan terlalu mengikut kehendak Lim Guan Eng dan DAP. Apa-apa sahaja yang diutarakan oleh DAP serta Lim Guan Eng, pasti akan disambut dengan anggukan dan Chua Soi Lek sendiri kelihatan sangat berlebih-lebih mengangguk sambil mencium kepala lutut Lim Guan Eng.

Justeru di mana benarnya MCA di bawah Chua Soi Lek lebih utuh, lebih kuat dan lebih hebat berbanding semasa di bawah Ong Tee Kiat? Pilihanraya kecil di Tenang sendiri sudah membuktikan, Chua Soi Lek ditolak oleh masyarakat Cina sebaliknya masyarakat Cina di Labis semakin ramai yang menyokong DAP berdasarkan kepada undi golongan muda.

Apa yang dikatakan oleh Ong Tee Kiat tentang Chua Soi Lek memang ada asasnya... Chua Soi Lek tidak boleh dipercayai!!!

Ong Tee Kiat telah pun membuktikan siapa dia yang sebenarnya, semenjak mula dia bertanding di Kerusi Parlimen Ampang menentang Allahyarham Datuk Harun Idris pada pertengahan 1980-an lalu dan sememangnya dia mendapat dokongan kuat daripada masyarakat pelbagai kaum di Ampang dan sekarang di Pandan... sedangkan Chua Soi Lek, ditolak oleh masyarakatnya sendiri dan terlalu sangat bergantung kepada pengundi-pengundi Melayu yang turut mengejinya kerana TIDAK TAHU MALU dan berkulit tebal... nantikan sahaja apa nasib anak Chua Soi Lek di Labis pada PRU akan datang!!!!

Barangkali Setiausaha Agung MCA buta perut, buta mata dan buta hati untuk menilai antara Ong Tee Kiat dan Chua Soi Lek sebelum berlagak memberi amaran kepada bekas Presiden MCA yang digulingkan itu!!!!

0 comments

Jgn Percaya..UTUSAN MELOYA!!

Semua penuntut Malaysia di Mesir selamat
03/02/2011 1:58pm


KUALA LUMPUR 3 Feb. - Semua penuntut Malaysia di Mesir dalam keadaan sihat dan selamat dan berada dalam kumpulan besar serta mempunyai bekalan makanan yang mencukupi, kata Setiausaha Politik Perdana Menteri, Datuk Shahlan Ismail.

Sehubungan itu, beliau meminta ibu bapa para penuntut di tanah air supaya tidak bimbang kerana delegasi Malaysia yang diketuai Timbalan Menteri Luar, Senator A.Kohilan Pillay yang kini berada di Kaherah sejak Isnin sentiasa memantau keadaan semasa di negara yang sedang bergolak itu.

"Mereka semuanya Alhamdulillah selamat dan sihat, makanan semua ada cuma pergerakan terhad akibat daripada perintah berkurung yang dikenakan, itu sahaja.

Demonstrasi oleh rakyat Mesir setiap hari itu biasa, dan tidak menjejaskan pelajar,” katanya kepada Bernama ketika dihubungi hari ini. - Bernama


Aku teringat didepan aku berlaku hal ni..
ketika ada exhibition kat PWTC, kaunter pendaftaran menawarkan Utusan ngan percuma..yg mana ngan garangnya, ishhh saya tak baca ni, ngan mimik muka yg sangat meluatnya...

Pehh...aku akui, pempin2 PAS dan PKR telah berjaya dalam usaha "brain wash" rakyat Malaysia..dan aku tak pasti berapa ramai yg telah menjadi mangsa mereka!!

Yg aku pasti..Kamal Sanusi salah seorang darinya..mmm tapi dimana ko sekarang ya?

-aa

0 comments

BAHLOL ZIONIS DI MALAYSIA SUDAH MULA BERSUARA!!!!

Pengerusi Biro Antarabangsa PKR, Yusmadi Yusof menggesa Kerajaan Malaysia agar campurtangan dan menuntut perletakan jawatan Hosni Mubarak. Menurutnya, tindakan itu juga sama penting dengan operasi mengeluarkan pelajar-pelajar Malaysia dari Mesir, apatah lagi Malaysia adalah negara contoh dunia Islam. (KEDAH ONLINE)

Apa yang berlaku di Mesir, Tunisia, Jordan, Oman dan sekarang ini di Yaman adalah mengulangi semula apa yang berlaku di Iran, Iraq, Afghanistan, Lubnan dan beberapa negara lain. Atau dalam bahasa mudahnya, penglibatan Amerika Syarikat secara berterusan dalam mengawalselia negara-negara di dunia ini untuk menyelamatkan hemegoni negara adikuasa itu.

Majoriti Negara-Negara OPEC terletak di Timur Tengah dan menguasai jaluran serta laluan utama perdagangan laut. Keputusan OPEC untuk menaikkan harga minyak dan mengekalkan harga petroleum pada harga tertinggi, seandainya tidak dibentur akan menyebabkan ekonomi Amerika Syarikat lumpuh terus.

Oleh kerana itu, pentadbiran Washington perlu mengekalkan status-quo mereka sebagai polis dunia. Tindakan pantas perlu dilakukan untuk menyelamatkan Amerika Syarikat. Caranya ialah dengan mengawal beberapa buah negara di dalam OPEC dan jaluran perdagangan utama, seperti Terusan Suez. Atau dengan bahasa lainnya, memaksa penurunan harga minyak atau setidak-tidaknya menakut-nakutkan beberapa negara utama pengeluar minyak seperti Iran dan Arab Saudi yang berjaya dikepung dalam apa yang dikenali sebagai 'kebangkitan rakyat'.

Melakukan serangan ketenteraan ke atas Iran dan Arab Saudi, hanya akan menyusahkan Amerika Syarikat sendiri. Oleh kerana itulah, tekanan perlu dibuat dengan penguasaan sepenuhnya terhadap laluan yang membawa keluar hasil minyak negara-negara pengeluar utama itu.

Bagi yang bahlol dan membahlolkan, mereka begitu gembira dengan kemelut yang sedang melanda negara-negara Timur Tengah. Mereka mengucapkan syukur dan berterima kasih kepada Tuhan kerana telah memberikan petunjuk kepada negara-negara di mana mereka tidak boleh berkuasa dengan cara baik.

Walhal apa yang berlaku di Timur Tengah sudah sangat boleh dijangka. Amerika Syarikat dan Zionis Israel adalah pemain utamanya. Tunisia, Mesir, Jordan, Oman dan Yaman sudah pun berada dalam perancangan Amerika Syarikat agar kemelut dan kekacauan melanda, sekaligus mendorong kepada kemasukan mereka ke negara-negara tersebut sebagai MESSIAH. Kerajaan yang baru dilantik menggantikan kerajaan sedia ada, akan jauh lebih patuh kepada Amerika Syarikat seperti yang berlaku kepada Iraq dan Afghanistan.

Dek kerana itulah, agen-agen Zionis di Malaysia melihat perkembangan di Mesir dan Timur Tengah sebagai sesuatu yang memberangsangkan. Kononnya ia adalah tindakbalas rakyat walaupun sebenarnya tindakbalas itu terhasil daripada hasutan dan dakyah penjajah. Mereka mahu mengimport budaya tersebut ke Malaysia. Mereka mahu wujudkan suasana tidak aman yang membolehkan Amerika Syarikat dan Zionis Israel menjadi tuan di negara ini sekaligus membolehkan mereka menjadi proksi menerusi penggulingan kerajaan.

Dek kerana itulah, mereka cuba memperlihatkan kepada rakyat bahawa mereka adalah anti Zionis menerusi kempen UMNO-APCO, walhal sebenarnya mereka yang ingin membawa Zionis tulen masuk ke negara ini untuk dijadikan sebagai berhala yang disembah-sembah...

Buktinya, mereka seronok dan menganggap tunjuk perasaan di Mesir sebagai angkatan jihad!!!!

Sedangkan apa yang sedang berlaku di Mesir dan negara-negara Timur Tengah yang lain adalah disebabkan petroleum dan harganya yang enggan diturunkan oleh OPEC... SEMUDAH ITU!!!

2 comments

Tak Bagus Lagi Ke PLKN?

Anak sedara aku..balik bercuti dari salah satu kem PLKN. Saja ler dengor citer2nya..


Kabornya..kemnya ramai dari kaum cina, dan memang pada mulanya ada sedikit ketegangan kaum, tapi kemudian ianya jadi reda.


Pada org2 Melayu..semayang 5 waktu ditekankan, alhamdulillah. Pelajar2 India dan Cina ada program mereka trsendiri utk mereka dari segi keagamaan..yg beragama kristian disediakan bas utk ke gereja pada hari Ahad.


Dia citer..puak2 cina ni ramai yg tak mandi pagi, alasan mereka sejuk. Mereka juga gunakan toilet paper, alasannya tak nak sentuh najis. (aku kabor ler, dlm Islam pun begitu yakni sebelum mencuci ngan air sebaik2nya hilangkan najis ngan bahan2 yg kesat..dan pada masa ni toilet paper yg umumnya digunakan-cuma kerana kebiasaan kita langsung terus gunakan air maka tertib ni diabaikan)

Dia citer..puak2 cina ni tak pandai makan gunakan tangan. ( Org2 cina yg biasa ngan kehidupan org2 Melayu..pandai juga makan gunakan tangan)


Nampaknya..PLKN berjaya membuka "tirai2" yg mana menutupi sesama kaum. Rasanya ada dikalangan cina langsung tak pernah berinteraksi ngan org2 Melayu..gitu juga sebaliknya..masing2 ada prasangka masing2.


Bapa anak sedara aku ni juga kabor, tahun ni saja ada lebihan pemohon-3,000 org yg memohon tapi ditolak.


Ia juga sempat bersembang ngan seorang bapa kaum Cina yg sama2 menghantar anaknya- katanya "lagi jauh lagi baik..manyak kurang ajar..kita marahkan dia, dia marahkan kita balik -merujuk pada anaknya..


Nampaknya..PLKN telah menampakkan sumbangannya pada integrasi kaum dan pada rakyat Malaysia.


SYABAS..mudah2an segala kelemahan terus dibaiki dalam membentuk generasi yg lebih baik!!


Generasi2 baru berbangsa Cina dan India akan terus dibelengui oleh ketakutan2 dan perasaan perkauman yg diwarisi oleh keluarga mereka..khuatir budaya, bahsa, dan identiti bangsa mereka lupus dan hilang larut dalam MALAYSIA. Mereka masih mahu terus dikenali sebagai kaum Cina..kaum India. Mereka khuatir anak2 mereka jadi MELAYU..oopsss MALAYSIA.


Ikut sejarah versi mereka..kononnya CIna yg dahulu terokai Tanah Melayu, cuma hairannya Tok nenek mereka yg meneroka Tanah ni menamakan TANAH MELAYU, dan identiti Cina mereka sendiri telah hilang dan yg timbul ialah identiti MELAYU.


Alhamdulillah..ngan senario hari ni, citer2 yg mungkin yg hanya diciterkan secara sembunyi telah diciterkan secara terang2an...berbagai artikel telah ditulis (rujuk blog Lim KS) dan juga beberapa blog. yakni TANAH MELAYU mula2 diterokai oleh bangsa Cina, atau bangsa Cina telah datang lebih awal dari Melayu..( cuma aku tetap hairan walaupun diterokai lebih awal dari Melayu, tetap mereka namakan tanah ni TANAH MELAYU sebelum melayu datang)..


Opppss..baru aku faham, UMNO telah gelapkan dan menulis semula sejarah. Tanah ni sebenarnya bernama SEMENANJUNG TANAH CINA sambungan dari TANAH BESAR CINA..( tapi aku tetap gak hairan pasal tidak pula disebut oleh mana2 sejarah negeri cina maupun sejarah british- setahu aku le) Maharaja Cina pun iktiraf Melaka ngan menghantar Li Po dan Cheng Ho..mm mungkin Maharaja Cina pun tak tahu kut bahwa Melaka tu sebenarnya adalah sebahagian dari tanah besar cina. yg UMNO gagal gelapkan ialah Bukit Cina..satu2nya yg masih kekal sehingga hari ni.


Rakyat Malaysia berbangsa Melayu sebaliknya lebih akur dan taat pada apa saja sistem kerajaan..tidak ada sekolah khas sekolah Melayu..spt sekolah Tamil dan sekolah Cina.


memang benar..banyak juga terhakis identiti Melayu..spt bahasa Melayu dijadikan Bahasa Malaysia..pengetahuan tentang tulisan Jawi juga semakin pudar..adat budaya melayu banyak juga terhakis..kini hampir 100% Melayu telah jadi MALAYSIA...perkataan Melayu semakin hari semakin hilang ditelan zaman..malah ramai gak yg tak mahu mengaku Melayu..(mungkin ni yg dtakuti oleh org2 tua cina dan india- khuatir nanti semua ngaku Malaysia dan malu nak ngaku cina dan india- mereka lihat jelas ni telah berlaku di Indon,Thai dll negara dan perlekehkan adat budaya bangsa mereka sendiri)


-aa

0 comments

NENEK MOYANG HOTAK HANGPA!!!!!

Respons terhadap kata-kata Tun Dr. Mahathir bahawa Malaysia adalah 'Tanah Melayu' dan Melayu adalah teras negara ini, sangat menarik, terutama apabila ianya datang dari kelompok Pakatan Rakyat.

BACA MALAYSIAN INSIDER

Dan sudah tentunya wakil Melayu dalam Pakatan yang akan memberi respons pantas ialah MAHFUZ OMAR. Bagi menunjukkan yang dia bukan 'rasis', maka Mahfuz Omar mempertikaikan kenyataan tersebut, sekalipun tidak lama dahulu, dia juga mengungkapkan bahawa keturunannya bukanlah Melayu asal, tetapi Melayu kacukan.... aneh, makhluk ini tidak sedar apa yang diucapkannya sangat bertentangan dengan penentangannya. Mengapa dia jadi Melayu kalau dia tidak percaya bahawa Melayu adalah dominan di negara dan wilayah ini? Mengapa dia tidak menyandarkan bangsa atau keturunan bapanya yang datang dari Benua Kecil Kalinga atau menamakan sahaja dirinya sebagai Keling, bukannya Melayu.

Mahfuz tentu tidak tahu bahawa pengiraan keturunan adalah daripada Paternity bukannya Maternity... kecuali dalam kes Melayu apabila Melayu menyerap segala bangsa yang mahu bertutur dalam bahasanya, menjalani resam dan adat istiadat bangsa Melayu, hidup dengan cara Melayu, dan yang lebih penting, beragama Islam... kaedah termudah untuk diterima sebagai bangsa Melayu.... kaedah yang tidak digunapakai dalam bangsa-bangsa yang lain di dunia ini, kecuali Melayu!!!

Dan Mahfuz PALING BANGANG apabila menganggap kata-kata Dr. Mahathir itu bermaksud menafikan hak kaum lain di Malaysia... walhal, sepanjang 53 tahun Malaysia merdeka dan berlandaskan kepada Perlembagaan Persekutuan, Artikel 152 dan Artikel 153 secara jelas mengatakan, hak-hak dan kebebasan kaum lain selain Melayu bebas diamalkan dan tidak boleh disekat!!!!

Namun yang paling menarik apabila respons daripada Tony Pua, Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan yang mempertikaikan tentang persetujuan 'nenek moyang' dalam meletakkan teras Melayu dalam Perlembagaan Persekutuan. Menurutnya, tidak ada peruntukan di dalam Perlembagaan yang menyatakan seperti apa yang dinyatakan oleh Dr. Mahathir. Walhal, Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan, Raja-Raja Melayu sebagai payung negeri dan negara, Adat-Istiadat Melayu sebagai adat-istiadat rasmi kebangsaan dan agama Islam, iaitu agama yang dianuti oleh majoriti orang Melayu di negara ini sebagai agama rasmi negara, begitu jelas menujukkan Melayu telah diiktiraf sebagai dominan ketika Perlembagaan dirangka.

Memperkatakan tentang 'nenek moyang' seolah-olah ia merupakan perkara DOM-MAKHDUM, walhal Tony Pua sendiri hanyalah generasi ketiga atau keempat imigran yang datang ke Tanah Melayu yang belum pun sampai seratus tahun menjadi penduduk di salah sebuah wilayah Kepulauan Melayu ini.

Malah orang penting DAP seperti Chen Man Hin merupakan pendatang dari Cina yang dibesarkan di sini mengikut ibu bapanya, bukannya kelahiran Tanah Melayu pun!!!

Generasi Cina Peranakan yang sudah lebih 500 tahun berada di Tanah Melayu tidak sebising dan seberani puak-puak DAP mempersoalkan Melayu dan Tanah Melayu. Mereka kekal menerima Melayu sebagai teras negara ini walhal berbanding hampir 99.9% orang DAP adalah generasi kedua atau ketiga imigran yang masih belum 100 tahun berada di sini, begitu mempersoalkan dengan ungkapan 'nenek moyang' seolah-olah tempoh 100 tahun itu, sudah terlalu lama.

Dengar sahajalah Bahasa Kebangsaan mereka yang sangat daif sebagai membuktikan yang mereka masih 'baru' dan 'hijau' di wilayah ini!!!!

Secara tidak langsung, dapat dilihat tujuan utama mereka mempersoalkan kenyataan Dr. Mahathir adalah PENOLAKAN TOTAL MEREKA terhadap Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan, Agama Islam sebagai Agama Rasmi, Adat-Istiadat Melayu sebagai Adat-Istiadat Rasmi dan Raja-Raja Melayu sebagai Kepala Negeri dan Negara.

Ianya tidak ada kena-mengena dengan 1Malaysia atau Bangsa Malaysia kerana baik 1Malaysia mahupun Bangsa Malaysia, teras kedua-duanya tetap pada Artikel 152 dan Artikel 153 yang di dalamnya turut tidak menafikan hak kaum dan agama lain.....

1 comments

Dunia perlukan Anwar!! bukannya Malaysia!

Indeks harga makanan melonjak
MANILA 3 Feb. - Indeks harga makanan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mencapai paras tertinggi hari ini dan cuaca buruk di seluruh dunia, baru-baru ini boleh menyebabkan kos makanan meningkat lagi, satu isu yang telah pun mendorong mencetuskan protes di seluruh Asia Barat.

Meningkat buat tujuh bulan berturut-turut, Indeks Harga Makanan Pertubuhan Makanan dan Pertanian (FAO) hari ini mencecah paras tertinggi sejak rekod mula dicatat pada 1990, dan mengatasi paras tertinggi sebelum ini iaitu 224.1 pada Jun 2008, semasa krisis makanan 2007/2008.

"Angka terbaru itu jelas menunjukkan peningkatan harga makanan dunia belum reda.

"Harga tinggi itu dijangka berlarutan selama beberapa bulan lagi," kata ahli ekonomi FAO, Abdolreza Abbassian.

Lonjakan harga makanan kembali menjadi tumpuan selepas turut menjadi faktor yang memarakkan kemarahan rakyat yang membawa kepada kejatuhan Presiden Tunisia pada Januari lalu dan telah merebak ke Mesir dan Jordan. - Reuters


Aku yakin ramai pempin2 PAS dan ahli2nya takkan baca dan tahu hal ni..

Nampaknya "Anugerah Tuhan" perlu ke medan antarabangsa menurunkan harga2 makanan dan minyak..

Tapi heran juga ye, seseorng yg dikatakan sangat2 berpengaruh dan luas networknya..malah seorang pakar ekonomi yg disegani..apsal negara2 luar tak pernah panggil beliau mintak tunjuk ajar dan nasihat.

Hanya Hj Hadi, Nik Aziz, Khalid Ibrahim, Wan Azizah, Azmin , Nurul yg boleh jawab..

Lim Guan Eng gelak pecah perut..pasal dia sendiri tak pernah rujuk.
Karpal..lagi pecah perut gelak, guling2 ketawa..apa le Melayu2 ni, aku dah kabor Anwar tu peliwat...tapi lagi percaya utk aku bela dia.
Lim Kit ..go go Anwar..ha ha ha..

Kamal Sanusi..ohhh abangku!!

-aa

0 comments

Kenapa mereka ni tidak diciptakan saja jadi binatang!!!

Ketika Najib dan kerajaannya cuba sebaik mungkin dalam usaha memastikan keselamatan rakyat M'sia yg rata2nya org2 Islam di Mesir..para pemimpin Islam yg menjadi sebagai pembangkang masih berusaha menjadi isu terbabit sebagai modal kempen politik mereka.

Apakah tiada langsung keperihatinan mereka? Tiada langsung kerisauan? Tiada langsung hati perut lagi? Apa yg diingati ialah politik dan politik dan politik..kalau politik utk kesejahteraan rakyat tak pa le jugak tapi politik semata2 utk memburukkan Najib dan UMNO..awat la lagi teruk sangat!!

Pempin2 pembangkang yg bukan Melayu dan beragama Islam..dah pasti ler tak perkara. Peduli apa ma..

Mereka macam tak hati perut dah..sanggup jadikan isu diMesir..isu keselamatan pelajar2 di Mesir sebagai senjata politik mereka!!!

Bahkan semua org tahu..kerajaan M'sia tak pernah abaikan sesapa saja rakyat M'sia diluar negara jika ditimpa apa2 kesusahan dan malang..dari sejak dulu lagi..Rakyat M'sia, tak kira apa bangsa dan agama..walaupun ramai dikalangan mereka mengkritik kerajaan M'sia dan walaupun kritikan yg tidak berasas sekali pun!!

Baca ler je keratan Harakah brkenaan ulasan dan kata2 Mahfuz!!

Malaysia yg kini sedang menghadapi masalah kenaikan harga barang, minyak dan sekarang ni pula 4 negeri sedang dilanda banjir..mereka sibuk ngan impian mereka yakni menakluk PutraJaya, sibuk berkempen sana sini..satu lagi sibuk pasal perlantikan SUK baru..satu lagi sibuk pasal Melayu ni tuan atau tidak, Melayu ni pun pendatang..macam2.

Najib dan kerajaannya yg agak tempang sedikit kerana rakan2 sekutunya MCA, GERAKAN dah terikut2 tempo permainan politik DAP..dan MIC pula tengah sibuk ngan interloknya..

Najib ngan tertempang2 ni sibuk siang malam..untuk kekalkan keamanan, berusaha mengambil hati semua bangsa agar jgn gaduh dan bercakaran..berusaha menangani masalah dalaman yg semakin meningkat- harga barang, inflasi, harga minyak, minyak masak, pengangguran dll...berusaha keras cuba menjaminkan masa depan yg lebih baik-semada sosial maupun ekonomi.

Jihad Najib kah lebih Islamik, atau jihad Nik Aziz..atau jihad Anwar?? Jihad Nik Aziz lebih utamakan partinya dan dirinya..jihad Anwar lebih utamakan "hal kemaluannya" dan jawatan PMnya..


Pernahkah Anwar dan Nik Aziz memikirkan dan mendengar keluhan2 rakyat yg beragama islam di Malaysia yg ramai darinya "untung batu tenggelam, untung sabut timbul"..yg meletakkan harapan tinggi pada pempin2nya..masa depannya dan anak cucunya.


Tidakkah dalam hati Nik Aziz dan Anwar ada sedikit ihsan sebagai seorang Islam dan berbangsa Melayu yg brbudi pekerti- agar meringankan sedikit bebanan si Najib.

Bini si Najib pun leh jadi isu!!..udah2 ler tu. Bini orang tu..pandai2 ler laki dia jaga ma..

Usahlah jadi sama spesis spt ibu Mertua Kassim Selamat.."Kenapa engko tidak diciptakan saja sebagai binatang!!"


Nik Aziz dan Anwar..tahu le anak beranak dah kaya raya, 7 keturunan makan tak abis..tapi ingat la sama sekelian rakyat Malaysia ni!!

Kurang2 pempin UMNO ni, mereka kaya namun mereka mengkayakan juga ramai orang trmasuk pempin pembangkang..

-aa

0 comments

Thursday, February 3, 2011

KEMARUK NAK JADI CALON, SAM KETOT TELAN KEMENYAN!!!!

Thursday, February 3, 2011
Hasrat Abang 'Pen', Shamsul Iskandar 'Ketot' Mohd Akin untuk menjadi calon DUN Merlimau mewakili Pakatan Rakyat, nampaknya berhadapan dengan jalan sukar. Abang 'Pen' bukan sahaja ditentang kerana kerusi tersebut mempunyai status quo kepada PAS tetapi juga kerana Abang 'Pen' bukanlah orang tempatan.

Beberapa banner yang menentang pencalonan Abang 'Pen' sedang digantung dengan penuh meriah di DUN Merlimau. Ketua Pemuda PAS, Nasruddin Tantawi turut 'memberi amaran' kepada Abang 'Pen' agar tidak mengada-ngada untuk mencalonkan dirinya, sekalipun bertanding atas bendera PAS.

Para penyokong Abang 'Pen' begitu optimis akan dapat merebut kerusi itu dari tangan UMNO-BN kerana kepopularitian Abang 'Pen' khususnya yang melibatkan perkara BODOH, BANGANG DAN SERBA MEMBANGANGKAN. Abang 'Pen' diketahui merupakan antara pemimpin TERBANGANG yang pernah dilahirkan oleh AMK PKR, terutama sekali dengan perolehan jawatan Ketua AMK menerusi 'sua jubor' kepada Anwar Ibrahim untuk dipilih.

PAS merupakan parti terkuat dan lebih sistematik selain mempunyai tentera setia yang boleh dikerah pada bila-bila masa sahaja berbanding PKR yang hanya berlagak sombong tetapi kosong dan DAP yang sudah tentu tidak akan masuk campur di kawasan majoriti Melayu kerana sedar, mereka ditolak total oleh Melayu, terutama dengan perkembangan terkini di Pulau Pinang.

Selama ini, PKR banyak membodoh-bodohkan PAS dan menggunakan segala kemudahan termasuklah media PAS dengan bebas, kononnya atas nama Pakatan Rakyat tetapi sangat berkira apabila PAS hendak mengamalkan perangai yang sama bagi sebarang aset dan kemudahan PKR. PKR sebaliknya sekadar menghantar penasihat, bukannya tenaga kerja seperti yang dilakukan oleh PAS dalam setiap pilihanraya kecil melibatkan PKR.

Justeru tuntutan yang dibuat oleh Nasruddin Tantawi dilihat kena pada masanya, apatah lagi Shamsul Iskandar Mohd Akin, bukanlah boleh diharap - sama ada sebagai makhluk bernama manusia, apatah lagi sebagai pemimpin dan YB. Shamsul Iskandar Mohd Akin dilihat sebagai makhluk yang tidak tahu apa-apa tetapi sangat bijak mengampu, membodek dan membuat cerita yang enak-enak untuk didengar.

Berdasarkan pemerhatian, kebanyakan Melayu lebih rela PAS dan UMNO bertanding dalam setiap pilihanraya, memandangkan PAS dan UMNO sahajalah parti Melayu berbanding PKR yang bersifat caca-merba. Biarpun PAS dan UMNO secara permukaannya dilihat bergasak, namun persaudaraan Islam akan mengatasi segala-galanya.

Berbanding PKR yang terlalu kuat menyokong aktiviti jantan menjubor jantan yang dilihat bukan sahaja bertentangan dengan Islam, bahkan dalam mana-mana budaya di dunia ini selain budaya Soddom dan Gomorrah serta Pompeii yang telah pun dimusnahkan oleh Allah Taala.

Nampaknya Abang 'Pen' terpaksa meminta bantuan dari 'alam ghaib' bagi membolehkan dia bertanding di Merlimau. Silap-silap, dia kesurupan dan akhirnya menelan kemenyan dan bekas perasapnya kerana terlalu kemaruk hendak menjadi YB... almaklumlah, dia tu pun bukannya bijak sangat pun. Taik dengan ketul emas pun, dia tak dapat beza melainkan sesudah merasa dengan lidahnya!!!!

1 comments

PELAJAR MALAYSIA DI MESIR, DIBUNUH BERAMAI-RAMAI!!!!

Ibu bapa yang anak-anak mereka merupakan 11,300 pelajar Malaysia di Mesir, wajar BERDUKA dan BERGUNDAH-GULANA sekarang!!!! Ibu bapa pelajar Malaysia di Mesir, sudah sepatutnya menempah kubur, menyediakan duit untuk berkenduri doa selamat dan menyambut keranda-keranda yang akan dihantar oleh pesawat-pesawat asing ke negara ini.

Sebabnya, para pelajar Malaysia di Mesir, telah dibunuh beramai-ramai! Manakala pelajar-pelajar perempuan pula telah dirogol dan mayat mereka dibakar hangus menjadi abu.

Segala bentuk bantuan dan usaha yang dikatakan dilakukan oleh Kerajaan UMNO-BN seperti yang diuar-uarkan di dalam kebanyakan media, HANYALAH PEMBOHONGAN semata-mata. TIDAK ADA penghantaran pesawat-pesawat, sama ada MAS, AirAsia, pesawat pengangkut C-130 Hercules, mahupun Kapal Serbaguna Bunga Mas 5. Itu semua hanyalah cerita dongeng semata-mata!!!

Apabila berita yang mengatakan semua rakyat Malaysia di Mesir dalam keadaan selamat, ia sebenarnya adalah sebaliknya. Ramai pelajar Malaysia telah ditembak, dibunuh, disula, dipancung dan dirogol. Apabila Kerajaan Malaysia mengatakan, Jeddah akan menjadi pusat transit dan pengumpulan semua rakyat Malaysia di Mesir selain Maldives dan Abu Dhabi, ia hanyalah omongan kosong.... hakikatnya Kerajaan Malaysia tidak berbuat apa-apa pun dengan Najib Abdul Razak sedang bergembira menyambut Tahun Baru Cina di Kuala Lumpur.

Itu berita yang sedang disebarkan oleh sebahagian pihak yang rasa mereka akan gagal untuk menyeru rakyat Malaysia berkumpul dan berdemonstrasi esok di Jalan Tun Razak di hadapan bangunan Kedutaan Besar Amerika Syarikat. Ada yang berterus-terang menipu untuk menunjukkan kerajaan Malaysia adalah kejam. Ada juga yang berselindung-selindung dengan menyatakan sokongan terhadap kekacauan yang berlaku di Mesir.

Sedangkan pada masa yang sama, jaminan daripada Kedutaan Besar Malaysia di Mesir adalah SEMUA RAKYAT MALAYSIA SELAMAT dan tidak dicederakan. Berita tentang pelajar perempuan Malaysia dirogol dan pelajar lelaki dicederakan, hanyalah cerita bohong. Begitu juga dengan cerita seorang pelajar lelaki mengalami kecederaan setelah terkena tembakan peluru getah sewaktu keluar untuk mencari makanan di Mansuriah, juga tidak berasas sama sekali!!!

Blogger-blogger Pakatan Rakyat sedang berusaha meracun rakyat Malaysia untuk bangun memberontak seperti yang berlaku di Tunisia, Mesir, Jordan, Oman dan sekarang ini, Yaman. Mereka memberikan cerita yang baik-baik tentang rusuhan tersebut, sekalipun mereka sedar, rusuhan seperti itu akan menyebabkan negara-negara terbabit akan berada di bawah tapak kaki Amerika Syarikat dan Zionis Israel secara langsung. Mereka bagaimanapun menyalahkan kerajaan kerana lambat bertindak untuk menyelamatkan dan mengeluarkan rakyat Malaysia, tetapi mereka mendiamkan diri tentang punca sebenar rakyat Malaysia perlu diselamatkan...

Kalau benar rusuhan tersebut baik di Mesir, mengapa pula rakyat Malaysia perlu dikeluarkan? Biarkan saja mereka di sana. Setidak-tidaknya mereka boleh membantu rakkyat Mesir!!! (BACA HARAKAH DAILY)

BODOH BAHLOL!!!!

Tidak ada satu pun reformasi yang dilaung-laungkan, baik untuk sesebuah negara!!!

Tidak ada satu kekacauan pun yang mendatangkan kebaikan kepada rakyat!!!!

Tidak ada satu pun tunjuk perasaan yang akan berakhir secara aman sungguhpun ianya adalah tunjuk perasaan aman!!!

Contoh terbaik adalah Indonesia... sungguhpun berjaya menumbangkan Sueharto, namun jutaan rakyatnya bercerambah di Malaysia mencari rezeki sekalipun sudah lebih 13 tahun peristiwa reformasi berlangsung... masih tidak ada pembaikan ketara dalam semua sudut termasuklah ekonomi, sosial dan agama di Indonesia melainkan cakap saja pandai, hujah sahaja hebat tapi hari-hari merayap masuk ke Malaysia secara haram dengan jumlah yang bukan sedikit...

Mujurlah Malaysia ini mudah diceroboh... kalaulah Malaysia benar-benar mengamalkan undang-undang Zionis seperti yang digambarkan oleh blogger-blogger Pakatan Rakyat, barangkali setiap hari ribuan rakyat Indonesia mati berkaparan di permukaan laut akibat dibedil dan dimamah peluru tembaga serta timah pasukan keselamatan!!!

9 comments

AZAHAR IBRAHIM DITIMPA BALA DOA NIK AZIZ!!!

Ada puak PAS yang sangat percaya, kemenangan Azahar Ibrahim adalah satu bala bencana buat anak bekas ADUN Tenang itu. Kekalahan PAS yang sangat menyakitkan kerana bukan sahaja tidak dapat merampas kerusi Tenang, sebaliknya kehilangan majoriti besar, menyebabkan puak-puak ini melihat perubahan angin monsun yang membawa hujan lebat di selatan Semenanjung sebagai bala hasil doa Nik Abdul Aziz.

Dipersoalkan adalah KEBANGANGAN pengundi-pengundi Tenang yang tetap memilih UMNO meskipun banjir melanda sehingga 60,000 orang terpaksa dipindahkan. Tak sangka pula, penduduk Tenang seramai itu. Kata puak itu, selama 53 tahun, UMNO-BN tidak berbuat apa-apa kepada prasarana Labis dan Segamat, termasuklah Tenang. Itu sebab, hujan turun sahaja, kawasan tersebut mengenang air banjir.

UMNO kejam dan jahat kerana membiarkan penduduk di Tenang tenggelam dan lemas dalam banjir!!!

BACA SAHAJALAH DI SINI UNTUK ANDA KETAWA SINIS...

Secara jelas, puak ini sebenarnya mewakili GOLONGAN PEMBODOH DAN SANGAT BODOH atau lebih tepat lagi KATAK DI BAWAH TEMPURUNG. Fenomena cuaca tidak menentu sedang melanda dunia akibat pemanasan global. Punca utama adalah penebangan hutan dan penghasilan karbon dioksida secara berlebihan.

Seluruh dunia sedang menghadapi ancaman cuaca tidak menentu. Kawasan pengeluaran makanan utama seperti gandum, beras, jagung, oat, sekoi, barli dan kentang, turut diancam cuaca tidak menentu, menjadikan bekalan makanan di seluruh dunia sedang menghadapi bahaya catuan.

Ia tidak ada kena-mengena dengan DOA NIK ABDUL AZIZ, bahkan ia adalah sangat bertepatan dengan peringatan Allah Taala yang terakam di dalam al Quran apabila Dia berfirman, kedatangan kiamat dipercepatkan dengan hasil tangan manusia terhadap alam....

Barangkali pembongak PAS yang sangat keliru antara agama dan parti politik itu tidak faham apa sebenarnya yang difirmankan oleh Allah Taala... almaklumlah, apa-apa yang diajarkan oleh Nik Abdul Aziz adalah daripada laduni dan ilham mutma'innah...

Amerika dilanda ribut salji yang sangat teruk. Antartika kehilangan iceberg dan pencairan yang berlebihan berbanding sedekad lalu. Lubang pada ozon di Artik bertambah besar berbanding tempoh yang sama pada tahun lalu. Eropah turut dilanda cuaca sejuk yang melampau. Banjir besar di China dan Australia....

Adakah doa Nik Abdul Aziz juga mengenai tempat-tempat sebegitu?

Hiduplah di bawah tempurung. Perintah pertama Allah Taala, IQRA' langgarlah dan perlekehkan dengan semahu-mahunya sehinggakan apa yang berlaku semuanya dikaitkan dengan kepercayaan hawa nafsu....

Dan tidak pula dikatakan, setiap tahun Kelantan yang banjir dan memerlukan bantuan daripada Kerajaan Pusat adalah akibat daripada faktor-faktor yang dihujahkan? Tidak pula dikatakan PAS Kelantan kejam kerana membiarkan rakyatnya mati, lemas, rumah tenggelam, buku basah, pokok getah tak boleh ditoreh, buah kelapa sawit tak boleh dikait dan sebagainya sedangkan para pemimpin PAS sibuk mengira duit dalam tabung amal yang belum cukup untuk memenuhi akaun peribadi masing-masing tanpa mereka berbuat apa-apa untuk rakyat Kelantan pun?

Ada dengar sebarang pembinaan projek saliran atau tebatan banjir yang melibatkan kerajaan negeri Kelantan tanpa pembabitan Kerajaan Pusat di Kelantan? Projek mendalamkan muara Sungai Kelantan itu pun, tidak langsung dibuat sepanjang 20 tahun Nik Abdul Aziz mentadbir Kelantan... barangkali doanya agar muara Sungai Kelantan itu dalam secara semulajadi, masih belum diperkenankan oleh Allah Taala kut?

PAS sangat malang kerana ahli-ahlinya adalah dari jenis yang gemar bercakap tetapi tak gemar mengaji dan mengkaji. Mereka sekadar mengkaji dan mengaji macam mana nak kalahkan UMNO tetapi mereka enggan mengaji dan mengkaji bagaimana hendak memperbanyakkan ilmu di dada... itulah sebabnya, hujah-hujah mereka kelihatan sangat bongok dan serba membongokkan!!!!

Islam apa yang bongok dan membongokkan itu? Islam PAS barangkali?

5 comments

Blog Archive

Labels