IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, July 25, 2011

RAIS TERPAKSA SOKONG KEKARUTAN HISHAMUDDIN.. DAH ROSAK, MAKIN NAK DIJAHANAMKAN!!!

Monday, July 25, 2011
Majlis Perundingan Media... sedap nama yang diberikan. Matlamatnya pun menarik dan dilihat mampu menahan segala asakan Pakatan Rakyat. Namun apabila diperhalusi, ternyata ia tidak lebih daripada cubaan 'pihak-pihak tertentu' untuk menutup kelemahan yang dipamerkan dengan bantuan Rais Yatim, Menteri Penerangan.

Jadah apa, baru sekarang sibuk nak pinggirkan portal-portal berita? Bukankah portal-portal berita itu juga yang dihalakan bila ada masalah? Bukankah ada PEGAWAI HISHAMUDDIN yang sangat BANGGA apabila wawancaranya dengan portal berita yang sah-sah KEKUATAN MEDIA PAKATAN RAKYAT, sehingga diulang-ulang dan disiarkan semula di blognya?

Kerosakan yang dibuat telah terlalu lama. Dan sekarang, baru teringat nak hapuskan portal berita? Baru teringat nak pinggirkan portal berita? Baru cari jalan macam mana nak lariskan suratkhabar?

SUDAH TERLAMBAT!!!

Sekarang adalah zaman di mana akhbar yang menggunakan kertas sudah ketinggalan, sudah dianggap sebagai tinggalan tamaddun purba! Sekarang adalah zaman ON-LINE. Zaman di mana segala maklumat bergerak sepantas mungkin dan tidak menunggu sekurang-kurangnya 12 jam untuk membacanya. Zaman di mana manusia tidak mahu lagi membaca maklumat terlewat 24 jam seperti yang diinginkan oleh Menteri berkenaan!

Baru sekarang nampak BLOG 'BOLEH DIPERGUNAKAN'?

SUDAH TERLAMBAT!!! (entah penasihat bangang manalah yang menasihati menteri ni dengan cerita yang salah)

BLOG adalah pendapat peribadi. Walaupun blog menyalurkan maklumat, tetapi blog tidak boleh mengambilalih tugas media profesional. Blog adalah suara marhein yang tidak mengikut saluran protokol, birokrasi dan red-tape. Blog adalah pandangan rakyat biasa yang memangkah kertas undi, bukannya jentera kerajaan yang ditutup mulut, dijahit lidah dan jari-jari tangan diikat untuk mengikut sahaja berita-berita yang ingin dipersembahkan oleh pihak berkuasa!

Wahai MENTERI DALAM NEGERI!!!

Apa yang majoriti rakyat mahukan adalah penguatkuasaan undang-undang, bukannya tindakan-tindakan bodoh seperti yang dipamerkan sekarang. Menyekat portal-portal berita, sama ada portal-portal luar negara, mahupun pro-pembangkang dalam negara ini, tidak lebih daripada memperlihatkan KETAKUTAN Menteri tersebut kerana kegagalannya memikul tugas.

Segala macam undang-undang yang ada, mengapa tidak digunakan untuk menangkis berita yang disiarkan oleh portal-portal berita tersebut sekiranya mereka tidak menyiarkan yang betul dan memutar belitkan fakta? Mengapa SINGAPURA BOLEH MELAKUKANNYA sehingga puak-puak yang menentang kerajaan dengan menyiarkan berita palsu, menjadi muflis dan tidak boleh langsung bersuara? Mengapa Malaysia tidak boleh melakukannya sedangkan undang-undang di Malaysia SAMA SAHAJA dengan undang-undang Singapura?

Dan kalaupun nak tunjukkan KONONNYA berani bertindak, sekadar bertindak ke atas blog penyokong parti sendiri... kecuali RAIS YATIM!!!

Apakah ini sebenarnya cubaan untuk merosakkan lagi UMNO?

Kalau dari awal tidak dicantas, baru sekarang, setelah keadaan memburuk, baru nak buat MAJLIS PERUNDINGAN MEDIA dengan meletakkan blog sebagai bidak-bidak yang akan berjuang untuk Menteri-Menteri dan pegawai-pegawai Menteri sebegini?

Tolol benarlah sesiapa sahaja yang memberi cadangan dan mempersembahkan kertas kerja untuk pembentukan Majlis Perundingan Media ini!!!

Tindakan mereka semakin menyusahkan UMNO dan Barisan Nasional untuk menang pada PRU13 nanti!!!

0 comments

SUHARDI MAT ISA DIBURU POLIS KERANA MENIPU!!! TAHNIAH!!!!

Suhardi Mat Isa, pelakon yang cuba mencetuskan gelombang huru-hara pada 9 Julai lalu ketika demonstrasi di tengah-tengah Kuala Lumpur, kini sedang diburu oleh pihak polis. Dia merupakan salah seorang daripada beberapa orang yang lain, termasuklah Mat Sabu yang cuba memburuk-burukkan imej polis.

Lelaki berbini dua itu dalam visual yang menarik, berpura-pura terkena sawan dan meninggal dunia. Persediaan yang dilakukan oleh seorang pembesar PAS, menugaskan seorang jurugambar yang sememangnya menerima peruntukan besar untuk menjalankan kerja-kerja menipu bagi merakamkan lakonan tersebut sebelum menyiarkannya di blog-blog Pakatan Rakyat.

Kebetulan pula, seorang lagi penunjuk perasaan Pakatan Rakyat meninggal dunia akibat komplikasi jantung di KLCC. Gambar Suhardi digunakan untuk mengatakan tindakan polis telah menyebabkan Baharuddin Ahmad terbunuh akibat asap gas pemedih mata dan pancutan air kimia.

Paling menarik apabila ada blog yang menunjukkan gambar 'Baharuddin Ahmad' sedang berdoa sejurus sebelum 'kematiannya' dengan pembesar suara dipegang oleh seorang 'Cina' yang akhirnya terbukti, seekor lagi Melayu barua!

Gambar-gambar itu beredar untuk tempoh 24 jam sebelum pendedahan sebenar dibuat, sekaligus menafikan yang Baharuddin Ahmad adalah Suhardi Mat Isa.

Dan selepas pendedahan tersebut, Suhardi Mat Isa 'hilang' dan berita tentangnya juga tidak diperkatakan lagi oleh pencacai-pencacai Pakatan Rakyat. Sebaliknya, sentimen cuba dinaikkan dengan cerita Baharuddin Ahmad.

Bagaimanapun, selepas pihak polis memaparkan visual yang menunjukkan Baharuddin Ahmad sedang berlari, sekaligus membenarkan kenyataan rasmi sebelum itu bahawa Baharuddin Ahmad terbunuh akibat komplikasi jantung, bukannya wasap gas pemedih mata seperti yang didakwa, bahkan pihak polis juga tidak melepaskan gas pemedih mata, pencacai-pencacai Pakatan Rakyat hanya mampu membesar-besarkan dan membangga-banggakan cerita tentang 'Doktor Kehormat' yang diberikan oleh Ambiga kepada Baharuddin Ahmad sekalipun anugerah tersebut tidak memberikan sebarang impak kepada Baharuddin Ahmad, sama ada dia masih hidup, apatah lagi sesudah dia mati...

Tahniahlah buat Suhardi Mat Isa... cuma harap-harap selepas ini, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Teresa Kok, Tony Pua, Sivarasa Rasaiah dan nama-nama yang lain, akan menyediakan pertolongan terbaik untuknya...

Bagaimanapun, seperti yang dijangka, Suhardi Mat Isa akan menjadi seorang lagi mangsa untuk politik Pakatan Rakyat!!!

0 comments

POLIS GAGALKAN CUBAAN MENCEDERAKAN ABDUL HADI AWANG!!!

Demonstrasi BERSIH 2.0 telah lebih 2 minggu berlalu. Pakatan Rakyat mencanangkan yang mereka telah berjaya. Majoriti rakyat Malaysia yang anti-BERSIH juga mewuar-uarkan yang mereka telah berjaya menyekat anasir-anasir subversif yang cuba mengganggu ketenteraman negara menerusi demonstrasi seperti yang ingin dianjurkan oleh Pakatan Rakyat dengan jenama BERSIH.

Namun sedarkah kita bahawa ada satu rancangan besar yang berjaya DIGAGALKAN oleh polis sewaktu BERSIH 2.0?

Ramai yang mengetahui, sebahagian besar daripada peserta demonstrasi BERSIH 2.0 adalah ahli-ahli PAS. Malah para pemimpin PAS menerusi media-media kawalan mereka telah menyeru ahli-ahli PAS agar turun beramai-ramai untuk menyertai BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu.

Seperti yang berlaku kepada Suhardi, si pelakon sawan yang melakonkan watak MATI pada sebelah pagi dan menjelang petang, sudah menjadi penghasut, ada satu lagi lakonan yang jauh lebih besar impaknya berbanding lakonan Suhardi yang kurang meyakinkan.

Lakonan besar tersebut melibatkan Abdul Hadi Awang!

Ada sumber yang memberitahu, ada perancangan untuk MENCEDERAKAN Abdul Hadi Awang pada hari demonstrasi berkenaan. Tujuannya tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menaikkan sentimen para demonstrator. Demonstrasi tersebut sepatutnya berlangsung selama dua hari dan seandainya sentimen berjaya ditingkatkan dengan penyertaan lebih ramai manusia, maka ia akan menepati REVOLUSI seperti yang dilaung-laungkan oleh Anwar Ibrahim.

Ambiga, Anwar Ibrahim, Mat Sabu dan Teresa Kok tidak relevan untuk menarik lebih ramai penyertaan dan memanjangkan demonstrasi berkenaan, sebaliknya tumpuan utama adalah Abdul Hadi Awang.

Tindakan pantas pihak polis, menggagalkan rancangan hodoh itu. Peningkatan sentimen gagal dilakukan. Malah di luar daripada rancangan yang telah diaturkan oleh pihak-pihak terbabit, Abdul Hadi Awang MEMUJI PIHAK POLIS yang telah memberikan layanan baik kepadanya sepanjang dia ditahan.

Dek kerana itulah, untuk memastikan orang ramai marah, cerita kononnya Anwar Ibrahim menjadi sasaran untuk dibunuh dikeluarkan dengan bukti-bukti yang hanya budak tadika sahaja boleh terima, apatah lagi dalam video yang dipaparkan selain penjelasan mula-mula oleh bodyguard Anwar, kecederaan Anwar Ibrahim bukanlah disebabkan serangan polis ke atas Anwar Ibrahim, sebaliknya tercedera sewaktu berpusu-pusu untuk keluar dari kawasan berkumpul di tempat sempit.

Malangnya, sentimen yang diharapkan, masih gagal. Majoriti rakyat Malaysia tidak memberikan respons terhadap hasutan PKR.

Justeru, ahli-ahli PAS sebenarnya perlu sentiasa berwaspada dan menjaga keselamatan Abdul Hadi Awang. Dalam keadaan sekarang, macam-macam yang boleh dilakukan demi mendapatkan apa yang dihajati. Kalau di Norway, penyokong gerakan kiri cuba mencetuskan gelombang Perang Salib baru dengan membunuh dan meletupkan rakyat Norway sendiri semata-mata kerana kebenciannya terhadap Islam dan umatnya, di Malaysia, puak-puak berkenaan juga sebenarnya tidak mempunyai banyak perbezaan berbanding pengganas KRISTIAN di Norway itu!!!

0 comments

DAP DAH BERGERAK, ANWAR JADI UMPAN!!!

Jeff Oii ketika upacara menyalakan lilin untuk memperingati kematian Teoh Beng Hock di Pulau Pinang semalam berkata, kematian Teoh Beng Hock akan meletakkan Putrajaya dalam masalah besar memandangkan sepanjang pentadbiran Najib Abdul Razak, pelbagai masalah telah berlaku termasuklah kematian Teoh Beng Hock.

Dan secara umumnya, DAP menolak kesimpulan yang dibuat oleh RCI bahawa Teoh Beng Hock mati disebabkan membunuh diri, bukannya dibunuh sebagaimana yang sangat diinginkan oleh DAP.

Menariknya apabila Ean Yong Hian Wah turut menolak kesimpulan RCI itu dan berkata, laporan yang dikeluarkan telah menyebabkan imej DAP tercemar.

Tanpa disedari, segala perhatian banyak dialihkan kepada Anwar Ibrahim dan PAS. DAP sentiasa berusaha menghalakan seluruh perhatian dan seluruh serangan ke atas Pakatan Rakyat diberikan kepada Anwar Ibrahim dan PAS.

Dengan kata lain, Anwar adalah umpan utama, manakala PAS adalah umpan yang mampu melupakan segala serangan terhadap DAP kerana PAS menggunakan elemen agama dan sebarang elemen agama akan sentiasa menarik perhatian untuk diulas.

DAP sedang bergerak menggunakan isu Teoh Beng Hock dengan bantuan Majlis Peguam. Dalam sehari dua ini, DAP akan terdedah untuk serangan dari pro-UMNO-BN. Namun dalam tempoh yang sangat singkat, mereka akan berjaya mengalihkan tumpuan serangan tersebut daripada isu Teoh Beng Hock kepada kerenah Anwar Ibrahim dan PAS.

Anda tidak percaya? Tunggu dalam sehari dua ini!!!

0 comments

KENAPA MAJLIS PEGUAM TIDAK SIBUKKAN PEMBUNUHAN SOSILAWATI?

Perhatikan bagaimana reaksi yang ditunjukkan oleh Majlis Peguam terhadap kematian Teoh Beng Hock yang dirumuskan sebagai membunuh diri. Perhatikan juga bagaimana Majlis Peguam bertindak bagi pihak DAP untuk menyalahkan SPRM dan Kerajaan Malaysia atas tindakan Teoh Beng Hock membunuh diri. Dan akhir sekali perhatikan juga bagaimana LAYANAN YANG DIBERIKAN oleh Majlis Peguam kepada kes pembunuhan kejam Datuk Sosilawati Lawiyah bersama tiga orang rakannya yang lain oleh bekas ahli Majlis Peguam sendiri!!!

Dari awal kewujudan kes pembunuhan kejam melibatkan perbuatan ahli Majlis Peguam itu, sehinggalah sekarang, Majlis Peguam kurang memberikan respons. Barangkali salah satu sebab mengapa Majlis Peguam kurang memberikan respons adalah kerana yang tertuduh sekarang adalah bekas ahli mereka sendiri manakala yang dibunuh dengan kejam sehingga mayat mereka dilupuskan tanpa sebarang kesan, bukannya ahli DAP.

Kalau hendak dikatakan Majlis Peguam bertindak rasional kerana enggan mencampuri urusan perundangan yang sedang berlangsung bagi kes tersebut, Majlis Peguam telah berulang-ulang kali mencampuri kes perundangan yang melibatkan Teoh Beng Hock dan yang paling ketara adalah kes Anwar Ibrahim.

Majlis Peguam sibuk membicarakan tentang ketelusan dan keadilan, tetapi Majlis Peguam sendiri tidak pernah mengamalkan ketelusan serta keadilan dalam kes-kes yang melibatkan ahli-ahli mereka. Paling lebih pun, Majlis Peguam hanya mampu mengutarakan jumlah ahli yang telah dibuang dan dipecat daripada menjadi ahli kerana terlibat dalam kesalahan undang-undang.

Sangat berlawanan dengan perjuangan Majlis Peguam menuntut keadilan bagi Teoh Beng Hock yang telah membunuh diri, berbanding Sosilawati Lawiyah yang dibunuh oleh seorang bekas peguam yang pada ketika melakukan jenayah kejamnya, masih lagi merupakan salah seorang ahli Majlis Peguam.

Kalau pemidang digantung di bangunan Majlis Peguam, mengapa tiada pula tuntutan atau perbuatan yang serupa yang boleh dikaitkan dengan keadilan terhadap Sosilawati dan ketiga-tiga orang kawannya yang dibunuh serta mayat mereka dilupuskan oleh suspek?

Hanya kerana yang menjadi mangsa bukan ahli DAP?

0 comments

HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN TIDAK LAYAK LAGI UNTUK SEBARANG JAWATAN KERAJAAN!!! SILA LETAK JAWATAN!!!

Tiada kata secantik bahasa, tiada gambar seindah lukisan...

Itu hanyalah kata-kata retorik. Hakikatnya, muka yang baik, mulut yang luas, ketawa yang berdekah-dekah tidak melambangkan bahawa seseorang itu layak untuk menjawat jawatan besar dalam kerajaan. Ditambah pula dengan masalah demi masalah yang dibawa dari satu kementerian ke satu kementerian yang dimenterikan.

Itulah Hishamuddin Hussein Onn...

Kelemahannya sebagai Menteri Belia dan Sukan, mungkin tidak banyak diperkatakan. Kelemahannya sebagai Menteri Pelajaran juga kurang diperhatikan walaupun mereka yang terlibat dengan industri yang berkait rapat dengan Kementerian Pelajaran pada zaman Hishamuddin Hussein mengeluh tentang pelbagai masalah. Belum lagi kakitangan Kementerian Pelajaran, termasuklah guru-guru yang sebahagian besarnya bertukar menjadi penyokong pembangkang hanya semata-mata kerana kerenah Hishamuddin Hussein Onn AKIBAT juak-juak yang ada di sekelilingnya.

Namun apabila Hishamuddin Hussein Onn menjadi Menteri Dalam Negeri, segala keburukan yang terkumpul, mula keluar. Terlalu banyak cerita. Dan terlalu banyak kaitan dengan Menteri yang seorang ini. Terlalu banyak cerita tentang para penasihat serta orang di sekelilingnya yang menjadikan Hishamuddin kelihatan seperti seorang menteri yang sangat lemah, tidak ubah seperti Nik Aziz Nik Mat yang hanya menjadi lambang Menteri Besar, sedangkan tugas-tugas Menteri Besar Kelantan dijalankan oleh orang lain.

Dan apabila Hishamuddin Hussein Onn selaku Menteri bercakap mendahului pihak polis dalam isu BERSIH 2.0, semakin ramai yang membuka mata dan semakin sedar bahawa Hishamuddin dan orang-orang di sekelilingnya tidak layak berada dalam kabinet negara. Kehadiran mereka umpama barah yang bukan sahaja mengancam kelangsungan hidup UMNO tetapi juga keselamatan rakyat seluruh negara tanpa mengira sebarang parti yang mereka pilih sewaktu pilihanraya.

Perangai dan kerenah pegawai-pegawai serta para penasihatnya juga sangat menjolok mata. Ada yang tidak segan silu mengugut golongan yang menghentam Hishamuddin dengan kuasa yang ada pada mereka. Sekalipun tidak berterus-terang akan menggunakan kuasa KDN, tetapi dengan jawatan yang mereka pegang sekarang, ia merupakan satu bentuk peras ugut yang tidak sepatutnya dilakukan oleh pegawai-pegawai kepada Menteri Keselamatan Dalam Negeri.

Yang anehnya masalah jenayah sebenar tidak ditangani dengan sebaik-baik dan seikhlas-ikhlasnya tetapi yang diperkatakan dan dipersoalkan adalah pihak yang dilihat boleh menyebabkan imej dan kredibiliti Hishamuddin Hussein Onn gugur dan dilenyek-lenyek oleh tapak kaki orang ramai. Puak-puak ini sangat takut sekiranya Hishamuddin Hussein Onn kehilangan jawatan dan kuasa.

Dalam bahasa yang lebih mudah, penjenayah tidak diburu dan dibanteras, tetapi yang diburu dan cuba disenyapkan adalah golongan yang menegur kelemahan kepimpinan Hishamuddin Hussein Onn serta perangai HARAMJADAH beberapa orang pegawai Hishamuddin!!!

Justeru untuk menyelamatkan negara ini daripada dimusnahkan, maka Hishamuddin Hussein Onn perlu melepaskan jawatannya dan tidak terlibat dengan sebarang urusan pentadbiran negara lagi. Apabila Hishamuddin Hussein Onn melepaskan jawatannya, bermakna pepijat yang ada di sekeliling Hishamuddin Hussein Onn juga dapat disingkirkan daripada memberi gambaran buruk kepada UMNO dan pentadbiran negara KERANA PEPIJAT-PEPIJAT inilah yang sebenarnya menjadi duri dalam daging dalam bentuk tubuh badan HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN!

Ramai yang mengatakan, kelemahan yang ditunjukkan oleh Hishamuddin Hussein Onn dalam menjalankan tugasnya selaku Menteri Dalam Negeri adalah DISENGAJAKAN.

KECUALI Hishamuddin Hussein Onn benar-benar menjalankan tugas selaku Menteri Dalam Negeri mengikut sumpah kabinetnya, kalau tidak... SILA BERAMBUS DARIPADA JAWATAN ANDA SECEPAT MUNGKIN!!!

0 comments

PUAK NI KALAU DIBIARKAN, MEREKA AKAN JADI PEMBULI BESAR YANG TIDAK BERHATI PERUT!!!

Seorang penghuni sebuah rumah pangsa berjaya merakamkan perbuatan kejam seorang lelaki dan wanita menyeksa seekor anak kucing. Anak kucing malang yang dipegang pada bahagian ekornya oleh wanita kejam tersebut direndam di dalam lopak air berulang-ulang kali. Kepala anak kucing berkenaan dibiarkan terendam di dalam air. Apabila anak kucing tersebut mendongakkan kepalanya semula, wanita kejam tersebut akan memastikan haiwan itu kelemasan sekali lagi.

Perbuatan tersebut dilakukan berulang-ulang kali. Dan apabila sudah puas, pasangannya mengambil anak kucing berkenaan dan mencampakkannya ke dalam lopak air tersebut dari jarak satu meter.

Itu perbuatan yang dapat kita saksikan!

Bagaimana pula dengan puak-puak itu di negara ini?

Sebenarnya kalau diperhatikan dan dinilai dengan sebenar-benarnya, kita akan dapati, anak kucing itulah kita. Nasib anak kucing itulah, nasib kita. Puak-puak itu sedang merendam kita dan membiarkan kita menghirup nafas untuk seketika sebelum merendam kepala kita semula ke dalam 'air'.

Hanya masa yang akan menentukan bilakah masanya kita semua akan dilemparkan dengan sepenuh-penuh kekuatan seperti yang dilakukan oleh lelaki yang menjadi pasangan wanita kejam di dalam video di bawah.


0 comments

Sunday, July 24, 2011

PERUSUH TANGKAP POLIS DAN GANTUNG... INILAH DEMOKRASI!!!

Sunday, July 24, 2011

Sekumpulan penunjuk perasaan telah menangkap seorang 'anggota polis' yang berpakaian biasa dan menggantungnya di perancah. Anggota polis tersebut hampir ditelanjangkan. Orang ramai yang berada di tempat kejadian mengeluarkan telefon bimbit dan perakam video untuk merakamkan kematian tersebut. Seorang juruvideo bercakap pada permulaan klip dengan berkata, "Hama 04-06, lelaki yang menjadi pengintip ditangkap bersama-sama senjata."

Duta Amerika Syarikat ke Syria telah melawat bandar Hama pada hari Khamis 7 Julai 2011 lalu sebagai sebahagian daripada apa yang dipanggil oleh Amerika Syarikat sebagai usaha untuk menunjukkan sokongan Amerika Syarikat kepada perjuangan rakyat Syria untuk demokrasi.

Lawatan Robert Ford, duta Amerika Syarikat ke Syria disifatkan sebagai menunjukkan sokongan tidak berbelah bahagi Amerika Syarikat kepada rakyat Syria yang menunjukkan hak mereka untuk berubah, beritahu jurucakap Jabatan Negara Amerika Syarikat, Victoria Nuland.

Agak-agaknya, apalah yang akan dicakapkan oleh Amerika Syarikat jikalau BERSIH 2.0 akan bertukar menjadi kekacauan pada 9 Julai lalu? Adakah para penyokong Pakatan Rakyat akan kembang punggung dan hidung dengan pujian Amerika Syarikat itu?

Tidak menghairankan kerana para penyokong Pakatan Rakyat sangat gembira dengan amaran Malaysian Chronicle tentang KEBODOHAN UTUSAN MALAYSIA kerana mencabar ZIONIS, KRISTIAN dan CINA!!!

0 comments

PEMUDA UMNO ADALAH PEMBUNUH SEBENAR UMNO DAN NAJIB ABDUL RAZAK!!!

Suka atau tidak, UMNO-BN sedang berhadapan dengan cabaran yang paling besar dalam sejarah kewujudan parti tersebut pada PRU13 akan datang. UMNO-BN sedang mereput dan sedang menanah dengan perangai pemimpin-pemimpin yang masih tidak sedar dan masih nyenyak bermimpi yang mereka dalam kedudukan terbaik untuk menang pada setiap pilihanraya.

Tidak banyak perubahan yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin UMNO sekalipun mereka telah kehilangan Kedah, Kelantan, Selangor dan Perak sebelum tiga orang wakil rakyat Pakatan melompat. Walaupun dari semasa ke semasa, kerap diuar-uarkan tentang program transformasi yang dilakukan oleh UMNO untuk menang, namun dari segi praktikal, para pengundi melihat UMNO sebenarnya tidak banyak berubah.

Paling ketara adalah sikap serakah pemimpin-pemimpin dari kelompok Pemuda UMNO. Semakin dekat dengan tarikh PRU13, semakin ramai yang mulai keluar dari sarang dan mula menunjuk-nunjukkan diri selain mengungkit-ungkit tentang kejayaan yang telah mereka lakukan sepanjang tempoh mandat diberikan.

Seorang Exco Pemuda UMNO Malaysia dilihat lebih mengutamakan kepentingan diri apabila mempersoalkan kuasa yang ada padanya tidak dihormati. Dia lebih sibuk hendak menjaga golongan yang menjadi back-up kepada UMNO berbanding menjaga kelompok pengundi-pengundi muda yang akan memberikan kemenangan kepada UMNO.

Program-program yang dijalankan oleh Pemuda UMNO Malaysia, hampir keseluruhannya bersifat projek cari duit semata-mata tanpa menunjukkan sebarang perkembangan yang lebih memberangsangkan. Kata-kata bahawa Pemuda UMNO sebenarnya telah kekontangan pemimpin, manakala pemimpin yang berbakat, dicantas lebih awal agar pemimpin-pemimpin bangang mempunyai kedudukan, kelihatan hampir terlalu benar.

Pilihanraya Umum Ke-13 sudah tidak jauh lagi. Hanya beberapa bulan lagi sebelum setiap parti politik dalam negara mempersembahkan halatuju dan manifesto masing-masing. Apa pula yang dilakukan oleh Pemuda UMNO Malaysia selain cubaan memastikan kuasa dalam tangan masing-masing dan mereka tidak jatuh daripada kedudukan sekarang? Bagaimana pula dengan Pemuda yang tidak layak lagi berada dalam Pemuda kerana faktor umur?

Yang pastinya Najib Abdul Razak bersendirian untuk mempertahankan kedudukan UMNO selaku kerajaan Malaysia. Jumlah pemimpin yang membantunya, sangat kurang dan hanya boleh dibilang dengan jari tangan.

Barangkali Pakatan Rakyat sudah boleh menarik nafas lega sekarang memandangkan puak yang sepatutnya merapati dan menarik golongan muda kepada UMNO, sekarang ini terlalu sibuk mempertahankan kerelevanan mereka dalam parti. Sedangkan pada masa yang sama, PRU13 akan menyaksikan penguasaan pengundi muda sebagai majoriti yang menentukan kepimpinan negara.

Dan mungkin juga, itulah padahnya apabila pemimpin-pemimpin muda UMNO lebih seronok nak bagitahu orang yang mereka hebat, mereka boleh menjalankan tugas, kocek mereka penuh dengan segala macam peruntukan dan projek, entiti yang mereka dipertanggungjawabkan sangat hebat serta sangat berkesan, sedangkan hakikatnya tidak ada satu kerja pun yang berjaya diselesaikan di bawah tangan mereka!!!

Malah, mungkin PATRIOT di Bukit Bintang menjadi indikasi paling penting tentang Pemuda UMNO yang lemau, lembab, telur besar sebelah dan sindrom otak kecut!

Kesian Najib Abdul Razak.... dia 'dibunuh' oleh Pemuda UMNO yang sepatutnya membantu!!!


0 comments

KOTE BENGKOK ANWAR DIPASANG TAG SATELIT SEPERTI MONYET BELANDA!!!

Seekor monyet Probosis di Wilayah Kinabatangan telah dipasang tag satelit oleh Jabatan Hidupan Liar Sabah dan Pusat Lapangan Danau Girang Field Centre (DGFC). Tujuannya adalah untuk program pemuliharaan dan penyelidikan jangka panjang haiwan berkenaan di Borneo dan Sabah, khususnya.

Monyet Probosis atau lebih dikenali sebagai monyet belanda di kalangan masyarakat tempatan sedang mengalami bahaya kepupusan. Justeru tindakan segera perlu dilakukan agar spesies berkenaan terus wujud di dunia ini.

Bagaimanapun, pada masa yang sama, ada sejenis lagi makhluk yang perlu dikenakan tag satelit. Makhluk yang dimaksudkan sudah tentulah Anwar Ibrahim. Kontroversi terbaru membabitkan Anwar Ibrahim adalah cubaan polis untuk membunuhnya seperti yang ditimbulkan oleh peguamnya, N.Surendran dan pencacai-pencacai Pakatan Rakyat.

Sebelum ini pun, Anwar Ibrahim juga dikhabarkan telah cuba dibunuh sama ada menerusi suntikan virus HIV, arsenik dan dibelasah dengan tujuan untuk membunuhnya sehingga menyebabkan dia jatuh terlentang dan mengalami kecederaan tulang belakang, walaupun hakikatnya kecederaan tulang belakangnya adalah disebabkan jatuh kuda lama sebelum dia masuk lokap dan berkonfrontasi dengan bekas KPN, Abdul Rahim Noor.

Memandangkan Anwar mendapat sokongan luar biasa daripada negara-negara Barat, ada baiknya jikalau diletakkan tag satelit, memandangkan kebelakangan ini, terdapat banyak kes yang melibatkan kematian 'misteri' bagi penentang-penentang Zionis atau mereka yang memecahkan rahsia temberang Zionis.

Apatah lagi, Anwar Ibrahim mungkin akan menjadi alasan untuk serangan daripada negara-negara Barat seandainya dia hilang begitu sahaja. Oleh kerana itu, tag satelit seperti yang dikenakan kepada seekor monyet probosis perlu dilekatkan ke telinga Anwar Ibrahim. Sekurang-kurangnya dengan tag satelit tersebut, setiap pergerakan Anwar Ibrahim dapat dipantau.

Tapi kalau benar-benar nak tahu pergerakan Anwar Ibrahim dan apa yang dilakukannya di luar pandangan orang ramai, elok juga tag satelit dikenakan ke KOTE BENGKOKNYA. Jadi, bila dah kena tag satelit, kuranglah sedikit temberangnya untuk mengelak daripada menuduh orang lain yang berskandal!!!

Cadangan sahajalah... tapi kalau buat juga, lebih baik!!!


0 comments

PRU13 DAH MAKIN DEKAT, MUSANG-MUSANG TUA DAH PAKAT KELUAR SARANG!!!

Ada perkembangan menarik dalam dunia politik tanahair yang sedang berlaku kalau semua orang nampak dan sedar. Dan pada masa yang sama, cakap-cakap tentang seseorang yang mengharapkan mahkota di atas tepak perak dihadapkan ke hadapannya dengan penuh takzim, semakin kuat kedengaran.

Kadir Syeikh Fadhil yang selama ini berada dalam kelompok senyap dan sepi, mula bersuara. Memperkatakan tentang Najib Abdul Razak dan corak pentadbirannya. Memperkatakan tentang kebebasan bersuara dan kebebasan tindakan yang diperlukan oleh pentadbiran Najib Abdul Razak bagi membolehkan kerajaan yang ada sekarang mendapat lebih banyak sokongan dan perhatian antarabangsa.

Tengku Razaleigh Hamzah yang merupakan antara ahli politik berjawatan yang merupakan satu-satunya warisan dari zaman Tunku Abdul Rahman selain Taib Mahmud turut mulai keluar dengan entitinya iaitu AMANAH.

Yang masih tidak keluar adalah Musa Hitam. Yang masih tidak memberi kenyataan atau mengeluarkan sebarang idea untuk mewarnai pra-PRU13 adalah geng-geng Team B 1987.

Ramai yang berpendapat, Najib Abdul Razak mempunyai satu kelemahan yang sangat ketara dalam pentadbirannya. Kelemahannya ialah, Najib Abdul Razak lembut tidak kena tempat. Najib Abdul Razak melayan kerenah penentang-penentangnya seperti kaum bangsawan cuba mengambil hati golongan yang menimbulkan banyak masalah.

Atau dengan kata lain, Najib Abdul Razak mempunyai pendekatan liberal yang kadang-kadang tidak sepatutnya berlaku. Dan sebagai golongan yang sememangnya terlibat dalam politik dan berpolitik, puak-puak yang seharusnya sudah pencen dan tidak perlu lagi sibuk untuk mengajar pemimpin pada zaman yang sudah sama sekali berbeza berbanding 1987, turut bersuara.

Jangan nanti, akan ada di kalangan pemimpin-pemimpin berkenaan yang masih lagi memperkatakan tentang harga getah, harga bijih timah atau harga kelapa.

Semakin dekat dengan PRU13, semakin banyaklah suara-suara yang akan cuba mengajar kepimpinan utama sekarang. Dengan menggunakan pengalaman mereka walaupun pada zaman mereka menjadi pemimpin utama, tidaklah sehebat mana pun pencapaian yang ditunjukkan, pengaruh akan cuba diraih.

Apabila memperkatakan tentang politik, maka KIBLAT utamanya adalah kuasa. Apabila kuasa menjadi maqam yang hendak dituju, maka walaupun bukan jasad sendiri yang berada di puncak, sekurang-kurangnya ada proksi yang akan ditunjuk. Dan ini sebenarnya bukanlah perkembangan yang sihat dalam politik negara. Sebabnya, sejarah mencatatkan mengapa dan bagaimana pemimpin-pemimpin tua ini melepaskan jawatan masing-masing. Malah sejarah juga mencatatkan sejauh manakah pencapaian yang telah dibuat.

Budi bahasa Melayu ialah, setiap pemimpin berjasa, sekalipun jasa yang ditunjuk, tidaklah sekuat mana. Melayu mengajar anak bangsanya agar sentiasa menghormati pemimpin walaupun pemimpin itu seorang yang rakus pada zaman dia berkuasa. Namun Melayu juga sebenarnya mengajar, pemimpin boleh pergi dan datang. Melayu mengajar, pemimpin yang hebat, setelah berundur akan menggunakan pengalamannya untuk memperkuatkan organisasi yang pernah disertai, bukannya cuba kembali dengan NGO, persatuan atau sebarang entiti lain, dan kemudian kembali berangan-angan untuk terus diperkatakan atau mempunyai kedudukan yang boleh memujuknya agar tidak bersuara lagi.

Golongan marhein sering diberi nasihat, kalau hendak menegur pemimpin perlulah dengan cara berhemah, bagaimana pula dengan bekas pemimpin? Tidakkah bekas pemimpin juga sudah menjadi warga marhein dan mereka perlu mematuhi rukun tersebut? Atau sememangnya tradisi UMNO untuk terus meletakkan bekas pemimpin sebagai warga pemimpin bersara yang tidak tertakluk dengan sebarang rukun atau adab?

Apa-apapun, masyarakat pengundi sedang memerhati. Pemimpin, bekas pemimpin atau puak-puak yang menganggap mereka adalah pemimpin sedang dipantau dengan penuh hati-hati. Sekarang adalah zaman di mana para pengundi tahu betapa berharga undinya mereka. Zaman di mana pengundi tidak lagi mementingkan parti tetapi lebih banyak memerhatikan pemimpin yang hendak dipilih.

Sebarang parti sebenarnya adalah sama sahaja, hatta PARTI SOSIALIS MALAYSIA sekalipun. Kalau berdasarkan kepada perlembagaan serta tujuan parti-parti politik tersebut ditubuhkan, semuanya mengarah kepada kebaikan. Namun, parti sahaja tidak akan mampu memberikan impak kerana parti hanyalah ciptaan manusia yang perlu digerakkan oleh manusia-manusia di dalamnya yang bergelar pemimpin dan ahli.

Teruslah berhidung tinggi dan teruslah membusung dada. Yang pasti, tindakan-tindakan yang dilakukan kebelakangan ini, menambahkan lagi keburukan kepada keburukan sedia ada!!!

0 comments

PENGAJARAN UNTUK ANWAR IBRAHIM.... MATI BILA RAHSIA ZIONIS DIDEDAHKAN!!!


Seorang pakar letupan Belanda, yang telah merakamkan penggambaran bahawa dia percaya bangunan Pusat Perdagangan Dunia New York yang musnah diserang oleh 'pengganas' pada 11 September, sebenarnya telah musnah akibat letupan terkawal, dilaporkan terbunuh dalam satu kemalangan jalan raya beberapa jam tadi.

BLOGGERS di Belanda, telah melaporkan Danny Jowenko telah terbunuh serta-merta lewat petang tadi apabila keretanya terbabas dan berlanggar dengan sebatang pokok. Anehnya, laporan tersebut turut menyebut, anjing Jowenko yang turut bersama-samanya, masih hidup dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

Jowenko dikatakan sedang memandu pulang dari gereja. Tidak jelas sehingga setakat ini, punca sebenar keretanya terbabas.

Jowenko sangat terkenal apabila kali pertama muncul dalam video pada 2006 dalam sebuah rancangan televisyen Belanda yang dikenali sebagai Zembla Investigates 9/22 Theories.

Selepas disiarkan footage Menara 7 WTC, Jowenko berkata, "Ini adala letupan terkawal yang dikendalikan oleh sepasukan pakar."

Ketika itu, Jowenko tidak tahu yang dia sedang menonton footage 11 September 2001 dan melahirkan tidak percaya bahawa laporan yang dibuat oleh wartawan di tempat kejadian.

Pada 2007 terdapat khabar-khabar angin kononnya Jowenko telah menarik kembali pandangan awalnya tentang WTC, bagaimanapun, Jowenko menegaskan dia masih berpendapat bahawa WTC sebenarnya dimusnahkan oleh letupan terkawal menerusi perbualan telefon dengan seorang BLOGGER bernama Jeff Hill.

Terdapat laporan yang menyatakan, sejumlah 4000 orang Yahudi yang bekerja di WTC, bercuti serentak pada hari itu. Dan menariknya, Amerika Syarikat menyerang Iraq selepas tragedi tersebut dan menuduh Iraq menyimpan senjata pemusnah besar-besaran.

Lebih menarik, selepas penjajahan Amerika Syarikat ke atas Iraq yang merupakan negara kedua pengeluar minyak terbesar dunia, harga minyak dunia naik mencanak!!!

Anehnya, sesiapa sahaja yang mengeluarkan pendapat yang bertentangan dengan kenyataan rasmi Amerika Syarikat yang dkuasai oleh pelobi Zionis, kebanyakan daripada mereka 'hilang' dan mati dengan penuh misteri!!!

0 comments

Saturday, July 23, 2011

MAJLIS PEGUAM DAH TUKAR JADI MAJLIS HAKIM MAHKAMAH!!!

Saturday, July 23, 2011
Bila Majlis Peguam kata, keputusan RCI adalah 'tidak benar' dan mahukan Kerajaan serta SPRM yang bertanggungjawab atas kematian Teoh Beng Hock, ia sudah tidak menghairankan. Apatah lagi jikalau Majlis Peguam sendiri sebenarnya adalah salah sebuah 'parti politik' yang tidak berdaftar.

Maka tidak hairan jugalah, segala tindak-tanduk Majlis Peguam selama ini adalah berbentuk politik, bukannya menegakkan kebenaran atau membantu menegakkan yang hak sepertimana yang disumpahkan oleh para peguam.

Sumpah kerjaya sekarang sudah bertukar menjadi 'siapa ada wang, itulah yang perlu dibela'. Majlis Peguam seperti yang diketahui telah pun menaikkan kadar yuran khidmat mereka. Dengan kata lain, sesiapa yang tidak mempunyai duit, maka hak kebenaran mereka sudah tidak ada. Dan walaupun terdapat peguam-peguam percuma yang ditawarkan, namun sesiapa pun yang pernah mendapatkan khidmat peguam-peguam percuma tersebut, akan tahu tentang mutu perkhidmatan yang disediakan.

Teoh Beng Hock sudah menjadi satu PRODUK yang sangat menguntungkan. Semakin panjang CERITA YANG MEMUALKAN ini boleh diperlamakan, maka semakin banyaklah keuntungan yang akan menyusur. Keuntungan tersebut tidak datang secara terus daripada Teoh Beng Hock, tetapi untuk kes-kes lain terutama yang berkaitan dengan kerajaan.

Dek kerana itu, Majlis Peguam menolak laporan Suruhanjaya Siasatan yang membuat kesimpulan bahawa Teoh Beng Hock membunuh diri. Anehnya dalam kenyataan yang mereka keluarkan (BACA DI SINI), Majlis Peguam juga secara tidak langsung telah mengakui bahawa Teoh Beng Hock membunuh diri, tetapi berselindungkan di sebalik tuduhan terhadap pegawai-pegawai SPRM yang dikatakan telah membuatkan Teoh Beng Hock terdesak untuk bunuh diri.

Tidak lama lagi, sebuah parti politik baru akan ditubuhkan. Dan harap-harap jugalah parti baru tersebut adalah Majlis Peguam memandangkan Majlis Peguam sudah melihat politik adalah cara terbaik untuk memenangi isu!!!

1 comments

UMNO PERLU DICUCI... DAN PENCUCINYA PERLU DARI LUAR!!!

Kalau memperkatakan tentang politik dan kalau terlibat dengan politik, sesuatu yang harus diterima hakikatnya ialah kewujudan makhluk-makhluk parasit yang sentiasa mendabik dada mereka adalah pemain sebenar, pembolehubah (pinjam kata-kata Aduka Taruna), andul momentum dan sebagainya.

Ini sebenarnya bukan masalah UMNO sahaja. Ini masalah universal. Masalah semua parti politik, malah masalah semua organisasi. Kewujudan makhluk-makhluk parasit yang sangat bersifat oportunis, sentiasa ada dalam kehidupan makhluk di dunia ini. Dan mereka ini sangat agresif untuk menunjukkan mereka relevan dalam operasi organisasi. Mereka ini tidak akan segan silu untuk mengambil kesempatan atas kerja orang lain. Malah dengan muka tebal bertampal kulit babi, mereka akan mengakui kerja orang lain sebagai kerja mereka, lebih-lebih lagi jikalau kerja tersebut dilihat berjaya.

Tak payah pergi jauh... di dalam PAS, inilah perangainya yang menyebabkan ramai ahli memilih untuk tidak bersuara apabila berhadapan dengan 'so-called' pemimpin. Perangai suka merendah-rendahkan orang lain, terutama golongan tidak berjawatan, bukan dari bidang agama, menjadi sasaran mudah untuk dikecam terutama daripada yang mempunyai ijazah Jordan, Syria, Mesir, Arab Saudi, apatah lagi dari Pakistan dan India.

Berbanding PAS, UMNO mendapat lebih banyak perhatian. Sebabnya, dari segi organisasi, UMNO jauh lebih besar. Jauh lebih kompleks, dan jauh lebih mengarut seni politiknya. Seperti juga PAS, kepimpinan UMNO bukanlah berdasarkan kepada MERIT tetapi berdasarkan faktor birokrat dan keturunan.

Bagi yang tidak faham, mungkin penjelasan ini lebih mudah...

Kebanyakan pemimpin di dalam UMNO, bukanlah berasal dari golongan marhein. Kebanyakan mereka adalah daripada spesies yang lahir-lahir sahaja sudah ada cop PEMIMPIN di dahi mereka. Walaupun sebahagian daripada mereka tidak mempunyai kredibiliti sebagai pemimpin, tetapi terlalu juak-juak yang akan YES MAN untuk membolehkan golongan ini menjadi pemimpin.

Dan kerana itulah, contoh terbesar yang menyumbang keburukan dan palitan imej negatif kepada UMNO pada 2008, dihasilkan oleh MENANTU PERDANA MENTERI. Dan MENANTU PERDANA MENTERI itu mempunyai jaringan YES MAN yang sehingga kini masih berakar umbi di dalam UMNO walaupun MENANTU BEKAS PERDANA MENTERI itu sebenarnya tidak faham langsung dengan tatacara serta corak kehidupan masyarakat Melayu, baik Melayu bandar, apatah lagi Melayu luar bandar.

Satu masalah besar kepada pemimpin UMNO ialah, mereka sentiasa perasan mereka kekal relevan untuk sepanjang masa. Dan kalaupun mereka sedar mereka tidak lagi relevan dengan perjalanan parti, mereka akan berusaha juga untuk dilihat relevan menerusi sikap memuji-muji diri, atau entiti yang mereka kuasai sekalipun semua orang hatta SEMUT YANG BERWARNA HITAM pun nampak dengan jelas kegagalan fungsi entiti yang diketuai itu gagal total. Dan antara cara yang digunakan untuk dilihat relevan adalah dengan melakukan cantasan, kerosakan imej, pemburukan peribadi, merendah-rendahkan pihak yang dilihat sebagai saingan dan cuba mengawal secara total golongan yang dilihat menjadi saingannya.

Zaman di mana pemimpin semuanya betul sudah berlalu. Zaman di mana para pemimpinnya berbuat sesuka hati, sudah kian pupus. Zaman di mana para pemimpin berasa mereka tidak diperhatikan, sudah mula dilipat dalam indeks sejarah.

Sekarang zaman semua orang boleh melihat dan bersuara. Sekarang adalah zaman di mana semua orang boleh bersuara dan menyuarakan pendapat. Sekarang adalah zaman di mana para pengundi mengetahui setiap undi mereka adalah sangat berharga dan mereka tidak akan mudah menyerahkan undi mereka untuk sebarangan pemimpin terutama sekali pemimpin yang tohor akalnya, pendek jari-jarinya dan zalim benar serakahnya.

UMNO sebenarnya tidak boleh lagi dicuci dari dalam. Pemimpin UMNO sangat sukar membersihkan UMNO. Para pemimpin UMNO sebaliknya lebih bersifat melindungi sesama pemimpin untuk menjaga kedudukan dan status mereka. Ahli-ahli UMNO tidak boleh sesuka hati menegur pemimpin kerana dianggap tidak sopan dan tidak mengikut budaya UMNO walaupun sebenarnya alasan tersebut adalah untuk melindungi diri sendiri daripada tercampak dan tidak lagi disokong.

Tari gemalai pemimpin-pemimpin UMNO itu sebenarnya sedang mendatangkan kerosakan terbesar kepada UMNO. Walaupun konon-kononnya mereka mengatakan yang mereka sedang menyelamatkan UMNO namun sebenarnya, UMNO sedang dirosakkan dengan teruk dari dalam. Para pemimpin UMNO itu menjadi parasit dan anai-anai yang bukan sahaja sedang menghancurkan UMNO, tetapi juga sedang menghancurkan umat Melayu dan Islam secara keseluruhannya.

Perhatikan perangai pemimpin UMNO tertentu yang melenting-lenting kerana LABA tidak turun ke tangan. Perhatikan kerenah pemimpin UMNO tertentu yang sudah berasa bahang dipinggirkan. Mereka ini apabila peruntukan sudah beralih kepada orang lain, akan mula memperkatakan tentang perjuangan Melayu, kesepaduan umat Islam dan kesejahteraan rakyat Malaysia.

Namun apabila tangan mereka menggenggam laba, apa yang diucapkan terutama pada Persidangan Agung UMNO dengan ucapan yang berapi-api, tidak lain dan tidak bukan hanya berstatus retorik picisan semata-mata. Dan atas motif itulah, kebanyakan daripada mereka berusaha untuk terus kekal sebagai pemimpin. Menjadi pemimpin bagi mereka adalah jauh lebih penting untuk membawa naik UMNO. Bagi mereka, pemimpin adalah segala-galanya walaupun hakikatnya, Sejarah Melayu menerusi perjanjian Demang Lebar Daun dan Sang Seperba menyatakan bahawa raja (pemimpin) hanya jadi raja kerana rakyat yang menyokongnya.

Dan lebih penting, di dalam Islam, seorang pemimpin mempunyai tanggungjawab yang jauh lebih berat berbanding orang bawahan kerana pada mereka adalah AMANAH, bukannya jalan-jalan atau lorong-lorong untuk mendapatkan projek!!!

Justeru, pembersihan UMNO perlu dibuat dari luar UMNO. Tak guna berada di dalam UMNO kerana apabila berada di dalam UMNO, tangan dan kaki akan terikat. Wala' BANGANG akan terpaksa diberikan kepada pemimpin kerana pemimpin enggan turun jawatan dan mengakui kesalahan, sebaliknya ingin menjadi SANG MAHARAJA yang boleh mengawal semua orang dalam genggamannya.

Atau barangkali UMNO perlu dibiarkan sahaja supaya menjadi bangkai dan fosil tinggalan sejarah kerana lebih sayangkan pemimpin berbanding survival parti? Atau ahli-ahli UMNO sama ada yang terlibat secara aktif atau tidak aktif MELANTAKKAN pemimpin serta kempen-kempen bangga diri mereka, sebaliknya memilih untuk tidak mendengar sebarang cerita sedap pemimpin-pemimpin UMNO tersebut?

UMNO perlu dicuci kalau mahu kekal relevan. Seperti juga ahli-ahli PAS yang perlu mencari ilmu sebanyak-banyaknya untuk keluar dari wala' dan taqlid membuta tuli yang sebenarnya dipergunakan oleh pemimpin-pemimpin tertentu untuk terus kekal sebagai pemimpin yang dilihat tsiqah.

Contohi sahaja teladan Ibn Taimiyyah dan Ibn Atta'illah yang walaupun berseteru dalam ilmu dan ijtihad tetapi kedua-duanya memberikan kesan serta impak yang besar kepada umat Islam dan memajukan ilmu pengetahuan!

Apabila seorang pemimpin mula memburukkan peribadi marhein yang bertungkus lumus untuk pihaknya tanpa lorongan laba besar atau kekayaan untuk tujuh keturunan, maka pemimpin berkenaan sebenarnya sedang menempah nisan. Bukan kerana marhein berkenaan membalas dendam, tetapi pemimpin tersebut sudah tidak layak digelar pemimpin kerana sudah terlalu jelas otaknya ciput dan bersaiz otak ayam serama!

0 comments

NURUL IZZAH CARI TEMPAT SELAMAT... AZMIN ALI CARI TEMPAT UNTUK MENGGARU!!!

Semalam, beberapa blog memainkan cerita yang 'dibocorkan' menerusi BBM. Menurut mesej yang diterima, itu adalah keputusan hasil mesyuarat PKR yang telah dibocorkan. Nurul Izzah yang sekarang ini merupakan Ahli Parlimen Lembah Pantai akan membuat pertukaran 'suka tak rela' dengan Azmin Ali.

Kononnya, Nurul Izzah akan ke Permatang Pauh pada Pilihanraya Umum Ke-13 sekiranya Anwar Ibrahim didapati bersalah dan dijatuhi hukuman penjara kerana meliwat Saiful. Manakala Azmin Ali pula akan berpindah dari Parlimen Gombak ke Parlimen Lembah Pantai.

Sebenarnya kedua-dua orang ini, bermasalah di Parlimen yang mereka wakili. Nurul Izzah umpamanya gagal menyesuaikan diri dengan warga marhein di Lembah Pantai. Rungutan tentang mutu perkhidmatan Nurul Izzah di Lembah Pantai, terlalu teruk, sehinggakan PKR Lembah Pantai sendiri bergolak. Ramai yang mengambil keputusan untuk keluar, manakala sebahagiannya pula memutuskan untuk tidak lagi aktif. Ditambah pula dengan budak-budak kanyiaq yang menjadi pembantu Nurul Izzah juga tidak faham tatacara dan corak hidup masyarakat marhein di Lembah Pantai yang kebanyakannya berasal daripada perkampungan setinggan Kampung Pantai Dalam, Kampung Pasir, Kampung Pasir Kiri, Kampung Pantai Halt, Kampung Sungai Limau, Kampung Kerinchi, Kampung Sentosa dan sebagainya.

Nurul Izzah yang sudah terbiasa dengan kehidupan mewah, gagal menyelami kehidupan sebenar masyarakat di Lembah Pantai. Dan sikapnya selaku anak orang kaya terbawa-bawa meskipun dia sudah menjadi Ahli Parlimen Lembah Pantai, kawasan yang memerlukan seorang pemimpin yang mampu menyelami kehidupan warga marhein.

Begitu juga dengan Azmin Ali. Azmin Ali 'merampas' Parlimen yang sebelum ini ditandingi secara tradisi oleh PAS. Sebelum Azmin Ali menang, Gombak terlebih dahulu dimenangi oleh Ismail Kamus dan Hasan Ali secara berturut-turut. Gombak merupakan kubu kuat PAS dengan Taman Melewar sebagai Vatican City untuk PAS.

Gelagat Azmin Ali yang langsung tidak turun padang meninjau kawasan-kawasan yang diwakilinya termasuklah DUN Bukit Antarabangsa, menimbulkan kebencian. Dan kebencian tersebut menyebabkan imej serta reputasi Pakatan Rakyat di Gombak, turut terhakis. Sekaligus turut memberi kesan kepada PAS Gombak sekalipun PAS Gombak sangat aktif serta agresif dalam mengumpul kekuatan dan sokongan selain aktiviti-aktiviti ceramah setempat.

Pada masa yang sama, terdapat juga ura-ura PAS Gombak sebenarnya telah menuntut agar kerusi Parlimen Gombak diserahkan semula kepada PAS memandangkan Azmin Ali tidak banyak membantu PAS. Walaupun di peringkat parti, PAS mempunyai hubungan rapat dengan Azmin Ali, tetapi melalui operasi gabungan kedua-dua parti berkenaan, Azmin Ali seringkali membawa masalah kepada PAS.

Contoh terbaik ialah Pilihanraya Negeri Sarawak!

Kalau benarlah seperti yang dikhabarkan, rasa-rasanya PKR kian terburai. Tidak dapat diselindungkan lagi, hubungan antara PAS dengan PKR, hanya tenang di permukaan tetapi berkocak di bawah.

Berapa lama lagi harus PAS terus berbohong dengan mengatakan hubungan dengan PKR sebenarnya tidak ada masalah, bahkan semakin erat?

0 comments

SIASATAN TERHADAP DAP PERLU DIJALANKAN!!!

Bagi mata orang awam, kematian Teoh Beng Hock sangat mudah untuk dijustifikasikan. Teoh Beng Hock bunuh diri sebab nak lindungi majikannya. Dan majikannya sudah tentulah salah seorang pembesar DAP Selangor iaitu Ean Yong Hian Wah, ADUN Seri Kembangan. Manakala DAP yang bertungkus-lumus untuk menyatakan kematian Teoh Beng Hock adalah pembunuhan yang dilakukan oleh SPRM pula bertujuan untuk melindungi jenayah rasuah dan penyelewengan yang dilakukan oleh parti tersebut di Seri Kembangan.

Seorang kontraktor, Lee Wye Wing ketika memberi keterangan berhubung program dan projek kecil bagi kawasan DUN Seri Kembangan gagal mengemukakan sebut harga untuk kelulusan, sekaligus mendedahkan tentang kelemahan dari segi prosedur membabitkan DAP dan Pakatan Rakyat yang mentadbir Selangor.

Wye Wing juga mengaku telah menggunakan nama-nama syarikat Bumiputera Kelas F untuk mendapatkan projek-projek kecil. Walaupun dia mengaku telah memenuhi setiap spesifikasi sesuatu projek, namun tiada sesiapa pun yang boleh mengesahkan sama ada barang dan perkhidmatan yang dibekalkan mengikut nilai yang dituntut.

Paling menarik ialah, tiada satu resit yang dikeluarkan oleh DAP untuk pembayaran balik wang yang didahulukan dan dikemukakan oleh saksi sepadan dengan jumlah wang pendahuluan tersebut.

Begitu juga dengan anak saudara Wye Wing yang bernama Lee Kee Hiong yang merupakan Pengurus Besar Ibu Pejabat DAP Malaysia dari tahun 2003 hingga 2008 turut mempunyai kaitan yang sangat rapat dengan penyelewengan yang cuba dilindungi oleh Teoh Beng Hock. Kebanyakan projek kecil dan program di Seri Kembangan, diberikan kepada syarikat milik Wye Wing, WSK Services atau syarikat rakan bapa saudaranya, Hong Chae Enterprise berdasarkan rekod.

Suruhanjaya siasatan percaya, Wye Wing menguruskan kertas kerja, manakala Kee Hiong menjalankan tugas persediaan seperti mendapatkan pembekal, manakala Ean Yong Hian Wah akan memberikan idea untuk mewujudkan sesuatu program berdasarkan bajet.

Justeru, tidak hairanlah mengapa DAP bersungguh-sungguh untuk menimbulkan tanggapan bahawa Teoh Beng Hock telah dibunuh, bukannya membunuh diri. Seandainya fakta Teoh Beng Hock membunuh diri diterima pakai, bermakna penyelewengan dan rasuah Ean Yong Hian Wah ADUN Seri Kembangan juga perlu dirujuk. Sekaligus meletakkan DAP dalam bahaya yang teramat sangat!!!

Satu-satunya cara untuk mengelak daripada Ean Yong Hian Wah yang merupakan pembesar DAP di Selangor selain Exco Negeri dipersoalkan tentang rasuah serta penyelewengan tersebut adalah dengan menimbulkan cerita tentang Teoh Beng Hock dibunuh. Dan itulah juga sebabnya, mengapa laporan RCI tentang kematian Teoh Beng Hock, ditolak oleh ahli keluarga Teoh Beng Hock dan para pemimpin DAP, khususnya Lim Kit Siang!!!


0 comments

PERUNTUKAN JALAN ADALAH HAK NEGERI... SUKA HATI KAMILAH!!!

Kata OSTAT KITA, peruntukan yang diberikan oleh Kerajaan Persekutuan kepada Kerajaan Negeri, termasuklah peruntukan untuk jalan raya adalah hak negeri. Justeru, SUKA HATILAH Kerajaan Negeri pun nak buat lagu mana. Yang duk sibuk pasai apa Kerajaan Negeri Kedah hanya menggunakan RM54 juta daripada RM147 juta tu pasai apa?

Takkanlah pembangkang (baca: UMNO-Kedah) tak tahu yang perbelanjaan mesti mengikut bajet. Lebihan daripada perbelanjaan itu pula mesti dimasukkan ke dalam tabung... tak kiralah tabung pot tin ka, tabung buluh ka, tabung gajah ka atau tabung unit amal sekalipun... janji tabung!

Lagipun apa yang Kerajaan OSTAT KITA buat sekarang, adalah meneruskan tradisi kerajaan terdahulu. Jadi duk hingaq pasai apa?

Kata OSTAT KITA lagi, kalaupun yang memerintah negara nanti adalah Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional pula hanya boleh memerintah negeri macam PAS la nih, itu jugalah tradisi yang akan dibuat oleh Pakatan Rakyat.

Takkan tak reti-reti lagi?

Itu pasailah Sidang DUN Kedah cuma boleh berlangsung selama satu jam saja... pasai semua soalan tak relevan... lagipun kalau dibiarkan panjang sidang tu, nanti duk bergaduh dan bertekak saja. Bila dah ralit duk bergaduh, bila masa tabung nak penuh?

Kalu tak faham, CUBA BACA DI SINI

0 comments

VIDEO SEKS BERHARGA US$1.5 JUTA!!! WOOOOWWWW!!!


Seorang jutawan telah membeli filem berdurasi 15 minit yang menunjukkan bintang terkenal Hollywood, Marilyn Monroe sedang melakukan hubungan seks dengan seorang lelaki tidak dikenali dengan harga US$1.5 juta. Filem tersebut akan disimpan daripada tontonan umum.

Pengumpul memorabilia, Kenya Morgan berkata, dia telah berjaya menjual filem bisu hitam putih yang diperolehi daripada seorang anak lelaki pemberi maklumat FBI yang sudah meninggal dunia dan menjualnya kepada seorang ahli perniagaan jutawan Manhattan yang ingin melindungi privasi Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe terkenal kerana skandalnya dengan adik-beradik Kennedy. Bintang Hollywood ini meninggal dunia pada Ogos 1962 ketika berusia 36 tahun. Laporan rasmi menyatakan dia meninggal dunia akibat terlebih dos dadah.

Kematian Monroe bagaimanapun, turut dikaitkan dengan Edgar Hoover, Pengarah FBI yang sangat berkuasa pada zamannya.


Anda tentunya masih ingat dengan video seks yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim membalun China Doll yang sangat POPULAR itu. Agak-agak anda, berapa nilai video seks tersebut yang telah menyebabkan Anwar Ibrahim serabut perut dan para pencacainya meroyan dengan hujah-hujah lawak dalam usaha untuk membela Anwar Ibrahim?

Agak-agaknya kalau video seks tersebut dicantumkan dengan hujah-hujah para pemimpin PAS yang cuba menggunakan dalil agama untuk berdalih, berapa pula nilainya di pasaran? Katakanlah video tersebut muncul lagi 50 tahun dari sekarang, adakah nilai video yang memaparkan SEBATANG KOTE BENGKOK DENGAN SCROTUM LANJUT akan menyamai atau melebihi nilai filem bisu hitam putih Marilyn Monroe?

50 tahun dari sekarang, sesiapa yang masih hidup, cubalah test market video berkenaan! Manalah tahu, anda juga akan jadi seorang jutawan seperti anak lelaki pemberi maklumat FBI itu!!!

0 comments

NASIB SEORANG CINA BUKAN RAKYAT MALAYSIA!!!


Namanya sangat besar. Pernah mengharumkan nama negaranya apabila berjaya memenangi dua pingat emas dalam Kejohanan Universiade, olimpik untuk pelajar-pelajar universiti pada tahun 2001 dalam acara gimnastik. Namun kecederaan tendon archilles menyebabkan dia terpaksa bersara.

Bagaimanapun, niatnya untuk menyambung pelajaran pada waktu itu, ditentang oleh jurulatihnya. Dia berusaha untuk kembali aktif dalam sukan yang sangat digemarinya. Tetapi akhirnya dia terpaksa akur bahawa 'badannya sudah tidak sesuai' untuk sukan tersebut. Zhang Shangwu menerima saguhati sebanyak 30,000 Yuan bersamaan dengan RM13,845 daripada kerajaan China.

Kualiti pendidikannya yang rendah hanya mampu membolehkan dia menjadi pelayan restoran. Tuntutan keperluan hidup memaksanya menjadi seorang pencuri. Dia ditangkap oleh polis dan terpaksa menghuni lantai penjara selama 5 tahun sebelum dibebaskan pada April lalu.

Dan semenjak itu, dia mencari rezeki dengan membuat persembahan di jalanan di kota Beijing selain mengemis. Nasibnya agak baik kerana seorang peminat mengenalinya dan segera memuatkan kisahnya di media-media sehingga turut menarik perhatian media penyiaran dunia seperti BBC, AFB dan sebagainya.

Berdasarkan video di bawah, Zhang Shangwu menceritakan selepas dibebaskan dari penjara, dia tidak mempunyai rumah sebagai tempat berteduh. Untuk melepaskan lelah selepas seharian merayau dan membuat persembahan di laluan pejalan kaki bawah tanah untuk memperolehi antara 30-40 kuai setiap hari, Zhang Shangwu tidur di kafe-kafe siber, di laluan pejalan kaki, di pintu masuk kedai runcit hospital.

Maka bayangkanlah nasih Zhang Shangwu dan sebahagian kaumnya di Malaysia yang tidak pernah sudah-sudah menekan agar Artikel 152 dan Artikel 153 dihapuskan serta diselindungi dengan slogan Malaysian Malaysia mereka.

Agak-agaknya, adakah mereka akan berperangai sebegitu sekiranya ibu bapa atau datuk nenek mereka tidak datang ke Tanah Melayu? Atau nasib mereka dengan Zhang Shangwu juga akan sama?


0 comments

VIDEO WANITA-WANITA YANG MEMALUKAN DIRI SENDIRI!!!!


Ada ramai wanita dalam dunia ini yang akan sanggup untuk memalukan diri sendiri semata-mata untuk menyelamatkan pasangannya. Bagaimana pula dengan wanita yang memang memalukan dirinya sendiri semata-mata kerana itu memang perangai semulajadinya?

Saksikanlah video di atas dan anda buat penilaian sendiri...

Kemudian perhatikan pula gambar di bawah dan ingat kembali apakah perkara yang paling besar pernah dilakukan oleh wanita di dalam gambar di bawah yang telah memalukan dirinya sendiri, sekaligus pada masa yang sama, turut memalukan suami serta anak-anaknya walaupun pada asalnya, niat sebenar ialah ingin melakukan misi menyelamat!!!
0 comments

Friday, July 22, 2011

LAAAAA... SETPOL NI BANGANG RUPA-RUPANYA!!!

Friday, July 22, 2011
Bila sebut SETPOL atau POLSEC, maka akan tergambarlah kepada kita betapa hebatnya puak-puak ini, terutama pengetahuan, kewaspadaan, kepekaan dengan perkembangan semasa mahupun data-data yang tidak diketahui oleh orang awam. Apatah lagi dengan kuasa serta kerapatannya dengan pemimpin-pemimpin politik, membolehkan mereka mengetahui banyak perkara yang tidak diketahui oleh orang lain.

Malangnya, terdapat ramai SETPOL yang BANGANGNYA tak berbeza dengan pemimpin-pemimpin politik, yang ternganga-nganga apabila ditanya dan sibuknya sangat keterlaluan, malahan memberi alasan sakit untuk mengelak daripada kebodohan dan ketidakpekaannya terdedah.

Secara berterus-terang, penulis sebenarnya sangat menggemari cara Faekah Hussin, SETPOL MB Selangor dan Sanusi Mohd Nor, SETPOL MB Kedah memberikan reaksi dan respons walaupun adakalanya jawapan-jawapan serta respons yang diberikan, banyak lawak dan boleh dipertikaikan.

Namun sekurang-kurangnya mereka tahu apa yang mereka cakapkan. Mereka tahu isu apa yang boleh menyebabkan imej pemimpin yang mereka wakili terjejas. Mereka peka dengan sebarang situasi dan mereka tidak teragak-agak untuk mengeluarkan kenyataan dan yang paling penting, mereka tidak pernah BERASA MALU untuk menjawab dan memberikan respons walaupun sudah menjangkakan bahawa jawapan-jawapan berkenaan akan dikembalikan.

Berapa ramai sebenarnya yang sanggup jadi seperti Sanusi dan Faekah? Berapa ramai pula yang lebih nganga daripada bersuara? Dan berapa ramai yang tanpa segan silu memberikan respons, 'TAK TAHU! AWAK SIAPA?'

Bagaimana pula dengan SETPOL yang lebih banyak bercerita tentang projek berbanding tugasan yang sebenar? Bagaimana pula dengan SETPOL yang lebih seronok bercerita, siapa nak naik jadi calon dan di tempat mereka akan bertanding?

Dan kisah seorang SETPOL di sebuah kementerian yang sedang menjadi tumpuan masyarakat dan rakyat Malaysia, sedang diperkatakan dengan gelak tawa. Apatah lagi dengan skandal yang pernah didedahkan oleh blog-blog tertentu, menjadikan SETPOL berkenaan tumpuan ramai.

Anda tahu siapa SETPOL berkenaan? Anda kenal? Anda pernah berurusan dengannya? Dan anda pernah dijeling dan dipandang atas ke bawah seolah-olah anda sedang meminta sedekah atau minta hutang daripadanya?

Hahahahaha...

0 comments

SELEPAS WILLIAM BOURDON DIUSIR, ANWAR AKAN KELUARKAN BUKTI!!!

Ramai yang berpendapat bahawa ada 'kesilapan' setelah William Bordoun dihalau dari Malaysia. Kata mereka, peguam tersebut tidak perlu dihalau, sebaliknya dibenarkan untuk berucap dan membentangkan hujah-hujahnya untuk mensabitkan Najib Abdul Razak dengan apa yang dikatakannya sebagai 'Skandal Scorpene'. Apatah lagi cerita tentang rasuah kapal selam dan pesawat Sukhoi sebenarnya sudah terlalu lama dan sudah jadi barah yang menanah!

Kata pihak yang berkenaan, bola tanggung sudah datang, tetapi dilepaskan begitu sahaja oleh pihak kerajaan. Sedangkan sebenarnya, sudah ramai yang menunggu dan bersedia untuk mendengar apa juga hujah daripada peguam yang diupah oleh SUARAM yang semua orang tahu merupakan salah satu daripada entiti di bawah pay-roll NED/CIA.

Mujurlah masih ada Anwar Ibrahim!

Anwar ketika mendabik dadanya bahawa dia adalah MENTERI KEWANGAN LAPAN TAHUN pada tahun 2008 atau lebih tepat lagi pada 29 Januari 2008 telah mencabar Najib Abdul Razak agar tidak 'memutarbelitkan' fakta-fakta yang telah diutarakannya.

Katanya pada waktu itu dia mempunyai BUKTI-BUKTI KUKUH yang boleh menyebabkan Najib Abdul Razak tertungging dan diheret masuk ke dalam penjara kerana melakukan penyelewengan serta rasuah. (BACA DI SINI)

Dan memandangkan William Bordoun telah dihalau, maka sewajarnya Anwar mengemukakan bukti yang dikatakannya. Takkanlah sudah 4 tahun, hanya mampu bercakap KITA ADA BUKTI, tetapi bukti yang dikatakannya tidak pernah ditunjukkan.

Seperti yang dikatakannya SAYA ADA BUKTI dalam kes APCO tetapi apabila bukti diminta, Anwar tergagap-gagap dan terpaksa pusing satu dunia untuk gunakan hujah temberangnya. Dan apabila dibuktikan bahawa DIA ADALAH KAKI TEMBERANG nombor wahid, Anwar segera mengalihkan isu dan menyalahkan Speaker Dewan Rakyat kerana menggantungnya selama 6 bulan.

Sekarang adalah masanya untuk Anwar tunjukkan bukti seperti yang diucapkannya pada Januari 2008!!!

Dipersilakan wahai KAKI AUTA!!!

0 comments

HUBUNGAN DAP-PAS SEMAKIN ERAT... ADA SESIAPA BERANI NAFI?

Kalau orang DAP kata, hubungan DAP dengan PAS semakin erat, maka ia memang tidak dinafikan. Bahkan ia sememangnya adalah benar. Tidak ada dakwa-dakwi dan tidak ada kesangsian langsung. Dan apabila Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP, Liew Chin Tong kata, kedua-dua parti tersebut mempunyai banyak persamaan dari segi menjuarai hak-hak utama rakyat Malaysia, ia juga sebenarnya adalah benar...

Tidak ada benar, melainkan benar belaka!

Cuma ia akan menjadi tidak benar kalau DAP terpaksa buat cover-up untuk PAS. Selagi PAS menjadi balaci DAP, maka hubungan itu akan sentiasa menjadi erat. Kalau PAS melakukan sesuatu yang bertentangan dengan inspirasi DAP seperti yang cuba dilakukan oleh OSTAT KITA di Kedah beberapa hari lepas, DAP akan memberi kata dua, Karpal Singh akan mengingatkan dari segi perundangan, Kit Siang akan memperkatakan tentang hak orang Cina dan Lim Guan Eng akan menjeling dari KOMTAR.

Selagi PAS ikut cakap DAP, hubungan itu memang erat. Malah kalau ada pemimpin PAS kata, antara DAP dengan PAS bukannya ada jalinan yang kukuh melainkan untuk menumbangkan UMNO-BN semata-mata, pembesar peringkat 'Chenguan' DAP akan memberi kenyataan untuk membetulkan kenyataan tersebut sambil memberikan gambaran bahawa hanya DAP dan PAS sahaja yang memperjuangkan hak-hak utama rakyat Malaysia. Parti-parti lain tidak!

Dan paling menarik apabila 'chenguan' seperti Liew Chin Tong akan berkata, DAP juga memperjuangkan orang Melayu yang masih berada di bawah paras pendapatan RM3000 sebulan, sama seperti PAS yang sudah bertukar konsep dari Negara Islam kepada Negara Kebajikan.

Betul sangat tuh... memang DAP berjuang ke arah itu.

Cuma yang tidak disebutkan ialah, perjuangan utama DAP ialah kek ekonomi kekal berada pada penguasaan 90% kaum DAP dan seandainya ada usaha untuk mengancam kek penguasaan ekonomi tersebut, DAP akan melenting dan mula mempersoalkan Artikel 152 dan Artikel 153. DAP tidak mahu orang Melayu dibantu kerana MERITOKRASI dan persamaan hak sebagai rakyat Malaysia. Itulah sebab DAP sibuk dengan MALAYSIAN MALAYSIA dan sekarang nak temberang tentang Melayu berpendapatan di bawah RM3000?


DAP tak bohong! DAP memang cakap betul!!!

Betul kena kat dialah...


0 comments

TAHAN WILLIAM BOURDON, PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT GELAK BESAR!!!

Memang meroyan!

N.Surendran, Naib Presiden PKR menepati jangkaan apabila meroyan sakan setelah HARAPAN BARU PAKATAN RAKYAT, William Bourdon, peguam yang cuba membantu Pakatan Rakyat untuk mengukuhkan dakwaan mereka bahawa Najib/Rosmah bunuh Altantuya Shiiribu kerana nak sakau duit komisyen dua biji kapal selam Scorpene.

William Bourdon, peguam upahan itu sepatutnya memberi ucaptama dalam kutipan derma 'Ops Scorpene' yang dianjurkan oleh SUARAM.

SUARAM yang dibiayai oleh NED/CIA merupakan antara entiti yang cuba menimbulkan pelbagai masalah agar campurtangan asing, khususnya Amerika Syarikat menjadi kenyataan di negara ini. (BACA DI SINI)

William Bourdon telah ditahan di dalam pesawat ketika pesawat yang dinaikinya mendarat di KLIA oleh pihak imigresen. Sekaligus menyebabkan Pakatan Rakyat termangu-mangu kerana dogma serta doktrin William Bourdon diperlukan oleh Pakatan Rakyat untuk dijadikan sebagai senjata.

N.Surendran dalam kenyataannya (DI SINI) menyatakan bahawa tindakan yang dilakukan oleh Imigresen Malaysia akan menyebabkan hubungan diplomatik Malaysia-Peranchis akan terganggu. Bahkan beberapa orang pemimpin Pakatan Rakyat yang lain menyatakan, tindakan pihak berkuasa tersebut hanyalah kerana Najib takutkan pendedahan yang bakal dibuat oleh William Bourdon.

Anehnya, pemimpin Pakatan Rakyat sudah pun menunjukkan belang mereka bahawa negara ini sebenarnya tidak memerlukan sebarang undang-undang. Kalau ada orang luar negara nak bongkarkan tentang perangai Anwar Ibrahim, seluruh Pakatan Rakyat akan menghampar karpet merah, bawa bunga manggar, berkompang, bersilat bersilambam dan berkuntau untuk menyambut kedatangan orang berkenaan.

Meroyanlah!!!

Selagi ada orang asing nak bantu Pakatan Rakyat, walaupun pada masa yang sama, akan menyebabkan Malaysia hancur, akan disambut gembira oleh pemimpin Pakatan Rakyat kerana sebenarnya itulah yang dicari dan ditunggu-tunggu!

Tetapi satu perkara yang paling menarik, hebat sangatkah William Bourdon sampai kerajaan perlu menahannya? Atau ini satu lagi usaha untuk menaikkan rating Pakatan Rakyat dengan merosakkan kredibiliti kerajaan menerusi penahanan William Bourdon?


0 comments

MACAM SIAL!!! SURUH SERAH BUKTI, TAK MAHU... SEKARANG MELALAK MACAM POLONG GILA!!!

Bukit Aman telah pun menyiarkan klip-klip video 9 Julai yang berkaitan untuk menangkis tuduhan Pakatan Rakyat bahawa polis menzalimi para peserta BERSIH 2.0 selain membuktikan bahawa beberapa perkara termasuklah kecederaan Mat Sabu adalah pembohongan semata-mata.

Namun seperti yang dijangka, tindakan polis tersebut disanggah oleh puak-puak Pakatan Rakyat yang beranggapan bahawa polis telah melakukan editing dan mengambil hanya sebahagian daripada keseluruhan peristiwa.

Perlu diingat, demonstrasi bermula dari jam 10.30 pagi sehinggalah hampir pukul 7.00 malam. Maksudnya, puak-puak Pakatan Rakyat mahu pihak polis menayangkan semua kejadian sepanjang tempoh itu di beberapa tempat yang 'dikunjungi' oleh puak-puak demonstrator sama ada di bawah stesen LRT Pasar Seni, di Jalan Pudu, di KL Sentral mahupun di Jalan Hang Jebat.

Siaran yang dibuat oleh pihak polis telah disanggah dan digelak-gelakkan. Namun pada masa yang sama, mereka terlupa satu perkara. Sebelum polis menyiarkan video-video tersebut, tawaran telah dibuat agar pihak Pakatan Rakyat atau mana-mana orang awam yang menyimpan video tentang kezaliman pihak polis agar menyerahkan video tersebut untuk polis mengambil tindakan.

Walaupun mendakwa terdapat banyak bukti, ternyata penyerahan bukti-bukti berkenaan gagal dibuat. Dan akhirnya polsi menggunakan bukti-bukti yang ada untuk menunjukkan bahawa kezaliman yang didakwa itu, tidak lebih daripada dakwaan jahat.

Sekarang SUHAKAM pula meminta bukti daripada orang ramai. Seharusnya kesempatan ini digunakan oleh para pencacai Pakatan Rakyat yang bising sangat tentang bahan bukti yang ada pada mereka. Kalau dah takut nak serah kepada polis, serahkan kepada SUHAKAM kerana kebanyakan rakyat Malaysia masih ingin melihat bukti-bukti kekejaman polis kepada orang awam.

Kalau setakat menukar gambar Suhardi Mohd Isa yang berbini dua itu dengan Baharuddin Ahmad dan kemudian melalak melolong mengatakan polis pembunuh atau mengamalkan perangai jahat portal yang menerima pembiayaan entiti Zionis, Malaysiakini yang meminda video untuk mewujudkan persepsi negatif kepada pihak polis, barangkali tak perlulah tutup mulut.

0 comments

AKHIRNYA KIT SIANG MENGAKU, TEOH BENG HOCK BUNUH DIRI!!!

Kit Siang tahu, laporan RCI tentang kematian Teoh Beng Hock, sukar untuk ditentang. Walaupun Karpal Singh menyatakan dia akan membuat 'penyelidikan' sebaris demi sebaris sebelum memutuskan untuk membuat sebarang keputusan bagi menyanggah laporan berkenaan, namun hakikatnya ia sukar dilakukan.

Dan akhirnya Kit Siang mengakui bahawa Teoh Beng Hock bunuh diri. Bagaimanapun, bagi orang yang mengenali corak berpolitik Kit Siang, pastinya sangat tahu bahawa Kit Siang tidak akan mudah untuk membuat pengakuan melainkan disertai dengan helah-helah tertentu.

Kata Kit Siang, paksa sampai Teoh Beng Hock bunuh diri, samalah seperti Teoh Beng Hock membunuh diri tanpa sebarang alasan. Oleh kerana itu, SPRM perlu bertanggungjawab sebab memaksa Teoh Beng Hock mengambil keputusan untuk bunuh diri.

Ibu Teoh Beng Hock pula pada masa yang sama, tidak dapat menerima hakikat bahawa anak lelakinya telah membunuh diri. Dan seperti biasa, bagi setiap perkara yang ditentang, tentulah alasan yang tersendiri.

Walau apa pun yang diperkatakan, dan walau apa pun alasannya, yang penting, Kit Siang dah mengaku, Teoh Beng Hock bunuh diri. Dan Teoh Beng Hock bunuh diri kerana penyelewengan serta rasuah yang dilakukan oleh pembesar-pembesar DAP Selangor! (BACA SINI)

Full Stop!!!

1 comments

VIDEO: HARIMAU BINTANG MENGAMUK!!!

Seekor harimau bintang yang tersesat masuk ke sebuah perkampungan mencederakan lima orang sebelum ditembak ubat pelali oleh pihak berkuasa di Prakash Naga. Haiwan seberat 90 kilogram tersebut turut berjaya membaham tengkuk seorang renjer namun gagal membunuh anggota tersebut kerana ia telah ditembak terlebih dahulu.

Di bawah adalah videonya:


Itu cerita di India. Di Malaysia pula, 'seekor haiwan' yang tercedera sedang mengamuk sakan setelah pihak berkuasa membuat pendedahan. Memandangkan 'haiwan' berkenaan tidaklah mempunyai taring yang cukup panjang dan cukup tajam, besar kemungkinan 'haiwan' berkenaan tidaklah akan membuat lebih banyak kerosakan dan keganasannya akan dapat diatasi dengan 'peluru getah' sahaja.

Bagaimanapun, 'seekor haiwan' lagi yang sangat terkenal dengan keganasannya sedang mengamuk di seluruh negara. Walaupun sudah berkali-kali ditembak, namun haiwan tersebut yang kelihatan tua pada usia tetapi sentiasa muda nafsunya, terus melawan dan melawan. Tidak cukup dilawan bersendirian, 'haiwan' tersebut sedang mengumpulkan kekuatan pelbagai jenis haiwan lain, termasuklah haiwan luar negara. Salah 'seekor' haiwan luar negara yang sangat terkenal dengan sokongannya kepada haiwan yang bernafsukan haiwan sejenis, sudah pun mengeluarkan kenyataan dan meminta negara-negara demokrasi lain di dunia ini menyokong 'haiwan tua' berkenaan.

0 comments

MAT SABU BAKAL SAMAN BUKIT AMAN!!!

Mat Sabu akan menyaman Bukit Aman sebab polis kata Mat Sabu menipu. Arahan tersebut telah diberikan kepada peguamnya yang juga merangkap Timbalan Pengerusi Lajnah Undang-Undang PAS, Haneepa Maidin menghantar surat saman kepada Pengarah Keselamatan Dalam Negeri.

Semalam, Bukit Aman telah menyiarkan visual yang menunjukkan bagaimana sebuah motosikal yang dikatakan dibonceng oleh Mat Sabu dikejar oleh kenderaan-kenderaan polis sekaligus menafikan kenyataan Mat Sabu bahawa kenderaan polis telah melanggar motosikal yang diboncengnya secara berhadapan sehingga mengakibatkan pelipat lututnya terpaksa dimasukkan skru sepanjang 2.5 inci.

Mat Sabu ternyata tidak dapat menerima hakikat tuduhan polis bahawa dia menipu. Apatah lagi visual yang digunakan oleh Bukit Aman untuk memberikan penjelasan berhubung kejadian tersebut hanyalah visual CCTV yang kurang jelas dan bukan dari pelbagai sudut.

Barangkali juga memandangkan kenderaan-kenderaan polis tidak dilengkapi kamera yang merakamkan sebarang operasi seperti yang terdapat dalam kenderaan polis di Amerika Syarikat, jadi ada besar kemungkinan kalau Mat Sabu menyaman polis, kemenangan akan berpihak kepada Mat Sabu.

Seperkara lagi, dalam kebanyakan kes menentang kerajaan di mahkamah, kebiasaannya kerajaan akan kalah! Itu pasallah, JPA kurang mengambil tindakan memecat kakitangan mereka kerana kalau kes pemecatan tersebut dibawa ke mahkamah, JPA akan kalah dan kerajaan tidak boleh menerima kekalahan tersebut kerana akan menjejaskan reputasi mereka sekalipun reputasi kerajaan sudah pun terjejas akibat reputasi peguam-peguam yang dilantik mewakili kerajaan!!!

Oleh itu, elok juga Mat Sabu saman Bukit Aman kalau Mat Sabu rasa polis memang menfitnahnya. Mungkin Bukit Aman hanya bergantung kepada satu-satunya bukti visual yang kurang jelas itu sebagaimana yang dikatakan oleh Mat Sabu dan para pencacai Pakatan Rakyat. Jadi, peluang Mat Sabu untuk menang memang sangat-sangat cerah!

Karpal Singh tentu boleh bantu Haneepa Maidin....

1 comments

Thursday, July 21, 2011

DARIPADA 13 ORANG, SIAPA KENA ISA?

Thursday, July 21, 2011
Sudah menjadi 'open secret' polis menyenaraikan 13 nama selepas menolak nama Dr.Lo'Lo' yang baru meninggal dunia untuk diambil tindakan selepas mereka semuanya gagal memberi keterangan berhubung pembabitan mereka dengan BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu.

Nama-nama 13 orang berkenaan, sudah pun diketahui!

Meh kita tengok siapa yang kena!

Dan meh juga kita tengok, siapa yang sedang menggelupur dan menjadikan polis sebagai sasaran?

Ingat lagi Operasi Lalang 1987?

Ingat lagi bagaimana Tun Mahathir menjelaskan bahawa Operasi Lalang 1987 adalah kerja polis?

Ingat lagi, selepas Operasi Lalang 1987, negara terus aman dan Lim Kit Siang tutup mulut sekejap?

Siapa la daripada 13 orang itu akan berehat ke Kamunting Resorts?

Perkembangan yang sangat menarik dan tidak hairanlah bagaimana puak-puak tu sedang menggelupur untuk menyalahkan polis dan menimbulkan persepsi negatif sebagai persediaan untuk operasi yang baru ini.

Dan video Mat Sabu tergolek dog selepas langgar pembahagi jalan pun, jadi bahan lawak!!!

1 comments

SURUHANJAYA SIASAT KENAPA TEOH BENG HOCK BUNUH DIRI PERLU DITUBUHKAN!!!

Dah memang diduga pun!

DAP tidak berpuas hati sebab laporan RCI tidak mengatakan Teoh Beng Hock dibunuh oleh SPRM, sebaliknya RCI dalam laporannya menyatakan bahawa Teoh Beng Hock telah membunuh diri. Keluarga Teoh Beng Hock yang sebelum ini beria-ia meminta agar laporan tersebut didedahkan, kini enggan menerima keputusan laporan berkenaan yang menyatakan bahawa Teoh Beng Hock mati akibat bunuh diri setelah tertekan.

Lim Kit Siang perlu menyelamatkan para pembesarnya di Selangor. Sebab itu, isu TBH diperhebatkan bagi membolehkan laporan RCI ditolak dan keputusan ditukarkan menjadi Teoh Beng Hock dibunuh.

Mungkin pada masa yang sama, sudah sampai pula masanya untuk desakan agar tekanan diberikan pada kerajaan untuk menubuhkan suruhanjaya menyiasat punca sebenar Teoh Beng Hock bunuh diri.

Ketika siasatan dibuat oleh RCI, beberapa perkara yang sangat menarik, khususnya mengenai bagaimana lesen dan permit Bumiputera disalahguna oleh orang DAP untuk mendapatkan projek didedahkan. Begitu juga dengan beberapa perkara membabitkan komisyen untuk tabung DAP turut didedahkan.

Maka, suruhanjaya yang menyiasat punca sebenar TBH bunuh diri, pastinya akan dapat membantu memunculkan kebenaran yang cuba diselindungkan oleh DAP dalam hal ini. Dalam keadaan yang sangat jelas, gelagat para pemimpin DAP termasuklah ahli keluarga TBH yang juga penyokong tegar DAP, sememangnya melindungi sesuatu.

Dan kerana itulah, para pemimpin DAP mengerumuni ahli-ahli keluarga TBH tidak dapat menerima input daripada mana-mana pihak tentang kematian TBH melainkan dari mereka sahaja.

Sebab DAP pastinya sangat tahu tentang 'apa' yang mendorong TBH bunuh diri!!!

1 comments

POLIS AKAN AMBIL TINDAKAN SEBAB MAT SABU BERLAKON!!!

Mat Sabu kata, dia tak berlakon. Para pencacai Pakatan Rakyat juga kata Mat Sabu tak berlakon dan hujah tentang Mat Sabu berlakon telah berjaya dimatikan menerusi gambar x-ray yang menunjukkan skru sepanjang 2.5 inci dimasukkan di bawah pelipat lutut Mat Sabu. Kata Mat Sabu, polis telah melanggar motosikal yang diboncengnya secara berdepan-depan. Yang melanggar pula adalah trak polis. Para pencacai Pakatan Rakyat, keluarkan macam-macam teori dan 'saksi' untuk mengatakan polis sebenarnya bertujuan nak bunuh Mat Sabu.

Dan untuk seketika isu tersebut senyap!

Hari ini, polis buat pendedahan yang menunjukkan Mat Sabu tertungging pasal motosikal yang dibonceng oleh Mat Sabu melanggar pembahagi jalan. Kata polis, Mat Sabu cedera ringan dan hairan mengapa Mat Sabu perlu berkerusi roda.

Kata polis sudah tidak penting... yang penting, visual bukti menunjukkan tidak ada perlanggaran seperti yang dicanang-canangkan oleh Mat Sabu. Cerita Mat Sabu dah jadi cerita budak pembohong yang jumpa ulat beluncas dan dikhabarkan kepada orang kampung, dia dah jumpa naga berapi.

Tetapi yang lebih penting, polis akan mengambil tindakan terhadap Mat Sabu kerana membuat tuduhan palsu.

Mat Sabu tak perlu takut sebab pastinya ada portal berita yang pro Pakatan Rakyat akan sanggup membuat pemalsuan visual termasuklah imej bertindih untuk menunjukkan polis berlaku kejam terhadap Mat Sabu. Mungkin Mahfuz Omar juga boleh membantu sepertimana kata dia, video CCTV boleh dimasukkan kesan khas visual sehinggakan Anwar Ibrahim klon pun boleh diwujudkan.

Kenapa Mat Sabu dimasukkan skru? Jawapan yang hanya Mat Sabu dan doktornya tahu berdasarkan rekod perubatan lepasnya!

1 comments

MAAF, NASRUDDIN TANTAWI! LAKONAN ANDA TIDAK MENJADI!!!

PAS akan bertanding di 80 kerusi Parlimen pada PRU13 nanti. Jangan main-main. Ini yang diumumkan oleh Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub. Dan sudah tentulah PAS perlu mendapatkan sokongan daripada orang Melayu memandangkan PAS adalah parti Melayu yang menggunakan Islam sebagai umpan dan modal. Oleh kerana itulah, PAS perlu kelihatan sebagai sangat Islam dan menentang sebarang kemungkaran walaupun pada masa yang sama, PAS mempunyai dalil-dalil untuk membenarkan 'kemungkaran' yang mereka uar-uarkan sebagai khianat kepada umat.

Itulah sebabnya Nasruddin Tantawi, Ketua Pemuda PAS Pusat melahirkan kekesalan berhubung keengganan kerajaan negeri Selangor membatalkan konsert MTV di I-City pada Ahad ini.

Di Kedah, keputusan awal Kerajaan Negeri Kedah untuk menguatkuasakan enakmen hiburan yang digubal oleh UMNO-BN pada 1997 mendapat tentangan yang sangat kuat daripada DAP, sekutunya dalam Pakatan Rakyat, selain tentangan daripada MCA dan GERAKAN. Oleh kerana takut kehilangan undi bukan Melayu pada PRU13 nanti, PAS Pusat 'memberi nasihat' OSTAT KITA dan akhirnya OSTAT KITA menarik semula larangan operasi terhadap premis-premis hiburan sepanjang Ramadhan.

Di Kelantan pula, tiga orang Cina dengan bantuan MCA menyaman kerajaan negeri Kelantan kerana mengharamkan judi dan loteri. PAS tidak berani mensensasikan kes tersebut kerana 'kebimbangan' kepada perkara yang sama iaitu TAKUT KEHILANGAN UNDI bukan Melayu, khususnya orang Cina pada PRU13.

Di Selangor pula, Pemuda PAS terpaksa mengambil langkah sandiwara memandangkan PAS di Selangor memerlukan undi Melayu kerana Selangor mempunyai banyak kubu kuat UMNO dan sekarang ini sudah kelihatan UMNO bangkit semula, walaupun bangkitnya UMNO masih dalam keadaan mamai-mamai!!!

Malangnya, sandiwara serta lakonan Nasruddin Tantawi bagaikan batang kayu. Tidak berkesan langsung... Nasruddin Tantawi perlu mengambil kursus lakonan daripada Anwar Ibrahim dan Mat Sabu bagi memantapkan lakonannya!!!

0 comments

Blog Archive

Labels