IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, August 30, 2011

PUNYALAH NAK AMBIL HATI, ABDUL HADI AWANG KARANG CERITA KARUT LAGI!!!

Tuesday, August 30, 2011

Tidak dapat dipastikan, apa sebenarnya yang cuba dimaksudkan oleh Abdul Hadi Awang, Presiden PAS dalam khutbah Aidil Fitri di Marang pagi tadi. Katanya, Nabi Muhammad s.a.w pun boleh dianggap sebagai pengkhianat kerana menyerang bangsanya sendiri iaitu Arab Quraisy dan tanahairnya iaitu Makkah yang dikuasai oleh kaum Musyrikin.


Apakah maksud bahasa mulut Abdul Hadi Awang sebenarnya ingin mengatakan adalah halal untuk ahli-ahli PAS dan Pakatan Rakyat untuk MEMBEBASKAN NEGARA INI daripada UMNO dan Barisan Nasional yang sudah lama dilabelkan sebagai penentang Islam?

Sesuatu yang lebih penting ialah, apakah Abdul Hadi Awang sudah mengisytiharkan perang antara ahli-ahli PAS dengan kerajaan Malaysia kononnya untuk memerdekakan negara ini daripada JAHILIYYAH?

Kata Abdul Hadi Awang, penjajahan sebenar masih lagi berlaku selagi manusia tidak membebaskan diri mereka daripada pengabdian kepada manusia dan hanya benar-benar mengabdikan diri kepada Allah Taala.

Maksud Abdul Hadi Awang sangat mudah dibaca. Pengabdian kepada PAS adalah jauh lebih mulia berbanding menyokong UMNO.

Kekarutan jenis apakah yang diajarkan oleh Abdul Hadi Awang? Walaupun secara berkias, tetapi daripada apa yang dilakukan oleh PAS sepanjang tahun 1951 sehingga 2011, ianya akan mudah dinilai dan ditelah.

PAS digambarkan sebagai angkatan Islam, manakala mana-mana parti politik yang tidak sebulu dengan PAS tidak dianggap sebagai umat Islam. Justeru menentang mana-mana pihak yang tidak sependapat dengan PAS dianggap seperti serangan Nabi Muhammad s.a.w dan para Sahabat ke atas kaum Musyrikin.

Pendapat seperti ini amat merbahaya apabila ahli-ahli PAS kebanyakannya adalah kaum jahil yang tidak dapat berfikir secara rasional dan berfikir dengan ilmu. Sebaliknya masing-masing menelan dan kemudian menjadi burung kakatua yang akan mengulang-ulang apa yang diucapkan oleh Abdul Hadi Awang dengan penuh berlagak!!!!

0 comments

SIAPA ANWAR NAK CAKAP PASAL UJIAN?

Semenjak dua menjak ini, Anwar bertukar wajah dan sifat. Sepertimana syaitan yang bijak menyembunyikan wajah dan perangai sebenar, begitu juga yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim. Daripada seorang yang dikhabarkan mempunyai pelbagai masalah dan skandal yang serba memalukan, sehinggalah kepada penternak bomoh, dukun dan pawang dari serata dunia, perutusan Syawal yang dibuat oleh Anwar Ibrahim cuba memperlihatkan dia sebagai seorang yang sangat mahir dengan Islam dan agama Allah TAala.

Kata Anwar Ibrahim dalam perutusan Aidil Fitrinya, Syawal merupakan kesinambungan daripada Ramadan dan bagi mereka yang berjaya mengawal hawa nafsu pada bulan Ramadhan, seharusnya menafikan ketundukan terhadap makhluk, akan mendapat petunjuk serta rahmat Allah Taala. (BACA DI SINI)

Sekali dengar, baik sungguh makhluk yang bernama Anwar Ibrahim ini. Cakapnya penuh dengan hikmah dan cakapnya juga penuh dengan kebijaksanaan.Namun memerhatikan dan mencermati sikap teladan yang ditunjukkan olehnya, membuatkan si jahil mana sekalipun dapat melihat betapa hipokrit dan munafiqnya manusia yang bernama Anwar Ibrahim.

Melawan ketundukan terhadap makhluk?

Selama ini bukankah Anwar Ibrahim telah berjaya menjadikan dirinya sebagai berhala hidup untuk memperjuangkan DOKTRIN ZIONIS yang selagi boleh tidak mahu Islam dan umatnya bersatu dan berukhwah. Dan bukankah selama ini, Anwar dengan dirinya begitu sibuk hendak memperkenalkan reformasi yang pelbagai walaupun semasa berkuasa, dialah SYAITAN DAN IBLIS yang sebenar-benarnya?

Siapa Anwar yang hendak bercakap tentang ujian? Ujian sebesar manakah yang telah diterima oleh Anwar Ibrahim selain ujian maruah yang dia sendiri pergi jahanamkan? Ujian apakah yang telah diterima oleh Anwar Ibrahim yang lebih besar berbanding ujian pelbagai kemelut hidup yang diakibatkan oleh perbuatan dan kegilaannya untuk menjadi seorang Perdana Menteri setelah kemaruk terhadap seks gagal membataskan dirinya sebagai manusia, mahupun sebagai orang yang beragama Islam?

Tidak layak langsung untuk Anwar bercerita tentang ujian kerana dia tidak pernah ditimpa ujian besar selain daripada dipenjarakan. Dia dipenjara tetapi anak isterinya tetap bergelar jutawan. Anwar bekas banduan, tetapi tetap juga mempunyai tempat dalam politik negara dan kebebasannya tidak pernah dihadkan, walaupun dia sedang dibicarakan!!!

Ujian apa yang Anwar Ibrahim nak ajarkan kepada para PEMBONGAK dan SI BODOH yang menjilat serta mengkagumi Anwar Ibrahim?

0 comments

MINI CERAMAH MENGGANTIKAN SILATURRAHIM!!!

Kebanyakan perantau sudah pun berada di kampung halaman masing-masing. Mereka yang sebelum ini mengaku anak kota juga, hari ini tidak malu untuk memberitahu umum bahawa mereka berasal dari kampung dan masih ada kampung cuma sudah lama tidak menjenguk pulang ke kampung kerana terlalu sibuk dengan NEW POLITICS!

Budaya balik kampung dan beraya sakan menyambut Aidil Fitri sebenarnya budaya setempat dan bukannya budaya agama. Budaya yang disambut secara besar-besaran di rantau Asia Tenggara, khususnya di Malaysia, memperlihatkan bagaimana acara agama digaulkan dengan adat masyarakat yang kemudian menjadi budaya negara.

Bagi mereka yang berada di bawah tempurung, pastinya kita akan kehairanan apabila melihat umat Islam di rantau lain, kurang memeriahkan Aidil Fitri sebagaimana yang kita lakukan di sebelah sini. Sepertimana juga mereka hairan melihat kita tidak mengindahkan Aidil Adha sedangkan bagi mereka, Aidil Adha yang terbesar berbanding Aidil Fitri.

Namun inilah yang menerbitkan KAUM NEW POLITIC. Kesempatan berkunjung dan memperkukuhkan silaturrahim, terutama dari kalangan ahli-ahli keluarga yang sudah lama tidak bersua muka akan digunakan untuk menyampaikan pesanan daripada para pemimpin mereka. Roh Aidil Fitri kini telah digantikan dengan roh Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional.

PAS dan Pakatan Rakyat awal-awal lagi telah menyatakan, Aidil Fitri akan mereka jadikan sebagai wadah 'berceramah' dan 'bertazkirah' agar sokongan masyarakat pengundi diberikan kepada mereka.

Dan seperti biasa, apabila berlakunya fenomena ini, maka semangat sebenar Aidil Fitri akan lenyap, sebaliknya yang akan dapat kita lihat ialah kelompok-kelompok mini ceramah yang akan memperhatikan pihak lawan dengan ekor mata dan juih bibir tanda benci dan jijik.

Berkumpulnya tiga isu besar iaitu MAT SABU MENGHEROKAN KOMUNIS, JAIS-GMDU dan GUAN ENG KANTOIKAN MAT SABU DENGAN RM8000, pasti akan mengundang hujah-hujah, cerita-cerita, teori-teori, bahkan cerita-cerita dari khayalan seperti kisah Mat Indera mengetuai serangan komunis ke atas balai polis Bukit Kepong walhal Mat Indera hanyalah suruhan Goh Peng Tun, ketua komunis sebenar Batu Pahat.

Aidil Fitri hari ini dan beberapa hari seterusnya, pasti akan dipenuhi dengan pelbagai acara politik kerana orang Melayu dan Islam di negara ini TELAH AWAL-AWAL LAGI dipastikan oleh TUAN BESAR ZIONIS agar menganuti fahaman DEMOKRASI dan tegar dengan AKIDAH tersebut. Apabila datang kepada umat Islam antara ALLAH TAALA DAN RASULNYA dengan DEMOKRASI, maka pilihan utama adalah DEMOKRASI DAN PILIHANRAYA.

Ulama-ulama berserban lembik seperti Nik Abdul Aziz sendiri mengiakan ZIONIS dan CITA-CITA mereka... justeru sebagai orang awam, ikut sajalah... lagipun kalau menurut FATWA orang PAS, yang menanggung segala dosa dan kesalahan umat adalah pemimpin....

Jadi, Selamatlah Bermini Ceramah sambil MENTEKEDAGHAH rendang, ketupat dan lemang!!!

Hidup Demokrasi!!! Hidup TUAN BESAR ZIONIS!!!

0 comments

Perutusan Aidil Fitri...

Selamat Menyambut Aidilfitri dari saya aa dan bagi pihak cucu tok wan, kami juga memohon maap sebanyak2nya atas segala salah dan silap yg dahulu dan akan datang, anggaplah segala perselisihan adalah kerana ikut pemahaman dan pemerhatian serta pandangan semata2 dan tidaklah sampai kita memutuskan siratulrahim dan ikatan kalimah tauhid yg agung.

Jagalah ikatan kalimah kita dari diputuskan oleh pihak ketiga dan usahlah mencari bantuan org2 kapir dan syaitan semata2 dendam kesumat sesama kita.. hubungan kita yg diselubungi oleh kalimah ialah hubungan yg berkekalan. Jika boleh, marah semacam mana pun tetap kita doakan hidayat dan keampunan dari Allah swt utk sedara kita yg kita berbalah, usahlah diikuti hati kita yg marah lalu mendoakan bencana dan bala. Jika sedara kita ditimpa bala bencana akibat doa kita, kita sendiri tak dapat melepaskan diri kita melainkan ditimpa juga bala bencana tersebut sedikit sebanyak. Itu didunia, diakhirat nanti kita akan diminta sebab mengapa brdoa sedemikian.

Dalam kehidupan kita, di ofis, di kilang, dikalangan sedara mara dan kaum kerabat, dikalangan sahabat handai, didalam kehidupan kejiranan..teraniaya atau dianiaya kerap berlaku. Sesapa yg dianiaya, doanya adalah mustajab dan tiada hijab baginya dan dapat jaminan dari Allah swt akan ditunaikanNya. Oleh itu gunakan doa trsebut utk pelepasan diri sendiri, keluarga, rakan taulan, jiran2 dan seluruh ummat Islam dari api neraka jahanam dan dikumpulkan bersama2 nabi saw dan para sahabat ra diakhirat kelak.

Usahlah sia2kan doa kita semata2 kerana marah yg dimarakkan lagi oleh hasutan syaitan dan org2 kapir. Tiada ada apa2 kebaikan pada syaitan dan org2 kapir..yg brnilai disisi Allah swt.

-aa

0 comments

IDENTITI SEBENAR MAKCIK HAJJAH SITT AL WUZARA TERBARAI!!!

(Klik gambar untuk besarkan)

Inilah penyebab kenapa Sitt Al Wuzara kantoi. Arlene bagi email mengenai Sitt Al Wuzara pada orang lain tnpa dia sedar dia tengah diperhatikan. Nampak sangat Arlene tak boleh dipercayai sebagai seorang kawan..

(Klik gambar untuk besarkan)

Sitt Al Wuzara dan Linda Joy adalah org yang sama yang bersembunyi di akaun tu tapi Linda Joy bukan nama sebenar org tuh.

(Klik gambar untuk besarkan)

Gambar terbaru Makcik Sitt (16 Ogos 2011) yang diberi oleh kawan baik Makcik Sitt sendiri. Siapa dia..?? Biar mereka berteka teki. Inilah rupa Makcik Sitt Al Wuzara yang korang cari sejak bertahun-tahun dulu. Korang kenal siapa dia..?? Adlin binti Abdul Jalil..

(Klik gambar untuk besarkan)

Gambar Makcik Sitt tahun 2008 dan yang terbaru 2011. Korang leh bandingkan sendiri.

(Klik gambar untuk besarkan)17 comments

Monday, August 29, 2011

JAWAB LA MAT SABU... TUAN BESAR KARPAL DAH MARAH TUH!!!

Monday, August 29, 2011
Mat Sabu harus BERTAUBAT!

Taraf pendidikan dan ilmu pengetahuan antara Mat Sabu dengan Karpal Singh sememangnya seperti langit dengan bumi. Karpal Singh mahir dari segi undang-undang sehinggakan dia mampu mencari-cari ruang untuk membuatkan perbicaraan Anwar Ibrahim ditunda hampir 70 kali. Satu pencapaian yang sebenarnya tidak mungkin dapat dicipta oleh mana-mana peguam di Malaysia kalau tidak pun di seluruh dunia kecuali Karpal Singh.

Dan sebagai seorang pengamal undang-undang, sudah tentulah Karpal Singh banyak membaca. Apatah lagi pendiriannya yang keras terhadap negara ini yang dikatakannya sebagai negara sekular, tidak pernah tergugat sekalipun Nik Abdul Aziz cuba membodeknya dan mengampunya dengan mengatakan di dada Karpal sudah ada bulan.

Berbeza dengan Mat Sabu. Kemahiran Mat Sabu hanyalah berceramah politik yang menyaksikan tabung-tabung dan uncang-uncang diusung untuk MENCURI duit orang ramai serta para pendengar ceramahnya. Dan dengan duit itulah, Mat Sabu menyara kehidupannya sepanjang dia bergelar ahli politik. Itu pendapatan utamanya. Jadi, kalau ramai yang mendengar ceramahnya, lebat jugalah pendapatannya!

Kata-kata yang terlontar dari mulut Mat Sabu, kebanyakannya adalah kata-kata yang mencerminkan tahap pemikirannya yang rendah dan dungu. Namun, memandangkan kebanyakan pendengar dan peminatnya juga tidak lebih pandai berbanding Mat Sabu, mudahlah Mat Sabu menampakkan dirinya sebagai seorang yang cerdik dan maha mengetahui.

Ternyata, kebodohan Mat Sabu itu membuatkan mata Karpal Singh berbulu. Kata dua yang diberikan oleh Karpal Singh kepada Mat Sabu sememangnya seperti kata-kata Che Rosli Che Mat kepada Fuziah Salleh... sangat bertentangan dan tidak langsung mendatangkan sebarang faedah kepada Pakatan Rakyat, khususnya kepada Timbalan Presiden PAS itu.

Karpal Singh menegaskan bahawa 25 orang anggota polis Bukit Kepong yang diserbu dan dibunuh oleh komunis itu adalah pejuang negara. Manakala Datuk Onn dan Tunku Abdul Rahman adalah pejuang kemerdekaan.

Fullstop!

Perkara itu tidak boleh dinafikan dan dipertikaikan lagi. Cubaan menimbulkan polemik seperti yang dilakukan oleh Mat Sabu, bukan sahaja tidak benar, bahkan tidak seharusnya keluar dari mulutnya. (BACA DI SINI)

Itu 'amaran keras' Karpal Singh kepada Mat Sabu. Itu juga 'amaran keras' Karpal Singh kepada para pengikut Mat Sabu yang benak dan membuta tuli terutama dalam menanggapi tugas anggota polis pada zaman pra kemerdekaan. Bahkan itu juga merupakan 'pemberitahuan' Karpal Singh kepada Mat Sabu bahawa Mat Sabu sesungguhnya PEMIMPIN PAS PALING BODOH yang pernah dilantik ke jawatan tertinggi OLEH PARA PENGIKUT YANG SAMA-SAMA BODOH PIANG!!!

0 comments

PENCACAI DAP KENYANG MAKAN PENYEPAK!!!

Menafikan DAP sebagai sebuah parti chauvinist dan melabelkannya sebagai sebuah parti berbilang kaum, seumpama mendakwa bunga raya berwarna biru. Walaupun mungkin benar ada ahli-ahli parti dari kaum-kaum yang lain dalam DAP, jumlahnya boleh dibilang dengan jari. Dan chauvinist serta ultra-kiasu parti tersebut boleh dilihat kepada penguasaan kepimpinan parti berkenaan di mana nama-nama Melayu, India mahupun Sikh selain kaum Bumiputera Sabah dan Sarawak bagaikan mencari jarum di dalam hutan.

Jangankan tidak, kalau ada pun, cumalah Karpal Singh anak beranak dan beberapa orang peguam India yang dilihat mampu mempengaruhi kaum Tamil.

Melabelkan DAP sebagai sebuah parti pelbagai etnik dan memperjuangkan kesamaan serta keserataan, sebenarnya merupakan kempen yang paling serta serba melawakkan. Apakah maksud kesamaan dan keserataan jikalau yang kaya turut menikmati pembahagian kek ekonomi yang sama dengan golongan yang miskin.

Pencacai mempersoalkan kelogikan sebuah negara bermajoritikan Melayu dan beragama Islam diancam oleh DAP yang berkeahlian kecil tetapi bijak untuk menukar agama orang Melayu. Pencacai rupa-rupanya tersangat bangang dan tidak pernah belajar daripada sejarah terutama sekali sejarah agama Islam.

Abdullah bin Saba dan Abdullah bin Ubai, hanya mempunyai pengikut yang sangat kecil bilangannya berbanding umat Islam, tetapi gerakan mereka sehingga kini terus bergerak dan sukar dimatikan, sehinggakan Allah Taala memberikan peringatan kepada umat Islam tentang kewujudan kelompok Rafidah dan Sabaiyyah yang sentiasa berusaha memusnahkan Islam dari dalam.

Begitu juga apabila kelompok Yahudi di Madinah, sekalipun jumlah mereka kecil, akhirnya mereka dikeluarkan dari Madinah dan Makkah kerana perangai mereka yang seringkali menimbulkan huru-hara di kalangan umat dan penduduk.

Kalau ikut logik si pencacai, maka apa perlu ditakuti kepada kelompok kecil yang agresif seperti DAP kerana mereka tidak kuat. Dari segi ketenteraan, serangan gerila itu jauh lebih berkesan berbanding serangan berskala besar apatah lagi di wilayah yang mempunyai umat pelbagai agama dan pelbagai kaum.

Si pencacai juga bertanya, logikkah DAP yang merupakan sebuah parti demokrasi sekular mahu menukarkan negara ini menjadi komunis. Sekali lagi si pencacai ini sebenarnya gagal membaca sejarah dunia atau barangkali terlalu terpesona dengan pemikirannya sendiri dan menganggap orang lain serba-serbinya tidak tahu.

Lenin dan Marx mengasaskan fahaman sosialis dan komunis. Kedua-duanya pada peringkat awal memperkatakan tentang demokrasi dan sekularisme. Apabila berkuasa, yang muncul hanyalah satu kuasa tunggal, bukannya pendapat pelbagai. Begitu juga dengan di China yang mengeluarkan rakyatnya daripada cengkaman feudal tetapi kemudian memerangkapnya dengan satu kuasa pusat iaitu Parti Komunis China.

Segala-galanya bermula dengan demokrasi sekular yang kemudian berakhir sebagai kuasa mutlak dan kuku besi apabila mendapat kuasa!

Anehnya, pihak yang dikatakan mengejami DAP, masih lagi membenarkan DAP terus hidup, manakala para penyokong dan pendokongnya pula dibenarkan bebas membuat pendokrinan. Bukan itu sahaja, kerajaan yang dikatakan kejam dan zalim itu, 'membenarkan' pula DAP menjadi kerajaan di Pulau Pinang.

Pencacai DAP itu boleh bercakap apa-apa sahaja apabila parti kesayangan dan pemimpin yang menjadi kekasihnya dibelasah. Dia boleh melabelkan apa-apa sahaja sebagai fitnah dengan dia sendiri tidak mampu mengeluarkan bukti bahawa itu adalah fitnah dan tuannya telah difitnah.

Yang pastinya, rakyat sedang memerhati dan apa yang dilakukan oleh para pemimpin DAP, khususnya di Selangor termasuklah yang membabitkan ahli-ahli majlis kerajaan tempatan. Apatah lagi kematian Teoh Beng Hock yang cuba diherokan oleh DAP, ternyata menyembunyikan belang serta perangai sebenar DAP, termasuklah menyalahgunakan lesen Bumiputera!!!

Apa pun, simpati kepada pencacai tersebut kerana dia perlu sentiasa mencari alasan untuk memasyhurkan para pemimpin DAP walaupun para pemimpinnya melakukan kesalahan kerana kalau dia tidak berbuat begitu, mati kebulurlah anak bininya dan dia sendiri kenyang makan penyepak tuan besarnya!!!

0 comments

PADAHNYA BILA KERAJAAN TAKUT UNDI BERKURANGAN!!!

Selepas satu isu, muncul pula satu isu... dan kesemua isu tersebut membabitkan keselamatan dalam negeri. Kementerian yang ditugaskan untuk menjaganya adalah Kementerian Dalam Menteri yang menterinya adalah Hishamuddin Hussein Onn.

Namun seperti isu-isu yang lain, sehingga sekarang, tiada sebarang tindakan tegas yang diambil. Kalau ada pun tindakan tegas, hanyalah menahan, kemudian mengambil keterangan dan puak-puak berkenaan dibebaskan untuk kembali berceramah dan menghasut.

Hendak dikatakan Malaysia kurang pihak perisikan, seluruh dunia mengiktiraf keberkesanan yang dimainkan oleh tentera dan polis Malaysia dalam memastikan keselamatan negara ini terjamin, sehinggakan Parti Komunis Malaya yang tetap bertegas dengan perjuangan mereka menjadikan Malaysia sebagai salah satu Republik 'Nanyang', akhirnya terpaksa mengaku kalah dan menandatangani perjanjian damai dengan kerajaan Malaysia.

Komunis merupakan ancaman utama di negara ini. Tidak sahaja dari zaman penjajahan British, sebaliknya sehingga sekarang, komunis yang kian merosot pengaruhnya dan cuba dihidupkan semula oleh kelompok sosialis, memang terbukti menjadi duri dalam daging kepada mana-mana negara yang disinggahinya.

Mungkin ramai yang tidak sedar, Parti Baath yang menjadi penguasa di Syria dan Iraq merupakan parti sosialis yang menerapkan elemen-elemen Arab, bahkan sangat cenderung kepada fahaman komunis sekalipun Baath tidak menafikan kewujudan agama. Kini Parti Baath telah kecundang. Saddam Hussein yang merupakan pendokong Baath terkuat di Iraq, telah mati di tali gantung. Basyar Al-Assad kini sedang bersiap-sedia untuk lari. Gaddafi di Libya, sudah pun melarikan diri bersama-sama kaum keluarga serta harta kekayaan Libya.

Sosialis, Baath apatah lagi Komunis adalah SATU ACUAN. Acuan yang diambil adalah Leninisme. Sosialis Atheist mengasaskan Komunis yang mempopularkan KERAJAAN RAKYAT UNTUK RAKYAT. Manakala Sosialis Islam/Arab pula mengasaskan Baath yang kiblat mereka adalah Warsaw dan Moscow.

Di Malaysia, pergerakan Sosialis sudah hampir mampus namun kelemahan kerajaan yang mentadbir Malaysia bermula dari tahun 2003 sehingga 2008 yang kemudian disambung oleh kegagalan kerajaan pengganti sehingga 2011, menyaksikan bukan sahaja Sosialis yang melambung, bahkan Komunis turut datang seiring dalam bentuk yang hampir serupa.

Sosialis sudah lama bergerak di institusi-institusi pengajian tinggi awam dan swasta. Pendoktrinan terhadap para pelajar IPTA khususnya tentang kebaikan Sosialis, kehebatan komunis, penafian sejarah negara, dan sebagainya, dilakukan pada sepanjang masa. Manakala pertubuhan-pertubuhan seperti IKD pula menjalankan pendoktrinan tersebut secara 'undang-undang' sehingga kerajaan yang lalai dan leka, tidak mampu untuk mengatasinya.

Kelemahan kerajaan yang ada sekarang ialah TAKUT UNDI BERALIH. Hanya kerana bimbangkan undi kaum-kaum tertentu, tindakan tegas yang sepatutnya diambil demi kebaikan masa hadapan generasi baru Malaysia, tidak mampu dilakukan. Elemen sosialis dan komunis sedang menular dengan bebas, tanpa sebarang sekatan.

Dan kerajaan pula memejamkan mata kerana bimbang dituduh tidak terbuka, masih jumud dan yang paling penting, TAKUTKAN UNDI BERKURANGAN!

Sama ada pada masa aman apatah lagi darurat, seharusnya kerajaan perlu sentiasa bersiap sedia menghadapi gelombang serangan sama ada yang berbentuk fizikal mahupun psikologi. Kempen-kempen MARILAH MENCINTAI KOMUNIS seperti yang sedang berleluasa sekarang, seharusnya ditangani dengan lebih tegas.

Pokok yang sedang tumbuh, akan mati apabila akarnya dirosakkan. Apa yang dilakukan oleh kerajaan sekarang ialah membiarkan pokok tersebut membesar dan kemudian apabila pokok tersebut sudah tegap, teguh dan rendang, barulah berkira-kira hendak menebangnya. Akhirnya, kerajaan sendiri yang hampir mampus dikerjakan oleh pokok tersebut.

Seharusnya undang-undang dan peraturan-peraturan yang memastikan komunis dan sosialis tidak sewenang-wenangnya dikempenkan, diperketatkan dan diperkuatkuasakan. Para pemimpin yang memuji betapa idealnya komunis, sudah seharusnya ditamatkan kerjayanya dalam bidang politik dan tidak dibenarkan bergiat dengan sebarang cara seperti yang dilakukan oleh Singapura, Britain, mahupun Amerika Syarikat, Australia dan New Zealand.

Agak aneh kerana pada ketika pemimpin-pemimpin ajaran sesat yang menyelewengkan akidah umat Islam, kerajaan bertindak bijak dengan melakukan sekatan, tetapi apabila melibatkan politik, ia dibiarkan terus tumbuh dan segar kerana TERLALU BIMBANGKAN KEHILANGAN UNDI!!!

Dalam hal ini, orang yang paling perlu dipertanggungjawabkan adalah Hishamuddin Hussein Onn. Mana suara Hishamuddin Hussein Onn apabila Mat Sabu mengiktiraf Mat Indera sebagai Pejuang Kemerdekaan sedangkan semua orang tahu, Mat Indera adalah Ketua Komunis Melayu yang tidak pernah pun memperjuangkan negara, sebaliknya memperjuangkan agar negara ini dijajah oleh Komunis Nanyang?

HANYA KERANA TAKUT UNDI BERALIH DAN BERKURANGAN..... cehhhhhh!!!!

0 comments

AWAS!!! MAT SABU AKAN BAKAR BUDAK HIDUP-HIDUP KALAU KUASAI PUTRAJAYA!!!

Sememangnya amat keterlaluan apabila Mat Sabu MENGHEROKAN Muhammad Indera atau Mat Indera sebagai Pahlawan Sebenar Bukit Kepong berdasarkan ceramahnya di Padang Menora, Tasek Gelugor beberapa hari lepas. Malah apabila Mat Sabu menjadikan gerombolan komunis yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong pada 23 Februari 1950 yang diketuai oleh Goh Peng Tun sebagai pejuang kemerdekaan, Mat Sabu sebenarnya sudah terlalu melampau!!!

Hanya dengan alasan anggota-anggota polis yang menjaga keselamatan penduduk di Bukit Kepong adalah mata-mata yang digajikan oleh Inggeris, maka Mat Sabu menghalalkan darah mereka walaupun hakikatnya tugas mereka adalah mengawal keselamatan dan tidak pula menindas penduduk tempatan.

Apakah Mat Sabu dan para pencacai DAP yang berwajah dan berbatang tubuhkan PAS sebenarnya berharap tiada mana-mana pihak dari kalangan rakyat Tanah Melayu pada waktu itu yang mempertahankan keselamatan dan menjaga kesejahteraan rakyat, sekaligus memudahkan komunis bermaharajalela di seluruh negara?

Itukah sebenarnya yang diharapkan oleh Mat Sabu? Atau sebenarnya kata-kata Mat Sabu itu mencerminkan cubaan menyerapkan fahaman dan agama komunis dalam masyarakat Melayu menerusi lidah Timbalan Presiden PAS setelah komunis gagal mendapat sokongan jitu daripada rakyat Tanah Melayu pada zaman darurat, malah sebelum kewujudan UMNO lagi?

Untuk pengetahuan, Parti Komunis Malaya atau CPM ditubuhkan pada tahun 1930 selepas Parti Komunis Nanyang diharamkan oleh British. PKM berusaha merampas negara ini dari tangan Jepun menerusi perang gerila pada tahun 1942 dengan bantuan British. British bagaimanapun menarik balik sokongan terhadap komunis tidak lama sebelum Perang Dunia Kedua tamat, sekaligus menjadikan PKM kehilangan sumber sokongan, persenjataan, kewangan, perubatan dan makanan.

UMNO pula ditubuhkan pada tahun 1946 iaitu pada ketika British 'baru kembali' ke Tanah Melayu dan berhasrat untuk menjadikan Tanah Melayu sebagai Malayan Union bagi menghilangkan beban mereka mengangkut kaum imigran Cina dan India pulang ke Britain.

Para pengkaji sejarah percaya, Muhammad Indera atau lebih dikenali sebagai Mat Indera sebenarnya telah terpedaya dengan janji-janji kosong Komunis kepadanya. Mat Indera terbabit dalam serangan ke atas balai polis Bukit Kepong pada subuh 23 Februari 1950.

Pada peristiwa Perang Selempang Merah Batu Pahat, Mat Indera yang merupakan komunis Melayu paling berpengaruh tidak menggerakkan usaha pemberhentian pembantaian orang Melayu yang ditangkap, diseksa dan dibunuh dengan kejam oleh komunis, sebaliknya dikatakan Mat Indera lebih sibuk mempertahankan kaum Cina terutama sekali mereka yang telah dikenalpasti sebagai Min Yuen daripada menerima pembalasan dendam oleh orang Melayu.

Dengan mempergunakan Mat Indera, Goh Peng Tun berjaya menyusup dan mengenalpasti lokasi strategik bagi menyerang balai polis Bukit Kepong, seterusnya merampas senjata serta peluru di balai tersebut.

Lima jam bertempur, akhirnya gerombolan komunis berjaya menewaskan pasukan 'MATA-MATA BRITISH' itu. Dan pejuang kemerdekaan versi Mat Sabu dan para pencacai Pakatan Rakyat, melakukan kekejaman dengan mencampakkan mangsa-mangsa serangan mereka yang masih hidup dan tercedera selain kanak-kanak ke dalam api yang marak membakar berek kelamin dan balai.

Antara yang dibakar hidup-hidup adalah Allahyarham Hasan bin Abu Bakar, anak salah seorang 'MATA-MATA BRITISH' iaitu Konstabel Abu Bakar Daud. Komunis turut membunuh isteri anggota-anggota polis tersebut yang berjaya mereka tawan di mana salah seorangnya bernama Fatimah Yaaba, manakala isteri Konstabel Mohamad Jaafar, Mariam Ibrahim dicederakan kerana keengganan anggota polis tersebut menyerah diri kepada komunis.

Goh Peng Tun sebelum itu telah memburu Mohammed Said, seorang penduduk kampung yang berjaya mengusir tiga orang komunis (komunis Cina dibunuh, komunis India ditahan dan komunis Melayu melarikan diri) di Simpang Tui dan Bukit Kepong. Kerana kegagalan memburu Mohammed Said, PEJUANG KEMERDEKAAN BERNAMA GOH PENG TUN telah membunuh Shahdan bin Md.Yunus, seorang ibu dan seorang bayi di dalam buaian ketika keluarga berkenaan sedang berbuka puasa!

Mat Indera yang dikhabarkan sangat hebat ilmu dunia dan sangat alim, malah pernah menjadi guru agama, akhirnya berjaya dikalahkan dengan kopi serbuk kecubung yang menyaksikan dia kehilangan segala tangkal dan azimat di seluruh tubuhnya. Dia berjaya ditangkap dan kemudiannya menjalani hukuman gantung sampai mati di Penjara Taiping.

Nasib Goh Peng Tun tidak pernah diketahui sehingga ke hari ini. Mat Indera yang dipergunakan, Mat Indera juga yang mati kerana mendokong fahaman komunis dan kepercayaannya bahawa revolusi adalah satu-satunya cara terbaik untuk memerdekakan tanahair... ibarat memberi kepercayaan kepada Iblis, akhirnya Iblis jugalah yang mahukan dia berkorban bagi menyelamatkan Iblis!!!

Mungkin itulah WIRA KEMERDEKAAN yang diperkatakan oleh Mat Sabu mengambil sempena perbuatan dan tindak tanduknya sendiri. Justeru tidak hairan, sekiranya Pakatan Rakyat berkuasa, pasti akan ada anak kecil yang dilemparkan hidup-hidup ke tengah marak api kerana itulah namanya PERJUANGAN. Tidak mustahil juga, bayi di dalam buaian akan dibunuh dengan kejam kerana itulah HERO BUKIT KEPONG versi Mat Sabu!!!!

Amat memalukan bagi seorang Timbalan Presiden PAS yang seharusnya lebih bijak menggunakan mulut dan otak, bukannya menjilat tak tentu arah dan tak kira masa!!!

1 comments

KERAJAAN RAKYAT UNTUK RAKYAT... BETUL-BETUL MACAM SLOGAN KOMUNIS BELUM DAPAT KUASA!!!

Seperti biasa Lim Guan Eng yang bijak memanipulasikan kebijaksanaan para pencacai Pakatan Rakyat, mengeluarkan kata-kata yang muluk dan sangat indah. Kerajaan Rakyat untuk Rakyat dan Kerajaan Pakatan Rakyat untuk Rakyat....

Sekali dengar, bunyi macam menarik sangat tetapi itulah slogan yang dimainkan oleh komunis ketika mereka hendak berkuasa. Dan apabila mereka sudah berkuasa, keadaan jadi lebih teruk daripada sebelum mereka merampas kuasa sekaligus tidak lagi mewujudkan demokrasi dan pilihan kepada rakyat.

Itulah yang cuba dilakukan oleh Lim Guan Eng dalam perutusan Hari Raya Aidil Fitrinya. (BACA DI SINI)

Apa yang dicakapkannya tentang ibu-ibu tidak lagi menangis, bapa-bapa tidak lagi mengeluh, anak-anak tidak lagi kecewa, merupakan antara elemen wajib yang perlu diucapkan oleh para pemimpin komunis agar komunis dilihat sangat dekat dengan rakyat walaupun hakikatnya komunis hanya mampu mempergunakan rakyat bagi tujuan kuasa berlegar-legar di sekitar kroni dan keluarga mereka sahaja.

Itu yang berlaku dalam DAP. Biarpun DAP sebuah parti sosialis, tetapi elemen-elemen yang digunakan bukanlah sosialis sebaliknya lebih rapat dengan Leninisme.

Guan Eng memberikan promosi terbaik untuk produk-produk MAT JENINnya, dan pada masa yang sama, memberikan tanggapan bahawa kerajaan sebelumnya tidak melakukan apa-apa untuk rakyat. Guan Eng menyifatkan rakyat sebagai peminta sedekah dan penagih dadah yang kepala otak mereka hanya memikirkan cara untuk melepaskan gian.

Sebaliknya, Guan Eng tidak akan sama sekali menceritakan tentang kegagalan Pakatan Rakyat mewujudkan peluang pekerjaan yang lebih besar berbanding kerajaan terdahulu. Guan Eng tidak menceritakan tentang perbelanjaan besar yang adakalanya tidak perlu seperti yang dilakukan terhadap Mat Sabu. Guan Eng juga tidak menceritakan tentang jumlah kontrak yang lebih besar diberikan kepada kroni DAP berbanding mewuar-uarkan cerita tentang kontrak terhadap Bumiputera yang memang sah diperuntukkan untuk Kontraktor Kelas F.

Namun yang paling melawakkan ialah Guan Eng memetik 'pujian' The Economist kononnya ekonomi Pulau Pinang meningkat berbanding kerajaan terdahulu, sekalipun data-data yang dikeluarkan menunjukkan Pulau Pinang mengalami kemerosotan ekonomi yang ketara berbanding kerajaan terlemah Koh Tsu Koon sebelum ini.

Cuma satu yang boleh dipuji tentang Guan Eng.... dia tidak perlu bekerja keras. Cukup dengan hanya berbohong, maka berlumba-lumbalah para pencacainya dari kalangan PAS menjilat-jilat tapak kakinya!!!

0 comments

KALAU DAH JENIS BUTA PERUT, MEMANG SUSAH!!!

Para pencacai Pakatan Rakyat yang sedang berusaha MENYELAMATKAN PAS dan DAP daripada ISU MURTAD, sedang berusaha memainkan isu KEMERDEKAAN dan MENGANGKAT SERTA MENYANJUNG KOMUNIS sebagai pejuang kemerdekaan negara ini. Dan rata-ratanya para pencacai ini merupakan golongan muda yang tidak pernah percaya bahawa keganasan komunis telah membunuh lebih ramai penduduk Tanah Melayu berbanding Inggeris walaupun tempoh 1930-1957 PKM berleluasa dan 1874-1957 Inggeris menjajah Tanah Melayu, jumlah kematian dan jenayah kemanusian lebih banyak dilakukan oleh Komunis berbanding penjajah.

Sesuatu yang sangat menarik untuk direnung ialah, kebanyakan pencacai Pakatan Rakyat, buta sejarah dan tidak belajar sejarah. Barangkali sel-sel otak yang agak kurang agresif terutama bab menghafal tahun dan tarikh, menjadikan data-data sejarah kurang dihayati.

Atas asas apa mereka cuba mengatakan bahawa sejarah negara digelapkan? Kebanyakan pelajar yang mengambil mata pelajaran sejarah terutama sebelum Sejarah belum dijadikan mata pelajaran wajib, mengetahui tentang tokoh-tokoh politik mahupun parti-parti politik yang memberikan sumbangan kepada kemerdekaan negara.

Namun yang paling lawak apabila pencacai-pencacai tersebut mengatakan, kemerdekaan dihadiahkan kepada barua-barua Inggeris di negara ini tanpa mencalarkan sedikit pun tubuh badan mereka. Bagi para pencacai tersebut, kemerdekaan negara harus ditebus dengan menggunakan darah dan revolusi... satu fahaman KOMUNIS TEGAR yang sedang menyerap ke dalam jiwa golongan buta sejarah yang memang sengaja dididik agar tidak meminati sejarah negara.

Barangkali kaum berkenaan juga buta kayu bagaimana sirah Nabi menceritakan bagaimana Nabi s.a.w menandatangani perjanjian damai Hudaibiyyah dengan kaum Quraisy dan sebahagian Sahabat r.a, termasuklah Syaidina Umar Al-Khattab r.a, tidak bersetuju dengan tindakan itu pada mulanya.

Mungkin juga kaum pencacai tersebut gagal melihat bagaimana khandak atau parit digali di sekeliling Kota Madinah untuk mempertahankan Madinah daripada serangan bala tentera Quraisy serta sekutu mereka dalam Perang Ahzab walaupun tentera-tentera Islam boleh berperang secara berhadapan dengan tentera kafir itu seperti yang dilakukan pada Perang Badar dan Perang Uhud.

Adakah tindakan-tindakan 'lembut' dan tidak bersifat 'revolusi' tetapi memberikan kemenangan kepada tentera-tentera Islam itu sebagai 'BARUA' dan anak didik QURAISY?

Apakah Islam tidak mengajar umatnya menggunakan otak, taktik yang lebih baik dan mampu menyelamatkan lebih banyak tumpah darah berbanding mata pedang bagi mencapai sesuatu maksud?

Seharusnya mereka bersyukur dan reti berbangga dengan kelebihan yang diberikan oleh Allah Taala kepada umat di negara ini kerana pencapaian kemerdekaan dilakukan dengan cara yang lebih bijaksana. Hebat benarkah revolusi berdarah berbanding rundingan yang mampu mengurangkan lebih banyak kesengsaraan?

Apatah lagi pada zaman di mana pelbagai pengaruh cuba bertapak di negara ini apabila British menghadapi masalah dalaman ekoran kemelesetan ekonomi di negara mereka? Dengan 'serangan' pengaruh komunis yang menggila, mengasak dari China, Vietnam, India, bahkan dari Soviet, apa persediaan umat Tanah Melayu pada waktu itu untuk menahan asakan tersebut?

Dengan ancaman Amerika Syarikat dari Filipina yang melihat rantau Asia Tenggara sebagai medan paling strategik untuk mempertahankan hemegoni mereka selepas kemenangan dalam Perang Dunia Kedua selain Sukarno yang cuba meluaskan dan melebarkan 'Empayar Majapahit Jawa' selepas berjaya melakukannya di Sumatera dan Kalimantan, Maluku dan Sulawesi, apa cara terbaik untuk Tanah Melayu dipertahankan daripada 'serangan-serangan' tersebut?

Takdir Allah Taala ke atas Tanah Melayu dan Malaysia, mempunyai hikmah yang sangat besar. Asakan komunis pada zaman itu bukannya seperti sekarang yang didakyah secara halus, sebaliknya kemenangan Ho Chi Minh ke atas Perancis telah menaikkan semangat revolusioner yang sangat kukuh dan keyakinan bahawa Malaya juga mampu menjadi sebahagian daripada empayar komunis Asia Tenggara, memerlukan bantuan serta sokongan daripada kuasa-kuasa tentera pada waktu itu termasuklah daripada British sendiri.

Sayangnya, para pencacai Pakatan Rakyat yang terkagum dengan 'darah dalam api' sebenarnya buta perut dan sukar beriman dengan takdir Allah Taala yang tidak berpihak kepada pemikiran mereka. Justeru, mereka gagal melihat dan mengesan apa yang telah berlaku dahulu, sambil menokok tambah konon-kononnya ramai pejuang kemerdekaan yang tidak dikenang, padahal nama-nama itu kekal dalam lipatan sejarah dan dipelajari oleh pelajar-pelajar sekolah.

Seandainya benar sejarah tersebut digelapkan, tidak mungkin sesiapa pun tahu tentang PKMM, KMM, API, AWAS, PUTERA, BATAS, MATA dan sebagainya. Menariknya, puak-puak PAS yang sangat membenci NASIONALIS yang dianggap sebagai pemanjang budaya assobiyyah, mereka jugalah yang beria-ia menyokong NASIONALIS dari kumpulan pejuang-pejuang kiri menerusi parti-parti dan pertubuhan-pertubuhan yang telah diharamkan oleh penjajah itu.

Yang disebut hanyalah saki-baki para pemimpin yang memilih PKM sebagai 'alat' untuk memperjuangkan kemerdekaan kerana tertarik dengan revolusi, tetapi majoriti besar para pemimpin dari kumpulan kiri tersebut yang menyertai arus politik perdana, mengapa tidak dikenang dan dihargai? Mengapa dihargai kelompok yang sangat minoriti berbanding kelompok majoriti yang kemudiannya dihiaskan dengan 'agama' untuk menghalalkan sanjungan berkenaan?

Buta perut... memang susah nak diajar!!!

0 comments

Sunday, August 28, 2011

KALAU UMNO BARUA BRITISH, PAS PULA APA GELARANNYA?

Sunday, August 28, 2011
Bila menyentuh sejarah kemerdekaan negara, maka para 'sejarawan-sejarawan suku masak' dari PAS mula berkokok tentang betapa baruanya UMNO kerana menjadi anak didik British dan dengan UMNO, British memudahkan kemerdekaan negara ini. Pendek kata, kalau dibaca tulisan-tulisan mahupun mencapangkan telinga untuk mendengar ceramah-ceramah PAS, akan wujudlah satu persepsi bahawa PAS sebenarnya tidak menghargai langsung dengan kemerdekaan negara yang dicapai pada 1957 dahulu.

Bahkan apabila membicarakan tentang komunis pula, PAS kedengarannya lebih gemarkan Chin Peng sebagai Ketua Menteri Malaya yang pertama, dan negara ini bukan bergelar Malaysia sebaliknya sebagai Republik Rakyat Malaya, iaitu objektif utama yang diperjuangkan oleh Parti Komunis Malaya yang merupakan cabang daripada Parti Komunis Nanyang yang sangat berseteru dengan Koumintang, pimpinan Chiang Kai Shek!

Sesuatu yang menarik untuk renungan, Chiang Kai Shek merupakan 'Presiden' China yang pertama selepas berakhirnya era Maharaja di Tanah Besar China sebelum Mao Tze Tung muncul memimpin 'Tentera Rakyat' dan menghalau Kuomintang ke Taiwan, sekaligus menjadikan Taiwan sebagai benteng terakhir Chiang Kai Shek yang sehingga kini gagal 'ditawan' semula oleh China meskipun beranggapan Taiwan adalah sebahagian daripada China.

UMNO lahir pada 1946 daripada pertemuan 200 orang pemimpin Melayu daripada pelbagai pertubuhan, termasuklah Ahmad Boestaman, Burhanuddin Helmi, Pak Sako dan sebagainya. Dan pada ketika itu, pada zaman di mana golongan feudal dan birokrat lebih menjadi perhatian dan dipercayai, sekalipun sebahagian daripada mereka sekadar sombong bodoh, maka kepercayaan diberikan kepada golongan tersebut sebagai pemimpin.

Sama jugalah sepertimana PAS melantik golongan yang hanya tahu mengajar kanak-kanak mengaji sebagai ulama besar seperti Nik Abdul Aziz. Rasa rendah diri orang Melayu terhadap golongan feudal pada waktu itu, samalah seperti orang PAS rendah diri terhadap golongan yang berlagak macam ulama besar zaman sekarang.

Cuma agak aneh apabila golongan yang mengaku mereka lebih faham agama daripada orang lain, tidak dapat membezakan antara penjajah, cuba menjajah dan agen penjajah selain tipu muslihat penjajah.

UMNO dikatakan barua kepada British sebab UMNO ditubuhkan pada zaman British baru kembali ke negara ini. Komunis dikatakan pejuang, sebab komunis khabarnya berjuang menentang British walaupun hakikatnya, komunis lebih banyak membunuh penduduk Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak berbanding membunuh British.

Dan yang paling menarik, PAS tidak pula dikatakan BARUA BRITISH walaupun penubuhan PAS direstui dan diluluskan oleh British. PAS tidak pula dikatakan sebagai salah satu jentera British untuk memastikan orang Melayu berpecah belah bagi membolehkan penguasaan kaum imigran di Tanah Melayu apabila British 'memaksa' Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu memberi kerakyatan satu juta orang kepada imigran China dan India dalam masa 24 jam.

Sedangkan kalau diperhatikan, UMNO ditubuhkan oleh 200 orang wakil pertubuhan-pertubuhan Melayu sama ada dari golongan kiri, kanan mahupun feudal, sedangkan PAS pula ditubuhkan oleh beberapa kerat Melayu yang mengalami kegagalan, sama ada gagal menjawat jawatan dalam UMNO mahupun gagal diiktiraf dan dipandang tinggi oleh masyarakat Melayu itu sendiri.

Justeru, apabila cerita Mat Sabu tentang keperwiraan Komunis digembar-gemburkan dan kemudian disokong pula oleh pencacai-pencacai yang gagal menerima hakikat sejarah negara, ia bukanlah sesuatu yang aneh. Mungkin kalau ditanya antara British, Belanda dan Portugis, siapakah pejuang dan siapakah penjajah, mereka akan menjawab, ketiga-tiganya adalah pejuang kerana Portugis 'membebaskan' Melaka daripada 'penjajahan' Sultan, Belanda 'membebaskan' Melaka daripada Portugis, dan British 'membebaskan' Melaka dari Belanda.

Sejarah yang diputarbelitkan... itu yang cuba dikatakan oleh para pencacai... sedangkan hakikatnya, para pejuang kiri Melayu tetap juga dianggap nasionalis yang menggunakan platform Komunis tetapi akhirnya dianggap komunis apabila mereka enggan meletak senjata setelah negara dimerdekakan daripada penjajahan fizikal British.

Benda yang sangat mudah, tetapi kaum PAS seperti biasa, akan cuba menyusahkan dan cuba mencari sudut yang paling gelap bagi tujuan memperlihatkan mereka lebih pandai daripada orang lain di negara ini...

0 comments

POSTER NIK AZIZ DISALIB, UMNO DIKAMBINGHITAMKAN!!!

Ia seperti taktik yang digunakan oleh komunis pada zaman darurat. Semaikan kebencian terhadap penjajah Inggeris agar keganasan komunis dilihat sebagai satu perjuangan. Letakkan segala kebencian kepada Henry Gurney dan jenayah yang dilakukan oleh Chin Peng serta gerombolannya dilihat sebagai usaha untuk membebaskan negara ini daripada penjajahan British!

Itu yang berlaku di Shah Alam apabila poster Nik Abdul Aziz dan Khalid Samad diconteng dengan salib. Dan serta-merta kepala-kepala PAS akan menuduh UMNO sebagai pelakunya, sekalipun pada masa yang sama, dalam kes Anwar Ibrahim mahupun kes-kesi mengaibkan membabitkan para pemimpin Pakatan Rakyat, mereka akan segera meminta agar bukti ditampilkan bagi setiap tuduhan, bahkan mengingatkan tentang hukum-hakam Islam!

Itulah yang cuba digambarkan oleh Khalid Samad. (BACA DI SINI)

Semakin dekat dengan Hari Raya Aidil Fitri di mana penduduk kampung yang merantau ke kota pulang ke kampung halaman masing-masing, maka semakin ketaralah politik menagih simpati. PAS melihat keadaan ini sebagai sesuatu yang wajar dan UMNO perlu dilihat sebagai penjahat atau pengacau ketenteraman.

Orang yang paling mudah menagih simpati adalah Nik Abdul Aziz. Manakala orang yang paling mudah untuk menaikkan sentimen adalah Khalid Samad.

Nik Abdul Aziz sudah lama dipotretkan sebagai ulama, sekalipun tindak-tanduk serta cakap-cakapnya langsung tidak kelihatan sebagai ulama, bahkan seperti AHMAK yang bercakap serta bertindak kerana disuruh orang lain. Manakala Khalid Samad pula memperlihatkan pada setiap masa sebagai manusia yang sangat tegar dengan KELIBERALANnya sehinggakan pada satu-satu masa, menggambarkan Islam sebagai agama yang serupa dengan agama-agama yang lain.

Justeru apabila ketika warga kota berpusu-pusu pulang ke kampung halaman masing-masing, maka perang psikologi dilakukan bagi membolehkan berita KEJAHATAN UMNO disebarkan dari mulut ke mulut oleh warga kota, khususnya di kalangan para penyokong PAS di Selangor.

Dan pada masa yang sama, taktik sebegitu dilihat mampu menghilangkan beberapa isu penting yang mampu menurunkan darjat PAS, terutama sekali isu pemurtadan di Selangor yang disokong oleh PAS secara tidak langsung.

Awal-awal lagi, para pemimpin PAS telah menyatakan mereka akan menggunakan kesempatan Hari Raya Aidil Fitri dan budaya balik kampung untuk menyemai pengaruh serta tarikan terhadap Pakatan Rakyat. Menagih simpati dan mewujudkan perasaan kasihan kepada PAS merupakan kaedah yang paling murah, paling mudah dan paling cepat dalam memperolehi hasil yang memuaskan.

Tentu anda masih ingat bagaimana cerita tentang 'kejahatan' UMNO di Bagan Pinang, menyaksikan seorang anak muda PAS ditetak sehingga berdarah tetapi tidak berparut dan luka darah hanya pada baju, tidak pada badan?

Sehinggalah taktik bodoh dan murah sebegitu ditangkis dengan pantas oleh para bloggers pro-UMNO, media dan ceramah PAS mengisahkan tentang kejahatan UMNO.

Dan kini taktik yang serupa dilakukan. Bezanya, tiada lagi luka, darah pada baju dan bukan pada badan, sebaliknya contengan salib pada muka Nik Abdul Aziz dan Khalid Samad. Agak aneh, kalau benar dijahati oleh UMNO, mengapa mengambil masa melukis salib pada muka kedua-dua orang tersebut pada poster berkenaan? Bukankah ada cara lain yang lebih cepat, dan tidak dapat dilihat untuk menunjukkan kebencian terhadap poster berkenaan?

Tuduhan yang dilemparkan oleh Khalid Samad, sebenarnya lebih kepada menaikkan semula ratingnya yang jatuh ekoran 'pembabitannya' dalam menghalang penyitaan Dream Centre yang digunakan oleh Gereja Methodist Damansara Utama dalam kemelut JAIS-GMDU baru-baru ini oleh MBPJ. Sehingga sekarang, bangunan tersebut masih utuh dan tiada sebarang tindakan daripada MBPJ sekalipun ia melanggar permit dan peraturan.

Kalaulah Dream Centre tersebut merupakan surau atau tempat mengaji al Quran oleh anak-anak orang Islam, barangkali sudah lama dirobohkan kalau tidak pun disita seperti yang berlaku di Kota Damansara pada tahun 2009 lalu!!!

0 comments

TONY PUA TAKUT MURTAD MENJADIKAN DIA SEBAGAI ANJING SAKIT GIGI!!!

Isu murtad masih menghantui DAP, khususnya Tony Pua yang cuba menyelamatkan para pemimpin dalam partinya daripada dipersalahkan. Sebagai Setiausaha Publisiti, Tony Pua perlu sentiasa memastikan kerja-kerja DAP dilihat baik dan mulia dalam sebarang keadaan. Dan penglibatan beberapa orang pemimpin DAP seperti Tan Kok Wai, Charles Santiago, Boo Cheng Hau dan Ean Yong Hian Wah seperti yang didedahkan oleh media, benar-benar merisaukan Tony Pua.

Sebagai seorang chauvinist, Tony Pua sangat sedar, tanpa sokongan Melayu, DAP hanya boleh bermain-main dengan kerusi yang ditandingi oleh MCA, MIC dan GERAKAN. Untuk menguasai Parlimen, DAP sangat memerlukan kerusi-kerusi yang sekarang ini dikuasai oleh UMNO dan PAS.

Dek kerana itulah, Tony Pua memilih untuk menyerang Rais Yatim dan kementeriannya. Tony Pua cuba mewujudkan persepsi bahawa Rais Yatim dan kementeriannya serta beberapa media siar yang lain berniat jahat serta melambungkan fitnah terhadap DAP. Berita yang dilaporkan oleh RTM dan Media Prima Bhd yang merupakan ambilan daripada Facebook atau lebih tepat lagi laporan tentang Laman 'Murtads in Malaysia and Singapore', kelihatan sangat menjejaskan DAP sehinggakan Tony Pua menganggap, melaporkan tentang kewujudan laman tersebut juga dianggap salah! (BACA DI SINI)

Perangai stereotaip yang ditunjukkan oleh Tony Pua merupakan amalan DAP yang sama sekali akan berusaha agar sebarang kesalahan atau kaitan mana-mana pemimpin mereka dengan sesuatu yang dianggap boleh meruntuhkan sokongan, adalah perangai sebenar DAP. DAP jugalah yang akan melabelkan sesiapa sahaja yang menyuarakan tentang nasib orang Melayu sebagai RASIS walaupun penyuaraan tersebut dibuat dalam Perhimpunan Agung UMNO. DAP jugalah yang mempertikaikan tentang peruntukan kepada masjid dan sekolah agama tetapi pada masa yang sama, tidak membenarkan sama sekali perbincangan tentang kewujudan SEKOLAH-SEKOLAH VERNAKULAR yang jelas telah memisahkan rakyat Malaysia berketurunan Cina dan Tamil sebagai warga alien yang 'bukan sebahagian Malaysia'.

Apa yang Tony Pua takut sangat? Kalau benar pemimpin-pemimpin DAP yang disebutkan itu tidak mempunyai sebarang kaitan dengan aktiviti pendakwahan agama Kristian kepada umat Islam atau bertindak di luar daripada peraturan serta undang-undang gereja arus perdana negara ini, mereka pastinya mampu memberikan penjelasan secara rasional tanpa bantuan Setiausaha Publisiti yang kelihatan cuba mengerat isu tersebut dengan sepantas mungkin.

Soal sama ada DAP terbabit atau tidak dalam usaha pengkristianisasi, ia perlulah ditangani oleh undang-undang dan penguatkuasaan yang sehingga kini, kerajaan masih bersikap terlalu lembut dan sangat pemaaf. Namun apa yang Tony Pua cuba lakukan sebenarnya adalah usaha terdesak yang kemudian cuba dikaitkan pula dengan UMNO dan sokongan rakyat terutama orang Melayu kepada UMNO.

Belit berbelit... taktik yang cuba dimainkan oleh Tony Pua sebenarnya sangat amatur dan hanya sesuai dipraktikkan di Singapura yang mana kuasa utamanya adalah Lee Kuan Yew!!!

0 comments

JANGAN MARAH MAT SABU... DIA MEMANG AZALI BANGANG TAPI BERLAGAK PANDAI!!!

Manusia yang belajar 'ikut jalan belakang' tetapi kemudian ditendang dari UiTM kerana gagal dalam peperiksaan, sememangnya mempunyai sifat-sifat rendah diri yang keterlaluan. Bagi yang sedar diri, mereka akan cuba untuk tidak menunjukkan kebodohan tetapi bagi yang mempunyai inferiority yang keterlaluan akan cuba memusingkan dan menyelewengkan fakta agar mereka dilihat lebih pintar dan lebih bijak daripada orang lain.

Itulah Mat Sabu... bekas pelajar ITM (sekarang UiTM) yang menjadi Timbalan Presiden PAS dan semulajadinya bodoh keterlaluan yang dipamerkan tidak pernah mampu disorokkan.

Barangkali Mat Sabu tidak sedar, sebahagian daripada penyokong PAS, terutama di Kedah adalah dari kalangan anggota-anggota dan bekas anggota tentera. Bahkan ramai YDP Kawasan juga merupakan bekas anggota tentera yang telah berjuang menentang komunis pada tahun-tahun 70-an hingga 80-an.

Mungkin Mat Sabu fikir, penyokong PAS hanya datang dari sekolah pondok yang gagal menerima pendidikan sejarah sekaligus memudahkannya untuk memutarbelitkan sejarah tersebut bagi tujuan menaikkan dan mendewa-dewakan DAP.

Jadah apa Mat Sabu cuba 'membetulkan' sejarah dengan menyifatkan tentera-tentera Melayu yang berjuang mempertahankan negara ini daripada dijajah oleh komunis, sebagai pengkhianat dan komunis pula sebagai pejuang kemerdekaan? Dalil dan bukti mana yang Mat Sabu gunakan sebagai hujah yang mengatakan komunis berjuang untuk kemerdekaan negara ini, bukannya untk menjadikan negara ini sebagai sebahagian daripada Empayar Besar China yang baru selepas kegagalan Mao Tze Tung di Vietnam, Kampuchea dan Laos?

Mat Sabu langsung tidak tahu tentang Koumintang dan Komunis, barangkali. Mat Sabu cuba gunakan nama-nama beberapa pejuang kiri Melayu yang menjadikan Komunis sebagai alat mereka bagi menghalau British sebagai tuduhan pengkhianatan kepada anggota-anggota tentera yang telah berjuang dengan darah dan nyawa mereka?

Mat Sabu sendiri, pernahkah berjuang untuk negara, selain dia berjuang untuk tembolok dan alat kemaluannya? Apa jasa Mat Sabu kepada negara dan apa sumbangan dia selain lutut yang diskru dan kemudian menggunakan duit PBA untuk membayar kos rawatannya?

Sebesar manakah jasa Mat Sabu dibandingkan dengan tukang masak tentera yang perlu memastikan makanan yang dimasak menyihatkan dan menyegarkan anggota-anggota tentera bagi mereka bersiapsiaga mempertahankan negara ini daripada sebarang ancaman?

Besar manakah gaji dan sumbangan Mat Sabu untuk anggota-anggota tentera yang berjaya memberikan Mat Sabu peluang bercakap di atas pentas politik sekalipun Mat Sabu adalah dari spesies bodoh kampung yang dibenarkan masuk ke IPTA sebab kuota, bukannya sebab merit tetapi kandas dalam pelajarannya?

Jangan marah Mat Sabu... dia memang bodoh... dan bodoh itu mungkin diwarisi daripada tok neneknya! Sebab itulah, ambil diploma pun tak lepas dan dia terpaksa beralih ke politik untuk menutup kelemahan dan kepincangan dirinya!!!

Dan jangan marah Mat Sabu kerana dia cuba mencetuskan polemik dan kontroversi bagi mengelakkan dia dimarahi oleh Guan Eng ekoran terlalu banyak kepincangan Pakatan Rakyat yang sedang didedahkan oleh Pakatan Rakyat sendiri, bukannya oleh UMNO dan Barisan Nasional.

Jangan marah Mat Sabu... kalau sekarang dia bodoh, anaknya yang bakal mewarisi 'bakat kebodohannya' seperti Nurul Izzah mewarisi 'bakat' Anwar Ibrahim, juga tidak akan ke mana-mana... juga seperti Nurul Izzah yang tidak lebih cerdik daripada PAPA JAHATnya!!!

1 comments

EXCO AGAMA ISLAM PULAU PINANG SETERUSNYA ADALAH DARI DAP!!!

Walau sehebat mana pun Malik Kassim menjilat punggung Guan Eng, dia tetap tidak mendapat tempat. Guan Eng tetap tidak jatuh cinta kepadanya. Malah kepimpinan DAP langsung tidak memberikan sebarang pergantungan kepadanya. Bahkan Malik Kassim dilihat sebagai liabiliti terhadap Pakatan Rakyat yang perlu dicantas dan dibuang dengan segera!

DAP secara terang-terangan telah meminta agar PKR mengorbankan 1 Kerusi Parlimen dan 5 kerusi DUN untuk DAP tandingi. Salah satu kerusi yang DITUNTUT oleh DAP adalah kerusi DUN Batu Maung yang diwakili oleh Malik Kassim, atau Malik Itik merangkap Exco Agama Islam Pulau Pinang.

Ahli Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd Noor yang jelas sangat menjilat Guan Eng berkata, KEGAGALAN DAP Pulau Pinang meletakkan calon Melayu pada PRU13 nanti di Pulau Pinang akan menyebabkan parti tersebut dilihat sebagai chauvinist, sekalipun jikalau PKR memperkenankan permintaannya, DAP akan dilihat sebagai sebuah parti yang menekan orang Melayu kerana tuntutan yang dibuat adalah ke atas kerusi-kerusi bermajoriti Melayu, bukannya majoriti Cina. Sekaligus tindakan tersebut tidak akan dapat menghapuskan imej chauvinist yang sudah sebati dengan DAP, bahkan semakin mengukuhkanya.

Namun beberapa pihak yang lain pula berpendapat, tuntutan tersebut adalah kerana DAP semakin takut dengan perubahan yang sedang berlaku sekarang. Pakatan Rakyat, khususnya PKR dan PAS sedang mengalami kemerosotan sokongan yang sangat ketara. PKR terutamanya, berhadapan dengan kemelut sokongan yang semakin menurun terutama dengan sikap serta skandal yang membelenggu Ketua Umum mereka, Anwar Ibrahim.

Malik Kassim ampu Guan Eng, tetapi nampaknya Melayu DAP sudah lama mengecopnya sebagai Melayu yang gagal mempertahankan Melayu dan Islam. Belum lagi dari PAS dan UMNO.

Malik Kassim sanggup berbuat apa-apa sahaja untuk Guan Eng, tetapi DAP tetap mahu mencantasnya dan mendesak agar dia menyerahkan kerusi Batu Maung untuk DAP sendiri tandingi.

Dan itu hanyalah satu permulaan. Ketidakpercayaan DAP terhadap PKR dan PAS semakin ketara. DAP mahu cepat Lim Guan Eng menjadi Perdana Menteri dan mahu cepat negeri-negeri lain berMenteri Besarkan DAP.

Bagaimana pula di Perak dan di Selangor? Bagaimana dengan Negeri Sembilan dan Melaka selain Sabah?

Serakah DAP tidak mungkin akan dapat ditutup dan disembunyikan lebih lama. Lagi hampir tarikh pilihanraya, lagilah kelam-kabut DAP nak tunjuk kuasa!!!

Tahniah kepada Melayu-Melayu di dalam DAP. Cumanya satu sajalah, jangan pula lepas ni, ada pihak yang melabelkan Melayu-Melayu DAP sebagai 'UMNO PLANTED'.

0 comments

BLOGGER PRO-BN BERJIHAD FISABILLAH!!!

Tidak semudah sebagaimana yang dijangkakan. Pada ketika segala-galanya dikatakan sebagai hamparan karpet merah untuk para 'penjihad' dari Malaysia, MAS dan AIRASIA terpaksa menarik diri pada saat-saat akhir apabila pesawat yang sepatutnya membawa para sukarelawan dari Malaysia ke Mogadishu, bandar paling bahaya di dunia, tidak mendapat pelepasan ekoran gagal memperolehi insuran penerbangan. Dan tanpa insuran penerbangan, bererti, pesawat tidak boleh berlepas.

Yang menggerakkan misi bantuan Malaysia ke Somalia adalah WANITA 'PALING DIMINATI CHEGU BARD, ANWAR IBRAHIM, ZURAIDAH KAMARUDDIN DAN WAN AZIZAH', ROSMAH MANSOR. Yang menjalankan kerja adalah ABDUL AZEEZ RAHIM. Pertubuhan yang menggerakkannya adalah KELAB PUTERA UMNO 1MALAYSIA.

Apabila diberitakan kepada sahabat-sahabat dari puak Pakatan Rakyat, masing-masing mencebik bibir dan memandang ringan. Kata mereka, kalau mereka ada kuasa, mereka pun boleh menggerakkan bantuan kemanusiaan tersebut, malah jauh lebih baik berbanding yang dilakukan oleh ROSMAH MANSOR dan AZEEZ RAHIM.

Hakikatnya, Amerika Syarikat dan Negara-Negara Kesatuan Eropah gagal membawa masuk apa yang mereka janjikan ke negara Tanduk Afrika itu, iaitu makanan. 'Bantuan' Amerika Syarikat dan EU ditolak kerana pra-syarat kepada bantuan tersebut adalah kemasukan bala tentera mereka.

Negara yang juga digelar 'TANDUK AFRIKA' itu terkenal dalam sejarah Islam apabila ia menjadi destinasi pertama umat Islam melakukan hijrah sebelum hijrah ke Madinah. Di negara itulah juga, Abu Sufyan Al-Harb, Amr Al-As r.a yang merupakan musuh utama Rasulullah s.a.w, berdebat dengan Jaafar Abu Talib r.a di hadapan Najasyi tentang Islam dan Muhammad s.a.w. Perdebatan yang sebenarnya mendatangkan hidayah kepada kedua-duanya. Dan biarpun Abu Sufyan yang juga merupakan bapa mertua Rasulullah s.a.w hanya memeluk Islam sebelum Futuhat Makkah, namun pengakhiran usianya diperuntukkan sepenuhnya kepada Allah Taala, Rasulullah s.a.w dan Islam.

Somalia merupakan antara negara yang paling 'unik'. Di negara ini, peluru dan bahan letupan jauh lebih banyak berbanding gandum dan roti. Di negara yang tidak berkerajaan ini tetapi dikuasai oleh panglima-panglima perang yang dahagakan kuasa, Amerika Syarikat serta Eropah masih gagal menguasainya biarpun pelbagai bentuk teknologi ketenteraan dihantar untuk memusnahkan negara tersebut.

Amerika hanya mampu menggulingkan pemerintahan negara dengan cerita REFORMASI DEMOKRASI mereka, tetapi REFORMASI DEMOKRASI itu tidak membantu langsung, bahkan menambah burukkan keadaan di negara yang kerap kali terkena bencana alam seperti kemarau dan kebuluran.

Somalia merupakan 'negara tol' Laut Merah yang merupakan laluan kapal-kapal dagang menerusi Terusan Suez yang menghubungkan Mediterranean dengan Lautan Hindi. Dan kerana sifat itulah, aktiviti perlanunan merupakan aktiviti utama Somalia dan Yaman yang terletak di seberang Laut Merah.

Penghantaran pasukan bantuan dari Malaysia ke negara seperti Somalia, bukanlah seperti menghantar Anwar Ibrahim untuk berceramah di Bario atau pedalaman Sabah. Pada bila-bila sahaja, manusia-manusia gemuk dan makmur dari Malaysia, boleh menjadi bahan yang paling sedap untuk ditawan dan kemudian dihadiahkan peluru ke kepala seandainya tuntutan tidak dipenuhi.

Namun, keperluan dan tanggungjawab sebagai umat Islam, harus dipenuhi dan lebih diutamakan berbanding keselamatan diri!!!

Justeru, ketika kaum-kaum penjihad di Malaysia lebih sibukkan JIHAD PILIHANRAYA dan DAFTAR PEMILIH, UMNO menerusi Kelab Putera UMNO 1Malaysia yang diketuai oleh Azeez Rahim, menjadikan Somalia sebagai medan jihad fisabillah yang ke-16.

Dan pada ketika PARA BLOGGER PAKATAN sibuk berjihad untuk Anwar Ibrahim, BEBERAPA ORANG BLOGGER PRO-UMNO SECARA SUKARELA menawarkan diri untuk berhadapan dengan peluru panas, cuaca yang sama sekali berbeza selain, ancaman wabak serta budaya yang tidak menghiraukan pilihanraya sebaliknya lebih mementingkan darah dan asap belerang di Somalia!

Yang sahihnya, berjihad di Somalia bukanlah untuk menaikkan Azeez Rahim atau Rosmah Mansor sebagai Perdana Menteri mahupun Presiden Somalia. Tidak juga untuk menyelamatkan maruah Allahyarham Farrah Aidid daripada tuduhan meliwat dan skandal seks...

Sebaliknya ia adalah untuk manusia, daripada manusia dan 'SURUHAN' Allah Taala!

Amat memalukan kerana jihad di Malaysia dan jihad terhadap Anwar Ibrahim dilihat lebih kokoknya seperti yang dilakukan oleh Mat Sabu!!!


dan bandingkan pula Jihad Mat Sabu 'YANG TIDAK KENAL SIAPA MAT INDERA' menerusi video di bawah:


Anda boleh mendapat sedikit info tentang Mat Indera di SINI

1 comments

Friday, August 26, 2011

MELAYU BERPECAH SEBAB ANWAR MELIWAT!!!

Friday, August 26, 2011
Ketua Penerangan PKR, Muhammad Nur Manuty yang merupakan salah seorang daripada penjilat Anwar yang diberikan jawatan berkata, politik kotor yang diamalkan oleh UMNO sebagai punca perpecahan orang Melayu, bukannya disebabkan oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Dia menjuruskan neraca tersebut kepada kenyataan 'sekerat' Mufti Perak, yang dipetiknya. (BACA DI SINI)

Konteks yang diutarakan oleh Harussani Zakaria sebenarnya adalah lebih luas berbanding pemikiran kontot dan sontot Muhammad Nur Manuty. Nasihat yang diberikan oleh Harussani Zakaria kepada Dr.Mahathir adalah pada ketika peringkat awal Anwar diseret ke muka pengadilan, bukannya selepas pengadilan yang membuktikan Anwar Ibrahim memang bersalah kerana meliwat dan menyalahgunakan kuasa sekaligus menyebabkan dia dijatuhi hukuman penjara selama 16 tahun.

Gelagat Muhammad Nur Manuty menyalahkan UMNO sebenarnya adalah gelagat stereotaip untuk mengelakkan diri dan partinya daripada dipersalahkan.

Gerakan Reformasi pada 1998 digerakkan oleh Anwar Ibrahim yang sangat takut diseret ke muka pengadilan walaupun terdapat aduan yang kes yang memerlukan dia didakwa. Apakah Muhammad Nur Manuty berpendapat bahawa Anwar Ibrahim berada DI ATAS UNDANG-UNDANG dan tidak boleh didakwa dan dibicarakan agar orang Melayu tidak berpecah?

Bagaimana pula dengan hasutan, tohmahan, dakyah dan fitnah yang ditabur oleh Anwar Ibrahim selain pembodohan orang Melayu yang dilakukan secara berleluasa dan terang-terangan oleh Pakatan Rakyat? Tidakkah itu merupakan salah satu daripada kaedah pemecahan dan pengucar-kaciran?

Menariknya, ada kata-kata Muhammad Nur Manuty yang mengesahkan bahawa Anwar Ibrahim adalah seorang peliwat. Dek kerana UMNO 'berjaya' mengesan perbuatan terkutuk Anwar Ibrahim itu, maka Muhammad Nur Manuty beranggapan bahawa UMNO telah memecah belahkan Melayu.

Tetapi yang paling aneh, apakah selepas UMNO tertubuh dan PAS menjadi serpihan, selepas itu Semangat 46 dan akhir sekali PKR, maka UMNO juga yang dipersalahkan kerana Melayu berpecah-belah?

Lawaknya orang jenis Muhammad Nur Manuty.... sepatutnya dia bertanya dirinya sendiri, mengapa dia sendiri memerlukan sebuah parti baru atau mengapa dia menyertai PKR. Apakah kerana perjuangan Melayu, atau kerana jawatan atau kerana simpati kepada Anwar Ibrahim?

Lawak-lawak belaka puak-puak ini!!!

1 comments

TONY PUA MENGAMUK APABILA DIMINTA SALINAN KAD PENGENALAN!!!

Tony Pua mengamuk sakan apabila SPR mengarahkan agar penolong pendaftar dari parti-parti politik mengemukakan salinan kad pengenalan bagi setiap pendaftaran pengundi baru. Dan kata Tony Pua, arahan tersebut tidak akan menyelesaikan masalah, termasuklah pendaftaran pemastautin tetap. ('KERAKYATAN' PENDUDUK TETAP menurut MALAYSIAKINI)

Pejabat SPR Selangor telah menolak hampir 50 peratus borang pendaftaran pemilih yang dikemukakan oleh penolong pendaftar dari kalangan parti politik. Dalam surat mereka, SPR menyatakan bahawa penolakan tersebut dibuat kerana:

(Pendaftaran) ditolak disebabkan penolong pendaftar mendaftar mereka yang telah mati, alamat tidak sama di dalam kad pengenalan, mereka yang telah mendaftar sebanyak dua kali serta terdapat juga yang mendaftar penduduk tetap

Yang paling menariknya apabila Tony Pua berkata, arahan SPR itu mengehadkan jumlah pengundi baru yang boleh didaftarkan oleh penolong pendaftar. Dengan kata lain, salinan kad pengenalan yang perlu dibekalkan kepada SPR, akan mendedahkan siapa sebenarnya yang didaftarkan oleh parti politik sebagai pengundi baru.

Adakah KEMARAHAN Tony Pua ini mempunyai kaitan yang sangat besar dengan pendedahan-pendedahan yang mereka lakukan tentang pengundi hantu, pengundi klon dan sebagainya sebelum ini?

Kalau tidak berkaitan, mengapa pula Tony Pua melihat salinan kad pengenalan sebagai sesuatu yang amat MENAKUTKAN?

0 comments

HASAN ALI BETUL-BETUL KOREK LIANG LAHAD UNTUK DIRINYA!!!

Di tengah-tengah kebencian yang bukan kecil terhadap dirinya, Hasan Ali muncul lagi dengan 'idea baru'. Dia mengumumkan penubuhan Unit Selamat Akidah bagi menghadapi KRISTIANISASI di Selangor... dan pengumuman tersebut pasti akan menjegilkan biji mata Teresa Kok, menjatuhkan rahang Khalid Samad dan meloncatkan songkok senget Khalid Samad.

Unit Selamat Akidah merupakan satu pusat khidmat yang bertujuan menerima aduan dan permohonan untuk mendapatkan bantuan daripada masyarakat Islam.

Masalah pemurtadan bukanlah masalah tersembunyi. Sekalipun Perlembagaan Malaysia dengan jelas melarang perbuatan mendakwahkan umat Islam kepada agama lain selain Islam, para mubaligh tidak pernah menghiraukannya lantaran TIADANYA HUKUMAN DAN TINDAKAN DARI KEMENTERIAN DALAM NEGERI.

Pun begitu, kebanyakan ahli-ahli politik, khususnya yang berkaitan dengan isu ini, seringkali berusaha untuk menafikan adanya pemurtadan dan apabila sudah terjubog, akan segera menyatakan bahawa ini adalah negara bebas di mana kebebasan beragama terjamin dalam Artikel 11. Dan kalaupun mereka sudah tidak dapat menjawab, mereka tetap akan berusaha untuk mengelakkan perkataan KRISTIANISASI disebut!

Justeru apabila Hasan Ali mengumumkan penubuhan Unit Selamat Akidah untuk hadapi KRISTINISASI seperti tajuk yang digunakan oleh MALAYSIAKINI, portal berita tajaan Zionis itu sebenarnya cuba mengundang kemarahan ahli-ahli politik seperti Teresa Kok, Lim Guan Eng, Ronnie Liu, ahli-ahli politik Bumiputera Sabah dan Sarawak bukan Islam, malah KHALID SAMAD!

Sebarang cerita serta kaitan dengan KRISTIANISASI sebenarnya akan menyebabkan Hasan Ali dipaksa mengorek lubang kubur dan liang lahadnya sendiri sebelum dia dikambus hidup-hidup!!!

Mungkin Hasan Ali tidak tahu, malah mungkin kebanyakan umat Islam di Malaysia tidak sedar, sekarang adalah ZAMAN CONQUISTADOR di Malaysia... sebut sahaja Kristian dan dikaitkan dengan pemurtadan, para CONQUISTADOR sudah bersedia untuk jadi SALIBIN!!!

0 comments

VIDEO: BAYANGKAN, YANG MEMBELASAH SUAMI ITU ADALAH WAN AZIZAH!!!


Lelaki di dalam video ini dibelasah oleh isteri dan ibu mertuanya kerana dituduh curang dan main kayu tiga. Turut ambil bahagian membelasahnya adalah seluruh ahli keluarga isterinya termasuklah kaum lelakinya.

Dan selepas puas membantai lelaki tersebut, giliran perempuan simpanannya yang jauh lebih muda menerima akibat...

Isteri-isteri di Malaysia tak teringin ke nak buat macam ni? Atau semuanya mengamalkan sikap WAN AZIZAH WAN ISMAIL yang sanggup menipu dan berputar belit cakap setiap kali suaminya kelihatan sangat mencuakkan termasuklah dalam kes penetrasi punggung jantan muda dengan KOTE BENGKOKnya?

0 comments

Satu Permulaan Atau Gempar Saja Yang Lebih?

The Malaysian Insider disaman RM200 juta
26/08/2011 11:03am
KUALA LUMPUR 26 Ogos - Bekas Pengerusi Eksekutif Malaysia Airlines (MAS), Tan Sri Tajudin Ramli mengemukakan saman RM200 juta terhadap portal The Malaysian Insider dan dua yang lain atas dakwaan memfitnah beliau dalam satu artikel yang disiarkan pada 31 Mei lalu.
Writ saman tersebut yang difailkan pada 18 ogos lalu menamakan The Malaysian Insider Sdn. Bhd., pemiliknya, Jahabar Sadiq dan wartawan, Shazwan Mustafa Kamal sebagai defendan.
Tarikh 19 September ditetapkan untuk pengurusan kes tersebut di hadapan Hakim Harminder Singh Dhaliwal. - Utusan


___________


Yg lain2 tu kabor selalu difitnah oleh Malaysia Insider, Malaysia kini ..apa lagi??? Tak teringin ke...


Tak yah bagi alasan "rakyat matang" atau nak tunjuk macho dan gentleman..Ajor je!!!
Polis, KDN, SPRM, SPR dan Kementerian Pertahanan..tunggu apa lagi!!


FELDA tak yah ler, buang masa je..kecuali ambil ler loyar2 yg bagus sikit cam loyar Rais Yatim ke, atau yg terbaik loyar2 yg bela Anwar sekarang ni..
-aa0 comments

FUZIAH SALLEH MALU TAPI SURUH TV3 MINTA MAAF KAT DIA!!!

Fuziah Salleh, MP Kuantan menuntut TV3 menarik balik kenyataan dan meminta maaf kepadanya selepas TEMBELANG dan TEMBERANGNYA telah dibocorkan oleh Ahli Parlimen PAS dari Hulu Langat, Che Rosli Che Mat.

Dan yang menariknya, Fuziah Salleh berkata, klip yang ditayangkan oleh TV3 merupakan konspirasi kerajaan Barisan Nasional untuk melindungi Lynas dan bukannya rakyat. (BACA DI SINI)

Pada masa yang sama, Ahli Parlimen Hulu Langat, Che Rosli Che Mat sudah mula menerima tekanan daripada pembesar-pembesar partinya. Sudah ada yang mula mengaitkan Ahli Parlimen itu dengan projek di Bukit Merah. Malah gema 'KERAJAANG PERPADUANG' juga mula dimainkan oleh para pencacai bagi menjatuhkan integriti Che Rosli Che Mat.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Che Rosli Che Mat begitu jelas memalukan Fuziah Salleh dan Pakatan Rakyat. Persatuan Pencinta Alam Malaysia yang sebelum ini turut menyokong Fuziah Salleh dan Pakatan Rakyat juga nampaknya telah 'menarik' semula sokongan mereka selepas mendengar penjelasan saintifik yang diberikan oleh Che Rosli Che Mat dan Dr.Ahmad Termizi Ramli, pakar keselamatan dan kesihatan radiologi.

Dan seperti biasa, apabila sudah terkantoi, Fuziah Salleh mula bermain tarik tali serta pusing terbalik, sepertimana ajaran MAHAGURUnya iaitu Anwar Ibrahim.

Daripada pendedahan kepada radiasi nuklear, alasan yang diberikan sekarang adalah tuduhan kononnya Che Rosli Che Mat mempunyai kepentingan dalam projek tersebut dan dibayar oleh Barisan Nasional....

Paling menarik apabila para penjilat dan pemimpin Pakatan Rakyat mencadangkan agar Che Rosli Che Mat mengusulkan agar kilang tersebut dibina di sebelah rumahnya di Hulu Langat!!!

Dangkalnya otak Fuziah Salleh!!! Sepatutnya bukan Che Rosli Che Mat dan TV3 yang minta maaf tetapi Fuziah Salleh dan Pakatan Rakyat yang telah memutarbelitkan fakta sebenar!!!

NADIR BUMI ADALAH NUKLEAR? Lawaknya!!!

0 comments

GEMPAR!!! AIR MANI DI DALAM DUBUR SAIFUL ADALAH AIR MANINYA SENDIRI!!!


Akibat hendak menunjuk pandai, akhirnya PAKAR UPAHAN Anwar Ibrahim yang menjadi saksi keempat pembelaan kes liwat II membabitkan Anwar Ibrahim dan bekas pembancuh kopinya, Saiful Bukhari Azlan kedengaran seperti cerita Doraemon dan pintu masanya!

Dan memandangkan sudah tidak ada cara lain untuk membela Anwar Ibrahim, Brian McDonald menyatakan bahawa prosedur yang dijalankan oleh pakar DNA tempatan adalah salah, sekaligus orang putih Australia yang berhidung tinggi itu menyatakan pakar-pakar tempatan banyak yang tidak tahu, berbanding dirinya.

Menariknya, PAKAR UPAHAN Anwar Ibrahim itu sebenarnya terlupa satu perkara, dia sekarang berada di Malaysia. Oleh kerana itu, pandangannya harus diberikan berdasarkan standard tempatan, dan bukannya standard di negerinya.

Australia sendiri mempunyai prosedur yang tidak seragam tertakluk kepada undang-undang setiap negeri yang membentuk negara Australia. Perkara yang sama juga berlaku di Amerika Syarikat yang mempunyai 50 negeri itu.

Dan hari ini, pakar berkenaan terGOLEK DOG manakala para peguam bela Anwar terpaksa tepuk dahi masing-masing sebab Ketua Jabatan Kimia, Lin Boon Koon membuktikan, hujah kononnya Akreditasi Malaysia telah luput tarikh, boleh dibuang ke longkang. Sijil berkenaan ditampilkan sebagai pembuktian bahawa Jabatan Kimia Malaysia mendapat pengiktirafan dan ujian yang dibuat mengikut standard serta prosedur makmal jenayah Amerika.
Dan sekarang, orang putih berketurunan penjenayah Britain itu cuba mengajar Malaysia tentang betapa jahilnya Malaysia berdasarkan pandangannya?

McDonald menyatakan bahawa ada kemungkinan air mani yang disiasat oleh Dr.Seah dari Jabatan Kimia adalah AIR MANI SAIFUL sendiri!

Alasannya, Dr.Seah Lay Hong tidak membuat pemisahan sel-sel air mani secara sempurna dari sel bukan air mani pada celekan rektal Saiful. Dan yang paling menariknya, orang putih itu menuduh Dr.Seah Lay Hong hanya meneka-neka manakala keterangan yang diberikan oleh Dr.Seah sebelum ini dianggap tidak disokong oleh bukti!!! (BACA DI SINI)

Barangkali Brian McDonald mempunyai BUKTInya untuk menyokong tuduhannya itu, bukannya meneka-neka kerana ketika prosedur dijalankan, dia tidak berada di makmal, sebaliknya dia yang meneka-neka tentang 'kesilapan' prosedur tersebut.

Tidak ada yang lebih melawakkan, setelah berhempas pulas menceritakan tentang ciri-ciri teknikal untuk melarikan fokus, akhirnya PAKAR UPAHAN Anwar Ibrahim itu sekadar ingin menyatakan bahawa air mani di dalam punggung Saiful adalah air mani Anwar Ibrahim!!!

Barangkali Brian McDonald mempunyai sampel air mani dan profil DNA Anwar Ibrahim yang boleh menyokong tuduhan serta dakwaannya itu yang dibuat bersandarkan kepada pemerhatian dan pemantauan pihak antarabangsa selain mengikut prosedur yang dikatakannya lebih tepat berbanding makmal kimia Malaysia.

Lagipun Anwar sudah lama menolak penyerahan DNAnya secara sukarela!!!

Secara logik akal, macam mana air mani Anwar boleh bertukar jadi air mani Saiful? Dan kalaulah memang benar air mani Saiful... lebih kurang cakap, PANJANG SUNGGUH KOTE SAIFUL sambil boleh menjuborkan dirinya sendiri dan pancut dalam!!!

Hebat rupa-rupanya Mohd. Saiful Bukhari Azlan!!!1 comments

Alahai SPR...............

SPR timbang guna dakwat kekal
KUALA LUMPUR 25 Ogos – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mempertimbangkan semula penggunaan dakwat kekal pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) selain daripada sistem biometrik bagi memastikan tidak berlaku masalah pengundian bertindih.
Sehubungan itu, Pengerusi SPR, Tan Sri Abd. Aziz Mohd. Yusof (gambar) berkata, SPR kini mempunyai beberapa pilihan untuk dilaksanakan sama ada sistem biometrik atau dakwat kekal atau kedua-duanya sekali.
Bagaimanapun, beliau berkata, hanya satu sistem sahaja akan dipilih dan ia bergantung kepada hasil kajian menyeluruh yang kini sedang dijalankan oleh SPR.
“Tidak dinafikan sistem biometrik yang kita cadangkan sebelum ini baik, tetapi ia tetap mempunyai kelemahan-kelemahan tertentu antaranya mesin pengimbas tidak boleh membaca ibu jari dan masalah cip kad pengenalan rosak.
“Oleh itu, kita perlu berhati-hati. Kita tidak mahu timbul masalah pada hari pengundian. Jika sistem biometrik berjalan dengan baik, tidak ada masalah, tetapi bagaimana pula sebaliknya?” katanya.-seterusnya di utusan.


_________________________
Alahai alahai...SPR oii..apa cara pun tetap ada kelemahan!! Apa yg leh dibuat ialah minimakannya. Apa hal nak dlayan sangat Berseh tu, ianya satu badan yg tak dikitiraf yakni badan yg haram!!
Percaya lah jika PAKATAN yg merintah sekarang ni..semua tuntutan tu tak de dan takkan ada, dan jika ada, ianya takkan dilayan!!!
Jelas dan amat jelas ianya adalah bermotif politik belaka..kerana ia brtunjang pada satu pihak saja. Jika Berseh adalah gabungan parti2 politik dari kerajaan dan pembangkang leh dipercayai satu badan yg adil dan tidak berat sebelah..
SPR adalah Suruhanjaya..
Satu lagi SPR tak berminat ke nak bersehkan nama atas tuduhan2 yg dikatakan fitnah tu????? Ataupun ianya bukan fitnah!!! Ambil tindakan undang2 jika yakin benar!!
-aa0 comments

KJ DAH TERDESAK SANGAT KE SAMPAI MAIN POLITIK UGUT?

Khairy Jamaluddin atau KJ, sang Ketua Pemuda UMNO Malaysia nampaknya cuba main tarik tali. Katanya, dia akan keluar UMNO sekiranya majoriti ahli UMNO menyokong pertubuhan bukan kerajaan yang lantang memperkatakan tentang hak Melayu, PERKASA. Dan menariknya, dia bukan bermasalah dengan PERKASA tetapi bermasalah dengan Presiden PERKASA, Ibrahim Ali yang merupakan Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas, bekas ahli UMNO yang diterajang keluar oleh bapa mertuanya sendiri, Abdullah Badawi.

Politik ugut sebegini biasanya diamalkan oleh ahli-ahli politik yang terdesak dan tahu mereka sedang terpinggir. Atau dalam bahasa yang lebih mudah, ahli-ahli politik yang sudah dapat membaca, keperluan terhadap mereka tidak lagi wujud dan terdapatnya desakan agar mereka berundur segera.

Contoh terbaik yang boleh dilihat adalah apabila Chua Jui Meng mengambil keputusan untuk keluar dari MCA selepas gagal menjadi Presiden MCA dalam cubaannya yang kedua. Sebelum itu, sudah terdapat ura-ura yang Chua Jui Meng akan keluar parti sekiranya dia masih gagal memperolehi sokongan. Dan akhirnya dia benar-benar keluar parti apabila kalah di tangan Ong Tee Kiat.

KJ nampaknya sedang mengulangi drama yang sama. Bezanya, kalau Chua Jui Meng menjadikan jawatan sebagai cagarannya, KJ pula kelihatan lebih tidak realistik dengan menjadikan Ibrahim Ali sebagai sandaran.

Kata, KJ kalau wujud situasi di mana ahli UMNO memilih PERKASA berbanding dirinya, maka dia akan keluar UMNO! (DI SINI)

Sebenarnya walaupun ahli-ahli UMNO sebahagian besarnya tidak berminat dengan PERKASA, tetapi majoritinya akan BERSENANG HATI sekiranya KJ benar-benar mengotakan kata-katanya untuk keluar dari UMNO.

Malah apabila KJ membangkitkan tentang kontrak yang perlu telus dan adil, maka ramai yang melihat KJ sendiri sebagai biawak berlidah dua! Walaupun tidak mempunyai kepentingan langsung, namun ramai yang melihat wujudnya proksi KJ terutama sekali pada zaman bapa mertuanya sebagai Perdana Menteri. Dan perkara itu bukanlah sesuatu yang sangat aneh, terutama sekali dalam kes pembekalan buku-buku bacaan tambahan yang melibatkan Perpustakaan Negara!!!

Itu baru satu kes dan terdapat banyak kes lain yang juga membabitkan Khairy Jamaluddin!

Bukan sedikit orang yang melihat KJ adalah liabiliti terbesar UMNO. Desas-desus tentang perjanjian tolak ansur Abdullah Badawi sebelum melepaskan jawatan Perdana Menteri membabitkan KJ, tidak hanya diperkatakan di dalam parti-parti komponen Pakatan Rakyat, bahkan di dalam UMNO sendiri, itulah cerita yang akan dapat didengari.

Justeru, politik ugut KJ itu sebenarnya tidak menguntungkannya sama ada dalam jangka pendek mahupun jangka panjang. Sebaliknya KJ dilihat sebagai pengancam utama UMNO berdasarkan sejarah TIKAM BELAKANG pada PRU12 yang menyaksikan calon-calon UMNO kalah bukan kerana kekuatan calon-calon parti lawan sebaliknya kerana ditikam dan protes oleh ahli-ahli UMNO sendiri, terutama dari kalangan yang tidak menyetujui calon pilihan KJ dan Tingkat 4.

Nak keluar, keluar saja... tak payah buat cerita lawak seperti cerita dua biji peluru!!!

1 comments

Blog Archive

Labels