IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, November 8, 2011

MALAY CAN'T WORK, MALAY CAN'T DELIVER!

Tuesday, November 8, 2011
Kalau kita baca Hikayat Abdullah Munsyi, kita akan dapati pandangan jurutulis Stamford Raffles yang merupakan orang pertama menterjemahkan Bible ke Bahasa Melayu dengan memperkenalkan ALLAH sebagai GOD Bible Melayu, yang sangat sinis tentang Melayu, alam Melayu dan segala-gala yang berkaitan tentang Melayu.

Walaupun dikenali sebagai Bapa Persuratan Melayu, Munsyi Abdullah bukanlah orang Melayu. Dia merupakan kacukan Tamil-Arab yang meneruskan kerja bapanya selaku penasihat dan jurutulis kepada wakil Syarikat Hindia Timur yang merupakan syarikat perlanunan yang bekerja untuk Ratu Inggeris.

Munsyi Abdullah melabelkan orang Melayu sebagai bangsa yang pemalas, suka berhibur, tidak boleh diharap, tidak bertanggungjawab dan melepaskan segala kepercayaan mereka kepada sultan-sultan.

Pandangan itulah yang telah digunakan oleh para Orientalis apabila mereka menulis atau menerangkan tentang Melayu.

Dan pandangan itu diteruskan sehingga sekarang oleh golongan 'penjajah' baru menerusi pelbagai bentuk dan bidang terutama sekali melibatkan perniagaan dan dunia ekonomi.

Orang Melayu dan Bumiputera seringkali digambarkan sebagai golongan yang tidak boleh berniaga atau menceburkan diri dalam dunia perniagaan. Kalau berniaga maka dikatakan Melayu dapat bantuan penuh kerajaan. Kalau perniagaan Melayu-Bumiputera berjaya dikatakan kerana kroni.

Maka semua cara digunakan untuk menjatuhkan perniagaan Melayu-bumiputera. Kaum Bumiputera bukan Melayu masih lagi digambarkan sebagai kaum yang masih duduk atas pokok dan bercawat. Mereka ini kalau berjaya dalam perniagaan, akan dilabelkan sebagai proksi oorang politik tertentu.

Motif sangat mudah. Jatuhkan dan hapuskan perniagaan Melayu-Bumiputera dengan apa cara. Kalau sudah jatuh, maka lengkaplah dan kukuhlah pendapat yang mengatakan Melayu-Bumiputera memang tidak boleh berniaga. Sebaliknya Melayu-Bumiputera hanya layak sebagai kuli dan pembeli.

Itu yang sedang berlaku di Malaysia. Yang tidak disedari oleh anak-anak Melayu yang didodoikan dengan POLITIK ADALAH SEGALA-GALANYA.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

DAP JADIKAN FOOD SECURITY SEBAGAI BAHAN POLITIK

Pecacai DAP dari bangsa Melayu yang bekerja untuk memastikan dana untuk Pakatan terjamin, kini sedang bekerja kuat untuk memastikan RM1.5 bilion yang sedang dinikmati oleh kartel-kartel penguasa pasaran daging kerbau dari India, daging lembu dari Austtralia dan beberapa negara lain, tidak terjejas.

Apabila FELDA gagal dalam usaha menghasilkan bekalan daging dan susu kerana kekangan pasaran yang sukar ditembusi kerana penguasaan kartel-kartel terbabit, sebuah lagi syarikat bernama Lambert mencuba nasib.

Namun nasib syarikat ini juga sama seperti usaha FELDA kerana monopoli kartel-kartel ini amat mencengkam.

Peningkatan harga daging domestik dan keraguan terhadap tahap kehalalan memandang pengimport dan pemain bukan beragama Islam, mendorong kerajaan mewujudkan satu skim penternakan dalaman.

Bagaimanapun, penghasilan dalam negara tidak disenangi oleh puak-puak kartel ini dan mereka telah berusaha sedaya mungkin dengan menggunakan apa cara sekalipun untuk memastikan RM1.5 bilion tidak dikongsi oleh mana-mana pihak teristimewa sekali syarikat Bumiputera.

Maka bermulalah seperti taktik memburuk-burukkan Kedai Rakyat 1Malaysia dan Kedai Runcit Tukar.

Dengan menggunakan tenaga-tenaga upahan dari kalangan Melayu-Bumiputera sendiri yang menyerang sebarang produk yang dihasilkan dalam negeri, usaha meruntuhkan dan menghalang sebarang usaha memecah penguasaan kartel-kartel berkenaan menjadi lebih mudah dengan gambaran-gambaran yang diberikan kepada rakyat Malaysia yang kurang alert dengan ancaman atau gambaran MALAY CANNOT WORK, MALAY CANNOT DELIVERED.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

SELEPAS EKONOMI, UMAT ISLAM DIJAJAH MENERUSI MAKANAN!!!

Mungkin ramai yang tidak sedar tentang apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang ini terutama sekali yang membabitkan penguasaan kartel-kartel pengimport makanan ke Malaysia. Malaysia tidak mempunyai bekalan makanan yang cukup di dalam negara dan terpaksa membeli makanan dari luar untuk menampung keperluan asasi itu.

Dan kalaupun mampu serta cukup untuk penghasilan dalam negeri, akan ada satu pihak yang menjadi kuasa pendesak untuk memastikan, negara memerlukan komoditi import dan merekalah penguasa import berkenaan menerusi penguasaan pasaran, pengedaran dan penetapan harga.

Para penyokong DAP yang cuba membangkitkan kemarahan dan perasaan tidak puas hati di kalangan orang Cina, cuba mengungkit tentang penguasaan syarikat-syarikat Bumiputera dalam BERNAS walaupun banyak syarikat beras yang bernaung di bawah jenama BERNAS itu adalah syarikat bukan bumiputera.

DAP juga dikesan cuba membangkitkan persoalan tentang penguasaan syarikat Bumiputera yang membeli ladang padi di sebuah negara di Indochina. Begitu juga dengan cubaan sebuah lagi syarikat Bumiputera yang melabur di Asia Tengah dalam bidang perladangan bagi memastikan stok makanan kecemasan untuk Malaysia terjamin.

Bagaimanapun, DAP tidak pernah membangkitkan persoalan tentang penguasaan syarikat-syarikat bukan Bumiputera dalam penguasaan empayar makanan yang lain, contohnya pengimportan daging.

Sebahagian daripada pendana utama untuk pilihanraya, adalah bersumberkan kartel-kartel ini. Kartel-kartel ini menggunakan orang-orang politik bagi memastikan monopoli mereka tidak terjejas.

Tahukah anda, keseluruhan pengimport daging ke negara ini dikuasai oleh syarikat-syarikat bukan Bumiputera dan bukan Islam? Tahukah anda berapa nilai sebenar pengimportan daging halal ke negara ini? Dan tahukah anda bagaimana kartel-kartel ini memastikan penguasaaan empayar mereka tidak terjejas?

Malaysia secara amnya merupakan sebuah negara yang lengkap serba-serbi. Sebagai sebuah negara yang subur, mempunyai hujan yang mencukupi, cuaca yang baik dan mempunyai sumber yang lebih dari mencukupi, tidak seharusnya Malaysia menjadi pengimport makanan terbesar bagi rakyat yang berjumlah 27 juta orang.

Seringkali dipersalahkan tentang kepenggunaan tanah yang tidak cekap. Tetapi ramai yang tidak tahu bagaimana pasaran telah 'ditutup' dan dihalang oleh kartel-kartel berkenaan untuk memastikan, mereka boleh terus mengimport dan mendominasi harga pasaran. Pengusaha-pengusaha tempatan amat sukar menjual penghasilan mereka kerana hampir keseluruhan rangkaian pengedar, pemborong dan orang tengah enggan memberikan kerjasama dan tidak mahu memecahkan monopoli mereka selama ini.

Pernahkah terfikir, ketika puak-puak ini memperjuangkan peluang perniagaan yang seciput pada Bumiputera dan mempersoalkan bantuan atau soft loan yang diterima walaupun kelompok mereka sendiri sudah menerima kemudahan tersebut jauh lebih lama dan lebih besar dari kelompok bumiputera, mereka enggan membuka peluang monopoli yang telah mereka kuasai sekian lama. Dan untuk menjaga monopoli tersebut, mereka mempergunakan segala peluang, termasuklah ahli-ahli politik Melayu-Bumiputera bagi memutarbelitkan perkara sebenar.

0 comments

RAFIZI DAN SAIFUDDIN NASUTION TEMPAH MASALAH LAGI!!!

Sudah berkali-kali anak-anak itik Anwar ini dibuktikan bangang dan terlalu bebal. Rafizi misalnya, sudah dibuktikan sebagai pembohong tegar yang cuba menyelamatkan Anwar Ibrahim dengan cerita Twitter dan Facebooknya. Namun apabila dibuktikan bahawa dia sebenarnya tidaklah sepandai mana, akhirnya mamat yang pernah bekerja dengan Petronas itu terdiam dan berpura-pura bodoh.

Saifuddin Nasution, makhluk pengecut yang beraninya lebih sedikit berbanding Samsul Ketot juga sudah beberapa kali terjerembab menipu. Bukti kononnya ada di tangan yang melibatkan pengundi hantu, sampai sekarang, masih lagi bersifat hantu iaitu halimunan. Begitu juga dengan bukti Kod 71 yang akhirnya setelah diselidiki, dialah Kod 71 itu. Bahkan di kalangan 'katak-katak betung' dialah raja katak yang akan melompat sesuka hati dan mengikut mana-mana arah yang dia suka.

Hari ini, kedua-duanya menempah masalah lagi. Masalah yang bakal dicipta kedua-duanya bakal memperlihatkan PKR sebagai sebuah parti yang sangat desperate yang bukan sahaja memberi masalah kepada Anwar Ibrahim tetapi juga kepada abang si Saifuddin Nasution sendiri!

Apa masalah dan apa penelanjangan yang bakal dibuat?

Tunggu sajalah... yang pastinya kedua-duanya akan dibogelkan dan mereka tidak akan mampu dan tidak sempat untuk menutup kemaluan masing-masing dengan telapak tangan pun!!!

0 comments

VIDEO: THE MOST PAINFUL FAILS - COMPILATION!!!


Some you've seen and some you probably haven't.
There isn't a hospital E.R. in the whole world big enough to hold all these people at the same time. To me, this means a fun video

0 comments

Monday, November 7, 2011

PKR SEMEMANGNYA DIPENUHI PELAWAK DAN PONDAN-PONDAN BANGSAT!!!

Monday, November 7, 2011

Secara tiba-tiba manusia yang paling rakus untuk berkuasa dan sangat konfiden akan dapat memenangi hati pengundi-pengundi di seluruh Malaysia, mengisytiharkan bahawa satu demonstrasi besar-besaran akan diadakan di seluruh negara seandainya Najib mengumumkan pembubaran Parlimen dalam jangka masa terdekat.

Alasan yang diberikan oleh Ketua Umum yang sangat diketahui, kuat penipu dan munafiknya ialah, kerajaan perlu melaksanakan pembaharuan pilihanraya terlebih dahulu sebelum mengadakan pilihanraya.

Menariknya, dalam hal ini, dia jugalah yang paling lantang dan aktif memperkatakan tentang pilihanraya umum yang perlu diadakan secepat mungkin sebelum ini kerana sangat yakin Pakatan akan berjaya menawan Putrajaya.

Alih-alih bila Najib tidak membayangkan yang pilihanraya akan diadakan dalam tempoh terdekat ini, Anwar cuba mengambil nama dengan mewuar-uarkan yang PKR akan mengadakan demonstrasi besar-besaran.

Ianya mengulangi semula kisah pemansuhan ISA. Pakatan terutama sekali PKR mendabik dada kononnya atas perjuangan merekalah, Najib terpaksa menghapuskan ISA, sedangkan pengumuman pemansuhan yang dibuat oleh Najib, dua tahun lebih lama berbanding tentangan dan demonstrasi Pakatan Rakyat.

Anwar dan pengambilalihan kredit atas kerja orang lain, sememangnya sudah sangat sinonim. Tentunya sebahagian besar daripada kita pernah mendengar kononnya, dialah yang menubuhkan Bank Islam, Universiti Islam Antarabangsa dan Sistem Perbankan Islam, sedangkan kesemua itu telah dirangka pada tahun 1969 lagi iaitu pada ketika penghujung zaman pentadbiran Tunku Abdul Rahman Putra, atau lebih tepat lagi menerusi kepala Tun Abdul Razak.

Anwar Ibrahim sekadar mengambil nama atas kerja orang lain. Di tangannya, tidak ada satu benda pun yang dia buat, melainkan menjalankan dasar yang orang lain gubal, termasuklah apabila dia dipetisejukkan daripada menjadi Menteri Kewangan dengan tanggungjawab kewangan dan ekonomi negara dipindahkan kepada satu entiti yang lain pada tahun 1997.

Lawak si pondan tua...

0 comments

FENOMENA BANGANG MESIN PROPAGANDA PAKATAN!!!

Kebelakangan ini, penggiat-penggiat propaganda Pakatan menyusup ke merata-rata tempat dengan aktif dan sangat daring. Mereka bukan sahaja menyamar sebagai penyokong UMNO-BN yang bersifat ideal dan berfikiran terbuka, tetapi pada masa yang sama, turut menghantar pemikiran Lim Guan Eng dan Teresa Kok ke dalam jentera propaganda UMNO-BN.

Saifuddin Abdullah, Ahli Parlimen Temerloh adalah antara orangnya. Dengan berbekalkan jawatan selaku Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Saifuddin cuba menghantarkan pemikiran liberalnya dan cuba memperlihatkan betapa dia mempunyai pemikiran yang sangat jauh ke hadapan.

Malangnya, Saifuddin Abdullah merupakan salah seorang anggota kabinet yang sepatutnya menjalankan dasar yang telah dipersetujui oleh kabinet dan melakukan bangkangan ketika mesyuarat kabinet diadakan, bukannya mencari jalan mempopularkan dirinya di media dan di kalangan masyarakat awam.

Serangan secara berangkai yang dilakukan oleh Saifuddin Abdullah terhadap kabinet yang dianggotainya sendiri, merupakan duri dalam daging yang sangat sukar dicabut. Desakan sudah dibuat oleh banyak pihak agar Saifuddin Abdullah dicampak keluar dari kabinet, bahkan diminta dia menawarkan diri sebagai calon yang menyokong Anwar memandangkan intipati dan teras pekerjaannya sekarang adalah untuk memastikan kemenangan Pakatan Rakyat.

Mesin-mesin propaganda Pakatan pada masa yang sama, cuba menggambarkan Saifuddin sebagai seorang yang idealistik dan berfikiran terbuka, namun pada masa yang sama sangat berhati-hati kerana orang seperti Saifuddin Abdullah merupakan musuh yang perlu dihapuskan terlebih dahulu.

Kalau sudah pemberi makan dan kekayaan kepadanya pun hendak dibunuh, maka tidak mustahillah, perangai yang sama akan diulanginya pada masa hadapan dengan pihak yang sedang disokongnya sekarang!

Perangai Nina Katu dalam sejarah Melaka yang menyaksikan penyuluh Portugis yang asalnya berpihak kepada Raja Mundaliar itu dipancung sendiri oleh Alburqueque dalam Kota Melaka yang baru dibangunkan, sebenarnya cukup lekat dan sinonim dengan Saifuddin Abdullah.

Kononnya, untuk menarik sokongan, perlu berfikiran terbuka. Kalau dah berfikiran terbuka, kenalah mengkondem kerajaan. Kalau tak kondem kerajaan, bukanlah berfikiran terbuka dan constructive thinking. Menyokong kerajaan disamakan seperti menjilat lubang jubur Anwar Ibrahim sehinggakan apa-apa sahaja yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim semuanya adalah konspirasi UMNO-BN.

Itu pemikiran yang kita boleh lihat sekarang di kalangan mesin-mesin propaganda Pakatan yang sedang bertebaran dengan salah seorang panglimanya adalah Saifuddin Abdullah!!!

Takkan Najib tak nampak-nampak lagi bagaimana di sekelilingnya terdapat terlalu ramai golongan yang ingin melihat dia dibunuh, dicincang dan dikuburkan tanpa nisan?

0 comments

HAJI DUA KALI PUNYA FASAL, ESKAY NAK TAMPILKAN CHINA DOLL YANG DIBALUN ANWAR!!!

Anwar Ibrahim dalam kenyataan 'membela diri' memberitahu dia sudah dua kali menunaikan fardu Haji walaupun secara hakikatnya, tidak terdapat mana-mana bukti yang menunjukkan Anwar Ibrahim pernah ke Makkah untuk tujuan tersebut sepanjang dia menjadi Menteri Kabinet, mahupun selepas dia menjadi kepala pencetus huru-hara di negara ini.

Bekas rakan berfoya-foyanya, Shazryl Eskay sebaliknya menyatakan, setiap kali bertemu, Anwar akan bertanya model mana pula yang akan menjadi santapan KOTE BENGKOKnya. Malahan Eskay yang sebelum ini dinafikan oleh Anwar sebagai kenalannya, tetapi apabila Eskay menunjukkan bukti bergambar tentang kemesraan mereka, turut meminta Anwar agar menjelaskan secara terperinci tentang maksud kata-katanya bahawa pergi ke Makkah tidak dapat menghapuskan segala dosa.
Menariknya apabila Shazryl berkata, dia akan menampilkan perempuan China yang digomol oleh Anwar Ibrahim untuk tempoh 4 minit seandainya Anwar buat 'perangai yang bukan-bukan'.

Sesuatu yang sebenarnya sudah lama ditunggu-tunggu oleh sekalian rakyat Malaysia!!!

0 comments

DAP ADA CAWANGAN MELAYU 100% DI AMPANG!!!

Biarpun diingatkan berkali-kali bahawa politik tidak sepenting mana, namun orang Melayu, khususnya yang baru belajar mengenal agama Islam, akan menyatakan bahawa politik itu adalah segala-galanya. Politik dan Islam kata mereka berpisah tiada. Politik dan Islam ibarat darah dan daging.

Alasan mereka, segala-gala dalam Islam adalah politik... demikian ajaran Tok Hangguk mereka, Tuan Hangguk Nik Abdul Aziz Nik Mat!

Kealpaan orang Melayu-Islam dan Bumiputera dengan politik sebenarnya membuka ruang yang sangat besar kepada golongan-golongan yang sangat memusuhi Islam untuk menyusup dan seterusnya menghancurkan kelompok ini. Dengan sedikit modal dan sedikit air liur, maka terkulailah Melayu-Islam dan Bumiputera dijajah mereka tanpa sedar dengan menggunakan alasan politik.

Diberitakan, sebuah cawangan DAP Melayu 100% kedua di Selangor ditubuhkan di Ampang. Bagaimanapun, tempat spesifik tidak pula dinyatakan. Ampang merupakan sasaran terbaru DAP memandangkan komposisi penduduk yang agak seimbang dengan penguasaan ekonomi hampir seratus peratus milik kaum Cina.

Penguasaan PKR di Ampang sebenarnya amat goyah. Sebelum PKR, Ampang merupakan kubu kuat UMNO dan MCA. DAP tidak pernah berani bertanding di Ampang memandangkan kekuatan orang Melayu di situ, seringkali menolak DAP.

Bagaimanapun dengan penyusupan pengaruh DAP ke dalam PAS dan PKR atas semangat Pakatan, maka bertapaklah DAP di Ampang terutama menerusi perpindahan sebahagian besar pengundi Bukit Bintang dan Seputeh ke Ampang bagi membolehkan DAP bertanding buat kali pertama di mana-mana DUN dalam Parlimen Ampang atau Parlimen Ampang sendiri.

DAP menerusi Janice Lee mewuar-uarkan tentang penubuhan sebuah sekolah vernakular di Pandan Perdana walaupun sebuah sekolah SJKC ada di Pandan Mewah dan bersebelahan dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan Mewah. DAP memiliki rangkaian perniagaan menerusi wakil-wakil dan penyokong-penyokong mereka, termasuklah pengedar, pemborong dan pembekal. Begitu juga dengan rangkaian penyebar maklumat DAP, cukup efisien di Ampang.

PAS dan PKR masih belum sedar tentang hal itu. UMNO dan MCA masih lagi tidur dan kurang memberikan perhatian.

Salah satu protokol Zion menyebut, kaedah untuk menjajah dan menguasai sesebuah masyarakat bukan Zionis adalah dengan menguasai pendidikan, ekonomi dan maklumat. Sedangkan 'protokol Tuan Hangguk Nik Abdul Aziz' pula mengajar, politik adalah segala-galanya...

Siapa yang terbukti paling berkesan dan berjaya di seluruh dunia sekarang?

0 comments

AZIZ BARI BELASAH KHALED NORDIN!!!

Aziz Bari tidak dapat menerima kenyataan bahawa pensyarah kokak sepertinya seharusnya meletakkan jawatan dan menumpukan perhatian kepada politik sepenuh masa. Sebaliknya dia menyalahkan UMNO kerana tidak konsisten dengan keputusan membenarkan ahli akademik terbabit dalam politik. (BACA DI SINI)

Profesor kangkung sepertinya tidak dapat membezakan antara ahli-ahli akademik yang menulis dengan ahli-ahli akademik yang berbicara politik di pentas-pentas ceramah. Menyamakan dirinya dengan ahli-ahli akademik yang sebahagiannya menulis polisi untuk kerajaan dan UMNO, merupakan satu masalah besar kepada THE SELF PROCLAIMED Pakar Perlembagaan ini.

Ternyata, profesor kangkung itu gagal mentafsirkan Perlembagaan sepertimana yang dia dabik dada kononnya, dia bercakap berdasarkan perlembagaan dan seiring dengan Saifuddin Abdullah, timbalan menteri yang sangat sukar melawat kawasan tetapi memilih untuk popular dengan menyamakan dirinya sebagai penjilat punggung Anwar Ibrahim.

Namun yang paling menarik ialah apabila Aziz Bari mempersoalkan pendirian Khaled Nordin terhadap profesor-profesor yang menuduh Anwar Ibrahim melakukan perbuatan sodomi. Profesor kangkung yang mengaku sangat pakar dengan perlembagaan serta undang-undang di negara ini, rupa-rupanya tidak tahu bahawa ANWAR MEMANG MELAKUKAN TABIAT HOMOSEKSUAL berdasarkan keputusan dan kesimpulan ketiga-tiga Hakim Mahkamah Persekutuan yang membebaskan Anwar pada tahun 2004. Malah Anwar Ibrahim sendiri gagal serta cuba mengelak daripada menjawab keputusan 2-1 yang membebaskannya itu.

DENGAR DAN TONTON SENDIRI BAGAIMANA BERBELITNYA LIDAH ANWAR MENJAWAB PERTANYAAN WARTAWAN CNN BERHUBUNG PERKARA TERSEBUT.


Sudah sewajarnya Aziz Bari melepaskan jawatannya selaku pensyarah dan menumpukan perhatian kepada politik memandangkan kecenderungan dan kepakarannya yang sebenar adalah menjual temberang tentang dirinya yang kononnya pakar dalam perundangan dan perlembagaan. Dengan cara itu, dia tidak perlu lagi berbelit-belit lidah sebagaimana tuan besarnya apabila ditanya tentang keputusan dan kesimpulan ketiga-tiga Hakim Mahkamah Persekutuan dengan aktiviti homoseksual antara Anwar dan Sukma di Tivoli Villa!!!

0 comments

KKM AMBIL TINDAKAN... AMBIL BETUL-BETUL, BUKAN SETAKAT SEMBANG!!!

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) 'MUNGKIN' mengenakan tindakan tatatertib terhadap beberapa orang pegawai yang mendorong pembayaran awal dibuat bagi bekalan peralatan kesihatan yang belum diterima bernilai RM708,220 ekoran Laporan Ketua Audit Negara. (BACA DI SINI)

Biarpun kerajaan membelanjakan berjuta-juta ringgit untuk membuat kempen anti rasuah dan penyalahgunaan kuasa, namun perbelanjaan itu sebenarnya adalah untuk memberi kerja kepada agensi tertentu. Dengan kata lain, kempen anti rasuah tetapi tetap tiris. Tidak banyak yang dilakukan oleh kerajaan untuk membasmi rasuah serta penyalahgunaan kuasa di dalam jabatan serta kementerian serta agensi-agensi kerajaan yang lain.

Kes GIATMARA contohnya, cukup mudah diselesaikan dengan jawapan daripada ketuanya walaupun jawapan itu tidak ubah seperti jawapan anak-anak kecil yang diupah gula-gula. Amat memualkan dan amat memalukan!

Sebenarnya kerajaan mempunyai SPRM namun suruhanjaya itu juga sama seperti robot yang apabila terdesak, terpaksa mencari anak-anak bilis yang melakukan rasuah supaya tidak dilihat sebagai makan gaji buta. Begitu juga dengan undang-undang anti rasuah dan penyalahgunaan kuasa, juga cukup kuat dan menakutkan jikalau benar-benar diamalkan.

Sebenarnya, rasuah di Malaysia bukannya dead-lock. Penyelesaiannya amat mudah tetapi ia menjadi susah apabila pihak yang dipertanggungjawabkan untuk melakukan pembasmian, juga tidak lebih dan tidak kurang seperti golongan yang seharusnya menjadi sasaran pencegahan. Setiap kali ada nama orang politik, maka setiap kali itulah juga, SPRM akan buat-buat tutup mata dan kemudian memberi jawapan, mereka memerlukan maklumat daripada orang ramai!

Contoh terbaik, berapa ramai daripada pegawai-pegawai khas pemimpin politik di negara ini yang pernah disiasat oleh SPRM kerana menyalahgunakan kuasa dan memperolehi kontrak-kontrak kerajaan sama ada menerusi syarikat proksi atau wakil proksi mereka?

Hampir tidak ada... siasatan memang ada kedengaran dijalankan, tetapi sehingga setakat ini, tiada seorang pun yang dikenakan tindakan walaupun penyalahgunaan itu dibuat membabitkan wang bernilai jutaan ringgit.

Laporan Ketua Audit Negara yang memperincikan tentang salahlaku, penyelewengan dan ketirisan, nampaknya sekadar menjadi retorik tanpa sebarang tindakan yang berkesan. Perhatikan sahaja bagaimana Kerajaan Pakatan di Selangor dan Pulau Pinang, menggunakan wang peruntukan Pusat untuk pembaikian dan penyelenggaraan jalanraya tidak digunakan sepenuhnya, sebaliknya peruntukan tersebut 'dicuri' untuk dijadikan belanjawan tambahan bagi kegiatan politik Pakatan di kedua-dua negeri itu, kekal sebagai bahan berita tanpa tindakan susulan SPRM.

Begitu juga dengan projek tebatan banjir di Kedah dan peruntukan untuk pembekalan air bersih di Kelantan, juga nampaknya hanya menjadi modal politik tanpa kegiatan bersungguh-sungguh daripada SPRM dan pihak berkuasa untuk menyelesaikannya.

Belum lagi cerita tentang banjir lumpur di Kampung Sungai Bekepoi KM12, Seri Jaya, Maran Pahang akibat pecahnya kolam takungan air di atas bukit milik sebuah syarikat perlombongan selain penerokaan tanah secara haram yang berleluasa di seluruh negara membabitkan Jabatan Hutan dan pihak berkuasa tempatan.

Sekadar berkata-kata yang tindakan MUNGKIN akan diambil, rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik sebenarnya sudah terlalu jelak dengan berita sebegitu rupa. Yang diperlukan sekarang adalah tindakan yang lebih berkesan, bukan sekadar retorik kata-kata.0 comments

VIDEO: GADIS MABUK DIROGOL PEGAWAI KERAJAAN!!!

Seorang gadis yang bertugas dengan Biro Pemantauan Keselamatan di Wilayah Sichuan Pengan, China mendakwa pada tengah hari 19 Oktober, dia bersama-sama Timbalan Pengarah Pentadbiran Keselamatan Pekerjaan tempatan bernama Zhang Sen dan Pengerusi Persekutuan Orang-Orang Cacat Wilayah Pengan, Liu Xiquan telah minum arak.

Selepas dia mabuk, kedua-dua orang lelaki tersebut membawanya ke sebuah hotel dan dia telah dirogol oleh Liu Xiquan.

Bertindakbalas terhadap laporan itu, pihak berkuasa berjanji akan menyiasat kes tersebut secara mendalam dan teliti. Kedua-dua orang pegawai tersebut telah digantung tugas dan berada di bawah siasatan pihak berkuasa.


0 comments

Sunday, November 6, 2011

ELIZABETH WONG DAN TERESA KOK CUBA LINDUNGI SALAHLAKU NORASHIKIN MD.DIN!!!

Sunday, November 6, 2011
CONTENDER ASIA: SEASONS 2 yang menyebabkan Elizabeth Wong mengeluarkan kenyataan dan menyalahkan Kementerian Belia dan Sukan, akhirnya memburaikan satu lagi persoalan yang selama ini kerap diperkatakan tetapi kurang diberikan perhatian oleh SPRM. Sebaliknya SPRM dengan bangganya mencanangkan tentang kejayaan menahan individu-individu ikan bilis yang rasuah mereka terlalu kecil berbanding jerung yang dilindungi kuasa.

SEL13.COM kembali menggegarkan dengan penjelmaan nama NORASHIKIN MD. DIN, Pengurus Besar Syarikat Tourisme Selangor Sdn. Bhd (TTSB) yang juga merupakan bekas kakitangan Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) dengan Gred 27.

BACA SEL13.COM untuk penjelasan lanjut.

Dengan berjawatan dalam Srikandi PKR Pusat dan penyokong kuat PR, Norashikin dikatakan menggunakan kesempatan itu untuk menyelewengkan sejumlah besar wang, termasuklah membuat kelulusan kepada penajaan RM5 juta untuk program tajaan yang tidak pernah disiarkan oleh AXN itu. Bahkan dia dikaitkan pula dengan penyalahgunaan kuasa dengan memberi kelulusan pinjaman RM70,000 kepada Jabar Ahmad Kembali, Bekas Pengurus Besar SSIC.

Norashikin juga dikhabarkan telah memberikan sejumlah besar kontrak-kontrak kerajaan negeri kepada suaminya dengan menyalahgunakan kuasanya.

Nampaknya, perkembangan yang berlaku di Selangor amat menarik. Selepas laporan audit mengesahkan Selangor mengalami defisit yang teruk dengan penyalahgunaan dana yang besar, terutama sekali yang membabitkan MARRIS, pihak SPRM seharusnya sudah pun mempunyai persediaan untuk menjalankan tugas mereka.

Bagaimanapun, berdasarkan apa yang dilihat dan diketahui, SPRM khabarnya amat mengelak daripada menjalankan tugas-tugas pembongkaran dan penghapusan penyelewengan walaupun laporan demi laporan telah dibuat kepada mereka kerana ia berkaitan dengan Pakatan Rakyat dan DAP. Sebaliknya SPRM hanya berminat dengan rasuah kecil-kecilan kerana itu kerja yang lebih mudah untuk mereka!

Bagi mengelakkan daripada ditempelak, SPRM membina kes berprofail tinggi melibatkan kepimpinan dan bekas pemimpin Barisan Nasional, namun amat gagal dan sentiasa mengelak daripada membina kes terhadap kepimpinan Pakatan Rakyat!!!

Menarik! Sangat menarik!!!

0 comments

GEMPAR!!! ROSMAH MANSOR CETAK DUIT SENDIRI!!!

Nampaknya, politik heret ahli keluarga semakin berkembang biak dalam Pakatan, terutama sekali PKR. Ketika anak Lim Guan Eng didakwa meraba nenen, puak-puak inilah yang paling kuat bersuara dan menyalak agar politik perlu mengenepikan ahli keluarga yang tidak terlibat dengan politik. Namun, apabila mereka sudah buntu idea, maka taktik yang mereka rintis dan pelopori selama ini, jugalah yang mereka gunakan.

Di atas adalah 'hasil karya' terbaru puak-puak Pakatan. Rosmah Mansor merupakan sisi yang paling mudah dan paling senang untuk mengenakan Najib Abdul Razak dan UMNO serta Barisan Nasional secara keseluruhannya.

Sama ada Najib sedar atau tidak, sama ada para pegawai-pegawai medianya yang berbelas-belas orang itu tahu atau tidak, di luar sini, Rosmah merupakan bahan cerita dan bahan jenaka yang paling laris. Sebut sahaja nama Rosmah, maka pelbagailah cerita negatif tentangnya akan kedengaran, termasuklah cerita tentang penggunaan bomoh.

Setakat ini, setiap tingkah laku Rosmah menjadi bahan perhatian. Malah setiap tutur katanya juga diikuti dan dianalisa bagi mencari kelemahan yang boleh dimanipulasikan. Dan ianya tidaklah sesukar mana pun kerana Rosmah sendiri menjadi kelemahan ketara yang tidak diperbaiki.

Persoalan yang timbul ialah, apa dibuat dek pegawai-pegawai media yang berbelas-belas itu dalam usaha untuk mengatasi masalah ini? Atau adakah mereka sekadar cukup untuk mengakui mereka memiliki blogger-blogger dan portal-portal tertentu tetapi dari segi perlaksanaannya, amat mengecewakan atau lebih tepat lagi, buang duit peruntukan saja!!!

Grafik di atas adalah salah satu contohnya yang sehingga saat artikel ini ditulis, tidak langsung mendapat sebarang respons daripada pegawai-pegawai media yang berbelas-belas dan bergaji berpuluh-puluh ribu ringgit itu!!!

Atau mereka sebenarnya merupakan penikam dari belakang dan memang berharap, hal sebegini akan berlaku bagi membolehkan kerjaya mereka berlangsung tanpa sebarang tanda tanya dan keraguan?

0 comments

LAAAA... ANAK ANGKAT TUN MAHATHIR RUPA-RUPANYA GAY TEGAR!!!
Tidak hairanlah mengapa budak ini dipelihara oleh Marina Mahathir walaupun sewaktu kecilnya, kerap kali dia mudah dilihat menyambut kepulangan Tun Mahathir daripada melakukan lawatan ke luar negara.

Pada kemuncak perang di Afghanistan dahulu, Tun Mahathir telah mengambil dua orang anak angkat dari negara tersebut. Tidak pula dipastikan adalah Mazhar Mahathir merupakan anak angkat berkenaan, memandangkan Tun Mahathir mempunyai ramai anak angkat, termasuklah anak-anak tokoh pendidikan negara, Allahyarham Aminuddin Baki dan Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR sekarang ini.

Mengamuk sakan si Mazhar kepada Najib Abdul Razak sehinggakan dia menamakan Najib sebagai Murtad dan tidak guna menangis-nangis depan Kaabah dan tidak akan dipedulikan oleh Allah Taala (yang benar?).

Namun perhatikan pula kepada orientasi seks orang yang perasan, sebagai anak angkat Tun Mahathir, dia bebas berkata apa-apa sahaja. Dan perhatikan pula gelagat manusia yang perasan GAY sepertinya boleh mempersoalkan tentang Allah Yang Benar dan Allah yang tak benar.

Tetapi yang paling menarik bila kenyataannya, 'Sia-sia sahaja kumpulkan duit untuk kerjakan haji.'

Seolah-olah menjadi seorang GAY tidak sia-sia... seolah-olah seorang gay adalah tidak mendatangkan masalah kepada orang lain!!!

Apa nak kata, kalau anak Nabi Nuh a.s dan isteri Nabi Luth a.s pun terpesong dan kemudian dimusnahkan oleh kesombongan mereka, apalah sangat dengan seorang anak angkat bekas Perdana Menteri yang lupa dari mana asal usulnya dan mengapa dia boleh berada di negara ini!!!

Masalahnya, benarkah Mazhar Mahathir yang mengeluarkan kenyataan atau ia merupakan satu lagi pemalsuan identiti yang bertujuan untuk memenangkan golongan LGBT? Kebenaran biasanya tidak pernah mampu diatasi oleh kebatilan.


1 comments

ANWAR AKHIRNYA MENGAKU, DIA TIDAK PERCAYA IBADAH HAJI!!!

Orang yang dikenali sebagai Pak Syeikh ini sebenarnya seorang yang jahil tentang agama Islam dan ajaran-ajarannya. Bahkan konsep pengampunan dosa dan wajib syariat pun, dia tidak faham.

Dia menyindir Najib kerana pergi ke Makkah menunaikan haji. Dan seperti orang yang sudah tersepit kerana pembohongan HAJI DUA KALInya didedahkan, Anwar memberitahu orang ramai di Kampung Seri Jaya, Serom 8, Tangkak, Johor bahawa pergi menunaikan haji ke Makkah tidak semestinya dosa telah diampuni.

Apalah punya bangang pemimpin pujaan manusia jahil murakkab ini. Proses pengampunan dosa bukanlah kerana pergi ke Makkah. Pergi ke Makkah untuk menunaikan Haji adalah perintah Allah Taala. Pergi ke Bangkok, Jakarta atau Phoenix, Amerika Syarikat bukan perintah Allah Taala dan Rasul-Nya, kenapa tidak diungkitkan pula.

Menghapuskan dosa, bukan menerusi ibadah wajib semata-mata. Ibadah yang disyariatkan wajib dilaksanakan oleh setiap manusia yang mengaku beriman kepada Allah Taala. Ampun atau tidak segala dosa adalah kerja Allah Taala. Yang memasukkan manusia ke dalam syurga adalah rahmat Allah Taala, bukan kerana ibadahnya. Ibadah itu hanyalah tanda pematuhan kita kepada-Nya.

Kalau melakukan ibadah yang diperintahkan Allah Taala untuk mengharapkan pahala dan kebajikan semata-mata, ianya tidak salah kerana itu adalah janji Allah Taala, tetapi cuba mengambilalih dan memandai-mandai dengan kerja Allah Taala, itu sudah melampau!

Buat kerja ibadah bukan macam buat kerja politik. Sesiapa pun nak buat kerja ibadah, itu lantak dialah. Dia nak menunjuk-nunjuk ke, dia nak apa ker, yang pandai bagi komen kononnya buat kerja ibadah ni tak semestinya segala dosa terampun, apa halnya?

Apakah Anwar perasan dia sudah cukup hebat sampaikan dilantik sebagai pembantu Allah Taala untuk menentukan seseorang itu boleh diampunkan segala dosanya? Punyalah bengapnya si Anwar Ibrahim ini sampaikan tak boleh beza antara yang wajib bagi hamba dengan rahmat Allah Taala.

Maka tidak hairanlah, dia TERLALU SUKAR untuk membuktikan dah dua kali dia pergi Makkah untuk tunaikan haji walaupun dia seorang yang gila glamour dan kalau boleh, gambar dia tak sembelit pun, dia nak tunjuk kat umum. Sebab itulah, dia boleh bagitahu dia pergi ke mana-mana, sehinggakan ke Riyadh dan Jeddah, tetapi gagal memberitahu, dia berada di Makkah untuk berumrah kecuali bercerita tentang ibadat sunat tawaf.

Atau Anwar Ibrahim sebenarnya sudah mulai mengaku bahawa dia tidak melakukan amal ibadah yang diperintahkan Allah Taala sebab dia percaya bahawa amal ibadah bukanlah kunci masuk syurga?


0 comments

BLOGGER PELACUR ATAU YANG MEMBERI GELARAN ITU SEBENARNYA PELACUR?

Apabila rakan-rakan blogger mula mendapat tahu tentang cerita sebenar yang mereka telah diliwat oleh orang-orang tertentu, dan masing-masing meluahkan kekecewaan terhadap perkara itu, ada pula SANG TONYOK yang menyondol-nyondol memperli kononnya, blogger-blogger adalah pelacur, sedangkan mangkuk yang mentonyok sahaja kerjanya itu sendiri adalah pelacur yang berharga RM300 sebulan!

Ada pula mangkuk yang duduk dalam JASA melepaskan 'kekecewaan' kerana hajat terjejas dengan melabelkan blogger sebagai pelacur menerusi TWITTER.
Berada atau terlibat dengan blog merupakan satu bidang kerjaya baru. Ianya bukan kerana paksaan atau perlu mengisi borang untuk menjadi seorang blogger, terutama sekali blogger politik. Dan bidang penulisan di blog adalah sama sahaja dengan bidang penulisan genre yang lain.

Bagaimanapun, memandangkan penulisan di alam siber tidak memerlukan fizikal bercetak, dan ruangnya lebih terbuka serta peluang menciplak lebih mudah, maka ramailah musang-musang dan ular-ular lapar bergeliang-geliuk mencari mangsa.

Dalam satu pengalaman penulis, seorang pemimpin bercakap besar tentang Cucu Tok Wan yang dikenalinya dan dia pula bercakap di hadapan penulis sendiri tanpa mengetahu bahawa Cucu Tok Wan adalah penulis. Bukan main lagi digorengnya nama Cucu Tok Wan, seolah-olah kami dilahirkan bersama, membesar bersama, bahkan berjimak pun bersama-sama!

Setelah sekian lama berada dalam dunia penulisan, sama ada dalam bidang penulisan skrip drama tv, novel, artikel majalah dan mutakhir, dalam bidang penulisan politik, pengalaman hampir 20 tahun penulis menyaksikan, mereka yang tidak tahu menulis tetapi sangat pandai mengambil kesempatan daripada hasil kerja orang lain, cukup banyak.

Dahulu, penulis bercakap besar tentang jihad fisabillah, tetapi pengalaman di Bangi dan Kajang, menunjukkan golongan yang sangat gemar bercerita tentang jihad dan fisabillah itulah yang paling kuat mentekedaghah duit haram. Apabila beralih kem, keadaan yang serupa juga muncul walaupun puak-puak di sebelah sini masih lagi bertahap semi-profesional.

Ada orang melabelkan penulis sebagai pelacur. Apakah menghasilkan karya, baik dalam bentuk naskhah manuskrip atau sekadar posting di blog, itu bukannya kerjaya? Adakah apabila ada orang menggunakan nama dan hasil kerja seseorang penulis, maka hendaklah diredhai dan buat-buat tidak tahu sahaja?

Bagaimana pula dengan senarai nama jurublog-jurublog yang dihantar kepada pihak atasan untuk mendapatkan peruntukan dan peruntukan tersebut tidak pernah sampai pun kepada jurublog-jurublog? Apakah itu sesuatu yang wajar?

Mengapa orang yang hanya pandai mengaku, orang itu ini berada dalam pasukannya dibenarkan meliwat orang lain sesuka hati mereka dan perbuatan mereka tidak boleh dibalas, diungkit atau pun didedahkan? Apakah pendedahan tentang kejalangan itu dianggap sebagai PELACURAN?

Bagi mereka yang melabelkan mangsa-mangsa kerakusan kaum peliwat sebagai pelacur, cuba renung balik diri anda. Adakah anda sebenarnya sakit hati kerana anda sebenarnya tidak mampu dan tidak ada bakat untuk bersaing? Adakah anda yang bergelar pegawai-pegawai untuk orang atasan, kementerian-kementerian, jabatan-jabatan mahupun entiti-entiti kerajaan yang lain, tidak mendatangkan punca pendapatan kepada anda?

Kalau anda boleh bekerja secara percuma dan redha dengan kepercumaan itu, anda berhak memperkatakan tentang jihad. Tetapi apabila anda sebenarnya mengharapkan kerja anda akan membolehkan anda berkereta besar, berumah mewah, bergundik jelita... maka bawa-bawalah beristighfar dan bermuhasabah akan diri. Apatah lagi dengan jawatan yang anda sandang, membolehkan anda mempergunakan orang lain untuk memohon peruntukan, mencilok peruntukan tersebut dan kemudian menasihati orang lain agar bersabar dan niat kerja kerana Allah Taala, lebih baik anda minum racun dan mati dalam keadaan kafir kerana kafir itu tingkatnya lebih tinggi berbanding sebagai munafik!

Kepada sahabat-sahabat blogger, tak kiralah sama ada berpihak kepada Pakatan mahupun Barisan, jagalah hak anda dengan sebaik-baik mungkin dan jangan mudah tergoda dengan cerita-cerita pujian melambung. Kita mungkin berniat ikhlas untuk membantu pihak yang kita sokong, tetapi bajingan-bajingan skema ini sentiasa wujud dalam pelbagai bentuk dan gaya. Anda bercerita tentang idealistik, tetapi mereka punya objektif adalah MATERIALISTIK...

Pun begitu, teruskan perjuangan masing-masing kerana walaupun berbeza ideologi dan kefahaman, kita sebenarnya mewujudkan keseimbangan kerana itulah yang dinamakan Sunnatullah.

Kerja kita adalah menulis. Apabila sudah namanya kerja menulis, maka kita akan terus menulis walaupun ada sesetengah orang tidak suka hasil kerja kita, bahkan ada ramai orang yang mempergunakan penulisan kita untuk kemewahan mereka sendiri dengan melabelkan kita sebagai PELACUR kerana mereka bimbang kalau-kalau kejahatan mereka merompak hasil kerja kita didedahkan dan kedudukan mereka terancam!!!

Sekurang-kurangnya aset utama kita iaitu daya dan bakat menulis, masih tidak mampu dirompak dek bajingan-bajingan ini.

0 comments

Saturday, November 5, 2011

MASYARAKAT SAMA HAK DAP, RUPA-RUPANYA TERLALU BODOH TENTANG AIDIL ADHA!!!

Saturday, November 5, 2011

Saban tahun sebenarnya, kisah penentangan orang bukan Islam terhadap korban yang menjadi ibadah kepada umat Islam pada 10 Zulhijjah menjadi-jadi. Golongan bukan Islam yang tidak memahami mengapa korban dilakukan dan mengapa haiwan dijadikan subjek, dan bukannya manusia atau tumbuh-tumbuhan menggambarkan perayaan dan upacara tersebut sebagai tindakan BARBARIC yang melibatkan orang Islam.

Blog Lim Kit Siang sudah cukup untuk menggambarkan kepincangan penerimaan orang bukan Islam, terutama mereka yang perasan, mereka adalah golongan idealis dan pencinta haiwan. Anda baca komen-komen yang dilepaskan oleh moderator blog bapa si Guan Eng itu DI SINI.

Puak-puak DAP terutama penyokong-penyokong muda mereka sangat membenci Islam dan umatnya. Walaupun di bibir menyatakan, mereka menerima hakikat bahawa agama Islam adalah agama rasmi Persekutuan, namun di hati, mereka sebenarnya kalau boleh mahu menghapuskan Islam dari akar umbi. Dan kalau boleh, jangan ada langsung Islam di seluruh Kepulauan Melayu dengan menggambarkan Islam sebagai agama yang kejam dan umatnya pula merupakan terroris yang melakukan pembunuhan seperti makan kacang.

Bodohnya puak-puak ini, yang menjadi mangsa kekejaman di seluruh dunia adalah orang Islam. Kalau ada puak Islam yang melakukan kekejaman, itu hanyalah sebagai tindakbalas seperti kumpulan Falunggung membalas kekejaman yang dilakukan oleh kerajaan komunis China.

Berapa ramai Yahudi dan Zionis yang telah dibunuh oleh Palestin dan orang Islam berbanding orang Islam dan Palestin yang telah dibunuh oleh Zionis dan konco-konco mereka. Bagaimanapun, pembunuhan besar-besaran dan cubaan menghapuskan umat Islam di Palestin, jarang diberikan liputan, sebaliknya kematian seorang Yahudi Zionis angkara serangan balas seorang Arab-Islam-Palestin, akan menggemparkan seluruh dunia.

Seandainya benar puak-puak DAP ini benar-benar menerims Islam sebagai agama rasmi Persekutuan, mereka tidak seharusnya menghina ibadah yang dijalani oleh manusia Islam. Haiwan dan tumbuh-tumbuhan merupakan makhluk yang dicipta untuk digunakan oleh manusia. Disebabkan itulah, bilangannya jauh lebih besar berbanding manusia.

Mengapa kekejaman sesama manusia terutama penganiayaan yang melibatkan umat Islam, tidak mendapat simpati daripada DAP dan para penyokongnya, tetapi haiwan yang disembelih pula dianggap kejam dan tidak bertamadun?

Dan yang paling menarik, disamakan pula antara lembu dan babi... memang serba melawakkan penyokong muda DAP itu!!!

Tidak rugi rasanya Malaysia kehilangan otak seperti itu walaupun DAP cuba menggambarkan ia sebagai satu kedahsyatan dan mala petaka serta kerugian besar kepada Malaysia. Kalau perkara semudah itu pun tidak faham, bukan sahaja mereka digalakkan berambus, sebaliknya menyerahkan kerakyatan mereka merupakan perkara yang terbaik dalam hidup yang boleh mereka tidak boleh lepaskan peluang!!!

0 comments

MAAFLAH, PEMANDU TEKSI TAK SOKONG UMNO-BN!!!

Semata-mata untuk memastikan bekas pemimpin UMNO ada kerja, maka yang disusahkan adalah rakyat marhein. Dan kemudian apabila ditanya kepada rakyat, maka yang dikatakan bersalah adalah UMNO dan kerajaan, walaupun sebahagian besarnya memang kerja UMNO dan kerajaan.

Apabila Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) diwujudkan, semua orang hanya nampak Hamid Albar diberikan kerja baru untuk membalas budi Hamid Albar yang telah 'mengorbankan' sesuatu. Sedangkan kewujudan SPAD sebenarnya tidak lebih daripada satu lagi cara menyusahkan rakyat walaupun LPKP diserap ke dalam SPAD.

Ini keluhan yang dilemparkan oleh pemandu teksi atau yang terlibat dengan pengangkutan awam.

Tiga saman yang diterima oleh operator pengangkutan awam, sememangnya menimbulkan kebencian besar terhadap kerajaan. Seorang pemandu teksi menerima saman daripada JPJ, Polis dan SPAD untuk satu kesalahan jalan raya. Sedangkan sepatutnya kesalahan dan saman tersebut boleh diselaraskan antara ketiga-tiganya, bukannya dibuat secara berasingan.

Bahkan kewujudan SPAD sendiri sebenarnya boleh dipertikaikan kerana penubuhan suruhanjaya tersebut dilihat hanyalah satu pembaziran semata-mata.

Dan sekarang, muncul pula cerita tentang EAS, PROJEK UNTUK MENGANAKANGKATKAN SYARIKAT TERTENTU bagi membekalkan kamera dan tiang kamera perangkap laju untuk Jabatan Pengangkutan Jalan.

Setakat ini, yang buat kerja perangkap laju adalah polis. Polis telah dibekalkan dengan peralatan yang berjuta-juta ringgit harganya. Apabila satu lagi sistem perangkap laju yang hendak diperkenalkan oleh kerajaan menerusi 'pemberian wang kocek' kepada syarikat-syarikat tertentu, maka sudah tentulah pembentangan bajet ratusan juta akan kedengaran lagi.

Jadah apa, pembelanjaan seperti itu diperlukan lagi? Mengapa perlu mewujudkan pembaziran semata-mata untuk 'membalas budi' orang seperti Hamid Albar. Berhenti-hentilah daripada membazirkan dana rakyat semata-mata untuk kelihatan gah sedangkan rakyat sendiri dapat memikirkan tentang penjimatan yang perlu dibuat.

Anda ada SPAD, anda ada Polis dan anda ada JPJ... mengapa ada ketiga-tiganya kalau ketiga-tiganya boleh digabungkan menjadi satu dan menjalankan tugas yang sama tanpa perlu menimbulkan kebencian rakyat kepada kerajaan?

Sudah tentulah tidak boleh, sebab kalau digabungkan satu, maka ramailah penyangak dan penyamun yang akan melangut kosong!!!

0 comments

JANGAN PEMBOHONG KALAU KATA AZIZAN TAK BERJAYA WUJUDKAN PELUANG PEKERJAAN DI KEDAH!!!

Ketika masih di kampung dan sedang bersiap-siap untuk meneruskan perjalanan ke Alor Star, hujan turun dengan lebatnya. Sesuatu yang agak asing pada penulis ialah mendengar bunyi siren ambulan.

Puncanya, sebuah kereta peronda polis terlibat dalam satu kemalangan. Kereta peronda tersebut melanggar sebatang tiang lampu di Jalan Sungai Buloh-Sungai Batu. Puncanya, hujan lebat dan permukaan jalan yang TERSANGATLAH TERUKNYA.

Sebenarnya apabila dikatakan bahawa pentadbiran Azizan Razak tidak mewujudkan peluang pekerjaan baru kepada rakyat Kedah, sebenarnya ia adalah satu tohmahan besar.

Azizan Razak telah berjaya mewujudkan peluang pekerjaan yang besar. Penulis diberitahu tentang kekerapan rompakan, kes pecah rumah bahkan kereta peronda polis dari IPD Bandar Baru itu terlibat dalam kemalangan ketika mengejar sebuah lori yang sarat dengan lembu-lembu yang dicuri daripada penduduk tempatan.

Peluang pekerjaan selaku penjenayah sangat terbuka di kalangan rakyat Kedah. Semakin makmur Kedah dengan kes-kes kecurian lembu menjadi indikasi kepada kejayaan besar Kedah mewujudkan peluang pekerjaan.

Walaupun banyak kilang yang sudah ditutup atau berpindah ke Senai, Johor ekoran kehebatan politik pentadbiran utama KHTP, kerajaan negeri Kedah yang sangat prihatin telah membuatkan rakyatnya yang terdesak dengan kenaikan segala kos kehidupan, menjadi lebih kreatif untuk mencari pendapatan.

Dan memandangkan sekarang, permintaan terhadap daging lembu dan kambing yang tinggi, maka semakin ramailah yang bertugas mencari lembu-lembu serta kambing-kambing orang kampung untuk diangkut, bagi mengurangkan semak dan gangguan terhadap tanaman orang kampung.


0 comments

NIK AZIZ UMUM PENGGANTINYA SEBAGAI MENTERI BESAR KELANTAN!!!

Persoalan tentang siapa yang bakal menjadi pengganti Nik Abdul Aziz sebagai Menteri Besar Kelantan selepas PRU13 nanti, kembali diperkatakan di kalangan para pemuja pemimpin besar PAS itu. Pelbagai nama disebut, namun masing-masing cuba membandingkan antara nama-nama berkenaan dengan 'prestasi' Nik Abdul Aziz selaku Menteri Besar Kelantan.

Kelantan di bawah Nik Abdul Aziz mengalami banyak perubahan. Perubahan tersebut, bukanlah perubahan fizikal, sebaliknya perubahan dari segi retorik, slogan-slogan yang hebat, pembohongan yang dahsyat dan ceramah serta kempen yang tidak pernah surut-surut.

Di sebalik kelemahannya selaku pentadbir berbanding tukang kempen dan tukang bagi ceramah, Nik Aziz sentiasa digambarkan oleh para pengikutnya sebagai SANG MAHABRATA yang turun dari Bukit Siguntang. Nik Aziz digambarkan sebagai pemimpin hebat yang tiada taranya, walaupun sebenarnya kalau dinilai dari segi prestasi, orang tua itu sudah selayaknya berehat di rumah agamnya yang bertopengkan rumah kampung pada bahagian hadapan.

Siapa pun pengganti Nik Abdul Aziz, pastinya akan pening dan sakit kepala dengan keadaan di Kelantan. Temberang boleh temberanglah kononnya Kelantan tidak mempunyai sebarang masalah, tetapi berdasarkan kewujudan orang Kelantan di mana-mana untuk mencari rezeki, sudah cukup untuk menggambarkan bagaimana Allah Taala menyempitkan rezeki di Kelantan sehingga memaksa penduduk dan rakyatnya keluar dari negeri itu mencuba nasib di negeri lain, terutama sekali di negeri-negeri yang ditadbir oleh UMNO seperti Johor dan Melaka.

0 comments

DAP AJAR UMNO SUPAYA JADI KUKU BESI!!!


Kalau bab mengata UMNO kuku besi, DAP lah pihak yang jadi juara. Kalau tuduh MCA dan MIC serta GERAKAN jadi balaci UMNO, DAP jugalah yang hebat bersuara walaupun hakikatnya, UMNO yang sentiasa bertungkus-lumus untuk parti-parti komponen Barisan Nasional.

Tetapi kalau dinilai dari segi praktikalnya, DAP jugalah juara kuku besi. Bukan rahsia lagi bagaimana Kit Siang berusaha mengekalkan kuasanya selaku Setiausaha Agung DAP dahulu dengan mencantas sesiapa sahaja yang menjadi penghalang dan pencabar seperti Lee Lam Thye. Bukan rahsia juga bagaimana Lim Guan Eng menggunakan kuasa vetonya bagi membolehkan dia menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang walaupun ada calon lain yang lebih layak dan merupakan anak tempatan.

Kalau disebutkan yang DAP adalah kuku besi, maka akan melompatlah sekalian makhluk penyokong yang sama sekali menafikan pemimpin serta parti kesayangan mereka itu kuku besi.

Namun dalam kes AUKU memang sangat jelas bagaimana DAP sebenarnya kuku besi dan cuba mengajar UMNO agar menjadi kuku besi seperti mereka.

Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan, Tony Pua menggesa agar pentadbiran Najib 'by-pass' Peguam Negara untuk menggugurkan akta-akta yang baginya tidak relevan. Tony Pua pada dua hari lepas, memberitahu, apabila Pakatan Rakyat berkuasa di Malaysia, kerja utama mereka adalah memecat lebih 600,000 kakitangan awam yang dianggap membebankan perbelanjaan negara.

Menurut Tony Pua, pentadbiran Najib Abdul Razak perlu memastikan akta-akta yang menyekat pelajar-pelajar universiti daripada menyertai politik, dimansuhkan atau dibuang.

Cakapnya mudah difaham. DAP mahu pelajar-pelajar universiti menjadi pengundi dan melupakan sama sekali pembelajaran. Tujuan utama DAP adalah untuk mempergunakan emosi yang menguasai pelajar-pelajar universiti dan perasaan ingin dilihat berlainan serta menentang arus bagi memastikan Pakatan menguasai Putrajaya.

Apabila Pakatan berjaya menguasai Putrajaya, maka lebih 600,000 orang kakitangan awam yang hampir keseluruhan mereka adalah Melayu, akan dipecat dan diberhentikan kerja. Kemudian DAP akan menggubal akta yang akan menghalang orang Melayu daripada menjadi kuasa utama politik di negara ini sepertimana yang berlaku di Singapura.

Itu sebenarnya rancangan besar DAP. Maka umpan menyertai politik untuk pelajar-pelajar universiti terutama sekali dari kalangan budak-budak Melayu berubun-ubun lembik, dibuat supaya kelihatan sangat lunak dan menyelerakan.

Perhatikan, berapa kerat pelajar-pelajar pengajian tinggi berbangsa Cina yang terbabit dalam politik berbanding pelajar-pelajar Melayu! Amat mustahil kalau dikatakan yang pelajar-pelajar Melayu adalah majoriti pelajar-pelajar pendidikan tinggi memandangkan kewujudan pusat-pusat pengajian tinggi swasta didominasi oleh pelajar bukan Melayu!

Justeru, di mana pelajar-pelajar bukan Melayu yang memperjuangkan penamatan AUKU? Mengapa hanya pelajar-pelajar Melayu sahaja yang sangat berselera dengan kematian AUKU?

Maka tidak hairanlah bagaimana DAP begitu bersungguh-sungguh dan berselera untuk menggalakkan pelajar-pelajar Universiti (Melayu) untuk menyertai politik dengan penamatan AUKU....

Bunuh akar lebih cepat daripada menebang sebatang pokok kerana sukar untuk mengenalpasti si pembunuh berbanding menebang pokok yang bukan sahaja penebangannya boleh didengar, bahkan orangnya pun boleh dilihat....

0 comments

AMBOI MAK! MAHAINYA AYAM DAN DAGING DI SELATAN KEDAH

Sekilo ayam berharga RM9.50. Sekilo daging RM13.00.

Ada orang PAS marah-marah pasai kenaikan harga. Kata depa, kerajaan tak pandai kawal harga.

"Nak marah kat kerajaan pasai apa. Tanya pemborongla!"

Rata-rata penduduk yang sudah tahu punca sebenar kenaikan harga, sedar bahawa taktik untuk memburukkan kerajaan dengan kenaikan harga, sudah tidak laku lagi.

Sebaliknya kenaikan harga memberikan imej buruk kepada Pakatan khususnya DAP yang diketahui mendapat dana besar daripada kalangan pemborong, pembekal dan orang tengah.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

TERUKNYA KEADAAN JALAN DI SELATAN KEDAH

Penulis sempat merayap ke negeri kelahiran bonda tercinta dan bersua muka dengan sanak saudara yang sudah lama tidak berjumpa.

Kali terakhir penulis ke kawasan yanag terletak paling selatan Kedah itu adalah hampir dua tahun yang lepasm

Pada ketika itu, jalan raya yang menghubungkan pekan-pekan kecil dengan Kulim agak baik dengan van-van dan bas-bas pekerja berulammg alik dalam jumlah yang agak banyak.

Bagaimanapun, keadaan itu sudah berubah. Sudah tidak banyak van dan bas pekerja memandangkan banyak kilang di Kulim Hi-Tech yang telah ditutup atau berpindah ke tempat lain.

Itu satu hal yang sangat ketara. Yang paling menarik adalah jalan-jalannya yang sangat jauh berubah.

Kalau dua tahgun lepas, permukaan jalanrayanya masih lagi licin, sekarang jalan raya yang dibina pada zaman Barisan Nasional saling tidak ubah seperti jalanraya pada musim perang dunia.

Yang sangat jelas, memang tidak ada penyelenggaraan dan pembaikan yang dilakukan oleh kerajaan negeri.

Maka tidak hairanlah mengapa kerajaan negeri yang bercakap besar tentang penjimatan dan penyimpanan 'lebihan' perbelanjaan dalam akaun amanah, tidak mampu dan tidak berani langsung menjawab pertanyaan di Dewan Undangan Negeri tentang hal berkenaan.

Yang sahihnya, setakat pemerhatian yang dijalankan di kawasan ini, jalanrayanya memang sangat teruk!

Sayangnya, liputan internet di kawasan ini, termasuklah broadband setaraf dengan perkhidmatan yang serupa di Sabah dan hutan Sarawak!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

Friday, November 4, 2011

ANWAR GUNA NAMA PAS UNTUK HALALKAN LBGT!!!

Friday, November 4, 2011


Perlu diakui, sebagai seorang bekas mahasiswa aliran sastera, Anwar Ibrahim memang bijak bermain dengan kata-kata. Kata-katanya perlu dinilai berkali-kali. Dalam kata-katanya, terselindung banyak perkara terutama sekali tentang fahaman songsangnya.

Anwar tidak bersetuju kekangan dibuat terhadap Seksualiti Merdeka 2011. Itu adalah satu kepastian. Anwar mahu kumpulan berseksualiti songsang diberikan hak untuk mengamalkan kesongsangan mereka. Pada masa yang sama, Anwar yang diketahui menghadiri banyak festival gay dan LBGT di luar negara, terutama sekali di Bangkok dan Jakarta, cuba berbelit-belit bagi menghalalkan pandangannya.

Dengan menjadikan PAS sebagai bahan lapik kakinya, Anwar cuba menggambarkan PAS memahami pendiriannya itu. Anwar tahu, kalau dibenarkan PAS bersuara secara bebas, maka yang akan kedengaran adalah tentangan terhadap festival berkenaan. Dek kerana itulah, Anwar bersuara biarpun menerusi Twitter agar PAS menyurutkan pandangan mereka.

Dan ini terbukti menerusi suara Aiman Athirah Al-Jundy, Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS yang cuba memindahkan kekejian tersebut kepada Kerajaan Pusat dan UMNO khususnya.

Dalam satu perkembangan yang lain, bekas Ketua Penerangan Keadilan, Roslan Kassim mendesak tiga orang 'tokoh' PKR agar menyuarakan pendirian mereka terhadap LBGT iaitu Wan Azizah Wan Ismail, Presiden PKR, Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR dan Nurul Izzah Anwar, Naib Presiden PKR.

Ketiga-tiga orang ini merupakan antara suara paling lantang yang menyokong kuat kebebasan berseksualiti bahkan membela Anwar Ibrahim yang sebelum ini telah didapati bersalah kerana melakukan kesalahan seks luar tabie terhadap bekas pemandu isterinya.

Justeru pandangan mereka amat diperlukan untuk menjelaskan pendirian utama PKR yang diketahui sentiasa mengamalkan kesongsangan dalam urusan pentadbiran mahupun aktiviti parti berkenaan!!!

0 comments

DEWAN MUSLIMAT PAS MARAH POLIS HARAMKAN SEKSUALITI MERDEKA!!!


Aiman Athirah Al-Jundy, Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS mempersoalkan tindakan polis mengharamkan Festival LBGT serta-merta. Katanya, program yang dianjurkan semenjak 2008 sebelum ini tidak dikenakan sebarang tindakan, tetapi apabila membabitkan Ambiga Sreevanasan, barulah polis bertindak.

Sayang sungguh dia dengan Ambiga Sreevanasan sehinggakan tindakan polis pun dipersoalkan. Tetapi yang paling menarik bila Aiman Athirah menyatakan, kemarahan orang ramai telah menyebabkan pihak polis bertindak.

Siapakah 'orang ramai' yang dimaksudkan ole Aiman Athirah? Suara Dewan Muslimat PAS tidak pun kedengaran. Suara Pemuda PAS sayup-sayup kedengaran dan hanya setelah dicabar berkali-kali, barulah ada suara dengan ancaman untuk mengadakan demonstrasi besar-besaran, tetapi kemudian dibatalkan dengan alasan yang sudah boleh dijangka iaitu TAK MAHU MENGECILKAN HATI LIM GUAN ENG DAN KIT SIANG!

Setakat nak ambil nama, tetapi pada masa yang sama, cuba mempertahankan Ambiga Sreevanasan, nampaknya Aiman Athirah sekapal dengan Tuan Ibrahim Tuan Man dan Idris Ahmad yang kerapkali mempamerkan kebongokan ultra mereka.


0 comments

NASIHAT GUAN ENG MEMBUATKAN AKHBAR THE WEST AUSTRALIAN MINTA MAAF KAT NAJIB-ROSMAH!!!

Hasil nasihat Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang kepada akhbar The West Australian, akhbar Negara Kanggaro tersebut telah menyiarkan ralat tentang laporan awal mereka berhubung pemborosan yang dilakukan oleh anak perempuan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor di Australia sewaktu Persidangan CHOGM.

Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang merupakan 'mangsa hidup' dalam serangan politik yang menjadikan anak dan isteri sebagai sasaran. Lim Guan Eng dalam satu kenyataannya selepas anak lelakinya dituduh mencabul rakan pelajarnya, menyifatkan pihak yang melakukan serangan seperti itu merupakan golongan yang terdesak, menjijikkan dan gemar menfitnah.

Lim Kit Siang pula memanjangkan perkara tersebut sehingga ke Dewan Rakyat dan mendesak sesiapa sahaja yang menasihati keluarganya agar membuat laporan polis, supaya meminta ampun dan maaf.

Manakala pemimpin serta para penyokong Pakatan Rakyat yang lain, turut mengecam tindakan menjadikan anak lelaki Lim Guan Eng sebagai sasaran politik kerana kata mereka, amat kejam menjadikan seoran ganak kepada pemimpin politik sebagai mangsa.

Disebabkan itulah, Lim Guan Eng dan bapanya, Lim Kit Siang telah menasihati dan memaksa The West Australian agar membetulkan laporan mereka dan besar kemungkinan akan menyeret sidang editorial akhbar tersebut memohon ampun dan maaf kepada Najib sekeluarga!

Kalaulah itu yang berlaku.... mungkin kiamat sudah tidak sampai tiga hari lagi!!!

0 comments

Kebebasan Kononnya Tapi Sebenarnya Kebinasaan!

Kebebasan dan hakikatnya...

Kita semua dikaborkan..dan brkobar2 citer dan laungkan perkataan "KEBEBASAN"!!! Malah ianya dijadikan satu perjuangan..

Bebas bersuara, bebas beragama, bebas memilih cara hidup, bebas memilih pempin, bebas menentukan gender memasing..dan tu dikaborkan sebagai hak2 asasi manusia!!

_______

Kita dilahirkan ngan satu keadaan..kita tiada kebebasan memilih utk jadi lelaki atau perempuan, cacat atau sempurna..ketinggian kita...dsbKita kena terima hakikatnya..dan kita kena terima keadaan kita dan hidup ngannya. Semada kekurangan atau kelebihan ianya satu cabaran dalam mengharungi kehidupan.

Manusia asalnya, kejadian yg pertama ialah lelaki..bermakna terhimpun didalamnya semua kesempurnaan. Kemudian pompuan dicipta dari lelaki.Kemudian ada lelaki yg dilahirkan tetapi banyak sifat kewanitaannya..minat apa yg umumnya wanita minat.Dan ada pompuan dilahirkan banyak sifat2 kelakiannya..minat apa yg umumnya diminati oleh lelaki.Kira lebih kurang senasib le spt OKU..dilahirkan buta, dilahirkan kudung, dilahirkan pekak dsb.Tapi apa2 pun keadaan..tetap kena harungi hidup.namun gitu ada sokongan2 dalam membantu sipolan ni utk terus hidup..spt alat2 pembantu mendengar, kerusi roda, anggota tangan palsu..Alat sokongan tidak mengubah sesuatu yg asli cuma "sokongan"...Menuntut kebebasan atas hal ni..yg ditentangnya ialah Tuhan!!

Yg dilahirkan lelaki, tapi kecederungan pada naluri wanita..dia bebas memilih apa jenis kehidupan utknya dipilih tetapi dalam lingkup hukum hakam agama dan undang2 sekitarnya juga adat resam kaumnya. Kena buat keputusan..dan kena terima dan hidup ngan apa yg dipilihnya. Terus menerus dalam kekeliruan, yg menderita ialah jiwanya.

Kebebasan brsuara, menulis...benar!! Tapi kebebasan adalah dalam ruang undang2, hukum2 agama, dan adat resam sekitarnya..Bebas bersuara tetapi juga ianya melanggar undang2 satu badan/parti/syarikat yg ia telah bersetuju akur padanya..maka ia perlu rasa ianya ada satu kebebasan utk pihak berkuasa mengambil tindakan..

So kebebasan yg kita khayalkan hanyalah satu khayalan..hakikatnya kita adalah "HAMBA"..semada terikat ngan keadaan kita, komitment kita, tanggungjawab kita...
Engkar pada ini..kebebasan yg dituntut hanya membawa kebinasaan pada diri sendiri..
You are born the way you are, so accept it and live with it..what you are is a challenge of your own life.You have the right to choose, but you are stuck with what you have choosen and live with it..it's your life time challenge.Our neck is always belong to somebody, something..we are a servant..

To achieve for freedom that we have dreamed..you have to pay. Nothing is for free..

-aa

0 comments

ELIZABETH WONG TERKANTOI DAN DIBOGELKAN SEKALI LAGI!!!

Isu Contender Asia yang membolehkan seorang petinju dari Israel masuk ke negara ini, telah membuatkan Exco Selangor yang berkaitan, Elizabeth Wong kelam-kabut mencari isu untuk mengelakkan dia daripada dipersalahkan. Elizabeth Wong dalam alasan yang diberikan, menyalahkan Kementerian Belia dan Sukan kerana membenarkan kemasukan petinju tersebut. Mungkin dia menyangkakan, tiada bukti yang membolehkan kepimpinan Khalid-Teresa dipersalahkan, maka Elizabeth Wong secara lancang mulut, mengeluarkan kenyataan tersebut.

Hakikatnya, Kerajaan Negeri Selangor telah memperuntukkan RM5 juta untuk program tersebut diadakan di Selangor. Contender Asia yang menimbulkan kontroversi dan bayaran untuk program tersebut yang telah dijelaskan, sebenarnya adalah kerja Kerajaan Negeri Selangor sendiri dengan kertas kerjanya ditandatangani sendiri oleh Elizabeth Wong. Kertas kerja itu disiapkan oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan diluluskan penajaan program berkenaan dengan menggunakan peruntukan Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES). Pembayaran dibuat secara langsung kepada Tourism Selangor Sdn. Bhd.

Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri bersetuju bagi perjanjian Syarikat Osysnet Sdn. Bhd memberi pulangan sebanyak 15% daripada jumlah sebenar dan 30% daripada jualan tiket pada peringkat akhir kepada Kerajaan Negeri Selangor. Pengesahan terima surat cadangan telah ditandatangani sendiri oleh Elizabeth Wong pada 23 November 2009.

Bagaimana agaknya Elizabeth Wong berfikir tanpa menggunakan otak. Barangkali dia memikirkan, para penyokong Pakatan Rakyat Selangor adalah dari jenis yang sebangang-bangang manusia dan tidak akan mempersoalkan sebarang tindakan atau kenyataan yang dikeluarkan. Manakala bukti-bukti yang dikeluarkan pula, tidak akan diterimapakai oleh para penyokong Pakatan Rakyat kerana hati mereka sudah sepenuhnya beriman kepada Pakatan Rakyat.

BACA SAMBUNGANNYA DI SELANGOR DAILY


0 comments

HASAN ALI MENYAKITKAN HATI BANYAK PIHAK DI SELANGOR DAN PAS!!!

Bagaikan sengaja mencari bala atau membuat cabaran, Hasan Ali dijadualkan akan bersama-sama dengan Zulkifli Nordin dalam satu acara malam esok dan acara tersebut mendapat liputan RTM1. Perkara yang diperkatakan nanti berkenaan dengan kesepaduan dan cabaran ummah.

Nama Hasan Ali bukannya nama yang disenangi oleh PAS Selangor dan PAS Pusat. Beberapa tindakan Hasan Ali selaku Exco Selangor, membuatkan PAS kecut perut dan terpaksa menyembah lutut Guan Eng serta Kit Siang agar mereka tidak disepak terajang kalau tidak pun diludah dan dikahak.

Dan orang berterus-terang membenci serta berusaha menyingkirkan Hasan Ali sudah tentulah Khalid Samad.

Hasan Ali dan kemelutnya di dalam PAS mencapai kemuncak apabila Hasan Ali membela pemeriksaan yang dibuat oleh JAIS terhadap Dream Centre yang digunakan oleh Gereja Methodist Damansara Utama dalam satu program yang disyaki sebagai cubaan memurtadkan umat Islam.

Kemudian, Hasan Ali sekali lagi menimbulkan kemarahan pemimpin tertentu PAS apabila dia menghadiri HIMPUN di Stadium Shah Alam walaupun atas kapasiti selaku individu.

Pastinya, forum yang bakal disertai oleh Hasan Ali bersama-sama dengan Zulkifli Nordin malam esok, akan menyebabkan ramai pemimpin PAS yang panas punggung kalau tidak pun menggertap bibir menahan geram.

Hasan Ali sebenarnya adalah duri dalam daging kepada golongan tertentu dalam PAS yang bercita-cita tinggi dan mempunyai 'special task' daripada DAP dan Anwar Ibrahim.

Walau apa pun, perkembangan menarik yang ditunjukkan oleh Hasan Ali sebenarnya menggambar satu perkara sahaja. PAS Selangor mahu tidak mahu terpaksa akur dengan Hasan Ali memandangkan Hasan Ali mempunyai pengaruh yang sangat teguh di Selangor, meskipun beberapa pihak di Selangor berusaha untuk memadamkan dan menghapuskannya!!!

0 comments

VIDEO: ANGGOTA POLIS DISURUH BUANG BAJU SUPAYA BOLEH DIPIJAK SAMPAI MATI!!!

video

'Lu jangan bagi aku angin... pijak lu!!!"

Garang sungguh mamat cop kopi nih...

Entah apa musibatnya yang membuatkan si mamat naik angin, tetapi yang sohehnya, cabaran dan kesamsengan seperti itu amat mudah dilihat sekarang. Dan apabila berlakunya provokasi, maka manusia yang berseragam itu pun adakalanya terlepas angin.

Apabila orang politik masuk campur, maka jadilah si pemakai seragam itu sebagai pihak yang bersalah sekalipun bukan dia yang berlebih-lebihan...

Anda tengok sendiri bagaimana dia dicabar untuk dilunyaikan oleh si mamat kopi yang perasan dia sedang berlakon filem Tamil!!!

1 comments

Secebis Kisah Guru dan Side Incomenya!!!

Aku pernah keja kilang..dan aku pernah keja sebagai cikgu disebuah sekolah..

Di kilang..selalu ada meeting macam mana nak tingkatkan kualiti dan kuantiti.. bincang2 sesama supervisor/foreman/technician/manager..pasal produk!! Jarang2 dengor pasal politik..

Di Sekolah..meeting pasal event2 trtentu..bila duduk saja2 bincang pasal keja part time nak tambahkan pendapatan..atau kutuk mengutuk kerajaan..

Maaflah, aku tak lama jadi cikgu..aku tak dengar perbincangan atau borak2 macam mana nak lahirkan pelajar yg beragama dan berakhlak Islam..

Pasal agama..semada dicetuskan oleh pengetua atau digesa oleh pengetua..atau ustaz/ustazah. Ustaz/Ustazah dah semestinya yg kena uruskan walaupun sapa yg cetuskan..

Cikgu berbangsa Cina disekolah trsebut..sungguh2 ajor..MATEMATIK!! Guru2 lain, tak nampak sangat ler..aku jadi sungguh2 pun kerana segan denganya..sekolah kebangsaan, anak2 cina leh dikira jari..

Kelas A, B nampaknya diberi perhatian yg lebih..kelas C & D, leh ler happy2..ajor cukup syarat dah ler.

Aku tak nampak ada guru yg lebih bersemangat ngajar murid2 dari guru berbangsa cina ni..pada ketika itu, pada mata aku ler..

Ada cikgu..dalam diam2, cari pelanggan utk kelas tuisyennya..datang kekelas utk cari customer..

Abis kelas pagi..surau ada..kalau nak buat semayang zohor, ustazah ni ler pulun tu pun bila datang seru..guru2 beragama Islam lain, kalau sempat calo..calo!!! maklum ler dah time!! Sembahyang bukanlah satu perkara yg penting..dan perlu dipentingkan..

Kemudian kita menuding jari...salah sapa yg maksiat semakin menjadi2!!
-aa0 comments

ROSMAH MANSOR WAJIB SAMAN MEDIA AUSTRALIA!!!

Puak-puak pecacai Pakatan sedang berusaha memesongkan tumpuan Najib Abdul Razak dan isterinya yang sedang berada di Makkah untuk menunaikan fardhu Haji dengan sebarang cara. Kaedah kuno yang digunakan adalah dengan mengupah media luar dan kemudian menggunakan petikan media luar itu kononnya ia adalah bukti yang kukuh.

Apabila Najib menjawab bahawa itu semua adalah fitnah semata-mata dan anaknya tidak pun berada di Australia bagi merealisasikan tohmahan media Australia dan pecacai Pakatan, peringkat seterusnya adalah untuk membuktikan bahawa Najib Abdul Razak berbohong. Pada peringkat ini, Najib dibuktikan berbohong memandangkan dia enggan mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar Australia itu.

Ini bukanlah perkara baru. Pada tahun 1981, sekumpulan peguam dari Britain datang ke Malaysia untuk mendesak agar hukuman mati dimansuhkan. Akhbar-akhbar di Britain membuat pelbagai cerita bohong tentang Malaysia. Kemuncaknya apabila Dr. Mahathir yang pada ketika itu merupakan Perdana Menteri Malaysia, mengambil tindakan yang jauh lebih bijak terutama sekali menerusi kempen 'Buy British Last', dan membatalkan segala kontrak yang telah diberikan kepada Britain sebelum itu termasuklah kontrak senjata, menyebabkan Britain akhirnya terpaksa melutut kepada Dr. Mahathir.

Australia juga pernah bersengketa dengan Mahathir. Australia juga pernah diajar oleh Mahathir. Malah wartawan-wartawan Australia yang sangat cenderung mereka pelbagai cerita tidak masuk akal tentang Mahathir dan kepimpinannya, pernah menerima kesan daripada perbuatan mereka itu. Perdana Menteri Australia seperti Paul Keating dan John Howard tidak pernah menang dengan Mahathir sekalipun mereka dibantu oleh media-media Australia yang diketahui menjadikan tipu belit sebagai teras utama laporan mereka.

Maka berkokoklah sekalian pecacai Pakatan agar Najib terus melayan media Australia bagi memudahkan kerja mereka. Selagi Najib dan Rosmah tidak melayan fitnah media Australia itu, maka selagi itulah, tugas mereka yang seterusnya sukar dibuat. Respons negatif Najib dan Rosmah terhadap laporan fitnah yang disiarkan oleh akhbar Australia itu, akan membolehkan mereka mengatur langkah seterusnya.

Tentu kita masih ingat tentang kisah kapal selam Scorpene dan peguam upahan dari Perancis selain kisah pembunuhan Altantuya Shiiribu yang cuba dikaitkan dengan Najib dan Rosmah dalam usaha Anwar Ibrahim menghalang Najib daripada menjadi Perdana Menteri.

Tiadanya tindakan balas daripada Najib dan Rosmah berhubung perkara tersebut, menyebabkan Anwar pening dan sukar meneruskan kerjanya. Ditambah pula apabila Najib sekadar bersumpah di masjid bahawa dia tidak pernah mengenali mangsa pembunuhan itu sedangkan pada masa yang sama, Anwar yang enggan bersumpah, terus menyerang Najib menggunakan isu tersebut, seolah-olah menunjukkan Anwar pula yang terbabit dan mempunyai kaitan dengan pembunuhan berkenaan.

Isu yang sama membabitkan akhbar Australia pastinya akan menuding dan menyeret Anwar Ibrahim sebagai pencetusnya... tunggu sahajalah!!!

0 comments

SIS SOKONG LBGT DAN KECAM POLIS... APA YANG HENDAK DIHAIRANKAN!!!

SIS kecam polis sebab polis sudah batalkan kebenaran Festival Seksualiti Merdeka secara serta-merta. SIS tidak berpuas hati kerana polis telah bertindak menyekat 'kebebasan' tersebut dengna mengatakan, tindakan polis itu bertujuan menapis dan menghalang kebebasan bersuara, berhimpun dan menyuarakan pendapat secara bebas di negara ini.

Sisters In Islam merupakan salah satu daripada komponen dalam perhimpunan BERSIH 2.0 yang sangat kuat menyokong sebarang elemen yang bertentangan dengan Islam di negara ini atas nama kebebasan kononnya.

Tidak lama dahulu, Sisters In Islam telah diminta agar menggugurkan perkataan 'Islam' memandangkan kontroversi yang ditimbulkan oleh pergerakan tersebut kerapkali lebih mendahului wanita secara melulu tanpa mengikut garis panduan syariah. Perjuangan SIS untuk mendapatkan hak wanita, lebih mirip kepada perjuangan hak asasi wanita versi Barat berbanding Islam.

Desakan amat kuat datangnya daripada PAS. Bagaimanapun, oleh kerana SIS adalah sebahagian daripada BERSIH 2.0, maka PAS tidak lagi memusuhi malahan amat menyayangi Sisters In Islam.

Semalam, SIS mengecam PDRM kerana menghalang dan mengharamkan Festival Seks Bebas itu. Kenyataan yang dikeluarkan oleh SIS berhubung pengharaman tersebut, amat jelas menunjukkan pergerakan itu sebenarnya sudah terlalu melampau. (BACA DI SINI)

Amaran tentang serangan 'agama baru' dalam bentuk Hak Asasi Manusia dan Kebebasan Hak Asasi telah disuarakan oleh Tan Sri Abdul Rahim Noor, bekas Ketua Polis Negara baru-baru ini. Bahkan pada tahun 1998, pada ketika Amerika Syarikat begitu menyanjungi Anwar Ibrahim, Tun Dr. Mahathir yang menjadi Perdana Menteri pada waktu itu, telah pun mengingatkan tentang serangan kumpulan-kumpulan yang menamakan diri mereka sebagai Pejuang Kebebasan Hak Asasi Manusia yang menghalalkan seksualiti bebas terhadap umat Islam dan negara Islam.

Sekarang, terbukti apa yang dinyatakan oleh Tun Dr. Mahathir pada 1998 itu tepat dan benar. LBGT juga merupakan antara kaedah yang digunakan untuk melabelkan Iran sebagai negara diktator ekoran hukuman bunuh yang dikenakan terhadap penganut-penganut LBGT terutama sekali golongan gay.

0 comments

Blog Archive

Labels