IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, November 26, 2011

PAKATAN NAK PATENKAN BUKU JINGGA!!!

Saturday, November 26, 2011
Buku Jingga merupakan al Quran kedua kepada ahli-ahli, penyokong dan simpatisan Pakatan Rakyat. Kekaguman terhadap Buku Jingga dilihat seperti tiada kesudahannya. Bagi golongan yang tidak pandai bekerja, tetapi hanya pandai beretorik serta banyak angan-angannya.

Buku Jingga sudah dikenalpasti sebagai punca negara ini mengikuti jejak Greece jikalau digunakan sebagai AL QURAN KEPIMPINAN NEGARA. Namun untuk golongan yang perasan, merekalah yang terbaik, Buku Jingga dianggap sebagai 'turunan loh mahfuz' untuk rakyat Malaysia.

Dek kerana itu, untuk mengelakkan Buku Jingga daripada kena COPY-PASTE, maka seorang perwakilan mencadangkan kepada Kongres PKR agar mempatenkan Buku Jingga. Katanya, ini adalah kerana Najib Abdul Razak telah mencuri idea di dalam buku itu sedikit demi sedikit.

Jadi, kalau Najib curi lagi idea dalam Buku Jingga, bolehlah mereka saman Najib di mahkamah. (BACA DI SINI)

Punyalah hebat idea dalam Buku Jingga itu sehingga perlu dipatenkan dan menjadi hak intelek Pakatan. Seolah-olah Buku Jingga yang cuba dijadikan sebagai pengganti AL QURAN oleh para penyonyot Anwar Ibrahim sebagai sebuah buku yang sangat hebat, tidak boleh ditukar ganti.

Sedangkan sesiapa sahaja yang membaca buku tersebut, akan berpendapat bahawa buku tersebut hanyalah mencerminkan kebodohan dan kegelojohan manusia yang gila kuasa.

Bayangkanlah... Buku Jingga mengajar, lebihkan belanja, kurangkan pendapatan!!!

Itu yang dikatakan harta intelek Pakatan? Memang bodoh bahlol siapa yang mengeluarkan cadangan agar Buku Jingga dipatenkan!!!!

0 comments

PERANG UMNO AMPANG SEMAKIN SENGIT!!!

Semakin dekat dengan pilihanraya, semakin kuat pula perang yang digerakkan oleh UMNO Ampang. Malangnya, perang tersebut bukan membabitkan UMNO dengan Pakatan, sebaliknya di dalam UMNO sendiri.

Seorang bekas Ketua Pemuda dari Bukit Bintang yang sedang melihat kerusi DUN Lembah Jaya yang ingin ditandinginya, sudah mula menggerakkan usahanya. Seorang bekas pembantu kedai buku yang berbohong mengatakan kedai buku tersebut adalah milik bapanya, dan mendapat keputusan mengkagumkan dalam pengajian yang tidak pernah wujud dalam hidupnya, juga sudah menggerakkan 'kekuatannya' agar peluangnya bertanding di DUN Bukit Antarabangsa lebih cerah.

Bekas Ketua Pemuda Bukit Bintang itu dikatakan telah 'menghantar' beberapa NGO bertemu Perdana Menteri untuk merundingkan kedudukannya. NGO-NGO berkenaan mewakili dirinya sebagai pelobi walaupun di Lembah Jaya, namanya langsung tidak dikenali.

Manakala bekas pembantu kedai buku itu pula cuba menunjukkan kuat dengan membuat mini himpunan, idea yang diperolehi ketika dia berada dalam PKR dan cuba diimport masuk ke dalam UMNO. Walaupun himpunannya tidak berjaya dan kelihatan memalukan, tetapi sekurang-kurangnya dapat membuka mata banyak pihak, terutama setelah disokong oleh TV3.

Akar umbi di Ampang sebenarnya bukan bangang dan bodoh. Pemilihan Zuraidah Kamaruddin sebagai Ahli Parlimen, Khassin Abdul Aziz sebagai ADUN Lembah Jaya dan Azmin Ali sebagai ADUN Bukit Antarabangsa pada PRU12 yang lepas, bukan semata-mata kerana faktor Abdullah Badawi dan Khairy Jamaluddin.

Ada faktor lain yang perlu diambil kira. Ada perkara besar lain yang masih tidak dapat diterima oleh pengundi-pengundi, bahkan di kalangan penyokong-penyokong UMNO sendiri di Ampang. Cerita tentang 'faktor Rodziah' juga perlu diambil kira.

Pemilihan wakil-wakil atau calon-calon UMNO di Ampang sebenarnya perlu dibuat secara teliti dan bukannya berdasarkan kepada lobi mahupun aksi tunjuk-tunjuk seperti yang berlaku sekarang. Sesiapa pun akan mengatakan mereka adalah WINNABLE CANDIDATE dengan disokong oleh faktor-faktor ciptaan mereka.

Namun hakikatnya, akar umbi di Ampang, khususnya para penyokong UMNO melihat dengan teliti siapa yang buat kerja dan benar-benar buat kerja, bukan lagi setakat bersembang besar dan berlagak dengan kocek kembung semata-mata!!!

0 comments

SERDANG, BANDAR BARU KEDAH, BUKAN KAWASAN KELABU... ITU KAWASAN HITAM PEKAT!!!

Muhyiddin meluluskan serta-merta peruntukan sebanyak RM5 juta untuk pembinaan sebuah masjid baru menggantikan Masjid Al-Irsyad, Serdang Kedah yang sudah tidak mampu menampung kapasiti jamaah lagi.

Serdang, Kedah merupakan sebuah pekan koboi yang terletak antara Parit Buntar dengan Kulim melalui jalan Bandar Baru. Komposisi kaumnya dimajoriti oleh Melayu dengan pelbagai nama kampung dan estet (bekas estet) terdapat di sekitar pekan koboi berkenaan.

Tidak banyak perubahan pada pekan Serdang kalau dibandingkan dengan awal 80-an dahulu di mana penulis membesar di pekan berkenaan. Ada tidak pun, hanyalah pembesaran jalan apabila Kulim Hi-Tech dibangunkan oleh kerajaan UMNO-BN.

Ada cerita, tempat itu sengaja dibiarkan mundur supaya 'Cina tak boleh masuk'. Dan harapan 'agar Cina tak boleh masuk' nampaknya sudah meleset jauh apabila perkembangan sekitar Serdang sehinggalah ke Kulim menyaksikan munculnya bandar-bandar baru, termasuklah sebuah bandar baru di bekas Ladang Sungai Ular.

Melabelkan Serdang dan Bandar Baru sebagai kawasan kelabu buat Barisan Nasional merupakan satu kesilapan besar. Kawasan itu adalah kawasan HIJAU PEKAT yang setiap denyut nadinya berwarna hijau.

Dari kerusi Bandar Baru sehinggalah kerusi Padang Serai, semuanya dimiliki oleh PKR (dua bekas PKR) dan PAS. Bandar Baru merupakan salah satu daripada 10 kerusi selatan Kedah yang perlu ditawan oleh UMNO dan Barisan Nasional sekiranya ingin mengambialih Kedah daripada PAS.

Namun sehingga setakat ini, tidak banyak yang dilakukan oleh UMNO dan Barisan Nasional Kedah di kawasan tersebut. Penyelaras Barisan Nasional untuk Parlimen Kulim-Bandar Baru pun lebih banyak berada di Perak berbanding di kawasan. Orang-orang UMNO di kawasan-kawasan tersebut masih bercakaran dan berebut-rebut. Bahkan masalah JKKKP juga masih belum selesai apabila berlaku pencantasan setelah jawatan Pengerusi dan Setiausaha mendapat elaun bulanan.

Sebenarnya, UMNO dan Barisan Nasional di kawasan tersebut tidak nampak sebarang harapan untuk menang. Apa yang berlaku di selatan Kedah itu juga merupakan gambaran menyeluruh UMNO dan Barisan Nasional di seluruh Kedah.

Janji Muhyiddin Yassin untuk membenarkan pembinaan sebuah masjid baru di Serdang, sebenarnya sudah cukup bagus. Yang tak bagusnya ialah, pemimpin setempat UMNO yang masih berasakan mereka sangat kuat, hebat dan tidak akan kalah pada musim pilihanraya akan datang.

Simpan terus dinosaur-dinosaur di selatan Kedah, sudah pasti, harapan untuk menawan Kedah akan bertukar menjadi sebuah fantamorgana dan angan-angan yang tidak berkesudahan!!!

0 comments

BILA BEREBUT, PKR LA YANG MENANG, BILA PILIHANRAYA, PKR JUGA YANG TERGOLEK!!!


Azmin Ali mengakui tentang kesukaan berebut di kalangan PAS, PKR dan DAP di Johor. PAS seperti biasa, meru0pakan pemain veteran di Johor tetapi hanya menang atas sebab salah isi borang.

DAP juga merupakan pemain lama, dan pada PRU12, DAP telah berjaya menguasai beberapa kerusi di Johor dengan menggunakan isu perkauman Cina, terutama di Bakri, Bentayan dan Senai.

Yang tak dapat apa-apa cuma PKR. Dan seperti biasa, PKR adalah sebuah parti tamak yang dipenuhi dengan makhluk-makhlhuk tamak seperti Anwar Ibrahim, Azmin Ali, Shamsul Iskandar Mohd Amin dan Zuraidah Kamaruddin, selain bangkai-bangkai bernyawa yang sudah terbuang seperti Chua Jui Meng.

Johor merupakan kubu kuat UMNO dalam semua Pilihanraya Umum. Sukar untuk parti-parti pembangkang menembusi Johor, kecuali di kawasan-kawasan bermajoriti Cina atau yang diserahkan kepada wakil-wakil Cina. PRU12 telah menyaksikan perubahan sikap. Pilihanraya kecil Tenang juga telah menunjukkan indikasi yang kurang menarik untuk UMNO dan Barisan Nasional.

PKR sudah terlalu terdesak. Di Selangor, prestasi PKR sama seperti MULUT ATAS BAWAH ZURAIDAH... terkangkang, kohong dan meloyakan!

PKR di Selangor hanyalah pencuri, perompak, penyamun dan lanun. Di Pulau Pinang, PKR hanyalah tukang pecacai yang menyapu bersih taik-taik tinggalan tuan besarnya, DAP. Di Perak, PKR merupakan subversif yang sedang melalak kerana daging, tulang, isi dan kuah telah disapu bersih oleh DAP semasa DAP berkuasa 11 bulan di Perak menerusi Nizar Jamaluddin dulu.

PKR mengintai Sarawak pada pilihanraya negeri April lalu. Daripada 49 kerusi yang ditandingi oleh PKR, hanya 3 kerusi yang berjaya dimenangi oleh PKR setelah bertungkus lumus berkempen selama 4 bulan dengan pelbagai kaedah di Sarawak. Keyakinan awal kononnya PKR PASTI AKAN MENGUASAI 40 KERUSI, lebur dan Anwar Ibrahim yang sebelum itu bercakap besar, terbang ke London untuk menghadapi kemurungan yang teruk.

Azmin Ali yang ditugaskan untuk projek Sarawak, gagal dengan tugasnya. Dan sekarang, Azmin Ali sekali lagi ditugaskan untuk merampas Johor bagi memastikan PKR mempunyai 'sarang' yang hebat dan kukuh untuk menyaingi DAP.

Di Selangor, sekalipun Khalid Ibrahim adalah Menteri Besar, kebanyakan keputusan yang dibuat oleh Khalid Ibrahim dibayangi atau sebenarnya diarahkan oleh DAP menerusi Teresa Kok dan Ronnie Liu.

Justeru, perebutan antara ketiga-tiga parti itu untuk menjadi majoriti di Johor, memang kukuh. DAP sudah tentu hendak bertanding di semua kerusi bermajoriti Cina. Manakala PAS pula di kawasan Melayu. PKR melihat peluang di kerusi-kerusi campuran yang kononnya lebih memberi peluang kepada mereka, walaupun hakikatnya PKR tidak lebih daripada sebuah parti Melayu yang sedang bercelaru dan cuba untuk mengelak daripada dikuasai oleh Cina dan India!!!

0 comments

KALAU TAK KECOH, BUKAN PKR NAMANYA!!!

Kongres PKR di Johor, cuba didengarkan sebagai sesuatu yang sangat hebat, terbaik dan teragung. Namun kalau sudah ada label PKR, maka yang tersaji adalah yang terlawak, terkecoh dan terbangang.

Ramai perwakilan yang menyalahkan Chua Jui Meng selaku Ketua PKR Johor. Mereka merungut tentang urus selia perjalanan kongres. Ada yang merungut tentang tempat menginap. Ada yang merungut tentang peruntukan tak sampai. Ada juga yang merungut, perjalanan kongres tidak ubah seperti mesyuarat jawatankuasa kampung yang tidak mempunyai agenda kecuali semata-mata untuk menunjukkan 'kasih sayang' Azmin Ali kepada Anwar Ibrahim.

Kongres tersebut dilihat sebagai kongres terakhir Anwar Ibrahim sebelum Ketua Umum PKR itu dijatuhi hukuman kerana meliwat bekas pembantu peribadinya. Indikasi daripada perbicaraan yang dilangsungkan selama tiga tahun menunjukkan, Anwar tidak berusaha mempertahankan dirinya tetapi sekadar lari-lari dan tunda-tunda.

Azmin Ali sudah pun dapat menjangkakan konsekuens yang bakal diterima oleh Anwar Ibrahim. Kerana itulah dia bercerita tentang Anwar di dalam penjara, dan usaha-usaha yang hendak dilakukan untuk mengeluarkan Anwar Ibrahim. Begitu juga dengan Shamsul Iskandar Mohd Amin serta Zuraidah Kamaruddin.

Semuanya bercerita tentang kemungkinan Anwar berada di dalam penjara.

Ternyata, isu Anwar masuk penjara, tidak ditanggapi dengan sebaik-baiknya oleh para pengikut PKR dalam kongres tersebut. Isu tersebut dilihat hambar. Barangkali kebanyakan ahli PKR sudah dapat menerima kenyataan bahawa Ketua Umum mereka adalah seorang penggila seks yang menerima zina dan liwat sebagai satu kebebasan serta hak asasi manusia.

Sebaliknya yang dikecohkan adalah tentang perjalanan kongres yang juga kelihatan hambar seolah-olah PKR sudah sampai ke penghujung hayat. Azmin Ali sendiri dalam satu kenyataan menyatakan, parti-parti serpihan UMNO tidak akan bertahan lama. Dan sebahagian besar daripada PKR adalah serpihan UMNO - serpihan yang berperangai hodoh dan buruk serta tidak mendapat tempat lagi dalam UMNO tetapi masih ingin menunjukkan yang mereka tidak bersalah dan cuba merebut kuasa.

Azmin Ali sendiri adalah serpihan UMNO yang membina kekayaan mega ketika berada di dalam UMNO dengan bantuan 'kasih sayang' Anwar Ibrahim. Dalam dia sibuk memperkatakan kekayaan orang lain, pernahkah sekali anda mendengar Azmin menceritakan dari mana kekayaannya bersumber?

0 comments

BILA LAGI PEMIMPIN UMNO BERANI NAK INGATKAN KIT SIANG TENTANG 13 MEI DI PARLIMEN?

Apa yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin yang mengingatkan Lim Kit Siang tentang peranan RASIS yang dimainkannya sehingga menyebabkan proklamasi darurat diisytiharkan pada 1969, seharusnya menjentik telur wakil-wakil UMNO yang banyak tidur dan membuka mata lebih besar untuk mempersuntingkan artis-artis sebagai bini baru. Setakat berdegar-degar cakap tapi tak berani menjentik Lim Kit Siang, fenomena tersebut sudah menghantui wakil-wakil UMNO di Parlimen semenjak sekian lama.

Di Parlimen, ahli-ahlinya tidak terikat dengan undang-undang mahupun sebarang akta. Itu difahami sangat oleh Lim Kit Siang dan haramjadah-haramjadahnya yang lain. Disebabkan itulah, Ahli-Ahli Parlimen DAP tidak pernah peduli apa orang kata, melainkan cuba mencari populariti sebanyak mungkin.

Ahli-Ahli Parlimen UMNO seringkali dibatasi perasaan menghormati secara berlebihan. Sedangkan orang yang melakukan onar seperti Lim Kit Siang tidak sedikit pun berasa malu dan gusar untuk menutup perangai jahat pada zaman silamnya. Anda pernah mendengar sebarang ungkapan maaf dari mulut Kit Siang tentang peranan yang dimainkannya pada 13 Mei 1969, selain perangai hodoh para penyokongnya yang mengatakan semua itu adalah sejarah lapuk yang tidak wajar dikenang-kenangkan semula.


Anehnya, sejarah lapuk itulah juga yang membuatkan Kit Siang berani memperlekehkan sebarang undang-undang anti keganasan dan perhimpunan kerana beranggapan, generasi baru sudah melupakan tentang sejarah pembabitannya dalam keganasan kaum di Kuala Lumpur pada tahun 1969.


Seharusnya Ahli-Ahli Parlimen UMNO yang terlebih dahulu mengingatkan tentang pembabitan Kit Siang dan sehingga kini masih lepas bebas sekalipun dosanya kepada manusia Melayu, Cina dan India di Kuala Lumpur serta seluruh Malaysia tidak pernah dihukum.


Tindakan Zul Nordin mengingatkan Kit Siang tentang dosa-dosanya itu perlu dipuji. Kalau UMNO terlalu sopan sehinggakan bimbang hati, perasaan, dan maruah Kit Siang tercalar, seharusnya ada Melayu lain yang bukan UMNO buat kerja itu. Kalau di luar Parlimen, Kit Siang dan DAP akan berusaha menyuguhkan Zul Nordin dalam penjara kerana mendedahkan KEHARAMANJADAHNYA, maka mendedahkannya di dalam Dewan ketika bersidang, pastinya akan membuatkan Kit Siang tutup mulut.


Tahniah diucapkan kepada Zul Nordin.... Belasungkawa untuk Ahli-Ahli Parlimen UMNO yang masih TIDAK BERTELUR untuk mengingatkan Kit Siang tentang kehancuran perpaduan yang membabitkannya bermula dari tahun 1963 dan kemuncaknya pada 1969 serta berlarutan sehingga sekarang!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

Friday, November 25, 2011

TONY PUA TERSEPIT, TERPAKSA TERUS BERBOHONG!!!

Friday, November 25, 2011

Tony Pua sebenarnya sudah malu besar. Tetapi sebagai seorang pemimpin DAP, dia tidak boleh sama sekali mengakui kesalahan dan meminta maaf atas kesalahan terrsebut. Apatah lagi kesalahan itu akan mendorong  kepada penjejasan usaha melingkupkan usahaniaga syarikat Bumiputera dan kepentingan marhein. Tony Pua perlu memastikan kepentingan golongan korporat yang diwakilinya dan penjajah makanan Bumiputera-Pribumi, tidak akan terjejas.


Kajian telah mendapati, Tony Pua melakukan fitnah apabila menyatakan susu bayi 1Malaysia membahayakan kesihatan bayi di negara ini walhal kajian menunjukkansusu tepung tersebut menepati piawaian.


Tidak ada cara lain bagi Tony Pua melainkan meminta kerajaan bertemu dan berbincang dengan dia untuk menerangkan bagaimana ujian yang dijalankan itu boleh memberikan jawapan yang bertentangan dengan kehendaknya. Dan yang menariknya, Tony Pua mengungkit dana RM40 juta yang disediakan oleh kerajaan untuk memastikan bekalan makanan lebih mura, sebagai gagal.


Dari situ sahaja sudah terserlah kejahatan dan niat sebenar Tony Pua. Tony Pua tidak peduli dengan barangan yang dijual, sebaliknya yang dipedulikan adalah bantuan kerajaan yang boleh menyebabkan empayar pembekal makanan yang selama ini menyekik darah rakyat Malaysia runtuh.  Lebih banyak barangan berjenama 1Malaysia dijual murah dan lebih banyak outlet Kedai Rakyat 1Malaysia di seluruh Malaysia, bermakna semakin kempislah dompet DAP dan semakin kuranglah tekanan yang boleh dibuat oleh DAP terhadap kerajaan.


Isu kenaikan harga telah dimanipulasi oleh DAP dan Pakatan Rakyat dengan sebaik-baik mungkin. Kesalahan itu diletakkan ke bahu kerajaan. Malangnya kerajaan pula tidak boleh menyalahkan orang tengah dan pemborong yang merupakan parasit sebenar terhadap kenaikan harga barangan kerana mereka adalah kerajaan. Kesempatan itulah yang diambil oleh Tony Pua dan DAP untuk terus menabur fitnah.


Apabila Najib Abdul Razak muncul dengan idea penubuhan Kedai Rakyat 1Malaysia bersama-sama ahli perniagaan Melayu yang berasal dari Kelantan, Mydin Mohamad yang  sebelum ini telah terkenal sebagai wholeseller yang berusaha gigih menempatkan outlet Mydinnya di kawasan bermajoriti Cina meskipun mendapat tentangan yang sangat keras dan sengit daripada persatuan perniagaan Cina seperti yang berlaku di Ipoh beberapa bulan lepas, DAP menjalankan kerja-kerja serta kempen memburuk-burukkan Mydin. Malah Pengerusi Lion Group yang diketahui selama ini telah mendapat keuntungan besar daripada perniagan menyekik darah, turut menentang Mydin. Dan tentangan itu bukannya bersifat sembunyi.


Menariknya, bersama-sama Tony Pua adalah Nurul Izzah, budak manja yang tidak pernah hidup susah, yang tidak pernah menjalani kehidupan sebagai manusia biasa, sebaliknya bagaikan seorang puteri, bahkan punggungnya juga mungkin dicebok oleh tukang gaji. Kedua-duanya berganding  bahu untuk menjahanamkan perniagaan yang menguntungkan warga marhein itu kerana mendapat barangan pada harga murah. Nurul Izzah untuk menghasut orang Melayu dan India, manakala Tony Pua menampilkan diri sebagai seorang yang pakar, walaupun hakikatnya dia adalah seorang yang gagal dan terpaksa kembali ke Malaysia setelah perniagaannya di Singapura gagal total.


Seharusnya, kalau benarlah Tony Pua dan Nurul Izzah benar-benar ikhlas memperjuangkan tahap kesihatan rakyat Malaysia menerusi barangan yanh tersedia di pasaran, bukan Kedai Rakyat 1Malaysia sahaja yang menjadi mangsa mereka, sebaliknya kedia-kedai berharga murah milik peniaga-peniaga Cina yang mengimport barangan sepenuhnya dari China dan tidak menjalani sebarang ujian dan ujikaji.


Tidakkah kedaia 2 ringgit mahupun pemborong gula-gula dan barangan permainan kanak-kanak merupakan antara penyumbang utama kepada kematian kanak-kanak? Dan bukankah DAP yang begitu kuat menentang apabila KPDNKK cuba menguatkuasakan undang-undang yang memastikan barangan permainan perlu menepati piawaian dan standard sebelum boleh dipasarkan?


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

BERAPA LER BAJET SEBENAR PERHIMPUNAN ANTI LGBT YANG DIANJURKAN AZWANDDIN HAMZAH?

Tahniah kepada Azwandin Hamzah, Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia (JMM) kerana berjaya menghimpunkan 'jutaan' budak-budak Melayu di hadapan Sekolah Kebangsaan Ampang. Seruan untuk mengadakan perhimpunan dibuat menerusi SMS dan dihantar secara rambang.

Berikut adalah SMS yang diterima:

Salam Pengarah JMM, Perhimpunan aman BEBASKAN ANAK ANAK KAMI DARI LGBT anjuran JMM pada 25hb (RABU) Nov 2011 jam 3.30 ptg di hadapan Sekolah Kebangsaan Ampang, Kampung Melayu Ampang, Selangor. Mohon Pengarah dapat hadirkan diri menyuara bantahan thdp Ambiga yang mahu promosi seks songsang dinegara ini. Sebelum tuh b'kumpul dkt padang pandan mewah.

sender:
(no name)
+601332667XX
Received:
15:21:26
22/11/11

Macam ni ler baru nak jadi CALON UMNO-BN BUKIT ANTARABANGSA. Sanggup kerja kuat walaupun JMM tidak mempunyai anggota lebih dari 10 orang. Sanggup keluarkan duit, walaupun RM10 untuk seorang peserta (RINGGIT MALAYSIA SEPULUH SAHAJA).

Dan yang paling penting, sanggup tebalkan muka terjerit terlalak dengan bilangan yang berkumpul tidak sampai 50 orang.

Janji nampak macam buat kerja dan prihatin!!!

Sekali lagi, TAHNIAH KEPADA AZWANDDIN HAMZAH, YANG DIPERTUA JMM!!!

0 comments

YANG HAIRANNYA, KENAPA ZURAIDAH MAK LAMPIR TAK MAHU LEPASKAN JAWATANNYA!!!

Mak Lampir yang dapat kerakyatan tetapi dibenarkan jadi wakil rakyat, terus bercakap tentang Sharizat Jalil. Mak Lampir kata, adalah perkara terhormat buat Sharizat Jalil untuk melepaskan jawatan ekoran skandal fidlot. Sedangkan skandal yang dikatakan oleh Mak Lampir itu, tidak wujud langsung dan semua itu hanyalah rekaan Mak Lampir sendiri.

Kita tinggalkan Mak Lampir dengan lembu-lembu fidlot kerana kalau diletakkan lembu wagyu atau brahman di ladang fidlot itu di sebelah Mak Lampir, pastinya tiada sesiapa pun yang dapat membezakan yang mana satu Mak Lampir dan yang mana satu lembu.

Mak Lampir bersungguh-sungguh mahukan Sharizat Jalil melepaskan jawatan walaupun siasatan SPRM mengesahkan tiada sebarang penyelewengan dana yang dilakukan dan siasatan polis sedang dilaksanakan.

Mengapa Mak Lampir dah tak sabar-sabar nak tengok Sharizat letak jawatan? Apa yang lebih memalukan tentang program lembu fidlot yang sedang berjalan lancar, berbanding Ketua Umumnya yang sedang bertungkus lumus untuk mengelak daripada mendengar keputusan perbicaraan?

Kenapa Mak Lampir tak suruh Anwar Ibrahim letak semua jawatannya kerana perbuatan liwat itu jauh lebih memalukan berbanding lembu fidlot yang perlu menunggu sehingga 2015 sebelum pengeluaran maksima sebanyak 60,000 setahun berjaya dihasilkan?

Dan Mak Lampir sendiri tidak mahu melepaskan jawatan walaupun telah terbukti, Ahli-Ahli Majlis MPAJ ada di kalangan mereka yang merupakan 'proksi' Mak Lampir dan terlibat dalam kegiatan jenayah? Kenapa Mak Lampir tak lepaskan jawatan setelah dia dituduh membela kepala penyamun, penyangak dan haprak dalam MPAJ? Begitu juga dengan tuduhan, Mak Lampir membolot projek-projek kontrak di MPAJ, mengapa Mak Lampir terus memalukan dirinya dan terpaksa mengangkang demi meneruskan hidupnya selaku Ahli Parlimen Ampang yang berperangai gampang?

Lepaskan jawatan selaku Ahli Parlimen Ampang! Apatah sepanjang menjadi Ahli Parlimen Ampang, apa benda yang Mak Lampir dah buat di Ampang? Apa kemajuan dan pembangunan mahupun kebajikan terhadap penduduk Ampang yang Mak Lampir dah usahakan?

Ada tidak ada Mak Lampir di Ampang, langsung tidak jadi kudis. Memandangkan selama tiga tahun Mak Lampir menyumbat perutnya dengan PENDAPATAN HARAM dan berperangai pula SEPERTI HARAMJADAH, maka eloklah Mak Lampir beritahu diri sendiri agar melepaskan jawatan Ahli Parlimen, bukannya sibukkan Sharizat Jalil dan lembu-lembu fidlot milik NFC!!!

0 comments

DEMI CINTA AZMIN KEPADA ANWAR, TEMBOK PENJARA BAKAL DIPECAHKAN!!!

Azmin Ali sudah tidak mampu menahan gelodak yang membara di dadanya. Dia tidak mampu lagi menyembunyikan kecintaannya kepada sang arjuna. Sudah sekian lama dia memendamkan gelodak itu. Sudah sekian lama, dia menyimpan lahar cinta dan kasih rindunya kepada si arjuna.

Perkembangan yang berlaku diperhatikan dengan hati yang rusuh. Arjuna yang suatu masa dahulu, gagahnya bagaikan Walter Raleigh menjarah di Laut Inggeris, kini tidak ubah seperti ikan puyu di dalam botol. Arjuna yang suatu masa, kata-katanya bagaikan jampi mantera sakti, kini tidak ubah seperti repekan seorang penyanyuk yang sudah mati pucuk.

Azmin Ali sedar, dia perlu lakukan sesuatu. Dia perlu kembalikan semula kegemilangan silam. Dia perlu kembali mewujudkan lautan manusia yang memekik-mekik nama arjunanya. Dia perlu menanamkan wajah dan memahatkan nama arjunanya ke sanubari setiap manusia, lebih-lebih lagi di kalangan penyokong yang mulai mengantuk dan terlupa bahawa kewujudan mereka hanyalah semata-mata kerana arjunanya.

"Arjunaku perlu jadi maharaja! Arjunaku perlu jadi Perdana Menteri!"

Itu lontaran hatinya. Dan pekikannya di kalangan kelompok yang sebahagian besarnya semakin tumpul semangat dan semakin mengecil cita-cita, disahut lemah. Seolah-olah pekikan keramat yang suatu ketika dahulu mampu membuatkan si arjuna tersenyum lebar dan berkepala besar, telah bertukar menjadi seruan malaikat maut.

Resah dan kerut bimbang terukir jelas pada wajah Arjuna. Arjuna telah melakukan segala-galanya. Ke hujung dunia pun dia sanggup terbang, asalkan dia mampu memperolehi suara-suara sumbang yang mahu menyokongnya. Ke negeri seberang, telah dijadikan sebagai rumah kedua, berpidato dan menghasut anak-anak jiran agar menyusahkan hubungan dua negara, sekaligus mampu menjadi pelindung kepadanya.

Namun, hari demi hari yang datang, tidak mampu diundurkan lagi. Biarpun para pembela telah berjaya menangguhkan penggulungan sekaligus memanjangkan lagi tempoh sebelum si arjuna melangkah ke tirai besi, fakta yang tidak mampu ditolak ialah, arjuna gagal menepis segala dakwaan itu dengan pembelaan ke atas dirinya.

Itu yang Azmin tahu. Dan kerana itulah, Azmin kembali memekikkan sokongan kononnya, Arjuna kesayangannya mendapat sokongan padu daripada sekutu untuk menjadi Perdana Menteri yang ketujuh, biarpun sekutu yang satu diketahui turut menggandakan kempen bagi memecah sejarah melantik seorang anak Cina sebagai Perdana Menteri Malaysia yang baru.

Ahhhh... kalau sudah cinta, segala-galanya adalah mungkin, biarpun terpaksa mencipta buih-buih fantasi dan halunisasi.... dan tatkala rebahnya sokongan, masih lagi diharapkan ianya tidak berlaku dan sokongan dikatakan semakin menebal!!!

0 comments

INSULTING RAKYAT'S INTELLIGENCE - ISTILAH POPULAR ANWAR MASAKINI!!!

Dalam apa juga keadaan, para pemimpin Pakatan dan para penyokong mereka akan memberitahu, kerajaan tidak boleh membodoh-bodohkan rakyat. Kerajaan tidak boleh menghina keintelektualan rakyat. Dan rakyat sudah boleh membuat penilaian sendiri.

Pendek kata, segala-galanya adalah tentang rakyat!

Benarkah rakyat benar-benar bijak sepertimana yang diperkatakan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat? Siapa sebenarnya yang membodoh-bodohkan rakyat?

Dalam banyak kes, sudah terbukti, pembodohan terhadap rakyat dan penghinaan terhadap tahap keintelektualan rakyat dilakukan oleh Pakatan. Ambil sahaja contoh kes liwat membabitkan Anwar Ibrahim. Tanya sahajalah kepada mana-mana penyokong Pakatan, khususnya penyokong Anwar Ibrahim, pastinya jawapan mereka sudah boleh diteka bahawa itu hanyalah fitnah rekaan, konspirasi dan ketakutan terhadap kuasa Anwar Ibrahim.

Walhal keputusan tiga orang Hakim Mahkamah Persekutuan menyatakan bahawa Anwar memang seorang pengamal homoseksual dan biseksual. Dua dalam satu!

Begitu juga dengan kes liwat terbarunya, para penyokong Anwar tetap bermati-matian menyatakan bahawa itu semua hanyalah fitnah semata-mata, sedangkan Anwar sendiri sewaktu diberikan peluang untuk membela diri, mengambil kesempatan itu untuk berceramah politik, bukannya mendatangkan keraguan yang munasabah terhadap pertuduhan yang dikenakan ke batang tubuhnya. Manakala para peguam Anwar Ibrahim pula, berhempas pulas untuk menunda kes, bukannya mencari jawapan bagi setiap persoalan yang ditimbulkan oleh pasukan pendakwaraya.

Buku Jingga merupakan pembodohan yang paling ketara dan paling hebat pernah berlaku pada alaf ini. Mungkin kalau direkodkan, Buku Jingga akan termasuk dalam salah satu FAKE AND FRAUD yang melibatkan kepimpinan tertinggi politik negara. Buku Jingga menyajikan perbelanjaan mengatasi perolehan dan pena'kulan pembahagian ekonomi yang adil dengan kaedah melambung-lambungkan wang emas di pasar basah - macam Ali Baba bagi sedekah kepada fakir miskin dalam filem Ali Baba Bujang Lapok!

Dan yang paling terbaru ialah bagaimana Anwar Ibrahim menakut-nakutkan para penyokongnya, kononnya undang-undang baru berkenaan dengan perhimpunan akan menyekat semua pemimpin pembangkang daripada memberi ceramah dan penjelasan kepada rakyat berhubung sesuatu isu!

Tidakkah bodoh namanya apabila Anwar secara jelas, melakukan penipuan. Undang-undang berkenaan baru hendak dibentangkan, belum dibahaskan. Dan dengan kehadiran ahli-ahli Parlimen dari blok pembangkang, mengapa pula undang-undang berkenaan dikatakan digubal oleh kerajaan semata-mata?

Bukankah setiap undang-undang yang dikanunkan itu mempunyai penglibatan setiap ahli Parlimen dari kalangan pembangkang?

Siapa yang bodoh dan siapa yang membodohkan siapa dalam hal ini?

Don't insult rakyat's intelligence hanyalah satu ungkapan daripada si bodoh yang tahu dia memang bodoh dan rela diperbodohkan!!!

0 comments

BANJIR MAKIN BURUK, POK NIK MAKIN TERJELEPUK!!!

Keadaan banjir di Kelantan semakin memburuk. Nik Aziz bagaimanapun, tidak menunjukkan sebarang keresahan mahupun kesungguhan untuk membantu rakyat Kelantan yang terjejas dek banjir. Sebaliknya dia bersikap seperti biasa kerana beranggapan, rakyat Kelantan tahu bagaimana hendak mengatasi masalah banjir itu.

Paling lebih yang dia boleh buat, adalah berdoa dan bersolat hajat!

Jumlah mangsa banjir yang ditempatkan di beberapa pusat pemindahan sementara di Kelantan sehingga lewat malam Khamis telah bertambah kepada 1,420 orang berbanding 1,184 orang yang direkodkan petang tadi.

Jurucakap Bilik Gerakan Banjir Negeri berkata bilangan pusat pemindahan juga bertambah dengan sebuah lagi pusat dibuka, menjadikan jumlah keseluruhan 28 buah.

"Sebanyak tujuh daerah di Kelantan terjejas akibat banjir iaitu Bachok, Kota Baharu, Kuala Krai, Machang, Pasir Mas, Pasir Puteh dan Tanah Merah.

"Daripada tujuh daerah itu, Pasir Mas masih merupakan daerah yang paling teruk terjejas dengan 13 buah pusat dibuka," katanya.

Beliau berkata, sehingga kini dua sungai utama di Kelantan berada di paras amaran iaitu Sungai Golok di Rantau Panjang dan Sungai Kelantan di Jambatan Guillemard.

Laluan yang masih ditutup kepada semua kenderaan sehingga kini ialah satu laluan di Machang iaitu Jalan Machang-Pangkal Meleret-Wakaf Bata; tiga laluan di Pasir Mas iaitu Jalan Pohon Tanjung-Meranti, Jalan Pohon Tanjung-Rantau Panjang (Jalan Lama) Kampung Siram dan Jalan Rantau Panjang-Panglima Bayu; manakala satu laluan ditutup di Tanah Merah iaitu Jalan Tanah Merah-Kusial-Kampung Ipoh.

Di TERENGGANU, keadaan banjir pada keseluruhannya tidak berubah malam ini apabila jumlah mangsa yang berada di pusat pemindahan masih kekal iaitu seramai 2,402 orang seperti yang dilaporkan pada sebelah petang.

Terdapat 573 mangsa banjir di Besut, 112 di Hulu Terengganu, 1,540 di Setiu 166 di Kemaman dan 11 di Marang yang ditempatkan di 46 pusat pemindahan.

Paras air sungai di beberapa tempat juga dilapor melebihi paras bahaya iaitu di Besut, Setiu dan Hulu Terengganu. - SUMBER


0 comments

NG WEI AIK: SELEPAS MENGHINA, MANGSA DIUGUT BUNUH!!!

Polis akan mengambil keterangan daripada ADUN Komtar berikutan penghinaan yang dibuatnya terhadap dua orang wanita tempatan mangsa kebakaran yang berkahwin dengan warga asing. Ng Wei Aik yang sebelum ini menghina seorang pekedai Islam dan menyuruhnya 'balik India', juga terkenal sebagai ADUN Tong Gas kerana kepakarannya mengangkat tong gas untuk dirampas dan disita.

Ng Wei Aik yang juga merupakan Setiausaha Politik Lim Guan Eng seringkali menganiayai dan menzalimi orang yang bukan sebangsa dan seagama dengannya. Tindakan RASIS dan BERSIFAT ETHNIC CLEANSING, seolah-olah direstui oleh Lim Guan Eng. Malah ramai yang melihat Ng Wei Aik, berusaha membersihkan Pulau Pinang daripada para peniaga Islam dan Bumiputera dengan kesungguhannya menghalau dan menghapuskan mereka dengan pelbagai cara.

Beberapa minggu lepas, blog-blog politik mendedahkan bagaimana dia bersikap seperti seorang kepala gangster apabila tidak berpuas hati setelah kereta Unit Perancang Ekonomi Pejabat Setiausaha Negeri Pulau Pinang disita oleh orang ramai yang berang kerana diparkir secara kurang ajar. Ng Wei Aik juga laporan itu menuduh orang yang merantai kereta tersebut sebagai biadap, walaupun hakikatnya yang biadap adalah dia sendiri! (BACA DI SINI)

Namun yang paling menarik dalam insiden di Jalan Gurdwara itu, suami salah seorang wanita terbabit telah didatangi oleh dua orang lelaki yang kemudiannya mengancam untuk membunuhnya!

Siapa agaknya yang menghina suami wanita itu dan siapa pula yang berang apabila laporan polis dibuat? Adakah si warga asing yang jadi suami kepada wanita terbabit terjejas kerana laporan polis dibuat atau ada pihak lain yang melihat, laporan polis yang menuduhnya bersikap RASIS akan menghancurkan kredibiliti politiknya?0 comments

SYRIA SUDAH HAMPIR BAKAL DISERANG OLEH AMERIKA SYARIKAT!!!!

Perarakan, demonstrasi dan keganasan yang tercetus, dan sengaja dicetuskan oleh pihak yang berkepentingan semakin sampai ke kemuncak di Syria. Amerika Syarikat telah menghantar kapal pengangkut terbarunya, USS George H.W. Bush ke perairan Syria.

Satu pengumuman telah dibuat kepada rakyat Amerika di Syria agar keluar dari negara itu dengan seberapa segera. Keganasan selama berbulan-bulan yang dicetuskan oleh puak yang mahukan reformasi, akhirnya membuka peluang kepada Amerika Syarikat untuk menghancurkan negara itu sama seperti Iraq, Afghanistan, Libya dan Mesir.

Inilah sebenarnya yang diinginkan oleh puak-puak pencinta demonstrasi dan kebebasan di Malaysia. Kehadiran kapal perang induk Amerika di perairan Malaysia tentunya akan menggembirakan mereka, terutama sekali Anwar Ibrahim.

Bukan satu rahsia apabila ramai penyokong Pakatan Rakyat yang berdoa, agar keadaan di rantau Arab melanda negara. Malah ada yang tidak segan silu berharap Amerika Syarikat akan segera menghantar bala tentera ke negara ini semata-mata untuk menyelamatkan Anwar Ibrahim daripada dikenakan hukuman penjara kerana KEJAHATAN KOTE BENGKOKnya!!!

0 comments

PAS KEKAL 'PASUKAN PAKATAN', TAK HINGIN KE UMNO!!!


Kalau ada pemimpin-pemimpin UMNO yang masih ingin hidup berangan-angan PAS menyertai Barisan Nasional dan seterusnya meninggalkan DAP dan PKR terkapar-kapar kelemasan tanpa dahan untuk berpaut, baik lupakanlah!

Naib Presiden PAS yang 'berpandangan jauh', Mahfuz Omar berkata, PAS akan kekal sebagai pecacai dan penjilat najis Lim Guan Eng serta sentiasa akan menjolok lubang punggung Anwar Ibrahim yang kecacingan sampai bila-bila.

Justeru, sebarang huluran kerjasama yang bakal diberikan oleh UMNO, tidak akan dilayan sama sekali kerana PAS telah pun membuat keputusan bahawa kerjasama dengan UMNO dalam bidang politik tidak akan wujud! (BACA DI SINI)

Sudah sampai masanya, UMNO mengambil pendekatan bermusuh dan menjadikan PAS sebagai musuh. Tidak perlu malu untuk berputus asa daripada mengajak PAS bersama-sama, sebaliknya jadikan perasaan malu kerana muka yang tersorong-sorong itu sebagai pemangkin untuk memastikan PAS tenggelam dalam keegoan mereka.

Mahfuz yang bijaksana itu sedang melihat kekuatan DAP dan beranggapan kekuatan DAP akan menjalar dan lekat kepada PAS. Justeru walaupun Mahfuz menolak pendapat yang mengatakan PAS sombong dan bongkak, hakikatnya PAS memang sombong dan bongkak. Kemenangan orang lain yang mempergunakan PAS telah menenggelamkan PAS dalam keasyikan. Dan tidak cukup dengan sombong dan bongkak, PAS juga sebenarnya bahlol dan tolol!

Justeru UMNO seharusnya menjadikan PAS sebagai sasaran utama tanpa sebarang ruang untuk PAS bernafas lagi. Tidak ada salahnya jikalau perangai PAS diteladani oleh UMNO. PAS di Kelantan dan ketika berkuasa di Terengganu, meminggirkan dan memulaukan ahli-ahli UMNO. Maka, sudah sampai masanya juga, ahli-ahli UMNO mengenalpasti ahli-ahli PAS dan meminggirkan serta menyaring mereka.

Bahkan tidak ada salah dan dosanya sekiranya ahli-ahli PAS tegar yang mengikut fahaman Mahfuz, termasuklah Mahfuz sendiri dijadikan sebagai rakyat kelas ketiga kerana kesombongan mereka sendiri.

Dan perkara pertama yang perlu dilakukan ialah membuat saringan serta siasatan terhadap kecenderungan berpolitik kakitangan awam terutama sekali dari kalangan guru!!!

0 comments

BERSETUBUH DALAM KERANDA, FESYEN BARU PENGGILA SEKS DI CHINA!!!Mungkin bagi sesetengah orang, ianya merupakan skandal seks yang sangat aneh, apatah lagi membabitkan keranda. Bagaimanapun, foto dan video yang tersebar di Internet mengesahkan kebenaran tersebut.

Sepasang kekasih telah dirakamkan melakukan perbuatan tersebut baru-baru ini. Kedua-duanya memasuki sebuah bilik di mana keranda diletakkan. Kedua-duanya kemudian memandang sekeliling memandang sekeliling. Apabila mendapati 'keadaan selamat' mereka mula berasmara. Di kemuncak nafsu, si lelaki menanggalkan pakaian teman wanitanya dan kemudian mengangkat teman wanitanya ke dalam keranda!

Adegan seterusnya... anda boleh bayangkan!!!

0 comments

VIDEO: JANGAN TIRU AKSI INI KALAUPUN ANDA SEDANG MARAH


Buruk kalau tengah marah dan tidak dapat mengawal kemarahan itu!!!

Lainlah kalau ada China Doll!!! Marah kat orang lain, boleh toron China Doll walaupun sekadar 4 minit!!!

0 comments

Thursday, November 24, 2011

NG WEI AIK, ANJING RASIS YANG PERLU 'DIBUANG'!!!

Thursday, November 24, 2011
Perangai yang ditunjukkan oleh Ng Wei Aik, ADUN Rasis yang gemar menghina orang Islam, sebenarnya banyak dicontohi daripada Lim Guan Eng. Dari satu perkara ke satu perkara, Ng Wei Aik sebenarnya tidak mampu langsung untuk menutup belang rasis yang menyelimuti hatinya.

Tragedi tong gas dan arahan agar pekedai tersebut balik ke India sambil pada masa yang sama, tidak sedikit pun tindakan yang dilakukan terhadap para penggerai berbangsa Cina, bahkan memberi kemudahan dengan menutup jalan demi mereka, tentu masih segar dalam ingatan umat Islam di negara ini, khususnya di Pulau Pinang.

Tragedi kebakaran yang berlaku di Jalan Gurdwara, menyerlahkan perangainya. Bukan sahaja tidak diberikan bantuan, dua orang wanita tempatan yang berkahwin dengan warga asing, turut dihina sebagai PENGKHIANAT NEGARA, dan tuduhan sembrono kononnya para pekerja kedua-dua wanita itu yang memulakan kebakaran. (BACA DI SINI)

Bagaimanapun, Ng Wei Aik tidak perlu bimbang. Para pecacai DAP yang terdiri daripada penyokong PAS dan PKR akan mencari-cari jalan untuk menyatakan bahawa ini semua hanyalah fitnah semata-mata. Semua ini hanyalah konspirasi UMNO untuk menunjukkan yang DAP adalah RASIS dan CHAUVINIST.

Macam seorang kawan berkata, takkanlah baru nak masuk empat tahun jadi Ketua Menteri, Lim Guan Eng sudah mempunyai ruang untuk melakukan rasuah dan salah guna kuasa!!!

0 comments

DENDANG RASIS DAP NAK TUTUP DENGKI KEPADA BUMIPUTERA!!!!

DAP dan kedengkian mereka kepada Bumiputera bukan perkara terselindung. Apa yang tidak dipertikaikan oleh DAP seandainya ia melibatkan Bumipuera. Bagaimanapun, DAP bijak menyembunyikan kejahatan mereka dengan  berselindung menggunakan nama RAKYAT MALAYSIA walaupun sebenarnya, DAP sedang menjalankan tugas sebagai wakil taukeh-taukeh besar yang menguasai segala bidang pemasaran produk di negara ini.


Apabila DAP memberi  alasan mengapa mereka menentang KR1M kononnya sebagai keprihatinan mereka  kepada  rakyat Malaysia, sebenarnya ia adalah nada terselindung tentang kedengkian mereka terhadap KR1M yang dicadangkan dan dijalankan oleh MYDIN. Kalau Lion Group yang menjalankan KR1M, lain pula cerita mereka atau barangkali langsung tidak buka mulut.


Yang sohehnya, apabila perangai DAP didedahkan, mereka cuba berselindung dengan menyalahkan pihak yang membuat pendedahan, kononnya itu menunjukkan sikap RASIS. Padahal yang melakukan dan sedang menyebarkan fahaman RASIS adalah DAP sendiri.


Meletakkan kesalahan kepada orang lain, merupakan antara kepakaran DAP. Tengok sahaja apa yang tidak dilakukan oleh DAP untuk menjatuhkan mana-mana firma yang  dilihat boleh menjejaskan penguasaan pasaran bukan Bumiputera, seperti pemasaran daging negara. Kewujudan NFC dan kesan jangka panjang seandainya program tersebut berjalan lancar membuatkan DAP begitu resah. Dengan menggunakan  PKR yang semua pihak tahu  bagaimana perangai mereka ini, DAP  melancarkan serangan bersepadu dengan menjadikan Sharizat Jalil sebagai  mangsa mereka dalam usaha menghentikan dan merencatkan terus NFC.


Begitu juga apabila  penguasaan pasaran gula diserahkan kepada Syed Mokhtar al-Bukhary. Buat masa sekarang, mereka masih belum mengamuk kerana pasaran minyak  masak masih dikuasai oleh Robert Kuok. Pendekatan FELDA yang tidak mahu lagi bergantung  kepada Robert Kuok dan mahu menjadi pemain yang lebih aktif dan secara  langsung, membuatkan DAP mengeluarkan arahan kepada PKR dan PAS agar  menjahanamkan  FELDA dengan sebarang cara, termasuklah melakukan kerosakan dari dalam, khususnya menghasut warga FELDA agar sentiasa tidak berpuas hati terhadap pengurusan FELDA.


Penguasaan beras negara juga turut disentuh  oleh DAP. Kesilapan pentadbiran lalu  yang mendapat nasihat salah daripada orang yang salah sehinggakan saham-saham syarikat beras negara dimiliki oleh sebuah syarikat dari Hong  Kong, langsung tidak diperkatakan oleh DAP. Hanya setelah ahli-ahli dan penyokong UMNO yang mendapat tahu tentang penyelewengan tersebut memekak,  barulah PKR diarahkan oleh DAP untuk bersuara agar mereka tidak dilihat sebagai  chauvinist  yang menentang penguasaan Bumiputera dan Pribumi dalam bidang perniagaan.


Perhatikanlah bagaimana DAP menggerakkan bala tenteranya untuk melabelkan sesiapa sahaja yang membuat pendedahan tentang operasi kejahatan DAP sebagai RASIS. Apabila perkataan RASIS dikeluarkan, itu bermakna, DAP sudah tidak mampu menjawab dan berselindung tetapi menutup kes berkenaan dengan cubaan menimbulkan rasa bersalah!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

Tolonglah Belajar Mengaku Salah!!!

Maksum dan tak maksum.........

Umum mengetahui akan keistimewaan yang Allah swt kurniakan terhadap para ambia' as yakni maksum..yakni dipelihara oleh Allah swt dari melakukan dosa dan maksiat. Jika berlakunya kesalahan ianya ngan segera mendapat taufik Allah swt utk segera brtaubat..dan kisah kesalahan mereka pula adalah menjadi iktibar pada sekelian manusia sehingga akhir. Kesalahan atau kesilapan yg dilakukan juga adalah merupakan sekadar lumrah sebagai manusia biasa dan bukannya kerana didorong oleh sifat2 keengkaran..Spt yg dikisahkan dalam kisah2 ambiya' as spt Adam as, Yunus as. Yusuff as, Musa as, Nuh as sbg sehingga kepada kisah Nabi Muhammad saw.

Dosa dan maksiat lantaran keengkaran, benar2 mereka dipelihara...

Ngan alasan ni..kita sesama manusia selalu menjadikan alasan " kita ni manusia biasa bukannya nabi2, tak maksum " apabila hendak melindungi diri sendiri atau golongan atau individu tertentu..dan berharap org lain berlapang dada dan memaapkan dirinya, atau individu trbabit!!

Tu lah yg kita difahamkan..

Ok ke?

Biasanya..bila ada orang trtentu yg disegani ramai dalam masyarakat khususnya dalam agama spt imam, tok guru agama, pak sheikh dll bila buat kesalahan..dan bila kesalahannya diperkatakan..ada yg segera ingatkan bahwa pak imam,pak sheikh tu manusia biasa je bukannya maksum..nak tutup citer!!! atau maapkan je ler..

Tapi..individu tertentu yg terkenal tapi bukan dari sudut dan lapangan keagamaan..bila lakukan kesalahan, dan diperkatakan maka sungguh2 ler tokok tambah dan sebarkan..seolah2 mereka tak leh dimaapkan dan mesti dihukum!!!

Ok ker? Pada hal, kesalahan tetap kesalahan..hukum tetap hukum..salah tetap salah. Si imam tak maksum, si ketua kampung pun tak maksum..YB Ustaz atau Yb Tok Guru tak maksum ..YB bukan Ustaz dan Tok Guru pun bukan maksum. Kedua2 golongan ni adalah ummat Islam dan tidak boleh dilepaskan dari bertanggungjawab dari kesalahan yg dilakukan..

Tapi ..tu lah kemuliaan diperolehi dari ummat ni pada yg "nampak beragama" dari yg "tak nampak beragama"..tapi adalah jahat mereka " yang nampak beragama "ni ,mengambil kesempatan!!! berbuat kesalahan, fitnah, mencabul undang2 agama dan negara dan berselindung ngan kedudukan yg diberi oleh ummat ini..

Aku sendiri ..bila ditahan..setakat ni, alhamdulillah ler, bila ditahan oleh polis sentiasa dilepaskan..ngan kata2 "haji, apa hal bawak laju2, pelan2 ler sikit..dah"...tu je!! Begitu sekali penghormatan polis pada penampilan aku..Jadi aku gitu tak setuju bila mereka yg mempunyai penampilan spt aku begitu sungguh2 memaki dan mencaci polis tu dan ini dan lagi dahsyat lagi apa yg mereka maki dan caci hanyalah berdasarkan "hearsay"..

Ok ke kita maapkan org2 yg pernampilan agama ni ngan berkata "mereka pun manusia, tak maksum"..tapi pihak polis mesti maksum? yakni mesti patuh 100% pada agama dan undang2 dan tiada ruang utk menikmati keistimewaan ngan kata2 " mereka ni manusia, tak maksum"..

Gitu juga, bila kisah2 kesilapan Tok Guru bila diwar2kan..oleh kerana tak leh dinafikan maka modal kata2 ni digunakan " Tok Guru pun manusia, bukannya maksum"...tapi bila kesalahan2 pempin2 politik yg lain khususnya dari UMNO, pehhh bukan main galak lagi dan langsung tiada ruang utk dimaapkan dan tak dianggap sebagai manusia biasa yg tak lari dari lakukan kesilapan.

Adil ke?

___________

Apa yg aku faham, maap jika tak setuju...walaupun kita ni bukan nabi2..tapi Allah swt tawarkan pertolonganNya utk pelihara kita spt mana Dia pelihara para2 nabiNya..cuma syarat2Nya sama je ngan syarat2 yg telah diletakkan pada para nabi2 juga. Iaitu ketaatan yg tiada berbelah bagi dan sungguh2..tanpa sebarang keraguan!!

Alasan "kita ni manusia, tak maksum" bukanlah alasan leh selamatkan kita dari dosa2 kita diakhirat kelak..bila dihisab kelak!!.

belajarlah mengaku atas kesalahan yg telah dibuat bila ditegur..dan belajarlah segera istighfar. Mudah2an sifat ni terbawa2 keakhirat kelak.

Bila dihadapkan didepan kita segala dosa dan kesalahan diakhirat kelak, kita leh segera ngaku dan mohon keampunanNya.

Dan janganlah berharap kononnya ada sesapa nak tolong bela kat akhirat kelak kita ngan berkata .." wahai Allah, dia ni manusia je, bukannya maksum..so maapkan je ler"...JANGAN HARAP!!!

-aa-

0 comments

BERANI KER RAFIZI RAMLI MENYALAK KAT NGA KOR MENG?

Macam HARAMJADAH!

Itulah yang boleh disimpulkan daripada pendedahan yang dibuat membabitkan penyelewengan dan salah guna kuasa Nga Kor Meng. Nga Kor Meng yang mempertikaikan tentang fidlot dan segala macam projek yang disifatkannya sebagai projek kroni, rupa-rupanya seorang yang jauh lebih kemaruk sehinggakan projek kecil pun dibelasah untuk kocek sendiri!


Babi berselut bernama Nga Kor Meng itu sememangnya seorang yang menjijikkan. Bukti yang ditunjukkan, menjelaskan kepentingan isterinya mengatasi prinsip yang seringkali dilaung-laungkan.

Disebabkan itulah, kuat benar dia melalak menyatakan tentang salahguna kuasa dan penyelewengan dana oleh pemimpin-pemimpin UMNO khususnya dan Barisan Nasional amnya. Namun pada masa yang sama, sewaktu DAP menjadi kerajaan di Perak, dari sekecil-kecil projek seperti membekalkan sut untuk Ahli Majlis MBI sehinggalah ke projek menggondolkan gunung dan bukit, semuanya disapu oleh DAP serta konco-konco mereka.

Apa lagi yang akan diperkatakan oleh Nga Kor Meng selepas ini? Kalau RM14,400 pun, dia belasah sebagai hadiah untuk isteri kesayangannya, bayangkanlah kalau ada peluang RM250 juta di depan mata. Agak-agak dia akan senyap atau dia akan melalak seperti babi kena cucuk punggung?

Apabila memperkatakan tentang BABI BERSELUT ini, rakan setarafnya, tetapi kurang mughallazahnya, Rafizi Ramli tak teringin ke nak memekak tentang penyelewengan Nga Kor Meng atau Rafizi Ramli sebenarnya tidak bertelur kalau berhadapan dengan mana-mana pemimpin DAP?

1 comments

PKR DESAK POLIS DAN SPRM HENTIKAN OPERASI LADANG FIDLOT!!!!

Dah reda suara LEMBU-LEMBU PKR yang teringin nak duduk dalam kandang lembu fidlot di Gemas, suara-suara kecil pecacai lembu pula berteriak bersahut-sahutan macam ungka tunggu hujan.

Di Pulau Pinang, Ketua Keadilan Pulau Pinang, Norhayati Jaafar menggesa SPRM dan Polis menyiasat NFC yang disifatkan sebagai satu skandal. Dan yang paling menariknya ialah, SPRM dan Polis tidak melakukan penyiasatan 'DOUBLE STANDARD'. (BACA DI SINI)

Apakah yang dimaksudkan sebagai 'DOUBLE STANDARD' oleh ungka berkenaan? Adakah maksudnya, hasil siasatan mesti bermaksud BERSALAH, ADA PENYELEWENGAN, ADA RASUAH dan yang seangkatan dengannya?

Bagaimana pula dengan penyelewengan terkumpul kerajaan PKR di Selangor yang kalau dinilai berdasarkan Laporan Ketua Audit Negara, penyelewengan yang dilakukan oleh KERAJAAN NEGERI SELANGOR mencecah hampir RM1 bilion?

RM250 juta daripada pinjaman dikatakan sebagai DANA RAKYAT. Macam mana pula dengan peruntukan Kerajaan Negeri yang telah diselewengkan di Selangor, adakah itu DANA RAKYAT yang dinamakan sebagai DUIT KRONI?

RM70,000 peruntukan pembangunan pelancongan pun disebat PKR untuk promosi parti mereka dengan menggunakan jenama TAWAS. Sedangkan TAWAS, sama macam tawas jugalah, nampak macam ada, bila direndam dalam air, ia pun ghaib begitu sahaja!!!

Mujurlah orang UMNO Selangor jenis tak membaca dan tak nampak kebobrokan itu...

0 comments

Wednesday, November 23, 2011

MUHYIDDIN BERANGAN-ANGAN KOSONG, UMNO TAK MUNGKIN DAPAT KEDAH!!!

Wednesday, November 23, 2011

Keyakinan Muhyiddin Yassin bahawa UMNO dan Barisan Nasional akan dapat menawan negeri-negeri yang telah jatuh ke tangan Pakatan Rakyat, memang besar dan bercita-cita besar. Mungkin ada petunjuk, mungkin juga dibisikkan dan barangkali juga Timbalan Perdana Menteri telah mendapat mimpi laduni tentang kejayaan tersebut.

Tidak dapat dinafikan, sebuah dua negeri sedang menunjukkan perkembangan yang menarik terutama sekali di Selangor, Perak dan Pulau Pinang. Namun kalau dalam senarai tersebut ada Negeri Kedah untuk ditawan semula, Timbalan Perdana Menteri merangkap Timbalan Presiden UMNO itu perlu memikirkan semula kata-katanya. Barangkali eloklah hadamkan dan buang menerusi lubang tandas!!!

Jawapan yang diberikan oleh Exco Kedah yang ada kaitan dengan KERJA-KERJA MAKSIAT serta TEMPAT MAKSIAT, malah dituduh melakukan MAKSIAT sebelum berkahwin dengan isteri keduanya sekarang, ketika memberikan jawapan di DUN Kedah, cuba memberikan bayangan, kerajaan Kedah sekarang, hanya mengekalkan jumlah pusat-pusat hiburan dari zaman Barisan Nasional.

Hakikatnya pertambahan pusat-pusat hiburan di seluruh Kedah, bukanlah sesuatu yang tersorok. Mana mungkin pusat-pusat hiburan baru itu tidak berlesen. Dan kalaulah ianya tidak berlesen, pastinya kerajaan negeri yang ada sekarang merupakan kerajaan negeri paling HARAMJADAH kerana langsung tidak berani bertindak menerusi PBT dan agensi penguatkuasaan kerajaan negeri, memandangkan lesen hiburan dan lesen premis dikeluarkan oleh PBT.

Pendedahan demi pendedahan yang dilakukan oleh beberapa buah blog terutama sekali blog AL-KESAH ALOQ STAQ kemudian dipanjangkan dan dihebahkan pula oleh PELANTAQ HUJAH, menceritakan pembohongan Kerajaan Negeri.

Malangnya, wakil-wakil UMNO-BN yang ada di DUN turut bersubahat menipu dan menjadi HARAMJADAH sama apabila tidak seorang pun daripada mereka yang bangkit mempertikaikan hujah-hujah HARAMJADAH AMIRUDDIN. Kalau hendak dikatakan mereka langsung tidak tahu, amat mustahil kerana pusat-pusat hiburan tersebut memang tertonggok dan bukannya bersifat halimunan.

Kalau macam tu ler punya wakil-wakil UMNO dan Barisan Nasional, harapan apa yang digantungkan oleh Muhyiddin Yassin. Kalau macam tu ler punya sikap, TAK MENANG dan TAK DAPAT BALIK KE UMNO PUN TAK MENGAPA!!!

0 comments

ZURAIDAH MAK LAMPIR NAK CERITA APA LAGI LEPAS NIH?


Cerita panjang-panjang pun tak guna... tengok sendiri, nilai sendiri dan buat kesimpulan sendiri!

0 comments

TERIMALAH KENYATAAN, PEMIMPIN PAKATAN MEMANG HARAMJADAH!!!


Perangai suka memburuk-burukkan negara di luar, banyak dilakukan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat. Bukan sekarang sahaja, bahkan semenjak dahulu lagi. Kalau dahulu Lim Kit Siang adalah ikonnya, kemudian dituruti pula oleh pemimpin-pemimpin Semangat 46, dan sekarang, ia dilakukan dengan gabungan semua pemimpin Pakatan Rakyat.

Paling ketara dan kaedah tersebut sangat efektif apabila Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng mengambilalih tugas memburuk-burukkan negara di seberang laut. Apa yang Anwar Ibrahim tidak katakan tentang Malaysia di Indonesia, Amerika Syarikat, bahkan di hadapan TAUKEH-TAUKEH BESAR ZIONISnya. Sebarang suara yang menyokongnya dari luar negara, dianggap sebagai wahyu untuk disebarkan kepada rakyat Malaysia bagi menunjukkan solidariti pembelaan ke atasnya.

Penghinaan yang dilakukan oleh rakyat Indonesia terhadap Malaysia, sebenarnya banyak berpunca dari mulut Anwar Ibrahim. Sudah tentulah, kalau disuakan isu ini kepada Anwar Ibrahim, dia akan cepat-cepat menafikan, bahkan para penganut agama liberalisme dan ketotokannya, akan mengatakan itu semua adalah salah Kerajaan UMNO dan Barisan Nasional.

Apa yang Anwar Ibrahim tidak hasut rakyat Indonesia setiap kali dia ke sana? Apa yang Anwar tidak katakan cerita buruk tentang Malaysia kepada rakyat Indonesia? Tidak perlulah segala macam bukti dibentangkan. Cukuplah dengan REFORMASI itu sendiri dan bagaimana Anwar Ibrahim begitu menyokong REFORMASI di Indonesia serta mengimportnya, bukan setakat ideologi REFORMASI bahkan para penggiatnya sekali ke negara ini.

Sehinggalah dia 'dimalukan' oleh seorang pemimpin Indonesia yang meminta dia menumpukan perhatian kepada kes liwat yang sedang dihadapinya di mahkamah Malaysia, Anwar tidak pernah jemu-jemu cuba membangkitkan 'semangat persaudaraan penjahanaman' di negara Garuda itu agar darurat dapat dicipta dan kes perbicaraannya dibuang begitu sahaja.

Kebencian rakyat Indonesia terhadap Malaysia, banyak disumbangkan oleh Anwar Ibrahim. Berapa banyak kes-kes yang dibesar-besarkan oleh Anwar Ibrahim bertujuan untuk memarakkan dan menjahanamkan hubungan Malaysia-Indonesia yang telah diciptanya?

Kes gaji, kes dera, kes PATI, kes kezaliman dan seribu satu macam kes yang dibangkitkannya secara fitnah dan tohmahan semata-mata, termasuklah kes Ambalat dan Sipadan Ligitan, sewajarnya sudah menghantarkan Anwar Ibrahim sebagai manusia tidak bernegara.

Maka bandingkanlah pula apa yang dikatakan oleh Ong Kim Swee, jurulatih pasukan bolasepak bawah 23 tahun Malaysia yang bukan siapa-siapa kecuali seorang jurulatih bola sepak sahaja:

MEREKA tidak menghormati kamu, mereka tak hormat bendera kita, mereka tak hormat Raja kita dan mereka tak hormat ibu bapa kita. Kalau kamu benarkan ini terjadi, maka kamu adalah pengecut. Kamu sebagai rakyat Malaysia mesti ajar mereka.
“Kita berjaya tewaskan mereka bukan sekali tapi dua kali di hadapan penyokong fanatik mereka. Kita tunjukkan pada mereka macam mana nak lakukannya.”UTUSAN

1 comments

NGA KOR MENG ADALAH JELMAAN BABI BERSELUT!!!

Nga Kor Ming merupakan figur politik DAP yang jauh lebih agresif kalau dibandingkan dengan sepupunya, Ngeh Kor Ham. Kalau Kor Ham, jahatnya seperti komunis cari nasi, Kor Ming pula jahatnya seperti komunis gila betina. Namun kedua-duanya merupakan gandingan terhebat yang pernah dilahirkan oleh DAP Perak.

Pun begitu, di sebalik keagresifannya, Nga Kor Ming dilihat jauh lebih menyerlah, bahkan ramai yang menjangkakan, kuasa Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung DAP akan berkubur seandainya Nga Kor Ming menumpukan perhatian kepada jawatan Setiausaha Agung Pusat berbanding jawatannya sekarang.

Di dalam DUN Perak, Nga Kor Ming dengan pembohongan dan 'selenga' angka-angka yang dituturkan untuk memerangkap Zambry Abdul Kadir serta pentadbiran Kerajaan Negeri hampir seratus peratus UMNO Perak, sudah acapkali diperkatakan. Perangai Lim Guan Eng tidak dapat dipisahkan daripada Nga Kor Ming walaupun kepalanya diketuk dua kali oleh seorang blogger terkenal dengan marahnya menggunakan flash kamera. Walaupun Nga Kor Ming tahu, orang dalam Dewan itu semuanya tahu dia sedang berbohong setiap kali dia menyebut tentang perangkaan, namun dia tetap juga bertegas dan meneruskan pembohongannya kerana Nga Kor Ming tidak peduli dengan orang dalam Dewan sebaliknya dia mahu rakyat dan pengundi Perak mendengar, seterusnya membuat persepsi bahawa apa yang dituturkannya adalah benar.

Jadi, apa yang berlaku di sidang DUN Perak hari ini, sebenarnya tidak mengejutkan. Dendam Nga Kor Ming kepada Hee Yit Foong, Timbalan Speaker DUN tidak pernah padam kerana Hee Yit Foong merupakan orang yang bertanggungjawab menamatkan penguasaan Nga Kor Ming di Perak.

Tuduhannya tentang 'KATAK' dan 'PELACUR POLITIK' ditokok pula dengan dia yang sudah sedia RASIS memberikan gambaran bahawa DAP merupakan sebuah parti yang sarat dengan ahli-ahli politik yang tidak berminat dengan kerasionalan sebaliknya dipenuhi ahli-ahli politik yang mahu mencetuskan fenomena di kalangan generasi muda Cina yang bernafsu besar dan bersikap pemberontak agar sentiasa menjadi 'penyerang' dan bukannya saling bertoleransi.

Barangkali sekarang ini, para penyokong DAP terutama dari kalangan bukan selain Cina, tidak dapat melihat kesan yang bakal diwujudkan untuk tempoh 10 sehingga 20 tahun akan datang berhubung perangai sebegini. Jangan terkejut sekiranya dalam tempoh tersebut, dengan keagresifan yang ditunjukkan oleh Nga Kor Ming, sebuah parti 'One Nation' pimpinan Pauline Hanson akan muncul di Malaysia.

Dan pada saat itu, tidak perlulah menyesal kerana segala-galanya telah menjadi nasi bubur!

1 comments

DEMONSTRASI ADALAH SATU IBADAH... IBADAH MEROSAKKAN UMAT!!!

Kekecohan dan keganasan di Mesir sudah semakin berlarutan. Jatuhnya Hosni Mubarak daripada takhta pemerintahan, tidak mengubah keadaan di Mesir. Kononnya dahulu, kalau Hosni Mubarak dan kerajaannya digulingkan maka rakyat Mesir akan menikmati kehidupan yang lebih baik, ternyata menjadi satu mitos dan dongengan semata-mata.

Hakikatnya Mesir tetap tidak aman dan angka kematian akibat keganasan dan demonstrasi terus meningkat dengan pantas saban hari.

Hari ini, tentera sudah mengambilalih pentadbiran negara Firaun itu. Keganasan masih belum surut dan tidak menampakkan sebarang tanda-tanda untuk berhenti, bahkan keganasan dilihat semakin menunjukkan petanda akan meningkat dan membesar. (BACA DI SINI)

Sewaktu kejatuhan Hosni Mubarak, puak-puak di Malaysia begitu berseronok dan segera memberikan signal kepada kerajaan Barisan Nasional bahawa wabak yang serupa akan berlaku di Malaysia. Keinginan untuk melihat Barisan Nasional tumbang, begitu meluap-luap. Keinginan untuk melihat UMNO berkubur begitu membara.

Namun puak-puak yang sama, tidak langsung mahu menceritakan tentang fenomena iringan yang wujud hasil daripada demonstrasi, keganasan dan penggulingan kerajaan seperti yang berlaku di negara-negara Arab. Sebaliknya yang didendangkan adalah agar rakyat keluar ke jalan-jalan raya dan menggerakkan tekanan agar kerajaan tumbang, sepertimana yang dilakukan oleh Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin.

Apa yang berlaku di Mesir dan Libya adalah petunjuk jelas bahawa budaya demonstrasi adalah budaya liar yang bukan sahaja memusnahkan ketamadunan bahkan turut menghapuskan akidah yang dianuti. Musuh-musuh Islam yang memang gemar mengadu domba, terus berusaha untuk mencipta kekalutan dan kekecohan di kalangan umat dan jazirah Islam.

Namun umat Islam sendiri yang seharusnya sedar dengan malang yang akan terus menimpa mereka kerana terlalu memburu liberalisasi dan moderat. Selepas kejatuhan Cordova pada abad ke-15 dan tumbangnya kekhalifahan Uthmaniyyah Turki, umat Islam hanyalah golongan belasahan, momokan dan guinea-pig untuk senjata serta doktrin isme golongan berkenaan.

0 comments

Kalau Zakat Diurus Secara Betul, Tak Adalah PTPTN Di Malaysia!!!

isu ni agak panas gak..tapi tenggelam timbul.

Pada mereka yg meminjam dan telah memiliki kerjaya dan mampu..bayor ler. Demi utk kebaikan mereka2 yg memerlukan pula.

Pada mereka yg tak mampu..dan bakal diambil tindakan. Apa kabor Pusat zakat? Tidakkah ada apa2 bantuan? Takkan nak tunggu pihak gereja pula datang menghulurkan bantuan..puas ler ngamuk!!

Aku terbaca satu artikel akan usaha Malaysia utk mewujudkan Pusat Zakat Dunia atas ingatan utk membantu ummat Islam yg dalam keperluan diseluruh dunia..satu perkara dan usaha yg membanggakan kita. Tapi ni lah Malaysia, khususnya org2 Melayu,..bak kata pepatah kera dihutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan.

Aku rasa disamping usaha tersebut..Malaysia perlu brsepakat utk mewujudkan Pusat Zakat Negara..yg leh membantu ummat Islam diMalaysia tak kira apa negeri. Setahu aku, sekarang ni masing2 dibawah selia dan tadbir ikut negeri masing2 dibawah istitusi raja2 Melayu.

Aku juga brpendapat..apa kata selain menghebahkan target kutipan pada setiap tahun berapa puluh juta dan hebahkan berapa simpanan zakat setiap tahun..Pusat zakat juga perlu jadikan indek kemiskinan ummat Islam negara dan negeri2 setiap tahun. Salah satu tanda keberkesanan pengagihan kutipan zakat ialah bilangan umat dalam golongan2 fakir dan miskin semakin menurun dan seterusnya tidak ada lagi..Kisah2 merana terdampar dan meminta2 bantuan sudah tidak ada dalam TV dan akhbar.

Dengan ni, org2 kapir akan berkata alangkah beruntungnya ummat Islam..

Dan tidak ada lagi alasan tak cukup duit nak kawin..

Tak der lagi ada nama2 org2 Islam yg tak bayor PTPTN malah meminjam ngan PTPTN. Ini kerana semuanya dibantu oleh zakat..dan tak payah bayor balik!!!!

Dan tak der nama2 org2 Islam yg mohon bantuan ngan Amanah Ikhtiar, Tekun, dll..malah tabung2 ni mungkin telah tiada atau peminjam2nya adalah dari kaum bukan Islam..wang zakat diagihkan utk mereka mulakan perniagaan tanpa menghadapi beban membayar interest atau kadar keuntungan!!

Takder lagi terserempak ngan anak2 kecil yatim piatu yg kurus kering dan tak bermaya yg digunakan untuk "menjual" buku2 agama, kalendar dll demi utk membantu sekolah mereka dsb.

Tak der lagi anak2 ummat Islam tak leh gi sekolah agama, KAFA atau sekolah agama swasta disebabkan alasan tak der duit!!

Kalau ada ummat Islam yg nazak dapat tinggalkan dunia ni ngan tenang kerana anak2 kecil, isteri yg ditinggalkan..

Orang2 tua, warga emas, tak heran dan sedeh bebenor kalau anak2 tak perkara lagi..pasal Islam ada

Hanya Islam je ada amalan berzakat ni!!

Abiskan wang kutipan zakat setiap tahun ..pasti dan pasti Allah swt akan tambahkan lagi kurniaanNya.

Hanya Islam je ada amalan berzakat ni!!Abiskan wang kutipan zakat setiap tahun ..pasti dan pasti Allah swt akan tambahkan lagi kurniaanNya.

TETAPI...jika sayang bebenor wang zakat trsebut dan gamak pulak nak dilaburkan dalam perniagaan...mmmmsegala kesyukuran dan kebanggaan kerana beruntungnya menganuti agama Islam hanya tinggal lafaz semata2..atau jadi lirik2 lagu atau sticker2 yg ditampal kat bonet keta.

ISLAM is Solution..Islam is way of Life..Islam agama sejahtera..tapi bila susah, kena harapkan yahudi dan nasrani bantu!!! dan mendabik dada bangga kutipan zakat million2!!!
Aduhai!!!!!!

-aa-


1 comments

Tuesday, November 22, 2011

KETUA UMUM NANAR, NAIB PRESIDEN PULA SASAU!!!

Tuesday, November 22, 2011

Kenyataan N.Surendran kononnya polis berkonspirasi untuk menyumbat Anwar Ibrahim ke dalam penjara sepertimana yang tersiar dalam media rasmi PKR, sungguh menggelikan hati. Sebagai Naib Presiden PKR yang dilantik oleh Anwar Ibrahim untuk menggantikan N.Gobalakrishnan sehingga menyebabkan Ahli Parlimen Padang Serai itu keluar dari PKR, N.Surendran yang turut berkerjaya selaku peguam, mencerminkan kebangangan yang sudah tidak mampu diubati sekalipun disuntik dengan pelali buat psikotik paling bahaya di dunia!

Mungkin anak muda berbulu itu tidak pernah kenal dengan pemimpin lain yang boleh mengampu dan membengkakkan lubang punggung selain Anwar Ibrahim. Jadi, sebab itulah, dia sentiasa beranggapan Anwar cuba dianiayai oleh polis.

Polis nak aniaya Anwar?

Bukankah Anwar sewaktu menjadi Timbalan Perdana Menteri dulu yang cuba aniayai polis dengan penyalahgunaan kuasa sehingga akhirnya dia dimasukkan ke dalam penjara? Adakah sebab polis enggan mengikut kehendaknya melanggar undang-undang, maka polis dianggap cuba aniaya Anwar?

Yang balun China Doll adalah Anwar Ibrahim. Dalam video yang disahkan sebagai 100% tulen itu juga adalah Anwar Ibrahim. Yang buat laporan polis menafikan dia dalam video tersebut adalah Anwar sendiri... jadi, mari tang mana agaknya polis cuba aniayai Anwar?

Adakah polis yang telah memaksa Anwar Ibrahim membalun China Doll? Adakah polis telah membelasah kepala Anwar sehingga fesyen rambutnya bertukar jadi fesyen rambut Hitler untuk dia membuat laporan palsu?

Peguam jenis menatang apa si N.Surendran sehinggakan benda sebegitu pun nak membodohkan pengikut-pengikut PKR? Takkanlah daya berfikir ahli-ahli PKR begitu rendah dan langsung tidak bermutu sehingga mudah diperdayakan dengan tipu belit murahan N.Surendran?

Anda rasa-rasa kenyataan bebal N.Surendran itu cukup bijak atau sememangnya ahli-ahli PKR memang sangat suka diperbodoh-bodohkan oleh Naib Presiden yang sangat banyak bulu itu? Atau barangkali kerana badannya terlalu banyak sangat bulu, membuatkan dia terpaksa membodohkan dirinya agar terus disayangi dan 'dirindui' Anwar Ibrahim sepanjang masa?

1 comments

KEADILAN JANJI JADI POLONG UNTUK PENEROKA FELDA!!!


Sakit hati dengan kehidupan mewah dan perubahan gaya hidup peneroka FELDA, PKR melancarkan manifesto 'Janji Palong' yang sebenarnya adalah JANJI SI POLONG!

Kelompok yang memang kuat berjanji itu, sekali lagi berjanji untuk membela hak-hak peneroka yang kononnya diabaikan oleh kerajaan Barisan Nasional.

Hak-hak terabai yang macam mana gamaknya tu yer?

Atau sebenarnya hak-hak taukeh-taukeh luar yang memperdayakan para peneroka yang rabak mata kerana mendengar hasil mereka dibeli dengan harga yang mahal, tetapi akhirnya sedar bahawa mereka sebenarnya kerugian lebih besar ekoran mereka bukannya orang kampung biasa, tetapi orang FELDA!

Kalau tak boleh dibezakan antara orang FELDA dan orang kampung biasa, tak payahlah sembang tentang nak bela orang lain!

Nak bela konon!!!

Ceh!

Ingat lagi penduduk Kampung Buah Pala? Apa jadi dengan penduduk kampung tu? PKR dah bela? Bagaimana dengan 9 orang kampung tersebut yang akhirnya bukan sahaja hilang tanah, tetapi juga hilang mata pencarian dan tempat berteduh.

Bagaimana pula dengan Melayu-Melayu di Kampung Sungai Terentang di Bukit Tagar? Kampung itu adalah kubu kuat PKR pada musim Pilihanraya Kecil Hulu Selangor dulu. Bukankah PKR yang menghalau mereka keluar sehelai sepinggang dari kampung tu? Bukankah tangisan dan kemarahan serta kekecewaan orang kampung, dianggap sebagai lolongan anjing kurap yang hanya perlu ditembak dan dibunuh?

Sekarang sembang nak bela hak orang FELDA pulak?

Nasib orang FELDA akan jadi jauh lebih buruk berbanding sekarang. Silap-silap mereka mungkin akan dihalau keluar dari tanah rancangan dan balik miskin macam mana mereka datang ke tanah rancangan di seluruh negara dulu!!!

Kalau Anwar Ibrahim ada di dalamnya, maknanya akan kena bohong dan diperdayakanlah!!!

Macam juga perempuan-perempuan dan jantan-jantan yang telah disetubuhinya!!!


0 comments

KALAU KATA PENTERNAK LEMBU SETARAF OTAK DENGAN LEMBU YANG DIBELANYA, AGAK-AGAK MELAMPAU TAK?Ada sekumpulan lembu dan pecacai lembu yang perasan mereka sangat hebat, sangat tahu dan sangat kenal sana sini. Membaca laporan Ketua Audit Negara tentang NFC, mereka malas, sebaliknya lembu dan pecacai lembu itu duduk di kedai kopi bersembang sana sini, kemudian mendengar 'bisikan' di telinga konon-kononnya dah dapat laduni tentang program fidlot.

Bertepuk gelak sakan puak-puak lembu dan pecacai lembu apabila sekumpulan penternak meminta kerajaan memberikan mereka RM250 juta dengan tambahan RM7 juta sebagai geran kepada mereka bagi memulakan penternakan, projek lembu tenusu dan sebagainya. Turut diminta adalah tanah.

Kata mereka penternak itu jauh lebih layak berbanding NFC yang tidak berpengalaman menternak dan membela lembu. Jadi RM250 juta patut diberikan kepada penternak tersebut.

Kalau dikatakan, mereka yang mempunyai pendapat sebegitu sebagai si baghal yang tidak dapat membezakan warna hijau dan hitam kelabu macam lembu yang diketahui rabun warna, tentulah mereka akan marah!!!

Robert Kuok menjadi billionaire gula bukan sebab dia pandai buat gula. Macam mana nak tanam tebu pun, Robert Kuok tak pandai. Ananda Krishnan, tak pernah tahu macam mana nak cari arah satelit untuk memasang cakera ASTRO. Anwar Ibrahim tidak perlu ada PhD dalam bidang ekonomi untuk temberang tentang kewangan, ekonomi dan memperdayakan jutaan manusia yang menjadi pengkagumnya.

Penternak lembu yang dikatakan 'tidur baring pun di sebelah lembu' di Puchong yang mendapat sokongan daripada pecacai dan lembu-lembu hibrid itu pula sekadar jadi penternak. Dia memang berpengalaman sebagai penternak tetapi hidupnya setakat itulah. Kalau tidak, mana mungkin dia boleh buat tuntutan sebangang itu!

Program penternakan dan pertanian di negara ini mempunyai dana yang cukup besar, sama ada sebagai GERAN atau PINJAMAN. (Lembu dan Pecacai lembu tu tahu beza ke tentang geran dan pinjaman?)

Yang dipertikaikan tentang fidlot di Gemas tu kononnya dapat dengan cara mudah kerana kaitan Menteri di dalamnya!

Baghal punya kenyataan!

Daripada enam syarikat yang menghantar kertas cadangan dan kertas kerja, hanya dua buah syarikat yang berjaya terpilih. Daripada dua yang terpilih, salah satu, terpaksa menarik diri walaupun berpengalaman luas dalam bidang penternakan berskala besar di Australia.

Kalau dah berpengalaman sangat, kenapa agaknya penternak-penternak yang dibela oleh lembu-lembu itu tidak membuat sebuah syarikat, menyediakan proposal dan kertas kerja, menyediakan modal dan sebagainya bagi merealisasikan keinginan mereka untuk memasarkan produk yang telah mereka ternak serta 'tidur bersama'?

Nak minta francise Satey Samuri pun bermasalah. Nak buka Kedai Rakyat 1Malaysia pun kena buat macam-macam, ini nak minta RM250 juta macam minta duit kat Anwar Ibrahim yang kaya dengan angka-angka ghaib dan angan-angan tu?

Kalau Bangla yang datang ke negara ini untuk bekerja pun, boleh jadi kaya raya. Kalau Indon yang datang menyorok dalam hutan bakau pun boleh buat banglo. Malah kalau Vietnam, Kampuchea, Thailand, Filipina, bahkan Timor Timur pun boleh kaya-raya bila datang bekerja di Malaysia, pasal apa rakyat Malaysia ada yang berperangai seperti yang ditunjukkan oleh PENTERNAK-PENTERNAK BERPENGALAMAN ITU?

Tidak hairanlah kalau lembu dan pecacai lembu yang bertepuk sorak, berfikiran seperti lembu!!!

Tolonglah, jangan buat lawak dan merendahkan nilai keintelektualan seorang manusia yang diberikan akal oleh Tuhan!!!

0 comments

Asal Demonstrasi Saja... Mesti Berakhir Dengan Keganasan!!!

22 maut di Dataran Tahrir
Seorang penunjuk perasaan membaling semula peluru pemedih mata ke arah polis di Dataran Tahrir, Kaherah, semalam. - REUTERS
KAHERAH 21 Nov. - Pertempuran antara penunjuk perasaan dengan anggota pasukan keselamatan di Dataran Tahrir yang masuk hari ketiga semakin memburuk hari ini, dengan angka korban meningkat kepada 22 orang.
Kejadian itu berlaku apabila polis dan anggota tentera menggunakan belantan, gas pemedih mata dan tembakan peluru burung bagi menyuraikan penunjuk perasaan yang menuntut peralihan kuasa pihak tentera kepada kuasa rakyat.
Tentera Mesir dilapor turut membakar khemah penunjuk perasaan di dataran tersebut.
Ia merupakan hari kedua keganasan berlaku di ibu negara ini, selepas satu perarakan anti tentera secara aman yang dilakukan Jumaat lalu.
Pegawai di rumah mayat berkata, lebih 20 maut semalam dan dua lagi kelmarin menjelang pilihan raya pertama negara ini, dalam keganasan terburuk sejak kejatuhan rejim Hosni Mubarak.
Pilihan raya perundangan akan diadakan pada 28 November ini.-seterusnya di Utusan


__________________


Asal citer sama je..KUASA RAKYAT!!.... PERARAKAN SECARA AMAN!!....Dan ianya berakhir ngan keganasan..
Perkataan "Kuasa" je sudah cukup utk menunjukkan kekuasaan..kekuasaan melambangkan kekuatan yg minta diiktiraf iaitu dicabar..dan hasilnya cabaran pun berlaku utk diuji akan kekuasaan yg cuba dizahirkan..
Dulu demostrasi konon nak jatuhkan Presiden yg kabornya dah lama sangat merintah..dan telah membolot kekayaan negara!!


Kesudahannya, Presiden dah pun meletakkan jawatan..para2 demo dah dapat maksud mereka..


Ketiadaan Presiden dan kerajaannya menyebabkan perlunya ada kerajaan sementara..
Kini dah tak puas hati ngan kerajaan sementara..walaupun tarikh pemilihan dah ditetapkan.


Nak demo jugak2...apa yg sebenar yg dikehendakki, apa yg sebenar dicari, tak tahu ler.
kelak kerajaan baru jika ditubuhkan hasil dari pemilihan umum..tak tahu ler berapa lama pulak bertahan sebelum berlakunya demo lagi sekali..
Satu demo berakhir, demo baru pula akan dibuat..lagi dan lagi. Apa yg dapat diselesaikan ngan DEMO? Bila berdemo, dan mendapat musibah akibat brdemo..tak nak pulak ngaku salah kerana brdemo tapi tindakan dikenakan pada mereka tu lah yg bersalah!!
Penyakit ni sedang menular di Malaysia..selepas Bersih 2.0 ada pula desas desus nak buat Berseh 3.0. Atas nama "KUASA RAKYAT", "KEADILAN", "HAK ASASI"..tidak bersalah mereka berdemo, ianya hak mereka..Tapi sesapa pun tak berhak untuk menyuraikan demo mereka..dan hak mereka utk membantah dan melawan bila diperintahkan bersurai..dan tiada sesapa berhak ambil tindakan jika mereka enggan turuti undang2 dan perintah bersurai..


Mereka bukan saja nak berdemo tapi lebih pada "PAKSA" untuk tunduk dan turuti 100% pada kehendak mereka..kononnya mereka mewakili semua lapisan masyarakat!! tiada tolak ansur!!
orang2 asia khususnya nusantara ni..tunjuk perasaan, brdemo adalah tidak sesuai, kerana kita terkenal halus budi bahasa dan terkenal ngan adab2 yg tinggi. Maksud "halus budi bahasa" ni mudah sangat tersinggung dan mudah naik angin.Kita banyak berunding...dari mendapatkan kemerdekaan, pembubaran komunis, penyelesaian 13 Mei dll, semuanya diperolehi melalui meja perundingan.
Undang2 hanyalah efektif jika ianya didaulatkan..jika ianya dliwat maka tiadalah lagi munafaat akan undang2..kembalilah pada undang2 hutan rimba..Hanya yg kuat akan menang!! Bila masing2 mula nak tunjuk "KUASA"..maka yg menang menjadi arang, yg kalah menjadi abu!!
Yg menariknya di Malaysia ada satu jenis bangsa yg akan selalu diperkudakan utk berdemo..yakni Melayu. Sifat2 Melayu memang sesuai utk diperkudakan utk maksud dan kepentingan org lain. Sifat mudah naik angin dan semangat, tak takut mati, cepat prihatin ngan org lain, dengki khianat yg mudah diprovokkan, mudah percaya, antara sifat2 yg sesuai utk diperkudakan dan diliwatkan..


Tak cayo cuba buat survey..antaranya orang2 Melayu lah paling percaya semua pembohongan Anwar!! termasuklah dari kalangan yg beragama.
Di Bangkok..selepas demo demi demo ..baju itu dan ini. Kini, banjir pula nak berdemo..Kesudahannya apa dapat???
Kini..apakah kita nak teruskan budaya berdemo???? yg asalnya bukanlah cara kita, orang Melayu.
-aa

0 comments

Blog Archive

Labels