IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, December 19, 2011

PKR CUBA MENIPU KONONNYA RAKYAT MALAYSIA TAK PERCAYA VIDEO SEKS ANWAR!!!

Monday, December 19, 2011

PKR tahu, video seks Anwar Ibrahim yang membabitkan Anwar Ibrahim menghentam China Doll selama 4 empat minit walaupun mempunyai KOTE BENGKOK yang kelihatan gagah perkasa, MEMANG MEMPUNYAI PENGARUH yang besar terhadap kewibawaan Anwar Ibrahim. Video seks itulah yang menyebabkan Anwar Ibrahim dan PKR diperlekehkan dan membuktikan perjuangan PKR tidak lebih daripada memperjuangkan KEBEBASAN SEKSUALITI dan MENGHALALKAN HOMOSEKSUAL.

Apatah lagi, belang sebenar pendalangan dan kejahatan PKR menghasut pelajar-pelajar Melayu agar mereka lebih terlibat dengan politik dan pada masa yang sama, memastikan pelajar-pelajar Melayu dan Bumiputera tidak akan jadi lebih pandai dan lebih terpelajar, terdedah berikutan insiden Adam Adly, seorang pelajar UPSI menurunkan bendera yang gada gambabr Najib Abdul Razak di PWTC.

PKR tahu, seandainya isu Adam Adly terus diperkatakan dan rancangan kerajaan untuk melonggarkan AUKU dibatalkan berikutan insiden pelajar-pelajar universiti bangang itu tidak sabar-sabar untuk menunjukkan yang mereka lebih berminat dengan politik berbanding pelajaran, PKR akan kehilangan banyak sokongan. Bahkan PKR akan mendapat lebih banyak keburukan dan dipersalahkan berikutan kemerosotan prestasi pelajaran pelajar Bumiputera sehingga memaksa kerajaan dan pihak universiti terpaksa menurunkan grade semata-mata untuk memastikan pelajar Bumiputera kelihatan boleh bersaing dengan kaum lain.

Kerana itulah, PKR cuba menghidupkan kembali ISU VIDEO SEKS, kononnya rakyat Malaysia tidak percaya dengan video tersebut. (BACA DI SINI)

Dengan menjadikan Universiti Malaya sebagai BAHAN MODAL, PKR konon-kononnya ingin mewujudkan persepsi kononnya, orang terpelajar tidak akan percaya bahawa LELAKI BERKOTE BENGKOK dalam video seks tersebut adalah Anwar Ibrahim.

PKR cuba melarikan isu tetapi ia sebenarnya tidak menghilangkan isu sebenar, sebaliknya membuktikan PKR memang terlibat dengan pelbagai isu yang digunakan untuk menghuru-harakan negara ini dengan kaedah menimbulkan kekeliruan.

VIDEO SEKS ANWAR adalah bukti bagaimana PKR merupakan parti yang kuat berbohong!!!

1 comments

TAHNIAH SAIFUDDIN ABDULLAH, ADAM ADLY TAKKAN MINTA MAAF KEPADA NAJIB ABDUL RAZAK!!!!


Adam Adly dengan angkuhnya berkata, dia tidak akan minta maaf berikutan insiden dia menurunkan bendera yang ada gambar Najib Abdul Razak. Sikap kurang ajar dan angkuh yang ditunjukkan oleh Adam Adly sebenarnya bukanlah sesuatu yang asing. Kecuali golongan BODOH dan BINGAI sahaja yang akan terus mendesak Adam Adly dan tidak akan berpuas hati apabila penjilat Anwar Ibrahim yang sedang mencari tempat dalam PKR dan di samping Anwar Ibrahim, enggan meminta maaf.

Exco Pemuda, Hishamuddin Yahya yang diminta pendapatnya, berkata, ORANG YANG PALING BERTANGGUNGJAWAB dalam hal ini adalah SAIFUDDIN ABDULLAH. Saifuddin Abdullah merupakan pencetus kepada kekurangajaran dan kebiadapan yang ditunjukkan oleh Adam Adly.

Untuk menyelesaikan hal ini, Saifuddin Abdullah perlu melepaskan jawatan.

"Apa yang dilakukan oleh Saifuddin Abdullah sebenarnya amat memalukan. Apatah lagi sebagai seorang yang berada dalam kabinet, seharusnya Saifuddin lebih memikirkan 25 juta orang rakyat Malaysia, bukannya segelintir pelajar yang tidak cukup matang dan lebih terikut-ikut dengan hasutan yang bersifat jahat dan khianat," kata Hishamuddin atau lebih dikenali sebagai Yob, ketika dihubungi.

Hishamuddin Yob juga turut menyelar Saifuddin Abdullah yang disifatkannya sebagai PEMIMPIN UMNO yang mudah lupa diri.

Kata Hishamuddin, Saifuddin seharusnya tahu bahawa dia berada dalam kedudukannya sekarang adalah hasil daripada sokongan UMNO dan rakyat, bukannya segelintir rakyat dalam bentuk pelajar-pelajar universiti yang menggila nak jadi ahli politik.

Gelagat Adam Adly yang enggan meminta maaf atas perbuatan biadapnya, merupakan kejayaan terbesar Anwar Ibrahim mempengaruhi golongan muda. Itulah gunanya menjadi Menteri yang berkaitan dengan pendidikan termasuklah Pengajian Tinggi.

Kata Hishamuddin lagi, apa yang dilakukan oleh Saifuddin Abdullah sama seperti PAS yang diberikan tanggungjawab menjaga Kementerian Luar Bandar dan Wilayah ketika PAS merupakan salah satu komponen Barisan Nasional tetapi apa yang dilakukan oleh PAS ialah berusaha memperbanyakkan cawangan mereka di FELDA dan kemudian menghasut peneroka FELDA agar membenci UMNO!!!!

0 comments

BUAT LAPORAN POLIS!!! ADAM ADLI SEBIJIK PERANGAI ANWAR IBRAHIM!!!


Ingatkan berani sangatlah budak biadap yang tidak kenang budi dan menurunkan bendera bergambar Najib Abdul Razak. Rupa-rupanya penakut budak telur sebiji tu.

Baru musuh buat demonstrasi depan UPSI, baru pihak yang dia sendiri musuhi teringin nak ludah mukanya, dia terpaksa mendapatkan bantuan daripada Chegu Bard untuk buat laporan polis.

Kenapa pula budak sial itu minta laporan polis? Masa dia turunkan bendera ada gambar muka Najib Abdul Razak tidak pula dia terfikir yang dia akan berhadapan dengan masalah seperti yang dihadapinya sekarang?

Tapi eloklah sangat Adam Adli tunjukkan perangai sebenar. Jadi, betullah andaian sebelum ini yang mengatakan demonstrasi melibatkan pelajar untuk menuntut KEBEBASAN AKADEMIK, sebenarnya didalangi oleh PKR.

Kenapa takut pula sekarang? Bukankah Anwar Ibrahim tu pemimpin besar yang akan menyelamatkan umat manusia daripada segala macam kesusahan.

Jadi, elok benarlah Adam Adli disingkirkan daripada UPSI. Budak sial itu, tidak pernah berminat dengan pelajaran, tetapi lebih berminat untuk melangsungkan perjuangan Anwar Ibrahim dengan menggunakan dan mengatasnamakan pelajar universiti.

Konon-kononnya kalau tunjuk perangai hodoh macam tu, golongan pelajar akan menjadi kuasa besar yang sangat bijaksanalah!!!

1 comments

NASHARUDDIN MAT ISA DIBELASAH PARA PEMIMPIN PAS!!!

Tindakan Nasharuddin Mat Isa, bekas Timbalan Presiden PAS yang menegur segelintir pemimpin PAS yang bersikap keterlaluan sehingga melemahkan parti itu, mendorong 'segelintir' pemimpin PAS yang terasa panas punggung, menyelar Nasharuddin Mat Isa kembali.

Dengan ketuanya adalah Mustafa Ali yang cuba mempertahankan jawatan panasnya, Setiausaha Agung PAS, Nasharuddin disindir, mengapa hanya baru sekarang dia menegur tentang kepimpinan PAS yang semakin lemah dan semakin menyimpang daripada perjuangan asal. Sedangkan sewaktu menjadi Timbalan Presiden PAS dahulu, Nasharuddin tidak pernah memberikan sebarang pendapat atau memperkatakan tentang hal tersebut.

Seorang lagi yang turut membelasah Nasharuddin Mat Isa adalah Salahuddin Ayub yang semua orang mengetahui tentang kecenderunganya arah mana. Salahuddin Ayub yang merupakan salah seorang 'tenaga' dalam SPRM, menafikan yang PAS telah terseleweng dari arah perjuangan sebenar parti berkenaan.

Salahuddin pada masa yang sama memberi contoh bagaimana Nasharuddin kalah dalam pemilihan jawatan dahulu. Kononnya Nasharuddin kalah kerana undian akar umbi. Dan Salahuddin juga bercakap kononnya, itulah politik Islam. (BACA DI SINI)

Islamlah sangat pemilihan jawatan PAS itu. Dan kalaulah itu kaedah Islam yang dimaksudkan oleh Salahuddin, bermakna Salahuddin sebenarnya adalah seorang yang JAHIL, PENYELEWENG dan PENYESAT. Mereka yang mengetahui dan mendalami ilmu siyasah Islamiyyah, pastinya akan tahu bahawa pemilihan jawatan bukanlah dengan lobi atau berkempen seperti yang banyak dilakukan dan diamalkan secara meluas dalam demokrasi gaya Barat yang kini menjadi sanjungan serta akidah sekutu umat Islam.

Itu sahaja sudah cukup untuk membuktikan betapa benarnya Nasharuddin Mat Isa!!!

0 comments

PELAJAR UNIVERSITI AKAN ADAKAN PERARAKAN GANAS BANTAH NAJIB ABDUL RAZAK!!!


Itu amaran yang diberikan oleh kumpulan pelajar universiti yang teruja kerana perhatian yang diberikan oleh rakyat Malaysia atas kejayaan mereka menurunkan bendera berwajah Najib di PWTC dan digantikan dengan bendera mereka sendiri.

Bimbang dengan bahang dan 'ancaman terhadap masa hadapan' Adam Adli, kumpulan pelajar itu yang rata-ratanya merupakan penyokong tegar Anwar Ibrahim dan DAP tetapi masuk universiti kerana dasar-dasar yang diperjuangkan oleh UMNO, mereka cuba mengugut kerajaan dan Najib Abdul Razak.

Kata mereka, yang menurunkan bendera itu bukannya Adam Adli seorang, sebaliknya 400 orang peserta demonstrasi yang lain. Dengan kata lain, konon-kononnya itu adalah solidariti dan kesatuan para pelajar yang tidak peduli dengan pelajaran tetapi lebih peduli dengan politik.

Mereka mendesak agar AUKU ditarik balik agar memudahkan mereka berpolitik sepanjang masa dan apabila keciciran dalam pelajaran, mudahlah mereka melompat masuk ke dalam parti politik untuk menjadi pemain politik sepenuh masa.

Kejayaan menurunkan bendera berwajah Najib dengan dibantu oleh Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi sebenarnya telah memberikan semangat yang luar biasa besarnya kepada pelajar-pelajar tersebut. Kebebasan mereka sehingga mereka mampu menurunkan bendera tersebut, membuatkan mereka berasa lebih mampu untuk menggerakkan kekacauan dan kemudaratan kepada rakyat Malaysia yang lain, sekiranya kehendak mereka tidak dituruti.

Suka atau tidak, Najib perlu memikirkan semula kaedah-kaedah yang lebih baik, seperti mana SPR mengikut kehendak Ambiga dan kumpulan BERSIH 2.0 dengan penggunaan dakwat kekal 'bagi mengelakkan mengundi berulang'!!!

0 comments

AMK RANCANG GERAKAN BEBASKAN ANWAR PADA 9 JANUARI NANTI!!!Keputusan perbicaraan liwat membabitkan Anwar Ibrahim, akan dibuat pada 9 Januari nanti. Anwar sudah berasa bahangnya sehinggakan dia sudah mula memberi isyarat, akan melarikan diri ke luar negara atas alasan 'mendapat jemputan' dari India dan Turki.

ANAK MUDA KELDAI (AMK)sedang merancang untuk mengadakan gerakan besar-besaran di seluruh negara untuk membebaskan Anwar Ibrahim daripada sebarang hukuman setelah puas meliwat Saiful Bukhari Azlan dan rakyat Malaysia yang lain pada tarikh tersebut.

Sudah tentulah, gerakan yang dimaksudkan adalah demonstrasi dan huru-hara dengan sebahagian besarnya adalah golongan pelajar-pelajar universiti.

Pra-demonstrasi membebaskan Anwar Ibrahim telah pun dibuat membabitkan pelajar-pelajar universiti yang menurunkan bendera berwajah Najib Abdul Razak dan menaikkan bendera mereka sendiri.AMK dikatakan akan bersatu dengan persatuan-persatuan pelajar universiti yang selama ini mendapat sokongan yang sangat kuat daripada SAIFUDDIN ABDULLAH, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi. Dek kerana itulah juga, salah seorang Timbalan Presiden PKR, Tian Chua turut MENGETUAI demonstrasi pelajar-pelajar itu.

Anehnya, Anwar Ibrahim ketika memberi keterangan membelas diri, TIDAK PUN MEMBELA DIRI SEBALIKNYA BERCERAMAH POLITIK, AMK pula terpaksa mengambilalih kerja peribadi Anwar untuk dirinya. Anwar sendiri tak mahu bela diri, AMK pula hasut orang ramai untuk bela Anwar...

Hebat AMK ni?

0 comments

PAGI INI, ADAM ADLI DIBURU DI UPSI!!!


Khabarnya, pagi ini, UMNO-BN Bahagian Tanjung Malim dan pelajar-pelajar dari kumpulan Pro-Aspirasi akan memburu Adam Adli dan menyagat mukanya ke jalan. Walau bagaimanapun, pemburu-pemburu yang sedang marah itu, terpaksa menggunakan istilah DEMONSTRASI SECARA AMAN di hadapan pintu masuk UPSI pada pukul 11.00 pagi.

Tindakan tersebut adalah sebagai membantah kebiadapan pelajar-pelajar UPSI yang turut disertai oleh Adam Adli menurunkan bendera yang tertera wajah Najib Abdul Razak di PWTC dua hari lepas.

Nampaknya dalam masa yang singkat, Adam Adli telah berjaya memahatkan namanya. Dia sebenarnya sudah boleh berhenti belajar dan memulangkan semua biasiswa serta bantuan pelajarannya, kerana dia tidak lagi memerlukan tahap pendidikan tinggi.

Setidak-tidaknya, dia telah berjaya menyamai Anwar Ibrahim yang juga keciciran dalam pelajaran. Dan walaupun keciciran, berkat pidatonya yang berapi-api dan tindakannya yang mengikut NASIHAT MAO TZE TUNG yang menggalakkan remaja membantah guru dan membenci golongan yang bersederhana, Anwar Ibrahim akhirnya berjaya menjawat jawatan tertinggi untuk golongan keciciran sepertinya.

Lagipun sebagai orang Melayu, Adam Adli sebenarnya mempunyai peluang yang sangat luas dan besar untuk meningkat naik walaupun tanpa bekalan pelajaran. Cara termudah ialah, dia aktif di dalam PKR atau DAP atau PAS. Kemudian dia bolehlah melompat masuk UMNO pula sambil menyerang DAP, PAS atau PKR dengan giatnya.

Dengan cara itu, kalau sebelum ini dia tidak dipedulikan, apabila Adam Adli berada di dalam UMNO dan meneruskan kebiadapannya tetapi menghalakan pula kepada pemimpin-pemimpin Pakatan, nescaya dia akan diangkat tinggi. Bukan itu sahaja, dia juga akan diberikan kedudukan yang baik... paling tidak pun SENATOR!!!

1 comments

Sunday, December 18, 2011

ADAM ADLY MEMBUKTIKAN AUKU WAJAR DITAMBAH DAN DIPERKETATKAN!!!

Sunday, December 18, 2011
Bagi pelajar-pelajar Melayu yang tahap bangangnya melampau dan lebih gemar berpolitik daripada menjadi orang yang cerdik, Adam Adly adalah ikon mereka. Mungkin ada yang akan mengatakan, Adam Adly adalah bayangan IBRAHIM ALI walaupun sebenarnya ingin mengatakan bahawa Adam Adly adalah bayangan ANWAR IBRAHIM, ikon politik yang tidak lulus dalam pelajaran tetapi bijak berpolitik dan berpidato sehingga mampu menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri, tahap tertinggi bagi orang yang keciciran dalam pelajaran di Malaysia!!!!

Apa yang pasti ialah, Adam Adly mengesahkan bahawa AUKU sebenarnya perlu DIPERKETATKAN, DIPERKUKUHKAN dan PERLU DITAMBAHBAIKKAN lagi penguatkuasaannya, bukannya dihapuskan sebagaimana yang dituntut oleh gerombolan pelajar-pelajar biadap yang masih lagi bergantung sepenuhnya kepada cukai rakyat Malaysia - atas alasan mereka adalah Melayu-Bumiputera yang ada hak keistimewaan.

Kalau ada yang mengatakan mereka ini adalah daripada golongan yang cerdik, sebenarnya orang yang membuat tanggapan dan teori sebegitu adalah daripada golongan berotak taik. Golongan otak taik biasanya akan melihat kepimpinan (kononnya) sebagai sesuatu yang sangat penting berbanding penguasaan tahap pendidikan dan pelajaran.

Dek kerana itulah, kebanyakan pemimpin pelajar yang sibuk berdemo, termasuklah pelajar-pelajar universiti yang gila nak berdemonstrasi TERDIRI DARIPADA GOLONGAN BANGANG yang MEMBANGANGKAN!!!

Tanpa AUKU, para pelajar Melayu-Bumiputera akan tersembam sebagai golongan pelajar yang memang mengharapkan hak keistimewaan Melayu-Bumiputera semata-mata, walaupun mereka beranggapan yang kemasukan mereka ke pusat pengajian tinggi awam adalah atas dasar meritokrasi...

TIDAK AKAN ADA SEEKOR PUN pelajar Melayu di universiti-universiti awam seandainya MERITOKRASI dikuatkuasakan. Kalau ada pun, memang jenis yang tidak akan berdemonstrasi untuk menunjukkan sokongan mereka kepada TOKOH PELAJARAN TERCICIR seperti Anwar Ibrahim. Terlalu ramai pelajar yang jauh lebih berkebolehan dan berkelayakan untuk menduduki tempat di universiti-universiti awam.

Kalau benar wujud meritokrasi, tidak akan ada rungutan tentang KUOTA yang diperuntukkan untuk pelajar-pelajar Bumiputera daripada parti-parti politik bukan Bumiputera, terutama sekali DAP!!!

Seharusnya pelajar-pelajar universiti dilayan sebagai pelajar, bukannya orang dewasa. Sebabnya, mereka memang masih lagi pelajar dan kehidupan mereka ditanggung oleh rakyat Malaysia!!!

Mengikut desakan dan tuntutan mereka, samalah seperti membodohkan keseluruhan rakyat Malaysia tanpa mengira sebarang kaum yang menanggung pengajian mereka ini, walaupun mereka juga mendabik dada kononnya mereka juga adalah pembayar cukai!!!

Lainlah, kalau mereka menuntut kerajaan menjalankan meritokrasi dan segala biasiswa serta pinjaman PTPTN MENGECUALIKAN mereka... kalau itu yang dilakukan, barulah layak mereka bercakap tentang politik.

Selagi tidak ada, selagi itulah, mereka hanyalah BUDAK-BUDAK KECIL YANG TERBERAK DI DALAM SELUAR yang perasan mereka terlebih pandai daripada orang lain!!!

0 comments

PEMIMPIN UMNO MANA YANG AKAN SURUH SAIFUDDIN DAN KHALED NORDIN LETAK JAWATAN?!!!


Kalau Sharizat Jalil, beberapa orang pemimpin UMNO termasuklah Ali Al-Habshee, Ketua UMNO Bahagian Cheras melabelkan Sharizat Jalil sebagai LIABILITI DAN BIAWAK HIDUP kerana kepentingan terjejas dan ada 'benda lain' yang menyebabkan masing-masing bukak mulut dan cuba berlagak sebagai pemimpin UMNO yang prihatin.

Sekarang, Saifuddin Abdullah dan Khaled Nordin telah membuktikan mereka adalah pemimpin UMNO yang bukan sahaja mandom dan bingai, tetapi juga hilang kawalan terhadap bidang yang mereka sepatutnya kuasai. Berbanding Khaled Nordin yang biasanya lebih banyak menyorok dan kurang tersembul serta menonjol, Saifuddin Abdullah yang adakalanya seringkali disalah pandang dan disalahanggap sebagai Menteri, lebih menonjol dan sentiasa berusaha menonjolkan diri dengan cara yang salah, terutama dalam menangani undi daripada pengundi-pengundi muda.

Ini bukanlah kali pertama Saifuddin Abdullah 'berlawak'. Takkanlah semuanya kerana kebetulan semata-mata? Takkanlah kehadirannya dalam sesuatu peristiwa yang bakal menjadi kudis dan menunjukkan kelemahan kerajaan, adalah TIDAK DISENGAJAKAN? Dan amat mustahil juga sokongan yang ditunjukkan oleh Saifuddin Abdullah terhadap banyak benda yang tidak sepatutnya memandangkan dia adalah anggota kabinet dan MT UMNO, sepertimana sokongannya terhadap Buku Jingga dan Dasar Ekonomi Anwar Ibrahim, malahan pemansuhan AUKU adalah tindakan yang KEBETULAN?

Sudah tentulah tidak. Dan sudah tentulah sebagaimana dia menunjukkan solidariti MCKK dengan simbol serta pakaian tertentu sebagai sokongan kepada Anwar Ibrahim, ia berlaku kerana telah dirancang terlebih dahulu.

Saifuddin tahu, dia menjadi perhatian dan dia akan menjadi bahan serangan. Mungkin bagi orang lain, itu bukanlah imej yang baik, tetapi ANWARINAS seperti Saifuddin Abdullah sentiasa menganggap sesuatu yang buruk itu, merupakan manifestasi dan promosi yang amat diperlukan agar nama sentiasa senang diingati dan akhirnya menjadi popular dan mudah dipilih.

Apatah lagi, pengkhususan Saifuddin Abdullah adalah golongan pelajar yang baru-baru ini telah diberikan kebebasan untuk berpolitik. Sahamnya di kalangan para pelajar dikatakan naik mencanak. Sekaligus menjadi KPI buatnya untuk dipersembahkan kepada Perdana Menteri Najib Abdul Razak bahawa dia mempunyai kekuatan dan dia mampu membuat perubahan.

Malangnya, bagi sesiapa yang berotak besar, pasti akan dapat melihat bagaimana, bukan Saifuddin yang menguasai kaum pelajar, sebaliknya dia hanyalah salah seorang daripada pengikut yang kemudian tanpa malu dan segan mengakui, dialah timbalan menteri yang disukai oleh kaum pelajar.

Berkata salah seorang Ketua Pemuda Bahagian, Saifuddin hanya boleh melengkapi TETAPI TOLONG JANGAN MENYUSAHKAN!

Kita hendak melihat, wujudkah pemimpin-pemimpin seperti Ali Al-Habshee, Bung Mokhtar dan Raja Nong Chik serta beberapa orang pemimpin UMNO lain yang galak berkokok, mengatakan Sharizat sebagai LIABILITI dan BIAWAK HIDUP kepada UMNO yang akan BERTELUR serta SANGAT BERANI menyalak perkataan yang sama terhadap KHALED NORDIN dan SAIFUDDIN ABDULLAH, kemudian mendesak kedua-duanya meletak jawatan?

Meh kita tengok yer... Sebab ini tidak melibatkan soft-loan dan tidak melibatkan projek ratusan juta ringgit, sebaliknya hanya melibatkan maruah serta harga diri kerajaan, maka kita akan melihat siapa yang berani berkokok paling deras.

0 comments

BERAPA LAMA OPERASI AWANG HITAM AKAN BERTERUSAN?

Kalau rajin menonton televisyen dan rajin pula membaca akhbar, kita akan dapati pihak berkuasa Malaysia sekarang ini sedang menggempur sarang warga asing, khususnya Awang Hitam dengan hebatnya.

Baguslah kalau begitu. Memang itu pun diharap-harapkan oleh kebanyakan rakyat Malaysia.

Namun ramai juga yang menjuihkan bibir dan meluat dengan gelagat pihak berkuasa itu. Sebabnya ialah, tindakan sebegitu sebenarnya sekadar bermusim dan cukup bergaya dengan promosi besar-besaran menerusi media massa dan media baru. Sedangkan hakikatnya, tindakan itu sebenarnya tidak pernah dilakukan secara kerap dan kekal. Sekadar menunggu laporan dan sementara menantikan laporan itu diambil tindakan, di kawasan-kawasan lain, jumlah warga asing dan haram pula semakin bertambah.

Kita tidak boleh menyalahkan pihak berkuasa semata-mata. Ada undang-undang yang menetapkan sesiapa yang memberi perlindungan, termasuklah menyewa rumah atau pun melindungi pendatang asing dan haram, akan dikenakan tindakan yang berat.

Malangnya sehingga ke hari ini, undang-undang itu tidak pernah terpakai. Hendak dikatakan undang-undang berkenaan sudah dimansuhkan, lagilah tak munasabah. Nanti bila ada benda yang 'meletup', barulah ianya terpakai dan terpakainya pun sekadar bermusim.

Samalah macam operasi cegah pendatang haram dan pendatang asing...

Boleh jadi sebab tak cukup kakitangan, atau barangkali juga sebab ada orang yang tak bagi, kut!!!

Almaklumlah, perdagangan manusia adalah sesuatu yang sangat menguntungkan!!!!

0 comments

'MISTERI' SMS JAWAPAN SAIFUDDIN ABDULLAH MAKIN MEMBINGUNGKAN!!!

~Insiden d pwtc ptg 17 dis:

1) Sy d tel penganjur BEBAS klu sy sedia trima memo mrk d pwtc. Masa tu mrk sdg berarak k sana. Sy kt ok. Sy fikir klu cepat trima, cepat mrk bersurai. Betul, lps sy trima, tak lama, mrk brsurai.

2) sy tiba d pwtc, mrk riuh minta sy berucap. Sy berucap sikit sekadar tenangkn keadaan, kemudian trima memo.

3) sy tak nampak bendera gambar DSN diturunkn. Masa nak balik, sy nampak smua bendera gambar Pres UMNO ada brkibar.

4) lps tu ada tweet kt gambar itu diturun.

5) sy tweet kt sy tak nampak, tp klu benar, ia salah.

6)lps tu, sy tweet kt sdg hubungi penganjur.

7) sy sms penganjur minta keterangan.

8) penganjur tweet kt ia brlaku. Mrk sms sy kt pengawal naikkn smula.

9) sy tweet kt tindakan turun bendera tu terkutuk, penganjur mesti minta maaf.

10) penganjur tweet kt akn bincang mlm ni langkah selanjutny.

11) pd masa sama, banyak tweet kutuk sy. ini dah biasa. Tq. (12.50pg)

Itu yang diterima. Entahkan untuk penjelasan atau boleh jadi juga sengaja memancing perhatian. Almaklumlah PRU13 makin dekat. Dan bila semakin dekat ni, orang yang tak dikenali pun oleh para pengundi, akan mendabik dada mereka mempunyai jentera yang sangat kuat, kukuh dan hebat untuk memperkenalkan mereka sebagai WINNABLE CANDIDATE!!

Jawapan-jawapan yang diberikan oleh Saifuddin Abdullah sememangnya MELELAHKAN dan langsung tidak menggambarkan sebagai seorang pemimpin UMNO yang menduduki kerusi MT. Sebaliknya jawapan itu hanya layak untuk pak lebai kedai kopi yang boleh bersembang tentang politik UMNO berjam-jam dengan secawan kopi yang dibelanja kawan.

Sebaliknya, jawapan-jawapan itu membuka ruang yang sangat luas untuk mempersoalkan NEW POLITICS yang diperjuangkan oleh Saifuddin Abdullah. Mungkin kerana ramai yang marah dan kedudukannya mungkin terancam, maka Saifuddin pun mempamerkan rasa kesalnya sedangkan pada hari kejadian, tidak sepatah perkataan pun yang keluar dari mulut Saifuddin.

Masakan Saifuddin yang sudah sedia menanti kedatangan rombongan mahasiswa penjilat Anwar Ibrahim itu, tidak mengetahui tentang seorang pelajar UPSI yang sememangnya pengikut tegar Anwar Ibrahim menurunkan bendera yang terdapat wajah Najib Abdul Razak.

Apakah jawapan Saifuddin kononnya dia tidak tahu dan dia cuba mendapatkan penjelasan daripada pihak penganjur sudah cukup untuk menghalalkan NEW POLITICS yang diperjuangkannya?

Bagaimana pula dengan kenyataannya bahawa dia tidak melihat mana-mana bendera yang ada gambar Presiden UMNO diturunkan masa dia hendak balik? Adakah sebenarnya Saifuddin Abdullah ingin mengatakan bahawa NAJIB ABDUL RAZAK bukanlah Presiden UMNO pada pandangannya? Dan alasan 'balik' sekali lagi digunakan untuk menghalalkan tindakan biadap tersebut seolah-olah Saifuddin Abdullah tidak tahu apa-apa di sekelilingnya kecuali TENTANG DIRINYA, TENTANG NEW POLITICS dan TENTANG ANWAR IBRAHIM!!!

Dan yang paling menariknya, adakah jawapan berbelit-belit Saifuddin Abdullah itu sebenarnya ingin menyalahkan Internet kerana mendedahkan gelagat tersebut.

Saifuddin Abdullah dan KHALED NORDIN sememangnya perlu memberikan jawapan. Sebarang jawapan yang diberikan, turut perlu disusuli dengan tindakan melepaskan jawapan kerana telah gagal mengawal mahasiswa berkenaan.

Kalau sudah menteri dan timbalan menteri gagal mengawal benda sekecil ini, untuk apa lagi mereka berada dalam Kementerian Pengajian Tinggi?

Makan Gaji Buta dan Menipu Orang UMNO sajakah kerja mereka?

0 comments

PAS KEDAH HIDANG NASI BASI UNTUK TETAMU DYMM SULTAN KEDAH!!!!


DYMM Sultan Kedah telah ditabalkan sebagai Yang Dipertuan Agong yang baru. Jadi, satu majlis keberangkatan DYMM Sultan Kedah telah dibuat oleh Kerajaan Negeri baru-baru ini. Dan seperti biasa, kalau ada majlis, adalah juga makanannya.

Jangan tanya siapa yang dapat kontrak katering. Kita tidak mempersoalkan siapa yang dapat kontrak tersebut kerana kita pun dah tahu, siapa yang akan dapat kontrak sebegitu. Takkan orang UMNO pulak, kan? Lainlah UMNO, buat buku BTN pun ambil dari Kamaruddin Jaafar dan dicetak oleh Angkatan Edaran!!!

Dengan nasi tomato berharga RM4 sebungkus, maka para tetamu dan jemputan pun dijamu. Kalau nak membodek Menteri Besar Kedah atau nak meraikan PAS sebagai sebuah badan Islam, maka kita akan kata sedap.

Tetapi sebagai orang Islam yang mana kita perlu bercakap berterus-terang walaupun pahit, NASI TOMATO standard negeri Kedah yang dijamu adalah NASI BASI!!!

Katerer yang membekalkan makanan untuk majlis tersebut telah menyediakan nasi basi berharga RM4.00 untuk setiap bungkusan. Ada tetamu yang merungut dan menuduh, nasi tomato tersebut dikutip dari tong sampah dan dibungkus cantik-cantik kemudian kerajaan negeri perlu mengeluarkan belanja RM4 untuk 40,000 bungkus nasi tomato basi.

Tuduhan sebegitu mungkin keterlaluan tetapi ia sudah cukup membayangkan kekecewaan berhubung gelagat katerer yang sudah tentu mempunyai kaitan dengan salah seorang Exco Kedah yang lebih mementingkan keuntungan berlipat kali ganda berbanding melakukan kebajikan dan amal sepertimana yang dilaungkan oleh PAS di seluruh Malaysia.

Islam tak halang umatnya berniaga, bahkan menggalakkan tetapi Islam mengharamkan orang berniaga menipu. Kalau dah hidang nasi basi dan duitnya diambil tanpa sebarang rasa bersalah, agak-agaknya Islam tak kroni PAS Kedah yang menyediakan makanan tu?

0 comments

NAK TENGOK VIDEO SEKSI YANG LUCAH? TENGOKLAH!!!!


Selamat menyambut Hari Natal bagi mereka yang menyambutnya!!!

0 comments

WANITA BERKEMALUAN TERLUAS DI DUNIA!!!

Vagina terluas di dunia dimiliki oleh seorang wanita 'gergasi' Scotland bernama Anna Swan (1846-1888). Dilahirkan dengan saiz normal, tumbesarannya jadi tidak terkawal pada zaman kanak-kanak. Pada usia 19 tahun, ketinggiannya telah pun mencecah 7' 8".

Bentuk tubuhnya yang besar dan tinggi itu telah membuatkan dia menyertai sebuah pertunjukan bergerak dan mengembara ke seluruh negara di mana akhirnya dia bertemu serta jatuh cinta dengan Kapten Martin Bates, seorang lagi 'gergasi' yang berketinggigan 7 kaki.

Mereka telah berkahwin pada tahun 1872 sekaligus menjadikan mereka sebagai pasangan pengantin tertinggi di dunia - rekod yang sehingga ke hari ini belum dapat dipecahkan.

Selepas berkahwin, mereka memulakan kehidupan berumahtangga dan membina sebuah rumah agam yang dipenuhi dengan perabot bersaiz besar termasuklah sebuah katil berukuran 11 kaki x 7 kaki yang mereka gunakan untuk tidur.

Pada 18 Jun 1879, Anna Swan melahirkan seorang bayi yang juga mencatatkan rekod sebagai bayi terbesar dalam sejarah seberat 26 paun dan sepanjang 34 inci. Untuk mengeluarkan bayinya, penyepit dan tali pinggang telah digunakan. Bayi itu bagaimanapun, tidak hidup lama.

Pun begitu, sebelum dikebumikan, mayat bayi diacukan ke dalam plaster dan ia masih dipamerkan di Muzium Kesihatan Cleveland.

Secara umumnya, bahagian terbesar pada bayi adalah kepalanya. Anak Anna mempunyai ukur lilit kepala sepanjang 19 inci (48 sentimeter) sekaligus memerlukan 'laluan ke luar ke dunia' paling minima adalah seluas 6 inci atau 15 sentimeter.

Normal dilasi untuk kelahiran bayi adalah 10 sentimeter.

0 comments

Saturday, December 17, 2011

BENDERA NAJIB DITURUNKAN... SIAPA TOK DALANGNYA?!!!

Saturday, December 17, 2011

Selepas Rafizi Ramli mencabar Ketua Pemuda UMNO berdebat di gelanggang UMNO sendiri iaitu Dewan Merdeka, PWTC, hari ini sekali lagi golongan yang sememangnya mendokong Pakatan Rakyat, menunjukkan betapa jantannya mereka. Perarakan mahasiswa yang dikatakan sangat bijak, sangat hebat dan sangat diperlukan oleh negara, turut disertai upacara menurunkan bendera yang ada muka Najib Abdul Razak di Ibu Pejabat UMNO sendiri.

Seperti biasa, esok, ramailah orang UMNO yang akan melalak dan kesal dengan tindakan pelajar-pelajar (atau yang menyamar sebagai pelajar) terbabit.


Alasan berarak ke Ibu Pejabat UMNO untuk menyerahkan memorandum kepada UMNO kelihatan sangat menggelikan hati kerana alasan tersebut adalah yang paling lawak untuk mewajarkan sesuatu yang sangat biadap.

Apa pula kaitan UMNO dengan memorandum berkenaan? UMNO hanyalah salah satu daripada komponen dalam Barisan Nasional, manakala segala keputusan kabinet bukannya keputusan UMNO semata-mata. Undang-undang dan akta pula diluluskan oleh Parlimen dan di dalam Parlimen, bukan hanya UMNO yang jadi komponen utamanya.

Dan yang paling menimbulkan tanda tanya serta misteri adalah Saifuddin Abdullah yang menjadi wakil UMNO menerima memorandum berkenaan....

0 comments

HARGA IKAN NAIK MENDADAK TANDA SOKONGAN KEPADA KEDAI IKAN RAKYAT 1MALAYSIA!!!


Semakin dekat dengan pilihanraya, maka rakyat Malaysia perlu bersedia untuk berhadapan dengan kenaikan harga barangan terutama barangan keperluan seperti makanan. Kenaikan harga barangan keperluan tersebut akan membuktikan betapa kerajaan sebenarnya tidak berkeupayaan untuk mengekang kenaikan harga barangan, malahan harga barangan terpaksa dinaikkan untuk memenuhi kantung pilihanraya.

Itulah laungan yang dibuat oleh Pakatan di seluruh negara.

Terbaru, harga ikan yang naik mendadak dan sangat tinggi sebenarnya menjadi modal yang sangat besar kepada Pakatan untuk menuduh UMNO dan Barisan Nasional dan pada masa yang sama, menabur janji yang mereka akan mampu menurunkan semua harga keperluan seandainya mereka diberikan kuasa Putrajaya.

Itu janji yang paling mudah dibuat dan kalau kena gayanya, kena dengan term-and-condition, maka berjayalah rancangan tersebut.

Seperti yang banyak didedahkan selama ini, Pakatan telah menggemblengkan pelbagai kekuatan mereka, termasuklah kekuatan dalam bidang pemasaran dan perdagangan dalam negeri menerusi proksi serta konco-konco mereka. Mereka telah berjaya menaikkan harga kelapa menerusi sekatan dan pengurangan barangan berkenaan di pasaran. Mereka juga telah berjaya menunjukkan kekuatan mereka dalam bidang pemasaran minyak masak apabila walaupun pengeluar utama minyak masak itu adalah FELDA.

Anwar Ibrahim tidak bercakap kosong apabila dia memuji-muji Robert Kuok yang kononnya sewaktu memegang monopoli gula, harga komoditi berkenaan tidak naik tetapi apabila monopoli tersebut dipecahkan dengan saham besar gula dimiliki oleh Syed Mokhtar al-Bukhary, harga gula dinaikkan sebanyak empat kali.

Proses yang sama berlaku dalam perniagaan ikan dan hasil laut. Permintaan tinggi dan bekalan domestik yang tidak mencukupi memaksa kerajaan memberikan AP import kepada golongan pengimport. Golongan ini mempunyai kaitan yang rapat dengan DAP kerana selain memiliki logistik yang lengkap, mereka juga menguasai tempat untuk dipasarkan.

Justeru, kenaikan harga barangan akan digunakan oleh Pakatan dengan sebaik-baiknya untuk memburuk-burukkan kerajaan yang sehingga sekarang dilihat tidak berupaya untuk mengekang sebarang kenaikan sebaliknya sentiasa memilih untuk akur dengan kehendak pemborong dan pengedar. Dan yang paling menariknya, kerajaan juga dilihat takut untuk mengeluarkan lebih banyak AP kerana 'ugutan' pihak tertentu.

Perhatikanlah bagaimana taukeh-taukeh lori yang mengangkut ikan dan hasil laut pernah melakukan mogok kerana tidak bersetuju dengan prosedur kerajaan sehingga akhirnya kerajaan terpaksa akur dengan kehendak mereka!!!

1 comments

ANWAR PERASAN, SATU DUNIA PUJA DIA!!!


Walaupun semakin hampir dengan hari hukuman dijatuhkan, Anwar cuba memberikan bayangan kepada dia telah dimalukan oleh Kerajaan Malaysia tetapi pada masa yang sama, mendapat pujian yang sangat hebat dari negara-negara lain di dunia. Bahkan turut memberikan bayangan, dia mendapat sokongan daripada negara-negara lain. (BACA DI SINI)

Sebenarnya, Anwar cuba mengugut kerajaan dan rakyat Malaysia bahawa dia boleh membawa negara-negara lain terutama sekali negara-negara kuasa besar untuk melanggar Malaysia. Ugutan seperti itu bukanlah ugutan yang baru. Anwar telah membuat ugutan semenjak 1998 lagi. Hubungan baiknya dengan pemimpin-pemimpin kanan Amerika Syarikat pada waktu itu, telah digunakan dengan sebaik-baiknya walaupun Anwar Ibrahim sebenarnya yang memalukan dirinya.

Anwar masih tidak dapat menyalahkan dirinya kerana terbabit dalam keadaan yang serba memalukan sebaliknya Anwar menyalahkan orang lain kerana telah menangkap, mendakwa dan menghukumnya.

Bagi Anwar Ibrahim, apa yang dilakukannya itu adalah hak asasinya. Orang lain tidak berhak memberikan sebarang ulasan atau membuat tanggapan terhadap perilakunya.

Itulah sebabnya, Anwar Ibrahim cuba menunjukkan yang dia sebenarnya mempunyai peluang untuk melarikan diri pada hari dia akan dijatuhi hukuman kerana pada 9 Januari, dia akan bertemu dengan seorang pemimpin India, manakala pada 12 Januari pula, dia akan berkunjung ke Turki.

Anwar pernah cuba mendapatkan suaka politik dari Turki pada hari mangsa liwatnya membuat laporan polis. Apabila ditanya, kononnya dia diancam bunuh walaupun hakikatnya, Anwar sentiasa dalam keadaan selamat ke sana ke mari dalam dan luar negara!

Pun begitu, Anwar Ibrahim juga sebenarnya cuba mendapatkan bantuan dan sokongan dari dalam negeri. Janji-janji manisnya kononnya kemenangan Pakatan Rakyat akan membolehkan harga minyak dan tarif elektrik turun dalam tempoh 24 jam, merupakan antara gula-gula beracun sepertimana yang berlaku di Selangor, Perak dan Pulau Pinang, yang mana tidak ada satu benda pun yang dibuat oleh Pakatan Rakyat untuk rakyat, sebaliknya yang lebih disibukkan adalah merompak dan menjarah kekayaan negeri.

0 comments

PELAJAR-PELAJAR MELAYU MEMANG JENIS PEMALAS TAPI RAJIN BERDEMO!!!Apa lagilah yang budak-budak pusat pengajian tinggi di dalam gambar dari blog DINTURLE, tidak berpuas hati? Mereka kononnya mendesak agar diberikan kebebasan akademik. Tetapi pada masa yang sama, mereka mendesak agar AUKU dibatalkan kerana kononnya AUKU itulah yang menyebabkan mereka tidak bebas. Atau dalam bahasa yang lebih mudah, AUKU itulah yang menyebabkan tidak cemerlang dalam akademik kerana tidak dibenarkan berkelakuan bebas termasuklah untuk berpolitik.

Aneh tak aneh, muka-muka pelajar yang berdemonstrasi dan sibuk dengan kebebasan akademik itu adalah muka-muka pelajar Melayu. Dan hampir kesemua mereka ini bukanlah dari jenis pelajar-pelajar cemerlang, sebaliknya hanya pelajar-pelajar cukup-cukup makan.

Sudahlah masuk universiti pun atas tiket Melayu dan Bumiputera, bayar yuran pun atas biasiswa Melayu-Bumiputera dan pinjaman PTPTN, sekarang mereka melalak tentang kebebasan akademik?

Barangkali Malaysia sudah seharusnya mengamalkan dasar meritokrasi dalam pendidikan. Itu baru namanya kebebasan akademik. Malaysia sudah seharusnya memberhentikan amalan memberi peluang kepada anak-anak Melayu-Bumiputera walaupun sebahagian daripada mereka tidak layak memasuki IPTA.

Disebabkan terlalu memanjakan dan memuakan, lahirlah generasi pelajar-pelajar seperti di dalam gambar di atas. Mereka tidak berminat dengan pelajaran. Tidak cemerlang dalam bidang pelajaran, tetapi mereka perlu menarik perhatian bahawa mereka adalah mahasiswa yang hebat. Disebabkan itu, ,satu-satunya cara yang terbaik untuk mereka ialah berdemonstrasi dan buat kerja tak semenggah dan tidak memberikan sebarang faedah seperti yang kelihatan dalam gambar-gambar di atas!!!

Seharusnya Ketua Mahasiswa yang berdemonstrasi mendesak kebebasan akademik itu menjawab, di mana muka pelajar-pelajar bukan Melayu dan mengapa penguasaan ijazah kelas pertama atas lebih banyak dimiliki oleh pelajar-pelajar bukan Melayu sekalipun mereka tidak kelihatan dalam sebarang demonstrasi!!!§

1 comments

NAJIB TAK LAYAK BERCAKAP TENTANG ULAMA!!!!


Najib menyatakan bahawa kaum ulama tidak boleh terlalu taksub dan fanatik serta berpihak kepada parti politik tertentu selain menjatuhkan hukuman secara melulu.

Pastinya golongan yang perasan mereka adalah kaum ulama, akan membuat tanggapan sinis terhadap kata-kata Najib Abdul Razak. Apatah lagi, bukan satu rahsia, terdapat ramai golongan yang berpandangan, kaum ulama tidak seharusnya dipinggirkan daripada mengetuai negara kerana pada pandangan mereka, kaum ulama lebih layak berbanding golongan lain.

Golongan berkenaan sebenarnya tidak pernah mengambil iktibar daripada amalan ulama-ulama muktabar yang sentiasa memisahkan diri atau lebih tepat MENSEKULARKAN diri mereka daripada pentadbiran dunia. Biarpun khalifah-khalifah Islam memberikan kedudukan yang tinggi kepada kaum ulama, namun keempat-empat Imam besar, tidak pula menjadi Perdana Menteri, Menteri Besar, Qadhi dan sebagainya. Sebaliknya mereka memilih untuk menjadi tenaga pengajar dan pengembang ilmu pendidikan. Dan apabila pemerintah mahukan pendapat mereka, maka mereka didatangi atau diminta datang ke pejabat mahupun istana pemerintah.

Berbeza pula dengan segolongan manusia yang perasan mereka adalah ulama di Malaysia pada zaman moden ini. Mereka beranggapan bahawa mereka terlebih bijak berbanding orang lain kerana pada mereka ada gelaran ulama atau mereka berada dalam DEWAN ULAMA. Justeru, mereka berhak untuk bertanding dan bergelar umara.

Walhal kalau difikirkan secara logik pun, kalau Nabi s.a.w sudah memisahkan ULAMA dan UMARA', siapakah yang lebih pandai dan bijaksana daripada Rasulullah s.a.w untuk mensejajarkan ULAMA dan UMARA'?

Hanya ulama-ulama su' sahaja yang berpandangan begitu!!!

0 comments

TAK HINGAR PULAK MAHKAMAH TAK ADIL, GUAN ENG?!!!


Guan Eng menang saman ke atas Utusan Malaysia. Para penyokong dan pecacai Guan Eng bersorak sakan dan terus melabelkan Utusan Malaysia sebagaii sumber fitnah negara, walaupun pada masa yang sama, kes yang melibatkan Harakah serta Suara Keadilan dan Roketkini, juga memberikan keputusan yang serupa dengan keputusan yang dialami oleh Utusan Malaysia.

Mungkin para penyokong dan pecacai Pakatan terlupa bahawa selama ini, mereka menghina sistem perundangan negara dan sentiasa memberikan persepsi kononnya sistem perundangan negara dipenuhi dengan korupsi dan berat sebelah.

Beberapa kes sebelum ini yang lebih banyak dimenangi oleh pihak yang menentang kerajaan membuktikan mahkamah Malaysia masih berjalan atas landasan keadilan dan kesaksamaan.

Kalau benarlah mahkamah dan sistem kehakiman di Malaysia tidak adil dan rosak, sebagaimana yang didakwa oleh Anwar Ibrahim, hairannya mengapa pula Guan Eng tidak membuat rayuan atas kemenangannya terhadap Utusan Malaysia.

Takkanlah Guan Eng dan para pecacai Pakatan sekalian tidak mahu menjerit mengatakan sistem kehakiman negara sudah terlalu teruk dan keputusan Mahkamah adalah TIDAK ADIL, BERAT SEBELAH dan TELAH DIPENGARUHI? (BACA DI SINI)

Atau keadilan bagi pendapat para pecacai Pakatan bermaksud 'mahkamah sentiasa menyebelahi mereka'?

0 comments

RASIONAL DI SEBALIK MEMUSNAHKAN UMNO DENGAN KESILAPAN MENGATUR FELDA!!!!


Di bawah ini adalah sebuah e-mail yang diterima daripada salah seorang penyumbang TFK. Isu yang disentuh agak menarik dan sebenarnya amat penting kepada survival UMNO dan Barisan Nasional yang selama ini menjadi deposit tetap UMNO dalam setiap pilihanraya.

Ikuti keluhan ini dan hayatilah... Kerana pengundi sekarang bukannya bodoh dan mudah diguna-gunakan seperti suatu ketika dahulu:

Email:

FELDA memang sinonim dengan orang Melayu kerana di situlah tanah yang masih dimiliki oleh orang Melayu dan jugak FD UMNO drpd PRU1-PRU12. Tapi adakah FELDA masih lagi FD UMNO pada PRU13?

Itu memang harus difikirkan dengan baik oleh orang UMNO.. Langkah mengapungkan saham FELDA memang baik tapi kenapa Lembaga FELDA sebagai badan yang telah lama jaga FELDA mesti beri tanah pada FGV dan seterusnya diapungkan? 

Kerajaan menyatakan FELDA memiliki aset berbillion-billion. Jadi,kenapa mesti diapungkan? Kenapa perlu cari modal daripada pembeli saham daripada luar? Kenapa FELDA tak mampu lagi menggunakan internal fund untuk move on? Ke mana perginya fund tu semua? 

Plbagai perkara yang menimbulkan tanda tanya tentang FELDA sejak PM melantik orang kuat politik menjadi Chairman..DG FELDA dikurangkan kuasanya, direhatkan... sedangkan ramai peneroka begitu percaya pada beliau dan dekat dgn DG Felda.

Mengapa perlu menambahkan kemarahan peneroka pada kerajaan? Apa keutamaan yang peneroka FELDA akan dapat dalam penyenaraian FELDA? Pink form? Blue form? Ataupun mereka langsung tak tahu apa itu account CDS? UMNO dan kerajaan BN mesti sedar yang mereka telah tersilap langkah dalam menjaga kebajikan pengundi tetap mereka di Felda-Felda.

Jangan salahkan orang lain jika terjadi tsunami yang tidak dijangka pada PRU13! 

-pu3 kbb-

0 comments

Friday, December 16, 2011

HUSAM MUSA KENA JAWAB LAGI BAB BALAK DI HULU KELANTAN!!!!

Friday, December 16, 2011

Sebelum ini, Nik Aziz memberi alasan punca yang menyebabkan mutu air di Kelantan sangat teruk. Husam Musa masa tu sengap tak berkutik. Tak berbunyi langsung, malah macam burung unta sorok kepala dalam tanah bila Nik Aziz menyebut tentang 'pembangunan' di Hulu Kelantan, termasuklah ladang-ladang sayur haram.

Yang tak disebut oleh Nik Aziz ialah pembalakan haram di Hulu Kelantan merupakan punca sebenar pencemaran dan menyebarkan air yang mengandungi e-coli dan berwarna air kopi dan keruh.

Laporan menyatakan, beratus-ratus Orang Asli menunjuk perasaan dan kemarahan setelah syarikat pembalakan menceroboh kawasan tadahan air di Pos Tohoi, sekaligus mencemarkan bekalan air untuk keperluan penduduk dan para pelajar. (BACA DI SINI)


Husam pastinya mempunyai jawapan tentang masalah tersebut. Malah, Husam pastinya amat mengetahui mengapa syarikat pembalakan berkenaan menceroboh kawasan tadahan air dan menyebabkan bekalan air menjadi kotor dan tercemar.

Takkanlah Husam Musa tak tahu apa-apa tentang pembalakan di Pos Tohoi? Bukankah Husam Musa Exco Kanan Kelantan? Kononnya kalau Nik Aziz turun dari takhta pemerintahan di Kelantan, Husam Musalah yang bakal menggantikan Nik Aziz.

Lagipun, Husam Musa ni, tersangat sensitif kalau disebut tentang pembalakan di Kelantan. Pantang sebut, dia duk kira nak saman. Selalunya orang yang bersalah, memang berperangai macam tu ler. Pantang tercuit sikit, dia yang paling kuat melatah. Belum orang bukan mulut lagi, dia dah start mengamuk dengan kapak kecik!!!

La ni, kita tunggu jawapan Husam Musa tentang pembalakan di Pos Tohoi.... .kalau Husam Musa kata dia tak tahu, eloklah Husam Musa bagitahu, apa yang dia tahu... Sebab mustahil amat dia tak tahu!!!

0 comments

MAK LAMPIR KENCING BERTERABUR BILA DENGAR SHARIZAT NAK MENYERANGNYA DI AMPANG!!!

Ini berita yang baru sampai...

Mak Lampir Zuraidah Kamaruddin dilaporkan telah MELARIKAN DIRI ke Simpang Renggam ketika Ampang bakal DISERANG oleh Rahimi Osman, Zulkifli Nordin dan yang paling penting, Sharizat Jalil.

Kehebatan Mak Lampir yang berjaya memboloskan diri, dapat dilihat apabila usahanya untuk merobohkan sebuah dewan UMNO di Kampung Seri Melur, Ampang digagalkan dan belangnya menyalahgunakan kuasa didedahkan.

Paling Mak Lampir takut ialah apabila Sharizat yang diuar-uarkan akan bertanding di Ampang pada PRU13, datang lebih awal untuk mencabarnya. Jadi, untuk menutup cerita yang dia sebenarnya kecut perut apabila didatangi Sharizat, Mak Lampir lari ke Simpang Renggam.

Di Simpang Renggam, Mak Lampir dilaporkan akan menghasut para penduduk dengan ceramah menfitnah Sharizat dan pada masa yang sama, akan mencipta cerita-cerita bohong tentang NFC.

Di Ampang sendiri, Mak Lampir semakin tercungap-cungap untuk mengekalkan kedudukannya selaku Ahli Parlimen. Memandangkan Mak Lampir bukanlah seorang wakil rakyat yang kuat bekerja, terlalu banyak masalah daripada sekecil-kecil masalah seperti tikus, sehinggalah prasarana yang setaraf dengan prasarana di Myanmar!!!

Mak Lampir merupakan contoh Ahli Parlimen YANG PALING TIDAK BERGUNA... cakap macam bagus dan TERSANGATLAH BANYAK, tapi kerja tak satu haram pun yang dia buat sepanjang dia menjadi Ahli Parlimen Ampang!!!

Kalau anda tak percaya, turunlah ke Ampang dan perhatikanlah sendiri... tengok permukaan jalannya dan jangan lupa juga, tengok sampah-sarap yang Mak Lampir tamakkan untuk kroni-kroninya!!!

Yang dia tahu dan sangat pakar adalah MENGHASUT... hasut penduduk dan pengundi di Ampang dah tak jalan, malah hampir diludah oleh penduduk Ampang, Mak Lampir beralih pula ke Simpang Renggam....

Agak hairan... kenapa Mak Lampir tak terus sahaja ke Singapura... takkanlah Mak Lampir tak teringat kampung halamannya yang BEST SANGAT TUH!!!

0 comments

DENGAR TU ORANG PAS!!! NGA KOR MENG DAH START MENGAMUK!!!Nga Kor Meng dalam TWITTERnya memarahi PAS kerana masih lagi membiarkan Hassan Ali berada dalam parti tersebut. Katanya, kalau dah Utusan mula menyokong seorang pemimpin PAS yang disifatkannya sebagai MUSUH DALAM SELIMUT dan DURI DALAM DAGING, maka pemimpin berkenaan perlu digugurkan.

HASSAN ALI dan mana-mana pemimpin Melayu beragama Islam yang mahu menjalankan kerja ukhwah Islamiyyah disifatkan oleh si Nga Kor Meng sebagai MUSUH DALAM SELIMUT dan DURI DALAM DAGING. Nga Kor Meng secara terang-terangan mengeluarkan fatwa 'menghalalkan' darah seorang pemimpin Melayu-Islam yang melihat ukhwah Islamiyyah sebagai suatu perkara yang jauh lebih penting berbanding muslihat politik.

Bagi mereka yang terbuka mata dan hati, pasti akan memanjatkan kesyukuran dan bertasbih kepada Allah Taala kerana memperlihatkan kebesaran dan kebenaran al Quran yang mengandungi Kalam-Nya.

Dia telah memberitahu lebih 1400 tahun dahulu menerusi wahyu kepada Nabi Muhammad s.a.w tentang perangai kaum kafir yang amat senang sekiranya umat Islam berpecah belah dan mengikut cakap mereka. Sebaliknya menghasut umat Islam memusuhi saudara seagama mereka sendiri sekiranya ada umat Islam yang enggan tunduk kepada kehendak kaum kafir.

Nga Kor Meng adalah lambang kebenaran al-Quran dan peringatan-Nya.

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu.QS. al-Baqarah (2) : 120


Sekarang, kita akan dapat melihat BERAPA RAMAIKAH KAUM MUNAFIQ DALAM PAKAIAN PEMIMPIN PAS yang lebih mengharapkan redha NGA KOR MENG berbanding redha Allah Taala.

2 comments

TAKKAN NGA KOR MING TAK JUMPA LAGI AYAT DALAM SURAH AURA? NIZAR TAK TOLONG KE?

Kalau ikut sembangnya, memanglah Nga Kor Ming adalah dari jenis Cina yang sangat prihatin dengan orang Melayu, sangat bersih, sangat lurus, bencikan rasuah dan penyelewengan, malahan tidak teringin langsung dengan kontrak kerajaan serta mengharamkan ahli keluarganya daripada terlibat dengan mana-mana kontrak kerajaan walaupun bernilai satu sen.

Namun itu hanyalah retorik semata-mata. Itu semua sembang kemas DAP. DAP yang diketahui amat marah kepada rasuah bukan kerana mereka membenci rasuah tetapi kerana mereka tidak berpeluang melakukan rasuah. Mereka marahkan penyelewengan bukan kerana bencikan penyelewengan tetapi kerana tidak diberi peluang untuk melakukan penyelewengan.

Dek kerana itulah apabila dapat peluang, maka dari harga sebatang jarum sehinggalah harga sebatang balak, DAP tidak akan lepaskan peluang. Tiga hari lagi tender nak keluar, hari ini juga boleh bikin satu syarikat baru untuk masuk tender.

Kalau dengar ceramah Kor Meng bukan main lagi dia menghentam Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor. Sedangkan dia sendiri, ketika berkuasa selama 11 bulan di Perak, telah menggunakan kuasa dengan sewenang-wenangnya untuk mempengaruhi Nizar Jamaluddin, si bodoh yang dilantik sebagai Menteri Besar boneka DAP untuk menganugerahkan projek buat pakaian seragam itu kepada syarikat isterinya. (BUTIRAN LANJUT BACA DI SINI)Itu baru projek kecik... belum lagi projek besar.

Itu fasallah Nga Kor Meng beragan sakan. Mana tak meroyan, member dah duk nampak projek besar yang boleh masuk alih-alih hilang jawatan, hilang kuasa. Itu baru syarikat bini. Belum lagi syarikat adik-beradik, syarikat sepupu-sepapat, syarikat saudara-mara. Itu baru projek RM20,000 belum lagi projek RM2o juta.

Satu perkara yang menarik tentang orang-orang DAP macam Nga Kor Meng ni, mereka menyapu, menyamun dan merompak secara kecil-kecilan. Sebabnya mudah sahajalah. Kalau samun besar-besar, mudah sangat orang ramai nampak. Kalau samun kecik-kecik, adalah alasan yang mewajarkan penyamunan itu. Dan sudah tentulah contoh yang diberikan adalah orang UMNO.

Dah ada orang Pakatan yang membela Nga Kor Meng. Kata mereka, orang UMNO sebat besar-besar kenapa tak bising. Takkanlah Nga Kor Meng sebat kecik-kecik yang nak dihingarkan.

Bukan kecik besar yang jadi ukuran. Yang jadi perhatian ialah, cakap kat orang bukan main sedap tapi bila kena kat diri sendiri, jangan kata yang besar, yang halus-halus besar bijik tu pun nak dipalamnya juga!!!

Maknanya lagi teruklah sebab orang politik dah jadi macam ikan bandaraya yang bukan sahaja makan lumut tapi ikan lain pun disedut dan dibunuhnya juga!!!

2 comments

RETORIK IKUT NASIHAT ULAMA DALAM PAS SEMAKIN MEMBANGKANGKAIKAN!!!

Kohong PAS semakin menusuk. Bukan sahaja bau busuknya menusuk, malahan memberikan kemudaratan kepada orang lain termasuklah yang bukan ahli parti berkenaan. Penafian demi penafian tidak dapat membantu menutup kohong, kudis dan sopak pada PAS. Cerita-cerita retorik tentang PAS tidak ubah seperti sehelai daun kelapa yang digunakan untuk menutup bangkai gajah yang telah berulat.

Menurut retorik PAS, ahli-ahli dan para pemimpin tertakluk kepada Dewan Ulama. Kalau Dewan Ulama kata, hitam, maka hitamlah sekalian pemimpin dan ahli. Kalau Dewan Ulama kata hijau, jangan sibuk nak kata biru kerana penyanggahan seperti itu boleh menyebabkan seseorang jatuh 'kufur'.

Apabila Harun Taib, Ketua Dewan Ulama PAS Pusat menyatakan tiada sebab untuk menggugurkan Hassan Ali selepas Dewan Pemuda PAS Pusat menyatakan sokongan mereka, bermakna Dewan tertinggi dan paling dimuliakan dalam PAS telah pun memberikan cop mohor mereka kepada Hassan Ali. Dengan kata lain, selepas Harun Taib mengeluarkan kenyataan sebegitu rupa, tidak ada lagi soksek-soksek dalam PAS berhubung kewujudan Hassan Ali dan stigma yang bukan-bukan.

Namun adakah para pemimpin dan ahli-ahli PAS terutama yang menjadi pengikut ANWARINAS tegar mampu mematuhi kenyataan Harun Taib itu? Atau mereka juga berpendapat, Harun Taib sudah terpedaya dengan agenda UMNO untuk mengeluarkan PAS daripada Pakatan Rakyat sekaligus menguburkan PERSAUDARAAN SEDARAH SEDAGING dengan DAP?

Harun Taib menyatakan, tiada sebab untuk menggugurkan Hassan Ali kerana PAS masih memerlukan Hassan Ali. Bahkan Hassan Ali juga sebenarnya masih memerlukan PAS untuk meneruskan agenda serta kerjaya politiknya. Walaupun kedengaran kencang Hassan Ali akan menyertai UMNO, ia sekadar satu 'suara angin'. Dan sesungguhnya, khidmat orang seperti Hassan Ali diperlukan dalam PAS memandangkan PAS semakin teruk menyeleweng daripada akidah dan matlamat asalnya!

Sememangnya terdapat ramai pihak dalam PAS yang mahu melihat Hassan Ali dikeluarkan. Dan tidak sahaja Hassan Ali, bahkan beberapa nama lain, termasuklah Nasharuddin Mat Isa yang mereka sifatkan sebagai agen UMNO. Sebabnya mudah, nama-nama inilah yang menjadi benteng kepada kemaraan ANWARINAS dan DAP yang lebih besar.

Perhatikan sahaja bagaimana Hassan Ali berjaya membuatkan ramai pemimpin PAS termasuklah Khalid Samad di Selangor tidak senang duduk kerana mengambil pendekatan berani mendedahkan tembelang DAP terutama menerusi pemeriksaan ke atas premis Dream Centre yang digunakan oleh DUMC untuk memurtadkan orang Islam!!!

0 comments

ANWAR RANCANG KEKACAUAN BESAR-BESARAN MENJELANG 9 JANUARI!!!

Anwar Ibrahim kata, dia akan berjuang dari dalam penjara sekiranya hukuman yang menantinya adalah penjara ekoran kes liwatnya semakin ke penghujung. Anwar bagaikan sudah nampak apa yang bakal berlaku kepada dirinya. Apatah lagi kegagalan barisan peguam yang dilantiknya untuk menyanggah bukti dan fakta yang dibentangkan oleh pendakwaraya menjadi bukti yang sangat jelas, pintu dan lantai penjara akan mereputkan Anwar buat selama-lamanya!

Anwar mula bercerita tentang DEMI RAKYAT walaupun selama ini, dialah manusia yang memperdayakan rakyat dengan cerita-cerita dongeng ciptaannya. Anwar yang sentiasa berbelit-belit sibuk berceramah ke sana ke mari semata-mata untuk meraih sokongan agar satu perhimpunan besar dan perarakan yang mampu menjatuhkan kerajaan dapat diwujudkan.

Beberapa NGO seperti Jingga 13, dilihat cuba membantu Anwar Ibrahim walaupun sambutan yang mereka terima sangat dingin. Penubuhan beberapa buah NGO lagi seperti MARAH juga dilihat sedang mengusahakan kemarahan rakyat dan kebangkitan pemberontakan yang lebih revolusioner agar dapat menyelamatkan Anwar daripada reput dalam penjara.

Agak aneh, ketika di pentas ceramah, Anwar begitu bijak bercakap tetapi apabila mendapat peluang itu di mahkamah, Anwar bukan sahaja tidak membela dirinya tetapi bercakap merepek-repek menyentuh banyak perkara yang langsung tidak ada kena-mengena dengan kes yang dihadapinya. Malahan, Anwar memilih untuk memberi keterangan biasa, tanpa sumpah sekaligus menjadikan keterangannya tidak berkredibiliti dan tidak perlu diambil kira oleh mahkamah langsung!

Tetapi di pentas ceramah, Anwar terus bercerita seolah-olah dialah Laksmana dan Hanuman yang menyelamatkan Sitta Devi, isteri Rama daripada Rawana. Cakapnya sentiasa meninggi. Dia ada saksi. Dia ada alibi yang kukuh. Dia tidak perlu menampilkan saksi dan alibi, cukup dengan hanya memberitahu, maka mahkamah perlu menarik kembali dakwaan ke atasnya. Polis pula perlu berhenti menyiasat kerana siasatan tersebut hanya membazir wang rakyat!!!

Sekarang, dalam tempoh tidak sampai sebulan, Anwar Ibrahim berusaha keras dengan bantuan konco-konconya untuk menggerakkan satu kekacauan besar agar dia tidak perlu masuk penjara sepertimana yang berlaku pada 1998. Anwar akan ke luar negara sekerap yang mungkin untuk mendapatkan bantuan daripada tuan-tuan besarnya. Kalau dia tidak pergi, anaknya, Nurul Izzah akan menggantikan pemergiannya. Konco-konconya pula akan melipat gandakan usaha mereka melakukan fitnah dan untuk menimbulkan kekeliruan serta kemarahan orang ramai.

Dalam tempoh sehingga 9 Januari nanti, kita akan melihat lebih banyak perkara buruk yang akan dicetuskan oleh Anwar Ibrahim. Tanpa kekacauan dan kekecohan, tidaklah lelaki itu dinamakan sebagai Anwar bin Ibrahim oleh bapanya!!!

0 comments

ANWARINAS SEMAKIN BIMBANG, PENGARUH KERAJAAN PERPADUAN KEMBALI MEKAR DALAM PAS!!!

Biarpun puak-puak dalam PAS berusaha untuk menafikan bahawa mereka sebenarnya sudah berpecah-belah dengan penguasaan sekarang bermajoritikan penyembeh-penyembah Anwar, namun gelagat yang ditunjukkan oleh Setiausaha Agung PAS sudah jelas untuk menunjukkan bahawa parti itu sebenarnya berada di ambang bahaya.

Mustafa Ali menuduh Hassan Ali dan Nasharuddin Mat Isa sebagai terpengaruh dengan ejen-ejen UMNO apabila kedua-duanya menyatakan tentang kecenderungan kepada Kerajaan Perpaduan. Mustafa Ali cuba mengembalikan nostalgia pahit PAS apabila 11 daripada 12 parti komponen Barisan Nasional menerajang PAS keluar daripada gabungan berkenaan pada 1974.

Menurut Musfafa Ali, PAS sudah serik untuk bekerjasama dengan UMNO. Bagi golongan yang tidak pernah tahu dan tidak pernah mahu ambil tahu tentang sejarah PAS dalam Barisan Nasional, kata-kata itu ditelan bulat-bulat.

PAS dikeluarkan dari Barisan Nasional apabila para pemimpin PAS pada waktu itu berebut jawatan Menteri Besar Kelantan yang disandang oleh parti Berjasa, serpihan PAS sendiri. PAS pada masa yang sama, tidak menjalankan tugas kabinet yang sepatutnya, tetapi lebih sibuk menguatkan kedudukan parti tersebut di tanah-tanah rancangan atau FELDA di seluruh negara.

Mustafa Ali boleh bercakap dan memberikan pelbagai alasan untuk menghalalkan perbuatan PAS namun generasi muda yang celik otak dapat melihat sendiri bagaimana PAS terpaksa berhemoi-hemoi dengan DAP semata-mata untuk membalas dendam dan memadankan muka UMNO. PAS sekarang sudah hilang arah perjuangan sebaliknya lebih kepada bersifat dendam dan kesumat.

Dendam kerana kehilangan kuasa pada 1974, mendorong PAS untuk bersekutu dengan mana-mana pihak yang menentang UMNO dan Barisan Nasional walaupun sekutu mereka itu adalah DAP, parti yang mereka sendiri tentang sebelum 1999.

Keyakinan bahawa DAP akan dapat merampas kuasa dan membahagi-bahagikan kuasa itu di kalangan PAS dan PKR, membuatkan sebahagian besar pemimpin PAS termasuklah Mustafa Ali sendiri hilang kewarasan dan lebih menurut kehendak ANWARINAS dalam PAS yang seringkali memberikan laporan yang tidak benar tentang kekuatan parti berkenaan.

Justeru apabila ada di kalangan pemimpin PAS sendiri yang memperkatakan tentang Kerajaan Perpaduan atau kerjasama dengan UMNO, maka akan bertempiklah ANWARINAS dalam parti tersebut dan Mustafa Ali sebagai Setiausaha Agung PAS, terpaksa bersuara bagi pihak ANWARINAS berbanding kepentingan umat Islam di mana PAS seringkali mendabik dada, merekalah pejuang umat Islam yang tulen berbanding UMNO!!!

1 comments

PKR CUBA WUJUDKAN REVOLUSI NGO UNTUK GULINGKAN KERAJAAN DENGAN PENUBUHAN MARAH!!!Dari sehari ke sehari, PKR semakin kebingungan. Mereka masih lagi menjadikan revolusi dan pergerakan massa di Indonesia sebagai contoh. Menaikkan emosi dan kemudian mendorong orang ramai ke jalan-jalan raya untuk menggulingkan kerajaan, seolah-olah telah menjadi satu rukun dalam kewujudan PKR.

Terbaru, NGO yang sememangnya ditubuhkan oleh PKR iaitu Jingga 13 menubuhkan Mobilisasi Rakyat Anti Rasuah dan Pecah Amanah (MARAH) semata-mata untuk melanjutkan dan mempertajamkan serangan ke atas NFC yang mereka sentiasa cuba gambarkan sebagai satu pembaziran, rasuah dan penyelewengan.

Marah la sangat puak-puak penjilat jubor Anwar Ibrahim ini sebab kata mereka polis belum mengambil sebarang tindakan terhadap Sharizat Jalil dan keluarganya meskipun Jingga 13 telah membuat laporan polis dan laporan kepada SPRM.

Pihak polis semalam telah memberitahu, sejumlah orang telah dipanggil untuk memberi keterangan berhubung apa yang didakwa sebagai penyelewengan NFC. Bagaimanapun, pihak polis masih belum menemui sebarang penyelewengan yang dimaksudkan oleh Jingga 13 dan pemimpin-pemimpin PKR.

SPRM juga sebelum ini telah membersihkan imej NFC daripada palitan rasuah, penyelewengan dan salahguna kuasa seperti yang didakwa oleh PKR.Sebelum ini, beberapa orang pemimpin kanan PKR seperti Zuraidah Kamaruddin, Saifuddin Nasution dan Rafizi Ramli mengatakan, ladang fidlot di Gemas, tidak mempunyai lembu. Saifuddin Nasution pula dalam satu kenyataan, sangat yakin, jumlah lembu yang terdapat di ladang tersebut kurang daripada 100 ekor.

Bagaimanapun, tinjauan yang dibuat oleh sekumpulan blogger, mengesahkan kewujudan lebih 8000 ekor lembu di ladang berkenaan.

Pada 11 Disember lalu, batch ke-8 lembu-lembu NFC dibawa dari Australia berjumlah 1,615 ekor menggunakan kapal Nine Eagle di Pelabuhan Pasir Gudang. Pemunggahan lembu-lembu yang baru tiba itu selepas seminggu pelayaran dari Australia, menggunakan 34 buah lori yang berulang-alik dari Pelabuhan Pasir Gudang ke Gemas sebanyak dua kali.

Batch ke-9 adalah pada pertengahan Januari nanti, sekaligus menunjukkan NFC semakin menghampiri jumlah 60,000 ekor lembu setahun sebelum atau pada tahun 2015.

Fakta dan bukti-bukti yang ada menunjukkan PKR sebenarnya semakin tenggelam punca. Walaupun pendedahan demi pendedahan yang dilakukan oleh PKR, namun semuanya jelas menunjukkan PKR hanya pandai membuat tohmahan dan cubaan menjadikan fitnah sebagai kelihatan seperti yang benar!

Setidak-tidaknya, lembu-lembu di fidlot Gemas, telah pun membuktikan bahawa Rafizi, Zuraidah dan Saifuddin Nasution sebenarnya hanyalah pembohong besar yang sedang mencipta pembohongan lagi dengan bantuan Jingga 13, bagi membangkitkan kemarahan orang ramai, sekaligus mendorong mewujudkan suasana tidak aman di dalam negara, malah cuba melihat gelombang tumbangnya kerajaan akibat tunjuk perasaan berlaku di Malaysia!

Anti Rasuah dan Anti Penyelewengan? Seharusnya Jingga 13 meminta Anwar Ibrahim dan keluarganya mendedahkan kekayaan mereka terlebih dahulu dan memberitahu punca-punca datangnya kekayaan tersebut.

Takkanlah Anwar tiba-tiba sahaja menjadi seorang tersangat kaya-raya sedangkan satu-satunya firma yang dia ada hanyalah Yayasan Anda yang sudah pun berkubur!!!

0 comments

VIDEO: HENTAK KEPALA MANGSA UNTUK MEROMPAK DI MESIN ATM!!!Berhati-hati ketika mengeluarkan duit anda dari mesin ATM. Elakkan daripada berasa terlalu selamat ketika berada di hadapan mesin ATM. Anda mungkin tidak bernasib baik seperti mangsa-mangsa rompakan di dalam video yang dipaparkan di atas.

Berhati-hati dan sentiasa berwaspada merupakan perkara terbaik yang perlu anda lakukan untuk diri sendiri!!!

0 comments

17 SIMBOL DAN KOD SINDIKET ORANG CINA!!!


Berhati-hati sekiranya anda terlihat simbol-simbol ini di sekitar rumah atau kereta anda. Ini adalah kod dan simbol yang digunakan oleh kongsi-kongsi gelap atau sindiket-sindiket penjenayah yang bersekolah di sekolah vernakular.

Sekiranya, terdapat salah satu simbol ini di persekitaran anda, bermakna tidak lama lagi, anda akan berhadapan dengan masalah besar!!!

Maksud kepada simbol-simbol di atas:

 • Plan operation
 • 4-5 units that can be thieved
 • Very wealthy
 • Dangerous, avoid
 • Beware of dog
 • Lots of police
 • Be careful of neighbors
 • Has alarm
 • Danger of being accidentally caught
 • No one on guard
 • No one lives here
 • Single female resident
 • 1 child, 2 females, 1 male
 • Household has someone who works in a government department
 • Nothing valuable worth stealing
 • Not necessary to enter
 • Already thieved

0 comments

Blog Archive

Labels