IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 18, 2012

BILA ORANG MELAYU SUNGAI KOB MENGAMUK PASAL JIRAT CINA DI KAMPUNG MEREKA!!!!

Saturday, February 18, 2012

Selepas solat Jumaat semalam, satu demonstrasi telah diadakan untuk membantah Memorial Park Sungai Kob, Karangan yang bakal menjadi Memorial Park di Asia Tenggara apabila ia siap kelak.

Penduduk mulai berkumpul di luar Masjid Al-Ittihad, Sungai Kob. Demonstrasi tersebut dianjurkan oleh Jawatankuasa Bertindak Mewakili Penduduk Mukim Karangan. Jumlah kehadiran adalah lebih kurang seramai 750 orang.

Antara yang hadir termasuklah Wahi bin Sidin, Pengerusi Bertindak dan Ahmad Asi Ariffin, Ketua Penerangan UMNO Bahagian Padang Serai.Rata-rata, mereka yang hadir sangat kecewa dengan pentadbiran kerajaan negeri yang langsung tidak menghiraukan masalah tersebut. Malah mereka juga mendesak agar rojek tersebut tidak diteruskan.

Melihat kepada banner yang dibawa, perkara ini sebenarnya boleh menjadi barah yang lebih merbahaya pada masa hadapan memandangkan provokatif pada banner-banner berkenaan menunjukkan isi hati penduduk yang bukan sahaja kecewa kerana nasib mereka tidabaikan, tetapi juga kerana penjajahan berbentuk baru yang langsung tidak mampu ditolak lagi..... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

ANWAR KENA HALAU? DAH MACAM ANJING BURUK KEPALA PULAK DAH!!!


Anwar mungkin boleh berbangga kerana dia bebas dari penjara walaupun dia tahu, dia sepatutnya reput di lantai penjara setelah meliwat bekas pembantunya. Ia ibarat pembunuh yang terlepas dari hukuman bunuh tetapi kesengsaraan jauh lebih teruk berbanding dii penjara atau di tali gantung, apabila tidak sahaja dipulau tetapi juga disekat sumber kehidupannya yang lain, sekaligus menjadikan dia orang yang paling terasing dan terpinggir.

Itu yang berlaku kepada Anwar Ibrahim.

Siapa sangka orang yang pernah mengumpulkan puluhan ribu manusia semata-mata untuk mendengar temberangnya di kaki lima masjid, yang pernah menggerakkan puluhan ribu orang di tengah-tengah Kuala Lumpur, kini tidak ubah seperti anjing kurap yang bukan sahaja dihina, malah dihalau, dikatuk dan tidak dibenarkan mendekati.

Anwar dihalau dari Endau. 200 orang tunjuk perasaan membantah kehadiran Anwar yang disifatkan sebagai syaitan dan dajal yang boleh memecahbelahkan dan mendatangkan kemudaratan kepada umat.

Tidak siapa menyangka... Di sebalik gelaran ANUGERAH TUHAN, akhirnya ZIONIS juga yang menjadi sembahan dan pujaan Anwar Ibrahim!!!

0 comments

Friday, February 17, 2012

KALAU MENGUNTUNGKAN, MENGAPA HANYA TANAH MELAYU!!!

Friday, February 17, 2012

Ini bukan cerita dongeng. Bukan juga cerita Harry Porter dengan tongkat sakti yang berlawan dengan Voldemort. Ini cerita tentang manusia yang bijak mengambil kesempatan untuk menghidupkan aliran kapitalis yang serakah dan tidak peduli dengan sebarang elemen melainkan keuntungan besar.

Orang kita bukannya tidak bijak. Tersangat bijak sebenarnya terutama apabila dibantu oleh hawa nafsu dan serakah haloba.

Dikatakan penyenaraian tanah agensi tertentu akan menguntungkan banyak pihak. Cakaplah dan terangkanlah bagaimana keuntungan boleh dicapai. Tetapi sampai kiamat pun, tidak ada seekor pun cerdik pandai yang memberi cadangan penyenaraian tanah FELDA itu yang dapat menjawab, MENGAPA HANYA TANAH MELAYU?

Dari dahulu sampai bila-bila gamaknya, yang bakal menjadi mangsa dan dimangsakan adalah TANAH MELAYU. Tubuhlah segala macam NGO Melayu, Badan Perekonomian Melayu dansebagainya tapi kesudahannya, yang akan digadaikan adalah tanah Melayu, dengan alasan paling remeh, nak bagi Melayu untung.

Tidak ada untungnya tanah diperniagakan. Tanah seharusnya dimajukan dan dijaga, bukannya diniagakan, diapungkan atau disahamkan yang kemudian dengan saham-saham virtual atau saham tidak berfizikal, membuatkan tanah-tanah tersebut bertukar tangan tanpa sebarang akad, tanpa sebarang saksi kecuali transaksi yang dilakukan dalam keadaan paksa dan separuh rela.

Atau lebih tepat lagi, umpama orang kalah judi yang mencagarkan tanahnya di meja judi... Redha dan mengambil risiko yang tidak sepatutnya hanya kerana keuntungan yang tidak seberapa.

Mengapa hanya tanah Melayu.... Itu sahaja yang perlu dijawab!!!

Kalau dah betul sangat nak majukan orang Melayu dan para peserta FELDA, mengapa tanah FELDA? Mengapa tidak tanah kampung baru? Mengapa tidak tanah-tanah memorial park? Mengapa tidak perniagaan lain yang bukannya membabitkan tanah?

Dan mengapa pula perlu ada ORANG TENGAH yang menjadi tukang perancang kepada penggadaian tanah-tanah FELDA ini yang memberi alasan lunak sepertimana iblis menunjukkan kesedapan berzina sekalipun Allah Taala telah mengingatkan bahawa ia adalalah maksiat terkeji?

Jangan kerana kerajaan sekarang kerajaan anak tempatan, perangai penjajah yang gemar mendahulukan keuntungan berbanding masa hadapan generasi baru, dibuat dan digula-gulakan kononnya untuk kepentingan kaum peneroka, sedangkan isi dan segala kuah sebenarnya bakal menjadi milik pihak yang membuat proposal pengapungan tanah FELDA.

Buktikan yang pihak yang membuat proposal itu tidak untung lebih besar daripada peneroka FELDA, maka blog ini akan memberi sokongan dengan sepenuh hati dan tenaga.

Jangan hanya keuntungan dua ipar duai berproksikan seekor anak musang, puluhan kerusi pilihanraya melayang!

0 comments

BR1M... TAK PUAS HATI APA LAGI? PERGI AJERLAH ENJOY!!!


Sejak menjak ni memang riuh sikit pasal BR1M..dalam kegembiraan mereka yg menerima, macam2 bunyi pulak keluar..

Terpaksa buat penerangan..bukan itu dan ini, buat penafian dan menenangkan fikiran mereka yg bercelaru akibat kata2 yg macam tak puas hati.
Dari menteri, PM, TPM sampai ler ke pengarah SPR..

Mujur Tok Bomoh..lum keluar kenyataan, tengok2 ler dalam geluk tu..agak2 duit sapa yer?

Pempin2 DAP sah tak puas hati..
Pempin2 PKR sah tak puas hati..
Pempin2 PAS sah ler tak puas hati..

Yg sioknya..golongan2 yg berduit, berpelajaran tinggi ..ada gak yg tak berpuas hati..
RM 500 je..bagi ler orang happy sikit!! awak dah riban2 tiap2 bulan, ok ler tu!!

Ishhh bukan apa yeob!! nanti spoil rakyat nanti, nanti rakyat jadi manja..kabornya.

OK ler..setahun RM 500 je,..

kalau ler setiap mereka yg berpendapatan besar..sumbangkan RM 500 pada DANA BR1M, rasanya BR1M ni boleh diteruskan tiap2 tahun. Maklumlah rakyat Malaysia kan penyayang dan pemurah!! ( kabor kutipan derma utk rakyat negara lain leh dikutip dalam tempoh yg singkat puluhan juta tu..takkan tak leh utk orang kampung kita)

Yg dapat RM500 tu..syukur ler. Bijak2 ler gunakannya..mungkin berkatnya, leh jadi RM500,000..
atau abis2 pening..gi enjoy yob!! He he bukan selalu..kabornya kapalterbang ada offer, meh ler naik kapalterbang kalau ada yg lum merasa...

atau saja2 je naik bas..pusing 1 Malaysia...Tidur pun kat stesen dah ler!!atau kat masjid je..

Life is short..be happy!! supaya mati pun ngan senyuman..

-aa

1 comments

BILA NOH OMAR AJAK BERDEBAT, TAK PAYAHLAH MINTA FAEKAH NGANGKANG PULAK YER!!!

Noh Omar mencabar Khalid Ibrahim untuk berdebat isu pasir. Tapi percayalah, yang terlebih sibuk dan melenjit-lenjit bukannya Khalid Ibrahim tapi perempuan pengeluar minyak muka, Faekah Hussin.

Khalid Ibrahim awal-awal lagi sudah mengatakan penubuhan Suruhanjaya Siasatan tidak perlu kerana ia isu lama. Kononnya, Kumpulan Semesta Sendirian Berhad, bersih dan telus. Kononnya juga Kerajaan Negeri Selangor sangat bersih.

Menurut Noh, terdapat banyak bukti yang menunjukkan berlakunya penyelewengan. Dan seandainya kalau benar kerajaan Pakatan Selangor benar-benar ingin membuktikan yang mereka telus dan bersih, Pakatan perlu mendedahkan tentang penyelewengan serta skandal pasir di Selangor.

Khalid suatu ketika dahulu, menyatakan di bawah KSSB, Selangor akan mendapat perolehan sebanyak RM150 juta duit pasir tetapi berlaku pentadbiran yang pengecoh, kutipan hasil tidak sampai 10% daripada RM150 juta sebagaimana yang diuar-uarkan.

Di situ sahaja sudah nampak ada penyelewengan dan pengecohan yang berlaku. Mengapa pula Khalid Ibrahim berani menyatakan bahawa isu pasir adalah isu lama.

Apa yang lamanya skandal pasir dari tahun 2008-2012 berbanding NFC dari tahun 2005 sehingga 2009? Mengapa segala jentera Pakatan termasuklah JINGGA 13 bersungguh-sungguh ingin membuktikan ada penyelewengan pada NFC tetapi skandal pasir di Selangor cuba didiamkan dan dibuat sambil lewa?

Kalau Faekah Hussin teringin hendak berdebat dengan Noh Omar, eloklah difikirkan status dirinya dahulu. Faekah kena tanya dirinya sendiri, dia siapa berbanding Noh Omar. Yang perlu menjawab dalam hal ini adalah Khalid Ibrahim. Atau paling cikai pun, Azmin Ali, tukang dalang terbesar dalam hal-hal mencuri dan merompak hasil khazanah negeri Selangor.

Elok disahut cabaran Noh Omar. Selama ini, Pakatan cukup kuat berkokok tentang perdebatan. Sekarang, peluang untuk berdebat sudah sampai. Berdebatlah tentang isu pasir, isu yang sentiasa cuba disorokkan oleh Pakatan.

Terutama apabila ia melibatkan kematian PATRICK WONG, ugutan bunuh ke atas seorang pekerja KSSB dan ugutan jenayah terhadap orang lain!!!


0 comments

ANWAR BETUL DALAM SOKONGAN KEPADA ZIONIS... INI DALILNYA!!!


Meh kita sama2 fikir..apa fatwa Muryidul Am selepas diziarahi oleh Anugerah Tuhan Hj Anwar, dan setelah Hj Anwar menerangkan sahsiahnya dan hikmah iaitu apa yg trsurat dan trsirat...satu ada umpamakan bagaikan nabi, dan satu lagi diumpamakan bagai imam mahdi

  • Yg tersurat apa yg tertera dalam WSJ tapi yg tersirat ialah ianya putar belit UMNO
  • Orang2 yahudi tak leh kita marah, mereka pun hamba2 Allah swt, ciptaan Allah swt..1 tok ngan kita sesama Islam..semua kata2 yg tertera WSJ adalah kata2 sahsiah Islam. Semua tu cuma strategi utk kuasai PUTRAJAYA..kelak bila kuasai PUTRAJAYA, kita akan kecam Israel, kita akan kutuk Israel..( angguk je ler, dah biasa benar kena kencing ..rasa sedap dan lemak ler pulak)
  • Nabi saw..berdiri memberi hormat dan menangis apabila melihat jenazah orang yahudi diusung ke perkuburan..oleh itu, kita kena hormat negara Israel ( tak kisah ler relevan atau tidak..penganut PAS tetap akan angguk)
  • Hidayat ni tidak terhad pada sesapa..Anugerah Tuhan telah berkata sedemikian adalah sebagai satu strategi dakwah, mudah2an israel akan memahami Islam dan tidak memusuhi Islam lagi..( macam kat Malaysia ler, kesan usaha dakwah PAS ngan bersekongkol ngan DAP..kini DAP lebih mesra pada ISlam dan faham Islam malah umumnya orang2 cina kini lebih memahami Islam..PAS telah berjaya yg mana UMNO telah gagal)
  • UMNO tidak memahami dan ramai tak memahami..inilah politik Islam ( cam Hj Hadi jawab satu masa dulu)
  • Ini ada lah strategi yg mana ngan menyatakan sokongan..pelaburan akan meningkat di Malaysia dan Malaysia akan jadi maju dan ada kuasa ekonomi. Bila kita ada kuasa ekonomi leh ler kita buat apa yg kita kehendakki ( cam kat Malaysia, bila ada kuasa pasti leh laksanakan hudud
Setakat ni je leh fikir..kalau kena salah satu ni, maka aku dah hampir atau layak ke maqam yg tinggi ler.

-aa

0 comments

ORANG MELAYU UMNO TAK BOLEH SYURGA!!! FULLSTOP!!!Bolehkah Melayu kaya??? kata orang2 cina, TAK BOLEH!!
Kalau orang2 Melayu kaya bermakna mesti sebab dia telah rampas dan merompak kekayaan negara yakni kekayaan orang2 cina..antara ajaran2 dalam mazhab orang2 cina tertentu.
Kekayaan negara ini adalah hasil titik peluh orang2 cina..hasil kerja kuat orang2 cina

Bolehkah Melayu kaya?? kata orang2 Melayu penganut PAS dan PKR..BOLEH!!! tapi ngan syarat mereka adalah penganut PAS atau ahli PKR.

Kalau orang2 Melayu berparti UMNO..TAK BOLEH!! Sebabnya, jika ada orang2 Melayu dari kalangan parti UMNO bermakna mereka ni rasuah!! salah guna kuasa!! merompak harta negara!! mereka ni guna kabel!!!

Tapi hakikatnya..orang2 Melayu dari ahli2 UMNO gak sebenar2nya kaya..he he..
Anandan, Robert Kuok, dan semua orang2 cina yg kaya di Malaysia adalah proksi..he he..

Tak percaya??? tanya lah mursyidul Am dan Anugerah Tuhan!!

Sapa leh masuk syurga..he he..sapa lagi?? tak percaya..tahu lah sapa nak ditanya!!

Orang2 UMNO..sori la. U all secular ma.. kalau u all secular tapi sokong kita orang baru ler kita maapkan dan anggap korang secular Islamik macam DAP, dan PKR.Kita orang ada mursyidul am..

-aa

0 comments

VIDEO: PADA KETIKA ORANG LAIN BERTAKBIR AIDIL ADHA, ANWAR BANTAI MENYANYI DAN MENARI DEEPAVALI!!!

Apabila blogger-blogger pro-UMNO menyiarkan gambar-gambar Anwar Ibrahim yang turun menyambut Hari Ponggal di sebuah kuil dan kemudian tanpa segan silu atau berasa cuak mengenakan pottu, kapur barus, limau, sirih, gambir dan mengambil restu dari api dalam dulang, juak-juak Anwar Ibrahim pula segera membalas dengan sekeping gambar yang menunjukkan Najib Abdul Razak juga dalam situasi yang sama.

Malangnya gambar yang digunakan adalah gambar super-imposed. Juak-juak Anwar Ibrahim tidak ada cara lagi untuk membela ketua mereka, melainkan terpaksa menipu dan memperdaya selain menfitnah semata-mata.

Namun tidak lama sebelum itu, iaitu pada maghrib 5 November 2011, iaitu 9 Dzulhijjah, pada ketika umat Islam di seluruh dunia bertakbir memuji kebesaran Allah Taala sempena menyambut Aidul Adha, Anwar Ibrahim pula menari sakan dengan penuh kegembiraan menyambut Deepavali.

Demi undi, Anwar Ibrahim sanggup melakukan apa-apa sahaja. Sedar bahawa sokongan masyarakat India kepadanya semakin menurun dan terus merudum, Anwar terpaksa menggunakan taktik lamanya dengan menjadikan ANAK INDIA, ANAK SAYA. Bila sudah kuat nanti, apa yang berlaku kepada masyarakat India Kampung Buah Pala dan Kampung Bunga Raya, itulah juga yang akan berlaku kepada masyarakat India penyokong Pakatan Rakyat.

Apa lagi yang akan dibuat oleh Anwar Ibrahim selepas ini. Barangkali kalau PRU lambat lagi dan Thaipussam datang dulu, jangan terkejut sekiranya Anwar Ibrahim akan menanggung kavadi, berjalan atas bara api, merangkak di atas anak tangga Batu Caves, mahupun mencari Ayah Pin untuk minum susu yang digunakan untuk membasuh kaki Ayah Pin!!!

Tengok Video di bawah!!!


0 comments

MEMANG CELAKA!!! MELAYU MEMANG KUAT MENINDAS!!!

Inilah bukti Melayu rasis dan menindas!!
Inilah bukti Melayu menafikan hak bukan Melayu..!!
Inilah bukti bahwa DEB menafikan hak bukan Melayu..
Inilah juga bukti orang2 India ditindas!!

Tapi sapa bagi mereka AP? Sapa bagi mereka business? apakah asal mereka datang ke Tanah Melayu memang dah memiliki kekayaan sedemikian yakni kerana mereka telah ditindas bermakna harta mereka dari asalnya begini lah jumlahnya dan tidak meningkat..maklum ler ditindas!!

Jahat betul UMNO..jahat betul Melayu..

___________________________________
Aset RM45.7b: Robert Kuok kekal orang terkaya di Malaysia
16/02/2012 5:43pm

KUALA LUMPUR 16 Feb. - Robert Kuok mengekalkan kedudukannya sebagai orang Malaysia paling kaya, dengan aset bernilai RM45.7 bilion, walaupun kekayaannya susut 8.0 peratus, diikuti T Ananda Krishnan dan Tan Sri Teh Hong Piow dari Public Bank.-utusan
__________________________________________

senarai harta semua tu yg berdaftar yg tak berdaftar, tak tahu ler..

Tapi jika ikut sentimen pada tahun 1999- 2000, semua aset tu Mahathir yg punya!! Robert Kuok, Ananda, Hong piow cuma proksi je..

Dan ramai orang2 Melayu dari kalangan ulamak, professional, bijak pandai, orang kampong, OKU pun leh percaya dan ramai2 menganuti PAS atau PKR!! tak caya tanya dorang, malah ada diantaranya masih percaya banyak syarikat2 yg disenaraikan adalah milik Mader dan kroninya ..nama2 direktor dalam syarikat hanya lah kroni belaka!!

Tapi bila Mader letak jawatan..semua harta2 dan syer2 tersebut milik Pak Lah le pulak!!

Sekarang..ni of course ler..milik Najib dan Rosmah!!

Ni lah tahap pemikiran dari kalangan ulamak, professional, akademik, orang2 awam, OKU yang berbangsa Melayu yg menyokong PAS dan PKR!!

Orang2 Cina DAP..siang malam berkata melayu rasis dan menindas, sebabnya satu je, pasal Melayu je leh jadi Agong, dan Sultan..dan melayu je leh jadi PM..mana ada adil ma!!

Orang2 India ..mmm baru keluar estet ma..baru sedor yg Melayu tindas mereka bukan tokeh2 ladang estet mereka.

-aa

0 comments

Thursday, February 16, 2012

JAWAPAN KEPADA ZM-JACOB... SALAH UMNO!!!

Thursday, February 16, 2012

setiap kali pulang dari luar negara aku sering brkata shukur kpd Allah aku di takdirkan sbg rakyat Msia.tetapi jika tdk di jaga msia juga kan hancur.rasuah brleluasa,salah guna kuasa mjdi prkara biasa,tanah negara di teroka scara berleluasa,bila tndkan nak di ambil rupanya ada tangan politik di blkang mereka. maka pjbat tanah tdk blh berbuat apa-apa.Hari ini kita sering bertanya kenapa cina menjadi kaya org melayu di takuk lama.Di pjbt tanah dan daerah seluruh negara tiada muka cina atau india yg bekerja di sana semua org melayu yg ada, tetapi knp bangsa lain blh dapat tanah ratusan ekar ..ini semua angkara siapa......?ini bukan kes terprncil aku sayang agama ,bangsa dan tanah air blh TFK tolong jawab -keh org Jerantut
_______________________________________

Benar!! ...sebarang kebaikan jika tiada dijaga, ianya akan musnah!..ni disebabkan dunia adalah sementara.
Oleh itu..tiada kebaikan yg akan kekal ngan sendirinya. Nak kekalkan kebaikan kenalah usaha jaga kebaikan tersebut.

Kemakmuran Islam sendiri pun punah dan tidak kekal..apa yg telah diusahakan oleh Nabi saw, khalifah Arrasyidiin dan sterusnya musnah berkecai setelah lebih 1000 tahun menguasai dunia, dari segi politik, ekonomi, dan mempunyai tamaddun yg terbaik didunia...

Kemungkaran yg berleluasa..ini yg meruntuhkan empayar Islam satu masa dulu..

tetapi jika ada yg menyebarkan fahaman bahwa anuti PAS maka kemungkaran akan hilang, ngan anuti PAS maka semua masalah akan selesai..ngan anuti PAS maka dia lebih Islamik dan lebih baik dari orang Islam lain yg tidak anuti PAS..maka ni sebenar2nya adalah ajaran yg sesat yg jelas lagi terang!!
Ni adalah kemungkaran yg lebih dahsyat dari kemungkaran2 yg lain..zina, mencuri, merogol, rasuah!!
_______________________________
Cina kaya, melayu ditakuk lama..

Cina kaya..benarlah!!
Melayu ditakuk lama..ni tidak benar!! sebenar2nya tidak benar..
Tak caya ..cuba buat penilaian nilai harta yg dimiliki dan taraf hidup Mursyidul Am PAS masa tahun 1957 ngan tahun 2011..
Atau..nilai harta dan taraf hidup sendiri je ler..masa 1988 berbanding ngan 2011
Atau pun..tanya org2 cina, apakah Melayu ditakuk lama? jika masih ditakuk lama kenapa desak dibubarkan DEB?
______________________
Pemikiran Melayu mungkin ditakuk lama..yakni orang2 Melayu masih kata Melayu pemalas, melayu ada PHD, melayu tak boleh dan tak pandai berniaga, dan peleceh apa saja yg diperjuangkan oleh pempin Melayu..dan melayu2 kat kedai kopi berkata dia lebih pandai dan bijak dari Mader, so apa Mader nak tipu dorang walaupun pada hakikatnya yg duduk kat kedai kopi kutuk Mader tu dan ini ramai gak beratur ambik BR1M dan masih rasa cerdik kerana kerajaan tak leh nipu mereka.
Melayu2 yg kini dah ramai jadi jurutera, professor, doktor dan doktor pakar, dah jadi loyar, dah jadi akauntan, dah jadi CEO, dah ada gaji puluh2 ribu sebulan..ngan selambanya mereka berkata DEB telah gagal, semua kekayaan dah dibolot oleh UMNO..
Kalau tak pernah amik 1 sen biasiswa dan sekolah pun kat luar negara atau swasta..dan tak ambil apa2 peruntukan keistimewaan dari apa jenis bentuk bantuan kerajaan BN..dan mak pak duduk luar negara, dan tak pernah makan gaji ngan kerajaan BN dan tak pernah ambik mana2 projek kerajaan BN..ok ler!!
Tapi kalau dari golongan mak pak tak mampu nak hantar belajar sampai abis SPM ngan hasil titik peluh sendiri-tak tahu ler nak kata apa!!

Apa2 dikabor dibelakangi oleh orang2 politik..didalangi oleh orang2 politik..pehhhh..puiiiihhhh
Sapa yg buat kertas kerja, sapa yg buat rekomen, sapa yg buat penilaian? tangan2 pegawai2 eksekutif dan pengurus, atau orang2 politik? Tak sapa berani malah orang2 politik sekali pun berani luluskan projek jika semua laporan, dan penilaian adalah negatif...tiada orang2 politik berani ubah suai mana2 laporan yg telah dbuat oleh pegawai2 eksekutif ni..
pegawai2 pejabat tanah, pegawai2 kerajaan kabor mereka tak leh buat apa2..tuuuiiihhh.
Takbir je kuat!! .............

Tapi yg sioknya pegawai2 ni gebang ler..mereka terpaksa, kalau tidak nanti kena pecat, nanti kena transfer, nanti tak naik pangkat, tak naik gaji, tak dapat bonus..macam2 ler..tuuuuiiihhh!!
Takbir Allahu akbar..tapi berbohong!!..tuuuiihhhh...sanggup berbohong atas nama Islam!!! tuuuiihhh
Comfirm ler bila siasat, pegawai atau pengurus ler yg bersalah..tak yah ler jerit, ni salah orang2 politik!! Tangan sapa yg mencincang, bahu tu ler yg pikul!!!

Cam pelajar2 universiti..tak cemerlang dalam pelajaran, cukup2 makan..salahkan kerajaan, salahkan AUKU, salahkan apa saja..kononnya semua tu menyebabkan kecerdasan dan kecemerlangan mereka terhalang terbantut!!! tuuuuiiiihhhhhh
Tak leh nak berpolitik menyebabkan mereka tidak cemerlang dalam pembelajaran..tuuuiiiihhhh
Cuba citer camner pembelajaran yg dilakukan...

Ada parti yg ngajar penganut2nya ..bahwa semua malang mereka, kesusahan mereka adalah disebabkan UMNO!!!

IBlis..enggan sujud kemudian dilaknat, dia sampai hari ini kata ni adalah salah Adam as.
Ada parti pempinan ulamak dan Mursyidul Am,ngajar ummat Islam agar jadi iblis..orang Melayu takuk lama, salah sapa?? salah UMNO!!
Anak2 Melayu tak cemerlang dalam pelajaran ..salah sapa??? salah UMNO
Tanah2 diteroka sesuka hati??? salah sapa, salah UMNO!!!
Rasuah berleluasa....salagh sapa ..salah UMNO..!!

Tul ler!!! aku hidup dah 47 tahun..memang benar pemikiran orang2 Melayu masih ditakuk lama!!
Salah sapa gak..spt biasa, salah UMNO!!!

Pehhh..patut ler penganut2 parti ni gitu yakin masuk syurga, pasal tak de apa2 kesalahan mereka pun..

Jika sayangkan agama, bangsa dan negara..tentu ler jelas apa nak dibuat..kalau masih teraba2, pada pandangan aku, sayang tersebut lum cukup kuat!! sayang setakat ambik bau je..sayang gak.

Sekadar pandangan...mungkin aku salah, jgn marah na!!
-aa0 comments

APA KOMEN DAP! ROBERT KUOK KEKAL ORANG TERKAYA DI MALAYSIA? KRONI UMNO JUGA KE?


Kalau mengikut kata-kata DAP dan rakan-rakan sekutu mereka, terutama sekali PAS dan PKR, orang Cina di Malaysia merupakan kelompok minoriti yang paling teraniaya. Mereka bukan sahaja teraniaya dari segi hak, bahkan mereka juga teraniaya dari segi pendidikan, sosial, kebudayaan, ekonomi dan sebagainya.

Cuma yang tidak pernah diperkatakan ialah, bagaimana pembahagian kekayaan di negara ini tidak pernah adil. Sebarang usaha yang dilakukan oleh Kerajaan untuk menyeimbangkan pembahagian kek ekonomi, pastinya bukan sahaja mendapat tentangan paling keras, tetapi juga ditohmah dan difitnah.

Tohmahan dan fitnah paling berkesan ialah, mana-mana Melayu-Bumiputera yang kaya-raya, semuanya adalah KRONI UMNO.Ianya hanya terpakai untuk Melayu-Bumiputera sahaja. Kalau bukan Melayu-Bumiputera, itu adalah disebabkan usaha mereka sendiri, sekalipun secara dasarnya, mereka sebenarnya kaya setelah sekian lama menghirup darah rakyat negara ini.

Robert Kuok mengekalkan kedudukannya sebagai orang Malaysia paling kaya, dengan aset bernilai RM45.7 bilion, walaupun kekayaannya susut 8.0 peratus, diikuti T Ananda Krishnan dan Tan Sri Teh Hong Piow dari Public Bank.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN 69ERS.COM

0 comments

SI BUTA PERUT SAHAJA YANG AKAN KATA KHALID IBRAHIM BIJAK MENIPU!!!


Media semalam melaporkan tanah dibawah anak syarikat kerajaan negeri, Kumpulan Hartanah Selangor Berhad (KHSB) seluas 234 hektar dan bernilai RM250 juta akan ditarikbalik oleh kerajaan negeri Selangor.Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim berkata sebarang tanah yang tidak diguna mengikut status penggunaan yang ditetapkan akan ditarikbalik, tidak kira ianya kepunyaan syarikat kerajan negeri, swasta atau individu.

Tanah tersebut didaftarkan di bawah anak syarikat KHSB, Shah Alam Properties Berhad (SAP).KHSB merupakan syarikat hartanah yang ditubuhkan pada tahun 2001 dan disenaraikan di Bursa Malaysia. Ia merupakan syarikat pegangan pelaburan hartanah untuk Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB).

KHSB dulu dipanggil sebagi Kumpulan Perangsang Berhad.

Sekali pandang, tindakan ini melihatkan Khalid seolah-olah pemimpinyang tegas dan ketat melaksanakan peraturan. Pilihanraya sudah dekatlah, maklum.

Namun begitu, tindakan yang dilakukan dengan menunjuk-nunjuk kepada media hanya menimbulkan kecurigaan saja. Mengapa setelah lebih tiga tahun mentadbir negeri baru sekarang tindakan diambil?

Penulis difahami di tanah tersebut ada kegiatan kuari haram tetapi tidak tahu berapa lama ianya sudah berleluasa.Sebagaimana yang diketahui pula SAP adalah pemaju perumahan di kawasan Selayang yang mana topo mukabumi agak berbukit. Tidak ketahui samada tanah yang belum dimajukan selama 20 tahun ini tidak lagi sesuai untuk dimajukan dengan peraturan pembangunan dibukit dan tanah curam agak ketat dan susah diperolehi.

Adakah ada permasaalahan yang lain yang menyebabkan kekangan kepada pembangunan disitu? Jika ada masaalah, orang awam tidak lihat sebagai masaalah untuk kerajaan negeri menyelesaikan masaalah yang sering dihadapi oleh pihak swasta dan selalunya kerajaan negeri sedia bertolak ansur demi pembangunan. Inikan pula untuk anak syarikat sendiri..... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

ANWAR BERPUTAR BELIT LAGI GARA-GARA ZIONIS ISRAEL!!!


Tiba-tiba pula sekarang ini ada sambungan ayat yang mengatakan Anwar hanya menyokong Israel dan mempertahankan Zionis Israel sekiranya negara haram itu mengikut syarat dan aspirasi rakyat Palestin.

Dan macam biasa, Anwar Ibrahim tanpa berfikir panjang terus menuduh UMNO yang menutup cerita sebenar.

Patutnya Anwar ceritakan bagaimana kelam-kabutnya dia ke Doha bertemu dengan pimpinan HAMAS termasuklah Khalid Misy'al. Malah Perdana Menteri Palestin, Ismail Hanniyeh juga tidak berpuas hati dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Anwar dan disiarkan oleh Wall Street Journal. Perasaan tidak puas hati itu disuarakan kepada Nasaruddin Mat Isa yang bertemu dengannya baru-baru ini. (RUJUK DI SINI)

Apakah semua nama-nama itu, telah ditohmah oleh UMNO? Adakah mereka semua hanya membaca Utusan Malaysia dan tidak faham Bahasa Inggeis ynag menjadi bahasa pengantar Wall Street Journal?

Anwar sendiri perlu menjawab, berapa banyak duit rakyat Selangor yang telah digunakannya untuk dia terbang ke Dubai dan Turki untuk dia begambar tetapi kemudian dia sensiri yang mengeluarkan kenyatan untuk tokoh-tokoh yang ditemuinya. Menapa tokoh-tokoh itu tidak menjawab sendiri atau memberikan penjelasan berhubung pertemuan dengan Anwar Ibrahim.

Kenapa Anwar yang menjadi jurucakap?

Dan kenapa Anwar masih menyalahkan Umno dan media tempatan kalau yang marahkan dia adalah tokoh pejuang Palestin dan umat Palestin luar negara?

Siapa sebenanrnya yang Anwar nak berbohong?

0 comments

NAK MAMPUSLAH KALAU MURSYIDUL AM BERANI GELENG KEPADA ANUGERAH TUHAN!!!

nik az
Akur saja ler..
Angguk saja ler..
Setuju je ler..
Sokong je ler..

Wahai Mursyidul Am, wahai dewan ulamak PAS, wahai pemuda PAS, wahai sekelian ahli2 PAS!!

Anugerah Tuhan Tuan Hj Anwar telah mengeluarkan kenyataan di WSJ yg mana tiada antara kamu yg faham!

Tuan Hj Anwar Ibrahim..Anugerah Tuhan, mana ler rakyat2 biasa yg berfikiran cetek, sempit dada, dan tidak jauh pandangan boleh faham..

Kata2 Tuan Hj Anwar, Anugerah Tuhan, penuh ngan hikmah yg trsurat, trsirat lagi terbelit dan berbelit2..mana ler kamu semua nak faham.

Sedangkan Khalifah GUan Eng tu pun sukar difahami..apa lagi Kata2 Anugerah Tuhan!!

Angguk2 je ler..Sokong je ler..Setuju je ler..

Orang2 UMNO jeles je tu..pasal dorang pun tak faham segala hikmah, segala tersurat lagi tersirat kata2 Hj Anwar, kalau mereka faham tentulah Hj Anwar tak dipecat dari UMNO!!

HJ Anwar pemimpin tertinggi bagi parti yg dipimpin oleh ulamak...eh eh eh.

-aa

0 comments

MAK NYAH KENA BALUN!!! PADAN MUKA!!!!


KUANTAN - “Saya hanya mampu menjerit apabila hayunan rantai besi yang berikat mangga itu terkena tepat di kepala,” kata juru mekap yang menjadi mangsa serangan enam lelaki di depan Wisma Delima, Jalan Haji Abdul Aziz, semalam.

Menceritakan kejadian itu, mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Rozita berkata, dia bersama rakannya, Shasha sedang berjalan di kawasan berkenaan kira-kira jam 3.30 pagi, sebelum didatangi enam lelaki menaiki motosikal.

“Tanpa sebarang amaran, tiga daripada mereka terus memukul saya menggunakan besi, topi keledar dan rantai besi berikat mangga, manakala yang lain berada di atas motosikal,” katanya.

Rozita berkata, begnya disentap hingga putus sebelum pukulan bertubi-tubi hinggap di bahagian belakangnya.

Katanya, dia tidak mampu melawan dan ketika itu, rakannya Shasha datang membantu, tetapi turut menjadi sasaran tiga lelaki yang memakai baju dan jaket serba hitam.

Rozita, yang ketika itu berlumuran darah, lari menyelamatkan diri, tetapi apabila menyedari rakannya juga dipukul, dia kembali ke arah rakannya sebelum rebah di situ.

“Selepas lebih lima minit, enam lelaki itu menghilangkan diri dengan motosikal. Ketika itu saya hanya separa sedar di pangkuan Shasha,” katanya.

Sementara itu, Shasha yang masih lagi trauma dengan serangan itu, tidak menyangka kumpulan lelaki itu tergamak memukul mereka dengan besi dan topi keledar.

Katanya, dalam keadaan kelam kabut dan darah yang mengalir di kepala, ada individu yang kebetulan lalu di jalan itu dan menghantar mereka ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA).

“Ketika itu saya memang tidak berdaya sementelah melihat rakan yang hampir pengsan di pangkuan. Nasib baik ada orang lalu di kawasan itu dan membawa kami ke hospital,” katanya.

Akibat serangan itu, Rozita menerima enam jahitan di kepala, luka di dahi, lebam di bahagian bahu, belakang dan lengan, manakala Shasha pula luka di bahagian kepala dan lengan.

Rakan mereka yang hanya mahu dikenali sebagai Mohd Bakri, 50-an berkata, kumpulan mak nyah itu menggelar lelaki yang menyerang mereka Geng Anti Maknyah kerana sebelum ini kira-kira 12 kali kejadian sama berlaku membabitkan 10 mangsa.

Katanya, kumpulan lelaki itu akan bertindak di antara jam 1 pagi hingga 5 pagi, tetapi tidak mengambil barang penting atau beg duit dan hanya menyerang serta memukul mangsa.

“Kes ini sebenarnya sudah berlaku enam bulan lalu, tetapi kini lebih kerap terutama di Jalan Bukit Ubi, Jalan Wong Ah Jang dan Lorong Pasar.

“Mereka selalu diserang dan menggunakan senjata sama. Mereka tidak mengambil wang, tetapi akan mencederakan mangsa,” katanya.

Sementara itu, Pegawai Khas Ahli Parlimen, Sim Chon Siang berharap, kum­pulan mak nyah itu mendapat pembelaan sewajarnya kerana menjadi mangsa kejam lelaki tidak berperikemanusiaan itu.

“Walau siapa pun mereka, kita berharap mak nyah ini dapat hidup selesa tanpa gang­guan lelaki yang bersikap ganas seperti ini,” katanya ketika melawat Rozita dan Shasha di sini.

Dalam pada itu Ketua Bahagian Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan, Deputi

Superintendan Kamaruz­zaman Jaafar ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berkaitan kes itu dan akan disiasat di bawah Seksyen 148 Kanun Keseksaan.


Ulasan TFK:

Tahu pulak golongan PONDAN SIAL ini minta tolong mengikut undang-undang. Yang mereka merayau di lorong belakang jam 3.30 pagi tu buat apa? Nak main guli atau berqiamullail?

Padan muka... TAHNIAH kepada golongan pembanteras Mak Nyah yang dinamakan sebagai Geng Anti Mak Nyah... kalau undang-undang Allah Taala tidak cukup menakutkan mereka, mungkin rantai besi, topi keledar dan batang kayu akan membuatkan mereka sedikit gusar untuk menjual lubang punggung secara bebas!!!

2 comments

HUSAM TAKUT SKANDAL DENGAN CHINA DOLL TERBARAI, AKHIRNYA MAIN SAMAN-SAMAN!!!


Maka memang betullah seperti yang dikatakan oleh kebanyakan orang, Husam Musa memang berperangai sebijik macam Anwar Ibrahim. Setiap langkahnya adalah langkah Anwar Ibrahim. Cuma tidak pula dapat dipastikan sama ada Husam Musa juga jenis TORON JUBUR JANTAN seperti yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim.

Terbaru, Husam Musa menyaman seorang lagi blogger pro-UMNO yang lebih dikenali sebagai PAPAGOMO dengan kadar RM10 juta.

Menariknya, selain PAPAGOMO, portal rasmi PAS, HarakahDaily juga telah menamakan seseorang, lengkap dengan alamat rumah dan sebagainya sebagai usaha melakukan tekanan dan ugutan. Tindakan yang sebenarnya hanya akan menyusahkan Harakah, PAS serta Husam Musa sendiri!!!

Bukan kerja mudah untuk membuktikan seseorang itu adalah blogger itu ini kecuali sekiranya blogger itu jenis ego yang akan mengaku, dialah blogger yang dimaksudkan!

Semuanya kerana gambar yang telah disiarkan oleh KICKDEFELLA. Husam Musa tidak berani sentuh Kickdefella tetapi Husam Musa akan sentuh dan ugut sesiapa sahaja yang guna gambar itu.

Mungkinkah ada gambar lain yang sangat dibimbangi oleh Husam Musa dan dia tidak mahu gambar-gambar berkenaan tersebar dalam tempoh terdekat ini?

Husam Musa boleh menyaman sesiapa sahaja tetapi dia tidak boleh menyaman kebenaran!!!

Yang sahnya, China Doll yang ada di sebelahnya dalam gambar itu, memang China Doll dan bukannya photoshop edited!!!

0 comments

ANWAR TERPAKSA JEK NIK AZIZ SEBAB SOKONGANNYA KEPADA ZIONIS!!!


Sayu sungguh bila Anwar kata, hanya Nik Aziz yang faham dia. Nik Aziz sahaja yang pandai bagi nasihat kepadanya. Nasihat Nik Aziz tidak keras dan bersopan. Lainlah UMNO...

Kata Anwar Ibrahim, UMNO sentiasa menfitnahnya. UMNO buang sekerat kata-katanya dan hanya memilih ungkapan yang menunjukkan dia sanggup mati untuk mempertahankan keselamatan dan kewujudan Israel.

Kesian Anwar Ibrahim...

Hilang segala pandikuttinya... hilang segala heronya....

Semuanya kerana Zionis!

Nak kata UMNO yang buat konspirasi semuanya terutama dengan WSJ, lagilah mustahil. Yang bercakap adalah Anwar. Lainlah kalau yang bercakap tu, klon Anwar macam klon Anwar bedal China Doll dalam video seks itu. Anwar pun kalau disua mikrofon wartawan barat, KOTE BENGKOK dia punya perincian pun, dia akan sanggup terangkan secara habis-habisan.

Apa lagi yang dia nak pusing? Dah tak boleh pusing... jadi, satu-satunya cara adalah dengan menyandarkan kepada Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Hari itu, Nik Aziz kata kalau WSJ tak betul, saman sajalah... sebab Anwar memang kaki saman. Tapi berani ke Anwar saman? Kalau Utusan Malaysia tu, mungkin Anwar berani ler... kalau media barat, Anwar takkan berani usik. Silap-silap, Anwar sendiri yang akan pergi melutut meminta ampun dan maaf.

Tetapi yang menariknya, Anwar macam biasa, akan mula mengaitkan orang lain dalam kes dia. Dia kaitkan Tun Mahathir dengan Perdana Menteri Israel, sekaligus menunjukkan dia memang jenis manusia tidak sedar diri dan tidak tahu diuntung.

Lawaknya si Anwar Ibrahim... dia ingat dia Perdana Menteri dan Presiden Malaysia!!!

Satu-satunya cara, jek sajalah Nik Aziz... sebab Nik Aziz suka kena jek, ampu dan bodek... silap-silap nanti, Nik Aziz pun akan menyertai Anwar Ibrahim sekali menyokong kewujudan dan mempertahankan Israel!!!

0 comments

PATUT SAMAD SAID YANG KENA JAWAB!!!

Perhimpunan kumpulan ibu bapa sokong dasar PPSMI
15/02/2012 6:49pm

PETALING JAYA 15 Feb. - Satu kumpulan penyokong PPSMI (Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris) akan menganjurkan satu perhimpunan di Dataran PJ di sini pada 10 Mac ini bagi menunjukkan pendirian serius mereka mahukan kerajaan mengembalikan dasar itu.

Penyelaras kumpulan Ibu bapa Prihatin Selangor (CPS), Shamsudin Hamid berkata, antara 5,000 dan 10,000 ibu bapa akan menghadiri perhimpunan “Parents for PPSMI" (P4P) pukul 10 pagi, dan ia akan diadakan serentak di Pulau Pinang, Ipoh dan Sabah.

"Tujuan perhimpunan ini adalah bagi menyatakan sokongan kami kepada PPSMI. Kami mahu kerajaan mengembalikan dasar itu.

"Ini tidak bermaksud kita tidak hormat pada bahasa kebangsaan. Tapi, sila lihat dalam gambaran yang lebih luas, iaitu masa depan anak-anak kita,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

PPSMI dimansuhkan bermula tahun ini dan digantikan dengan dasar Memartabatkan Bahasa Malaysia dan Memperkukuhkan Bahasa Inggeris (MBMMBI). — BERNAMA


Elok Samad Said and the gang, dipanggil dan menjawab dan memberi ceramahnya pada perhimpunan ini..

Puak2 ni satu hal..masa riuh menentang sistem ni, senyap sepi!! Mana pi semua, awat tak buat perhimpunan gak..awat tak buat apa2!! saja nak tengok camner UMNO kena titik ka, saja nak peleceh UMNO ka, saja nak gelak ka????

Bila Kerajaan tunduk pada tuntutan ketika itu..dah nak buat perhimpunan pulak!!

Pehhh..................Piiiraaaahhhh, baik buat tuntutan minta semua dibuat dalam bahasa Mandarin!! tentu perhimpunan akan jadi lebih besar!!!! kalau boleh suruh simpan je BAHSA MELAYU dalam muzium je!!
UMNO, ok je ler...maklum ler kehendak rakyat!!!

Inilah akibatnya..polisi2 dan dasar dibuat dijalanan..bila wakil2 di Parlimen sibuk terjerit2 dan tak mahu berbahas!! Abih2 jalan keluar dari parlimen, protes konon...
Udah tu beritahu rakyat bahawa mereka tak dapat kebebasan utk brsuara..dijalanan bukan main kuat brceramah dan ajak berdebat..dalam parlimen tak nak berdebat!!!

Mangsanya..ialah bebudak!! Kanak2..anak2...
_____________________________________________________________
Puak2 yg riuh mertabatkan bahasa Melayu, leh sokong pempin yg tak reti cakap Melayu..piiiraaahhh!

Puak2 yg riuh nak mertabatkan bahasa Melayu, kemudian leh kata apa ada pada melayu..assobiyah tu!!!

Tiada langsung keikhlasan...bukan pasal Melayu, bukan pasal bangsa Melayu, bukan pasal bahasa Melayu, bukan pasal bahasa Inggeris..tapi saja nak mencari political mileage, lebih2 lagi jika ianya berpeluang nak menitik UMNO!!!

Begitu juga pasal agama, murtad, maksiat dsb..riuh jika ianya leh tingkatkan political mileage dan dapat menitik UMNO!!!

tidak ada kerana Allah swt dan RasulNya..tapi hanya kerana dendam kesumat dan hasad dengki ngan UMNO!!

Dulu PUTRAJAYA semasa pembinaannya, dikatakan projek membazir, projek air mata rakyat..kini jadi pojaan dan rebutan dan termimpi2 setiap hari..agama digadai, maruah digadai, bangsa digadai, negara digadai..

Benar kata Arwah Fadhil Noor..jika BA (BARISAN ALTERNATIF-PKR, DAP, PAS) menang, kita akan lelong PUTRAJAYA.
Rupa2nya...bukan lelong PUTRAJAYA, tapi lelong maruah bangsa dan agama!! diatas pempinan ulamak pulak tu!!!
La ni dah jadi PAKATAN..PAKAT2 bungkus Melayu, PAKAT2 bungkus Islam..jgn risau ianya dibawah petunjuk Mursyidul Am, dan naungan Anugerah Tuhan
-aa

0 comments

Wednesday, February 15, 2012

TUBUHKAN SURUHANJAYA SIASATAN TENTANG GAMBAR LUCAH ELIZABETH WONG!!!

Wednesday, February 15, 2012

Sehingga ke hari ini, tiada sebarang suara yang kedengaran daripada Elizabeth Wong berhubung penyiaran gambar-gambar barunya yang bukan sahaja memaparkan kelucahan melampau, tetapi juga memaparkan satu lagi budaya politik kotor dalam PKR yang mungkin kurang diperhatikan atau dipedulikan oleh ahli-ahli PKR atau penyokong Pakatan Rakyat sendiri.

Siapa sebenarnya yang merakamkan gambar Elizabeth Wong?

Jawapannya adalah Helmi Malik.

Mengapa Helmi Malik merakamkan gambar lucah Elizabeth Wong, padahal dia adalah ahli PKR dan kekasih Elizabeth Wong?

Jawapanya ialah, Helmi Malik sebenarnya telah diarahkan seseorang untuk berbuat begitu.

Begitu juga dengan kamera gedabak yang ditemui dalam bilik Menteri Besar Selangot. Mengapa sehingga kini keputusan siasatan tentang kamera pengintip gedabak itu tida, diumumkan?

Justeru, satu suruhanjaya siasatan perlu dibentuk untuk menangani masalah ini. Elizabeth Wong jelas menjadi mangsa kepada permainan politik dalaman PKR. Menjadikan kemaluannya sebagai umpan dan modal politik, merupakan kaedah terpantas untuk menyingkirkan Elizabeth Wong sekaligus menghapuskan halangan kepada orang tertentu dalam PKR yang sedang mengatur orang-orangnya!!!!

0 comments

PAS MAKIN HURU HARA DIBUAT DEK MURSYIDUL AM!!!


Semada terlalu percaya kepada Anwar Ibrahim atau ada agenda politiknya yg tersendiri, Nik Aziz sentiasa pertahankan "kesucian" Anwar Ibrahim.
Walaupun Hj Anwar sering dituduh berbagai2 satu demi satu..dan semua tuduhan2 tersebut berturut2 dan perkara yg sama, Tuan Guru Mursyidul Am menafikan sekeras2nya dan anggap semuanya ada angkara fitnah dan usaha menganiaya Hj Anwar. Keteguhan dan kesungguhan Tuan Guru Mursyidul Am menyebabkan sekelian ahli2 PAS dan para ulamak dalam PAS "terpaksa" berdiri teguh dibelakang Tuan Guru Mursyidul Am walau besar mana kesalahan dan dosa Hj Anwar Ibrahim..walaupun hati2 mereka mengakui ada kebenaran segala pertuduhan keatas Hj Anwar.

Mereka terpaksa menggigit gigi2 geraham mereka, mereka menelan bulat2 segala dosa maksiat Hj Anwar dan konco2nya, menelan segala kehinaan yg satu demi satu dilemparkan oleh DAP keatas mereka, membiarkan kepala2 mereka diketuk2 dan dipijak2 oleh Majlis Peguam dan Datuk Ambiga (negara masih mengiktiraf seseorang yg terang2 menentang titah yg dipertuan Agong dan meludah undang2- 2 rukun negara diludah dan dipijak oleh Datuk Ambiga), mereka merelakan sedara2 seIslam mereka diusahakan untuk dimurtadkan secara beramai2 dan menyingkir seseorang yg cuba pertahankan keislaman mereka.

Mereka kerahkan juak2 mereka bertempur ngan pihak polis dan sanggup "syahid" demi perjuangkan agenda perjuangan Datuk Ambiga dan Hj Anwar..mereka pejam mata atas usaha kemurtadanan yg diusahakan, pejamkan mata atas keinginan mereka "menghalalkan" perkara yg Allah swt haramkan.

Tuan Guru Mursyidul Am, demi Hj Anwar dan Datuk Ambiga..telah bimbing ahli2 PAS menentang Allah swt dan undang2 Allah swt...sebab tu Hudud di"diam"kan..dan semua tu dilakukan atas nama "SAHSIAH ISLAM"!!!!!

Tiada siapa mahu sedarkan Tuan Guru Mursyidul Am, malah terus menerus membiarkan buat kenyataan demi kenyataan..dan kabor pada orng tua tersebut bhawa penyataan dan penuduhan adalah taktik kotor politik UMNO.

Sehingga Allah swt "membuka" sendiri ngan penyataan Hj Anwar..nak kata dan nak tuduh WSJ sebagai alat UMNO.

Kerana terbakar hasad dan dendam kesumat menafikan Tuan Guru Mursyidul Am melihat yg mana lebih utama..sehingga bukan UMNO diperanginya tetapi Allah swt dan RasulNya. Sehingga Allah swt membuat Hj Anwar buat penyataan atas Israel..tetapi Tuan Guru Mursyidul Am masih berharap yg WSJ telah memutar belitkan kenyataan Hj Anwar...bagi Tuan Guru Mursiydul Am, Barat pula cuba menganiaya Hj Anwar!!

Begitu sekali....

Tuan Guru Mursyidul Am, telah bungkuskan dan hancurkan kepempinan Ulamak yg menjadi teras perjuangan PAS selama 50 tahun lebih..ranapkan perjuangan menegakkan negara Islam yg mana tiba2 ianya bukan lagi perintah Allah swt..perintah2 Allah swt Hudud dikapankan!!

Keadilan Islam dibelakangkan..keadilan sejagat pula diperjuangkan.
Akhlak2 mulia Islam digantikan ngan perjuangan kebebasan melakukan seks tanpa ikatan walaupun sesama jenis.

Orang2 kampung dikabornya bahwa PAS yg menguasai PAKATAN.
Orang2 kampung dikaborkan..bahwa semua ni hanya lakonan politik saja dan bersabor ler.
Orang2 kampong dikabor..bahwa bila PAKATAN dapat kuasai Pusat dan Putrajaya, HUDUD akan ditegakkan, Negara Islam akan ditegakkan..
Orang2 kampong telan bulat2...parti mereka yg dipimpin oleh ulamak dan dijaga oleh TUAN GURU MURSYIDUL AM takkan sekali2 bohongi mereka dan aniaya mereka!!

Wahai ahli2 PAS yg masih ada mata, yg masih ada telinga, yg masih ada akal, yg masih boleh berfikir dan mengenali mana yg haq dan mana yg batil..apa perlu kamu lakukan????

Sekarang bukan lagi perjuangan melawan UMNO, menawan PUTRAJAYA, tapi perjuangan maruah2 agama yg semakin menipis dalam PAS sendiri..PAS, tahap kebebasan dan hak asasi serta liberalism dah melebehi mana2 parti sekular dalam dunia. BANGUNLAH!! apakah tidak lagi ada mujahid dalam PAS???

0 comments

HABIS KAMPUNG MELAYU NAK DIJADIKAN TANAH PERKUBURAN BUKAN ISLAM DI SUNGAI KOB!!!

Untuk apa sebenarnya Memorial Park atau Perkuburan Swasta terbesar di Asia Tenggara di bina di Sungai Kob, Karangan, Kedah? Berapa keratkah manusia yang bukan beragama Islam dan bukan berbangsa Melayu yang tinggal serta bermukim di Sungai Kob sehingga perlu diwujudkan sebuah tanah perkuburan swasta terbesar di situ?

Siapa sebenarnya yang telah meluluskan tanah yang berstatus pertanian untuk dijadikan Tanah Berstatus Perkuburan di Sungai Kob?

Perniagaan Memorial Park mungkin amat menguntungkan tetapi dengan membinanya di tengah-tengah kawasan bermajoriti Melayu-Islam, ia sebenarnya telah menghina orang Melayu dan agama Islam di kawasan tersebut. Sungai Kob terletak di Mukim Karangan. Mukim Karangan adalah salah satu daripada mukim yang terdapat dalam DUN Kulim. DUN Kulim pula disandang oleh PKR menerusi.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

APA LA NAK JADI DENGAN TUAN HAJI ANWAR IBRAHIM NIH!!!

Sebagai seorang pejuang LIBERALISME dan PLURALISME, Anwar Ibrahim memang berjaya. Sangat-sangat berjaya sebenarnya. Belum ada sesiapa yang berani menyatakan atau mempamerkan sepertimana yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim yang khabarnya baru balik dari Makkah tetapi tiada sebarang bukti menunjukkan dia ke Makkah melainkan di sebuah kedai minum di Jeddah.

Pada ketika puak-puak Pakatan terutama sekali PAS sibuk bercerita tentang hukum-hakam yang boleh menyebabkan seseorang itu melakukan syirik atau tergelincir dari akidah, tidak ada satu pun mekanisme propaganda mereka yang berani memperkatakan tentang KEBERANIAN Anwar Ibrahim. Malah berita tentangnya disorok senyap.

Mengapa tindakan Anwar Ibrahim ini tidak dilihat salah? Adakah kerana Anwar Ibrahim seorang Ketua Umum PKR, maka dia tidak boleh disentuh atau ditegur? Anehnya, mengapa pula PAS begitu berani dan lancang menegur serta mengutuk Najib Abdul Razak yang sekadar hadir tetapi tidak melakukan sebarang upacara seperti mana yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim.

Adakah sebenarnya Anwar Ibrahim merupakan seorang pengikut AYAH PIN memandangkan dalam ajaran AYAH PIN, semuanya boleh dibuat dan semua agama adalah betul belaka?


0 comments

SHUHAIMI SHAFIE DAH MULA NAK ANGKAT BUNGKUS!!!


Orang yang paling takut di Selangor sekarang adalah Shuhaimi Shafie, ADUN Sri Muda yang terlibat dengan skandal pasir. Cubaannya untuk berlindung di belakang Anwar Ibrahim, bukan sahaja gagal, sebaliknya Anwar buat tidak kisah dan melarikan diri. Nak harapkan kepada Rafizi Ramli, lagilah tak boleh harap. Nak harapkan Zuraidah Kamaruddin, wanita lampir itu macam dah tak boleh nak fikir selain daripada cuba merampas Datuk Seri Dr. Saleh, suami Shahrizat Jalil.

Ada tidak pun, hanyalah Khalid Ibrahim. Tapi suara Khalid Ibrahim macam suara itik serati tertelan pacat. Elizabeth Wong dan permasalahannya lebih menarik perhatian Khalid berbanding masalah Shuhaimi Shafie. Khalid Ibrahim hanya mampu menyatakan bahawa Suruhanjaya Siasatan Diraja tidak perlu diadakan.

Namun cerita kematian Patrick Wong dan desakan yang semakin kuat agar penjelasan diberikan berhubung penyelewengan dan skandal pasir di Selangor, membuatkan para pemimpin PKR cuba mengalihkan perhatian rakyat Selangor dan Malaysia. Ketakutan Shuhaimi terhadap pendedahan skandal pasir dan pembunuhan Patrick Wong, boleh diperhatikan daripada tindak-tanduknya yang semakin kelam-kabut.

Keengganan Khalid Ibrahim menubuhkan suruhanjaya siasatan untuk menyelesaikan kes skandal pasir ini, amat menarik untuk ditelah. Pada ketika mereka sendiri akan mendesak agar suruhanjaya siasatan diadakan bagi sebarang kes yang melibatkan UMNO-BN, keadaan sebaliknya jikalau menyentuh Pakatan Rakyat.

Shuhaimi Shafie adalah Exco. Sebagai seorang Exco, dia tidak boleh berniaga. Dengan namanya berada dalam Double Dignity, itu sudah cukup untuk menunjukkan Shuhaimi Shafie adalah seorang penyeleweng, perompak dan pembunuh.

SPRM seharusnya kembali membuka fail baru tentang Shuhaimi Shafie!!!

0 comments

Tuesday, February 14, 2012

UNTUNG YB PAS... SELEPAS TARUK ANAK DARA ORANG, ISTERI PINANGKAN UNTUK DIJADIKAN MADU!!!

Tuesday, February 14, 2012

Pada bab pertama Tukang Screw ada menyatakan kisah seorang YB yang dipaksa mengahwini seorang wanita selepas ditangkap berdua-duaan di dalam sebuah kenderaan di sebuah pusat rekreasi di Kuala Krai. Tukang Screw ada menemui beberapa penduduk tempatan yang terlibat dalam insiden tersebut dan telah memberitahu bahawa insiden tersebut berlaku dalam sebuah kenderaan Pajero bernombor pendaftaran WF_ 9019.

Apa yang membuatkan penduduk terlibat berasa curiga kerana waktu tersebut telah menghampiri waktu Maghrib dan Pajero tersebut bergoyang tanpa sebab walaupun tiada gempa bumi berlaku. Kerana mengesyaki kemungkinan perkara tidak diingini berlaku maka penduduk berkenaan telah menuju ke kenderaan tersebut dan mendapati YB dan pasangannya berada dalam kenderaan tersebut.

Di sini Tukang Screw ingin nyatakan bahawa tidak berlaku sebarang perlakuan tidak diingini hanya mereka berdua-duaan tanpa kehadiran orang ketiga dan kalau ada orang ketiga ialah SYAITAN! Dalam keadaan tersebut walaupun apa alasan baik yang diberikan pasti akan menimbulkan fitnah.

Perkara tersebut diketahui oleh bapa saudara pasangan wanita YB tersebut yang bernama Ismail. Ismail telah berjumpa YB tersebut dan mendesak supaya mengahwini anak buahnya atau beliau akan mendedahkan perkara tersebut kepada umum.

Berita tentang kejadian ini akhirnya sampai juga ke pengetahuan isteri YB bernama Fatimah yang mengambil inisiatif berjumpa sendiri bapa wanita tersebut bagi urusan pernikahan suami kesayangannya yang telah membuat onar di belakangnya. Akhirnya pasangan khalwat ini bernikah dengan diwalikan oleh bapa wanita itu sendiri itupun diadakan di luar mukim. Selamat berbahagia YB, selain menjaga isteri kedua jangan lupa jaga kawasan.

Perkara baik sebegini perlu diumumkan dan Tukang Screw cadangkan supaya YB mengadakan kenduri bagi meraikan perkahwinan kedua ini supaya tidak timbul fitnah. Tukang Screw juga sentiasa menunggu kad jemputan daripada YB Arifabillah@Mohd Asri Ibrahim. Benda baik jangan nak dimalukan ye.

SUMBER: SCREWKUAT

1 comments

MANOHARA TUNJUK TETEK LAGI!!!Perempuan Indon yang pernah buat macam-macam cerita ngeri termasuklah dirogol sebelum berkahwin, diseksa selepas berkahwin, dikelar dan sebagainya sebelum berjaya melarikan diri ke negara asalnya, bikin gempak lagi.

Manohara Odelia Pinot kini muncul semula dengan gambar-gambar yang lebih menggentarkan hati sesiapa sahaja jantan normal. Dan kelibatnya mudah dilihat bersukaria di kelab-kelab malam serta pusat-pusat hiburan terkenal di Jakarta.

Haiwan jijik, walau diambil, digilap dan dipakaikan pakaian jade sekalipun, akhirnya perangai jijiknya tetap tidak dapat diubah!

Tengok sendirilah betapa murahnya bekas isteri Tengku Temenggung Kelantan yang nusyuz itu!!!

Inilah yang diperjuangkan oleh PKR dan DAP di Malaysia....

0 comments

Monday, February 13, 2012

SAYUP SUNGGUH SUARA PUPPET ANWAR!!!

Monday, February 13, 2012

Dewan Ulama mahu Hadi terus pimpin Pas

13/02/2012 6:27pm

KUALA LUMPUR 13 Feb. — Dewan Ulama Pas Pusat mahu Presiden Parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang terus memimpin parti itu dalam pilihan raya umum akan datang.

Ketuanya, Datuk Harun Taib berkata kepimpinan Abdul Hadi diperlukan bukan sahaja di peringkat parlimen bahkan di peringkat negeri Terengganu.

Keputusan itu dicapai secara sebulat suara oleh semua anggota jawatankuasa Dewan Ulama Pas Pusat pada mesyuaratnya baru-baru ini, katanya dalam satu kenyataan pada laman web rasmi Pas hari ini. — BERNAMA

____________________________________

Apabila puppet-puppet belaan Anwar dan LGE bersuara..dengar sayuuupppp...dan haluuuussss mulusss sekali..auwwww.

Tak yah LGE, atau Anwar..Ambiga jege cukup le!! Baik fikir cam mana nak pulih akidah puak2 PAS ni..sampai ada sokong Ambiga yg menjadi penaung dan pejuang kemurtadan dan aktiviti seks suka sama suka walaupun sejenis dan ok dari segi agama.

Allah swt dan RasulNya dulu ke..atau Ambiga yg dulu????

-aa


0 comments

MALAM INI, RAMAILAH PASANGAN KEKASIH YANG DICEKUP PENGUATKUASA!!!


Menteri Agama yang dikutuk oleh Mahfuz Omar, telah meminta semua jabatan agama Islam negeri menguatkuasakan tindakan undang-undang terhadap pasangan bukan mahram yang ditangkap pada malam ini dan esok. Sekaligus arahan tersebut bertentangan dengan minat PAS yang sekarang ini cuba mendapatkan undi serta pengaruh daripada golongan muda.

Pastinya kaum PKR yang akan bersuara bagi pihak PAS akan mengamuk sakan kerana tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa agama di seluruh negara. Tindakan jabatan agama Islam akan dilihat sebagai mencabuli privasi dan hak asasi manusia.

Pak lebai-pak lebai PAS bolehlah menggunakan dalil bagaimana Syaidina Umar Al Khattab r.a dimarahi oleh peminum arak yang ditangkapnya sambil diperingatkan tentang berdosanya seseorang kerana mencari-cari aib serta kesalahan orang lain.

Yang pastinya malam nanti dan esok, laporan tentang pasangan-pasangan Melayu yang nak sangat berkasih sayang di tempat umum dan di bilik hotel murah akan diarak di khalayak ramai.

Nanti kita tengok siapa yang paling kuat melenting, ya!!!

0 comments

PKR SELANGOR KECUT PERUT BILA SURUHANJAYA SKANDAL PASIR DIUSULKAN!!!


Tahu pulak kecut perut bila dicadangkan Suruhanjaya Siasatan Skandal Pasir ditubuhkan untuk menangani kemelut skandal pasir di Selangor yang sudah mula dikaitkan dengan pembunuhan Patrick Wong. Cepat-cepat Khalid Ibrahim kata, isu itu adalah isu lama dan tidak perlu lagi digembar-gemburkan kerana kononnya, sudah cukup untuk menjelaskan tentang skandal pasir itu.

Pelik juga PKR ini. Kalau bab orang lain, terutama sekali UMNO, yang terang bersuluh pun yang tuduhan-tuduhan mereka semuanya liar dan palsu, dipaksa juga agar mengaku dan paling tidak pun ditubuhkan Suruhanjaya Siasatan. Kena tang batang hidung sendiri, cepat-cepat pula membuat kesimpulan suruhanjaya tidak perlu diadakan.

Tengok sahajalah dalam isu NFC... habis dikorek segala benda, sampaikan seluar dalam dan baju dalam Shahrizat Jalil pun dijaja-jaja dalam kempen serta ceramah mereka. Tapi cerita pembunuhan Patrick Wong yang sepatutnya mendedahkan tentang skandal penyelewengan pasir di Selangor, haram tak sepatah pun disebutkan.

Teoh Beng Hock yang mati bunuh diri sebab nak lindung penyeleweng dan perompak dalam Pakatan Rakyat Selangor pun, dijadikan isu sampaikan kematiannya pun disuruhanjayakan. Bila keputusan dah keluar, tak mahu pula terima sebab tidak ada unsur-unsur pengkhianatan yang dilakukan oleh UMNO dan Barisan Nasional sebaliknya yang terdedah ialah pembohongan, kronisme, nepotisme dan korupsi melampau puak DAP Selangor.

Padahal kalau nak dikirakan, skandal pasir di Selangor yang menyebabkan kematian Patrick Wong jauh lebih besar kerana ia tidak sahaja melibatkan wang ringgit yang bukan pinjaman mudah seperti NFC, tetapi juga nyawa manusia dan salahguna kuasa yang sangat ketara oleh ADUN serta Menteri Besar Selangor.

Kenapa bab diri sendiri tak mahu pula didesak agar ditubuhkan Suruhanjaya Siasatan?

Kalaulah Kerajaan Negeri Selangor adalah Kerajaan UMNO, sudah tentu ada Suruhanjaya Siasatan kerana dalam hal-hal ini, UMNO lebih bersifat terbuka dan mahu bertanggungjawab berbanding Pakatan yang sentiasa menyorokkan keharamjadahan mereka!!!

Jingga 13 tak mahu bersuara ke? Atau pun beranggapan ini isu lama yang tidak memberikan keuntungan kepada Pakatan Rakyat?

0 comments

SANTAI: KAHWIN ANAK DARA CARA MUDAH DAN MURAH!!!

Nak berkahwin anak dara tapi susah nak cari anak dara?

Nak berkahwin tetapi muka anda buruk walaupun kocek anda cantik?

Kurang yakin anda akan dapat calon isteri yang berstatus LISA SURIHANI?

Jangan risau, jangan bimbang...

Sudah ada satu skim perkahwinan inter-racial yang sebenarnya amat murah dan mudah.

Gambar di atas adalah iklan gadis-gadis atau anak-anak dara Vietnam yang siap sedia untuk dikahwini dengan maharnya adalah USD6000 seorang. Anda akan mendapat jaminan sepanjang hayat, sekalipun anda tidak pasti berapa panjang hayat yang ada pada badan tubuh anda.

Anda akan diberikan jaminan bahawa semua calon yang anda pilih adalah ANAK DARA. Anda juga akan diberikan jaminan, calon anda akan sampai di hadapan anda dalam tempoh 90 hari dari tarikh 'pesanan'. Tiada sebarang bayaran tambahan dikenakan. Dan yang penting, dalam tempoh setahun sekiranya calon yang telah anda 'beli' itu melarikan diri, anda akan diberikan calon ganti secara PERCUMA.

Lumayan tak?

Tak nak mencuba?

0 comments

BARU KALI INI HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN ADA TELUR!!!


Kenyataan Hishamuddin Hussein Onn bahawa negara ini bukanlah tempat transit atau tempat berlindung bagi pesalah negara luar, kedengaran agak keras dan menyanggahi semua perangai atau sifat semulajadinya yang TERLEBIH MEMBERI AMARAN berbanding bertindak.

Penahanan kolumnis akhbar Arab Saudi yang telah menghina Rasulullah s.a.w dan diburu oleh negara asalnya, di KLIA dan kemudian dilaporkan telah dihantar pulang ke Arab Saudi, merupakan tindakan yang paling 'HEBAT' pernah dilakukan oleh Hishamuddin Hussein Onn sepanjang dia bergelar Menteri Amaran.

Mohammad Najeeb Al-Kashgari dalam TWITTERnya telah menghina Rasulullah s.a.w, sekaligus menimbulkan kemarahan rakyat negara itu. Pemerintah Arab Saudi telah mengeluarkan waran tangkap ke atasnya. Al-Kashgari cuba melarikan diri ke Malaysia tetapi kemudian ditahan di KLIA.

Di sebalik tekanan yang luar biasa daripada PKR serta kumpulan Hak Asasi Manusia antarabangsa, tindakan yang diambil oleh Hishamuddin Hussein Onn itu seolah-olah ingin membuktikan dia bukanlah pondan bersuara garau, sebaliknya benar-benar jantan. (BACA DI SINI)0 comments

MAHFUZ YANG TAK SEDAR-SEDAR DIRI, BODOHNYA DIA NIH!!!


Sudah tidak ada istilah yang paling sesuai untuk dilengkapkan pada batang tubuh dan nama Mahfuz Omar, melainkan sepanjang hayat sejarah Malaysia dan ketamadunan Malaysia, akan terkenallah individu itu sebagai MANUSIA TERBODOH yang pernah dilahirkan di negara ini.

KEDAHAN96ERS.COM mencatatkan tentang cercaan Mahfuz Omar terhadap Jamil Khir kerana 'terlupa' menasihati dan menahan Perdana Menteri daripada menghadiri upacara keagamaan penyembah Dewa Muruga di Batu Caves, dalam apa yang dikenali sebagai Thaipusam. (BACA DI SINI)

Namun pada masa yang sama, Mahfuz Omar terlupa tentang peranan Majlis Syura PAS yang konon-kononnya berkuasa penuh ke atas PAS namun gagal menasihati Mursyidul Am yang sudah beberapa kali merasmikan majlis keagamaan Buddha di serata Kelantan.

Tidakkah Majlis Syura PAS mampu menasihati Mursyidul Am atau kealiman Mursyidul Am mengatasi semua pendapat serta ilmu anggota-anggota Majlis Syura PAS Pusat sehingga dia boleh berijtihad dengan amalan yang bukan sahaja bertentangan dengan apa yang diungkapkan oleh Mahfuz tetapi juga bertentangan dengan kewujudan Majlis Syura PAS sendiri.

Menteri Agama tidaklah sehebat Majlis Syura kerana Menteri Agama hanyalah seorang individu sedangkan Majlis Syura yang mempunyai Dewan Ulama pula, mempunyai individu-individu yang diiktiraf faqih dalam PAS tentang disiplin-disiplin ilmu yang tersendiri.

Jadi, sebelum Mahfuz patuk orang lain, patutnya kalau dia berotak, dia akan patuk batang hidungnya sendiri. Kecualilah kalau dia sebenarnya memberi isyarat bahawa NIK AZIZ bukan sahaja sudah tua dan nyanyuk tetapi juga lemah akidah!!!

Tapi berani ke Mahfuz buat macam tu?

BACA KEDAHAN96ERS.COM untuk penjelasan selanjutnya.

1 comments

RAFIZI RAMLI DILONDEHKAN LAGI... KECIK JER PUNAI BUDAK NIH!!!


Berkata Rafizi Ramli, gajinya kecil sahaja. Rumah yang didiaminya pun rumah biasa-biasa. Pendek kata, dia pun marhein macam kebanyakan orang lain juga. Bila dah marhein macam orang lain, maka suara yang keluar dari mulutnya adalah suara marhein.

Tapi rupa-rupanya, puaka ini pembohong besar. Dengan gaji yang mencecah puluhan ribu ringgit setiap bulan dan tinggal pula di kawasan elit yang sewa bulanan bagi unit kondominium yang didiami mencecah lebih RM10k sebulan, Rafizi Ramli yang tidak mahu ada orang lain lebih darinya, berstatus lori sampah yang penuh, bukan sahaja sampah sarap, bahkan bangkai kohong.

Pendedahan yang dibuat oleh SEL13.COM, menunjukkan Rafizi Ramli yang beria-ia mendedahkan 'penyelewengan' NFC, sebenarnya bertujuan untuk melindungi PENYELEWENGAN yang dia sendiri lakukan.

Dengan hanya masuk ke pejabat apabila ada kontraktor yang menghantar kerja atau proposal, gaji RM15,000 yang diperolehi daripada pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor, sebenarnya tidak lebih daripada satu rompakan di alam nyata.

Orang yang bercakap tentang penyelewengan, rupa-rupanya MEMINTA GAJI RM30,000 sebulan. Orang yang bercakap tentang lembu yang dibela orang kampung dan kondo mewah, rupa-rupanya orang yang bergaji besar dan tinggal di kediaman berharga jutaan ringgit.

Jika tidak mendapat pendapatan seperti itu tidak mungkin Rafizi bekerja di sana sekarang. Apabila Anwar Ibrahim dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Selangor dengan gaji RM 1 , sampaikan ada ahli PKR yang menitis air mata mengenangkan Anwar sanggup berkorban sampai ke tahap itu demi untuk rakyat Selangor. Apa guna gaji penasihat RM 1 tetapi gaji ketua eksekutif puluhan ribu ringgit ? Itu belum lagi dikira gaji kakitangan-kakitangan yang lain, kos pentadbiran, kos pejabat, tuntutan elaun perjalanan penasihat ke luar negara, kos utiliti dan sebagainya lagi. Sepatutnya apabila gaji Anwar RM 1, maka gaji Rafizi hendaklah 50 sen kerana dia bekerja di bawah Anwar. (SEL13.COM)

0 comments

AYOOOOO... GAMBAR KEMALUAN ELIZABETH WONG TERSEBAR DI INTERNET!!!!


Penangkapan Helmi Malik oleh pihak berkuasa Indonesia, mendedahkan satu lagi keaiban kepada ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong. Helmi Malik merupakan kekasih Elizabeth Wong yang telah merakamkan gambar-gambar kemaluan serta aksi seksnya bersama-sama Exco Selangor itu.

Sumber menyatakan Helmi sebenarnya adalah 'planted' Azmin Ali yang ditugaskan untuk menjatuhkan Elizabeth Wong dan Khalid Ibrahim. Hubungan antara Azmin Ali dengan Helmi Malik didedahkan oleh kekasih Elizabeth Wong itu sendiri.

Dan yang paling menariknya, serentak dengan penangkapan lelaki itu, gambar-gambar KEMALUAN Elizabeth Wong mulai beredar di Internet dengan bebasnya. Saki-baki gambar-gambar yang sebelum ini dikatakan telah dirampas oleh polis, nampaknya telah 'berjaya diselamatkan' oleh satu pihak yang berkepentingan dan penangkapan tersebut menyebabkannya ia beredar untuk dilihat secara percuma oleh semua pelayar Internet yang menggilainya benda alah itu!!!

Punca gambar-gambar lucah berkenaan tidak diketahui.

Untuk anda yang mendakwa ianya adalah berdosa, anda boleh gunakan hukum 'besi itu tuli dan bisu' untuk 'menghalalkan' perbuatan anda - sekiranya anda cuba mencari escapisme. Atau barangkali anda boleh mencari-cari hukum melihat aurat wanita di balik pakaian yang nipis atau bayang-bayang di dalam air....

Blog ini tidak tergamak untuk MENGGANGGU PRIVASI SEKSUALITI Elizabeth Wong dengan penyiaran gambar-gambar kemaluannya. Kalau anda teringin hendak melihatnya sama ada ia sama bentuk atau berbeza dengan bentuk kemaluan yang lain, anda boleh pergi KE SINI.

0 comments

PEGUAM PKR BERTUDUNG LITUP ANTI NABI MUHAMMAD S.A.W!!!


Entah syaitan apa yang merasuk, peguam yang sangat diketahui sebagai penjilat PKR dan memperjuangkan hasrat ZIONIS iaitu HAK ASASI MANUSIA, sehinggakan perkara yang membabitkan penghinaan terhadap Nabi s.a.w pun dilihat dari sudut KEBEBASAN BERSUARA.

Mohammad Najeeb A.Kasghari, seorang kolumnis dan wartawan di akhbar Arab Saudi telah menimbulkan kemarahan rakyat negara itu. Malah perbuatannya tidak mungkin dapat dimaafkan oleh sesiapa sahaja yang mengaku beragama Islam.

Kolumnis Arab Saudi itu dalam TWITTERnya telah menyamakan dirinya dengan Nabi Muhammad s.a.w pada hari sambutan Maulidurrasul. Malah kolumnis yang mungkin beranggapan bahawa kebebasan bersuara bermakna boleh bercakap tentang apa-apa sahaja tanpa batasan, berani pula menyatakan bahawa sebahagaian dari sikap Nabi Muhammad s.a.w ada yang disukainya dan ada pula yang tidak disukainya.

Dalam bahasa yang lebih mudah, anak muda Arab Saudi yang beranggapan Amerika Syarikat adalah pusat ketamadunan dan kiblat dunia, telah menghina Nabi Muhammad s.a.w dan junjungan mulia umat Islam yang mengaku berakidah toiyibbah.

Anehnya semasa tentangan dan kemarahan rakyat Arab Saudi terhadap kegilaannya, wartwan dan kolumnis itu tergesa-gesa melarikan diri dan tempat yang ditujunya pula adalah Malaysia. Mungkin memikirkan bahawa Anwar Ibrahim dan kempen LGBT telah berjaya di negara ini, warga Arab Saudi itu beras selamat tanpa dia sedar bahawa LGBT dan Anwar Ibrahim adalah unsur yang paling menghinakan dan menjijikkan.

Persefahaman dan perjanjian ekstradisi antara Malaysia dengan Arab Saudi membuatkan pemuda Arab Saudi itu tidak mampu melepasi pintu keluar KLIA. Dia ditahan dan kemudian dipulangkan ke negara asalnya dengan sebuah pesawat khas.


Kononnya memperjuangkan keterbukaan dan kesaksamaan, Fadiah Nadwa Fitri, salah seorang peguam yang menganggotai Lawyers for Liberty yang diketahui memang menyokong LGBT serta segala kekurangajaran di negara ini, mendesak kerajaan Malaysia agar tidak menghantar lelaki Arab Saudi yang telah menghina Rasulullah s.a.w itu pulang ke negara asalnya untuk diadili dan dihukum sekiranya didapati bersalah.

Menariknya, Fadiah Nadwa Fikri yang bertudung litup tetapi berhati serigala, turut disokong oleh Christoph Wilcke dari Human Rights Watch serta S.Arulchelvan dari SUARAM. Menurut mereka, lelaki bangsat itu tidak akan dapat pengadilan seadilnya di Arab Saudi.

Itulah keterbukaan dan liberalisme yang cuba diajarkan oleh Anwar Ibrahim kepada rakyat Malaysia. Umat Islam tidak boleh berbuat apa-apa sekiranya mereka dihina. Sebarang tindakbalas daripada umat Islam atau penguasa Islam ke atas rakyatnya, dianggap tidak menepati hak asasi manusia.

Dan itulah yang diperjuangkan oleh PKR menerusi sokongan Fadiah Nadwa Fikri kepada lelaki yang telah menghina Rasulullah s.a.w. itu. Belum lagi berkuasa sepenuhnya di Malaysia, kekurangajaran Fadiah Nadwa Fikri sudah sampai ke tahap menyokong penghinaan ke atas Rasulullah s.a.w.

Bayangkanlah kalau PKR menjadi penguasa Putrajaya... barangkali bukan Nabi Muhammad s.a.w lagi yang dihina, bahkan Allah Taala hanyalah 'barang' permainan semata-mata walaupun kepala bertudung litup dan kelihatan seperti seorang muslim yang taat!!!!

Yang sohehnya, lelaki yang disokong oleh PKR itu, bakal kehilangan kepalanya! Dan itulah balasan yang paling layak bagi sesiapa sahaja yang berani menghina Rasulullah s.a.w. junjungan mulia umat Islam di seluruh dunia tanpa mengira sebarang fikrah mahupun mazhab mereka!

0 comments

Sunday, February 12, 2012

KAHKAHKAH....FAEKAH KENA MAKI KAU-KAU!!!

Sunday, February 12, 2012

Kalau sebut nama Faekah Hussin, sudah tentulah masing-masing dapat membayangkan muka seorang perempuan yang tidak ubah seperti kuali menakung minyak. Atau paling tidak pun, masing-masing akan mengingati seorang SETPOL yang berlagak seolah-olah seorang Menteri Besar.

Kes Double Dignity yang telah terdedah membuatkan Faekah cuba berlagak pandai. Dengan ilmu peguamnya, Faekah fikir melupuskan Double Dignity dan segala fail yang berkaitan dengan KSSB bagi menutup skandal yang telah terdedah.

Rupa-rupanya tindakan Faekah telah menimbulkan kemarahan yang sangat luar biasa daripada Azmin Ali. Faekah yang diketahui sentiasa membela Khalid Samad cuba mempertahankan tindakannya namun bagi Azmin, tindakan bodoh itu telah menyebabkan rahsia yang tertutup semakin terdedah lebih luas. Ditambah pula dengan kebongokan dan kegabraan Shuhaimi Shafie serta Amiruddin Shaari semakin membuatkan cerita Patrick Wong pula yang melebar.

Sumber memberitahu bagaimana pucatnya muka Faekah Hussin yang bercadang-cadang hendak bertanding sebagai calon PKR di Sijangkang pada PRU13 akan datang. Dan kemarahan Azmin Ali bermakna, kemarahan Anwar Ibrahim juga!!!

Nyata skandal pasir dan pendedahan yang dibuat oleh RPK benar-benar menggentarkan PKR!!!

1 comments

RONNIE LIU GUNA GANGSTER BUNUH PATRICK WONG UNTUK TUTUP SKANDAL PASIR SELANGOR?


Waaaahhhh...

Pendedahan terbaru ini, semakin merancakkan permasalahan skandal pasir Selangor yang kembali tercetus selepas didedahkan oleh Raja Petra Kamaruddin.Nama WONG SWEE LEONG pula yang didedahkan dan Dato' Tan Chin Huat pula disebut dan dikaitkan dalam skandal pasir Selangor.

Nama WONG SWEE LEONG yang merupakan pegawai kanan Kumpulan Semesta Sendirian Berhad (KSSB) pernah disebut oleh Ahli Parlimen Kapar dari PKR, sebagai orang yang terlibat dengan skandal perlombongan pasir haram di Selangor.


Ronnie Liu merupakan perekat terkuat kepada WONG SWEE LEONG. Dan Ronnie Liu merupakan orang yang paling berkuasa di Selangor memandangkan kehebatannya menguasai dunia bawah tanah sehinggalah Kit Siang terpaksa memalapkan kehadirannya dalam dunia politik sebentar bagi mengurangkan perhatian berterusan kepada Ronnie Liu dan kaitan kumpulan jenayah dengan DAP.Permainan senyap dan tutup mulut seperti yang diamalkan oleh PKR serta Pakatan Rakyat di Selangor sekarang, nampaknya tidak lagi berkesan. Sebaliknya lebih banyak pendedahan dibuat sekaligus menunjukkan bahawa Pakatan Rakyat sebenarnya adalah KERAJAAN PENJENAYAH yang sedang berlakon baik.

Nampaknya harapan UMNO-BN untuk menang dua pertiga majoriti semakin kukuh dan terang tak perlu bersuluh!!!


0 comments

KETAGIH DARAH SELEPAS KERAP MELAKUKAN SEKS KETIKA DIDATANGI HAID!!!


Ini bukan berita aneh sebagaimana yang dilaporkan oleh HARIAN METRO, sebaliknya ini adalah berita yang amat memalukan, terutama kerana wanita yang baru berusia 16 tahun yang berasal dari sebuah negeri di utara Semenanjung itu kelihatan berbangsa Melayu dan beragama Islam.

Dunia remaja umat Islam semakin mencabar dari sehari ke sehari. Bukan sahaja ancaman yang terdapat dari segi pendoktrinan, tetapi juga pengaruh-pengaruh daripada pelbagai elemen, sentiasa mengancam serta menghakis akidah selain amalan beragama.

Umat akhir zaman semakin terpesona dengan nafsu. Dan kebanyakannya berlegar-legar pada tingkat nafsu terendah iaitu Ammarah, sekalipun ada yang cuba menonjolkan mereka bernafsu mutma'innah.

Dengan apa yang tersedia sekarang, jihad untuk membebaskan diri daripada daki dunia, seakan-akan sudah menjadi jihad terbesar.

Ini baru jihad untuk keluar dari gangguan nafsu syahwat. Bagaimana pula dengan gangguan nafsu lain, contohnya mahukan kuasa pemerintahan?

Bagaimana pula dengan mereka yang mengaku sebagai ULAMA tetapi sangat berhantu dengan kemenangan dalam pilihanraya kononnya ULAMA adalah yang paling layak menjadi umarak, sedangkan tidak ada SEORANG PUN ULAMA MUKTABAR sepanjang sejarah Islam, menjadi kerajaan selepas Sahabat Al-Rasyidin.

Tidakkah itu juga merupakan nafsu yang akan mendorong kepada perangkap ulama su' sebagaimana yang disebutkan oleh Nabi s.a.w yang muncul pada akhir zaman?

Antara zina ketika haid, antara ketagih darah sehingga membuak-buak nafsu syahwat dan antara bernafsu untuk menjadi pemerintah dengan menggunakan agama... yang mana agaknya jauh lebih menjijikkan dan mendatangkan kerosakan yang lebih besar?

0 comments

RAHSIA ANWAR APA YANG DISIMPAN OLEH MUHAMMAD SALMAN NASARUDDIN SEHINGGA DIA PERLU DIBUNUH?!!!


Seorang jurufoto Anwar Ibrahim telah ditmeui mati dalam apa yang dikatakan sebagai LANGGAR LARI. Mohamed Salman, 24, dikatakan telah dilanggar lari ketika sedang berjalan pulang ke rumahnya di Seksyen 16, Petaling Jaya. Kematiannya menyusul selepas beberapa hari kematian bapanya, Nasaruddin Jalil, bekas setiausaha peribadi Anwar Ibrahim.

Nasrauddin merupakan salah seorang daripada penama RM10 juta, agihan daripada penyonglapan wang negara yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim seperti mana yang tedapat dalam akuan bersumpah bekas Penolong Gabenor Bank Negara.

Mohamed Salman DIBUNUH menjelang empat hari sebelum PRU 12.

Terlalu banyak kemungkinan yang wujud dalam kematian Mohamed Salman, sepertimana juga kematian Patrick Wong yang kini disahkan sebagai sebagai pembunuhan. Patrick Wong dibunuh pada ketika dia hampir mendedahkan penyelewengan dan skandal pasir Selangor.

Seorang lagi mangsa pembunuhan yang berkait rapat dengan skandal penyelewengan serta salahguna kuasa adalah TEOH BENG HOCK. Teoh Beng Hock dikatakan telah membunuh diri kerana cuba menutup skandal penyelewengan yang dilakukan oleh puak-puak kroni DAP dan PKR Selangor.

Anehnya pihak polis sehingga kini gagal mengesan semua yang terlibat dalam pembunuhan-pembunuhan ini!

Satu perkara yang amat menarik untuk dilihat ialah, sesiapa sahaja yang cuba mendedahkan penyelewengan serta skandal Pakatan Rakyat pasti akan menemui maut. Anwar Ibrahim yang sering membayangkan dia akan dibunuh kerana mendedahkan pelbagai penyelewengan serta jenayah pemimpin kerajaan, sehingga kini bebas, hidup sejahtera dan keluar negara saban masa seolah-olah dia adalah pemimpin penting dunia.

Tidak pula terlihat sebarang tanda-tanda yang Anwar Ibrahim sedang diancam bunuh, sebaliknya sesiapa sahaja yang ingin mendedahkan penyelewengan Anwar dan kaum kerabatnya akan mati dalam keadaan yang sangat misteri!

Tentu anda ingin tahu bagaimana kereta yang dinaiki oleh isteri mangsa liwat Anwar Ibrahim yang sedang sarat mengandung dilanggar berkali-kali sehingga mangsa mati di tempat kejadian. Pembunuh sehingga ke hari ini bebas.

Dr. Qistina yang terlibat dalam usaha menyelamatkan Ummi Hafilda dan Azizan Abu Bakar juga meninggal tidak lama selepas kedua-dua pendedah salah laku Anwar itu berada dalam tahanan polis.

Kereta pacuan empat roda bekas Setiausaha Sulit Tun Mahathir, Aziz Shamsudin yang juga musuh utama Anwar Ibrahim tiba-tiba sahaja pecah tayar mengakibatkan kereta itu terbalik dan membunuh isteri Aziz Shamsuddin.

Terlalu banyak kebetulan yang sebenarnya tidaklah kebetulan pun!!!

Justeru kematian jurugambar peribadi Anwar Ibrahim itu juga kelihatan amat mencurigakan sepertimana yang dikatakan oleh SAHABAT BLOGGER AKARUMBI.

0 comments

Blog Archive

Labels