IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, June 16, 2012

AZHAR IDRUS DIHINA DAN DIPERLECEHKAN DI SEMINAR FIQH MENTAATI PEMIMPIN!!!

Saturday, June 16, 2012
poligami

SEBELUM itu, suka penulis nak sahkan disini bahawa nama Azhar Idrus tidak disebut langsung dalam pembentangan kertas kerja bertajuk Harapan Ummah Kepada Kepimpinan Dunia Islam oleh Mantan Mufti Palestin, Sheikh Akrama S.A. Sabri dalam Seminar Fiqh Mentaati Pemimpin sebentar tadi.

Nak diisytiharkan awal-awal dahulu sebab takut ada pulak yang menyampaikan kepada yang tuan punya badan sehingga membuatkan dirinya tidak tentu arah – bangga.

Tapi yang mengaitkan pembentangan itu dengan Azhar Idrus ialah tentang kegemarannya ‘melawak jenakakan’ syarahan agama. Menurut Sheikh Akrama, perbahasan atau perbincangan isu keagamaan oleh ahli agama mestilah berlaku dalam keadaan tenteram, saling menghormati dan menjaga adab dalam berbahasa.

Menurut Sheikh Akrama lagi, ini sesuai dengan Firman Allah swt yang bermaksud, “dan janganlah kamu berdebat dengan ahli kitab melainkan dengan cara yang baik”.

Sedangkan kalau nak dibandingkan dengan ceramah Azhar Idrus, penuh dengan lawak jenaka tidak perlu dan kata-kata yang menganjur kepada benci membenci sesama Muslim yang lain. Tidak lagi disebut tentang sindir menyindir individu tertentu yang tidak selari pendirian dengannya dan agama baru yang dianutinya, PAS.

Sebenarnya trend ini telah dilakukan lama oleh penceramah PAS dan PKR (termasuk Nik Aziz), tapi ceramah mereka ialah ceramah politik, bukan ceramah agama, dengan itu tidak perlu diberi perhatian sangat.Berbeza dengan ceramah Azhar Idrus (sebelum ‘warna’ sebenarnya terdedah).... SAMBUNG BACAAN DI MYKMU


1 comments

MALANGNYA GADIS NI... SETIAP LELAKI YANG DIKENALINYA, AKAN MEROGOLNYA!!!!


“Saya ingin kembali ke pangkal jalan, namun siapa yang boleh membimbing saya? Semuanya hendak mengambil kesempatan, saya hanya menjadi mangsa pemuas nafsu
lelaki sahaja, tidak lebih daripada itu."

Demikian rintih seorang gadis berusia awal 20an yang difahamkan dinodai lebih 10 kali oleh lelaki yang dikenali.

Dia yang hanya mahu dipanggil Nur mengaku mula terjebak setelah ibu dan bapanya yang masing-masing berasal dari Gurun, Kedah serta Dungun bercerai lebih empat tahun lalu.

Kata Nur, ketika itu dia baru berusia 16 tahun dan sedang menuntut di tingkatan empat disalah sebuah sekolah berdekatan bandar Dungun.

"Sejarah hitam saya bermula ketika berada di rumah ibu bersama bapa saudara.

"Saya tidak sangka bapa saudara sendiri sanggup melakukan perbuatan terkutuk terhadap saya," katanya.

Kata Nur, sejak kejadian itu, dia trauma. Hidupnya terumbang-ambing dan tidak tahu dengan siapa hendak mengadu.

"Saya kemudian menemui lelaki yang saya anggap boleh menjadi tempat untuk bergantung, namun pujuk rayunya membuatkan saya sekali lagi terjebak ke lembah hina.

"Sejak itu saya makin berani dan liar," katanya yang berasal dari Kampung Paya Balai Besar.

Disebabkan terlalu mengikut nafsu remajanya, dia kemudiannya dibuang sekolah tanpa sempat mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

“Sejak berhenti sekolah, saya melakukan hubungan seks lebih dari sepuluh kali.

“Saya menjadi semakin liar kerana tiada siapa yang ingin membimbing saya, ibu bapa saya bercerai malah semua lelaki yang mengenali saya pula mengambil kesempatan di atas kelemahan saya,” katanya selepas ditahan pihak berkuasa kerana disyaki berkhalwat dengan seorang kaki dadah yang bekerja sebagai pemasang jubin di sebuah rumah dekat sini.

Akibat terlalu tertekan, Nur juga mengambil dadah jenis methampethamine dan melakukan pelbagai pekerjaan untuk menyara kehidupannya.

"Saya mahu berubah tetapi siapa yang sudi menerima dan membimbing saya yang sudah jauh terpesong ini.

"Saya tidak kuat untuk melakukannya seorang diri, saya perlukan sokongan mereka yang boleh dipercayai," katanya. -SH

0 comments

BIADAP! BUDAK UMUR 20 TAHUN CABAR DYMM SULTAN JOHOR!!!
PROFILE

Nama : Haziq Abdullah bin Abdul Aziz
No matrik : IEB 110029
IC : 920929-13-5425
Alamat asal : No 35, Jalan Ellis, 93300 Kuching, Sarawak.
Pengajian : Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (Tahun Pertama)
IPT : Universiti Malaya

LATAR BELAKANG

Pernah terlibat demonstrasi mansuh PTPTN.
Digantung satu semester akibat tindakan biadap dalam demo tersebut.
Juga terlibat demonstrasi Duduk Bantah di Dataran Merdeka.

PengundiBaharu: Terlajak perahu boleh undur lagi...


1 comments

PUNYALAH TAKUT DENGAN UMNO, KHALID ARAHKAN BANNER MANIFESTONYA DICANTAS!!!

Dua hari sudah, pada jam 4:00 pagi, pasukan Gerak Gempur Pemuda UMNO DUN Meru telah memasang 2 banner tentang manifesto Pakatan Rakyat, 2 banner tentang premis urut dan sehelai banner ZON BN di laluan masuk ke Kampung Perepat yang mana Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dijangka hadir untuk Solat Jumaat di Masjid Umariah Kampung Perepat.

Bagaimanapun, tidak sampai tiga jam kemudian, Majlis Perbandaran Kelang (MPK) telah mencantas 4 banner kecuali banner ZON BN. Itu pun setelah diberikan amaran oleh penduduk setempat.

Kes ini sebenarnya amat menarik, memandangkan kalau mengikut jumlah banner, pemidang, bunting dan apa-apa sahaja penayang setaraf dengannya, Pakatan Rakyat jauh lebih juara kerana di seluruh Selangor, Pakatan Rakyat telah memasang alat-alatan promosi itu dengan penuh meriah.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM


0 comments

AZMIN ALI SEMAKIN MENIKUS DAN MENGECUT!!!

Melihat gelagat Azmin Ali dalam tempoh terdekat ini, sememangnya sudah cukup untuk memberitahu kita bahawa kekasih gelap Anwar Ibrahim itu berada dalam keadaan yang sangat terdesak. Terdesak untuk mempertahankan kuasa dan keberadaannya dalam politik negara menjadikan Azmin Ali cuba menggunakan kesemua sumber yang dia ada.

Ampang membekalkan kekayaan yang menambahkan lagi luar biasanya jumlah kekayaan yang dimiliki oleh Azmin Ali. Bukan lagi rahsia besar bagaimana Azmin Ali dengan dibantu oleh Zuraidah Kamaruddin merompak ‘kekayaan’ MPAJ menerusi proksi-proksi mereka setelah kejayaan Khalid Ibrahim menyingkirkan Alam Flora Sdn. Bhd. dalam kerja-kerja pembersihan dan sisa pepejal di seluruh Selangor.

Azmin Ali dan Zuraidah Kamaruddin sebenarnya tidak bersendirian. Di seluruh Selangor, para pemimpin PKR dan DAP juga sibuk berebutkan kekayaan negeri untuk tembolok dan perut sendiri. Sehinggakan ada yang menggunakan samseng dan bekas penjenayah sebagai proksi dan kakitangan mereka, bagi memastikan mereka dapat mengaut kekayaan negeri ini.

Zuraidah dan Azmin Ali di Ampang merupakan pemimpin kanan Pakatan Rakyat Selangor yang terlibat menggunakan tenaga samseng dan penjenayah serta bekas penjenayah. Beberapa orang Ahli Majlis MPAJ telah pun disahkan sebagai pemilik pusat-pusat hiburan haram, selain terlibat dengan kegiatan ceti haram, bahkan pengedaran najis dadah, telah diambil oleh kedua-dua orang pemimpin kanan PKR itu untuk mewakili kepentingan mereka di MPAJ.

Serangan yang dilakukan oleh Raja Petra Kamaruddin terhadap Azmin Ali, membuatkan Timbalan Presiden PKR itu terkedu dan terkesot. Agak aneh juga, Anwar Ibrahim yang cukup gah dengan slogan LAWAN TETAP LAWAN, langsung tidak berani mengangkat muka terhadap pendedahan demi pendedahan yang dilakukan oleh Raja Petra Kamaruddin yang suatu ketika dahulu cukup dibanggakan oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat.... SAMBUNG BACAAN DI SELANGORDAILY.COM


0 comments

FIQH MENTAATI PEMIMPIN MENYANGGAH AJARAN SIYASAH SYARIAH PAS!!!

Dengan ulama-ulama bernama besar yang telah banyak memberikan sumbangan ilmu dan pembaikan umat seperti Imam Masjidil Haram, Mekah, Syeikh Maher al-Mueaqly, Mantan Dekan Fakulti Syariah Universiti Al-Azhar, Dr. Hamed Mohamed Abdel Rahman, Mantan Timbalan Syeikhul Azhar Mesir, Sheikh Mahmoud Abdel Ghany Mahmoud Ashour dan beberapa orang lagi.

Melihat kepada persiapan dan perjalanan program tersebut, besar perbelanjaan yang dikeluarkan oleh pihak penganjur. Dan yang menariknya, penganjuran majlis ilmu berkenaan menggabungkan tiga pihak yang sama sekali berlainan 'ideologi' dan bidang iaitu Bestari, MYKMU dan NAZA Motor.

Ada pihak yang bertanya, mengapa ulama-ulama tempatan tidak dijemput sama. Dan yang paling menarik, ada yang membangkitkan persoalan mengapa ULAMA-ULAMA PAS tidak dijemput hadir dalam majlis ini.

Fiqh Mentaati Pemimpin asalnya merupakan tiang seri dalam perjuangan PAS. Disebabkan itulah, di mulut dan bibir para pengikut PAS sentiasa menggurindamkan istilah WALA' dan TSIQAH. Bagaimanapun, WALA' dan TSIQAH hanya terhenti kepada pemimpin-pemimpin PAS sahaja. Selepas 2008, WALA' dan TSIQAH itu pula dipanjangkan kepada PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT. Selain daripada PAS dan Pakatan Rakyat, maka tidak wujudlah FIQH MENTAATI PEMIMPIN.

Justeru, kehadiran nama-nama besar dalam dunia ulama ini memberikan pandangan yang lebih terbuka, dan tidak terkatup dengan fahaman-fahaman ala-khawarij yang dipegang dan dihadami oleh para pengikut PAS. Pandangan yang lebih bebas dan tidak terikat dengan UMNO mahupun PAS apatah lagi PKR dan DAP, memberikan input yang lebih besar berbanding siyasah syariah yang di dalamnya menerangkan tentang hak pemimpin kepada rakyat dan hak rakyat kepada pemimpin diterangkan dengan bersandarkan kepada undi pilihanraya sepertimana yang banyak berlaku di Malaysia sekarang.

Seminar yang berlangsung sehingga Ahad ini, pastinya akan membuatkan para pengikut dan pemimpin PAS berasakan, majlis itu tidak lebih baik daripada majlis-majlis mereka. Namun pada masa yang sama, PAS juga wajar berasa gusar kerana seandainya majlis ilmu seperti ini lebih banyak diadakan, ajaran-ajaran agama menerusi PAS akan dilihat seperti AJARAN DI BAWAH TEMPURUNG KATAK!!!

0 comments

Friday, June 15, 2012

PENDATANG TANPA IZIN MENYAMAR SEBAGAI BOMOH DAN ROGOL GADIS 15 TAHUN YANG DIRAWATNYA!!!

Friday, June 15, 2012

Seorang bomoh warganegara Indonesia dijatuhi hukuman penjara lapan tahun dan lima sebatan oleh Mahkamah Sesyen di Shah Alam hari ini selepas mengaku bersalah merogol seorang remaja berumur 15 tahun yang sedang dirawat akibat histeria, Jun tahun lalu.

Hakim Slamat Yahya memerintahkan tertuduh, Budi Tukul, 35, menjalani hukuman itu berkuat kuasa dari tarikh dia tangkap iaitu pada 19 Julai lalu.Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu di rumah sewanya di No 23, Jalan Telipot 3A, Seksyen BS9, Bukit Sentosa 3, Hulu Selangor, kira-kira pukul 1 pagi pada Jun tahun lalu.

Budi yang merupakan pendatang asing tanpa izin didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 30 tahun dan boleh dikenakan sebatan.

Difahamkan ketika kejadian, tertuduh yang dikenali keluarga remaja perempuan itu sedang merawat mangsa yang diserang histeria.Perbuatan tertuduh bagaimanapun hanya terbongkar setahun selepas kejadian apabila remaja perempuan itu sekali lagi diserang histeria dan mangsa terpaksa menceritakan mengenai kejadian dia dirogol kepada keluarganya.

Pada 16 Ogos lalu, Mahkamah Majistret Kuala Kubu Baharu menjatuhi hukuman penjara 12 bulan terhadap Budi atas kesalahan tidak memiliki dokumen perjalanan yang sah. - Bernama

SUMBER: http://anakjati-kedah.blogspot.com/2012/06/rogol-remaja-histeria.html#ixzz1xrxdqYb1

0 comments

MAT SABU KATA NAJIB BERDOSA KALAU BUAT PILIHANRAYA MASA MUSIM HAJI!!!


Barangkali Mat Sabu baru terjumpa dalam salah datu kitab Khomeini, pemimpin tertinggi Syiah Imamiyyah Iran yang telah dikuduskan dan menjadi salah satu daripada elemen Tuhan di muka bumi. Disebabkan penemuannya itu, maka Mat Sabu pun menyatakan dan dengan sukacitanya memberitahu yang Najib akan ditimpa dosa sekiranya membubarkan parlimen dan mengadakan pilihanraya pada musim haji.

Bangang tak bangang si Mat Sabu ni, hanya Allah Taala dan rasul-Nya yang mengetahui.

Apa tak bangangnya si Mat Sabu dan para pengkagum PAS yang tidak menggunakan otak ialah, kalau mereka faham, pembubaran parlimen adalah di bawah perkenan DYMM Yang Dipertuan Agong. Kalau mereka tidak suka, pergilah menghadap Yang Dipertuan Agong dan nyatakan bantahan.

Takkan benda segitu pun tak faham-faham?

Kalau bab menipu dan memperdayakan umat Islam, Mat Sabu dan PAS sangat hebat kepintaran mereka, takkanlah benda yang semudah tarikh pilihanraya danhak DYMM Yang Dipertuan Agong pun mereka tidak boleh faham?

Kita tak perlulah ulas DOSA PAHALA SEJENGKAL CIPTAAN DAN FAHAMAN PAS serta Mat Sabu kerana kita semua tahu, akal dan ilmu mereka ini bukannya panjang sangat tapi lagak mereka sebagai ulama dan alim, membuatkan mereka beras hak untuk mempahalakan dan mendosakan orang lain yang tidak sealiran dengan mereka. Batangkanlah kalau sudah hak DYMM Yang Dipertuan Agong pun ereka gagal faham, hukum-hakam Islam pun, mereka akan langgar sesuka hati!

0 comments

KESIAN NIZAR JAMALUDDIN... HIDUNG TAK MANCUNG, PIPI TERSORONG-SORONG!!!


Perihal murkanya DYMM Sultan Johor kepada Nizar Jamaluddin telah diketahui. Malahan, perihal kelantangan seorang pecacai Pakatan Rakyat yang berselindung di sebalik jenama MAHASISWA walaupun hakikatnya budak itu adalah manusia bodoh yang masuk universiti kerana kuota dan statusnya selaku Melayu-Bumiputera, juga telah didedahkan oleh banyak blog.

"Berlakulah adil."

Itu 'NASIHAT' yang diberikan oleh Dzul Khuwairis kepada Nabi Muhammad s.a.w lebih seribu tahun lampau.

Dalam TWITTERnya, Nizar Jamaluddin juga mengulangi perangai Dzul Khuwairis... cumanya bukan kepada Nabi Muhammad s.a.w sebaliknya untuk mendapatkan promosi dan publisiti kononnya dia memperjuangkan kebajikan rakyat walaupun hakikatnya, semasa dia berkuasa di Perak selama 11 bulan dahulu, dia tidak menjaga kebajikan rakyat pun, melainkan membuat untung besar-besaran atas nasihat dua bersaudara, Ngeh-Nga

Bagaimanapun, menyedari yang tindakannya mempersoalkan keadilan DYMM Sultan Johor merugikan PAS dan Pakatan Rakyat di Johor, apatah lagi melihat sendiri sokongan besar-besaran rakyat Johor kepada DYMM Sultan Johor, Nizar Jamaluddin sekali lagi cuba mendapatkan publisiti murahan menerusi keinginannya untuk menghadap DYMM Sultan Johor.

Mat Sabu, Timbalan Presiden PAS yang terpalit dengan 'BAU B***T MAH MASIH MELEKAT KAT HIDUNG ABANG' juga cuba untuk menggambarkan bahawa Nizar hanya mengeluarkan pendapat peribadinya dan tidak ada kena-mengena dengan PAS.

Penyakit 'PENDAPAT PERIBADI' sudah menjadi barah dan sedang merebak dengan pantas di dalam PAS. Penyakit tidak bertanggungjawab dan kemudian melepaskan perbuatan salah sendiri kepada orang atau pihak lain, sekali lagi menyaksikan ada pihak di dalam PAS yang cuba mengaitkan UMNO dan Barisan Nasional dalam perangai hodoh mereka sendiri!!!

Nizar tetap juga hendak menghadap DYMM Sultan Johor. Jangan ditahan dan jangan dimarah... biarkan bekas Menteri Besar Perak yang meroyankan kuasa yang telah ditarik balik oleh Allah Taala itu berbuat sekehendak hatinya. Semakin ditahan, dia akan menjadi lebih aktif dan meroyannya nanti tidak boleh dikawal.

Seeloknya, rakyat Johor yang sayangkan sultan mereka, wajar membentuk satu barisan yang mantap untuk menyambut kedatangan Nizar Jamaluddin ke Johor. Pintu masuk ke Johor Baru iaitu pondok tol terakhir di penghujung Lebuhraya Utara Selatan, mahupun di Muar, jalan masuk dari Melaka atau menerusi Segamat, jalan masuk dari Pahang mahupun Mersing.

Atau mungkin juga perlu menyambut Nizar di pangkal kedua-dua tambak dan jambatan dari Singapura mahupun di Lapangan Terbang Johor Baru....

Apa yang perlu dilakukan oleh Nizar Jamaluddin, hanya memberitahu bila dia akan sampai ke Johor Bahru, dan rakyat Johor PASTI AKAN MENYAMBUTNYA secara besar-besaran dan 'MENJAGA KESELAMATANNYA' selain menjamin kedudukan dan keberadaannya nanti!!!

0 comments

MELAYU SIBUK NAK BERPILIHANRAYA, PEMBORONG DAP NAIKKAN HARGA BARANG!!!


Walaupun tiada sebarang pengumuman rasmi tentang kenaikan harga barang, tetapi itulah yang sedang berlaku sekarang. Rata-rata barangan keperluan telah dinaikkan harganya oleh pemborong dan orang tengah yang merupakan 'TIANG SERI' DAP dan Pakatan Rakyat.

Seguni bawang putih seberat 3 kilogram bakal dinaikkan menjadi RM24 dalam tempoh yang terdekat. Harga sebelum ini adalah RM10, RM13 dan RM15 berdasarkan kualiti. Harga sekarang di kedai-kedai runcit adalah RM20.

Begitu juga dengan harga telur, bawang merah dan kentang.

Pemborong juga telah mencatu minyak masak bungkus kepada peruncit, sekaligus menjadikan para peruncit merungut tentang kekurangan barangan tersebut.

Para peruncit memberitahu, keadaan ini akan berterusan dan semakin memburuk sehingga menjelang bulan Ramadhan dan Syawal. Para pemborong sudah pun memulakan kerja menyorok minyak masak dan gula.

Pakatan Rakyat, khususnya DAP sangat terdesak untuk membuktikan kepada rakyat dan pengundi bahawa Barisan Nasional sedang menaikkan harga barang untuk mengutip dana pilihanraya, walaupun hakikatnya, persatuan-persatuan pemborong, orang tengah dan pembekal merupakan penyumbang dana utama kepada DAP.

KPDNKK di bawah Ismail Sabri nampaknya tidak berdaya untuk menentang dan menghapuskan kejahatan yang dilakukan oleh TENTERA-TENTERA DAP yang menguasai industri makanan. Seperti juga harga ikan dan sayur yang semakin meningkat bagi menimbulkan imej buruk kepada kerajaan, seharusnya KPDNKK sudah mula bekerjasama dengan Kementerian Pertanian bagi mula menyalurkan keperluan rakyat dan penduduk Malaysia tanpa perlu bergantung harap lagi kepada kaum pemborong, pembekal dan orang tengah yang lebih bertujuan meruntuhkan kerajaan dan menjadi lintah darat!!!

1 comments

SURAT KAKITANGAN DEDAHKAN PENYELEWENGAN DI KUIN!!! PAS KEDAH PATUT JAWAB!!!


Sepucuk surat 8 helaian telah terdedah. Di dalam surat berkenaan, diceritakan secara panjang lebar tentang apa yang berlaku di KUIN melibatkan beberapa orang pegawai penting. Pendedahan terbaru ini semakin mendedahkan perbuatan jahat melibatkan pemimpin-pemimpin dan proksi PAS dalam KUIN yang selama ini cuba dilindungi oleh PAS Kedah dan PAS Pusat.

Surat itu juga mendedahkan bagaimana Menteri Besar Kedah telah dibohongi oleh Rektor KUIN, Dr. Jamil Osman dalam banyak perkara, termasuklah penyalahgunaan kuasa melantik sanak saudaranya dengan jawatan serta gaji besar di KUIN sekalipun KUIN tidak mendapat sebarang faedah daripada perlantikan tersebut bahkan mengalami kerugian besar.

Sebelum ini, kedahan69ers.com telah menyiarkan tiga posting berkenaan KUIN dan masalah penyelewengan yang berlaku di dalamnya. (BACA DI SINI, DI SINI dan DI SINI).

Ironinya, ketiga-tiga posting berkenaan mempunyai kandungan yang hampir sama dengan isi surat kakitangan KUIN yang telah terdedah ini... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

GRO CHINA NAK TERJUN BANGUNAN DI KUBU KUAT DAP NEGERI SEMBILAN!!!

Seorang remaja di India, mati bunuh diri dengan membakar dirinya hidup-hidup ketika bantahan di Kota Hyderabad, bagi penyokong pembentukan negara wilayah selatan, Telangana. remaja itu S. Yadaiah, akhirnya mengembuskan nafas terakhir di rumah sakit.


Seperti yang dipetik dari BBC, remaja berusia 19 tahun itu menyiram dirinya dengan minyak petrol dari botol yang disimpan di dalam poketnya. Ia menyalakan api ketika menyaksikan prosesi mahasiswa.

Remaja yatim yang menganggur itu meninggalkan sebuah catatan. Dalam tulisannya, ia menganggap bahawa pebentukan negara baru akan membuatkan lebih banyak peluang pekerjaan.

“Catatan bunuh diri yang ditemukan di dalam poketnya menunjukkan bahawa ia merasa kecewa kerana kurangnya peluang kerja yang didapati,” kata pejabat polis, Srinivasa Rao, seperti dipetik dariThe Indian Express.

Dalam kempen tersebut menyatakan bahawa pembentukan negara baru pembangunan ekonomi telah diabaikan untuk kepentingan pihak Telangana yang lebih kaya dan lebih kuat. Dengan demikian, negara baru adalah satu-satunya penyelesaian.

Pada bulan Disember lalu, kerajaan India menyatakan Telangana akan menjadi negara baru dari daerah utara Andhra Pradesh. Namun, masih memerlukan perbincangan yang cukup panjang. Keputusan akhir untuk mencipta sebuah bangsa baru di tangan Parlimen India.

Read more: http://www.borakkosong.com/2011/05/remaja-india-bakar-diri-bagi-menuntut.html#ixzz1xnluVxka

ULASAN TFK:

Di mana DAP kuat, di situ jugalah banyak GRO dari China!!!

Dan itulah sebab sebenar mengapa DAP begitu menentang polis dan membenci PDRM!

0 comments

KIT SIANG BAGI NASIHAT KEPADA MAHATHIR, JANGAN TAKUT MATI!!!


Konfiden sungguh Bapa Rasis dan PENCETUS TRAGEDI 13 MEI 1969 apabila menasihati bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir agar jangan takut mati atau dipenjarakan. Kit Siang yang sudah berapa lama menjalankan kempen kononnya Mahathir telah melenyapkan wang negara lebih RM100 bilion sepanjang tempoh 22 tahun pentadbiran, menjadikan Mahathir sebagai sasaran kempen pilihanrayanya kerana beranggapan Mahathir adalah pemangkin dan pencetus kepada kekalahan Pakatan Rakyat, sekaligus melenyapkan pengaruh dan permainan DAP melaga-lagakan orang Melayu dan Bumiputera di Malaysia.

Bapa Lim Guan Eng itu sebenarnya sangat takut apabila peranannya dalam TRAGEDI 13 MEI 1969 kembali diperkatakan. Dia telah berusaha bersungguh-sungguh untuk menerangkan yang dia tidak berada di Kuala Lumpur sewaktu tragedi berdarah itu tercetus. Namun pada masa yang sama, Kit Siang tidak pula menerangkan, apakah kempen yang telah dilakukannya dan DAP sebelum Pilihanraya Umum 1969.

DAP telah berusaha sedaya upaya agar rakyat Malaysia, terutama sekali generasi baru agar menganggap perbuatannya dan DAP pada tahun 1969 sebagai satu sejarah dan tidak perlu diingati lagi.

Dan sememangnya agak ramai juga generasi muda yang beranggapan bahawa apa yang berlaku pada 13 Mei 1969 merupakan sejarah yang tidak perlu diingat-ingati. Bahkan ianya tidak wajar dijadikan petunjuk tentang ancaman yang ada pada Lim Kit Siang dan DAP.

Justeru apabila Kit Siang memberikan nasihat kepada Mahathir agar tidak takut dengan mati dan penjara, sebenarnya Kit Siang wajar memperingatkan dirinya sendiri bahawa kebanyakan yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam Tragedi 13 Mei 1969, terutama di sekitar Kuala Lumpur, Kepong, Segambut, Jalan Ipoh, Setapak, Wardieburn dan Kampung Pasir Setapak, sentiasa mengingati tentang rapat-rapat umum DAP dan Kit Siang sendiri, yang berkobar-kobar mahu Melayu dihalau keluar dari bandar dan status Bumiputera dihapuskan selain Islam tidak dijadikan agama rasmi dan Bahasa Melayu bukannya Bahasa Kebangsaan.

Kit Siang kekal sebagai Kit Siang dan tidak pernah berubah. DAP kekal dengan perjuangan Malaysian for Ultra-Chauvinist seperti pada tahun 1969.

Kalau di negara lain, Kit Siang sudah lama mereput di dalam tanah setelah dihukum bunuh sama ada ditembak, digantung, mahupun disuntik dengan jus beracun. Tetapi bernasib baik kerana tinggal di Malaysia, Kit Siang masih boleh berlagak dan menarik nafas dengan tenang sambil mempersalahkan orang lain sepertimana yang dilakukannya terhadap Mahathir, tanpa perlu bimbang yang dia perlu memikul tanggungjawab atas perlakuannya hampir setengah abad yang lalu.

Seronok barangkali kerana Tun Mahathir menulis tentang 'KETAKUTAN' dalam blognya, mendorong Kit Siang yang sebenarnya sangat takut dengan dosa dan bayang-bayang hitam silamnya, cuba menasihati Tun Mahathir tanpa dia sedar, dia yang sepatutnya mendapatkan nasihat!!!

Dosa-dosanya tidak pernah ditebus, sebaliknya Kit Siang sentiasa menyangka bahawa dengan menjadikan Melayu dan Bumiputera saling bertelingkah sesama sendiri dengan bermotifkan politik, maka dia akan terselamat sehinggalah ke akhir hayatnya!

Benarkah dia akan terselamat dan terlepas daripada dosa-dosanya yang telah membunuh ribuan Melayu dan Cina pada tahun 1969 hanya semata-mata kerana fahaman Malaysia for (Ultra-Chauvinist so called) Malaysian?

Sampai bila dia boleh terus cuba untuk menafikan hasutan-hasutan Malaysia Malaysian pra-PRU 1969 membabitkan dirinya dan DAP? Sampai bila dia akan terus berusaha menyalahkan orang lain semata-mata untuk melindungi perbuatan salah silamnya?

Dan yang paling penting, sampai bilakah pihak berkuasa di Malaysia akan terus membebaskan Kit Siang daripada perbuatannya hanya semata-mata untuk MENJAGA KEHARMONIAN dan TIDAK MAHU MASYARAKAT SEBANGSA KIT SIANG berasa hati?

0 comments

NAJIB PERLU DIDESAK CEPATKAN PILIHANRAYA!!!


Najib Abdul Razak sebenarnya telah berjaya memainkan jiwa dan perasaan Pakatan Rakyat. Apakan tidak, mereka begitu kelam-kabut dan tidak sabar-sabar untuk mengetahui bilakah tarikhnya PRU13 walaupun dari detik pertama berakhirnya PRU12 lalu, mereka telah berceramah dan berkempen sehinggalah ke saat ini.

Dan walaupun Pakatan Rakyat telah berjaya mewujudkan empat buah kerajaan negeri di Kedah, Kelantan, Pulau Pinang dan Selangor, tiada langsung tanda-tanda yang mereka menjadi sebuah kerajaan yang berkhidmat untuk rakyat, sebaliknya mereka tidak habis-habis berlagak seperti pembangkang dengan ceramah dan kempen yang berterusan sepanjang masa.

Justeru, dari segi persediaan, sebenarnya Pakatan Rakyat lebih bersedia berbanding UMNO dan Barisan Nasional. UMNO dan Barisan Nasional masih belum menggerakkan ceramah dan kempen-kempen mereka secara efektif dan aktif. Pakatan Rakyat mendahului UMNO terlalu jauh dalam kempen dan ceramah-ceramah politik.

Sebelum keadaan menjadi terlewat, kerana itulah dari sehari ke sehari, Pakatan RAkyat terus mendesak agar Najib segera membubarkan Parlimen, sekaligus membolehkan Pilihanraya Umum diadakan.

Malangnya, walaupun Pakatan Rakyat sibuk mendesak Najib agar membubarkan Parlimen, tidak pula terlihat kelibat dan tindakan pemula mereka untuk membubarkan DUN masing-masing. Sebaliknya seperti yang diikrarkan, Pulau Pinang dan Selangor tidak akan mengadakan pilihanraya serentak dengan Pusat.

Sepatutnya bubarkan dahulu DUN-DUN yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat. Selepas selesai bubar, baru desak Najib agar membubarkan Parlimen, bukan sebaliknya seperti yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat sekarang.

Terlalu memalukan bagi para pemimpin Pakatan Rakyat yang beranggapan mereka sudah dan akan memenangi PRU13, tidak pula berani membubarkan DUN yang mereka kuasai. Sebaliknya mengharapkan Najib yang akan membubarkan Parlimen!

Bijak Najib mempermain-mainkan jiwa Pakatan Rakyat. Semakin lama Najib membiarkan Pakatan Rakyat meroyan, peluang Pakatan Rakyat untuk mengukir mimpi di awan, semakin kecut dan mengecut!

2 comments

TUAN IBRAHIM TUAN MAN DAH JADI ANJING NERAKA?!!!


Tuan Ibrahim Tuan Man baru beberapa lama sahaja menjawat jawatan Ketua Penerangan PAS Pusat setelah mengambilalihnya daripada Idris Ahmad. Sedikit berbeza dengan Idris Ahmad, otak Tuan Ibrahim Tuan Man, tidaklah terlalu hitam seperti otak Idris Ahmad.

Namun sebagai Ketua Penerangan PAS Pusat, sedikit sebanyak penyakit OTAK HITAM yang dihidapi oleh Idris Ahmad, melekat juga kepada Tuan Ibrahim Tuan Man apatah lagi penyakit tersebut sememangnya diwarisi oleh MANA-MANA ORANG YANG BERGELAR KETUA PENERANGAN tanpa mengira sebarang parti yang wakili!!!

Tuan Ibrahim Tuan Man mungkin ada 'IJTIHADNYA' sendiri apabila meminta agar jemaah Haji yang berparti politikkan PAS menangguhkan pemergian mereka untuk menunaikan ibadat dan rukun Islam kelima itu.

Dan seperti biasa, kenyataan yang mementingkan pilihanraya dan kuasa itu pastinya menimbulkan reaksi kurang senang dari kalangan mereka yang melihat pilihanraya hanyalah sistem pentadbiran yang sebenarnya tidak ada kena-mengena langsung dengan akidah. Bahkan sistem pentadbiran tidak akan membuatkan sesiapa pun masuk ke syurga sebagaimana yang sering difahami dan diyakini oleh para murabbi dan pengikut PAS.

Umat Islam sebenarnya telah lama didorong oleh BALA BENCANA dan MALAPETAKA sebegini. Dek kerana kuasa yang dikejar dan ingin diboloti, menjadikan umat Islam sebagai kaum yang mundur, mudah diperdayakan dan mudah dipergunakan.

Dari zaman ketika Nabi s.a.w dan para Sahabat r.a, kelompok Haruriyyah merupakan kelompok yang sangat masyhur 'MEMPERJUANGKAN KEADILAN' dan juga sangat zuhud serta khusyuk, tetapi malangnya mereka ini seperti yang dinyatakan oleh Nabi s.a.w, bacaan Al-Quran mereka tidak pun melepasi tenggorok sungguhpun mereka Ahl Al-Qura. (Rujuk Muslim II/743-744 No.1064)

Sebenarnya kita boleh melihat manhaj ini menerusi kecenderungan mereka kepada kuasa pentadbiran. Golongan ini akan sanggup melakukan apa-apa sahaja hatta memutarbelitkan ayat-ayat al Quran mengikut kehendak mereka. Dan tentu sahaja, peristiwa ini tercatat dalam salah satu insiden di mana Syaidina Ali r.a bersetuju untuk berdamai dengan Muawiyyah bin Abi Sufyan r.a menerusi usaha Amr bin 'As dalam Peristiwa Tahkim.... SAMBUNG BACAAN DI SELANGORDAILY.COM0 comments

AMARAN!!! PENYOKONG PAKATAN CENDERUNG UNTUK MENIRU AKSI INI SEKIRANYA PAKATAN KALAH PRU13 NANTI!!!

Seorang remaja di India, mati bunuh diri dengan membakar dirinya hidup-hidup ketika bantahan di Kota Hyderabad, bagi penyokong pembentukan negara wilayah selatan, Telangana. remaja itu S. Yadaiah, akhirnya mengembuskan nafas terakhir di rumah sakit.


Seperti yang dipetik dari BBC, remaja berusia 19 tahun itu menyiram dirinya dengan minyak petrol dari botol yang disimpan di dalam poketnya. Ia menyalakan api ketika menyaksikan prosesi mahasiswa.

Remaja yatim yang menganggur itu meninggalkan sebuah catatan. Dalam tulisannya, ia menganggap bahawa pebentukan negara baru akan membuatkan lebih banyak peluang pekerjaan.

“Catatan bunuh diri yang ditemukan di dalam poketnya menunjukkan bahawa ia merasa kecewa kerana kurangnya peluang kerja yang didapati,” kata pejabat polis, Srinivasa Rao, seperti dipetik dariThe Indian Express.

Dalam kempen tersebut menyatakan bahawa pembentukan negara baru pembangunan ekonomi telah diabaikan untuk kepentingan pihak Telangana yang lebih kaya dan lebih kuat. Dengan demikian, negara baru adalah satu-satunya penyelesaian.

Pada bulan Disember lalu, kerajaan India menyatakan Telangana akan menjadi negara baru dari daerah utara Andhra Pradesh. Namun, masih memerlukan perbincangan yang cukup panjang. Keputusan akhir untuk mencipta sebuah bangsa baru di tangan Parlimen India.

Read more: http://www.borakkosong.com/2011/05/remaja-india-bakar-diri-bagi-menuntut.html#ixzz1xnluVxka

0 comments

DOKTOR MENGAMUK, VIDEO DAN GAMBAR DIA CABUL PESAKIT TERSEBAR!!!
ROMA - Kamera tersembunyi sebuah stesen televisyen, berjaya merakam aksi doktor mengambil kesempatan kepada pesakitnya di Rom, Itali.

Si doktor kelihatan sedang meraba-raba pesakit perempuannya. Kamera tersembunyi memang sengaja dipasanga oleh kru televisyen, untuk sebuah program bernama 'striscia la notizia'.

Diwartakan Daily Mail, Jumaat (8/6/2012), acara ini berniat membongkar tindakan doktor paruh baya yang praktik di sebuah klinik peribadi.

Saat si doktor sedang asyik 'mendiagnosis' pesakitnya, Jimmy Ghione, reporter stesen televisyen itu, langsung menceroboh masuk ke ruang amalan. Tak ayal, si doktor mesum yang marah dan malu, langsung menyerang Ghione.

Acara ini di-setting untuk memerangkap si doktor. Pesakitnya pun diduga salah satu kru acara yang menyamar. Pesakit masuk ruang doktor dan berbaring di tempat tidur ruang praktik. Si doktor kemudian mengangkat atasan dan bra pesakit.

"Saya mencium dengan mulut yang tepat. Jangan bergerak, saya takkan membuat anda hamil dengan cara ini," bisik si deokter sambil meraba tubuh si pesakit.

Si doktor dan mengurut dada pesakitnya, lantas menunduk untuk mencium payudara si pesakit. Saat si doktor hendak mencium bibir, si pesakit menolaknya.

Saat berusaha mencium lagi, si pesakit tetap menolak, dan doktor menepuk tubuh si perempuan, agar bangun dari tempat tidur.

Nah, saat itulah, si reporter masuk ruang periksa, dan memergoki si doktor yang birahinya belum surut.

Doktor berusaha merebut kamera dan memukul para kru, termasuk Ghione. Pertengkaran terus berlanjutan hingga ke luar klinik. Belum jelas bagaimana nasib si doktor setelah aksi lucahnya ditelanjangi.


0 comments

Thursday, June 14, 2012

PENGERUSI SPR SAHKAN TARIKH PRU13!!!!

Thursday, June 14, 2012

Di sebalik desakan pelbagai pihak daripada Pakatan Rakyat agar Najib Abdul Razak mempercepatkan pengumuman tarikh pilihanraya walaupun pada masa yang sama, negeri-negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat, khususnya Selangor dan Pulau Pinang, begitu takut untuk mengadakan pilihanraya serentak dengan pilihanraya umum, namun tiada sesiapa pun yang mampu mengetahui tarikh sebenar pilihanraya umum.

Bagaimanapun, Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Dato' Seri Abdul Aziz Mohd Yusof mempunyai TARIKH PILIHANRAYA UMUM seperti yang diingini oleh Pakatan Rakyat.

Mandat Kerajaan Barisan Nasional akan berakhir pada April 2013.

Bagaimanapun, SPR mempunyai kuasa untuk mengadakan pilihanraya dalam tempoh 60 hari selepas April 2013.

Dengan kata lain, PRU13 boleh ditarik sehingga ke bulan Jun 2013!!!

Atau lebih tepat lagi 24 Jun 2013!!!

Itu yang dikatakan dan diberitahu oleh Pengerusi SPR...

Tarikh akhir sajalah, bukannya tarikh itu akan diadakan PRU13...

Puas hati?

0 comments

BENDERA UMNO DI PUTRAJAYA DIHINGARKAN TAPI BENDERA PAS DI SELURUH KEDAH APA CERITA PULAK?


Gambar di atas tidak mungkin akan berani dimuatkan di laman lidah rasmi PAS, Harakahdaily. Insyaallah, anda takkan jumpa sebarang berita yang menunjukkan salah, silap atau dosa PAS di lama tersebut sehingga kiamat tiba.

Tapi, kalau berita-berita yang memburuk-burukkan saudara seagamanya, menfitnah saudara seIslamnya dan menyebarkan berita-berita bohong dan berat sebelah, memang berlambak di Harakah.Termasuklah semalam apabila editor media utama PAS itu memaparkan sekeping gambar di Putrajaya yang kononnya menunjukkan Perbadanan Putrajaya “takut” pada bendera UMNO dan tidak bertindak menurunkan bendera tersebut segera.

Isunya, bendera parti tidak boleh dinaikkan sebelum Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mengumumkan kempen pilihanraya bermula. Ia melanggar undang-undang jika mana-mana parti berdegil dan menaikkan bendera diluar waktu PRU.

Ya. Saya akui. Mungkin Perbadanan Putrayajaya memandang remeh perkara tersebut dan tidak serius untuk mengambil tindakan menurunkan bendera UMNO tersebut.

Tapi, bagaimana pula dengan bendera-bendera PAS yang berkibar di seluruh ceruk rantau di negeri Kedah?... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

LAGI KUAT NAJIB BEKERJA KERAS, LAGI ANWAR KECUT TELUR!!!


Apabila terdapat cadangan bahawa kerajaan dijangka menambah peruntukan sebanyak RM1.5 juta bagi setiap kawasan Parlimen yang diwakili Barisan Nasional, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim meloncat dan melenting.

Peruntukan tambahan yang membabitkan kira-kira RM200 juta itu dikatakan Anwar satu tindakan terdesak oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tujuan peruntukan itu adalah supaya wakil-wakil rakyat BN boleh melaksanakan pelbagai projek serta program pembangunan rakyat di kawasan masing-masing.

Ia bukan dana untuk kempen pilihan raya mahupun bagi kepentingan peribadi ahli-ahli parlimen terbabit kerana kelulusan setiap permohonan untuk menggunakan peruntukan itu perlu mengikut proses yang ketat dan telus, selalunya melalui pejabat daerah.

Setiap kali kerajaan memberi bantuan, pembangkang memandang serong dan melempar pelbagai tuduhan kononnya ia bermotifkan politik.

Seolah-olahnya tidak ada apa-apa kebajikan yang boleh dilakukan oleh kerajaan kepada rakyat tanpa menerima cacian dan fitnah pihak pembangkang.

Anwar juga mengelabah apabila kerajaan juga bercadang untuk meneruskan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bagi pusingan kedua.

Pada pusingan pertama BR1M, kerajaan telah berjaya menyalurkan wang tunai sebanyak RM500 kepada setiap keluarga yang layak membabitkan hampir satu juta keluarga di seluruh negara dengan peruntukan RM2.6 bilion.

Pelaksanaan program BR1M bagi kali kedua ini adalah kerana kerajaan berpendapat masih terdapat ramai keluarga yang perlu dibantu dalam usaha meringankan beban kehidupan mereka.

Kemelut ekonomi dunia yang semakin meruncing sedikit sebanyak telah memberi kesan kepada Malaysia, dan sebagai kerajaan ang bertanggungjawab, kebajikan rakyat perlu didahulukan.

Inilah usaha yang dilakukan oleh Perdana Menteri yang telah melaksanakan banyak program dan dasar yang mementingkan rakyat.

Anwar membuat kritikan membabi buta untuk menutup kegagalannya sebagai Ketua Pembangkang dan Penasihat Ekonomi Negeri Selangor.

Yang paling menyedihkan taraf beliau sebagai bekas Menteri Kewangan yang kononnya berpengalaman tidak langsung diberi pengiktirafan oleh Menteri Besar, Abdul Khalid Ibrahim.

Walaupun jawatan Menteri Besar diungguli oleh PKR, namun semua cadangan Anwar berkaitan ekonomi Selangor, ditolak mentah-mentah oleh Abdul Khalid.

Buktinya, tidak ada satu program pembangunan di Selangor pun yang boleh dikaitkan dengan cetusan minda Anwar.

Malah boleh dikatakan Anwar tidak membawa apa-apa pembangunan atau perubahan positif kepada kehidupan rakyat Selangor.

Beliau lantang bersuara untuk menurunkan harga minyak petrol apabila berjaya merampas Putrajaya pada pilihan raya umum kelak.

Sekiranya inilah hasratnya, apa salahnya jika Selangor menggorak langkah dengan memberi subsidi bahanapi di negeri itu?

Bukankah itu akan lebih meyakinkan rakyat bahawa pembangkang cakap serupa bikin?

Dalam isu PTPTN pula, apabila kerajaan mengambil keputusan membekukan permohonan pinjaman bagi pelajar Unisel, Menteri Besar segera membuat cadangan cetek untuk menjual aset kerajaan negeri untuk menampung dana pelajar.

Jika inilah dasar menjual harta benda negeri yang termampu difikirkan oleh pembangkang setiap kali berdepan dengan krisis, besar kemungkinan Selangor akan bankrap belum sempat habis satu penggal mereka mentadbir negeri itu.

Hakikatnya pembangkang hanya pandai bercakap dan membuat janji manis yang tidak masuk akal tetapi gagal menggotakan setiap yang dijanjikan kepada rakyat.

Umpamanya amaran kerajaan pusat bahawa Selangor bakal menghadapi krisis bekalan air yang serius menjelang tahun 2014 tidak dihiraukan.

Pembangkang terus memperjudikan nasib rakyat dan masa depan kemajuan ekonomi negeri dengan mempolitikkan isu projek Langat 2 untuk menyalurkan air Sungai Pahang ke Selangor.

Pembangkang lebih rela melihat rakyat Selangor menderita kerana kekurangan bekalan air daripada bekerjasama dengan kerajaan pusat mencari penyelesaian.

Anwar dan kuncu-kuncu pembangkangnya hanya mampu menyalak untuk mempengaruhi rakyat supaya membenci kerajaan kerana realitinya mereka gagal untuk melakukan satu kebaikan pun untuk rakyat.

Bak kata pepatah, pembangkang berlagak seperti tin kosong, lebih bunyi daripada isi.

1 comments

Wednesday, June 13, 2012

ALASAN PENDIDIKAN PERCUMA, CUBA MENUTUP SKANDAL PENJUALAN TANAH OLEH KERAJAAN NEGERI SELANGOR!!!

Wednesday, June 13, 2012

Memang tidak logik langsung!

Khalid Ibrahim menyatakan Selangor sedang mempertimbangkan untuk memberikan pendidikan percuma selepas kerajaannya mencairkan aset UNISEL selepas PTPTN membekukan pinjaman buat para pelajar baru pusat pengajian tinggi milik penuh kerajaan negeri itu.

Kalau bukan kerana PTPTN menarik kembali pembekuan tersebut, sudah tentu Khalid Ibrahim tidak akan berbunyi langsung tentang tanah UNISEL yang telah 'diapungkan' dan kejayaan mengumpulkan RM30 juta kononnya untuk pendidikan percuma.

Bayangkanlah... pembekuan tersebut tidak sampai pun 72 jam, tetapi Khalid Ibrahim entah dengan menggunakan tongkat sakti jenama apa, berjaya mengapungkan tanah UNISEL dan memperolehi RM30 juta!!!

Dalam tempoh yang sangat singkat!

Atau sebenarnya hanya selepas mengetahui PTPTN akan diteruskan di UNISEL, maka Khalid cuba menggunakan kesempatan itu untuk melindungi perbuatan jahatnya menjual tanah-tanah milik agensi kerajaan negeri.

Alasan pendidikan percuma yang diberikan oleh Khalid Ibrahim dengan jumlah RM30 juta sebenarnya tidak ubah seperti SEORANG PEMBOHONG YANG DITANGKAP MENCURI.

Khalid Ibrahim sebenarnya telah ditangkap kerana mencuri tetapi dia cuba menipu dengan mengatakan, duit hasil curiannya itu adalah untuk tujuan yang murni...

Bayangkanlah dalam tempoh tak sampai 72 jam, Khalid Ibrahim boleh apungkan tanah UNISEL dan dapat RM30 juta!!!

Hebat! Hebat!!!

0 comments

SENYUM RAFIZI RAMLI SAMPAI KE TELINGA BILA DIUMUMKAN SEBAGAI CALON PKR DI PANDAN!!!

Rafizi Ramli bakal bertanding di Parlimen Pandan menentang Ong Tee Kiat. Itu yang diumumkan oleh Azmin Ali dan kekasihnya, Anwar Ibrahim dalam ceramah yang diadakan di Pandan semalam. Dan seperti biasa kedua-dua perompak dan pemilik harta kekayaan yabg sangat meragukan tetapi tidak pernah berani menjawab apa-apa sahaja isu tentang harta kekayaan mereka, mempersoalkan tentang ketidakcekapan Ong Tee Kiat menjaga Pandan.

Sesuatu yang perlu diketahui. Pandan terletak di Daerah Ampang. Ampang ditadbir oleh MPAJ. Dalam Ampang ada dua Parlimen iaitu Pandan dan Ampang sendiri. Barisan Nasional hanya menguasai kerusi Parlimen Pandan manakala kerusi Parlimen Ampang dikuasai oleh PKR. Dua DUN di Pandan iaitu Cempaka dan Teratai dikuasai oleh DAP dan PAS. Manaka dua DUN di Ampang iaitu Lembah Jaya dan Bukit Antarabangsa dikuasai oleh PAS dan Bukit Antarabangsa.

Azmin Ali adalah ADUN Bukit Antarabangsa.

BerbandingmOng Tee Kiat yang mudah dapat dilihat bersama-sama rakyat terutama di pusat khidmatnya di Pandan Indah, kelibat wakil rakyat Pakatan sama ada Janice Lee, Zuraidah Kamaruddin bahkan yang paling utama sekali, Azmin Ali, amat sukar dilihat bekerjauntuk rakyat.

Kalau mereka bertemu rakyat dan penduduk Ampang dan Pandan pun, cumalah dalam majlis ceramah seperti yang berlau semalam.

Paling teruk adalah Azmin Ali. Sepanjang dia menjadi ADUN Bukit Antarabangsa TIDAK ADA SATU BENDA PUN yang berkaitan dengan masalah rakyat dapat atau cuba diselesaikannya. Sehinggakan jalan ke UKAY PERDANA yang mengalahkan muka Saifuddin Nasution pun, langsung tidak dipedulikannya.

Di kalangan kontraktor yang selama ini hidup dengan kerja-kerja kontrak dengan MPAJ, cerita Azmin Ali dan Zuraidah menjadikan MPAJ sebagai harta pesaka mak bapak mereka bukan asing lagi. Dari kontrak sekecil-kecil sehinggalah kontrak sebesar-besarnya, kedua-dua orang inilah yang menyapunya.

Paling menarik apabila Azmin Ali mendedahkan tentang pertemuan tertutup antara Najib Abdul Razak dengan Ahli-Ahli Parlimen Barisan Nasional untuk diberikan dana RM1.5 juta dalam apa yang dikatakan oleh Azmin Ali sebagai 'Najib Abdul Razak panik'.

Pertemuan tertutup tetapi Azmin Ali tahu dan dapat detail tentang peruntukan berkenaan?

Mengarutnya Azmin Ali sudah dapat dihidu apabila rashianya yang menambah kekayaan selepas Pakatan Rakyat menjadi Kerajaan Negeri Selangor terdedah kepada umum. Dari projek DETUM JELATEK yang menghalau dan menghapuskan pengundi-pengundi Melayu di Keramat, sehinggalah projek sampah dan pembersihan di kawasan MPAJ, memerlukan Azmin Ali untuk mempersoalkan tentang orang lain agar dia tidak dipersoalkan.

Rafizi Ramli dicampakkan ke Pandan walaupun pada masa yang sama, Janice Lee dari DAP berusaha dan melobi untuk bertanding di kerusi berkenaan. Senyum Rafizi Ramli tertarik sampai ke telinga kerana dia yakin dapat mengalahkan Ong Tee Kiat dengan mudah di Pandan....

Nanti kita tengoklah sama ada Rafizi Ramli boleh tersengih lebar lagi ke tidak selepas ini. Kita tengok juga sama ada Ong Tee Kiat akan terduduk atau Azmin Ali yang semakin bermasalah kerana kontraktor-kontraktor proksinya memekak sebab tak untung berurus niaga dengan Azmin Ali!!!


0 comments

PEROGOL YANG BAIK... SELEPAS DUA KALI ROGOL, BAGI NASIHAT KEPADA MANGSANYA!!!


Kuala Lumpur - Seorang wanita berusia 25 tahun bukan sahaja dirogol seorang lelaki yang menceroboh rumahnya di Sungai Pelek, Sepang, malah turut doberikan nasihat oleh suspek supaya mengunci jeriji rumah bagi mengelakkan diceroboh lelaki lain dalam kejadian Sabtu lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi itu, suspek yang bersenjatakan pisau pada mulanya berniat merompak rumah berkenaan, namun mengubah niatnya dengan merogol wanita berkenaan sebanyak dua kali dipercayai selepas terpikat melihat wajah mangsa.

Malah, selepas merogol mangsa, suspek yang berusia 20-an turut memaksa wanita itu menyerahkan nombor telefon bimbitnya dengan alasan mahu menghubungi mangsa selain dipercayai akan kembali ke rumah berkenaan.

Sumber polis berkata, ketika kejadisn, mangsa dikatakan tidur bersendirian dalam bilik si rumahnya sebelum terjaga apabila dikejutkan lelaki tidak dikenali.

"Mangsa pada mulanya mahu menjerit, namun diugut oleh lelaki itu supaya diam jika tidak mahu dicederakan kerana suspek membawa sebilah pisau yang diacukan pada badan mangsa.

"Suspek juga dikatakan menutup muka mangsa dengan tudung selain mengikat kedua-dua tangan wanita itu bagi memudahkan rompakan," katanya, semalam.

Bagaimanapun, menurut sumber itu, tidak lama kemudian, suspek merubah fikiran dan memaksa mangsa membuka pakaian sebelum merogolnys sebanyak dua kali.Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan siasatan lanjut masih dilakukan. 

0 comments

WANITA PEKERJA LADANG DIROGOL PAKISTAN JUAL KARPET!!!


Seorang pekerja ladang dirogol penjual karpet warga asing dalam semak di Kilometer 24 Jalan Karak-Kuala Pilah, ketika wanita itu sedang berjalan pulang, kira-kira jam 1:30 tengah hari kelmarin. Mangsa yang berusia 45 tahun itu sedang berjalan kaki apabila penjual karpet itu, yang menunggang motosikal, menghampiri dan mengheretnya ke kawasan semak, 50 meter dari situ.

Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata, lelaki terbabit memberhentikan motosikalnya dan mengheret mangsa ke semak berhampiran kira-kira 50 meter dari jalan utama.

“Mangsa menjerit meminta tolong, namun lelaki terbabit merogolnya, sebelum melarikan diri,” katanya kepada Sinar Harian.

Mohamad Mansor berkata, orang awam yang nampak motosikal itu di tepi jalan berasa curiga. Mereka pergi ke kawasan itu dan menemui wanita itu.

"Polis menahan suspek berusia 25 tahun pada hari yang sama ketika cuba melarikan diri di kawasan ladang berhampiran,” katanya. Lelaki itu direman seminggu. -SH

0 comments

ULAMA LAWAK AZHAR IDRUS KIAN TERSERLAH!!!


Anjing kalau sudah biasa makan tahi, kalau tak dimakan dihidu juga...

Peribahasa di atas mungkin kena dan sepadan dengan Azhar Idrus. Dan tentunya kaum yang sangat mencintai dan menyanjungi Azhar Idrus akan cukup hangin dengan peribahasa di atas. Apatah lagi mereka yang baru belajar mengenal agama tetapi tidak pernah belajar bagaimana mengenal diri, menjadikan mereka mabuk dengan mencintai Azhar Idrus dan manusia-manusia sejenisnya tanpa haq.

Di sebalik kononnya Azhar Idrus adalah seorang ulama walaupun keulamaannya tidak pernah dibuktikan melainkan menerusi ceramah-ceramah agama, kecenderungan Azhar Idrus untuk berpihak kepada parti politik akhirnya meruntuhkan martabatnya selaku pengajar agama.

Kalau sudah anjing....

Pada penghujung zaman ini, sememangnya terlalu ramai manusia yang menjual dan memperdagangkan agama untuk habuan dunia seperti Azhar Idrus. Penjualan kaset, video selain harga yang perlu dibayar untuk mengajar atau dengan kata lain, dakwah komersial sebenarnya tidak lagi menjadikan sesuatu dakwah yang dihubung kait dengan Azhar Idrus dan manusia-manusia sejenisnya sebagai DAKWAH SYARIAT sebaliknya puak-puak ini lebih sesuai digelar sebagai PENDAKWAH SYIAR dalam bahasa yang lebih sopan sekalipun hakikat sebenarnya ialah dakwah mereka bermotifkan kuasa dan duit.

Dek kerana itulah manusia seperti Azhar Idrus yang diangkat sebagai ulama oleh kalangan yang tersangatlah murakkabnya akan giat mencari nama dan promosi. Gandingan kedua-duanya akan menghasilkan pendapatan yang tetap dan kemampuan untuk enyara hidup keluarga....

Dan golongan sebegini telah diperingatkan oleh Nabi s.a.w lebih seribu tahun lampau...

Ironinya golongan ini tidak akan pupus kerana dari semasa ke semasa golongan murakkab tidak akan pernah berkurangan bahkan semkain bertambah kersna golongan murakkab ini diajar dan diasuh oleh golongan seperti Azhar Idrus dan mereka akan mengembangkan pula ajaran AGAMA LAWAK JENAKA BAGI MUDAH FAHAM kepada anak-anak... Sehingga akhirnya ISLAM hanyalah bahan lelucon dan lawak jenaka sambi membingungkan orang lain sebagai rukun wajib untuk diangkat sebagai ulama.....

SAMALAH SEPERTI AZHAR IDRUS yang sudah mula berkisah tentang siyasah pula yang dia sendiri tidak pasti adakah siyasah sebahagian daripada juzuk hukum, akidah atau sistem hidup.

BACA http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2012/06/fatwa-terkini-azhar-idrus-umat-islam.html

0 comments

NASRUDDIN TANTAWI MENGAMUK DAN SALAHKAN UMNO SEBAB PILIHANRAYA MASA MUSIM HAJI!!!


Marah benar Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hasan Tantawi kepada Utusan Malaysia semalam apabila akhbar itu dikatakan cuba memutar belitkan kenyataan Ketua Penerangan PAS yang mengarahkan jentera parti itu untuk menangguhkan haji mereka untuk menghadapi PRU ke-13.

Katanya, jika Perdana Menteri tidak mengadakan pilihanraya di musim haji, maka akan selesailah masalah PAS. Kononnya, jika BN mengadakan PRU ke-13 di musim haji maka “UMNOlah yang menghalang orang yang hendak menunaikan ibadah haji”.

Ketua Pemuda berserban besar dan berlatar belakangkan gelaran “ustaz” itu mengungkit kempen kerajaan BN yang menggalakkan rakyat Malaysia mengundi dan mengadakan PRU ke-13 pada musim haji adalah bertentangan dengan kempen tersebut....
BACA SETERUSNYA DI SINI

Persoalannya, benarkah UMNO menghalang umat Islam menunaikan haji? Apakah berdosa dan bertentangan dengan hukum syarak mengadakan PRU pada musim haji?

Dan yang paling penting, bila masanya Perdana Menteri kata akan mengadakan PRU ke-13 pada musim haji tahun ini? Bila..???

Sebenarnya, UMNO atau kerajaan BN tidak pernah pun menghalang mana-mana umat Islam menunaikan haji. Kalau benar kerajaan menghalang umat Islam naik haji, takkanlah kerajaan menubuhkan Tabung Haji?

0 comments

Tuesday, June 12, 2012

EKORAN CUBAAN BUNUH KARPAL SINGH... SIAPA YANG PALING UNTUNG KALAU KARPAL SINGH MATI?!!!

Tuesday, June 12, 2012

Laporan yang dibuat oleh Sahabat Blogger, PAPAGOMO, sungguh mengejutkan. Karpal Singh yang dikatakan telah mengalami penyakit hilang ingatan dan meracau-racau, dilaporkan telah cuba dibunuh oleh seseorang.

Ilustrasi kejadian berkenaan ada di dalam blog PAPAGOMO.

Pihak Pakatan Rakyat, khususnya Anwar Ibrahim pasti akan CEPAT LEPAS MULUT dengan menuduh Karpal Singh telah cuba dibunuh oleh UMNO dan Barisan Nasional. Malah tidak juga dinafikan, Anwar Ibrahim dan konco-konconya akan segera menuduh PDRM terlibat dalam kejadian berkenaan.

Walau bagaimanapun, berdasarkan laporan, isteri Karpal Singh tidak melihat sesiapa pun di katil suaminya!

Insiden berkenaan pastinya mengingatkan kita kepada 'TRAGEDI TUSUKAN VIRUS AIDS, KERACUNAN ARSENIK, TAPAK TANGAN DITUSUK JARUM BERACUN' dan sebagainya yang cukup popular di kalangan Pakatan Rakyat, khususnya PKR.

Kita tidak menuduh Karpal Singh bermain drama dalam hal ini. Kita juga tidak menuduh isteri Karpal Singh mempunyai otak setaraf dengan otak Wan Azizah Wan Ismail memandangkan isteri Karpal Singh tidak pernah terlibat dalam politik sungguhpun suami dan anak-anaknya adalah pemain aktif DAP. Malah kita juga tidak menuduh anak-anak Karpal Singh yang buat perangai hodoh itu kerana mereka adalah peguam-peguam yang terlatih untuk memutarbelitkan fakta, bukannya mengada-ngadakan bukti seperti BEKAS TUSUKAN JARUM.

Insiden ini memerlukan siasatan yang lebih terperinci dan cepat. Sudah sampai masanya, 'hiburan' sebegini dihentikan dan cubaan mendapatkan simpati mahupun mempermain-mainkan emosi rakyat Malaysia, wajar dihentikan sama sekali.

0 comments

MAK LAMPIR AMPANG SEBAT RATUSAN RIBU RINGGIT UNTUK PROGRAM GHOSTBUSTER!!!


Zuraidah Kamaruddin si Mak Lampir tidak henti-henti menagih simpati dan perhatian dairpada masyarakat, khususnya pengundi-pengundi di kawasan Ampang. Dari kes lembu NFC sehinggalah kepada pendaftaran pengundi-pengundi baru di kawasan Ampang yang disifatkannya sebagai PENGUNDI-PENGUNDI HANTU, Ketua Wanita PKR itu sebenarnya lebih gemar bermain retorik daripada menjalankan tugasnya yang sebenar.

Dengan bantuan daripada Kerajaan Negeri Selangor yang telah MENCURI WANG RAKYAT SELANGOR untuk diletakkan di dalam apa yang mereka katakan sebagai USAHA PENFAILAN BANTAHAN KEPADA SPR.

Jumlah yang diperuntukkan oleh Kerajaan Negeri Selangor adalah RM1 juta. Dana tersebut telah diluluskan oleh Masjid Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan Ke-26 pada 3 Ogos 2011 dan telah disahkan oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor Ke-28 pada 10 Ogos 2011.

Geran berkenaan terbuka kepada setiap rakyat di Selangor tanpa mengira bangsa, agama dan fahaman politik (kononnya). Kerajaan Negeri dikatakan memandang serius terhadap aduan kepincangan daftara pengundi sedia ada dan senarai daftar pengundi baru. Dengan pelancaran geran ini, ia akan memberi peluang kepada setiap rakyat untuk menuntut satu daftar pemilih bagi membuka jalan kepada pilihanraya yang bersih dan adil.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.

0 comments

PKR BUAT SEMBAHYANG KHAS UNTUK AMBIGA DI KUIL SRI MAHA MUTHU MARIAMAN SAMBIL BELASAH MAJLIS FATWA KEBANGSAAN!!!

Satu acara keagamaan telah dilangsungkan di Kulim atau lebih tepat lagi pada 10 Jun 2012 di Kuil Sri Maha Muthu Mariaman Kelang Lama, Kulim melibatkan INDRAF dengan kerjasama Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Padang Serai. Program yang sepatutnya dihadiri oleh 1000 orang memandangkan Padang Serai dianggap kubu selamat PKR, bagaimanapun, hanya mampu menarik kehadiran tidak lebih 100 orang. Acara berkenaan berlangsung dari jam 6:30 petang sehingga 9:50 malam.

Acara tersebut adalah untuk menyokong 'perjuangan' Ambiga Sreevanasan untuk keadilan atau lebih tepat lagi, Sembahyang Khas untuk Ambiga.

Turut hadir dalam acara berkenaan adalah Naib Presiden PKR Pusat, N.Surendran, Dato' Hj. Tasleem Ibrahim, Presiden INDRAF Pusat, Latheefa Koya, Peguam PKR dan M.Asokan, Pengerusi INDRAF Kulim.

Antara isu yang diceramahkan adalah berkenaan BERSIH 3.0 dan tekanan yang sedang dihadapi oleh Ambiga Sreevanasan yang sekarang ini tidak lagi membuka mulut atau celupar seperti sebelumnya.

Acara dimulakan dengan SEMBAHYANG KHAS untuk Ambiga dan kemudian disusuli ucapan Ambiga yang tidak hadir, tetapi dibuat menerusi perbualan telefon.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

NIZAR CUBA JADI JANTAN BERTELUR!!!


Nizar Jamaluddin mungkin sudah berasa bahang daripada perbuatannya sendiri. Nizar Jamaluddin juga sedar perbuatannya yang menjolok mata dengan mencerca dan mengherdik DYMM Sultan Johor berhubung bidaan nombor pendaftaran Www1 telah menyebabkan Salahuddin Ayub yang bercita-cita hendak menjadi Menteri Besar Johor hancur berkecai.

Bertitik tolak dari situlah, ditambah pula dengan himpunan lebih 30,000 rakyat Johor tanpa mengira kaum dan agama di padang Istana Pelangi, Nizar cuba berlakon dengan kononnya dia ikhlas dan tidak mempunyai masalah untuk mengakui kesalahan dan kesilapan yang telah dilakukannya dengan cara menghadap DYMM Sultan Johor.

Mampukah Nizar membeli jiwa rakyat Johor dengan bantuan DAP yang sangat diketahui terlalu membenci kesultanan Melayu Johor menerusi tindakan empat orang ADUN DAP yang sebelum ini enggan memakai songkok dan menghormati Almarhum Sultan Johir pada tahun 2011.

Tindakan Nizar yang mendasarkan gelagatnya itu sebagai kebimbangan akar umbi, sememangnya telah membuatkan peluang Salahuddin dan PAS tertutup rapat di Johor. Dek kerana itulah bagi mengimbangi kerosakan yang telah dilakukan oleh Nizar, juak-juak dan pecacai PAS mula menyelongkar kisah-kisah lama membabitkan Anwar Ibrahim yang mahu mengheret dan mencampakkan sultan-sultan ke jalan raya sekiranya enggan bersetuju dengan pindaan perlembagaan yang boleh menyebabkan sultan-sultan dibicarakan di mahkamah khas sekiranya terlibat dengan masalah jenayah berat.

Pada masa yang sama, banyak pihak sedang mendendami Nizar Jamaluddin dan menunggunya menjejakkan kaki ke Johor.

Sama-samalah kita tunggu drama Nizar yang seterusnya. Jangan pula dia buat persidangan bawah pokok macam yang dibuatnya dahulu di Ipoh. Yang pastinya di Johor tidak ada bekas Speaker DUN yang tidak cukup sifat dan akal seperti Sivakumar Tronoh!

0 comments

AISYAH BAKAL JADI CALON PRU13 PAS DI JEMPOL!!! BOB LOKMAN TAK PUAS HATI!!!

Baru sebulan dua penyanyi Aishah menyertai PAS, desas-desus kencang bertiup di dalam parti itu yang menyatakan dia akan terpilih sebagai calon mewakili parti tersebut pada Pilihanraya Umum ke-13 nanti.

Khabarnya, bisik-bisik di dalam PAS memberitahu bahawa Aishah akan dicalonkan di Jempol, Negeri Sembilan. Tak tahulah sama ada di Parlimen atau DUN. Tapi begitulah dikhabarkan…

Bagaimanapun, Aishah di dalam temubual bersamah Harakah baru-baru ini memberikan jawapan standard mengenai desas-desus tersebut dengan menafikan dirinya telah terpilih menjadi calon PRU mewakili PAS.

Namun, Aishah beberapa kali menjelaskan bahawa dia BELUM mendapat tawaran rasmi dari partinya untuk menjadi calon di Jempol nanti.

Dalam ertikata lain, Aishah sudah tentu ada menerima tawaran untuk menjadi calon untuk PAS, cuma dia belum mendapat tawaran rasmi dari parti tersebut.

Menariknya, perkhabaran tersebut dikatakan telah menyebabkan seorang lagi “artis PAS” sakit hati, meradang dan geram.

Menurut sumber, selebriti yang menyertai PAS lebih awal dari Aishah itu bengang pada Aishah yang mendapat tempat sebagai calon PRU mewakili parti berbanding dirinya yang lebih senior dan lebih “warak”… BACA SAMBUNGAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

PELAJAR PEREMPUAN IPTA DICEKUP BERPELUKAN DENGAN BOYFRIEND DI ATAS KATIL!!!


Seorang pelajar perempuan sebuah institusi pengajian tinggi awam berdekatan, dicekup pihak berkuasa dalam keadaan berpelukan bersama teman lelakinya atas katil bertingkat di dalam sebuah stor pusat cuci kereta, dekat sini, pagi kelmarin.

Gambar: Keadaan pelajar kejuruteraan awam IPTA berdekatan yang dicekup dalam keadaan berpelukan bersama teman lelakinya di sebuah stor cuci kereta di Balai Besar.

Pelajar perempuan terbabit dipercayai bertandang ke tempat mencuci kereta yang bakal dibuka itu, sebaik menamatkan kuliahnya untuk memadu asmara bersama teman lelakinya yang difahamkan seorang penganggur.

Namun pelajar IPTA yang berasal dari kampung Cacar, Paka yang sama sekali tidak menyangka bahawa teman lelakinya itu penagih bagaimanapun terkedu seketika, apabila menerima kehadiran sepasukan anggota polis narkotik yang melakukan serbuan di tempat berkenaan.

Susulan penangkapan tersebut, remaja perempuan yang merupakan seorang pelajar kejuruteraan awam dan anak seorang pesara syarikat swasta di Paka itu, terpaksa diserahkan kepada pihak Jabatan Agama untuk tindakan lanjut kerana disyaki berkhalwat.

Sementara itu, teman lelakinya yang berasal Kampung Durian Mas itu juga didapati positif dadah jenis methapethamine setelah menjalani unian saringan air kencing dan disiasat mengikut seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Kedua-dua pasangan terbabit bakal menghadapi pendakwaan di Mahkamah Rendah Syariah pada 9 Julai 2012 nanti atas kesalahan berkhalwat mengikut seksyen 31(b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu 2001.

Jika sabit kesalahan hukuman denda maksima RM3,000 atau tidak melebehi dua tahun penjara boleh dikenakan ke atasnya.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor mengesahkan tangkapan terbabit. -SH

0 comments

AZHAR IDRUS ADALAH 'ULAMA MAHARAJA LAWAK'!!!

Marah sungguh puak-puak yang mengkagumi Azhar Idrus apabila Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Mashitah Ibrahim menyatakan tentang seorang pendakwah yang mengajar agama dengan penuh gelak tawa dan senda gurau selain membengong dan membodohkan orang yang dijadikannya sebagai contoh.

Walaupun tidak dinyatakan namanya oleh Mashitah Ibrahim, mereka segera menanggapi orang yang dimaksudkan itu sebagai Azhar Idrus, bekas pemain muzik yang kemudian bertukar kerjaya menjadi pendakwah, jurugambar dan penjual CD ceramah memandangkan pendapatannya yang sangat lumayan!

Masalah Azhar Idrus adalah kerana ramai golongan jahil yang telah mengangkatnya sebagai ulama. Kononnya Azhar Idrus adalah ulama pop atau ulama tersohor. Kononnya juga, Azhar Idrus adalah ikon ulama zaman moden di mana ceramahnya telah berjaya menarik puluhan ribu pendengar terutama dari golongan muda.

Sebenarnya itu adalah kejayaan kepada Azhar Idrus. Hakikat tersebut tidak boleh dinafikan sama sekali. Azhar Idrus berjaya mengumpulkan puluhan ribu anak muda untuk mendengar ceramah agamanya. Dan kejayaan itu telah membuatkan dia diangkat sebagai ikon pendakwah terulung.

Namun, matlamat tidak boleh menghalalkan cara.

Kaedah yang digunakan oleh Azhar Idrus untuk menarik pendengar dan hadirin adalah dengan berlawak jenaka. Ada juga yang mempertikaikan dengan caranya bermain alat muzik.

Bagaimanapun, kaedah berdakwah menggunakan alat muzik seringkali menimbulkan perselisihan pendapat di kalangan ulama walaupun secara qat’ie, alatan muzik bertali seperti gitar adalah diharamkan oleh Islam.

Antara pendakwah yang menggunakan alat muzik dan patung wayang kulit untuk berdakwah adalah Raden Mas Said atau Sunan Kalijaga, salah seorang daripada sembilan wali (atau gabenor) ketika awal Islam di Pulau Jawa pada pertengahan abad ke-15 dahulu.... BACA SAMBUNGAN DI SELANGORDAILY.COM


0 comments

Blog Archive

Labels