IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, August 31, 2012

CIPLAK HARGA KERETA: BUKU JINGGA ATAU DAPAT MAKLUMAT DARI JPM?!!

Friday, August 31, 2012
Pecacai Pakatan sedang berusaha untuk memalukan Najib dengan cerita kononnya, Najib telah menciplak Buku Jingga dan perjuangan Rafizi Ramli yang mahu menurunkan harga kereta. Begitu juga dengan cerita kerajaan mahu mengambilalih lebuhraya....

Kononnya, kalau Najib dah meniru Buku Jingga, buat apa lagi Najib jadi kerajaan, elok serah sahaja kepada Pakatan Rakyat.

Masalahnya, betulkah Najib yang meniru Buku Jingga Pakatan Rakyat, atau sebenarnya, maklumat dari dalam bocor dan sampai ke tangan Pakatan Rakyat, terutama sekali menerusi Rafizi Ramli yang giat berkempen tentang Akta Wistleblownya?

Kalau Rafizi Ramli dan PKR boleh mempergunakan kakitangan awam untuk mendapatkan maklumat tentang tender-tender dan kontrak-kontrak kerajaan terutama apabila syarikat kroni mereka gagal memperolehinya, apakah tidak mustahil sekiranya maklumat tentang perancangan kerajaan tidak sampai ke tangan PKR?

Ambil sahaja contoh bajet tahun lepas. Umum mengetahui bagaimana orang dalam Kementerian Kewangan telah membocorkan banyak maklumat tentang bajet bagi membolehkan Pakatan Rakyat membentangkan bajet alternatif mereka.

Apabila bajet dibentangkan, Anwar Ibrahim jelas sangat terkejut kerana yang sampai ke tangan mereka hanyalah dummy semata-mata, bukan bajet sebenar.

Nampaknya perkara yang sama sedang berulang. Cuma kali ini, PKR menerusi Rafizi Ramli melakukannya lebih pantas untuk mengelakkan daripada dikesan.

Cadangan kerajaan untuk 'melakukan sesuatu' bagi mengurangkan harga kereta dan bakal dibentangkan dalam bajet, telah diambil kesempatan terlebih dahulu oleh PKR. Justeru, apabila diumumkan nanti, seolah-olah kerajaan yang ada sekarang sebenarnya yang menciplak Buku Jingga.2 comments

MANIFESTO BUKAN PERJANJIAN.... KHALID IBRAHIM MACAM BIAWAK!!!


Terkesima dengan desakan demi desakan selain tuntutan penjelasan, membuatkan Khalid Ibrahim memilih kaedah menjawab yang paling ekstrim sekaligus menunjukkan tahap mana pemikiran Menteri Besar Selangor ada.

Yang menjadi sebalan Menteri Besar Selangor itu ialah janji air percuma kepada rakyat Selangor dan merupakan salah satu manifesto Pakatan Rakyat di Selangor. Biarpun sebelum ini, Pakatan Rakyat dalam kempen mereka menyatakan betapa prihatinnya Kerajaan PKR di Selangor kepada rakyat.

Malangnya apabila didedahkan bahawa air percuma yang dikhabarkan itu sebenarnya bukan untuk golongan miskin, Kerajaan Pakatan Rakyat tidak dapat menjawab. Bahkan berbolak-balik selain cuba menyembunyikan kebenaran yang diperlukan oleh rakyat Selangor. Dan akhirnya setelah tidak tertahan, Pakatan Rakyat menerusi mulut Khalid Ibrahim menyatakan bahawa manifesto bukanlah satu perjanjian yang wajib dipatuhi dan ditunaikan.

Atau dengan kata lain, Pakatan Rakyat boleh berjanji bulan bintang untuk menambat hati pendengar mereka, tetapi segala janji tersebut tidak wajib dilaksanakan.

Maka tidak hairanlah bagaimana Anwar Ibrahim dan konco-konco haramnya beria-ia menabur janji kerana pada mereka, tidak perlu ditepati segala janji berkenaan atas alsan, ianya bukanlah perjanjian. Alangkan perjanjian bertulis pun mereka boleh langgar sesuka hati, ini kan pula janji lisan.

Inilah jenis kerajaan yang mendabik dada mereka sangat hebat mentadbir dan mengurus. Mereka menabur pelbagai janji tetapi apa yang berlaku selepas itu ialah mereka tidak perlu bertanggungjawab.

Maka tidak hairanlah bagaimana banyaknya rumah urut dan pusat maksiat tumbuh di Selangor!

0 comments

SILA KEMASKAN DAN BERAMBUS KELUAR DARI PEJABAT PEGUAM NEGARA WAHAI GHANI PATAIL!!!

Yang sangat pasti, bermula hari ini akan ada beratus-ratus kalau tidak pun beribu-ribu laporan polis yang akan dibuat di seluruh Malaysia ekoran peserta JANJI BERSIH di Dataran Merdeka, mengibarkan dan berkempen bendera mirip Bendera Rakyat AMCJA dan PUTERA pada tahun 1947 untuk menggantikan Jalur Gemilang yang sudah menjadi Bendera Malaysia semenjak tahun 1957 .

Setakat itu sahajalah yang mampu dilakukan. Kesudahannya tidak akan ke mana-mana kerana halangan terbesar yang berlaku di negara ini untuk memastikan negara ini berada dalam keadaan aman adalah PEGUAM NEGARA!

Ambil sahaja contoh penangkapan mereka yang terlibat dalam kekacauan siri BERSIH sehingga BERSIH 3.0. Walaupun PDRM telah menyerahkan fail kepada Pejabat Peguam Negara, tiada sebarang tindakan pendakwaan dilakukan, sebaliknya semuanya dibebaskan walaupun secara sah dan terang, memang wujud kekacauan dan mereka yang ditangkap serta diberkas oleh PDRM itu memang terlibat berdasarkan bukti-bukti visual dan saksi.

Apa yang berlaku malam tadi di Dataran Merdeka, sebenarnya jauh lebih menyedihkan. Apakan tidak, Hishamuddin Rais yang suatu ketika dahulu, cukup terkenal dengan pemikiran Sosialisme yang condong kepada Komunisme, giat berkempen tentang Sang Saka Tanah Melayu kononnya bagi menggantikan Jalur Gemilang, tanpa sebarang masalah, biarpun sebenarnya kempen tersebut adalah bersifat subversif.

Tanah Melayu secara keseluhan tidak pernah mempunyai bendera rasmi. Dari zaman Langkasuka sehinggalah ke zaman British, Tanah Melayu terdiri daripada pelbagai negeri yang mempunyai benderanya yang tersendiri dan terasing. Apabila tiba zaman British, Tanah Melayu terbahagi kepada Negeri-Negeri Melayu Tidak Bersekutu iaitu Perlis, Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor, Negeri-Negeri Melayu Bersekutu iaitu Pahang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan serta Negeri-Negeri Selat iaitu Pulau Pinang, Melaka dan Singapura dan setiap fraksi mempunyai bendera mereka yang berbeza-beza.

Bagaimanapun, pada tahun 1905 sehingga 1950, terdapat sebuah bendera yang digunakan untuk memperkenalkan Tanah Melayu biarpun bendera yang sinonim dengan dunia Melayu adalah Merah Putih yang sekarang ini digunakan oleh Indonesia.

Kita boleh meletakkan seluruh kesalahan kepada Peguam Negara yang ternyata sangat lembik menangani pelbagai masalah perundangan di negara ini. Sudah terlalu ramai penjenayah politik yang terlepas begitu sahaja walaupun wujud bukti-bukti sahih dan nyata.

Entah apa yang merasuk Peguam Negara dan pejabatnya sehinggakan mereka membiarkan kebebasan melakukan apa-apa sahaja atas nama politik di negara ini, bahkan sanggup memejam mata atas segala kerosakan dalam masyarakat Malaysia yang disebabkan onar Anwar Ibrahim, tanpa sebarang tindakan undang-undang.

Bendera Rakyat AMCJA-PUTERA 1947

Sekarang sudah terbukti, memang ada gerakan ingin menjadikan negara ini sebagai Negara Komunis acuan AMCJA dan PUTERA menerusi bendera yang mahu diubah. Hishamuddin Rais sudah pun menunjukkan belangnya kerana tiada tindakan yang dikenakan kepadanya selama ini . Kalaupun ditangkap dan ditahan, 'bantuan' daripada Pejabat Peguam Negara membenarkannya lepas bebas.

Atau barangkali pada pandangan Pejabat Peguam Negara dan Peguam Negara sendiri, ini masalah remeh temeh yang hanya menyusahkan jikalau fail dibuka dan individu berkenaan diheret ke muka pengadilan?

Barangkali tidak keterlaluan jugalah seandainya Akta 114A yang kontroversi itu sebenarnya hanyalah untuk memudahkan kerja Peguam Negara.

Kalau sudah bendera, lagu kebangsaan dan sebagainya ingin diubah, tidakkah Peguam Negara juga perlu diubah? Setelah Pakatan Rakyat dan Anwar Ibrahim bersungguh-sungguh mahu mengubah segala struktur negara ini, bukankah Peguam Negara juga ada dalam senarai pengubahan itu?

Apatah lagi memang ramai benar yang mahu Peguam Negara melepaskan jawatan dan digantikan dengan Peguam Negara lain yang lebih berani bertindak mempertahankan undang-undang di negara ini, bukannya terikut-ikut dengan budaya kebebasan kononnya!

Gantikan Jalur Gemilang dengan Bendera Sang Saka Tanah Melayu... apa kata kalau gantikan Peguam Negara sekarang dengan Peguam Negara baru terlebih dahulu?

1 comments

MENJELANG PERARAKAN... NAJIB AKAN DIMALUKAN?!!!


Tidak dapat dinafikan Dataran Merdeka telah dikuasai oleh golongan berbaju kuning dan mereka benar-benar merayakan sambil menyatakan kejayaan sudah berada di hadapan mata sekalipun di luar kesedaran, perhatian mereka telah dialihkan. Venue sebenar sambutan Ambang Merdeka bukanlah di Dataran Merdeka sebaliknya di KLCC.

Di sebalik ramainya puak-puak BERSIH di Dataran Merdeka, di KLCC pula sebaliknya. Hampir sukar untuk melihat kelibat manusia yang memakai baju kunibg yang tertera perkataan BERSIH.

Dengan kata lain, diversi yang dijalankan oleh pihak berkuasa, ditambah pula dengan'helah' DBKL amat berjaya mengekang golongan yang mahu membuat kacau dan mahu menunjuk kuat itu.

Di sebalik cerita kononnya seluruh DataranMerdeka telah dikepung, pemerhatian dan tinjauan yang dibuat sama sekali menafikan sembang gah pecacai Pakatan Rakyat. Sebaliknya jumlah anggota polis yang ditugaskan mengawal keadaan tidaklah seramai mana. Bukan itu sahaja, anggota-anggota polis tidak langsung terlibat dalamsebarang aktivit termasuklah mengawal lalu lintas terutama di persimoangan Jalan Raja - Jalan Raja Laut - Jalan Tunku Abdul Rahman menjadikan keadaan lalu lintas amat sesak kerana golongan berbaju kuning beraya sakan di tengah-tengah jalan termasuklah bermain mercun dan bunga api.

Pendek kata, di sebalik larangan DBKL, ada helah yang berjaya menjinakkan golongan tegar tersebut. Kecuali venue sambutan Hari Kemerdekaan esok iaiti di hadapan Bangunan Sultan Abdul Samad yang dipagar dan dijaga rapi, kawasan-kawasan lain dibiarkzn untuk golongan berkenaan termasuklah pecacai syarikat besar yang tidak mahu Malaysia mengeluarkan bahan oenting untuk industri eletronik di Gebeng.

Namun satu persoalan yang timbul ialah,sejauh manakah perhimpunan golonganberbaju kuning akanberlangsung di Dataran Merdeka? Adakah mereka akan berusaha untuk memalukan pentadbiran Najib yang sudah banyak memanjakan danmemuakan rakyat denganpelbagai gula-gula dan manisan trtapi tidak pernah disyukuri?

Yang pastinya golongan yang sedang bekerja lebih masa dan terpaksa pula melupakan keenakan beristirhat bersama keluarga pada hujung minggu dan hari cuti adalah anggota-anggota polis yang selama ini dimaki dandianjing-anjingkan oleh Pakatan Rakyat.


0 comments

LATEST UPDATE!!!

Dataran Merdeka telah dipenuhi dengan penyokong Pakatan dan BERSIH. Sekalipun tiada sebarang kejadian tidak diingini berlaku, ini menunjukkan dengan jelas bagaimana Kerajaan Najib Abdul Razak bersifat terbuka dan sama sekali tidak bersifat zalim sebagaimana yang dilaung-laungkan oleh Pakatan.

Buktinya, di sebalik ketiadaan permit dan kebenaran, puak-puak Pakatan telah menjajah Dataran DBKL serta kawasan sekitar.

Dijangkakan perarakan esok, satu gangguan BERSIH DEMOKRASI REFORMASI akan dibuat dalam usaha memalukan Najib Abdul Razak dan barisan kabinet yang kurang melihat masalah kebebasan yang sebenarnya sudah parah apabila ISA dimansuhkan.

Secara terbuka kebiadapan dan kekurangajaran hasutan orang seperti Hishamudin Rais, memperlihatkan tujuan sebenar mengapa kebebasan dituntut sangat-sangat!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

Thursday, August 30, 2012

LATEST! DEMONSTRASI JANJI BERSIH!!!

Thursday, August 30, 2012

Lokasi: Dataran DBKL
Masa: 11:40 mlm

Beberapa orang pemimpin kecil PKR sudah tiba termasuklah Bob Lokman.

Jeritan MERDEKA BERSIH mulai kedengaran dan dimajukan oleh Hishamuddin Rais.

Jumlah di Dataran DBKL adalah lebih kurang 3000 org.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

UPDATE! JANJI BERSIH

Lokasi: padang dbkl
Masa: 11:20

Ketibaan Mat Sabu yang dikawal ketat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

UPDATE!!! DEMONSTRASI JANJI BERSIH!!!

Lokasi: padang DBKL bersebelahan Jalan Raja
Masa; 11:05 mlm

Hishamuddin Rais dan Samad Said telah tiba dan bersedia utk pembacaan puisi kononnya.

Hishamuddin Rais beserta beberapa org yang lain sibuk mengeluarkan arahan kepada para pencongok mereka yang gembira.

Entah apa yang digembirkan.

Pasukan keselamatan sudah pun bersedia.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

UPDATE! DEMONSTARSI JANJI BERSIH!!!

Lokasi: Dataran Merdeka
Masa: 10;39 malam

Berbeza dengan KLCC, PESERTA BERBAJU KUNING DNA TERTERA PERKATAN BERSIH sudah pun mencecah lebih kurang seibu orang dan kebanyakannya tertumpu di persimpangan Jalan Raja-Jln TAR-Jln Tun Perak.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

TERKINI! DEMONSTRASI JANJI BERSIH PAKATAN JAHANAM!

Lokasi; KLCC
Jam: 10:03 mlm

Di sebalik riuh rendah kononnya JANJI BERSIH akan buat demonstrasi di beberapa tempat termasuklah di KLCC, tinjauan mendapati sambutan di mercu tanda Bandaraya Kuala Lumpur itu jauh berbeza.

Sehingga setakat ini, tiada sebarang perkumpulan dan perarakan baju kuning di sekitar KLCC.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

NIK AZIZ SEDAR KE TAK SEDAR, DIA DAH MAKIN NYANYUK?

Ketika mengulas tentang surat yang dihantar oleh ILMU dan Fathul Bari kepadanya, dengan nada sombong, Mursyidul Am PAS merangkap Menteri Besar Kelantan berkata, tak perlu surat untuk membincangkan hudud dengannya, sebaliknya Fathul Bari boleh menghadapnya terus.

Tak tahulah, atas kapasiti apa Nik Aziz bercakap lagu tu. Nak kata dia bercakap atas kapasiti sebagai seorang tua yang telah dinaikkan martabat oleh para pengikutnya sebagai Tuan Guru, macam tak ada adab sangat dah bunyinya. Kalau nak katakan atas kapasiti Menteri Besar Kelantan, lagilah tak kena prosedur. Kalau dikatakan, dia bercakap atas kapasiti Mursyidul Am PAS, sudah tentulah menyongsang benar kerana Fathul Bari bukannya ahli PAS.

Dah memang betul pun, alasan yang diberikan oleh Fathul Bari bahawa surat berkenaan adalah memenuhi protokol semata-mata. Takkanlah dia nak main langgar saja Nik Abdul Aziz macam orang PAS langgar polis di Dataran Merdeka masa BERSIH 3.0.

Nik Aziz barangkali mahu menunjukkan kononnya kalau bab agama, tak perlulah nak berprotokol sebaliknya boleh datang berbincang dengan cara bersemuka. Bagaimanapun, sama ada dia ingat atau tidak, PAS sendiri MENGHANTAR SURAT kepada Perdana Menteri pada 25 Oktober 2011 untuk MEMBINCANGKAN TENTANG HUDUD. (BACA DI SINI)

Mengapa pula PAS dan Nik Aziz tak langgar sahaja Pejabat Perdana Menteri untuk perbincangan hudud di Kelantan sebagaimana yang disuruh oleh Nik Aziz kepada Fathul Bari?

Kadang-kadang terasa kasihan dengan Nik Aziz yang semakin tua. Sudah banyak kali dia memberikan isyarat bahawa dia sudah terlalu letih namun MANGKUK-MANGKUK PENASIHAT yang ada di sekelilingnya, tidak ubah seperti IBLIS dan SYAITAN yang terus menyesatkan orang tua itu dengan kenyataan-kenyataan yang lebih banyak memalukan dirinya sendiri.

0 comments

KEADAAN MENTERI BESAR KEDAH, MASIH KRITIKAL AKIBAT DISANTAU RAKAN PASNYA SENDIRI!!!

Semalam, Kedahan69ers.com telah menyiarkan berita tentang keadaan Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak yang tidak sahaja gagal menghadiri rumah terbukanya pada 25 Ogos lalu, bahkan telah dimasukkan ke Bilik 418 Kedah Medical Centre yang terletak di Mukim Alor Merah Pumpong, Alor Star pada jam 4:00 pagi.


Diberitakan Azizan Abdul Razak telah kehilangan darah yang cukup banyak dan dipercayai telah disihir oleh pihak-pihak yang mengidamkan jawatannya selaku Menteri Besar Kedah.

Sebelum ini, Azizan Abdul Razak cuba ditikam belakang oleh satu kumpulan yang turut dianggotai oleh Exco-Exconya sendiri. Azizan tidak sahaja dikatakan didesak agar melepaskan jawatan, bahkan salah seorang daripada mereka, telah bersumpah dan berikar akan membuatkan Azizan Abdul Razak tidak lagi dapat bertanding pada pilihanraya kali ini.

Sengketa antara Azizan Abdul Razak dengan Exco berkenaan bukan lagi satu rahsia. Bahkan pada satu peringkat, Azizan sudah tidak mahu lagi melantik individu berkenaan sebagai Exco namun campurtangan dari Jalan Raja Laut, menyebabkan mahu tidak mahu Azizan terpaksa menyerahkan jawatan Exco sekalipun tidak berportfolio kepada individu tersebut.

Dalam penyerahan nama calon-calon PAS untuk DUN dan Parlimen Kedah, Exco tersebut sekali lagi melangkaui batasan tugas dan bidang kuasanya apabila membariskan nama-nama yang dipercayai merupakan pengikut-pengikutnya selain nama beberapa orang Exco serta pemimpin kanan PAS yang menjadi sekutunya.... BACA SETERUSNYA DI SINI

0 comments

AWANG HITAM BERJAYA GODA JANDA BERANAK SATU SERAH DUIT RM233,000 DENGAN GAMBAR LUCAH SAHAJA!!!

MELAKA: Cair dengan pujukan ‘Dr Michael Clinton’ kononnya dari Switzerland dan mahu membuka klinik di Malaysia, seorang janda beranak satu menjadi mangsa terbaru sindiket penipuan Internet lelaki Nigeria membabitkan kerugian RM233,000.

Mangsa berusia 56 tahun mengenali lelaki itu menerusi satu laman sosial, awal Mei lalu yang memaparkan gambarnya sebagai lelaki kulit putih yang bekerja di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) negeri, Superintendan Soh Hock Sing berkata, untuk meyakinkan mangsa suspek memberitahu dia akan mengirimkan wang AS$380,000 (RM1,186,38) kepada mangsa untuk disimpan bagi membuka klinik yang dirancang.

Menurutnya, selepas satu tempoh, suspek mendakwa wang itu sudah dikirim dan berada di Kuching, Sarawak, namun untuk mendapatkannya mangsa terlebih dulu perlu membuat beberapa pembayaran kononnya sebagai yuran pengubahan wang dan servis serta cukai kerajaan.... (
SUMBER)

1 comments

MALU LA WEIII, KALAU NALLAKARUPPAN PUN BOLEH SEMBANG REALITI HUDUD!!!

Bekas muncikari Anwar Ibrahim yang banyak menyimpan rahsia ketegangan dan kekerasan senjata sulit Anwar Ibrahim menerusi bukti-bukti bergambar dan video, bagaikan gatal tekak untuk turut memberitahu umat Islam yang beria-ia mahukan hudud dilaksanakan di negara ini, agar berfikir secara waras terlebih dahulu.

Realitinya, di sebalik keterujaan PAS memperkenalkan semula hudud dalam mitos ceramah mereka, Nalla mengingatkan ahli-ahli PAS bahawa mereka hanya kalangan manusia yang berpijak di atas awan.

Qiyasnya ialah bagaimana Anwar Ibrahim yang kerap merajai pelbagai isu, dalam hal hudud, tengkoknya hampir tidak kelihatan.

Anwar pada 28 September 2011 telah pun menjelaskan bahawa hudud bukanlah sebahagian daripada Pakatan Rakyat walaupun pada masa yang sama memperakui tentang Enakmen Jenayah Syariah II Kelantan 1993 dan Enakmen Jenayah Syariah Terengganu 2003.

Kalau Nallakaruppan boleh mengesan cakap-cakap bohong Anwar Ibrahim yang hanya mahu mengenakan dan mempergunakan PAS, mengapa ahli-ahli PAS yang marah dengan kenyataan Nasharuddin Mat Isa yang menggesa PAS keluar dari Pakatan kerana penghinaan yang dibuat oleh DAP dan Karpal Singh, tidak dapat melihatnya?

Anwar Ibrahim tidak pernah jelas pendiriannya tentang hudud. Justeru apabila kafir seperti Nallakaruppan yang pernah bersekongkol dengan Anwar Ibrahim suatu ketika dahulu, memperkatakan tentang PAS yang hanya berangan-angan dan perjuangan hudud yang sia-sia selagi berada dalam Pakatan Rakyat kerana mempercayai Anwar Ibrahim, seharusnya ahli-ahli PAS mula menggunakan akal dan kewarasan mereka.

Jangan disebabkan kebencian mendalam terhadap UMNO, membuatkan kelompok berkenaan terpedaya dan bersekongkol dengan musuh yang jauh lebih nyata dan di hadapan mata yang terang-terang memusuhi Islam dan umatnya.

Dan sewajarnya, meskipun Nallakaruppan adalah seorang kafir, setidak-tidaknya dia kelihatan jujur dalam nasihatnya kepada orang-orang PAS tentang Anwar Ibrahim.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

MAJLIS SYURA PAS AKHIRNYA SUJUD DENGAN TUNTUTAN DAP/PKR PECAT NASHARUDDIN MAT ISA!!!

Seperti yang dijangkakan, Nasharuddin Mat Isa sebenarnya sudah pun dihalau keluar dari PAS secara terhormat. Bagaimanapun, bekas Timbalan Presiden PAS itu bagaikan sedang menunggu strategi yang terbaik buatnya sebelum bertindak. Biarpun begitu, para pemerhati menjangkakan, PAS Pusat sedang menanggapi situasi ini dengan kaedah paling berhati-hati ekoran Nasharuddin sudah pun menunjukkan bagaimana dan apa yang boleh dilakukannya sekiranya Majlis Syura atau PAS Pusat, bahkan Mursyidul Am PAS sendiri bertindak keterlaluan menerusi kehadirannya di Padang Lumat pada 20 Ogos lalu.

Sememangnya itu adalah insiden kecil yang melibatkan Nasharuddin Mat Isa. Namun kalau diperhatikan, kalau di Padang Lumat yang mana Kumpulan 30 yang giat menentang Azizan Abdul Razak pun, mampu disatukan dan diimamkan, bagaimana di tempat-tempat lain.

Pendapat sebahagian pemimpin PAS bahawa Nasharuddin tidak mempunyai pengaruh sekuat mana, tertolak dengan sendirinya. Nasharuddin Mat Isa adalah anak didik dan orang kepercayaan Allahyarham Fadzhil Nor, bekas Presiden PAS, malah tiga penggal menjadi Timbalan Presiden PAS, sudah cukup untuknya mengumpulkan pengikutnya yang tersendiri, meskipun dia kurang hebat dalam ceramah-ceramah pentas yang berakhir dengan kutipan derma Unit Amal.

Sebelum ini, Mursyidul Am PAS yang kata-katanya seringkali menjadi perintah telah membayangkan isi hatinya agar Nasharuddin berambus keluar dari PAS, namun Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib berpendapat sebaliknya. Presiden PAS, Abdul Hadi Awang pula mengambil jalan mudah dengan menyatakan, PAS Pusat akan akur dengan keputusan Majlis Syura PAS Pusat tentang keanggotaan Nasharuddin Mat Isa.

Semuanya bermula apabila gambar Nasharuddin Mat Isa bersama-sama Najib Abdul Razak dipaparkan menerusi media massa dan blog-blog pro-UMNO-BN. Reaksi pantas daripada pasukan propaganda PAS ialah, Nasharuddin telah mengkhianati perjuangan PAS apabila berbaik-baik dengan pemimpin UMNO.

Walaupun Ahli Majlis Syura PAS, Mahfodz Mohamed berkata, bukan gambar itu yang menyebabkan Nasharuddin diheret ke 'tribunal' Majlis Syura, sebaliknya pendapatnya bahawa PAS perlu keluar dari Pakatan kerana tentangan DAP terhadap umat Islam, namun secara jelas, ianya bermula dari gambar Nasharuddin bersama-sama Perdana Menteri Malaysia di Makkah.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

PATUTLAH BALA LARI, RUPA-RUPANYA DIA BUNUH ALTANTUYA!!!

Balasubramaniam dalam Akuan Bersumpahnya menyatakan, dia telah diambil bekerja oleh Abdul Razak Baginda pada Jun atau Julai 2006. Manakala Didier Arnauld dalam laporannya pula, memberitahu Polis Kebangsaan Perancis bahawa semenjak tahun 2000 lagi, Balasubramaniam sudah menjadi salah seorang dalam pasukan Perimekar. (BACA DI SINI)

Jadi, bila sebenarnya Bala diambil bekerja oleh Razak? Dalam tahun 2000 atau pada tahun 2006?

Kita telah pun mengetahui peranan Bala pada tahun 2006 iaitu menyelesaikan ‘masalah’ Razak dengan Altantuya Shiiribu. Tetapi apakah peranan sebenar Bala semenjak tahun 2000 sebagai salah seorang ‘anggota pasukan’ Perimekar? Justeru, apakah Bala mula bekerja dengan Razak pada tahun 2006 sebagaimana yang didakwanya, atau pada tahun 2000 sepertimana dakwaan Polis Kebangsaan Perancis?

Satu lagi teka-teki dalam kenyataan Bala ialah melibat Musa Safri. Bala berkata, “Selepas 10 minit, sebuah lagi kenderaan, Proton Saga berwarna biru yang dipandu oleh seorang lelaki Melayu, melintasi kami dengan perlahan. Tingkap sebelah pemandu telah diturunkan dan pemandu itu memerhatikan kami.”

Bala tidak dapat mengenalpasti individu berkenaan dan dalam sidang medianya di London dua tahun kemudian, dia berkata, dia tidak tahu siapakah lelaki tersebut, tetapi hanya baru mengetahui bahawa lelaki itu adalah Musa Safri apabila terlihat di kaca televisyen dengan nama dan gambarnya dipaparkan. Dengan kata lain, dia hanya baru mengetahui selepas beberapa tahun bahawa lelaki di dalam kereta Proton berwarna biru itu adalah Musa Safri, Pegawai Khas Perdana Menteri, Najib Abdul Razak.

Bagaimanapun, dalam Akuan Bersumpahnya pada 1 Julai 2008, Bala berkata, “Saya telah menerima panggilan di telefon mobil saya daripada Musa Safri yang kemudian telah diserahkan kepada seorang Inspektor di Dang Wangi. Perbualan tersebut berlangsung selama 3 sehingga 4 minit di mana dia telah mengarahkan wanita tersebut beredar dan menemuinya keesokan harinya.”... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM


0 comments

KESIAN ABBY ABADI, TAK FASAL-FASAL DIA SENDIRI BUKTIKAN, KEJAHILANNYA TERLALU MURAKKAB!!!

Mungkin konon untuk menunjuk pandai, dan konon-kononnya mungkin untuk menunjukkan yang dia seorang abid, maka Abby Abadi pun membelasah MAZA tentang hudud. Besar kepala kerana sudah beberapa kali berceramah, menjadikan wanita yang sebelum ini mempunyai masalah moral yang dipertikaikan, tidak tahu pun apa sebenarnya yang dia katakan.

Katanya dia sudah berhijrah... Masalahnya dia tak tahu pun, hijrah apakah yang dia telah lakukan. Katanya dia sudah mendekatkan diri dengan agama apabila dia masuk PAS. Namun dia sendiri gagal membezakan status abid dan alim.

Tidak salah menegur tetapi perlu dipastikan terlebih dahulu sama ada kita mempunyai cukup ilmu atau kita sekadar bertakliq membuta tuli sebelum menegur atau berbahas. Kalau setakat baru belajar tentang bertaharah, tak perlulah nak menyibuk berbahas tentang siyasah. Kalau baru belajar tentang usuluddin, tak perlulah berbahas tentang muntahi. Baru belajar kitab Penerang Hati, tak payahlah sibuk-sibuk nak mempertikaikan isi kandungan Kitab Al-Hikam.

Semuanya bermula dengan HUDUD.

Hudud hukum Tuhan tetapi seperti yang dikatakan oleh MAZA, sebarang keadilan juga adalah hukum Allah Taala sepertimana yang dipetik daripada pendapat Ibn Qayyim.

Mungkin Arbayah telah diberitahu oleh para gurunya dalam PAS bahawa bila dah semua Allah Taala, maka kenalah jalankan, kut? Kalau tidak, hukum kafir!

Bangang punya bekas artis! Sudahlah sepanjang kerjaya lakonan dan nyanyiannya, dia tidaklah sehebat mana kecuali skandal dan cerita peribadinya, sampaikan dalam berpolitik pun nak diulang perkara yang sama.

Eloknya dia pergi belajar dahulu. Duduk dendiam dan tak payah nak kepoh-kepoh menegur atau memperkatakan sesuatu yang dia sebenarnya tidak tahu atau tidak pasti.

Paling lebih, dia boleh bertanya kepada guru-gurunya dalam PAS, antara abid dengan alim, yang mana lebih diberi keutamaan.

Atau dia tak dapat membezakan abid dengan alim? Atau tidak tahu pun, apa itu abid dan apa itu alim?0 comments

Wednesday, August 29, 2012

AKIBAT DISIHIR, MENTERI BESAR KEDAH TERKANGKANG DI BILIK 418 KMC!!!

Wednesday, August 29, 2012

Beberapa buah blog telah menyiarkan tentang keadaan kesihatan Menteri Besar Kedah yang berada dalam keadaan kritikal. Bagaimanapun, tidak ada satu pun yang menjelaskan punca dan penyakit sebenar yang dihidapi oleh Menteri Besar Kedah merangkap Pesuruhjaya PAS Kedah itu.

Maklumat yang baru diterima oleh Kedahan69ers.com menyatakan, Azizan Abdul Razak berada dalam keadaan tidak sedarkan diri dan sedang dirawat di Bilik 418 KMC.

Azizan Abdul Razak telah dimasukkan ke KMC pada jam 4:00 pagi tadi dan dipercayai telah disantau menyebabkannya dia kehilangan banyak darah.

Sebelum ini, banyak pihak, Azizan Abdul Razak telah disihir oleh pihak tertentu dalam PAS sendiri kerana perebutan jawatan dan sakit hati.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

SUSPEK ROGOL ANAK SAMPAI BUNTING DAN BERANAK NAK SAMAN BLOGGER!!!

Nampaknya selepas 'pulih' daripada godaman pihak tertentu, portal SEL13.COM kembali mengganas dengan berita-berita terkini.

Terbaru, portal yang kebiasaannya mempunyai bukti pendedahan kukuh itu, turut serta memperkatakan tentang seorang lelaki yang merupakan bekas calon PKR di Pahang dalam PRU12 lalu yang disyaki merogol anak perempuannya sehingga bunting dan beranak di sebuah hospital swasta di Cheras, Selangor.

Ikuti pendedahan berikut:

Bekas calon PKR dalam PRU12 lalu dan tidak dikenali oleh Fuziah Saleh, Ahli Parlimen Kuantan, akan mengambil tindakan terhadap mana-mana blog atau media yang menyiarkan berita tentangnya, anak perempuan berusia 14 tahun yang dirogol dan telah melahirkan seorang bayi serta perbuatan rogol sumbang mahram.

Mohd Nor Jaafar, 59 tahun, yang mempunyai 2 orang isteri dan 11 orang anak yang berusia antara 6 hingga 31 tahun, telah ditahan oleh polis bersama-sama seorang anak lelakinya yang berusia 14 tahun setelah anak perempuannya yang berusia 15 tahun melahirkan seorang bayi lelaki di sebuah hospital di Cheras, Selangor. Remaja yang masih bersekolah itu kini ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Cheras.

Bekas calon pilihanraya PKR itu yang sekarang menyertai Parti KITA pimpinan Zaid Ibrahim menegaskan, dia hanya dipanggil ke balai polis untuk memberi keterangan. Dan sekarang dia telah dibebaskan. Sedangkan berdasarkan maklumat pula, dia dibebaskan dengan jaminan polis dan pihak berkuasa sekarang sedang melakukan ujian pateniti berdasarkan darah ketiga-tiga beranak itu.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM


0 comments

WAHAI SAHABAT ANA YANG DIKASIHI, MAT SABU MEMANG PENIPU BESAR!!!


Apabila Mat Sabu terlantik sebagai Timbalan Presiden PAS, ramai sebenarnya dalam PAS yang tepuk dahi dan menggeleng. Walaupun masing-masing tahu, Mat Sabu bukannya pandai mana pun, bahkan tiada langsung karisma untuk jadi pemimpin tertinggi PAS, terutama menerusi lisannya, namun kekuatan Anwarisme dan DAP-isme dalam PAS, telah meletakkannya di puncak kepimpinan.

Bagaimanapun, beberapa orang sahabat yang masih ada dalam PAS berkata, itu adalah kerja Allah Taala memberikan kifarah kepada PAS yang terlalu pandai bercakap dalam banyak hal, tetapi tidak pernah pandai bekerja. Akhirnya yang dilantik ialah orang yang tidak tahu apa-apa tentang keimamahan, tetapi berlagak pandai dan pandai pula bercakap.

Mahu tidak mahu, atas nama wala', terpaksalah para sahabat yang berada dalam PAS tutup mulut dan berusaha agar kekhuatiran mereka tidak terkeluar dari lingkungan jemaah.

Namun, Mat Sabu bukanlah seorang pemimpin yang bijak. Kesembronoan dan kegelojohannya membuatkan dia sering tersalah cakap. Tidak sahaja tersalah cakap, bahkan seringkali tolak-tarik dengan kata-katanya sendiri.

Itu yang berlaku dalam minggu mutakhir ini. Mat Sabu menafikan yang dia berkata, Pakatan Rakyat akan melaksanakan hudud dan meminda perlembagaan bagi tujuan tersebut. Dengan kata-kata lain, Mat Sabu menyalahkan wartawan Sin Chew yang kononnya tidak faham Bahasa Melayu.

Kata orang, pemimpin yang bengap mencerminkan para pengikut yang berganda bengapnya. Sedangkan kalau ditengok, kebanyakan yang menyertai PAS, bukan kecik-kecik anak. Ada yang berjawatan besar, dan berijazah bergulung-gulung.

Suatu masa dahulu, UMNO mengamalkan perbuatan yang sama dan hampir menyebabkan UMNO tertolak apabila golongan yang dianggap cerdik pandai dan profesional dicantas dan tidak dibenarkan mendaki tangga ranking. Sebaliknya yang bijak sangat berpolitik, sebenarnya masih lagi duduk dalam kepompong kepurbaan sehinggakan banyak kenyataan yang dikeluarkan, digelak-gelakkan oleh budak-budak remaja terutama yang membabitkan teknologi atau trend terkini.

PAS juga nampaknya mengulang semula kesilapan UMNO walaupun baru sahaja beberapa tahun lepas, PAS menguasai teknologi maklumat dan trend terkini sehingga berjaya memecah kebuntuan semenjak ditubuhkan pada tahun 1951. Peningkatan kerjaya politik Mat Sabu tidak banyak membantu menjadikan PAS lebih cemerlang, bahkan menjadikan PAS sebagai bahan lawak jenaka di kalangan orang Melayu-Islam sendiri, apatah lagi yang bukan Melayu dan bukan Islam.

Hudud yang dimainkan itu sendiri sudah cukup untuk membuktikan PAS tidak berpijak di bumi nyata. PAS bising-bising tentang undang-undang hudud tetapi PAS tidak bertanding lebih dari dua pertiga. Penguasaan PAS dalam Pakatan Rakyat juga merupakan yang paling minoriti.

Apabila Mat Sabu main tarik tali dan cakap berbolak balik tentang hudud, itu semakin jelaslah menunjukkan bagaimana PAS sebenarnya tidak pernah konfiden dengan apa yang mereka sendiri perjuangkan. Walaupun ahli-ahli peringkat bawahan masih lagi menaruh keyakinan tetapi keyakinan tersebut diranapkan oleh pimpinan atasan seperti Mat Sabu.

Itu belum lagi dicampur dengan kerenah Khalid Samad yang sentiasa mempertahankan Karpal Singh tetapi membelasah semahu-mahunya ahli jemaah sendiri!!!

0 comments

HARGA GETAH TURUN PUN SALAH UMNO JUGAK? ALAHAI, TERUKNYA MENTALITI PAS!!!


Tak tahulah nak kata apa lagi kat puak-puak berdarah hijau ini. Bukan tidak ada puak darah hijau yang bijak dan berfikiran terbuka, bahkan boleh dijadikan sahabat berdebat yang baik, tetapi apabila datang sekumpulan yang dungunya mengalahkan keledai pelahap jerami, cakap apa pun tak berguna. Terangkan sampai berbuih mulut dan batuk darah sekalipun, mereka tetap juga dengan pemikiran dungu mereka.

Suruh baca, mereka kata semuanya fitnah UMNO dan Barisan Nasional. Suruh tengok televisyen, dihukumkannya sebagai hiburan yang melekakan dan menyesatkan. Suruh tengok berita sahaja, bukannya hiburan-hiburan yang lain, dikatakan pula, berita-berita itu semua adalah fitnah UMNO semata-mata dan tiada langsung kebenaran di dalamnya.

Susah betul nak ubah kepala otak mereka ini... dan lebih malang lagi, mereka ini adalah orang Melayu dan beragama Islam pulak tu. Kalaulah puak-puak ni tahu bahawa Ibn Sinna, Ibn Rushd, Al-Khwarizmi, Al-Jubair dan pelbagai nama tokoh sains dan matematik Islam zaman keemasan dahulu, banyak mengambil konsep dari kitab-kitab Yunani dan India, harus semua nama-nama itu dikafirkan puak-puak ini.

Ada orang PAS di Baling yang bising sebab media di seluruh Malaysia tidak lagi menyiarkan tentang harga getah semasa. (BACA DI SINI)

Katanya, penurunan harga getah itu menyebabkan penoreh getah terpaksa mengikat perut dan hidup dalam kemiskinan kerana harga getah hanyalah RM2.50 sehingga RM2.70 sekilogram berbanding RM4.50 sehingga RM5.00 sekilogram.

Sama ada orang berkenaan hidup dalam dunia purba dan langsung tidak tahu ikhtiar hidup yang lain, hanya dia yang lebih tahu. Dengan lambakan kerja di seluruh Malaysia sehingga menjadi daya tarikan kepada pendatang-pendatang asing, bagaimana ada rakyat Malaysia yang mengeluh tentang ikat perut dan harga getah yang sedang menurun?

Apatah lagi dengan lambakan bantuan daripada kerajaan kepada masyarakat luar bandar, khususnya dalam bidang pertanian, macam mana orang sebegini boleh mengeluh tentang harga getah yang menjunam dan kemudian cuba untuk mengaitkan dan menyalahkan UMNO serta Barisan Nasional?

Sudah tiadakah tanah-tanah di sekitar rumahnya atau kampungnya untuk bercucuk tanam dengan tanaman kontan seperti cili api dan sebagainya bagi menambahkan pendapatan? Atau orang yang banyak merungut ini sebenarnya hanyalah golongan penggoyang kaki dan kaki sembang di kedai kopi yang dijadikan Parlimen?

Tidak mustahil ini adalah golongan yang banyak sangat bercerita tentang politik berbanding mencari pendapatan tambahan untuk memajukan keluarga. Itulah sebabnya, dia langsung tidak nampak benda lain kecuali menoreh getah...

Alahai... bukan makin maju, bahkan makin mengundur ke belakang!!!

1 comments

SUMBANG MAHRAM: SEMAKIN JELAS SESIAPA SAJA YANG TERLIBAT DENGAN PKR MEMANG ADA MASALAH DENGAN KEMALUANNYA!!!


Eoran pendedahan yang dibuat dan berdasarkan kepada laporan polis yang dibuat oleh sebuah rumah 'baby drop' sehingga membawa kepada penangkapan seorang lelaki yang pernah menjadi calon pilihanraya PKR, banyak sudah versi cerita yang berkisar tentang kes jenayah berkenaan.

Apakah kali ini PKR sudah boleh menarik nafas lega kerana lelaki berkenaan bukan lagi ahli PKR sebaliknya merupakan antara ahli lompat dari PKR ke satu lagi parti yang dipelopori oleh bekas PKR iaitu KITA?

Atau sekali lagi PKR serta Anwar Ibrahim akan menyatakan bahawa ini semua hanyakah konspirasi dan fitnah UMNO-BN semata-mata sepertimana yang berlaku dalam beberapa kes yang melibatkan Anwar Ibrahim dan Azmin Ali?

Bukankah jawapan standard PKR dan Anwar Ibrahim ialah SEMUANYA SALAH UMNO?

Bukanlah sesuatu yang menghairankan sekiranya bekas PKR terlbat dalam masalah moral dan jenayah. Dan jangan pula terpedaya kerana mereka telah melompat parti.

Sebabnya melompat parti merupakan kaedah yang membolehkan mereka menyucikan Anwar Ibrahim agar tidak terpalit dengan jenayah moral yng telah mereka lakukan. Konon-kononnya supaya apabila jenayah mereka terbuka, maka yang bersalah dan menjadi sasaran nanti adalah parti baru.

Walaupun ada yang melompat parti kerana sudah tidak tahan dengan kebobrokan di dalam parti asal atau lebih tepat lagi kerana prinsip, tetapi kebanyakan yang melompat adalah disebabkan masalah serta kepentingan peribadi.

Berbalik kepada penyumbang mahram yang melibatkan pemimpin kanan parti berkenaan, pastinya sesuatu yang lebih besar melibatkan tohmahan kepada UMNO dan Barisan Nasional akan berlaku. Trend menyalahkan dan memperlihatkan UMNO sebagai terdesak sehingga perlu menggunakan isu seks merupakan kaedah yang digemari oleh PKR. Selain daripada mengalihkan tumpuan masyarakat pengundi, PKR akan kelihatan seperti sebuah parti kecil yang sentiasa dianiayai dan dizalimi kerana kekuatannya yang luar biasa.

Kita cuma perlu tunggu dan lihat perkembangan serta persilatan serta taichi PKR. Isu ini pasti akan dimainkan dengan baik kerana selain dapat menyalahkan UMNO, PKR juga akan dapat membersihkan imej mereka, biarpun si pelakunya adalah orang mereka sendiri!

0 comments

Tuesday, August 28, 2012

BARISAN PEGUAM INDIA PKR SUDAH SEDIA DENGAN VESI TERSENDIRI EKORAN KEMATIAN PENJENAYAH BANGSA MEREKA!!!

Tuesday, August 28, 2012

Mana ada orang yang berak tengah jalan, mengaku merekalah punya kerja. Mana ada penjenayah dan konco-konco mereka yang berani mengaku yang mereka adalah penjenayah. Bahkan mereka akan berputar belit mengatakan mereka telah dianiayai dan dizalimi.

Dan cerita itu akan lebih menarik apabila mendapat campurtangan daripada barisan PEGUAM PKR.

Itulah yang berlaku dalam kes kematian seorang pemuda berbangsa India yang dikatakan sebagai seorang remaja yang baik dan tidak terlibat dengan sebarang kegiatan jenayah. Anehnya pemuda berkenaan diburu polis dan mempunyai kaitan dengan Geng Jenayah Viva Nada.

Dan yang paling menarik apabila dikatakan si mati adalah seorang ahli perniagaan dan juga mempunya kaitan dengan Flat 700 atau Blok BF Pandan Indah yang menjadi sarang kepada petty criminal.

Sudah ada saksi yang membuat sidang akhbar kononnya si mati telah ditembak secara rambang oleh polis dalam keadaan tidak bersenjata dan dikepung. Anehnya kalau Dinesh tidak menyerang polis, mengapa pula lima orang kawannya yang lain tidak ditembak sama.

Nampaknya PKR akan menggunakan isu ini sama seperti mereka menggunakan isu Kugan tidak lama dahulu dalam usaha meraih semula sokongandari masyarakat India. Anehnya mereka juga cenderung menjadikan pihak polis sebagai mangsa. Barangkali kerana polis tidak pandai berpolitik dan kenyataan yang dikeluarkan tidak mempunyai nilai-nilai politik, maka itulah sebabnya polis seringkali dijadikan kambinghitam untuk PKR terus berkuasa.

Kalau ada Sivarasa, N.Surendran dan Latheefa Koya, maka isu yang mereka bangkitkan ialah cubaan untuk mengatakan penjenayah sebenarnya adalah mangsa polis manakala polis yang mati akibat perbuatan penjenayah pula adalah lambang ketidakpuasan hati rakyat jelata.

0 comments

BERTERIMA KASIHLAH KEPADA KHALID IBRAHIM KERANA TIDAK BAGI AIR PERCUMA KEPADA PENDATANG ASING!!!


GPRS punya ketua, Sohaimi Shahadan berkata, gerakan tersebut akan menyediakan peguam percuma kepada mana-mana rakyat Selangor yang mahu menyaman Kerajaan Negeri Selangor berhubung isu air percuma.

Elok sangatlah tu kerana percuma dibalas percuma.

Apa yang dimaksudkan oleh GPRS ialah penggunaan meter pukal telah menyebabkan pemberian air percuma oleh Kerajaan Selangor tidak dapat dinikmati oleh golongan berpendapatan rendah dan sederhana yang banyak tinggal di perumahan berstatus marhein kerana meter pukal.

Dengan kata lain, pemberian air percuma sebenarnya bukanlah untuk golongan susah dan miskin sebagaimana yang cuba digambarkan oleh Pakatan Rakyat dan Khalid Ibrahim sebaliknya air percuma adalah untuk golongan yang memang tidak ada masalah untuk bayar bil air pun.

Usaha yang dilakukan oleh GPRS nampaknya sudah cukup untuk membuatkan Khalid Ibrahim dan para pecacai Pakatan panas punggung. Kata mereka, UMNO mula menyibuk tentang air percuma sebab dah dekat dengan PRU walhal ceita tentang meter pukal danmeter individu telah divangkitkan oleh UMNO semenjak Khalid dan PKR cakap besar tentang air percuma.

Ada pula yang kata, buat apa UMNO nak sibuk sedangkan yang patut memekak tentang hal itu adalah penyokong dan ahli dalam komponen Pakatan Rakyat.

Baghal punya orang.... Kalau kena kat batang hidung sendiri mula main assobiyah. Bila nak ambil duit BR1M dan segala macam inisiatif Kerajaan Pusat tak pula guna mantik yang sama.

Tapi sebenarnya kalau kita perhati betul-betul, memang itulah amalan Pakatan dan PKR. Pakatan guna duit Negeri Selangor untuk para penyokong mereka dengan sewenang-wenang. Pinjaman dan bantaun diberikan kalau orang berkenaan adalah penyokong atau ahli PKR, DAP atau PAS. Kalau tidak, mati kering tepi jalan pun mereka tak peduli.

Sedangkan UMNO dan Barisan Nasional pula memberikan bantuan tanpa mempedulikan keahlian parti. Bahkan berdasarkan pengalaman penulis sendiri, UMNO menyalurkan bantuan dari rumah ke rumah dengan syarat JANJI MELAYU sehinggakan ada Myanmar dan Indonesia serta pemegang kad pengenalan Kod 71 yang mengaku mereka Melayu.

Mungkin sebab itulah juga Khalid Ibrahim memilih kaedah termudah iaiti jangan hiraukan penduduk rumah pangsa kos rendah sebab besar kemungkinan mereka adalah pendatang asing yang menyamar sebagai rakyat Selangor.

Bukankah dengan cara itu, Khalid Ibrahim telah menyelamatkan air Selangor?

0 comments

PATUTNYA WARGA TUA NI TARBIYAHKAN ISTERI TUANYA MASUK PAS BERBANDING DIA SENDIRI TELAN RACUN!!!


Inilah yang dikatakan bodoh dan serba membangangkan!

Akibat terlalu taksub untuk mengikut kehendak kemaluannya, seorang lelaki tua berusia 68 tahun bertindak menogok racun dan sekarang berada dalam keadaan kritikal. Semuanya kerana isteri pertamanya tidak mengizinkan dia berkahwin dua.

Kejadian berlaku di Pulau Pinang. BACA DI SINI

Inilah yang dikatakan sebagai pernikahan kerana hawa nafsu sekalipun kebanyakan jantan buas kemaluan akan memberi alasan bahawa berpoligami adalah merupakan salah satu dari sunnah Nabi s.a.w.

Ini baru perkara kecil yang kebanyakan orang tidak nampak atau pura-pura enggan menerima pengajaran serta iktibar. Perkara sebegini seringkali disembunyikan dan diselindungkan dengan agama.

Semuanya kerana enggan mengakui bahawa nafsu sentiasa mengatasi akal. Samalah macam hudud. Dah tahu bertanding tidak pernah lebih daripada enam puluh kerusi, sembang kononnya mereka akan laksanakan hudud dibuat lebih dari sedekad. Yang pembangang dan pembodoh pula angguk-angguk dan beria-ia menyokong kononnya kerana hudud itu ada dalam al Quran.

Walhal Allah Taala sentiasa menekankan tentang 'JIKALAU MANUSIA MAHU BERFIKIR' atau 'KECUALI DENGAN ILMU PENGETAHUAN'...

0 comments

FATHUL BARI MULA MEMPERKENALKAN KAEDAH 'WUDUK TIDAK TERPUTUS'!!!


Ada pecacai PAS yang meroyan dan cepat-cepat memberikan reaksi apabila Fathul Bari menghantar surat kepada Mursyidul Am PAS bagi menjelaskan tentang hudud. Pada mereka, Fathul Bari elok memahamkan barisan kepimpinan UMNO dan Barisan Nasional terlebih dahulu sebelum fahamkan PAS kerana bagi mereka, PAS lebih faham tentang hudud berbanding UMNO.

Tindakan yang dilakukan oleh Fathul Bari dan ILMU untuk memberikan penjelasan kepada masyarakat berhubung hudud, sememangnya adalah suatu pekerjaan yang sangat besar dan sangat berat. Ia adalah satu bentuk dakwah yang sejajar dengan ajaran Islam.

Sedangkan bagi para pecacai PAS pula, hudud yang diperkenalkan oleh PAS adalah lebih bersesuaian dengan Islam kerana kata mereka itu adalah dari al Quran dan dari perintah Allah Taala.

Dakwah yang diperintahkan oleh Allah Taala dan diajarkan oleh Nabi s.a.w serta diteladankan oleh para Salafus Soleh ialah penuh berhikmah, bukannya menghukum. Sebarang penghukuman seperti pentakfiran yang sangat sinonim dengan PAS, tidak boleh sama sekali dikatakan sebagai dakwah.

Penjelasan yang cuba dilakukan oleh Fathul Bari sebenarnya amat diperlukan oleh ahli-ahli dan para pemimpin PAS. Ahli-ahli dan para pemimpin PAS yang berasakan mereka lebih hebat dan lebih berilmu tentang agama Islam, sebenarnya hanyalah golongan jahil yang berlagak pandai. Keangkuhan dan ketakburan mereka, sebenarnya memerlukan seseorang yang boleh menyedarkan mereka bahawa ilmu Allah Taala adalah sangat luas dan tidak hanya boleh disampaikan menerusi kempen politik dan ceramah kutip derma sahaja seperti yang diamalkan oleh PAS selama ini.

PAS tidak tahu apa-apa tentang hudud. Dek kerana itulah, mereka leka menjadikan hudud sebagai modal politik. Dek kerana itulah juga, mereka akan memaki hamun serta merendah-rendahkan orang lain yang menentang kehendak serta keinginan mereka bahkan melabelkan golongan terbabit sebagai KELUAR ISLAM, MENENTANG ISLAM, MENDERHAKAI PERINTAH ALLAH TAALA dan AL QURAN.

Puncanya mudah... kefahaman mereka tentang Islam, hukum syariah dan segala-galanya tentang agama adalah terlalu amat cetek. Mereka mungkin boleh berbangga kerana kepiah lebai dan serban selain jenama Islam pada penghujung nama parti yang mereka anggotai, tetapi tidak sedikit pun Islam dan ilmunya yang mereka tahu.

Disebabkan itulah, mana-mana pihak yang akan mendedahkan kejahilan mereka, serta-merta akan diberikan label yang bukan-bukan. Apabila Fathul Bari dan ILMU mahu berbincang tentang hudud dengan Nik Aziz secara profesional dan bukannya bertikam lidah, syaitan-syaitan berkenaan segera memberikan khabar, pendirian Nik Aziz sudah tetap dan perbincangan tidak boleh dilakukan.

Kemaksuman Nik Aziz yang dimitoskan oleh para pecacai dan syaitan-syaitan inilah sebenarnya yang banyak merosakkan PAS.

Mereka gagal melihat dan mempelajari daripada riwayat bagaimana Nabi s.a.w menerima pendapat Syaidina Salman Al-Farisi r.a tentang penggalian parit atau khandaq yang akhirnya memenangkan tentera-tentera Islam walaupun taktik perang yang diatur oleh Nabi s.a.w pada mulanya adalah lain....

Siapa Nik Aziz kalau dibandingkan dengan Nabi Muhammad s.a.w? Berapa kepandaian dan keilmuwannya dalam Islam memandangkan pendapat agamanya seringkali berbolak balik?

0 comments

ATAS NASIHAT ANWAR IBRAHIM, KEDAH JUAL KUIN KEPADA SYARIKAT TURKI!!!

Ada penyokong Pakatan Rakyat yang bersungguh-sungguh cuba menerapkan kepercayaan bodohnya bahawa PAS di Kedah dan Pakatan Rakyat di seluruh Malaysia adalah satu kebaikan serta rahmat kepada rakyat. Maka mana-mana pihak yang menelanjangkan Pakatan Rakyat, akan dikatakan sebagai bakal menerima laknat Allah Taala tanpa mereka sedari, mereka sebenarnya yang sedang ditimpa laknat Allah Taala. Hati mereka telah digelapkan. Mata mereka telah dibutakan, Telinga mereka telah ditulikan dan mulut mereka telah dibisukan dengan kebenaran, kecuali untuk perkara-perkara mungkar.

Di Kedah, apabila ditelanjangkan bagaimana PAS Kedah tidak pandai memerintah negeri dengan kebaikan sebaliknya yang mereka lakukan adalah kerosakan dan kerugian semata-mata, maka dikatakan ianya adalah fitnah. Sehinggakan gambar perempuan-perempuan Siam, Vietnam dan Cina separuh bogel terloncat-loncat di sebatang tiang dalam kelab hiburan dan maksiat pun, dikatakan sebagai gambar fitnah yang diambil di Thailand, walhal si pemilik kelab hiburan di Kedah itu sendiri yang meletakkan gambar-gambar tersebut dalam Facebook.

Begitu juga apabila didedahkan bagaimana kerakusan dan serakahnya para pemimpin PAS untuk membalak telah menyebabkan sumber air bersih kepada rakyat Kedah terjejas, dikatakan pula bahawa pembalakan tersebut telah dimulakan dari zaman UMNO lagi. Yang mereka tidak sebutkan ialah bagaimana pada zaman UMNO-BN tiada langsung masalah air di Kedah akibat daripada pencemaran alam sekitar seperti yang berlaku di Baling. Malah pembalakan tidak terkawal seperti yang sedang berleluasa berlaku di seluruh Kedah sekarang ini pun, tidak wujud pada zaman UMNO-BN memerintah Kedah empat tahun dahulu.

Itu belum lagi cerita tentang Kulim... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

WUJUDKAN SENTIMEN ANTI SARAWAK, PAKATAN RAKYAT TERDESAK!!!


Pendedahan yang dibuat oleh sahabat blogger, ANAK MERDEKA, amat mengejutkan!

Ingatkan taktik timbulkan kebencian seperti ini sudah tidak wujud lagi, rupa-rupanya masih ada yang mahu mencubanya.

Kewujudan laman-laman muka di Facebook kononnya orang-orang Semenanjung amat membenci orang Sarawak, menimbulkan persoalan, keuntungan jenis apakah yang boleh diperolehi daripada kempen-kempen sebegini rupa?

Sarawak dan Sabah merupakan dua buah negeri yang menyediakan Kerusi Parlimen yang cukup besar. Menguasai Kerusi-Kerusi Parlimen Sabah dan Sarawak bererti bakal menduduki Putrajaya dalam PRU.

Sebelum ini, wujud gerakan 'memerdekakan' dan 'mengautonomikan' Sabah serta Sarawak oleh Pakatan Rakyat. Walaupun Sabah dan Sarawak adalah negeri autonomi di Malaysia serta mempunyai pentadbirannya yang tersendiri, pihak-pihak tertentu sentiasa cuba menanamkan cerita kononnya, Sabah dan Sarawak telah dijajah oleh Semenanjung dan Perkara 20 yang telah dilanggar dengan sewenang-wenangnya.

Kebencian terhadap Semenanjung atau lebih tepat lagi Putrajaya sedang ditimbulkan. Dalam Pilihanraya Negeri Sarawak sebelum ini, kempen bencikan Semenanjung begitu ketara walaupun pihak yang berkempen itu sebenarnya mewakili parti yang berasal dari Semenanjung. Turut dijadikan isu kempen ialah Al-Kitab berbahasa Melayu dan Agama Islam yang dikatakan menindas agama Kristian. Kempen tersebut begitu berjaya di kawasan-kawasan yang diwakili oleh DAP.

Kalau di Semenanjung, cakap-cakap Kelantan perlu keluar dari Federal kerana telah dianaktirikan sekalipun jumlah bantuan dari Kerajaan Pusat mengatasi negeri-negeri lain, di Sarawak, perkara yang sama juga diperdengarkan.

Tujuannya tidak lain, iaitu menimbulkan kebencian!

Pihak berkuasa seharusnya menyiasat dan segera bertindak terhadap anasir-anasir subversif yang cuba menimbulkan kekacauan dan merosakkan struktur negara ini. Sudah eloklah wujudnya Akta 114 yang ditentang oleh Pakatan Rakyat.

Selagi Kerajaan bersikap lembut dan 'tak apa', perkara sebegini akan terus berlaku dan dijadikan momokan kepada rakyat Malaysia. Sudah sampai masanya Kerajaan mulai bertindak tegas. Dan sudah sampai masanya, Peguam Negara yang sangat lembut hati itu, mulai berkeras dan bertegas kerana kalau perkara ini merebak dan membesar nanti, dia juga yang tidak cukup waktu untuk duduk bersandar dalam pejabatnya!!!

Selepas Anti-Taib Mahmud, sekarang muncul pula Semenanjung Anti Sarawak... macam Haramjadah!!!

1 comments

Monday, August 27, 2012

SIAPA SEBENARNYA PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG ROGOL DAN BUNTINGKAN ANAK KANDUNGNYA SENDIRI DI PAHANG?

Monday, August 27, 2012

Dari pagi tadi lagi, berita seorang pemimpin parti pembangkang yang ditahan polis kerana merogol dan membuntingkan anak kandungnya, bahkan anak yang tak tahu status itu (anak pun ya, cucu pun ya) telah diperkatakan oleh banyak blog. Bahkan beberapa orang blogger Pahang telah berkumpul di balai polis tempat pemimpin parti pembangkang dilokapkan untuk mendapatkan maklumat terkini.

Namun sehingga kini, identiti sebenar pemimpin pembangkang di Pahang dan di peringkat nasional itu masih berstatus TEKA-TEKI.

Bagaimanapun, beberapa buah blog sudah mula memberikan bayangan latar belakang serta identiti mangkuk yang wajar dikasi itu.

Sehingga petang tadi ppj dan blogger Laksamana Jebat menanti berita terkini dari balai polis tempat pemimpin kanan parti pembangkang di Negeri Pahang ini yang telah ditahan polis berhubung kes rogol anak bawah umur.

Namun maklumat terperinci masih tidak dapat didedah kerana kertas siasatan masih dijalankan. Apa yang ppj dapat tahu petang tadi Pemimpin tersebut tidak mengaku memperkosa anak kandung beliau yang masih dibawah umur. Bukan sahaja mengandung malah telah melahirkan anak hasil perbuatan terkutuk itu.

PPJ agak terkejut beruk. Mana taknya tertuduh merupakan pemimpin tertinggi pembangkang dan beliau merupakan bekas calon dari sebuah parti pembangkang di negeri ini. Adik beradik pemimpin ini juga merupakan pemimpin besar parti pembangkang diperingkat nasional.

Boleh dikatakan dikalangan keluarga ulamak besar.Kalau nak dedahkan 1 Malaysia kenal siapa pemimpin besar yang ppj maksudkan ini. Oleh kerana media masih tidak membenarkan berita ini tersebar maka ppj dan blogger laksamana Jebat terpaksa rahsia nama tertuduh dan adik beradik dan saudara tertuduh. (SUMBER)

0 comments

HADI AWANG PUN DAH TERKENA BADI PEMBOHONG SI MAT SABU JUGAK KA?


Entah apalah yang merasuk fikiran Presiden PAS, Abdul Hadi Awang, sehingga akhirnya terpaksa mencipta cerita yang mampu menyenangkan hatinya sendiri. Umpama cerita Neil Amstrong naik bulan. Gagal memahami yang Allah Taala meletakkan kesemua cakerawala tidak melepasi langit pertama, membuatkan ramai tok guru bongok menghukum haramkan sesiapa yang percaya manusia telah sampai ke bulan.

Bagi membela Kelantan yang gagal menarik pelaburan asing, Abdul Hadi Awang yang bercakap bagi pihak Mursyidul Am PAS merangkap Menteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat menuduh Kerajaan Pusat telah menjalankan kempen dan menghasut pelabur-pelabur asing agar tidak melabur di Kelantan kerana Kelantan mengamalkan hukum hudud.

Mungkin bagi manusia-manusia bangang yang akan mudah percaya dengan apa yang keluar dari mulut manusia yang kepalanya berbelit serban, akan terus menyingsing lengan dan marah. Namun bagi yang berakal, pastinya melihat ada sesuatu yang tidak kena apabila seorang bekas Menteri Besar mengeluarkan kenyataan sedangkal itu.

Berbanding negeri-negeri lain, Kelantan merupakan antara negeri yang paling kurang menarik pelaburan. Walaupun sudah lebih 20 tahun Kelantan di bawah PAS, geng-geng pandai bercakap, berceramah dan berkempen politik itu, tidak pernah berjaya membawa pelaburan masuk ke Kelantan.

Pelabur-pelabur asing bukanlah seperti penyokong-penyokong PAS yang akan membuta tuli menyokong kepimpinan mereka. Pelabur-pelabur asing akan melihat pelbagai aspek sebelum mencampakkan ratusan juta ringgit mereka sebagai tanda pelaburan. Antaranya ialah kemudahan infrastruktur.

Dan berbanding negeri-negeri lain, status Kelantan mengalahkan Wilayah Persekutuan kerana hampir kesemua projek pembangunan di Kelantan dibangunkan oleh Kerajaan Pusat. Sedangkan Kerajaan Negeri yang ada pula, sekadar pak pacak yang tidak ada sebarang kerja, kecuali berceramah, berkempen dan berpolitik sepanjang masa.

Apa projek yang telah dibangunkan oleh Kerajaan Negeri Kelantan untuk menarik pelaburan asing? Infrastruktur mana yang telah dibina oleh Kerajaan Negeri Kelantan? Kawasan mana yang telah dimajukan dengan segala macam kemudahan seperti jalan raya, bekalan air bersih, bekalan elektrik, pelabuhan dan sebagainya di Kelantan oleh Kerajaan Nik Aziz?

Tidak ada langsung... kalau ada projek pun, semuanya projek Husam Musa yang akhirnya menemui kegagalan kerana Husam Musa hanya buat projek untuk gagal agar mudah dia dapat mengaut duit masuk ke kantungnya sepertimana yang berlaku kepada projek depu dan kambing jamnapari dan sekarang ini projek lebuhraya rakyat yang peruntukannya dari Kerajaan Pusat telah ada sejak dari tahun 1999 tetapi Husam Musa mahu mengutip duit dari rakyat Kelantan sepertimana dalam ceramah-ceramah PAS.

Kalau semua infrastruktur pun tidak mampu disediakan oleh Kerajaan Negeri, macam mana nak tarik pelabur-pelabur asing?

Sebab itulah Selangor dan Pulau Pinang bercakap besar, sebab masa mereka ambil alih Selangor dan Pulau Pinang, segala-galanya sudah tersedia dan disediakan oleh Kerajaan-Kerajaan Negeri terdahulu selain bantuan Kerajaan Pusat. Kalau nak harapkan Kerajaan Negeri sedia ada sekarang, lebih banyak kemusnahan berbanding kebaikan untuk rakyat... macam di Selangor yang sedang sibuk menjual semua aset GLC untuk duit dan tanahnya disebat oleh Pakatan Rakyat.

Takkanlah Hadi Awang tidak faham benda-benda tu semua sehinggakan boleh keluar dari mulutnya kononnya Kerajaan Pusat berkempen agar pelabur asing tak datang ke Kelantan kerana Kelantan nak amalkan hudud? Takkanlah sampai terdesak sebegitu sekali sehingga terpaksa mencipta cerita bohong semata-mata nak coverline?

Itulah... lain kali jangan duk berkawan dengan Anwar Ibrahim... tak fasal-fasal perangai pembohong Anwar Ibrahim pun dah lekat kat mulut Abdul Hadi Awang!!!

0 comments

TAK FASAL-FASAL SERDAK KUIH RAYA TERSEMBUR BILA ANWAR KATA TAK NAK DUDUK DI PUTRAJAYA!!!


Anwar memang hebat menyamar dan berlakon. Tiada sesiapa pun di Malaysia yang mampu menandingi lakonannya. Anwar boleh jadi apa-apa sahaja. Hatta tidak mustahil juga, Anwar akan berusaha untuk menipu malaikat maut apabila ajalnya sudah tiba nanti.

Bagi manusia yang bernama Anwar Ibrahim, tiada yang mustahil!

Kata Anwar Ibrahim, kalau dia jadi Perdana Menteri, dia tidak akan tinggal di kediaman rasmi Perdana Menteri di Putrajaya.

Cerita ini sebenarnya Anwar ulang balik dari tahun 1998 dahulu. Dan menariknya Tun Mahathir ketika menjawab tuduhan Anwar bahawa dia telah membina rumah rasmi tersebut untuk diduduki selama-lamanya, telah menerangkan bagaimana Anwar campurtangan secara langsung tentang rekabentuk, rekaletak malah jumlah bilik kediaman rasmi Perdana Menteri walaupun dia ketika itu hanyalah Timbalan Perdana Menteri.

Malah, selain kediaman rasmi berkenaan, Anwar turut menempah sebuah jet peribadi untuknya sebagai persediaan jawatan Perdana Menteri yang sudah ada dalam tangannya.

Malangnya, perancangan Allah Taala lebih bijak daripada perancangan manusia seperti Anwar Ibrahim!

Selepas Tun Mahathir, rumah rasmi tersebut telah digunakan oleh Abdullah Badawi dan Najib Abdul Razak. Dan rumah rasmi, kekallah sebagai sebuah rumah rasmi, bukannya rumah kediaman!

Bila Anwar Ibrahim kata dia tidak akan tinggal di kediaman rasmi tersebut, Anwar tidak pula menerangkan tentang rumah agamnya di Bukit Segambut yang telah menimbulkan pelbagai persoalan dan pelbagai misteri. Persoalan utama dan misteri yang tidak dapat diselesaikan sehingga kini ialah, dari mana Anwar memperolehi duit yang sangat banyak untuk membina rumah agam berkenaan walaupun jawatannya hanyalah Ketua Pembangkang dan Ahli Parlimen Permatang Pauh.

Anwar Ibrahim tidak mempunyai latar belakang perniagaan sama ada sebelum dia menyertai Kabinet, mahupun selepas dipecat dan diterajang keluar dari UMNO. Pertanyaan timbul, apakah wang berkenaan diperolehinya daripada KOMISYEN projek-projek yang dianugerahkan kepada kawan-kawannya seperti KL SENTRAL, PLAZA RAKYAT, MRCB, ABRAR dan sebagainya.

Atau sebenarnya wang tersebut adalah WANG TERPIJAK yang datangnya dari JERUSALEM dan WASHINGTON?

Mengapa Anwar membicarakan tentang kediaman rasmi Perdana Menteri di Putrajaya memandangkan sesiapa sahaja yang menjadi Perdana Menteri, di situlah kediaman rasminya tanpa dia menyentuh langsung tentang rumah agam yang didudukinya sekarang?

Anwar nak berlagak konon-kononnya dia zuhud dan membenci kemewahan? Kalau itu yang hendak ditunjukkan, mengapa rumahnya di Bukit Segambut bernilai lebih RM7 juta? Kalau dah hebat sangat, mengapa Anwar Ibrahim tidak tinggal di rumah pangsa kos rendah sebaliknya di rumah mewah yang tidak mungkin dapat dimiliki oleh para penyokongnya yang bengong terpesona dengan ucapan zuhudnya?

Suruh Anwar Ibrahim lelong rumah agamnya di Bukit Segambut dululah... kemudian baru cerita tentang tak mahu duduk di kediaman rasmi di Putrajaya atau melelongnya...

Tetapi yang terlebih-lebih penting, suruh Anwar Ibrahim yakinkan dirinya sendiri yang Pakatan Rakyat, terutama sekali PKR boleh menang pada PRU13 nanti.... bukan setakat gebang besar dan temberang mega seperti yang sering keluar dari mulutnya!!!

Anwar Ibrahim zuhud? Piiiiiraaahhhhh... sekurang-kurangnya taik dalam tangki septik tu baunya sahaja busuk tetapi Anwar Ibrahim, bau busuknya dari hujung rambut sampai hujung kuku... dari hujung otak sampai pangkal kulit....

0 comments

PENJENAYAH DITEMBAK MATI, PKR AMBIL KESEMPATAN RACUN MASYARAKAT INDIA!!!

Kalau sebut pasal PKR, tiada lainlah benda kecuali mereka ini merupakan gerombolan yang tidak pernah peduli dengan sebarang perkara melainkan, keuntungan politik semata-mata. PKR tidak pernah peduli tentang penjenayah dan jenayah sebaliknya kalau ianya menguntungkan mereka untuk mendapatkan undi dan sokongan daripada sesuatu etnik, isu berkenaan akan dibesar-besarkan sehingga akhirnya memperlihatkan seolah-olah polis yang bersalah.

Selepas penjenayah A. Kugan dan 6 orang penjenayah berketurunan India di Kulim, PKR seakan-akan hilang punca. Masyarakat India yang merupakan antara penyokong kuat PKR, mula beralih sokongan apabila menyedari, mereka hanyalah PARIA-PARIA yang diperah tenaga dan keringat selain harga diri mereka, semata-mata untuk membantu Anwar Ibrahim mencapai cita-citanya menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Pemilihan jawatan-jawatan penting PKR akhirnya mendedahkan bagaimana penghinaan terhadap masyarakat India dilakukan lebih teruk oleh pimpinan PKR apabila para pemimpin masyarakat India yang berkaliber, dicantas dan diterajang keluar dari PKR bagi membolehkan orang yang boleh dipulas telinga dan kaki ampu Anwar Ibrahim serta Azmin Ali mendapat tempat dalam ranking tertinggi PKR.

Sokongan masyarakat India kepada Anwar Ibrahim dan PKR berada pada paras kritikal, bahkan di Selangor sendiri pun di mana PKR begitu kuat mendapat sokongan masyarakat India, PKR umpama pengemis yang berkepala kudis dan membawa tempurung kelapa mengemis simpati ke sana ke sini dalam kelompok masyarakat India.

Ketika hampir dengan PRU, PKR mula menggali sebarang kejadian jenayah melibatkan kaum India yang boleh mereka gunakan sebagai isu untuk menarik kembali sokongan masyarakat India kepada PKR.

Sekarang, mereka ternampak kes melibatkan seorang lelaki India bernama Dinesh, 26 tahun, yang ditembak mati oleh polis di persimpangan lampu isyarat Ampang Point setelah cubaan menyerang dan menetak anggota polis yang cuba menahannya. Lelaki berkenaan dipercayai baru selesai bergaduh dengan satu lagi kumpulan samseng India bernama 'Geng Siva'.

Pergaduhan antara kumpulan samseng India di Ampang dan Pandan Indah bukanlah perkara luar biasa. Kalau di Pandan Indah, terutama sekali di kawasan rumah pangsa yang dikenali sebagai Flat India atau Flat BF, pergaduhan dengan parang dan pergaduhan seperti dalam filem-filem Tamil, boleh ditengok dengan mudah.

Belum lagi di kawasan Tasek Permai yang turut menempatkan pelbagai kumpulan samseng India. Kalau dah susah sangat, cuba naik teksi ke Ampang dan minta mereka ceritakan pengalaman mereka berhadapan dengan kumpulan samseng dan penjenayah India di kawasan-kawasan terbabit. Bukan seorang dua pemandu teksi yang telah mati dibunuh oleh perompak dari kawasan terbabit.

Dan kehadiran anggota-anggota polis ke kawasan tersebut juga sudah menjadi perkara lumrah.

Apa yang berlaku di persimpangan Ampang Point tidak langsung memeranjatkan. Ampang bukanlah kawasan putih, malah jauh lebih hitam berbanding Puchong yang menjadi lubuk maksiat dan sarang sindiket pelacuran serta dadah sintetik yang berada di bawah perlindungan Godfather yang sangat rapat dengan DAP.

Sepatutnya PKR yang cuba mendesak kerajaan agar mewujudkan inkuiri siasatan awam berhubung kematian Dinesh, sewajarnya memikirkan semula majoriti masyarakat di Ampang dan Pandan yang sudah sangat meluat dengan pelbagai kerenah penjenayah, dari jenayah melibatkan Pendatang Asing, sehinggalah melibatkan kelompok masyarakat minoriti yang malas bekerja tetapi sibuk nak berlagak jadi orang kaya macam dalam filem.

Dan sebelum mewujudkan inkuiri, adalah lebih baik PKR mendesak juga agar sebarang kemalangan yang melibatkan anggota-anggota polis Ampang dan Pandan Indah diadakan segera.

Mengapa agaknya bila tang anggota-anggota polis, tiada mana-mana pihak yang tampil mempersoalkan kegiatan penjenayah tetapi apabila melibatkan penjenayah, bukan main lagi sibuk nak jadikan sebagai isu kaum?

Adakah kerana MAJORITI ANGGOTA POLIS ADALAH MELAYU-BUMIPUTERA, lantas boleh dijadikan sebagai sasaran mudah untuk dijadikan isu?

0 comments

SEBELUM MENINGGAL, NIK AZIZ PESAN KEPADA ANAK CUCU SUPAYA TINGGALKAN PAS DAN PAKATAN, KATA MAT SABU!!!


Mat Sabu punyalah teruja untuk menunjukkan kononnya UMNO sudah semakin hampir ke penghayat akhir. Apatah lagi dengan salag seorang anak bekas pemimpin UMNO yang mempunyai kepentingan diri baru sahaja masuk PAS, bekas pelakon lutut kena skru panjang dua inci, Mat Sabu berkata, Allahyarham Tun Ghaffar Baba pernah berpesan kepada anak cucunya agar meninggalkan UMNO.

Walaupun Mat Sabu dikatakan antara orang yang kerap melawat Tun Ghaffar ketika bekas Perdana Menteri itu sakit, amat mustahil Mat Sabu merupakansalah seorang daripada pendengar amanat Tun Ghaffar. Apatah lagi Thamrin yang baru sahaja masuk PAS, tidak pernah langsung memberitahu amanat tersebut kepada awam walaupun semenjak beberapa tahun kebelakangan ini, Thamrin amat rapat, bahkan banyak mendapat projek termasuklah pembalakan di Kelantan.

Mengapa amanat tersebut hanya keluar dari mulut Mat Sabu? Mengpa bukan daripada Thamrin mahupun adik beradiknya yang lain?

Secara ralitinya, Tun Ghaffar merupakan antara pejuang UMNO tegar sehingga ke akhir hayatnya. Pun begitu, Tun Ghaffar ketika di penghujung hayatnya telah dianiaya dan dimalukan oleh Anwar Ibrahim yang menggunakan ratusan juta ringgit bagi membeli sokongan dari UMNO Sabah ketika memberitahu dia akan bertanding jawatan Timbalan Presiden UMNO sebelum Tun Ghaffar menarik diri.

Ketika dia sakit dan terlantar di hospital, kesemua pemimpin UMNO yang datang melawatnya dibenarkan bertemu namun Anwar Ibrahim dan Wan Azizah tidak dibenarkan naik ke wad yang menempatkannya. Tiga kali Anwar Ibrahim berlegar-legar di lobi Hospital Ampang Puteri, dan ketiga-tiga kali itulah juga Allahyarham Tun Ghaffar enggan bertemu dengannya.

Pembohong besarlah Mat Sabu kalau dia mengatakan, Pak Ghaffar memberi amanat kepada anak cucunya agar meninggalkan UMNO tetapi kalau dikatakan, jangan sama sekali percaya dengan Anwar Ibrahim dan Wan Azizah walau sebarang cara, itu memang benar dan itu diakui sendiri oleh beberapa orang anak cucunya, kecuali Thamrin Abdul Ghaffar yang pada ketika itu lebih sibuk nak menghalau ibu tirinya bagi tujuan mengawal harta berbanding menjaga bapanya.

Dek kerana itulah, tulah anak derhaka, Thamrin menyokong PAS dan berbaik-baik dengan Anwar Ibrahim!

Mat Sabu nak temberang apa tentang Pak Ghaffar kerana kebanyakan orang yang bekerja rapat dengan Pak Ghaffar dan berada di Hospital Ampang Puteri pada hari kejadian, cukup tahu apa yang berlaku...

Takat nak cong bebudak Pakatan kanyiaq yang jenis makan lendiaq dan kahaq, bolehlah....

Patut padanlah anak cucu Pak Ghaffar mendesak agar Mat Sabu menarik balik kenyataannya. Mat Sabu pula sudah pasti tidak akan mahu melakukannya kerana Pak Ghaffar sudah tiada di dunia ini. Pak Ghaffar Baba tidak boleh memberikan sebarang jawapan mahupun penafian tentang tohmahan Mat Sabu.

Bahayanya Syiah sesat seperti Mat Sabu ialah, dia ini, kalau masuk UMNO pun, bila matinya Nik Aziz nanti, dia akan kata, sebelum mati Nik Aziz telah berpesan kepada anak cucunya supaya meninggalkan PAS dan masuk UMNO beramai-ramai...

Maklumlah, jenis Syiah yang rukun hidupnya adalah taqiyyah dan teras taqiyyah adalah CAKAP BOHONG dan BERDUSTA!!!

0 comments

Blog Archive

Labels