IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, September 25, 2012

KLIP VIDEO DEDAH KONSPIRASI PKR DENGAN PRO-M SUDAH TERSEBAR!!!

Tuesday, September 25, 2012

Beberapa hari sebelum pilihanraya kampus berlangsung, Pakatan Rakyat, khususnya PKR yang amat rapat dengan Pro-M dan barisan kepimpinannya yang gemar mencetuskan kekacauan berbanding menumpukan kepada pelajaran, menuduh UMNO dan Barisan Nasional, malah Najib Abdul Razak juga dituduh telah menghantar sepucuk surat campurtangan bagi mengubah keputusan pilihanraya kampus kali ini.

Dan ternyata, surat palsu berkenaan telah dicipta oleh puak-puak PKR yang kemudian berakhir dengan laporan polis.

Ternyata, benarlah seperti yang seringkali dikatakan, setiap kali PKR dan konco-konconya menuduh UMNO dan Barisan Nasional tentang ulah dan onar sesuatu, maka sebenarnya PKR lah sebenarnya yang sedang merancang dan sedang melakukannya.

Klip video di bawah... SAMBUNG BACA DAN TONTON DI SINI

1 comments

BILA USTAZ KAZIM BELA DR. MAHATHIR BERHUBUNG HUKUM HUDUD!!!


Ustaz Kazim Elias merupakan antara penceramah agama yang seringkali mendapat audiens yang ramai sungguhpun dia tidak menjanjikan bulan bintang mahupun janji-janji politik yang maha hebat sepertimana yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim.

Dan walaupun Kazim Elias merupakan orang PAS, tetapi banyak ceramah dan kelas agamanya, Kazim tidak seperti penceramah PAS yang tidak dapat membezakan antara politik Islam dengan politik Zionis sehingga main pukul rata bahawa politik dan Islam tidak boleh dipisahkan.

Kebelakangan ini, para propaganda Pakatan Rakyat sehinggakan blogger-blogger PAS yang tidak tahu menahu pun, turut memanjangkan sembang bohong musuh-musuh Islam yang dibiayai oleh Zionis, kononnya Mahathir menentang hukum hudud dan Islam.

Itu kempen yang sedang diperhebatkan oleh konco-konco Zionis yang mahu memecahbelahkan umat Islam dan berusaha untuk melaga-lagakan kepimpinan yang dilihat mampu menggagalkan usaha Zionis menjajah dan menjarah negara ini.

Dan berikut adalah penjelasan yang diberikan oleh Kazim Elias berhubung pertemuannya dengan Tun Dr. Mahathir Mohammad berhubung hukum hudud dan Islam yang kononnya ditentang dan dimusuhi oleh bekas Perdana Menteri itu.

Anda saksikanlah sendiri....


0 comments

WANITA MELAYU DIKURUNG DAN DIROGOL BANGLA, WANITA MELAYU JADI LAUK NEGRO!!!


Ada dua berita yang amat menyakitkan hati apabila membacanya dan kedua-dua berita tersebut berlaku di Selangor, negeri yang kononnya sangat berjaya di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat. Negeri yang suatu ketika dahulu, tidak memerlukan PDRM sebaliknya mahukan segala sistem polis diserahkan kepada negeri bagi pembentukan sebuah pasukan polis yang baru di peringkat negeri.

Berita pertama berlaku di Kepong, apabila seorang wanita Melayu dikurung dan dijadikan hamba seks oleh rakyat Bangladesh selama tujuh bulan. Wanita Melayu berkenaan tidak sahaja dirogol, bahkan hampir setiap hari dipukul dan dibelasah kerana keengganannya menjadi pelacur.

Berita kedua pula berlaku di Mentari Court, Petaling Jaya, apabila pasukan polis dan imigresen berjaya menahan beberapa orang Awang Hitam bersama-sama dua orang wanita Melayu yang tinggal dengan mereka dalam sebuah bilik.

Nak salahkan siapa?

Kerajaan Negeri? Kerajaan Pusat atau Polis Diraja Malaysia?

Sebenarnya, kita di sini sentiasa bersikap acuh tak acuh terhadap pendatang asing. Ada juga yang mengambil berat dan membuat laporan kepada pihak berkuasa, tetapi laporan demi laporan yang dibuat, seringkali tidak diendahkan sehinggalah berlaku sesuatu yang mengerikan seperti pembunuhan, perogolan mahupun perompakan, barulah pihak berkuasa kelihatan kecoh hendak bertindak.

Penulis sendiri tinggal di kawasan yang dipenuhi oleh pendatang-pendatang asing yang sebahagiannya penulis amat tahu bahawa mereka langsung tidak mempunyai sebarang dokumen pengenalan diri. Lagak pendatang-pendatang asing ini amat menyakitkan mata. Sudahlah pengotor dengan kegemaran meludah merata-rata, mereka juga seperti tidak pernah belajar tentang kebersihan dan sampah-sarap, jauh sekali penyakit denggi dan serangga kecil bernama aedes mahupun tiruk untuk malaria.

Laporan demi laporan telah dibuat, bahkan medium seperti akhbar dan Internet juga telah digunakan untuk menyiarkan berita-berita berkenaan pendatang-pendatang asing yang begitu bermaharajalela di kawasan penulis, namun sehingga kini, tidak ada satu tindakan yang benar-benar berkesan telah diambil oleh pihak berkuasa.

Bahkan pendatang asing dengan penuh bebas, menayang-nayangkan bendera PKR, PAS mahupun UMNO seolah-olah mengejek rakyat tempatan yang berbelah-bahagi kerana perbezaan politik.

Apakah pihak berkuasa mahu orang awam bertindak secara bersendirian untuk menangani isu pendatang, kemudian barulah ada yang akan ke negara-negara asal pendatang tersebut untuk meminta maaf dan tersujud-sujud di atas tanah kerana mengharapkan keampunan atas tindakan penduduk tempatan?

Takkan sampai macam tu sekali?

Pihak berkuasa seharusnya telah bertindak lama tanpa memberi muka walau sedikit pun kepada pendatang-pendatang asing dan haram di Malaysia. Bukannya bila sudah ada kes, barulah berkira-kira hendak merancang untuk ambil tindakan tetapi sampai kiamat pun, tidak ada satu tindakan yang diambil.

Seharusnya juga rakyat Malaysia perlu mengenepikan perasaan mementingkan diri. Jangan sampai kena anak bini dan ahli-ahli keluarga sendiri dek pendatang asing dan haram ini, barulah hendak terpekik-pekik. Sekarang adalah masanya.

Beri masa kepada pihak berkuasa terutama sekali IMIGRESEN untuk bertindak. Kalau mereka tetap juga tidak mahu bertindak, barangkali orang awam sudah boleh membentuk pasukan tersendiri yang dapat membasmi kehadiran pendatang haram di kawasan masing-masing!!!

0 comments

DI PERANCIS, PENGHINA ISLAM DIPENGGAL KEPALA, DI MALAYSIA PULA, PERLU DIMAAFKAN!!!


Berita yang disiarkan oleh sebuah agensi antarabangsa menggambarkan kemarahan yang amat keterlaluan sehinggakan tindakan lelaki beragama Islam tersebut, tidak menggambarkan agama yang dianutinya. Kemarahan yang meluap-luap dan sentimen kebencian akhirnya telah membuatkan lelaki berkenaan memenggal kepala editor majalah yang menerbitkan kartun yang menghina Nabi s.a.w.

Lelaki berkenaan telah ditangkap di bandar La Rochelle. Berdasarkan ikrar Menteri Dalam Negeri Perancis, Manuel Valls, lelaki berkenaan akan dihukum kerana jenayah yang dilakukannya.

Itu di Perancis, sebuah negara bebas yang dikatakan mendukung fahaman hak asasi dan kebebasan manusia. Kebebasan yang dimaksudkan adalah kebebasan menghina agama dan kaum lain. Hak asasi yang dimaksudkan pula adalah hak asasi untuk menghukum golongan yang mereka benci tetapi apabila terkena ke batang hidung sendiri, mereka meminta agar golongan yang dihina dan dibenci memahami konsep hak asasi dan kebebasan.

Itu jugalah yang berlaku di Malaysia...

Dewasa ini, atau lebih tepat lagi ketika Pakatan Rakyat muncul dengan keghairahan untuk menuju ke Putrajaya, penghinaan terhadap Islam dan umat Islam di negara ini, dilakukan secara sewenang-wenangnya. Dengan menggunakan alasan kononnya mahu membela rakyat tertindas, atau mendedahkan kepincangan UMNO dan Barisan Nasional, beberapa pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya dari kalangan DAP dan PKR seperti Ngeh-Nga bersaudara, Sivarasa Rasaiah dan sebagainya berlumba-lumba untuk mencetuskan gelombang kemarahan rakyat terhadap kerajaan yang dilihat terlalu memberatkan Islam dan umat Islam di negara ini.

Kempen dan gerakan memurtadkan umat Islam, berlangsung pada zaman nama Pakatan Rakyat diperkenalkan kepada rakyat Malaysia. Salah seorang daripada penggerak utamanya, Ambiga Sreevanasan merupakan tulang belakang kepada gerakan BERSIH yang mahu menunjukkan kepada dunia bahawa Pakatan Rakyat dan ketiga-tiga parti komponennya selama ini gagal menawan Malaysia dari tangan UMNO dan Barisan Nasional kerana taktik-taktik kotor yang dibuat oleh Suruhanjaya Pilihanraya.

Menariknya, di Malaysia, sentimen agama yang kuat tidak membawa kepada perangai taksub dan ektrem gila babi walaupun Islam terus diperlecehkan dan dihina terutama sekali menerusi perpecahan di kalangan umat Islam sendiri.

Dan yang paling menarik ialah apabila para pemimpin beragama Islam yang berada di dalam Pakatan Rakyat, khususnya dari PAS begitu bersifat apologetik terhadap sekutu-sekutu mereka yang bukan beragama Islam yang telah mempersendakan Islam dan umatnya sama ada secara langsung mahupun secara tidak langsung. Malah, lebih daripada itu, untuk membela penghina-penghina tersebut, para pemimpin dari PAS akan cuba mengaitkan mana-mana pemimpin UMNO bagi tujuan mengalihkan tumpuan.

Ini negara Malaysia dan Perancis. Mungkin itulah yang membezakannya. Kalau di Perancis yang cukup terkenal dengan kebebasan dan hak asasi manusianya, penghina agama Islam, Nabi Muhammad s.a.w dan al Quran, akan dipenggal kepalanya atau dibunuh, di Malaysia pula, golongan berkenaan akan dimaafkan dan diagung-agungkan... oleh pemimpin-pemimpin yang beragama Islam sendiri!!!

0 comments

NA'UZUBILLAH! PEMIMPIN PAS KEDAH DOAKAN AZIZAN ABDUL RAZAK CEPAT MATI!!!


Kalau ditengok kepada penampilannya, memang hebat sangatlah keislaman, kemukminan dan ketaqwaannya. Apatah lagi, pemimpin PAS yang dimaksudkan ini adalah seorang yang memang dah jadi kerabat masjid serta surau. Ke mana-mana pergi pun, mesti dialah jadi imam dan tukang memberi tazkirah.

Ramai yang berpendapat, pemimpin berkenaan merupakan antara individu yang mempunyai potensi dan masa hadapan dalam PAS Kedah dan PAS Pusat. Apatah lagi, pemimpin berkenaan mempunyai hubungan yang baik dan disenangi oleh DAP dan Anwar Ibrahim serta PKR.

Namun, di sebalik semua pujian dan kredit yang diberikan kepadanya, rupa-rupanya ia telah memabukkan pemimpin PAS Kedah berkenaan. Pemimpin yang dilihat lemah lembut dan kelihatan sangat rapat dengan Menteri Besar Kedah yang juga merupakan Pesuruhjaya PAS Kedah, Azizan Abdul Razak, mempunyai perut pedal yang amat membusukkan.

Umum mengetahui tentang kesihatan Azizan Abdul Razak yang sedang menurun. Walaupun kalangan pemimpin UMNO negeri seperti Dato Ahmad Bashah, Datuk Seri Mahzir Khalid, dan sebagainya melihat Azizan Abdul Razak sebagai musuh politik mereka, namun tidak pula kedengaran dari mulut mereka agar Azizan Abdul Razak CEPAT-CEPAT MATI.

Berbeza dengan pemimpin PAS seperti individu yang diperkatakan ini.

Dosa apakah Azizan Abdul Razak kepadanya, walhal kerana Azizan Abdul Razak jugalah, individu ini diberikan tempat dan kedudukan, sehinggakan Azizan didoakan CEPAT-CEPAT MATI dan mengosongkan kerusi Menteri Besar Kedah?... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

KHALID IBRAHIM PEMBOHONG!!! BAS MEWAH MEMANG MILIKNYA!!!


Mengikut maklumat dalaman PKR bas tersebut bukannya disewa oleh Tan Sri Khalid, sebaliknya bas tersebut adalah miliknya.
Salinan kad pendaftaran bas tersebut telah ditunjukkan kepada kami oleh pemberi maklumat. Namun kami tidak dapat menyiarkan di sini kerana menghormati permintaan pemberi maklumat.
Didapati bas tersebut telah didaftarkan seperti berikut.
  • No Pendaftaran : BLU 8779
  • No Enjin : M61HA800001
  • Pembuat : Dong Feng
  • Tarikh Daftar : 03 September 2012
  • Kegunaan : Persendirian
  • Pemilik : Abdul Khalid Bin Ibrahim
Di Malaysia kita semua telah biasa dengan sistem penyewaan, samada sewa pejabat, sewa rumah , sewa kereta atau sewa lain-lain.
Barang yang disewa kebiasaanya didaftarkan diatas nama pemilik dan penyewa akan menandatangan satu perjanjian dengan pemilik.  Belum wujud lagi di negara kita barang yang disewa didaftarkan atas nama penyewa.
Jika benar bas PKR yang disewa kepada Tan Sri Khalid dan pemilik yang sebenar  bersetuju untuk mendaftarkan bas tersebut atas nama Tan Sri Khalid, ini bermakna pemilik itu orang yang sungguh luar biasa baiknya dan mempunyai kepercayaan yang amat tinggi kepada Tan Sri Khalid.
Kebiasaannya orang yang begitu adalah orang yang telah termakan budi yang besar atau mempunyai kepentingan dengan Tan Sri Khalid. Jika ini berlaku bermakna sekali lagi telah berlaku penyelewengan dan salah guna kuasa dalam hal ini.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM
DAN YANG PALING MENARIK, BAS MEWAH ITU SEBENARNYA ADALAH TIMBAL BALAS KEPADA 50 BUAH LORI SAMPAH... YANG JUGA MILIK KHALID IBRAHIM!!!

0 comments

ANWAR IBRAHIM TAK SALAH NAIK JET PERIBADI!!!

Politik adalah persepsi!

Tidak ada sesiapa pun yang mengatakan salah atau dosa besar bagi Anwar Ibrahim menaiki jet peribadi yang super mewah ke Labuan atau ke mana-mana hatta berulang-alik dari jamban ke bilik tidurnya sekalipun.

Yang dipertikaikan oleh semua pihak ialah motif sebenar Anwar menggunakan jet tersebut. Selain daripada mempercepatkan dan memudahkan perjalanannya, apa sebenarnya yang berlaku antara Anwar Ibrahim dengan penajanya?

Datuk Mohd Taufik Omar, pengerusi Tjets Sdn. Bhd. muncul dan membuat kenyataan terbaru, sekaligus menyangkal dakwaan Anwar Ibrahim bahawa jet peribadi berkenaan DIBERI PINJAM untuk memudahkannya dan para pemimpin Pakatan Rakyat yang lain bergerak ke Labuan. Taufik dalam kenyataannya memberitahu, jet tersebut telah DISEWA.

Kenyataan Taufik itu selari dengan kenyataan awal Tian Chua, orang yang bertanggungjawab menyebarkan gambar-gambar Anwar Ibrahim dan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat lain di dalam jet berkenaan ketika dalam penerbangan ke Labuan.

Dan seperti biasa, apabila sudah menemui jalan buntu untuk menjawab, maka Anwar Ibrahim akan menyalahkan UMNO.

Katanya, UMNO sudah dapat melihat kekalahan pada PRU akan datang dan usaha-usaha menakutkan ahli-ahli korporat yang membantu Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat, telah dibuat bagi mengelakkan lebih ramai ahli korporat lain yang membantunya.

Kenyataan sebegitu sememangnya sudah dijangka.

Bukan rahsia umum, Anwar Ibrahim mendapat sokongan daripada sebilangan ahli-ahli korporat terutama yang naik pada zaman Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri. Bukan juga rahsia umum, Anwar Ibrahim juga mendapat sokongan daripada sebilangan kakitangan awam.

Justeru apabila Anwar mengatakan, pendedahan berhubung jet peribadi tersebut sebenarnya adalah usaha terdesak UMNO untuk mengurangkan sokongan kepadanya, ia adalah sesuatu yang amat melawakkan.

Anwar sendiri pada kebanyakan masa, mendedahkan bagaimana para pemimpin UMNO gemar berfoya-foya, membazir dan bermewah-mewahan. Sedangkan dia sendiri adalah seorang yang marhaein, hidup seperti rakyat marhein bergaji seringgit, tidak menyukai kemewahan, dan sebagainya. Justeru apabila rahsia penggunaan jet peribadi yang harga sewaannya sudah tentulah tidak mampu dibiayai oleh golongan marhein, maka ia diperkatakan.

Lebih menarik perhatian lagi ialah KESANGGUPAN AHLI KORPORAT itu melaburkan sejumlah wang yang sangat banyak untuk Anwar Ibrahim. Sudah tentulah ahli korporat seperti Taufik Omar mencari-cari ruang atau peluang untuk perniagaan mereka. Dan sudah tentu jugalah, ada perkara yang membuatkan ahli-ahli korporat seperti Taufik Omar yang yakin, pelaburan mereka akan mendatangkan hasil yang lebih besar.

Memang tak salah Anwar Ibrahim naik jet atau sewa keretapi Orient Express sekalipun. Yang menjadi masalah ialah, lain yang dicakap dan diceramahkan, tetapi lain pula yang diamalkan!!!

0 comments

Monday, September 24, 2012

UNTUK KALI PERTAMA, ANWAR IBRAHIM MENGAKU DIA MEMANG DILAHIRKAN BODOH DAN BENAK!!!

Monday, September 24, 2012

Sifat membelit Anwar Ibrahim memang tidak dapat dipisahkan dari tubuh badannya. Setiap kali dia menuturkan ayat, maka setiap kali itulah juga, dia akan berbohong. Sehinggakan tentang agamanya sendiri pun, Anwar Ibrahim sentiasa keliru kerana kekerapannya berbohong telah menyebabkan berlaku delusi dan ilusi yang teruk kepada otaknya.

Itulah juga yang berlaku apabila Lim Guan Eng sengaja memalukannya dalam sidang Dewan Rakyat pagi tadi apabila Guan Eng sengaja membangkitkan tentang kerugian yang dialami oleh Bank Negara Malaysia pada tahun 1992 ekoran pembabitan bank pusat itu dalam pemerdagangan matawang asing.

Anwar Ibrahim pada waktu itu adalah Menteri Kewangan.

Bekas Menteri Kewangan yang sekarang ini menjadi Ketua Pembangkang, cuba menyalahkan Tun Daim Zainuddin, Tun Dr. Mahathir dan Nor Mohammed Yakcop. Kononnya, mereka bertiga telah menjalankan urusniaga matawang asing membabitkan dana Bank Negara tanpa pengetahuanya.

Apabila dia membentangkan laporan kerugian Bank Negara pada tahun 1993, katanya, dia sekadar membaca laporan berkenaan.

Bayangkanlah, seorang yang berlakon hebat dan mengetahui serba-serbi, tiba-tiba sahaja mengaku dia seorang yang bodoh, bongek dan bahlol. Mujur jugalah dia tidak mengaku yang dia buta huruf dan bacaan yang dibuatnya itu sekadar hafalan, sepertimana dia menghafal tajuk-tajuk buku yang hebat bersama-sama tulisan pada blurp untuk ditemberangkan kepada rakyat, kononnya dia seorang yang kuat membaca.

Bagaimana seorang Menteri Kewangan yang dipertanggungjawabkan menjaga kewangan dan ekonomi negara, boleh mengatakan dia sekadar membaca laporan dan dia tidak tahu apa-apa?

Taktik Anwar Ibrahim dalam membela dirinya, memang keterlaluan. Dia pada mulanya membayangkan dia seorang Menteri Kewangan yang hebat, yang telah menyumbang kepada pertambahan dan memacu ekonomi yang sangat berkembang. Kemudian memperlekeh-lekehkan Menteri Kewangan yang lain kerana tidak sehebatnya ketika dia menjawat jawatan tersebut sambil berkata, dia adalah MAGIC BOY yang boleh mengatasi semua masalah ekonomi di Malaysia dalam tempoh sekelip mata sebaik-baik sahaja dia menjadi Perdana Menteri.

Dan apabila tersepit dengan pertanyaan daripada sekutunya sendiri, pertanyaan yang memalukan dan mendedahkan kelemahannya, serta-merta Anwar Ibrahim bertukar wajah menjadi seorang Menteri Kewangan yang hanya tahu membaca kertas laporan dan tidak lebih daripada itu.

Maka memang betullah seperti yang dikatakan oleh Tun Dr. Mahathir, dari tahun 1982 sehingga 1997, dia telah ditipu oleh seorang lelaki yang sebenarnya tidak tahu apa-apa, tetapi amat pandai berlakon mengikut skrip yang disediakan oleh Zionis yang menjadi tuk dalangnya.

Tidak hairan jugalah bagaimana pada tahun 1997, Anwar Ibrahim bersungguh-sungguh mahukan IMF dan Eropah menjajah Malaysia. Mujurlah dosanya meliwat dan rasuah salahguna kuasa, telah membuatkan dia kehilangan jawatan yang sangat diidam-idamkannya. Kalau tidak, besar kemungkinan kerugian yang dialami oleh Bank Negara jauh lebih besar berbanding apa yang disebutkan di Dewan Rakyat pagi tadi.

0 comments

PAS TERPAKSA PINDA BENDERA SENDIRI GARA-GARA MAHU UNDI BUKAN MELAYU-ISLAM!!!


Nampaknya kali ini, PAS juga tidak mampu melangkah ke hadapan, sebaliknya masih mengundur ekoran tekanan daripada DAP. Warna hijau yang dibangga-banggakan oleh PAS dan para penyokong, kini telah digantikan dengan warna coklat kehitam-hitaman semata-mata untuk mengambil hati bukan Melayu yang mempunyai stigma terhadap warna hijau yang seringkali dikaitkan dengan Islam.

Biarpun PAS mahu calon-calon berkenaan mewakili PAS, namun PAS sendiri tidak bersedia mempertahankan prinsip asas mereka yang telah ditanam sekian lama. Kalau bab warna hijau itu sendiri pun, PAS sudah gagal mempertahankannya dan terpaksa mengubahsuainya semata-mata untuk kepuasan hati pihak bukan Islam, bagaimana agaknya PAS mahu mempertahankan Islam apabila Pakatan Rakyat menang kelak ke Putrajaya kerana apabila sudah menguasai Putrajaya, warna hijau pada bendera PAS itu sekadar satu perkara yang sangat remeh dan kecil. Bagaimana PAS hendak berhadapan dengan perkara-perkara lebih besar membabitkan umat Islam dan agama Islam di negara ini yang bakal ditekan oleh para penyokong dan sekutu bukan Islamnya?

Adakah PAS akan mengubahsuai Islam dan kefahaman mereka tentang Islam apabila menang kelak semata-mata agar tidak kehilangan kuasa dan yang paling penting, memuaskan hati sekutu serta penyokong bukan Islam mereka? SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

ISTERI ORANG DITUMBUK SELEPAS DITANGKAP KHALWAT DENGAN PAKISTAN DI KAPAR, SELANGOR!!!


KAPAR: Berang dengan seorang wanita yang berkhalwat dengan seorang lelaki warga Pakistan, seorang penduduk bertindak menumbuk muka wanita terbabit selepas mencekup pasangan itu di sebuah rumah di Taman Sri Kerayong, tengah malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah malam itu, penduduk terbabit dipercayai geram dengan wanita berusia 30-an itu yang sebelum ini beberapa kali berjaya meloloskan diri.

Difahamkan, wanita yang juga isteri orang itu sanggup memandu dari rumahnya di Sungai Besar semata-mata untuk memadu kasih bersama kekasih gelapnya itu.

Seorang penduduk yang enggan dikenali berkata, wanita itu dilihat beberapa kali melakukan maksiat di kawasan perumahan itu sejak dua bulan lalu. (HARIAN METRO)

ULASAN TFK:

Masalah sosial sebegini semakin hari semakin menjadi-jadi. Biarpun pendedahan demi pendedahan dilakukan, namun ianya tidak mengurangkan atau menurunkan kadar masalah sosial yang memalukan ini. Sebaliknya mereka yang telah terlibat dalam kegiatan tidak bermaruah ini seperti mencabar undang-undang negara. 

Ada pihak yang berpendapat, hudud sahaja yang mampu menyelesaikan masalah sebegini. 

Mungkin benar dan mungkin juga tidak, memandangkan hudud bukanlah undang-undang yang boleh dipinda-pinda. Dan sekiranya tidak mencukupi syarat-syaratnya, hudud akan dilihat seperti sebuah undang yang boleh dipermain-mainkan sesuka hati. 

Hakikatnya, perkara sebegini berlaku apabila manusia gagal mengawal nafsu syahwatnya. Pengawalan nafsu hanya boleh dilakukan dengan iman dan taqwa. Iman dan taqwa tidak datang dalam pakej kewujudan undang-undang dan hukum hudud, sebaliknya ia datang daripada sanubari dan diri manusia itu sendiri. 

Dengan iman dan taqwa, biarpun sesebuah negara atau wilayah itu tidak mempunyai undang-undang sekalipun, perkara-perkara maksiat tidak akan berlaku. Iman dan taqwa itu sendiri sudah menjadi benteng yang amat kukuh. 

Sepertimana janji Allah Taala bahawa barangsiapa yang mendirikan solat, maka solatnya adalah pencegah kemungkaran dan kemaksiatan. 

Ada yang bertanya, mengapa orang yang bersolat juga masih lagi melakukan kemungkaran dan kemaksiatan. Jawapannya, kerana solatnya itu sekadar pergerakan tubuh badan. Hati dan perasaannya tidak solat sama. Bila hati dan perasaannya tidak solat, maka pergerakan tubuh badannya hanya sekadar bersifat luaran. 

Samalah seperti wanita yang memakai tudung, tetapi masih lagi melakukan dosa dan maksiat kulit. Samalah seperti lelaki yang berjubah, berkepiah putih dan bercakap tentang agama, tetapi matanya masih menjalang dan hatinya masih merayau-rayau.

0 comments

MASALAH BESAR SUNGGUHLAH ROSMAH MANSOR NIH!!!


Bersungguh-sungguhlah para pecacai Pakatan Rakyat menulis dan memenuhi ruang di Facebook dan TWITTER untuk memberitahu yang Rosmah Mansor telah merampas kuasa Perdana Menteri daripada suaminya sendiri, Najib Abdul Razak.

Kata mereka, Rosmah telah mendahului Najib Abdul Razak bagi mewakili negara dalam majlis perkahwinan anakanda DYMM Sultan Brunei. Kata pecacai Pakatan Rakyat lagi, sekali lagi Rosmah membuktikan dia adalah seorang wanita rakus kuasa yang tidak sedarkan diri.

Malangnya, gambar yang mereka gunakan tidak menceritakan perkara sebenar. Kehadiran Perdana Menteri dalam majlis berkenaan, tidak pula disiarkan dan diterangkan.

Dahsyat betul permainan Pakatan Rakyat...

Rosmah Mansor hadir dalam majlis tersebut lebih awal bersama-sama isteri Ketua Menteri Sarawak, Ragad Waleed Al-Kurdi. Bukan mewakili MALAYSIA dan Perdana Menteri sebaliknya mewakili dirinya sendiri. Suaminya iaitu Perdana Menteri Malaysia, hadir pada hari rasmi majlis berkenaan.

Takkanlah dalam tempoh beberapa hari majlis perkahwinan itu dilangsungkan, Perdana Menteri perlu berada di sana terus-terusan. Sudah tentulah yang mewakilinya secara peribadi adalah isterinya sendiri.

Perlu diingat, Sultan Brunei adalah salah seorang sultan Melayu dan dalam pertabalan DYMM Yang di-Pertuan Agong, DYMM Sultan Brunei merupakan salah seorang sultan Melayu yang 'wajib' hadir. Justeru, Najib tidak boleh sama sekali menghantar Hadi Awang atau Anwar Ibrahim atau Wan Azizah apatah lagi Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng.


Masalah betul Pakatan Rakyat dengan Rosmah Mansor yang tidak mempunyai sebarang peranan dalam pentadbiran negara. Apa yang mereka takutkan sangat dengan Rosmah Mansor? Mengapa  Anwar Ibrahim begitu bersungguh-sungguh mengarahkan anjing-anjing penjilatnya untuk menyerang Rosmah Mansor?

Adakah suatu ketika dahulu, Anwar Ibrahim cuba mengurat Rosmah Mansor tetapi tidak dilayan oleh Rosmah Mansor sehingga menyebabkan Anwar Ibrahim naik angin dan menyimpan dendam yang tidak berkesudahan?

Atau sebenarnya, Anwar Ibrahim pernah cuba menggoda Rosmah Mansor tetapi Rosmah Mansor telah memaki hamunnya. Jadi, untuk mengelakkan Rosmah Mansor bercakap terus-terang dan menceritakan kejalangan Anwar Ibrahim sepertimana yang dilakukan oleh seorang Timbalan Menteri yang isterinya telah digoda oleh Anwar Ibrahim menerusi telefon, Anwar Ibrahim terpaksa melakukan serangan bertubi-tubi terhadap Rosmah Mansor bagi menutup sebarang ruang yang membolehkan Rosmah Mansor membuka cerita aib berkenaan?

Bukankah modus operandi Anwar Ibrahim adalah sebegitu rupa? Dia melakukan rasuah dan penyelewengan kuasa yang sangat besar ketika menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan tetapi sebaik-baik sahaja dipecat dan diterajang keluar dari kabinet, Anwar Ibrahim bertalu-talu berceramah dan bercerita kepada orang ramai bahawa kononnya Mahathir dan keluarganyalah yang melakukan rasuah serta penyelewengan kuasa...

Tidak mustahil Anwar Ibrahim MEMANG ADA APA-APA dengan Rosmah Mansor. Kalau tidak, masakan dia bersungguh-sungguh mengarahkan anjing-anjing penjilatnya menyerang Rosmah Mansor secara peribadi walaupun Rosmah tidak bertanding mana-mana kerusi mahupun jawatan dalam kerajaan dan UMNO.

1 comments

BILA MAHATHIR BERCAKAP TENTANG HUDUD, ADA LA PUAK-PUAK PAKATAN YANG TERANGKAT EKOR!!!


Kalau kita perhatikan, kebelakangan ini, Tun Mahathir kembali menjadi fokus serangan Pakatan Rakyat, terutama sekali penulis-penulis propaganda dan penjilat KOTE BENGKOK Anwar Ibrahim. Mereka melabelkan Mahathir sebagai penentang hukum hudud dan sekaligus melayakkan Mahathir disamakan seperti musuh Islam yang menghina Rasulullah s.a.w dalam filem The Innocence of Muslims.

Ternyata, mereka tidak faham apa yang dimaksudkan oleh Mahathir. Atau barangkali sengaja buat-buat tidak faham memandangkan mereka telah menetapkan selama ini bahawa hukum hudud yang telah dideraf oleh PAS pada tahun 1993 dahulu, adalah hukum hudud yang telah ditetapkan oleh Allah Taala menerusi al Quran.

Satu sahaja persoalan yang dibangkitkan oleh Tun Mahathir dalam suratnya kepada Nik Abdul Aziz pada tahun yang sama, dan sehingga kini, persoalan berkenaan masih tidak dapat dijawab iaitu BAGAIMANA HUKUMAN HENDAK DIPUTUSKAN ANTARA ZINA DAN ROGOL memandangkan antara pembuktian yang dilakukan dalam deraf hukuman hudud berkenaan tentang wujudnya zina ialah wanita berkenaan mengandung.

Pecacai-pecacai Pakatan Rakyat cuba membangkitkan isu kononnya Mahathir menghina Nabi s.a.w dengan isu 'pisau Gillette', 'makan sup tangan', 'hudud tidak adil' dan sebagainya.

Sekali dengar, kita akan segera membuat persepsi bahawa Mahathir memang menentang undang-undang hudud sekaligus menentang al Quran.

Bagaimanapun, menyusuri kembali sejarah kepada kata-katanya itu, Mahathir pada waktu itu mengingatkan PAS yang bersungguh-sungguh mahukan hudud dilaksanakan dengan tujuan mendapatkan pengaruh orang Melayu untuk parti mereka, agar lebih mementingkan keadilan daripada pengaruh politik.

Hudud yang dicadangkan oleh PAS hanyalah untuk orang Islam. Sedangkan hukuman hudud kalau dilaksanakan di dalam sesebuah negara, ianya tidak memilih bangsa atau agama seseorang rakyatnya. Itu yang dipraktikkan oleh Nabi s.a.w dan para Sahabat r.a serta khalifah-khalifah daripada pelbagai kerajaan Islam yang lain.

Kalaulah hudud seperti yang dicadangkan PAS itu dilaksanakan di negara ini, sememangnya ia tidak mendatangkan keadilan. Mana datang keadilannya kalau dalam satu kes mencuri membabitkan seorang Islam dan seorang bukan Islam, yang Islam dipotong tangan dan yang bukan Islam pula sekadar dipenjara setelah didapati bersalah?

Walhal Islam dan syariatnya adalah adil untuk penganutnya, bahkan kepada penentangnya.

Begitu juga apabila Mahathir dikatakan menentang hudud.

Bekas Perdana Menteri itu telah menyatakan bahawa untuk hudud dilaksanakan di negara ini, PAS dan UMNO perlu berada dalam satu saf. Kuasa majoriti daripada PAS dan UMNO sahaja yang membolehkan hudud terlaksana.

Tetapi apa jawapan pecacai PAS? Mereka bukan menerimanya dengan berlapang dada, sebaliknya mengejek-ejek kenyataan berkenaan. Sombong bodoh dan takabbur mereka mengatasi segala-galanya.

Logiknya, segala bentuk perundangan atau bahagian di dalam Perlembagaan yang hendak diubah, memerlukan kuasa majoriti dua pertiga. Nik Aziz dan para pecacai PAS yang berotak tongong menyalahkan UMNO kerana kononnya sebagai parti pemerintah UMNO seharusnya mengubah Perlembagaan tersebut. Tetapi UMNO sahaja tidak dapat berbuat apa-apa kerana UMNO bukanlah satu-satunya parti yang menguasai dua pertiga Kerusi Parlimen. UMNO memerlukan gandingan bagi tujuan tersebut.

Gandingan UMNO dengan parti-parti komponen Barisan Nasional, tidak akan melicinkan urusan berkenaan. UMNO memerlukan PAS untuk mengusul, dan membolehkan usul tersebut diluluskan.

Namun PAS di tangan PARASIT dan IBLIS enggan berbuat begitu kerana mereka lebih sayangkan DAP dan PKR yang gemar menunggang dan meliwat mereka!

Itu yang dibangkitkan oleh Mahathir. Namun para pecacai Pakatan Rakyat yang berhati zulmat, memutar belit dan membohongi cerita sebenar. Ternyata apabila sudah kelam-kabut dan menemui jalan mati bagaimana hendak merungkaikan hudud yang diperjuangkan oleh PAS dan ditentang secara konsisten oleh DAP, para pecacai Pakatan Rakyat cuba mengalihkan kepada Mahathir dan UMNO bagi tujuan melindungi dan membela DAP.

Islamkah mereka ini?

0 comments

Sunday, September 23, 2012

PANDAI PAS PERINTAH KEDAH, KURSUS DI KUIN SAMPAI 47, PELAJAR TAK SAMPAI BERAPA ORANG!!!

Sunday, September 23, 2012

Meskipun Azizan Abdul Razak adalah seorang pemimpin yang baik, apabila Exco dan pegawai-pegawainya dari jenis cap ayam, maka secara tidak langsung, Azizan juga dilihat sebagai seorang Menteri Besar yang sangat lemah dan gagal membuat keputusan yang konstruktif serta progresif dalam memajukan negeri serta rakyat dan penduduknya.

Antara kempen dan publisiti yang dibuat oleh PAS Kedah ialah kononnya mereka telah berjaya memajukan KUIN. Buktinya, mereka telah berjaya mewujudkan 47 kursus di KUIN berbanding 8 sewaktu Kedah di bawah pentadbiran UMNO-BN.

Angka itulah yang digembar-gemburkan dan dibangga-banggakan.

Yang tidak disebutkan oleh pemimpin-pemimpin PAS ialah jumlah pelajar-pelajar di KUIN yang merosot teruk, sekaligus menjadikan KUIN sebagai tempat pembuangan duit rakyat Kedah secara besar-besaran.

Kolej, universiti dan pusat-pusat pengajian tinggi swasta dan milik negeri bergantung sepenuhnya kepada PTPTN untuk talian hayat mereka. Kalau jumlah kemasukan pelajar-pelajar baru amat menyedihkan, bagaimana sebuah pusat pengajian tinggi seperti KUIN mampu menanggung kos pentadbiran dan pengurusan mereka.

Suntikan dana daripada Kerajaan Negeri juga nampaknya lebih kepada sokong membawa rebah.

Dengan 47 kursus yang ditawarkan oleh pentadbiran KUIN di bawah Kerajaan Negeri PAS Kedah, seharusnya duit yuran pelajar-pelajar baru tidak sahaja mampu menanggung kos pentadbiran dan pengurusan KUIN, bahkan boleh digunakan untuk mengembangkan dan memajukan lagi KUIN.

Bagaimanapun, keadaan itu tidak jadi kenyataan.

Sebaliknya pertambahan 39 kursus di bawah pentadbiran PAS Kedah, menjadikan KUIN sebagai gajah putih. Contoh terbaik ialah bagaimana pelajar-pelajar perubatan di KUIN yang sangat kecil, malah jumlah pensyarah dan tenaga pengajarnya yang lebih ramai, menunjukkan kesilapan Kerajaan Negeri Kedah mengatur kewangan negeri yang serba terhad semata-mata untuk bermegah-megah.

Kursus banyak tetapi jumlah pelajar pula amat menyedihkan... SAMBUNG BACA DI SINI

0 comments

MINTA MAAFLAH... HAKIM YANG JATUHKAN HUKUMAN 16 BULAN PENJARA INI, BARANGKALI BUKAN MANUSIA!!!


Bukan niat hendak mempertikaikan keputusan mahkamah. Yang bersalah tetap bersalah. Yang bersalah perlu dihukum. Yang bersalah, perlu menerima natijah daripada perbuatannya.

Namun apabila berlaku seperti dalam kes ini, sepatutnya ada pertimbangan lain yang wajar diambil kira. Sepatutnya ada pertimbangan akal dan kemanusiaan. Dan sepatutnya juga, hakim yang mengendalikan kes ini perlu menjadi manusia, bukannya menjadi mesin yang tidak berakal, berotak dan berperasaan.

Dijatuhi hukuman penjara 16 bulan kerana mencuri. Dan si pesalah mencuri kerana TIDAK ADA DUIT NAK BELI NASI!

Dalam satu kes di mahkamah Indonesia tahun lepas, seorang hakim menjatuhkan hukuman denda kepada seorang pencuri yang mencuri kerana lapar. Sememangnya, denda tersebut tidak mampu dibayar oleh si pencuri kerana jumlahnya memang besar. Lantas selepas menjatuhkan hukuman, dan si pencuri sudah berasakan yang dia akan dimasukkan ke penjara kerana kelaparan yang dideritanya, si hakim menanggalkan jubah dan mengeluarkan wangnya sendiri.

Hukuman dijatuhkan kerana ia undang-undang negara. Si pencuri dihukum kerana telah didapati bersalah, tetapi si hakim mengambil inisiatifnya sendiri selaku seorang manusia yang ada hati dan perasaan dengan menderma kepada si pencuri itu untuk membayar dendanya sekaligus membebaskannya dari hukuman penjara.

Kita tidak mengharapkan hakim di Malaysia berbuat seperti itu kerana si pencuri yang beragama Islam, sudah tentu ada hak dalam zakat yang berbilion ringgit dikutip setiap tahun. Takkanlah tak ada seorang pun pegawai dari pusat zakat yang mengetahui kesusahan si pencuri itu dan berusaha untuk membebaskannya daripada denda (hutang) berkenaan. Bukankah melepaskan seseorang daripada hutang merupakan salah satu asnaf dalam pembahagian zakat?

Namun yang paling menjengkelkan, takkanlah mencuri kerana tidak ada duit untuk beli nasi, maka hukumannya adalah 16 bulan? Pertimbangan jenis apakah yang digunapakai oleh hakim ketika memutuskan hukuman berkenaan?

4 comments

SOMBONG BODOH TUAN IBRAHIM TUAN MAN SEMAKIN MENJADI-JADI!!!


Kasih sayang PAS kepada DAP dan Pakatan Rakyat memang tidak dapat disangkal. DAP boleh berbuat apa-apa sahaja, hatta mencabul agama Islam yang kononnya diperjuangkan oleh PAS pun, PAS akan tetap tersenyum, dan menerima DAP dengan berlapang dada.

Sayang PAS kepada Pakatan Rakyat dan DAP, bukan main-main.

PAS sudah nampak kalau Pakatan Rakyat menang pada PRU13 nanti, peluang mereka untuk menjadi pak angguk dan pak sanggup kepada DAP akan terbuka luas.

Sembang PAS kononnya, mereka akan mengadakan hukum hudud di negeri-negeri yang mereka menang, hanyalah mimpi-mimpi indah yang diajarkan oleh DAP kepada pimpinan PAS untuk ditemberangkan kepada para penyokong mereka.

Logiknya, kalau PAS mahu mengadakan hudud, PAS perlu mendapatkan majoriti dua pertiga bagi penggubalan undang-undang. Untuk hukuman capital seperti hudud, PAS perlu melibatkan kelulusan daripada Parlimen kerana hukuman capital iaitu hukuman mati, hanya dilaksanakan oleh undang-undang negara, bukan negeri.

Memang amat mustahillah PAS akan mendapat kelulusan dari Pusat walaupun sekiranya Pakatan menang lebih dari dua pertiga.

Sebabnya mudah, dalam Pakatan Rakyat, PAS adalah parti yang paling kecil penguasaan kerusinya. PAS hanya dibenarkan bertanding tidak lebih dari 60 kerusi Parlimen. Kalau menang kesemua pun yang mana sudah tentu ianya perkara mustahil, PAS tetap tidak boleh bersuara kerana DAP dari awal-awal lagi telah memberikan kata putus bahawa mereka tidak bersetuju dengan perlaksanaan dan kewujudan hukum hudud.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Tuan Ibrahim Tuan Man telah mengeluarkan kenyataan bahawa PAS telah pun memaafkan Pengerusi DAP Perak yang menghina Islam dan umatnya berhubung demonstrasi anti penghina Rasulullah s.a.w yang berlangsung pada Jumaat lepas. Malah Ketua Penerangan PAS itu juga menegaskan bahawa PAS akan kekal berada di dalam Pakatan Rakyat.

Satu kenyataan yang sangat-sangat sombong dan bodoh!

0 comments

SABAH NEGERI MISKIN? PAS PATUT CERMIN DIRI DULU!!!


Kegagalan PAS mentadbir dan menguruskan negeri Kelantan walaupun telah diberi peluang lebih dari 20 tahun, sememangnya amat memalukan. Bagaimanapun, berbanding mengakui kelemahan diri, sebaliknya PAS mencari-cari kes-kes terpencil di Sabah. Asal ada gambar-gambar yang menunjukkan Sabah ketinggalan lebih dari Kelantan, maka ia dibesar-besarkan.

Benarkah Sabah lebih mundur dari Kelantan dan negeri-negeri lain sepanjang Sabah merdeka di dalam Malaysia?

Sudah tentulah, hanya golongan yang benak otak, tidak pernah keluar dari kepompong dan cekupan tempurung dan hanya mendengar cerita serta sembang daripada pemimpin-pemimpin mereka yang berotak kuno, akan percaya bahawa Sabah lebih mundur dari Kelantan atau negeri-negeri lain di Semenanjung.

Hakikatnya, bagi sesiapa yang pernah berkunjung ke Sabah, walau di ceruk mana sekalipun, termasuklah di Kundasang yang hanya berpekan koboi, kemajuan dan pembangunannya jauh lebih baik berbanding Kelantan.

Dek kerana kemajuan dan pembangunan itulah, Sabah menjadi tempat lambakan pekerja-pekerja dan pendatang-pendatang asing, sama ada yang masuk secara halal mahupun secara haram.

Di Kundasang sendiri, kebun-kebun sayurnya yang saujana mata memandang, terpaksa menggunakan tenaga kerja import dari Indonesia memandangkan permintaan terhadap tenaga kerja amat tinggi. Bahkan di Ranau juga, tenaga kerja import amat diperlukan kerana kekurangan tenaga kerja dari kalangan penduduk tempatan.

Bagi sesiapa yang pernah ke Sabah, perjalanan dari Kota Kinabalu ke merata-rata bandar dan pekan kecil akan membuatkan kita berpuas hati dengan tahap serta mutu jalanrayanya. Meskipun tidak mempunyai lebuhraya seperti di Kuala Lumpur, hakikatnya keadaan jalan raya di Sabah jauh lebih baik berbanding jalan raya di Selangor sendiri!

Biarpun suatu ketika dahulu, politik di Sabah sering bergolak kerana perangai pemimpin-pemimpin politiknya, namun selepas Musa Aman menjadi Ketua Menteri, gandingannya dengan Salleh Said Keruak ternyata begitu menjadi.

Kota Kinabalu sendiri, meskipun wakil rakyatnya adalah dari DAP, menjadi produk pelancongan yang jauh lebih hebat, malah berkali-kali ganda lebih hebat daripada Kota Bharu mahupun Alor Star. Dengan gabungan pantai, laut, sungai, gunung dan hutan, Sabah ternyata sedang mengoptimumkan persaingan produk pelancongannya dengan lancar.

Para pemimpin PAS yang sibuk menyatakan bahawa Sabah mundur dan menghasut para penyokong mereka agar percaya dengan momokan dan angan-angan mereka itu, seharusnya malu apabila menyatakan Sabah lebih miskin dari Kelantan dan prasarananya lebih teruk.

Perlu diingat, keluasan Sabah jauh lebih besar berbanding mana-mana negeri di Semenanjung. Dengan keadaan geografi serta masih wujud perkampungan-perkampungan terpencil, pastinya akan ada keciciran pembangunan seperti gambar yang digunakan oleh jentera propaganda Pakatan Rakyat.

Apa sebenarnya yang diinginkan oleh Pakatan Rakyat selain undi daripada rakyat Sabah?

Sudah tentulah hasil mahsul negeri tersebut serta simpanan tunai tertinggi berbanding negeri-negeri lain di Malaysia.

Pakatan Rakyat mahu membawa kemajuan kepada Sabah?

Rentikanlah pembohongan itu? Kalau Kelantan yang lebih 20 tahun pun, masih lagi mengharapkan geran dan dana Kerajaan Pusat sepenuhnya untuk kos pentadbiran dan pengurusan negeri, nak sembang apa kononnya mahu memajukan Sabah.

Kalau dah hebat sangat pentadbiran Pakatan Rakyat, terutama apabila mereka menguasai Selangor dan Pulau Pinang yang disifatkan sebagai Mangkuk Emas Malaysia, mengapa mereka tidak mampu menyaingi simpanan tunai Sabah sebanyak RM3 bilion pada tahun lepas? Kalau dah hebat sangat, mengapa bajet mereka tidak pernah berjaya mengatasi Sabah yang melebihi RM4 bilion pada tahun ini?

Dan yang paling penting kepada para penyokong Pakatan Rakyat yang mengatakan Sabah negeri termiskin berbanding Kelantan, mengapa pula agaknya Kelantan dan Kedah tidak mampu menarik pelaburan swasta sebanyak RM10 bilion untuk suku pertama 2012 seperti Sabah?

Berbanding Sabah, Kelantan yang cenoit itu pun, terlalu ramai rakyatnya yang jauh lebih miskin meskipun jalan perhubungannya lebih banyak berbanding Sabah yang bentuk muka buminya menjadi halangan utama pembinaan jalan raya mahupun lebuh raya.

Mengapa itu tidak dititik beratkan?

Sebelum mengata Sabah, lebih baik cermin muka sendiri!!!0 comments

Saturday, September 22, 2012

SUDAHLAH TAK BAGUS, UNISEL BAKAL BANKRAP!!!

Saturday, September 22, 2012


Ketika kali pertama isu UNISEL mengalami kerugian dibangkitkan, bersungguh-sungguhlah Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat Selangor menafikan perkara tersebut. Kata mereka, UNISEL berada di kemuncak dan mendapat keuntungan yang sangat banyak. Dan yang paling menarik ialah, kata mereka Rosmah Mansor yang merupakan Timbalan Chanselor UNISEL akan menjadi liabiliti sehinggakan kempen-kempen dibuat agar Rosmah Mansor dilucutkan jawatan.

Akhirnya Rosmah Mansor melepaskan jawatan yang sangat diidam-idamkan oleh Pakatan Rakyat.

Malangnya, walaupun Rosmah Mansor melepaskan jawatan, prestasi UNISEL tidak sebaik sepertimana yang diuar-uarkan oleh Pakatan Rakyat. Bahkan UNISEL menghadapi masalah yang besar apabila duit PTPTN daripada pelajar-pelajar baru tidak mampu menanggung kos pengurusan dan pentadbiran institusi pengajian swasta milik Kerajaan Negeri itu.

Sebabnya amat mudah, UNISEL gagal menarik pelajar-pelajar baru dan prestasi UNISEL juga merudum teruk. Bila tidak ramai pelajar baru, bermakna tidak adalah juga pendapatan tambahan. Bila tidak ada pendapatan tambahan, bermakna terjunam jugalah prestasi UNISEL.

Kemudian, untuk menarik kemasukan pelajar-pelajar baru yang dianggap berjiwa pemberontak, UNISEL membenarkan pelajar-pelajarnya berdemonstrasi dan menyertai politik.

Sudah tentulah Pakatan Rakyat empunya angkara. Pakatan Rakyat tidak peduli dengan mutu pendidikan mahupun prestasi UNISEL, sebaliknya yang mereka pentingkan adalah imej kononnya Pakatan Rakyat mendapat sokongan daripada golongan muda dan pelajar-pelajar universiti.

Kenyataan bahawa UNISEL membenarkan pelajar-pelajarnya menyertai demonstrasi yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat, mendapat kecaman hebat dari seluruh masyarakat di Malaysia.

Namun, di sebalik usaha-usaha membangangkan itu, UNISEL tetap tidak muncul sebagai sebuah institusi pengajian tinggi milik Kerajaan Negeri yang mampu menjana pendapatannya sendiri... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

ISU JET MEWAH: JAWAB ANWAR IBRAHIM OIII!!! JAWAB!!!


Tian Chua memang benar-benar menganiayai Anwar Ibrahim!

Selama ini, Anwar Ibrahim dan para pemimpin Pakatan Rakyat cukup hebat dengan seni lakonan marhein mereka. Dalam ceramah-ceramah mereka, yang membazir, yang menunjuk-nunjuk, yang menyalahguna wang rakyat adalah para pemimpin UMNO-BN. Para pemimpin Pakatan Rakyat pula terdiri daripada warga zuhud yang pakaian mereka cumalah dari jenis kain kasa dan guni tepung.

Pada tahun 1998 dahulu, ketika berceramah, Anwar Ibrahim kembali menggunakan kereta Beetle Volkswagen semata-mata untuk menarik perhatian dan simpati orang ramai. Kata Anwar Ibrahim, selepas dia dipecat daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri, dia telah kehilangan segala-galanya. Dia tiada lagi kereta kecuali kereta buruk itulah yang katanya, merupakan kereta yang digunakan sewaktu dia jadi mudir Yayasan Anda sebelum 1982.

Maka berlakonlah dia ke hulu ke hilir dengan kereta buruk itu untuk meraih simpati. Dan dia sebenarnya berjaya menipu dan memperdayakan kebanyakan rakyat Malaysia pada waktu itu dengan lakonannya yang amat mantap. Maka ramailah yang percaya, Anwar adalah pejuang rakyat dan Anwar adalah mewakili sebahagian besar rakyat Malaysia yang masih marhein.

Apabila cerita tentang orang-orang Anwar Ibrahim yang telah ‘diberikan bahagian’ dan melarikan ke luar negara untuk menguruskan bahagian-bahagian berkenaan, ramailah yang tidak percaya. Sebaliknya lebih ramai yang percaya, cerita-cerita tersebut hanya rekaan pemerintah semata-mata untuk memburuk-burukkan Anwar Ibrahim.

Allah Taala tidak kejam sebagaimana yang disangkakan oleh Anwar Ibrahim. Lantas ditunjukkan-Nya satu persatu pembohongan dan tipu perdaya Anwar Ibrahim dari semasa ke semasa.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

EH, SEMALAM A.SAMAD SAID TAK DATANG DEMONSTRASI EK?


Agak hairan juga apabila Sasterawan Negara yang semakin hari semakin kesasauan, A.Samad Said tidak kelihatan dalam demonstrasi yang dianjurkan oleh Pemuda PAS di Jalan Tun Abdul Razak berhadapan dengan Kedutaan Amerika Syarikat. Selalunya, kalau ada demonstrasi, muka dia mesti ada. Paling tidak pun, beg sandang yang kerap dikepilnya itu, mesti kelihatan juga.

Kalau hendak dikatakan, A.Samad Said berada dalam demonstrasi anjuran Pemuda UMNO di hadapan Masjid Jame’ Kampung Bharu, lagilah mustahil. Walaupun dahulunya, ketika A.Samad Said menagih projek untuk buku-bukunya, sama ada dari Kerajaan Pusat mahupun dari Kerajaan Negeri Melaka, UMNO jugalah yang digunakan sebagai saluran, tetapi sekarang, dengar nama UMNO sahaja sudah cukup untuk membuatkan A.Samad Said demam selesema.

Bencinya kepada UMNO dan Barisan Nasional seumpama bencinya lintah kepada air tembakau. Sudah acapkali diucapkannya bahawa UMNO dan Barisan Nasional adalah rejim yang jahat, yang zalim, yang pemeras dan yang penindas.

Dek kerana kebencian itulah, A.Samad Said sanggup dipergunakan oleh DAP dan PKR untuk mengepalai BERSIH 2.0 dan BERSIH 3.0. Bangga benar dia pada malam Ambang Merdeka di pekarangan bangunan DBKL membaca sajak dan diapit pula oleh Hishamuddin Rais, kepala gangster pembawa budaya punk dan hippies di kalangan anak muda yang berjiwa pemberontak.

Namun apabila demonstrasi yang mengutuk penghinaan terhadap Rasulullah s.a.w, kelibat A.Samad Said tidak pula kelihatan. Sakitkah dia? Sibukkah dia? Atau A.Samad Said sebenarnya tidak berminat dengan demonstrasi-demonstrasi seumpama itu.... SAMBUNG BACAAN DI SELANGORDAILY.COM

0 comments

APA KEJADAHNYA TULISAN JAWI DIBUANG OLEH MAJLIS DAERAH SEGAMAT?!!!


Barangkali usaha-usaha untuk memadamkan sejarah kegemilangan kerajaan Melayu di Segamat sepertimana yang berlaku di Taiping, Ipoh, Pangkor dan sebagainya, sedang dilakukan oleh Majlis Daerah Segamat apabila tulisan-tulisan jawi yang menghiasi nama jalan-jalan di sekitar bandar tersebut dibuang dan digantikan dengan TULISAN CINA.

Kalau ya pun nak dapatkan undi Cina, tak perlulah sampai buang tulisan jawi!

Untuk pegawai MDS yang berkaitan dan buta kayu, meh sini penulis 'sekolahkan' dengan sedikit fakta...

Daerah Segamat adalah daerah yang paling tua di Johor. Sebelum wujud kerajaan Johor-Riau yang berasal dari Kesultanan Melayu Melaka, Segamat sudah pun mempunyai kerajaannya sendiri. Bila Melaka kena serang dengan Portugis, di daerah itu jugalah para pembesar dan Sultan Melaka melarikan diri serta berlindung.

Walaupun separuh daripada fakta sejarah Malim Deman yang menjadi raja Kerajaan Segamat bercampur-aduk dengan mitos dan legenda, hakikatnya Segamat bukanlah pekan atau bandar yang dibuka oleh orang Cina sepertimana sejarah pembohongan 'pembukaan' Taiping oleh pelombong dan kongsi gelap Cina walhal Taiping sudah lama wujud dengan nama Klian Pauh dan menjadi pusat pentadbiran Kerajaan Melayu serpihan Langkasuka yang berakhir pada zaman Long Jaafar.

Pegawai-pegawai buta perut dan buta kayu yang bersarang di Majlis Daerah Segamat yang membuat keputusan membuang tanda nama dalam tulisan jawi itu seharusnya terjun dari bangunan biar kepala mereka pecah berderai dan otak mereka bersepai di atas jalan.

Bodoh ya amat!

Kerana perangai sebangang inilah yang membuatkan Lee Kuan Yew suatu ketika dahulu mengatakan Melayu adalah pendatang di negara ini. Kononnya Melayu adalah pendatang dari Indonesia, walhal sebelum 1947, Tanah Melayu, Kepulauan Indonesia, Brunei, Filipina, Sabah dan Sarawak berada dalam sebuah 'kerajaan' yang dinamakan Kepulauan Nusantara di mana penduduknya dikenali sebagai orang Melayu!

Ahli Parlimen Segamat sekarang adalah S.Subramanian, Menteri Pembangunan Sumber Manusia.

Mula-mula buang tulisan jawi, kemudian buang ler pulak orang-orang Melayu di kawasan itu, yer? Kemudian, dalam tempoh 50 tahun lagi, buatlah buku sejarah yang mengatakan Segamat telah dibuka oleh penanam-penanam gambir yang datang dari China. Buktinya, terdapat banyak tulisan Cina di Daerah Segamat!!!

Bodoh laaa... siapa la pegawai bangsat yang buat keputusan menggantikan tulisan jawi di papan-papan tanda di Segamat?

0 comments

TAN SENG GIAW RAYU AGAR NGEH KOO HAM TIDAK DIHAPUSKAN!!!


Tiba-tiba sahaja Tan Seng Giaw yang dilihat sebagai pemimpin DAP yang boleh diterima ramai kerana tutur katanya dan hujahnya yang baik, bercakap bagi pihak Lim Guan Eng yang kurang ajar, biadap dan angkuh.

Semuanya berpunca daripada desakan UMNO agar Ngeh Koo Ham, si mubaligh yang begitu bencikan Islam dan umatnya, dilucutkan daripada semua jawatannya dalam DAP.

Kata Tan Seng Giaw, Ngeh Koo Ham sudah minta maaf. Jadi, bila sudah minta maaf, maka Ngeh Koo Ham perlu diberikan peluang. Lagipun, katanya lagi, Islam adalah agama yang pemurah.

Memang betul Islam adalah agama yang pemurah dan pemaaf. Tetapi Islam juga ada had dan takatnya. Kalau sudah bertalu-talu ancaman, dan permusuhan yang dilakukan oleh pihak bukan Islam, maka Islam juga mewajibkan para penganutnya untuk melawan dengan sebarang cara, termasuklah dengan penggunaan senjata.

Kita tidak mahulah itu yang berlaku di negara ini. Kita tidak mahu satu lagi Tragedi 13 Mei 1969 berulang gara-gara tulisan di TWITTER milik seorang pemimpin DAP bernama Ngeh Koo Ham.

Selama ini pun, Ngeh Koo Ham banyak memainkan sentimen membenci Melayu-Bumiputera dan Islam. Itu belum lagi diperkirakan dengan sepupunya, Nga Kor Ming yang sentiasa mempermain-mainkan agama Islam, dengan memetik ayat-ayat al Quran dengan sesuka-suka hatinya seolah-olah al Quran itu adalah sebuah buku quotation. Boleh dipetik mana-mana ayat sesuka-suka hati dan boleh ditafsirkan mengikut akal logik.

Kata Tan Seng Giaw, DAP akan mengenakan hukuman dan tindakan sewajarnya kepada pemimpin-pemimpinnya yang 'tersalah cakap'. Namun sehingga ke hari ini, apa hukuman yang pernah dikenakan oleh DAP kepada pemimpin-pemimpin berkenaan? Mengapa sehingga ke hari ini, Lim Kit Siang masih lagi hidup senang lenang, bebas dan tidak pernah dikenakan sebarang tindakan, mahupun teguran berhubung tindakannya pada PRU-3 dalam tahun 1969 dahulu?

Minta maaf, memanglah minta maaf. Tetapi minta maaf tidak bererti terlepas daripada hukuman. DAP sewajarnya mempraktikan terlebih dahulu ketegasannya berhubung perkauman dan penghinaan terhadap agama lain. Bukan setakat bercakap sahaja tetapi praktikalnya dihumban ke longkang.

Bagaimana agaknya kalau tiba-tiba ada pemimpin UMNO atau pemimpin PAS yang menghina agama dan bangsa Ngeh Koo Ham, kemudian pemimpin UMNO atau PAS itu meminta maaf? Agak-agaknya apa reaksi yang akan diberikan oleh DAP, MCA, GERAKAN dan PPP?

Jangan kerana orang Melayu-Bumiputera dan umat Islam di negara ini mahu hidup aman damai, maka ada pihak lain yang mengambil kesempatan dan bermaharajalela dengan alasan, Melayu dan Islam adalah pemaaf!!!

1 comments

MESTI BACA BAGAIMANA KOMANDO MALAYSIA DIGERUNI KOMANDO CHINA DI KEPULAUAN SPRATLY!!!


Baiklah, dulu ramai orang request supaya saya buat artikel mengenai kepulauan Spartly, bukan saya tidak mahu buat cuma masih banyak maklumat yang saya sedang kumpulkan tetapi akhirnya malas pula nak simpan lama-lama, jadi saya tembak jugalah keluar.
Dua kali saya terlepas trip ke Pulau Layang-layang untuk melawat pengkalan kita yang paling ke hadapan.
Sekali masa 2011 dahulu, di mana rombongan saya tidak mendapat perlepasan dari Kementerian Pertahanan akibat ada bantahan dari China.
Kedua baru-baru ini apabila trip bersama pejabat Menteri Pertahanan dibatalkan selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mendapat hadiah dari China iaitu sepasang beruang “Panda” pada pertengahan bulan Jun lepas semasa lawatan rasminya ke China.
Pemberian Panda ini merupakan satu signifikan yang penting dalam hubungan persahabatan di antara Malaysia dengan China.
China ini, kalau dia sudah bagi beruang Panda, maknanya oklah tu.
Oleh kerana China sudah menghadiahkan beruang Panda, maka ada harapan untuk Malaysia menyelesaikan masalah tuntutan Spartly dengan China.
Cuma tinggal Vietnam dan Filiphina sahaja, Filiphina ini kira oklah lagi pasal tenteranya lemah tetapi negara ini ibarat api dalam sekam, Vietnam pula ada potensi untuk bertindak ganas.
Anda semua pasti ingat dalam artikel saya yang lepas di mana satu tragedi telah berlaku pada 14 Mac 1988 dulu, di mana habis askar Vietnam mati ditembak sehingga berkecai-kecai kepala dan putus-putus badan oleh mesingan kaliber besar milik tentera laut China.
Apa pun kita sebagai pembaca harus kaji insiden tersebut, China dengan Vietnam ini memang seteru lama dan pernah berperang pada 1979 dalam satu peristiwa yang digelarPerang Sino-Vietnam.
Dalam peperangan pendek tersebut, tentera Vietnam teruk “ditibai” oleh China tetapi dari segi objektif, China sebenarnya tewas kerana gagal mendapat wilayah yang dikehendaki mereka disamping itu tidak berjaya menekan Vietnam keluar dari Kemboja.
Bagi saya kisah batasan negara di Kepulauan Spartly ini lebih hebat dari mana-mana cerita aksi yang pernah saya dengar, ia umpama Perang Dingin di antara Amerika Syarikat(AS) dan Soviet Union.
Awal tahun 80an dahulu mana ada Pulau Layang-layang, yang ada hanyalah terumbu.
Bekas Perdana Menteri Tun Seri Dr Mahathir Mohamad, negarawan terulung kita kemudian mengarahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) untuk menguasai kawasan itu.
Maka terkial-kial lah ATM menghantar personal dari Rejimen Gerak Khas (RGK) untuk menduduki terumbu yang besarnya hanya sekangkang kera, masa itu Pasukan Khas Laut (Paskal) tidak campur tangan lagi.
Kasihan, dengan kudrat komando yang tidak seberapa (depa pun manusia juga, ada anak bini), maka kawan-kawan kita yang gagah berani menakluki Terumbu Layang-layang dengan apa sahaja kekuatan yang ada.
Langkah pertama adalah menghantar komando, masa itu stesyen Lima belum dibina, apabila air laut naik, komando-komando kita bersusah payah untuk memanjat pokok dan tidur sepanjang malam dengan seribu kepayahan diharung taufan dan hujan lebat.
Dalam proses itu, penempatan sementara dari papan dan kayu kayan dibina oleh gabungan tentera darat, laut dan semua penghantaran dibuat oleh helikopter Nuri milik Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM).
Amanah negara mereka pikul dengan jujur, ketika orang lain tidur dengan selesa, mereka bertungkus lumus untuk memacakkan kedaulatan negara di tanah yang asing dari tanah yang mereka pernah kenal sebelum ini.
Di Tanah Besar Semenanjung, modul-modul untuk stesyen Lima sedang dibina.
Ia merupakan projek yang penuh dengan kerahsiaan kerana itu modul-modul ini di buat di Semenanjung dan tidak di kawasan terhampir sama ada di Sabah mahupun Sarawak.
Modul-modul ini kemudian diletakkan di atas sejenis kapal tongkang atau “barge” dan di “camoflage” dengan kayu kayan serta papan-papan lapis.
Pelayaran mereka mengikuti perairan antarabangsa sebenarnya terpaksa melalui kawasan berhampiran wilayah Singapura dan Indonesia.
Kapal-kapal perang TLDM mengiringi pelayaran tongkang-tongkang ini yang mengambil masa sekurang-kurangnya 4 minggu untuk sampai.
Yang celakanya, rupa-rupanya ada mata yang memerhatikan pelayaran tongkang ini, mereka terdiri dari unit-unit pasukan khas Singapura dan Indonesia.
Kali pertama komando Singapura cuba mendekati tongkang tersebut, tanpa segan silu, kapal TLDM yang mengiringi memberikan arahan supaya mereka beredar dari menaiki tongkang, senjata yang siap di pasang dengan peluru diarahkan, komando Singapura berundur.
Kali kedua, komando Indonesia pula naik, dan berjaya naik, tanpa teragak-agak peluru mesingan dilepaskan, habis bertempiaran komando Indonesia ini terjun ke laut, terbunuh atau cedera tidaklah diketahui.
Layaknya sebagai manusia, negara-negara terbabit sudah tentu mahu apa yang dibawa oleh tongkang-tongkang ini sehingga pelayarannya diiringi oleh kapal perang.
Akhirnya stesyen LIMA terpacak megah.
INSIDEN DI STESYEN LIMA
Oleh kerana perbatasan Layang-layang ini merupakan kawasan panas, ia tidak terlepas dari aksi-aksi senjata kecil.
Satu ketika, tentera kita berjaya menguasai beberapa buah pulau, silapnya mereka meletakkan tugu, esok datang balik, tugu tersebut telah diletupkan dan digantikan dengan pasukan askar Vietnam lengkap dengan meriam.
Akhirnya pucuk pimpinan negara menetapkan keputusan untuk menguasai kawasan yang sedia ada sahaja.
Ada juga unit tentera kita terserempak dengan barang-barang tinggalan asing macam lampu suluh buatan China di kawasan stesyen Lima membuktikan bahawa kubu tersebut dicerobohi oleh komando-komando China tetapi tidaklah berlaku sebarang pertempuran dengan China.
Kapal-kapal selam China sendiri pernah berlabuh begitu dekat dengan stesyen Lima tetapi tidak ada ketengangan yang wujud, kehadiran mereka dianggap tidak membahayakan tetapi langkah-langkah keselamatan tetap diambil.
KEMATIAN MISTERI ANGGOTA TLDM
Ada satu misteri yang timbul, sepanjang kajian saya mengenai Stesyen Lima ini saya ada terhidu kematian seorang anggota TLDM di situ.
Ada macam-macam versi, ada yang katanya, beliau mati dengan kesan kelar di leher dan ada juga yag berkata, beliau mati akibat ditembak.
Jenazah beliau dibawa keluar oleh helikopter Nuri.
Tarikh kejadian tidaklah diketahui tetapi ia mungkin terjadi antara 80an dan 90an dan perbuatan tersebut paling hampir secara teorinya dibuat oleh komando Vietnam tetapi entahlah, kepada sesiapa bekas tentera yang tahu cerita ini, bolehlah mengutarakan kisah sebenar di ruang komen.
RUMAH HANTU DI STESYEN LIMA
Mengikut sahabat saya, Kolonel Josey yang pernah tinggal selama beberapa hari di Stesyen Lima memberitahu, dahulu ada satu rumah papan dibina di hujung landasan.
Tujuan rumah itu dibina tidaklah diketahui tetapi askar-askar kita sering menembak ke arah rumah itu sebagai “target practise” apabila kebosanan tahap maksimun melanda.
Yang anehnya, ada saksi yang melihat, TOK LEBAI pakai Serban selalu berkunjung ke rumah tersebut dan hilang, rumah itu bagaimanapun rasanya sudah tidak ada lagi.
IMPAK KEPULAUAN SPARTLY
So far belum ada mana-mana negara yang mampu menentang China.
Negara paling ok pun Malaysialah…kalau kita lihat seluruh kekuatan udara dan laut kita diguna untuk mengawal dan meningkat kuasa tempur kita di laut.
Dalam kesemua negara di Asia Tenggara ini, aset-aset milik ATM banyak dikhususkan untuk peperangan maritim dan Malaysia merupakan satu-satunya negara yang mempunyai pesawat-pesawat maritime strike yang berdedikasi seperti F18 Hornet sebanyak lapan buah.….dan jika perkhabaran yang saya terima ini tepat, pesawat-pesawat baru yang bakal dibeli untuk TUDM mungkin dari Thypoon dan Rafale akan dioptimunkan untuk serangan maritime.
Ada orang kata mustahil untuk kita menentang China, ya mungkin jika kita buat kajian ke atas peperangan Falklands.
Argentina negara yang kuat tetapi akhirnya tewas kepada armada laut British yang berhadapan dengan pelbagai masalah dan terpaksa belayar beratus-ratus kilometer dari United Kingdom.
Argentina sendiri tewas akibat masalah dalaman, tekanan politik dan ekonominya yang sedang runtuh.
Kalau kita lihat, British tidaklah menyerang dan mengebom Argentina malahan konflik banyak berkisar di perairan Falkland sahaja.
Saya sendiri tidak rasa ruang udara Semenanjung Malaysia akan dihujani dengan peluru berpandu atau kita akan lihat pesawat-pesawat pengebom China terbang di atas ruang udara Putrajaya.
Jika terjadi konflik, ia lebih tertumpu pada kawasan kepulauan Spartly sahaja.... SAMBUNG BACAAN ANDA DI MILITARY OF MALAYSIA

22 comments

Friday, September 21, 2012

BETUL KE, MCA BAYAN BARU DAH JADI PARASIT YANG BANTU DAP DAN LIM GUAN ENG?

Friday, September 21, 2012

Kalau ada sesiapa yang beranggapan, UMNO dan Barisan Nasional akan menang mudah pada PRU13 nanti, mereka seharusnya berfikir semula dengan akal yang waras.

Sebabnya mudah, UMNO dan Barisan Nasional tidak sahaja berhadapan dengan Pakatan Rakyat sebagai musuh yang nyata, tetapi juga dedalu dan gunting dalam lipatan dalam UMNO dan Barisan Nasional sendiri. Oportunis-oportunis yang hanya mementingkan tembolok, perut dan kocek serta akaun bank mereka masih berlambak-lambak dalam UMNO dan Barisan Nasional.

Dan puak-puak ini sanggup melakukan apa-apa sahaja asalkan mereka mendapat laba yang besar pada PRU13 nanti... kalau bukan sebagai calon, mereka sudah tentu mengintai peluang lain untuk buat duit.

Soal parti atau tanggungjawab yang perlu digalas, PERSETANKAN!

Itu yang sedang berlaku di Bayan Baru, khabarnya. Perebutan jawatan dan kedudukan semakin parah di kalangan MCA Bahagian sehinggakan akhirnya UMNO juga turut terkait sekali. Anda baca sendiri apa yang tersiar di bawah ini.

bro,

tq for your kind help. My whole intention is to serve and help as many people as I can, that is why all this while I work very hard especially for Bayan Baru. The locals and also the BN component parties leaders know how hard I work. Bayan Baru UMNO Divison Chief has always been supportive of me becoz he knows how much I have helped him to cover Batu Maung too. 

I was threatened and warned by my own MCA leaders not to move to Bayan Baru or something bad will happen to me...but I still stay positive and proceed with what I like to do. So, I was dropped as penyelaras..jobless...then offered a job at BN Pg, but still these people sabotaged me by pressing the BN people not to hire me... 

The latest (I am very surprise), it seems that they have also successfully "bought over" our UMNO division chief...i am very sad and disappointed too. The chief has a sudden change of attitude and suddenly support the new guy by the name of Ooi, who never works for Bayan Baru. Please be cautious if u wish to write this ... even the local umno leaders are surprised and disappointed with the sudden change of their division leader. 

Yesterday, someone fr www.mykasih.com contacted me seeking my help as the so-called MCA candidate, Mr Ooi whom they have contacted quite some time ago does not response to them. This NGO is asking him to find 100 poor chinese families to provide assistance to them. 

I was told this Mr Ooi that told my kasih that he is very busy and only managed to find 30 for them. I told my kasih people becoz this Mr Ooi never move around in Bayan Baru, how can him know the poor people and he never interested to help all this while too. 

Bro, 

I dun know who you are actually but I appreciate your help very much. GE13 is the mother of all elections. BN must change, dun let this type of things happen again after the bad experience in 2008 or BN will lose more seats. 

TQ 
 rgds 
david

1 comments

WALAWEII!!! NGEH KOO HAM TURUN DEMONSTRASI KAT JALAN TUN RAZAK LER!!!


Kalau dah memang balaci dan hamba sahaya DAP, maka berusaha bersungguh-sungguhlah anjing-anjing ini untuk memujuk umat Islam di Malaysia agar tidak marahkan Ngeh Koo Ham sekaligus bencikan DAP yang menjadi sekutu dan konco-konco mereka.

Bekas Setiausaha Politik Menteri Besar Perak yang meroyan, Misbahul Munir dalam TWITTERnya cuba mencetuskan fenomena memberi maaf kepada Ngeh Koo Ham secara mudah apabila mencipta berita kononnya, Ngeh Koo Ham turut turun berdemonstrasi di Jalan Tun Razak atau lebih tepat lagi di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat sebagai aksi memohon maaf atas 'keterlanjurannya' mengutuk umat Islam yang berdemonstrasi tengah hari tadi.

Kalaulah benar pun Ngeh Koo Ham turun berdemonstrasi, ia tidak akan mengubah apa-apa. Dia telah pun menyatakan isi hati peribadinya dan DAP terhadap umat Islam. DAP selama-lamanya hanya mahukan undi Melayu-Bumiputera-Islam tetapi apabila ada isu-isu yang berkaitan dengan Islam, DAP akan bertindak sebagai gunting dalam lipatan.

Cuma yang hairannya, orang seperti Misbahul Munir ini sanggup menjadi balaci dan anjing penjilat yang cukup tegar kepada Ngeh Koo Ham. Barangkali terhutang budinya Nizar Jamaluddin kepada Ngeh Koo Ham yang menjadi penyokong kuatnya untuk menjadi Menteri Besar Perak selama 11 bulan dahulu, membuatkan dia sanggup mengeluarkan kenyataan dan cerita rekaan sebegitu rupa.

Alahai Misbahul Munir... ternyata selama mengaji di UKM atas tiket Melayu dan Bumiputera dan kemudian melanjutkan pelajaran ke luar negara untuk PHd, gagal mendidik otaknya untuk menjadi pemimpin umat Islam yang lebih rasional!!!

0 comments

PAS TAK SOKONG JUGA CHAUVINIST YANG NGUTUK PEMUDA PAS BERDEMO TADI?


Amacam?

Dah puas hati?

Adakah ini kejayaan yang ditarbiyyahkan oleh PAS selama ini?

Bangga sangat yer bila anak-anak muda chauvinist penyokong DAP bukan main lagi kelihatan galak menyokong PAS.... ha, yang ni plak, tak mahu sokong juga ker? Tak mahu keluarkan dalil, nas, ijmak dan ijtihad bagi menghalalkan kecaman ni akibat perbuatan demonstrasi anjuran Pemuda PAS di Jalan Tun Razak?

Baca juga KEDAHAN69ERS.COM
Baca juga SEL13.COM

0 comments

AZMIN BAGI NASIHAT JAGA IMEJ ISLAM MASA DEMONSTRASI... LAWAKNYA!!!

Ketika umat Islam di seluruh dunia terus menghamburkan kemarahan kepada penerbit, pengarah dan penulis skrip filem pendek THE INNOCENCE OF MUSLIMS, ada pula segelintir yang mengaku mereka beragama Islam, cuba bertindak secara berlawanan.

Walaupun hakikatnya, mereka sentiasa mencari jalan untuk berdemonstrasi walaupun isu-isu yang dibangkitkan amat remeh, namun demonstrasi telah menjadi teras kepada kewujudan PKR sendiri.

Anehnya, apabila bersangkutan dengan hal Islam dan umatnya, para pemimpin PKR terutama yang beragama Islam dan berbangsa Melayu mula bercakap seperti seseorang yang sangat rasional. Nasihat-nasihat yang diberikan saling tidak ubah seperti para pemimpin UMNO berikan kepada para peserta demonstrasi BERSIH.

Apa sudah jadi dengan para pemimpin PKR ini?

Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR yang cukup sinonim dengan demonstrasi jalanan, termasuklah dalam demonstrasi BERSIH 3.0 di mana dia merupakan antara penggerak utama rempuhan pagar berkawat yang diletakkan oleh pihak berkuasa di sekitar Dataran Merdeka, tiba-tiba sahaja memberi nasihat kepada umat Islam agar tidak melakukan demonstrasi ganas yang akan mencemarkan nama baik umat Islam serta Nabi Muhammad s.a.w.

Agak aneh nasihat yang diberikan oleh Timbalan Presiden PKR itu. Demonstrasi apa yang tidak ganas? Demonstrasi jalanan mana yang tidak menyusahkan orang ramai dan pengguna-pengguna jalan raya?

Namun, yang paling menghairankan ialah, mengapa dalam hal yang bersangkutan dengan Islam, tiba-tiba sahaja nada pemimpin PKR seperti Azmin Ali berubah secara tiba-tiba?

Beberapa hari lepas, Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham mencemuh umat Islam yang berdemonstrasi kerana beranggapan ia hanya membuang masa dan tenaga. Kenyataannya menerusi TWITTER itu serta-merta menarik perhatian banyak pihak.

Hasilnya, Ngeh Koo Ham dicemuh, dikutuk dan dibelasah menyebabkan dia bertindak menarik kembali kenyataannya dan meminta maaf secara terbuka. Sebenarnya walaupun kenyataan bertulis itu ditarik balik, namun ianya sudah terlambat. Satu dunia telah membaca apa yang dituliskan oleh Ngeh Koo Ham.

Lebih menyedihkan lagi ialah apabila penarikan balik kenyataan Ngeh Koo Ham disambut baik oleh PAS, sekaligus memberikan laluan kepada Ngeh Koo Ham untuk mengulangi kembali perbuatannya yang tidak bertanggungjawab itu.

Mengapa kalau demonstrasi membabitkan Islam, maka nasihat-nasihat yang baik-baik sahaja diberikan?

Dalam hal demonstrasi BERSIH dan beberapa demonstrasi lain, tidak pula dianjurkan agar demonstrasi berkenaan tidak mencemarkan agama, negara dan rakyat Malaysia secara majoritinya?

Bahkan, para pemimpin PKR merupakan golongan yang paling kuat menghasut dan menyalahkan pihak berkuasa kerana tidak membenarkan demonstrasi-demonstrasi tersebut dijalankan secara ‘bebas’.... SAMBUNG BACA DI SELANGORDAILY.COM

1 comments

Blog Archive

Labels