IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, October 8, 2012

PROSES MENGHALAU MELAYU DARI KAMPUNG MEREKA DI KARANGAN, SEMAKIN BERJAYA!!!

Monday, October 8, 2012

Syarikat yang telah dianugerahkan Tanah Rezab Melayu yang kemudian ditukarkan status oleh Pejabat Tanah dengan campurtangan beberapa pihak termasuklah pemimpin politik, terus-menerus menunjukkan kebiadapan dan langsung tidak menghormati sistem perundangan di negara ini. Barangkali kerana sudah terlalu besar kepala dan menganggap, negara ini tidak punya undang-undang, manakala masyarakat Melayu yang membantah projek Tanah Perkuburan Sungai Kob itu pula, hanyalah masyarakat tolol yang boleh diperbodoh-bodohkan dan digula-gulakan dengan RM100 sepertimana yang dilakukan oleh Guan Eng terhadap Melayu Pulau Pinang, maka syarikat perkuburan swasta berkenaan meneruskan juga agenda mereka menghalau penduduk Melayu secara halus dengan kubur swasta berharga tinggi.

Itu yang sedang berlaku di Sungai Kob, Karangan, Kedah.

Pagi ini, satu upacara pengkebumian mayat Lim Song yang berusia 86 tahun yang beralamat di 700 MK2, Jalan Teluk Bahang, Batu Feringgi, Pulau Pinang telah diadakan di tanah perkuburan swasta Sungai Kob milik Syarikat Prestavest.

Biarpun dikatakan tenang serta terkawal dengan beberapa orang anggota polis membuat pemantauan dari jam 7:00 pagi sehingga jam 7:24 pagi, penduduk kampung telah bertindak membakar tayar terpakai berhampiran pondok yang mereka gunakan sebagai pondok bantah sebelum rombongan keluarga si mati tiba selain mencerca rombongan keluarga si mati semasa melalui pondoh bantah berkenaan.

Itu cerita di Sungai Kob pagi ini…

Di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, jam 9:00 pagi tadi, berlangsung perbicaraan kes saman pemaju Memorial Park ke atas 12 orang Ahli Jawatankuasa Bertindak Sungai Kob.

Sebelum itu, dua laporan polis telah dibuat oleh pengawal keselamatan dan Pengurus Memorial Park.

0 comments

GRO DAP DI SERI KEMBANGAN DITANGKAP MENYOROK BAWAH MEJA!!!


Berita-berita tentang GRO atau perempuan sundal yang didatangkan dari China, Vietnam, Filipina, Thailand, Indonesia dan wanita-wanita tempatan, yang ditahan dan diberkas oleh pihak berkuasa, sudah semacam jadi berita rencam. Sudah tidak lagi asing dan tidak lagi jadi kehairanan.

Bagaimanapun, reaksi yang ditunjukkan oleh satu pihak terhadap tindakan pihak berkuasa dalam usaha pembanterasan gejala persundalan tersebut, amat menjengkelkan bagi mereka yang berfikiran dan bersikap waras.

Entah mengapa, dalam kesusahan DAP untuk merungkaikan pelbagai pendedahan yang mengaitkan kegiatan persundalan, judi haram dan pengedaran najis dadah dengan parti tersebut, tiba-tiba datang bantuan daripada PKR dan PAS.

PKR mempertikaikan tugas polis yang gagal membendung kegiatan jenayah. Dan sebaik-baik sahaja Wan Azizah, Presiden PKR mengeluarkan kenyataan bahawa polis gagal membendung jenayah, maka berita-berita tentang kegiatan jenayah pun melambung-lambung di dada-dada akhbar dan Internet.

Manakala PAS pula mengembalikan semula kisah dongeng hudud mereka yang tidak berkesudahan sekalipun mereka cukup sedar bahawa rakyat bukannya bangang lagi untuk percaya bulat-bulat bahawa UMNO menolak hudud memandangkan sebarang perubahan dan pindaan Perlembagaan memerlukan dua pertiga sokongan.

Usaha-usaha pengalihan seperti yang dilakukan oleh PKR dan PAS sebenarnya hanya merancakkan lagi industri persundalan dan kegiatan tidak bermoral yang memberikan dana besar kepada DAP.

Seperti yang didedahkan oleh beberapa bekas pemimpin setempat DAP di Sungai Pelek, Sepang, DAP dipenuhi dengan gangster dan samseng serta kongsi gelap. Malah beberapa orang pemimpin kanan DAP seperti Ronnie Liu, seringkali dikaitkan dengan DUNIA BAWAH TANAH dengan fungsinya adalah sebagai pengumpul dana pilihanraya DAP daripada kegiatan-kegiatan tidak bermoral itu.

Itulah sebab mengapa, di setiap kawasan yang dikuasai oleh DAP, kegiatan tidak bermoral ini akan menjadi sangat berleluasa. Puchong yang suatu ketika dahulu merupakan kawasan estet getah, kini setelah berpindah ke tangan DAP, bertukar menjadi kawasan pelacuran yang paling terkenal di Malaysia, bahkan di Asia Tenggara.

Dengan taktik-taktik politik yang dilakukan oleh PKR dan PAS, maka DAP dapatlah menyembunyikan kegiatan tidak bermoral penyumbang-penyumbang dana politik mereka kerana dengan kempen yang dijalankan oleh PKR serta PAS, maka akan kelihatanlah seolah-olah Pakatan Rakyat seperti sebuah pertubuhan yang amat menyukai keamanan dan pematuhan undang-undang.

Hakikatnya, seperti yang diketahui oleh semua orang yang berakal, salakan PKR tentang polis dan jenayah, sebenarnya tidak lebih daripada sekadar untuk menutup tembelang kesamsengan dan ahli-ahli jenayah yang berada di dalam parti tersebut sepertimana yang terbukti menerusi siri pergaduhan yang tercetus ketika pemilihan jawatan.

Manakala PAS pula, cuba membodohkan umat Islam dengan mempolitikkan Hudud sekalipun sedar, umat Islam yang cerdik dan tidak bertakliq kosong akan mengetahui bahawa hudud bukanlah segala-galanya dalam Islam.

Hanya kerana mahu melindungi DAP dan kegiatan yang amat menguntungkan biarpun tidak bermoral, para pemimpin PAS dan PKR sanggup berkompromi sehingga ke tahap terendah itu!!!

0 comments

ZAHID SUMBANG MAHRAM DENGAN ANAK SENDIRI?


Kalau dah kepala memang jenis nak putar belit dan mata pula asyik melihat benda buruk, akhirnya terjadilah satu fitnah yang dahsyat, yang tidak sahaja berusaha memalukan individu yang difitnah, bahkan sebaliknya juga memalukan tukang buat fitnah.

Gambar Zahid Hamidi berpelukan dengan seorang wanita muda, dipaparkan dan kemudian dikomentarkan dengan cara yang amat tidak bijaksana. Seolah-olah ingin memberitahu, gambar Zahid yang telah dipaparkan dalam akhbar berbahasa Cina itu, sebenarnya adalah sifat sebenar Zahid Hamidi yang mengamalkan seks songsang atau seks merayau-rayau.

Rupa-rupanya, wanita muda yang cuba nak diskandalkan dengan Zahid Hamidi itu sebenarnya adalah anak perempuan sulungnya, Nurul Hidayah Zahid Hamidi, yang sedang mengikuti kursus Pegawai Askar Wataniah.

Barangkali kaum pecacai yang seronok sakan melihat gambar berkenaan, tidak pernah memeluk anak sendiri kut? Atau barangkali kalau peluk spesies jantina berlainan, walaupun anak kandung, ibu sendiri atau kakak dan adik perempuan, maka senjata pun mencodak dan ingin meradak, kut? Tu yang jadi tak tentu arah dan beranggapan, semua orang macam mereka!

Kalau yang gambar-gambar yang macam ni pula, macam mana? Takkan pecacai Pakatan Rakyat tak mahu komen apa-apa langsung kut?0 comments

Sunday, October 7, 2012

PESURUHJAYA PAS MELAKA BANGGA JAMU ARAK!!!

Sunday, October 7, 2012

Jika menyebut PAS, sudah pasti kita akan terbayangkan sebuah parti yang bertunjangkan Islam. Para ahlinya setianya pula sudah pasti dapat dikenali dengan mudah imejnya, di mana kaum lelaki dengan kopiahnya dan kaum wanita dengan tudung labuhnya. Gaya hidup pula sudah dapat diagak, sudah pasti dengan menerapkan nilai-nilai Islam.

Namun, jamuan makan malam dan ceramah Pakatan Rakyat Negeri Melaka yang telah diadakan pada Sabtu lepas sangat berbeza sekali dengan gaya hidup dan nilai Islam yang menunjangi parti tersebut. Majlis yang diadakan di Taman Paya mengkuang Kuala Sg Baru, Melaka ini turut diserikan dengan hidangan minuman keras yang sudah diketahui haram kepada umat Islam.

Adakah kerana ingin menjaga hati YB-YB berbangsa Cina yang menjadi tetamu kehormat majlis tersebut, maka PAS membiarkan sahaja diri mereka dikelilingi oleh minuman keras?

Gambar di atas diambil daripada laman sesawang Facebook milik Pesuruhjaya PAS Melaka sendiri yang nampaknya begitu bangga dengan kejayaan majlis tersebut mengumpul seramai lebih seribu orang tetamu pelbagai bangsa.... SAMBUNG BACA DI SINI

1 comments

KHALID IBRAHIM CUBA BERBOHONG TENTANG SOROS DALAM USAHA MEMBELANYA!!!


Apabila Mahathir mengatakan undi pembangkang, bererti mengundi Soros menjajah negara ini, Khalid Ibrahim yang masih hidup dalam dunia 70-an, serta-merta mengeluarkan kenyataan membela dengan menyanggah kenyataan bekas Perdana Menteri itu.

Katanya, rakyat sekarang tidak mengenali Soros dan tidak tahu apa-apa tentang Soros. Anggota-anggota parti (dan pengundi) sudah cukup matang untuk menilai kenyataan berkenaan. (RUJUK SINI)

Pendedahan dan pengakuan MALAYSIAKINI yang merupakan portal kesukaan Pakatan Rakyat, menerima dana operasi daripada George Soros, selain beberapa pertubuhan NGO lain yang turut dibiayai oleh Soros termasuklah SUARAM, memberikan pukulan hebat kepada Pakatan Rakyat.

Ditambah pula dengan kekerapan Anwar Ibrahim ke luar negara, dan kehebatan Pakatan Rakyat mengeluarkan pelbagai isu termasuklah isu aset keselamatan negara seperti kapal selam Scorpene, menyebabkan Pakatan Rakyat semakin terkucil dan tidak tahu jawapan apakah yang boleh diberikan tentang tindak-tanduk mereka.

Selepas 'berjaya' dalam usaha menghapuskan ISA, Pakatan Rakyat menerusi beberapa orang pemimpin Cina Chauvinist DAP, mula memperkatakan isu-isu sensitif termasuklah sektor keselamatan negara dengan bertopengkan rasuah dan ketirisan wang rakyat.

Tony Pua dalam beberapa insiden, sudah berulang-ulang kali meminta Kementerian Pertahanan menyenarailengkapkan butiran aset-aset keselamatan termasuklah pecahan perbelanjaan yang telah digunakan oleh ATM, kononnya sebagai satu cara ketelusan dan kejujuran. Sebarang perbelanjaan terhadap aset keselamatan segera dipertikaikan dengan alasan kononnya perbelanjaan tersebut terlalu besar berbanding nilai sebenar aset yang diperolehi oleh ATM.

George Soros pernah berusaha menjatuhkan dan memufliskan negara ini dalam serangan matawang. Hanya apabila Mahathir membuat tambatan Ringgit dengan Dollar Amerika Syarikat pada kadar USD1=RM3.80, barulah Soros menghentikan serangannya.

Dan pada ketika itu, pihak dalam negeri, bahkan dari Kabinet yang dilihat terlibat dengan Soros adalah Anwar Ibrahim biarpun pihak berkuasa tidak pernah mahu mengeluarkan butiran siasatan berhubung perkara berkenaan atas aspek-aspek yang hanya mereka sahaja mengetahuinya.

Khalid Ibrahim amat sedar, sebarang perkara berkaitan Soros mempunyai ikatan yang amat kukuh dengan PKR dan Anwar Ibrahim. Sudah tentulah apa yang disebutkan oleh Khalid Ibrahim berpunca daripada ketakutan para pemimpin PKR dan Pakatan Rakyat, rakyat akan mula menggali sejarah penglibatan George Soros dalam usaha menjahanamkan negara ini dari tahun 1997-1998 yang membawa kepada kejatuhan matawang dan struktur ekonomi Malaysia hanya semata-mata untuk membolehkan Anwar Ibrahim menjawat jawatan Perdana Menteri!!!

BACA JUGA PENGAKUAN TIAN CHUA

0 comments

AYOOOO... GAMBAR SEKS PEMIMPIN PAKATAN YANG MANA SATU NIH?


Adakah foto di atas ini pemimpin pembangkang yang sedang berseronok dengan sekumpulan GRO ???

Menurut sumber foto-foto ini di rakam di sebuah pusat hiburan tetapi lokasinya tidak di ketahui. Apapun sudah menjadi kebiasaan bagi para pemimpin PKR, DAP dan juga PAS sarat dengan skandal seks tidak kiralah dengan GRO, isteri orang malah dengan anak sendiri pun mereka bikin cerita. Tidak sah kalau tidak ada skandal seks dari kalangan mereka.

Ingat seks ingat PR!!!

Apapun kita masing-masing ada otak serta akal, masing-masing ada pendapat….fikir-fikir dan renung-renungkan dan cari sendiri kebenarannya. Jangan kita buta dan dibutakan !!! SAMBUNG DI SINI

0 comments

SATU AMPANG DAH TAHU, AZMIN BERSEKEDUDUKAN DENGAN ZURAIDAH!!!


Perihal Mak Lampir ‘memberi nasihat’ kepada SETPOL Khalid Ibrahim, yang juga cukup terkenal dengan muka berminyak dan mulut lepas bebasnya, terutama sekali terhadap Noh Omar dan Dr. Khir Toyo, Faekah Hussin, habislah diperkatakan baik dari kalangan yang pro-UMNO, mahupun yang pro-Pakatan Rakyat.

Dan seperti biasalah, apabila ianya melibatkan Zuraidah ‘Si Lampir’ Kamaruddin dan Faekah ‘Andartu’ Hussin, ia memang menarik untuk diperkatakan. Lebih menarik lagi ialah apabila masing-masing menyalak bagi pihak boss mereka. Zuraidah dengan Azmin Ali dan Faekah dengan Khalid Ibrahim.

Hubungan antara Khalid Ibrahim dan Azmin Ali sudah lama keruh apabila Azmin gagal dalam cubaannya merampas kuasa Menteri Besar yang dipegang oleh Khalid Ibrahim pada tahun 2009 dahulu apabila tanpa disangka-sangka, Khalid Ibrahim mendapat sokongan padu daripada DAP dan sebahagian ADUN PKR bukan Melayu di DUN Selangor.

Kempunan Azmin Ali sudah terlalu lama. Justeru mungkin kerana tidak tertahan dengan penantian yang tidak kunjung tiba, dan munculnya ruang atau lebih tepat lagi ‘kebenaran daripada kekasihnya, Anwar Ibrahim’, maka Azmin Ali pun segera mengeluarkan kenyataan yang dilihat menyinggung Khalid Ibrahim.

Apa yang keluar dari mulut Azmin Ali, sebenarnya itulah yang dikehendaki oleh Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim tidak mampu bercakap terus-terang dengan Khalid Ibrahim kerana dia sudah banyak ‘termakan budi’ dengan Khalid Ibrahim. Apatah lagi dengan sikapnya yang gemar baling batu sembunyi tangan dan kemudian menuduh orang lain, Anwar memang menjadikan mulut dan lidah Azmin Ali sebagai mulut dan lidahnya sendiri.

Amat mudah untuk memahami mengapa Zuraidah cepat-cepat membela Azmin Ali. Kalau di Ampang atau lebih tepat lagi di MPAJ, kebanyakan kontraktor di kerajaan tempatan itu adalah proksi Zuraidah dan Azmin. Zuraidah dan Azmin benar-benar berkompromi serta menjalinkan hubungan gelap dalam hal ini.

Sebagai penjilat Anwar, Zuraidah tahu dia perlu berbaik dan menyayangi Azmin Ali kerana Azmin Ali adalah kesayangan Anwar Ibrahim. Sungguhpun Wan Azizah adalah Presiden dan isteri Ketua Umum, manakala Nurul Izzah pula adalah Naib Presiden PKR dan anak Anwar Ibrahim, kasih sayang Anwar kepada Azmin, mengatasi segala-galanya bahkan melebih isteri dan anak+anaknya.

Dek kerana itulah, Zuraidah perlu berbaik-baik dan menjadi sekutu Azmin Ali. Apatah lagi dengan kedudukannya yang amat goyang di Ampang, Zuraidah memerlukan sokongan yang lebih besar dan kukuh.... SAMBUNG BACA DI SINI

0 comments

Friday, October 5, 2012

KADIR SYEIKH FADZHIR NAK KONA PI KATA POLIS PULAK YANG TARIK RAMBUT PALSUNYA UNTUK BAGI KETERANGAN!!!

Friday, October 5, 2012

Perbicaraan PKFZ memasuki fasa baru. Dan kali ini, ada orang yang tengah beria-ia sangat nak ambil hati Anwar Ibrahim dan membuatkan Anwar Ibrahim menaruh sepenuh kepercayaan kepadanya.

Orang berkenaan adalah Kadir Syeikh Fadzhir, bekas Menteri Pelancongan dan Menteri Penerangan yang tersangatlah banyak onar dan ulahnya semasa memegang jawatan sepanjang menjadi ahli UMNO selain perangai di Bahagian Kulim-Bandar Baharu yang sampai sekarang pun, masih lagi diperkatakan, terutama apabila melihat istana besarnya yang tersergam megah mengalahkan istana DYMM Sultan Kedah!

Menurut laporan portal KLPOS, pihak mahkamah mempersoalkan keterangan Kadir yang saling bercanggah apabila dia memberikan keterangan yang diberikan di mahkamah dan keterangan yang diberikan serta dirakamkan oleh pihak polis.

Daripada keterangan terbaru yang diberikan oleh Kadir pada semalam dan hari ini, Kadir kelihatan bersungguh-sungguh untuk mengenakan Menteri Kewangan dan pegawai-pegawai di Kementerian Kewangan apabila menyatakan, Menteri Kewangan dan pegawai-pegawai di Kementerian Kewangan boleh mengatasi (overrule) keputusan yang dibuat oleh Kabinet, bahkan tidak perlu merujuk kepada Kabinet.

Dah nyanyuk ke apa penjilat Anwar Ibrahim ni? Takkanlah kerana nak selamatkan sebidang tanahnya di Shah Alam, bekas Menteri yang banyak mentekedaghah dan kaya raya dengan jawatan dalam UMNO suatu ketika dahulu, sanggup berperangai macam budak-budak lapar ais krim?

Atau barangkali Kadir mahu menggunakan taktik Anwar Ibrahim dan peguam-peguam DAP yang akan menyalahkan pihak polis kononnya polis sebenarnya yang memaksa percakapan dan keterangan yang dirakamkan sewaktu soalsiasat bagi memudahkan anggota-anggota polis balik berehat dan tidur mendakap anak bini sebab siasatan telah diselesaikan?

Masa awal tahun 80-an dulu, hebat sangatlah Kadir keluar masuk kampung di Selatan Kedah. Cakap-cakapnya macam dialah orang yang paling boleh dipercayai. Bila dia katakan, Serdang dan Bandar Baharu tidak boleh dimajukan supaya mengelakkan kemasukan orang luar dan berlakunya perubahan demografi, maka ramailah yang memuji-mujanya kononnya anak penjual roti itu seorang yang amat bijak.

Apabila 'pemaksaan' untuk memajukan Kulim-Bandar Baharu dengan Kulim Hi-Tech Park sebagai saingan kepada Pulau Pinang yang sudah sesak, Kadir ler yang paling kuat COHAP dengan pelbagai 'kemajuan-kemajuan pelik' termasuklah pembangunan tanah rezab Melayu untuk tanah perkuburan swasta Sungai Kob.

Dan sekarang, Kadir nampaknya cuba cuci taik yang melekat di dalam kulit perutnya dengan bagi keterangan bercanggah semata-mata untuk kenakan orang lain?

Bongok ke haper si Kadir mamak nih?

0 comments

BILA BANJIR MELANDA, AHLI PARLIMEN DAN ADUN PAS LARI MASUK DALAM KAIN BINI!!!


Minggu lepas, daerah Pendang dilanda banjir. Lebih 100 orang di beberapa buah kampung terpaksa dipindahkan ke tempat selamat apabila kawasan mereka dinaiki air. Antara kawasan yang terlibat adalah Kampung Batu Hampar Kanan, Banggol Kambing, Tanah Merah, Batu Hampar dan Kubur Panjang. Kebanyakan penduduk dipindahkan ke Dewan Orang Ramai.

Walaupun tidak dipersoalkan tetapi Kerajaan Negeri Kedah cuba menyalahkan Kerajaan Pusat kerana tidak membina tebatan bernilai RM280 juta yang telah dijanjikan oleh Perdana Menteri terdahulu, Abdullah Badawi. Tebatan banjir berkenaan merupakan sebahagian daripada projek di bawah NCER yang tidak mendapat kerjasama daripada Kerajaan Negeri Kedah apabila UMNO-Barisan Nasional hilang genggaman ke atas Kedah.

Alasan yang diberikan itu, hampir sama ketika banjir besar pada tahun 2010 apabila PAS Kedah menyalahkan pembinaan rel berkembar sebagai punca utama banjir walaupun punca sebenar adalah penebangan balak yang begitu berleluasa di Kedah. Penebangan balak dan pembalakan haram semenjak PAS berkuasa di Kedah, telah mengakibatkan seluruh Kedah kerapkali dilanda banjir besar yang menyebabkan kerugian berjuta-juta ringgit.

Natijah daripada pembalakan sudah terlalu banyak didedahkan, sama ada pihak geologis tempatan, mahupun pada peringkat global. Bagaimanapun PAS Kedah lebih hebat apabila mengalihkan punca banjir daripada pembalakan tidak terkawal yang telah merosakkan saliran dan kadar air yang diserap kepada tebatan banjir dan sebagainya yang dianggap boleh mengelirukan orang ramai.

Pada 1 November 2011, penduduk Pendang menyuarakan perasaan tidak puas tentang pembalakan di Bukit Perak, Pendang yang mengancam sumber bekalan air bersih mereka. Malah, penduduk terutama di Kampung Mahawangsa, Rasau, Sungai Durian, Sungai Mas, Sungai Pisang, Sungai Siput dan Titi Akar juga mengatakan, pembalakan di Bukit Perak akan mengakibatkan banjir yang tidak akan berkesudahan di Pendang.

Ternyata, telahan penduduk-penduduk kampung yang 'tidak begitu cerdik' berbanding para pemimpin PAS Kedah, benar belaka. Namun kecerdikan para pemimpin PAS Kedah pula mengalihkan kesalahan dan pengkhianatan yang telah mereka lakukan kepada projek tebatan banjir yang telah dijanjikan tetapi masih belum dilaksanakan.

Anehnya, pada zaman Barisan Nasional menjadi Kerajaan Negeri Kedah beberapa tahun dahulu, masalah banjir di Pendang, tidak pula kedengaran walaupun tebatan banjir yang dipertikaikan itu tidak wujud juga.

Barangkali disebabkan kurangnya tumpuan media massa, maka para pemimpin PAS seperti Ahli Parlimen Pendang, Dr. Hayati Othman dan ADUN Tokai yang bercita-cita besar mahu menjadi Menteri Besar Kedah menggantikan Azizan Abdul Razak, Taulan Rasul, hilang ghaib entah ke mana. Dan kalaulah bukan kerana bantuan daripada agensi-agensi Kerajaan Pusat seperti Jabatan Kebajikan Masyarakat, barangkali penduduk-penduduk yang terjejas akibat banjir minggu lepas, pakat minum air bah dan memungut makanan hanyut untuk mengisi perut.... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

CELAKA PUNYA HANNAH YEOH!!! DUIT PERUNTUKAN JALAN DISONGLAP UNTUK BUNUH LELAKI TUA MELAYU!!!


Rakyat Selangor telah ditindas dengan kejam oleh kerajaan pakatan haram Selangor. Belum reda isu Khalid Ibrahim salahguna duit rakyat dengan membeli bas mewah untuk kegunaan Anwar Ibrahim dan pembelian lori kompaktor sampah terpakai, kini timbul semula cerita bagaimana peruntukkan membaiki jalan telah diberikan kepada Hannah Yeoh Adun Subang Jaya untuk menjaga kebajikan penduduk Subang Jaya namun atas salahguna kuasa adun DAP yang lalai menjalankan tugas maka jalan-jalan di sekitar penyeliaan MPSJ tidak dijaga dengan sebaiknya.

Kejadian jalan rosak, lampu jalan tidak berfungsi masih terus berleluasa. Dan salah seorang mangsa terbaru adalah seorang warga emas kini koma sejak seminggu lalu selepas terbabit dalam kemalangan di Persiaran Lestari Perdana, dekat Sri Kembangan.

Hakikat bahawa Hannah Yeoh hanya sekadar menjalankan tugasadun dengan berfungsi sebagai penulis di beberapa akhbar seperti STAR semata-mata ingin membina reputasi palsu di mata masyarakat Subang Jaya. Rakyat Selangor dibohongi seolah-olah Hannah Yeoh ini telah menjalankan tugas dengan cemerlang melalui propaganda penulisan beliau sedangkan hakikat sebenarnya tiada apa-apa pembaharuan dan pembaikpulihan yang Adun Dap ini jalankan.

Begitu juga dengan propaganda yang mereka jalankan di blog-blog dan akhbar Cina di mana mereka telah suap secukupnya editor dan kakitangan untuk mengeluarkan berita palsu mereka. Kenyataan sebenarnya yang menjadi ukuran adalah MANIFESTO PRU12 dimana kurang dari 25% janji dapat mereka tepati kerana semua adun pakatan haram Selangor tidak menjalankan tugas.

Mereka sibuk mengisi poket masing-masing sepenuhnya. Bilamana Beng Hock di tahan untuk soal siasat atas kejahatan pemimpin DAP maka pakatan haram telah menghantar pembunuh professional untuk pastikan kegiatan mereka tidak terbongkar.

Semuanya telah dirancang dengan teliti dengan lakonan meratapi kematian Beng Hock sedangkan mereka yang telah membunuhnya. Dengan izin Allah semua akan terbongkar akhirnya. Kerajaan pakatan haram Selangor telah gagal mentadbir sebuah negeri maka sesungguhnya meraka langsung tidak layak mentadbir Malaysia negaraku yang bertuah... SAMBUNG BACAAN DI SELANGORDAILY.COM

1 comments

VIDEO: NURUL IZZAH LARI KE TANDAS SELEPAS DISERGAH AZALINA OTHMAN SAID!!!!


Kesian Nurul Izzah...

Barangkali terpukul kerana Azalina Othman Said begitu prihatin dan mahir tentang kawasan Parlimen yang diwakilinya, Nurul Izzah cuba mencelah dengan isu remeh iaitu PESERTA BERBAYAR DAN DIIMPORT DARI LUAR untuk tunjuk perasaan di Pengerang membantah projek RAPID.

Nurul Izzah merupakan antara RATU TWITTER tetapi sentiasa gagal mengetahui kawasan yang diwakilinya, memandangkan muka dan tubuh badannya amat sukar dilihat di Lembah Pantai, walaupun dia tidak mempunyai sebarang jawatan dalam Kabinet. Bagaimanapun, Nurul Izzah mudah dilihat dalam ceramah-ceramah Pakatan Rakyat di seluruh Malaysia, kalau tidak pun di luar negara.

Sakit hati barangkali kerana Ahli-Ahli Parlimen dari Barisan Nasional begitu mementingkan dan mempersoalkan kawasan mereka, berbanding Ahli-Ahli Parlimen dari Pakatan Rakyat yang lebih sibuk tentang parti mereka dan memangsakan UMNO walaupun ketika berada di Dewan Rakyat, Nurul Izzah cuba mengulangi perangai hodoh PAPA JAHATnya yang kuat berlakon dan mengalihkan perhatian.

Malangnya, dia tidak pernah berurusan dengan Azalina Othman serta pernah disembur oleh wanita berbadan tegap itu. Mungkin juga dia beranggapan Azalina Othman bukanlah jenis yang kuat menyerang dan melenting, memandangkan dalam kes liwat Anwar Ibrahim terhadap bekas pembancuh kopinya, Azalina Othman tidak bersuara atau terlibat, Nurul Izzah cuba tunjuk hebat.


Ternyata, kesilapan paling besar yang dilakukan oleh Nurul Izzah sekaligus menunjukkan kepakaran membohongnya tidak mencukupi untuk mengalihkan tumpuan Azalina dalam pembelaan terhadap penduduk yang diwakilinya di Parlimen Pengerang, menyaksikan Nurul Izzah hanya perlu mendengar dan belajar bagaimana hendak memperjuangkan penduduk di kawasan yang diwakili.

Mungkin dengan pembelajaran sebegitu rupa, akan mematangkannya sekaligus menyedarkan Nurul Izzah bahawa tugas selaku Ahli Parlimen bukan hanya melawat kawasan orang senang dan membiarkan kawasan penduduk miskin, tetapi juga membolehkan dia mengenalpasti apa kriteria sebenar Ahli Parlimen yang diperlukan oleh rakyat!!!

0 comments

DAP MAHU HAPUSKAN MATAPELAJARAN AGAMA ISLAM DARI KURIKULUM SEKOLAH KERAJAAN!!!


Ada penyokong Pakatan Rakyat terutama sekali pengkagum DAP dan Lim Guan Eng yang enggan menerima hakikat bahawa DAP sebenarnya mempunyai perancangan yang sangat besar untuk mengubah apa-apa sahaja yang ada dalam negara ini mengikut bentuk serta acuan yang mereka inginkan.

Walaupun sudah berulang kali DAP khususnya mengulangi ikrar bahawa mereka akan mempertahankan Perlembagaan Malaysia apabila diberi peluang berkuasa, namun beberapa perkara 'aneh' yang sedang berlaku di tanah air kita ini, menunjukkan DAP sekadar bermanis mulut dalam usaha untuk mendapatkan sokongan daripada masyarakat pengundi Melayu.

Tidak mungkin MALAYSIAN MALAYSIA yang diperjuangkan oleh DAP semenjak penubuhannya pada pertengahan 1960-an dahulu, tidak membawa apa-apa makna selain slogan yang setaraf dengan slogan Anwar Ibrahim, 'LAWAN TETAP LAWAN' tetapi kosong itu?

Dari awal lagi, DAP telah mencetuskan kebencian terhadap hak peribumi-Bumiputera, Islam dan Melayu di negara ini. Semenjak awal jugalah DAP telah berusaha untuk menghapuskan Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan Malaysia dan digantikan dengan bahasa-bahasa lain termasuklah Bahasa Mandarin. Dan dari awal jugalah DAP mahukan pendidikan dan sistem persekolahan Mandarin dipermantapkan dengan pembabitan dana kerajaan dan rakyat negara ini, walaupun menurut Perlembagaan, sekolah-sekolah vernakular, sekiranya mahu terus wujud, perlu dilangsungkan oleh Lembaga Pengelola dan Persatuan yang menaunginya, bukan Kerajaan.

Bantuan yang diberikan daripada dana kerajaan hanyalah untuk sekolah-sekolah Kebangsaan di mana di dalamnya, Mata Pelajaran Agama Islam diajarkan kepada para pelajar. Bagaimanapun, DAP pada suatu ketika dahulu, begitu lantang menyuarakan bantahan dan menyifatkan bantuan yang diberikan untuk matapelajaran Agama Islam di sekolah-sekolah sebagai satu bentuk kezaliman dan ketidakadilan kepada para pelajar yang bukan beragama Islam.

Dengan kata lain, walaupun DAP menganggap dan seringkali memberitahu mereka adalah sebuah parti yang berbilang kaum dan agama, sebenarnya DAP cukup banyak menghina dan memperlekehkan agama serta penganut Islam, sekalipun Islam adalah agama rasmi di negara ini.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

KISAH PELAKON BERCINTA DENGAN PENGKID SEMAKIN MENJADI-JADI!!!


Bercinta dengan pengkid, bercinta dengan tomboy, bercinta antara perempuan dengan perempuan dan kesemua itu berada di bawah kategori MUSAHAQAH. Dan sekalipun ianya bukan melibatkan dubur, sebaliknya kategorinya tetap sama juga dengan perbuatan liwat atau homoseksual.

Bukan tidak ada undang-undang di Malaysia yang menghalang atau menegah perbuatan MUSAHAQAH ini. Bahkan sudah ada pun fatwa yang mengatakan penampilan seperti PENGKID adalah HARAM MUTLAK (RUJUK SINI). Sekurang-kurangnya terdapat 5 buah negeri yang mempunyai undang-undang khusus tentang MUSAHAQAH iaitu Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Kedah dan Kelantan.

Undang-undangnya mengatakan:

"Sekiranya seseorang perempuan yang dengan sengaja melakukan musahaqah adalah melakukan satu kesalahan. Jika sabit kesalahan, didenda tidak melebihi RM2,000 atau penjara tidak melebihi 1 tahun atau kedua-duanya."

Bagaimanapun, seperti yang kita ketahui, undang-undang di negara yang lengkap sekalipun tidak selengkap al Quran, kurang dilaksanakan dengan alasan yang sering diberikan ialah KURANG TENAGA KERJA!

Kebelakangan ini, gejala MUSAHAQAH sama ada dalam bentuk PENGKID dan LESBIAN begitu berleluasa, sama hebat dengan GAY dan HOMOSEKSUAL. Golongan berkenaan tidak lagi sembunyi-sembunyi dengan gelagat aneh serta melebihi tabiat alamiah haiwan menerusi penggunaan media baru sepertimana yang didedahkan oleh media massa kebelakangan ini.

Jangan pula ada antara kita yang tiba-tiba sahaja memencak lidah dan menjuihkan bibir kononnya disebabkan tiadanya undang-undang hudud, maka gejala yang menggamit kedatangan bala bencana dari Allah Taala sepertimana yang menimpa umat Nabi Lut a.s dan Pompeii, amat berleluasa.

Sebabnya, jenayah ini berada di bawah kategori TAKZIR kerana ianya bukan ZINA (lelaki dan perempuan) yang membawa kepada hukuman rejam atau sebat 100 kali atau diasingkan dan dipisahkan (rujuk BUKU UNDANG-UNDANG JENAYAH DALAM ISLAM DAN ENAKMEN NEGERI-NEGERI, mukasurat 188-189, karangan Abdul Halim El-Muhammady, terbitan Fakulti Undang-Undang Universiti Kebangsaan Malaysia, 1998)

Bagaimanapun, ada pendapat yang mengatakan perbuatan MUSAHAQAH terletak di bawah HAD atau Hudud berpandukan kepada hadis Abu Muslim yang bermaksud: 'Dihabaskan (dikurung) perempuan itu sehingga mati.'

Ianya sedikit 'ringan' berbanding perbuatan liwat dan homoseksual yang sememangnya, hudud atau had dikenakan ke atas si pelakunya:

Dan sabda Nabi saw: ‘Barangsiapa mengerjakan pekerjaan kaum Luth, Maka bunuh olehmu akan orang yang berbuatnya dan akan orang yang kena perbuatnya’.

Kata Ibnu Abbas ra: ‘Bermula Had (hukum hudud) orang yang liwath itu, direjamkan dia daripada tempat yang tinggi dengan anak batu hingga mati, kerana Allah Taala merejamkan kaum Nabi Luth dengan batu dari langit….’.

Had (hukum hudud) orang liwat itu seperti had zina atas qaul yang sahih.

Muhshan: direjamkan dia dengan anak batu hingga mati.
Tiada Muhshan: dipukul akan dia 100 pukul dan didagang (diasing) akan dia 1 tahun. dan jikalau pada dubur hambanya atau dubur perempuan sekalipun, wajib had padanya itu, pada yang lain daripada isteri dan gundiknya.

Dan adapun pada keduanya, maka jika berulang-ulang ia, wajib ta’zir jua. dan jika tiada, maka tiada dita’zirkan dia. Adapun orang yang kena berbuat duburnya, maka hadnya dipukul akan dia 100 pukul dan didagang 1 tahun, sama ada ia muhshan atau tiada muhshan, sama ada ia lelaki atau perempuan.

Dan pada satu qaul bagi syafi’i: ‘dibunuh akan orang yang berbuat dan orang yang kena perbuat, seperti hadith yang telah terdahulu.’ dan kata setengah ulama’: ‘dibakar keduanya dengan api’. (Dari Kitab Al-Jauhar Al-Mauhub Wa Munabbihat Al-Qulub, karangan As-Syeikh Ali bin Abdul Rahman Al-Kalantani)

Gejala MUSAHAQAH dan HOMOSEKSUAL jikalau dibiarkan akan memudaratkan negara ini. Bagi penyokong LGBT, sama ada mereka berada dalam Pakatan Rakyat, mahupun dalam Barisan Nasional, sama ada mereka pemimpin politik, mahupun anak pemimpin politik, gejala seperti ini dianggap sebagai satu ketamadunan yang menyeronokkan, namun berdasarkan kepada sejarah sama ada yang tertulis dalam bentuk dokumen, mahupun dalam kitab-kitab suci agama samawi, perbuatan ini meruntuhkan dan menghilangkan ketamadunan.

Kita sendiri sebenarnya yang dipertanggungjawab untuk menghalang gejala LGBT daripada berleluasa. Kita tidak boleh berselindung dengan alasan, ketiadaan undang-undang untuk menghalang dan mencegahnya. Kita juga tidak boleh sama sekali menggunakan alasan, hak asasi manusia kerana apabila datangnya bala, sama ada dalam bentuk penyakit fizikal, mahupun penyakit hati, apatah lagi bala seperti yang ditimpakan kepada umat-umat terdahulu yang mengamalkan LGBT, bukan sahaja yang terlibat dalam perbuatan tersebut sahaja menghadapi natijahnya, bahkan kesemua manusia yang berada di dalam lingkungan kawasan bala bencana, termasuklah pak lebai dan pak haji yang berkepiah putih dan berserban tujuh lapan kilo!!!

Mari kita sama-sama berganding bahu menghalang bala bencana ini daripada berlaku. Tiada undang-undang hudud di sesebuah negara, belum tentu negara berkenaan ditimpa musibah, tetapi seandainya LGBT sama ada yang berkaitan dengan MUSAHAQAF mahupun LIWAT tidak dihalang, yang pastinya bala yang amat mengerikan akan didatangkan Allah Taala kepada kita biarpun di sana sini, kita sibuk duk melaung-laungkan undang-undang hudud dan Negara Islam!!!

0 comments

Thursday, October 4, 2012

KEPADA MAT-MAT MOTOR MELAYU... JANGAN KE KEDAI MOTOR PUAKA INI!!!

Thursday, October 4, 2012

SEBARKAN...

Kedai ni dekat shah alam... di seksen 7 @ PUSAT KOMERSIL.. dekat dgn GIANT pasaraya bintang..tepi restoran khulafah... ade kess yang membuatkan aku tak percaya yang mana... dua orang kawan aku pada hari yang sama KENE TIPU ..mangsa pertama moto kriss... nak tuka spoket depan aje... kene barai enjen jadi kene harge rm900... lepas tu kawan seopisku
pukul 2 petang motor demak scrambler... minor aje pasal enjen semput dan tak boleh free gear... barai jugak enjen dier kater dgn nak ketuk rm2300... tapi kawan seopis tu dapat diselamatkan... sebab kata piston rosak laaa.rot longar laaa... tapi sempat diselamatkan..denagn enjen barai tu jugak kita orang angkat ke kedai org melayu...yang kater kan kalo tukar semuanya buat enjen baru hanya rm700.... tapi masalahnya... tak ade PUN yang perlu di buat pun...enjen sebenarnya tak ade problem....

Pada mase itu lah jumpa kawAn Manga pertama tadi.... motor kriss... enjen tengah barai...masih belum siap.. pada masa ini pukul 5.00ptg dah.... hati hati laaa kawan kawan...sebarkan lah kalau boleh sebab kesian orang kene tipu mCm tu aje.... harap sebarkan laaaaa......satu lagi... nak keluar motorpun kene pau lagi rm120 nak tak nak bayar jugak laaa...dari kene tipu lagi...

KISAH BENAR DR SHBT GUA
(STUDENT2 UITM SHAH ALAM KONPOM KENAL INI KEDAI)

HARAP PIHAK BERKUASA TOLONG PANTAU INI KEDAI SEGERA OK !!


0 comments

Wednesday, October 3, 2012

KENAPA PAKATAN RAKYAT TIDAK PERNAH BERANI MENDEDAHKAN SUMBER KEWANGAN MEREKA SELAIN DARIPADA BERLAKON KUTIP DERMA?

Wednesday, October 3, 2012


Menjelang Pilihanraya Umum (PRU) ke-13 ini, penulis melihat Pakatan Haram semakin galak menganjurkan pelbagai jamuan, majlis amal dan high-tea bersama para kepimpinan pembangkang, kononnya bertujuan untuk mengumpul dana pilihanraya.

Dari meja berharga RM500 hinggalah kepada meja eksklusif yang berharga RM10,000 semeja yang dimana pembelinya “digula-gulakan” dengan janji makan semeja dengan pemimpin tertinggi mereka seperti Anwar Ibrahim, Nik Aziz atau Lim Kit Siang.

Dianggarkan bahawa ada majlis kutipan dana PRU itu yang dikatakan berjaya mencecah RM500,000 bagi satu majlis dan bayangkan berapakah jumlah dana yang bakal diperoleh Pakatan Haram sekirangnya ia diadakan setiap minggu…

Lebih menarik lagi, beberapa sumber sebelum ini menyatakan bahawa kerajaan negeri di bawah penguasaan Pakatan Haram telah membeli hampir separuh dari meja-meja tersebut dengan menggunakan dana kerajaan negeri masing-masing!

Persoalannya, siapakah yang memberikan kebenaran kepada Menteri Besar atau Ketua Menteri Pakatan Haram ini untuk menggunakan wang rakyat tersebut bagi membeli meja dan memberi sedekah secara tidak langsung kepada kempen politik mereka nanti?

Misalnya di Selangior, mungkin bagi rakyat yang menyokong Pakatan Haram akan merelakan wang mereka itu disalahgunakan oleh Khalid “Gagap”.

Namun, apakah Khalid “Gagap” dan kepimpinan Pakatan Haram lain fikir para penyokong UMNO/BN serta para pengundi atas pagar menghalalkan wang mereka yang diberikan kepada kerajaan melalui cukai itu untuk digunakan untuk kepentingan parti pembangkang?

Bayangkan pula jika wang tersebut Khalid gunakan bagi membiayai kos guaman Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli, yang didakwa atas kesalahan melanggar akta BAFIA baru-baru ini. Apakah rakyat Selangor rela?

Rasanya perkara tersebut boleh dijelaskan dan diselesaikan di depan Allah SWT di Padang Mahsyar nanti…

Selain itu, kemanakah perginya wang hasil jualan meja dari majlis yang dianjurkan oleh pemimpin Pakatan Haram itu?

Apakah wang tersebut disimpan di dalam akaun bersama Pakatan Haram yang meletakkan nama Anwar Ibrahim, Abdul Hadi Awang serta Karpal Singh sebagai pemilik akaun bersama, dan bank manakah yang mereka gunakan?... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

7 comments

ALAMAK! PENGERUSI PKR NI AGAMA APA?

Apa sudah jadi?

Syiahkah fahaman Muhammad Faisol Abdul Rahman, Pengerusi PKR Perlis? Atau sebenarnya dia jenis buta perut dan tidak tahu apa-apa, tetapi sekadar mengikut-ngikut kononnya, Syiah adalah pencinta Ahli Bait Rasulullah s.a.w.

Gambar yang diperolehi dari blog Sahabat DARULEHSAN TODAY ini sememangnya amat mengejutkan!

Ada orang yang berkata, apa masalahnya dengan Syiah kerana Syiah juga adalah sebahagian daripada umat Islam...

Syiah memang tidak bermasalah, yang bermasalah adalah penganut-penganutnya yang ekstrim dan sangat gemar mencampuradukkan fahaman Ahuramazda dan Zarathustra dalam fahaman Syiah yang bersandarkan kepada ajaran Islam. Sehinggakan akhirnya Syaidina Ali r.a dan anak-anak lelaki serta cucu-cucu lelakinya dianggap sebagai jelmaan Zarathustra yang perlu diagung-agungkan, malah dianggap sebagai Mahdi.

Kalau akidah sendiri pun dah tak kenal, macam mana agaknya Muhammad Faisol Abdul Rahman boleh mengendalikan masalah umat?

Apakah jikalau ditakdirkan menang, maka umat Islam di negara ini yang rata-rata berfahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah dari mazhab Shafie, akan dibunuh dan dihukum sepertimana yang dilakukan oleh Ithnasya'ariyah Imamiyyah di Iran?

Dan tidak hairanlah juga mengapa Allah Taala mengasingkan orang ini keluar dari UMNO!

Kadang-kadang kita tidak faham 'kerja-kerja' Allah Taala, kan terutama dalam manifestasi kasih sayang-Nya kepada hamba-hamba Ciptaan-Nya!!!

0 comments

TOLONG POLIS TANGKAP PEROGOL KANAK-KANAK INI!!!


Polis sedang mengesan dan berusaha untuk memberkas MOHD HADI BAHAROM, 50, dari Kampung Petalin Baru, Bidor, Perak kerana disyaki merogol seorang kanak-kanak berusia 12 tahun.

MOHD HADI BAHAROM, sebelum ini berada di bawah pengawasan polis kerana kes dadah dan dipercayai telah melarikan diri ke Kuala Lumpur.

TAPAH - Kunjungan seorang kanak-kanak ke kediaman kakak angkatnya menjadi igauan ngeri apabila dirogol oleh lelaki tak dikenali dalam satu kejadian di Kampung Petalin Baru, Bidor, di sini, 12 September lalu.
Mangsa yang berusia 12 tahun itu bukan sahaja dirogol, malah turut diugut suspek supaya tidak memberitahu perbuatan jijiknya kepada orang lain.
Ketua Polis Daerah Tapah, Superitendan Som Sak a/l Din Keliaw berkata, pada 6 September lalu, kanak-kanak yang berasal dari Slim Village mengikut seorang rakan ke rumah kakak angkatnya di Kampung Petalin Baru untuk bermalam di sana selama beberapa hari.
Bagaimanapun, menurutnya, pada 12 September lalu, seorang lelaki yang juga jiran sebelah rumah telah memecah masuk kediaman berkenaan.
"Suspek yang juga penganggur itu pecah masuk rumah tersebut melalui pintu dan merogol mangsa yang berada seorang diri di dalam sebuah bilik di kediaman berkenaan, kira-kira 12.30 malam.
“Suspek turut mengugut mangsa supaya tidak melaporkan perkara itu kepada pihak berkuasa atau orang lain," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tapah, di sini, semalam. Hadir sama, Ketua Bahagian Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Daerah, Asisten Superitenden Md Nasri Fadzir.
Kata Som Sak, pada keesokan harinya mangsa pulang ke rumah di Slim Village dan menceritakan kejadian berkenaan kepada ibunya sebelum satu laporan polis dibuat berkenaan kes itu.
Jelasnya, mangsa dihantar ke Hospital Slim River sebelum ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Ipoh untuk pemeriksaan dan mendapati anak sulung daripada lima beradik itu disahkan dirogol. (SINAR HARIAN)

Sebarang maklumat tentang suspek yang sedang diburu itu, bolehlah disalurkan kepada hotline IPD Tapah 05-4015222 atau SMS rakan Cops 32728 atau ke balai polis berhampiran.

0 comments

FAEKAH BOLEH LAWAN KE DENGAN AZMIN ALI NIH?


Selepas Ketua Penerangan PKR disilambamkan oleh Azmin Ali, kini giliran Khalid Ibrahim pula yang terpaksa menerima kemeroyanan Azmin Ali. Azmin Ali telah secara berterus-terang memberitahu, sekiranya Pakatan Rakyat menang di Selangor pada PRU13 nanti, Khalid Ibrahim bukan lagi Menteri Besar Selangor.

Dan sudah tentulah apabila Khalid Ibrahim disentuh, maka yang akan meloncat dan melompat adalah Faekah Husin, SETPOL yang paling garang, paling cepat menjawab dan paling tidak berotak!

Seperti biasa, Faekah Husin yang cukup terkenal dengan keceluparannya segera membalas balik kenyataan Azmin Ali dengan menyatakan bahawa Azmin Ali sebenarnya kelam dalam kabus. Inspirasi yang diperolehi oleh Azmin Ali, tidak bersumber.

Bagi Faekah Husin, Khalid Ibrahim adalah bossnya yang paling hebat, paling terer dan paling berkebolehan. Selangor di bawah Khalid Ibrahim, menurutnya sudah tersangat hebat dan tidak boleh dilawan oleh mana-mana Menteri Besar Selangor sebelum ini pun.

Hubungan antara Azmin Ali dengan Khalid Ibrahim sememangnya diketahui bermasalah. Azmin Ali secara berterus-terang tidak lagi dapat bekerjasama dengan Khalid Ibrahim, malah pentadbiran Khalid Ibrahim kerap dikritiknya.

Secara tidak langsung, bolehlah dikatakan bahawa Azmin Ali yang sangat rapat dengan Anwar Ibrahim itu perasan yang dia jauh lebih pandai berbanding Khalid Ibrahim.

Sudah tentulah dalam hal ini, Faekah Husin tidak akan bersetuju. Namun sesuatu yang akan kita nanti-nantikan ialah, beranikah Faekah Husin menyembur Azmin Ali sepertimana dia sangat melenting setiap kali Noh Omar atau Khir Toyo membuka mulut mengkritik bossnya yang gagap itu?

0 comments

KALAU KALAH JUGA PRU13 NI, PAKATAN NAK BUAT APA?


Seolah-olah selepas PRU13, tidak ada lagi pilihanraya umum di negara ini. Seolah-olah selesai PRU13,  maka dunia ini pun akan kiamat dan semua manusia tidak lagi boleh membuang undi, sebaliknya berkumpul di Padang Mahsyar untuk menghisab perbuatan dan amalan masing-masing.

Pakatan Rakyat begitu bersungguh-sungguh untuk menguasai PRU13. Pelbagai taktik, pelbagai teknik, bahkan pelbagai kepakaran serta dana asing diimport dari luar untuk digunakan di negara ini. Dan berbanding PKR apatah lagi PAS, DAP merupakan parti komponen Pakatan Rakyat yang paling banyak menggunakan kemahiran dan tenaga asing, selain gabungan Evangelist dan Methodist serta dana luar untuk menang PRU13 dengan apa cara sekalipun.

Dari semasa ke semasa, para penyokong Pakatan Rakyat menyuarakan keyakinan mereka bahawa Putrajaya akan berjaya mereka tawan sehabis PRU13 nanti.

Keyakinan mereka tidak boleh dipersalahkan kerana mana-mana pihak pun, termasuklah banyak parti-parti kecil dan nyamuk lain yang tidak pernah bertanding dalam pilihanraya pun, kalau ditanya akan mengatakan peluang mereka menang adalah besar dan sangat cerah.

Sesuatu yang sangat jelas dan pasti ialah PRU13 merupakan IBU PILIHANRAYA UMUM dan merupakan pilihanraya umum yang paling sengit sepanjang sejarah pilihanraya tercipta di negara ini bermula dari tahun 1955.

Ketiadaan Akta ISA, kecaman serta serangan berterusan terhadap pasukan polis, pembocoran maklumat-maklumat rahsia ketenteraan dan kerajaan, desakan agar pihak keselamatan membuka lebih banyak fail untuk dibentangkan secara umum sepertimana yang dilakukan oleh Tony Pua dan sebagainya, merupakan antara intipati penting yang akan mencorakkan negara selepas PRU13.

Itu belum lagi desakan daripada pihak-pihak yang berselindung di sebalik Majlis Antara Agama yang mendesak agar mata pelajaran Agama Islam dikeluarkan daripada kurikulum sekolah kerajaan atau pun matapelajaran-matapelajaran agama-agama lain disertakan sekali.

Umum mengetahui Majlis Antara Agama atau Interfaith-Council didalangi oleh DAP dan mendapat sokongan yang amat kuat dari pihak asing yang turut menghantar pakar-pakar mereka bagi membantu DAP dan Evangelist di negara ini, khususnya di Sabah dan Sarawak. Kejayaan pada PRK Sibu oleh DAP, memberikan keyakinan yang amat besar kepada mereka untuk mengusahakan perkara yang sama di Semenanjung pula.

Justeru, timbul pertanyaan, apakah yang akan berlaku sekiranya Pakatan Rakyat dan DAP gagal membentuk Kerajaan Pusat selepas PRU13? Adakah sesuatu yang lebih besar akan dilakukan sepertimana sekarang ini mereka menyerang Suruhanjaya Pilihanraya secara bertalu-talu bagi menimbulkan kebencian dan ketidakpercayaan di kalangan rakyat?

Adakah usul yang dibuat oleh Hishamuddin Rais bahawa sekiranya Pakatan Rakyat kalah, maka mereka akan turun membanjiri jalan-jalan raya di seluruh Malaysia untuk menyatakan bantahan sekaligus akan mencetuskan rusuhan yang sangat besar sehinggalah Pakatan Rakyat diisytiharkan sebagai pemenang?

Yang sangat pasti, tempoh berkempen untuk PRU13 nanti, akan berlangsung dalam suasana yang paling tidak aman, dan paling dibimbangi oleh rakyat Malaysia yang cintakan keamanan serta keharmonian. Kesungguhan yang ditunjukkan oleh DAP dan PKR yang tidak lagi berselindung dengan isu penggunaan dana dan kepakaran asing, pastinya akan membuahkan malapetaka yang lebih besar kepada rakyat Malaysia berbanding sejarah 13 Mei 1969 dahulu!!!

0 comments

Tuesday, October 2, 2012

BIMBANG DIMARAHI DAP, AZMIN ALI SANGGUP BELASAH KETUA PENERANGAN PKR SENDIRI!!!

Tuesday, October 2, 2012

Shuhaimi Shafie bolehlah disifatkan sebagai terbabas cakap. Apakan tidak, Shuhaimi Shafie yang juga merupakan ADUN Seri Muda yang bakal berpindah ke Parlimen Bagan Serai pada PRU13 nanti, memandai-mandai pula menyatakan senarai kabinet bayangan Pakatan Rakyat nanti akan mengandungi 30 orang kepimpinan kanan Parti Keadilan Rakyat.

Terkesan dengan kenyataan Shuhaimi Shafie yang akan menyusahkan PKR dek kerana kemarahan DAP dan Lim Guan Eng, Azmin Ali cepat-cepat 'membetulkan' kenyataan berkenaan. Menurutnya, apa yang dikatakan oleh Shuhaimi Shafie hanyalah pendapat peribadi Ketua Penerangan PKR itu, bukannya keputusan Majlis Pimpinan Pusat.

Isu 'Kabinet Bayangan' telah lama diutarakan kepada PKR dan Pakatan Rakyat. Walaupun ada pemimpin PKR yang berpendapat, isu 'Kabinet Bayangan' adalah isu lapok dan berunsur sabotaj, sememangnya ia merupakan isu paling sukar untuk diulas termasuklah daripada kalangan yang pandai dan hebat bercakap seperti Anwar Ibrahim.

Semuanya kerana DAP awal-awal lagi telah menyatakan cita-cita mereka untuk menguasai 90 Kerusi Parlimen pada PRU13 nanti. Dengan jumlah berkenaan, DAP mempunyai kuasa yang tiada taranya tambahan pula, dalam apa juga keadaannya, PKR dan PAS sentiasa tunduk dan akur kepada DAP walaupun beberapa kenyataan daripada pemimpin DAP, merugikan PKR dan PAS.

Walaupun UMNO dalam Barisan Nasional, penguasaan Kerusi Parlimen adalah sekitar jumlah yang sama, namun berbeza dengan DAP yang bersifat kukubesi, UMNO pula kelihatan lebih banyak berusaha untuk mengambil hati parti-parti komponen, khususnya MCA, GERAKAN dan MIC.

Dek kerana itulah, UMNO sekalipun masih menang besar dalam PRU12, tetapi mengambil tanggungjawab untuk mengaku salah kerana Barisan Nasional kehilangan dua pertiga. Manakala GERAKAN yang kehilangan Pulau Pinang dan banyak kerusi lain, sungguhpun kalah teruk kerana prestasi calon-calon mereka, dan masalah dalaman parti itu sendiri, mencari jalan dan idea untuk menyalahkan UMNO walaupun sehingga kini GERAKAN tetap tidak bekerja keras untuk menang semula Pulau Pinang!

Apa yang dikatakan oleh Azmin Ali sebenarnya sudah cukup untuk menggambarkan apa sebenarnya yang sedang berlaku dalam Pakatan Rakyat. DAP sudah jadi monster yang sangat hebat, sehinggakan tidak ada sesiapa pun dari kalangan PKR dan PAS yang mereka sebenarnya majoriti, mampu bersuara mahupun memanggung kepala di hadapan Lim Guan Eng dan DAP secara keseluruhannya!!!

0 comments

Monday, October 1, 2012

DAP RANCANG BUBARKAN REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA UNTUK GULINGKAN RAJA-RAJA MELAYU!!!

Monday, October 1, 2012
Perancangan DAP untuk menawan Malaysia bukan kecik anak. Cerita DAP hendak merepublikkan Malaysia, bukan juga cerita kosong.

Ramai yang beranggapan contohnya para penyokong Pakatan Rakyat, DAP akan sama-sama mempertahankan Perlembagaan Malaysia, malah tidak akan mengubah apa-apa pun.

Namun daripada gerak kerja DAP yang dijalankan selama ini, memang jelas mereka sedang berusaha ke arah itu.

DAP tidak bertindak secara hadapan-hadapan. Contoh terbaik ialah bagaimana DAP berjaya melembukan Melayu-Melayu yang berpakaian PAS berbaring dan cubaan menghalang Sultan dan Raja Muda Perak daripada melantik Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak menggantikan Nizar Jamaluddin.

Tidak ada India, tidak ada Cina mahupun bangsa Yahudi yang menjadi tulang belakang operasi DAP di negara ini ang ada di hadapan semasa insiden berkenaan.

DAP tahu, untuk menentang raja-raja Melayu dan sistem raja berperlembagaan, ialah dengan menggunakan Melayu sendiri.

Rejimen Askar Melayu Diraja merupakan benteng terakhir kewujudan raja-raja Melayu di negara ini. DAP dalam beberapa kenyataan pernah mempersoalkan kewujudan RAMD dan bertanya mengapa perlu wujudnya rejimen berkenaan yang dilabelkan sebagai RASIS.

Untuk menghapuskan raja-raja Melayu, tidak memerlukan kehebatan ilmu perang konvensional yang disokong oleh kereta-kereta kebal Israel mahupun penasihat Zionis.

Cukup bagi kemenangan kepada DAP dan Pakatan Rakyat pada PRU13 nanti dan dalam tempoh dua tahun selepas itu, republik Malaysia dengan bendera dan lagu kebangsaan baru yang sudah pun ditunjukkan dan diperdengarkan di Sibu baru-baru ini, akan jadi kenyataan.

Apa jadi sekiranya tiada RAMD di negara ini sedangkan itulah tunjang kekuatan angkatan tentera Malaysia?

Dan tanpa RAMD, TIADALAH JUGA RAJA-RAJA MELAYU di negara ini!

Anda tak setuju?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

BORANG BRIM 2 DAH KELUAR, PENYOKONG PAKATAN TAK MAHU MENDAHULUI KE?

Masa BRIM pertama dahulu, orang Pakatan lah yang paling sibuk dan paling cekap. Tak cukup borang original, borang fotostat yang diedar-edarkan di kalangan puak-puak mereka.

Kali ini nampaknya perkara yang serupa juga akan berulang. Walaupun ada juga yang cuba nak buat lawak kononnya wang BRIM adalah wang haram dan rasuah, namun mereka jugalah yang paling ke hadapan untuk mengambil wang BRIM.

Cuma kali ini ada lawaknya. Penulis sendiri berbual dengan seorang taukeh kedai akuarium yang telah lama penulis kenal di Jalan Hulu Kelang petang tadi.

Kata apek itu, apa yang kerajaan lakukan sekarang sebenarnya adalah yang terbaik. Tapi ada pihak yang cuba tunjuk lagak dan cuba nak timbulkan persepsi tentang dari mana kerajaan dapat duit untuk diberikan kepada rakyat.

"Bagi pun salah. Tak bagi pun dikata juga," ujar apek kedai akuarium itu.

Kata apek itu lagi, yang paling kuat melalak itulah juga yang paling ke hadapan beratur dan cuba untuk mendapatkan wang BRIM.

"Cakap tak serupa bikin semuanya."

Penulis tak kata apa-apalah tapi kalau berdasarkan pengalaman penulis sendiri, puak-puak ni akan sanggup mengaku mereka bergaji rendah sungguhpun di hadapan rumah masing-masing ada dua buah kereta yang bayaran bulanannya lebih tinggi dari had yang ditetapkan oleh kerajaan. Dan mereka inilah yang paling cekap cari borang...

Alasannya... DUIT KERAJAAN DUIT RAKYAT!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comments

PEGUAM-PEGUAM DAP SIAP SEDIA MEMPERTAHANKAN REMAJA JINJANG TEMBAK POLIS YANG BARU MENYERAH DIRI!!!


Hujung minggu lepas, kita disajikan dengan cubaan membunuh yang melibatkan dua orang anggota polis peronda. Kedua-dua orang anggota polis peronda tersebut telah ditembak sewaktu menjalankan tugas dan penembak-penembak mereka telah berjaya melarikan diri sebelum meninggalkan kenderaan yang dinaiki 1 kilometer dari tempat kejadian.

Dalam kejadian tersebut, kedua-dua orang anggota polis tersebut mengalami kecederaan parah di perut dan di leher.

Pakatan Rakyat dalam pada itu, langsung tidak bersuara dan langsung pekak serta bisu berhubung serangan yang disasarkan oleh penjenayah terhadap kedua-dua anggota polis berkenaan.

Hari ini, salah seorang daripada penembak kedua-dua orang anggota polis, berusia 17 tahun dan menetap di Jinjang telah menyerah diri kepada pihak polis selepas gambarnya diedarkan di kawasan kediamannya.

Kalau sebelum ini, para peguam DAP dan Pakatan Rakyat sengap sunyi, selepas remaja tersebut menyerah diri, pastinya mereka akan berlumba-lumba keluar dari lubang masing-masing ibarat lalat mencari bangkai.

Kita akan dengar pelbagai alasan pembelaan dan hujah-hujah yang akan menyalahkan pihak polis berhubung kejadian tembak-menembak berkenaan. Dan yang pasti, para peguam DAP dan Pakatan Rakyat akan menjadikan remaja tersebut sebagai HERO BESAR, terutama sekali apabila remaja tersebut 'MENETAP DI JINJANG'.

12 Mei 1969 dahulu, di Jinjang jugalah mencetuskan tragedi dengan perarakan mayat seorang lelaki Cina tua yang mati kerana sakit tua. Di Jinjang jugalah, seorang lelaki yang diketahui merupakan anggota parti komunis Malaya, menyerang seorang anggota polis berbangsa Melayu setelah diarahkan supaya tidak mengoyak poster parti Perikatan dan menggantikannya dengan poster Roket.

Tidak mustahil sekiranya remaja berkenaan akan diangkat sebagai hero oleh puak-puak chauvinist dalam DAP dan Pakatan Rakyat yang sedang bergelut untuk mendapatkan sokongan daripada para pengundi, khususnya pengundi-pengundi Cina memandangkan PRU13 sudah semakin dekat!!!

0 comments

CELAKA PUNYA NGEH KOO HAM, KAKI KATAK JADI MENU OLDTOWN WHITE COFFEE UNTUK PELANGGAN MELAYU!!!


Dah memang wajar sangatlah kopitiam Oldtown White Coffee yang mempunyai kepentingan langsung Pengerusi  DAP Perak, Ngeh Koo Ham diboikot oleh umat Islam seluruh Malaysia. Malah sesiapa sahaja yang berasa jijik dengan makanan yang dihidangkan oleh kopitiam berkenaan juga, harus segera memboikotnya tanpa perlu mencari sebarang alasan, dalih mahupun nas-nas lagi!

Terbaru,menurut laporan akhbar Kosmo, pelajar kolej swasta, Aliff Shanaz Hairi Hariharan, 24 tahun dilaporkan menyaman Artisan Natural (M) Sdn. Bhd dan Kopitiam Asia Pacific Sdn. Bhd sekaligus menamakan Old Town White Cofee, di Bukit Tinggi, Klang, Selangor sebagai tertuduh pertama.

Malam 11 Mac lalu, plaintif bersama keluarga mendakwa ke premis terbabit dan memesan mi goreng Dry Egg Noodles dan kemudian dikatakan menjumpai kaki katak dalam makanan terbabit. Aliff kemudian dilapor cuba meminta penjelasan daripada pengurus bertugas namun dia enggan keluar dan mengarahkan juruwang merakamkan gambar.

Walaupun terdapat sijil halal untuk kopi yang merupakan menu utama di kopitiam berkenaan, makanan-makanan yang turut dijual tidak mempunyai sebarang sijil halal, malah pengendali, penyedia dan tukang masaknya juga bukan beragama Islam.


Pekerja-pekerja beragama Islam hanya bekerja di bahagian layanan pelanggan seperti tukang lap meja, tukang ambil pesanan, tukang ambil duit daripada pelanggan dan tukang sambut pelanggan. Dan rata-rata mereka terdiri daripada remaja-remaja perempuan Melayu yang bertudung litup!

Kalau dah kaki katak jadi hidangan untuk para pelanggan, maka apa lagi yang kita nak katakan?

Masakan para penyokong Ngeh Koo Ham dari kalangan orang Melayu-Islam sanggup mengeluarkan fatwa kononnya kaki katak dan katak halal dimakan pulak kut?

BACA DI SINI

BACA JUGA DI SINI0 comments

NIAT JAHAT PAKATAN RAKYAT TERHADAP PDRM TERSERLAH MENERUSI BAJET ALTERNATIF MEREKA!!!


Antara salah satu perkara terpenting dalam bajet alternatif yang dibentangkan oleh Pakatan Rakyat ialah MEREFORMASIKAN PDRM DENGAN MENGALIHKAN SUMBER KEWANGAN DAN TENAGA MANUSIA KEPADA PEMBANTERASAN JENAYAH.

Sekali dengar, macam molek sangatlah usul berkenaan. Namun hakikatnya, ia sudah cukup mencerminkan kebencian Pakatan Rakyat kepada PDRM yang telah banyak menyekat dan mengurangkan aliran masuk wang kepada Pakatan Rakyat menerusi sumber-sumber yang tidak soheh dan bersifat jenayah seperti kegiatan maksiat, perjudian dan dadah.

Apa sebenarnya yang dibenci sangat oleh Pakatan Rakyat terhadap PDRM?

Sudah tentulah kerana PDRM begitu peka terhadap kempen-kempen hasutan yang cuba mengucar-ngacirkan negara ini dan meletakkan negara ini berada dalam kedudukan mudah dijajah dan dikuasai oleh pihak asing. Kewujudan PDRM dan iltizam yang ditunjukkan oleh PDRM dalam usaha-usaha berkenaan, membuatkan Pakatan Rakyat, terutama sekali Anwar Ibrahim begitu membenci dan mendendami pasukan keselamatan itu.

Tiada sesiapa pun yang dapat menafikan, PDRM telah banyak berjasa kepada rakyat negara ini. Keamanan dan keharmonian yang dikecapi oleh setiap orang rakyat di negara ini, banyak disumbangkan oleh PDRM yang menjaga dan memantau keselamatan dalam negeri. Bergandingan dengan Angkatan Tentera Malaysia yang sentiasa bersiap siaga mempertahankan negara dalam peperangan yang bersifat konvensional mahupun perang risikan, kedua-dua pasukan berkenaan sentiasa dicemburui oleh pihak asing, khususnya dari negara Seberang Tambak.

Untuk menjajah negara ini, teras utama yang perlu diruntuhkan adalah kepolisian. Cubaan mengganggu Angkatan Tentera Malaysia, hanya mengundang risiko yang lebih besar berbanding gangguan terhadap PDRM.

Dek kerana itulah, Pakatan Rakyat dalam setiap ceramah dan kempen mereka akan memastikan PDRM akan dicaci dan diperlekehkan termasuklah melabelkan PDRM sebagai ANJING UMNO sepertimana yang mereka sedang lakukan terhadap Suruhanjaya Pilihanraya sekarang ini... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

BENARKAH BAJET ALTERNATIF PAKATAN RAKYAT, BAJET MOSSAD ISRAEL YANG BERPANGKALAN DI SINGAPURA?

Hasrat hati nak lawan Najib Abdul Razak dan Kerajaan Malaysia. Kononnya, bajet alternatif daripada Pakatan Rakyat jauh lebih baik berbanding bajet Najib Abdul Razak. Kononnya juga, bajet itu lebih liberalis dan lebih menyamarata. Malah, diuar-uarkan juga, bajet Pakatan Rakyat lebih dinamis untuk ekonomi negara yang lebih mapan, sekaligus menyekat ketirisan yang digembar-gemburkan sehingga jumlahnya berpuluh-puluh bilion ringgit.

Rupa-rupanya, bajet alternatif yang dibentangkan oleh Anwar Ibrahim adalah bajet yang dicipta oleh Tricia Yeoh yang dibayar gaji sebanyak RM18,000 semata-mata untuk penyediaan kertas yang dibacakan oleh Anwar Ibrahim dan kemudian dibangga-banggakan oleh para pemimpin PAS, khususnya Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Mahfuz Omar!

Kalau selama ini, apabila diperkatakan bahawa Anwar Ibrahim menerima bantuan sepenuhnya daripada Zionis, ramailah para penyokongnya yang akan memnyingsing lengan, marah dan memaki hamun sesiapa sahaja yang melakukan pendedahan berkenaan.

Siapa Tricia Yeoh dan mengapa pula kali ini Rafizi Ramli atau pun Tony Pua gagal memberikan input yang diharapkan?
Tricia Yeoh merupakan satu lagi individu yang sedang cuba dinaikkan oleh Anwar Ibrahim dan besar kemungkinan akan diletakkan sebagai calon mewakili PKR di kawasan selamat. Tricia Yeoh membawa aliran dan pemikiran GUNG-HO LIBERALISME atau Liberalkan Semua Perkara.... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

PENING! PENING! TAHUN DAH NAK MASUK BARU, JANJI PAKATAN RAKYAT SELANGOR MASIH BERTERABUR!!!


Sana sini, isu air percuma masih lagi 'diperjuangkan' oleh sebilangan rakyat Selangor yang sedar, mereka telah ditipu oleh Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat selama lebih empat tahun. Walaupun pada masa yang sama, isu air percuma jugalah yang dijadikan modal oleh Pakatan Rakyat dalam kempen-kempen mereka, kononnya itu adalah bukti betapa Pakatan Rakyat lebih baik daripada Barisan Nasional, hakikatnya kemelut yang berlaku di Selangor berpunca daripada janji-janji Pakatan Rakyat sendiri.

Isu air percuma masih belum selesai dan tidak menampakkan tanda-tanda akan selesai. Meter pukal dan tekanan air rendah, merupakan dua isu utama yang Khalid Ibrahim serta Pakatan Rakyat berusaha sedaya mungkin untuk tidak memperkatakannya.

Walaupun berbangga kerana dapat memberikan air percuma sebanyak 20 meter padu, walaupun pada masa yang sama, cukai pintu dan cukai tanah telah dinaikkan sepanjang Pakatan Rakyat memerintah Selangor, hakikatnya kebanyakan penduduk dan rakyat Selangor berpendapatan rendah serta sederhana merupakan golongan yang paling teruk dianiayai di bawah Pakatan Rakyat dan Khalid Ibrahim.

Ini adalah kerana, mereka terpaksa membayar cukai tanah dan cukai pintu yang telah dinaikkan, tetapi pada masa yang sama, air percuma yang telah dijanjikan oleh Pakatan Rakyat dan Khalid Ibrahim untuk SETIAP KEDIAMAN DI SELURUH SELANGOR, tidak pula mereka perolehi.

Alasan yang diberikan oleh Khalid Ibrahim dan Kerajaan Negeri Selangor ialah, penggunaan meter pukal telah menjadi penghalang utama.

Selama empat tahun lebih, Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat, langsung tidak mampu menghapuskan meter pukal dan menggantikannya dengan meter individu. Malah tiada sebarang tanda-tanda yang menunjukkan Pakatan Rakyat berkeinginan untuk menggantikan meter pukal tersebut dan memberikan air percuma sebagaimana yang mereka janjikan dalam manifesto PRU12 yang lalu.

Dan selama tempoh itu jugalah terlalu banyak janji-janji yang telah dibuat oleh Pakatan Rakyat dalam usaha untuk menunjukkan mereka lebih baik daripada UMNO-BN. Dengan Anwar Ibrahim sendiri sebagai kepala yang kuat berjanji, tetapi amat sukar menepati janji-janjinya, apa yang berlaku di Selangor, tidak lebih daripada sekadar satu manifestasi terhadap manifesto yang bukan perjanjian milik Pakatan Rakyat!!!


0 comments

BAJET JANJI DITEPATI BERBANDING BAJET SYOK SENDIRI!!!


Selesailah sudah pembentangan bajet yang ditunggu-tunggu oleh kebanyakan rakyat Malaysia. Sama ada pembentangan bajet oleh Kerajaan yang diketuai oleh Najib Abdul Razak, mahupun bajet alternatif yang diketuai oleh orang yang berlagak pandai tetapi sekadar baca skrip macam yang dia sendiri mengaku, Anwar Ibrahim.

Seronoknya, di media-media sosial, perbahasan tentang kedua-dua bajet tersebut sedang berlangsung dengan hebat. Bagaimanapun, tumpuan lebih diberikan kepada bajet oleh kerajaan memandangkan SEMUA ORANG TAHU, bajet Najib Abdul Razak adalah bajet yang ditepati, manakala bajet alternatif Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat pula adalah bajet syok sendiri dan asal boleh.

Dalam tempoh seminggu dua ini, bajet-bajet negeri pula akan dibentangkan. Yang pasti, kebelakangan ini, setiap pembentangan bajet akan diteliti dan diperhalusi dengan sebaik-baiknya, sama ada untuk dijadikan bahan bertekak mahupun bahan berhujah.

Sesuatu yang amat pasti ialah, bajet yang dibuat oleh Najib Abdul Razak kali ini merupakan sinambungan daripada bajet yang dibentangkan tahun lepas. Bajet 2012 telah berjaya dipenuhi dan ditepati. Manakala bajet alternatif Pakatan Rakyat pula, tergantung-gantung dan masih lagi menunggu jawapan, dari mana sebenarnya sumber kewangan yang akan Pakatan Rakyat perolehi sekiranya diberikan peluang menerajui kerajaan dan menguasai Putrajaya selain daripada memaksa agensi-agensi kerajaan seperti Petronas dan sebagainya menyerahkan keuntungan mereka untuk dijadikan perbelanjaan negara.

Kita tidak akan mengulas panjang apa yang akan diberikan oleh kerajaan Barisan Nasional menerusi pembentangan bajet kali ini kerana sesuatu yang amat pasti ialah, janji-janji yang dibuat menerusi pembentangan bajet berkenaan, akan dipenuhi.

Berbanding bajet alternatif Pakatan Rakyat, bagi golongan yang memang berharap, goyangan kaki mereka akan membuatkan perut mereka penuh, pastinya akan berseronok sakan dengan bajet yang dibacakan oleh Anwar Ibrahim. Hidup berangan-angan merupakan antara ciri-ciri utama Pakatan Rakyat. Dan janji-janji yang ditaburi tanpa perlu dipenuhi merupakan rukun hidup para pemimpin Pakatan Rakyat.

Barangkali masih ramai yang belum dapat membuka mata dengan hakikat yang berlaku, sebaliknya masih seronok diulit mimpi-mimpi dan angan-angan yang disemai benihnya oleh orang yang kuat berangan-angan untuk jadi Perdana Menteri.

Dan sekali lagi cerita tentang DUIT KERAJAAN ADALAH DUIT RAKYAT, menjadi akidah yang dilantunkan oleh lidah-lidah golongan berkenaan.

Seronoknya nanti ialah, kita akan dapat melihat puak-puak inilah yang paling cepat beratur dan kelam-kabut mencari borang untuk diisi bagi  mendapatkan JANJI YANG DITEPATI berbanding menanti-nanti JANJI YANG SEKADAR JANJI Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat.

Kita tengok sajalah dan barangkali juga, kalaulah ada yang tergamak, bolehlah disukat dan diukur berapa inci sebenarnya ketebalan kulit muka mereka!!!

0 comments

Sunday, September 30, 2012

TERESA KOK SEDIH BERPISAH DENGAN TEMAN TIDURNYA YANG TERPAKSA DILELONG!!!

Sunday, September 30, 2012

Sedih sungguh bila kita baca apa yang ditulis oleh Teresa Kok tentang kehilangan 'teddy bear'nya yang telah dilelong dengan harga RM10 ribu dan teddy bear berkenaan akhirnya berpindah kepada Judy Tong yang merupakan SALAH SEORANG AHLI JEMAAH GEREJA DUMC.

Menurut Teresa Kok, itulah kali pertama dia bertemu dengan Judy Tong walaupun Judy Tong merupakan 'peminat' setianya dan sentiasa mengikuti perkembangannya.

Anda ingat lagi kontroversi DUMC dan pembabitan Teresa Kok yang begitu lantang mengutuk serbuan yang dilakukan oleh JAIS, sekaligus membongkar salah satu kes pemurtadan dan pengkristianisasi membabitkan DUMC yang didalangi sepenuhnya oleh kaum DAP?

Sekarang, Teresa Kok yang juga merupakan salah seorang jemaah DUMC, mengatakan dia tidak mengenali Judy Tong?

Maksudnya?

Maksudnya adalah Teresa Kok adalah seorang pembohong walaupun agama yang dianutinya tidak membenarkan dia bercakap bohong, berkhianat mahupun menjadi munafik yang menghalalkan cara bagi mencapai matlamat.

Umum mengetahui, Pakatan Rakyat yang menerima bantuan dari dana asing, bukanlah semiskin seperti yang mahu ditonjolkan oleh para pemimpin kumpulan berkenaan. Dana asing yang masuk menerusi pelbagai agensi, mahupun secara langsung menerusi tangan Anwar Ibrahim dan PKR seringkali digunakan untuk mencipta pelbagai program dan majlis yang akan mencetuskan kegelisahan dan kekacauan di negara ini.

DUMC sendiri tidak pernah menafikan tentang sumbangan tenaga dan wang ringgit dari pihak asing bagi mengembangkan aktiviti mereka, terutama di kalangan umat Islam terutama sekali selepas Pakatan Rakyat 'berjaya' mendesak kerajaan memansuhkan Akta ISA.

Menggunakan sentimen melankolik seperti yang dilakukan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat bagi tujuan mengutip dana pilihanraya, sebenarnya tidak lain dan tidak bukan adalah taktik bagi mewujudkan sense of belonging terhadap Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat sendiri tidak memerlukan bantuan atau dana daripada rakyat awam. (BACA DI SINI)

Bayangkanlah pula seandainya UMNO dan Barisan Nasional pula menggunakan taktik dan cara sebegitu, pasti kita akan dapat melihat dan mendengar pelbagai tahap cemuhan dan makian yang dilemparkan kepada para pemimpin UMNO dan Barisan Nasional.

Teresa Kok sekadar menjual teddy bearnya yang bernilai RM10,000 kepada peminatnya sendiri. Bagaimana dengan hasil kerjanya kepada rakyat yang telah melantiknya sebagai wakil? Adakah nilai kerjanya jauh lebih tinggi dan boleh dihormati, atau sekadar ia menambahkan perisa kejahatan dan kepura-puraan dalam Pakatan Rakyat?

0 comments

KAHKAHKAH... HUSAM MUSA DIDEDAHKAN SEBAGAI PENGGEMAR DAN PEMUJA NOBITA!!!


Rakyat Jepun terkejut dengan berita kehilangan Doraemon.
Kerajaan Jepun hari ini mengisytiharkan suasana berkabung setelah Doraemon, yang pernah tersenarai sebagai satu dari 22 Hero Asia oleh Majalah Time  disahkan hilang.
Menurut sumber perisikan Jepun, kehilangan Doraemon ada kaitan dengan Mesin Pengembaraan Masa yang disimpan di dalam kantung kucing robotik masa hadapan itu. Bagaimanapun agensi tersebut enggan mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi kerana takut akan timbul suasana huru hara.
Doraemon adalah kucing robotik dari masa hadapan yang dihantar ke abad ini oleh seorang budak bernama Sewashi Nobi. Tujuan Sewashi menghantar Doraemon ialah bagi membantu mengubah nasib datuknya yang bernama Nobita yang hidup pada zaman sekarang. Selain dari pemalas, Nobita seorang yang suka berjanji tetapi sentiasa gagal menunaikan janjinya. Kesan dari perangai Nobita itu mengakibatkan anak cucunya terpaksa hidup dalam penuh kesusahan di masa hadapan.
Sumber terdekat dengan Nobita dilaporkan sebagai berkata kehilangan Doraemon mula disedari pada malam kelmarin. Sumber itu bagaimanapun menafikan kehilangan itu disebabkan mesin pengembaraan masa yang dimilikinya tetapi percaya kehilangan Doraemon mungkin ada kaitan dengan keupayaan kucing robotik itu mengeluarkan stadium, lebuhraya dan keretapi laju dari dalam kantungnya.
Lakaran yang dikatakan dibuat oleh seorang saksi sewaktu membuat laporan polis berhubung kehilangan Doraemon.
SAMBUNG BACAAN DI KICKDEFELLA

0 comments

Saturday, September 29, 2012

LAAA, SIBUKNYA PAKATAN RAKYAT NAK TAHU EZAM MOHD NOOR ATAU HASAN ALI JADI MENTERI BESAR UNTUK UMNO SELANGOR!!!

Saturday, September 29, 2012

Bila tengok pecacai-pecacai dan penjilat-penjilat Anwar Ibrahim dan Teresa Kok meroyan sakan tentang bakal Menteri Besar Selangor dari UMNO, rasa kasihan dan simpati pun ada. Bukannya apa, kalau sebelum ini, orang yang sama juga mengatakan UMNO dan Barisan Nasional tidak mempunyai peluang langsung di Selangor, sekarang ini sudah terbalik cakap.

Apakah pecacai-pecacai dan penjilat-penjilat Anwar Ibrahim serta Teresa Kok itu sudah terasa bahang kerana permusuhan antara Khalid Ibrahim dan Azmin Ali, hanya menyebabkan Pakatan Rakyat kehilangan kuasa di Selangor?

Beberapa isu yang cuba dipertahankan oleh mereka sebelum ini membabitkan perangai huduh Khalid Ibrahim dan Azmin Ali sendiri, seperti skandal Talam, skandal Detum-Jelatik dan sebagainya, ternyata telah menjadi pisau yang menikam jantung sendiri.

Isu terbesar di Selangor iaitu AIR, sama ada AIR PERCUMA mahupun LOJI RAWATAN SUNGAI LANGAT 2, menambahkan lagi pening dan sakit kepala para pecacai yang dibayar gaji mahal untuk memutarbelitkan cerita tentang kebaikan Khalid Ibrahim dan DAP di Selangor. Walaupun PAS ada sekali dalam Pakatan Rakyat Selangor, fungsi PAS Selangor hanyalah sebagai pelengkap dan PAS tidak mempunyai peranan besar sekalipun PAS adalah penentu kewujudan kerajaan Khalid Ibrahim dan Teresa Kok.

Dek kerana itulah PAS tidak diberikan jawatan yang penting. Bahkan kesombongan mereka tentang autoriti agama pun, ditarik balik dan Khalid sendiri memegang peranan sebagai Exco Agama Islam.

Disebabkan tekanan yang sedang dihadapi oleh Khalid Ibrahim, PKR dan DAP di Selangor, para pecacai yang sebelum ini cukup sombong, mula mengalih taktik. Isu siapa yang akan dilantik menjadi Menteri Besar dari kalangan UMNO pula dibuat seolah-olah ianya cukup penting dan hebat untuk menutup skandal penyelewengan kuasa dan proses pemiskinan Selangor yang telah dilakukan oleh Khalid Ibrahim menerusi siri penghapusan aset-aset negeri dan anak-anak syarikat negeri.

Walhal siapa pun yang bakal dilantik sebagai Menteri Besar Selangor, bukanlah perkara penting pun. Kalau mengikut kaedah Pakatan Rakyat dan corak pentadbiran Pakatan Rakyat Selangor, sesiapa pun boleh dilantik sebagai Menteri Besar. Walaupun seseorang itu tidak mempunyai kecerdikan atau mampu mentadbir seperti Khalid Ibrahim, asalkan orang berkenaan mampu menjadi boneka dan tukang angguk, maka layak sangatlah dia jadi Menteri Besar.

Sudah tentulah UMNO dan Barisan Nasional tidak seperti Pakatan Rakyat Selangor yang bertunjangkan DAP, Teresa Kok dan Ronnie Liu. Siapa pun yang bakal dilantik menjadi Menteri Besar Selangor sekiranya, UMNO dan Barisan Nasional berjaya merampas Selangor, sudah tentulah tidak akan sama sekali mengulangi corak Pakatan Rakyat yang lebih gemarkan pembonekaan.

Justeru, para pecacai dan penjilat Anwar Ibrahim serta Teresa Kok yang sibuk-sibuk tentang siapa yang jadi Menteri Besar Selangor dari kalangan UMNO-BN, seharusnya melupakan perkara itu terlebih dahulu. Sebaliknya tumpukan perhatian kepada usaha-usaha yang tidak memungkinkan Khalid Ibrahim dan barisan Exconya diseret ke muka pengadilan ekoran pelbagai penyelewengan dan salahguna kuasa yang telah dilakukan di Selangor sepanjang mereka menjadi Kerajaan.

Atau paling tidak pun, usahakan agar Khalid Ibrahim dan barisan Exconya mampu melupuskan fail-fail penyelewengan agar tiada sebarang bukti yang boleh menyeret mereka ke mahkamah selepas Pakatan Rakyat Selangor tumpas sewaktu PRU13 nanti!!!

0 comments

PATUTNYA LAJIM UKIM BELI SELUAR DALAM SAIFUL YANG JUGA PATUT DILELONG!!!


Lajim Ukim yang konon-kononnya keluar dari Barisan Nasional dan UMNO kerana Barisan Nasional tidak membela rakyat miskin tetapi dia sendiri membeli surat cinta Anwar Ibrahim kepada Wan Azizah Ismail dengan harga RM50,000 hanya semata-mata untuk membodek bekas Timbalan Perdana Menteri itu, seharusnya turut membeli satu lagi cenderamata yang SANGAT RAPAT DENGAN ANWAR IBRAHIM.

Anwar Ibrahim tentu berbangga sekiranya seluar dalam kelabu berjenama LEVIS yang dihadiahkan kepada Saiful Bukhari Azlan turut dilelong dan dibeli oleh Lajim Ukim. Lebih-lebih lagi kalau sekiranya pada seluar dalam itu masih ada lagi kesan-kesan cairan sama ada daripada KY Jelly yang digunakan oleh Anwar untuk meliwat Saiful atau air maninya yang sudah mengeras.

Selepas terdedah tentang kemewahan dan kemegahan yang menjadi sebahagian daripada hidup Anwar Ibrahim, orang yang tidak ada latar belakang keluarga kaya, atau keluarga perniagaan, tetapi hidupnya mewah dan mempunyai wang yang tidak terkira jumlahnya, secara tiba-tiba Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat cuba membohongi rakyat dengan kaedah KUTIP DANA PILIHANRAYA dengan pelbagai lelongan, termasuklah lelongan tongkat yang digunakan oleh Nik Abdul Aziz.

Bab PAS dan Nik Abdul Aziz itu, tak perlulah kita sibukkan sangat. PAS memang marhein. Kalau yang kaya raya pun, mereka akan cepat-cepat sembunyikan diri dan tidak menunjuk-nunjuk kekayaan itu. Lagipun yang kaya-raya dan mempunyai kekayaan luar biasa, biasanya akan tetap berlagak mereka seperti golongan marhein lain, seperti Husam Musa, Kamaruddin Jaafar mahupun kroni-kroni IBLIS dan PARASIT PAS Kedah.

Paling lebih pun, mereka cuma berkenderaan mewah atau berumah besar walaupun dahulunya berceramah merata-rata tempat dengan van Lite Ace atau Hi Ace bersama jemaah tikar jerami.

Adakah rakyat akan berjaya diperdayakan dengan lelongan awam untuk mendapatkan dana pilihanraya yang diinisiasikan oleh Anwar Ibrahim itu?

Sudah tentu!

Kerana masih ramai yang berpendapat Anwar Ibrahim memang orang miskin dan pemimpin yang memperjuangkan rakyat termiskin, meskipun dalam apa-apa rancangan yang dituturkannya, rakyat termiskin dan golongan miskin sentiasa menjadi mangsa kekejaman seperti pemotongan subsidi atau pemberian air percuma seperti di Selangor.Yang pasti, lelongan seperti itu hanya untuk menutup cerita tentang bas mewah, treler mewah, jet peribadi yang disewa RM96,000 selama dua hari dan dana asing yang mengalir masuk ke akaun PKR serta agensi-agensi seperti SUARAM, dan Malaysiakini.

Malangnya, orang yang memperjuangkan golongan miskin seperti Lajim Ukim yang banyak sangat halnya seperti penjualan tanah dan laut, pula yang membeli bidaan berkenaan dengan harga yang sangat tinggi dalam usaha untuk membodek dan mengampu!!!

0 comments

Friday, September 28, 2012

ADAKAH VVIP BERSAMA SUPERMODEL SEKSI INI, LIM GUAN ENG?

Friday, September 28, 2012

Beberapa blog Sahabat dari Utara telah memaparkan sekeping gambar dan intro yang amat 'menyayat hati' berkenaan seorang VVIP yang seringkali kelihatan sangat Islamik walaupun hakikatnya dia bukan beragama Islam pun dalam usaha menarik sokongan orang Islam kepadanya dalam pilihanraya kelak.

Apa ceritanya sekeping gambar ni?

Siapakah supermodel yang juga super seksi itu?

Apa yang telah berlaku?

Dan yang paling penting, adakah VVIP yang dimaksudkan adalah Lim Guan Eng?

Baca Media Permatang Pauh dan MIM untuk keterangan lanjut!

0 comments

NGEH KOO HAM KATA, TUHAN BEBASKAN KITA MAKAN APA-APA SAJA!!!Apabila isu sijil halal Oldtown White Coffee dibangkitkan dan ditanyakan oleh bekas Ketua Wira PERKASA, Armand Azha Hj Abu Hanifah menerusi Twitter kepada Ngeh Koo Ham. Dan jawapan yang diberikan oleh Pengerusi DAP Perak itu kepada pertanyaan Armand amat menjengkelkan, sekaligus menunjukkan kebenciannya yang sangat menebal kepada Islam dan umat Islam.

Dalam Twitternya, jelas sekali Pengerusi DAP itu mengeji kaedah Islam yang amat menitikberatkan kesucian makanan dan minuman serta punca pendapatan yang menjadi asas penting dalam fundamental Islam iaitu TAHARAH.

Bayangkanlah bagaimana seorang kafir seperti Ngeh Koo Ham cuba mempersoalkan tentang perlunya umat Islam mengetahui tentang asal-usul makanan dan minuman yang menjadi darah daging. Dan menariknya apabila Ngeh Koo Ham cuba membandingkan TUHAN ORANG ISLAM dengan TUHANNYA yang membebaskan segala-galanya.

Secara tidak langsung, kita dapat melihat bagaimana seorang pastor seperti Ngeh Koo Ham sedang berusaha mengembangkan agama yang dianutinya dalam jawapannya kepada pertanyaan Armand Azha Hj Abu Hanifah menerusi Twitter. Mungkin ramai yang tidak dapat mengesan cubaan membandingkan Allah Taala dengan Jesus Christ yang cuba dimomokkan oleh Ngeh Koo Ham.

Dan sebenarnya, kita bolehlah melihat sendiri bagaimana kebenaran al Quran tentang kaum yang mengaku kononnya mereka mencintai Isa a.s sehingga mempertuhankannya, berbohong atas namanya secara terang-terangan.

Dalam agama Kristian sekalipun, ada perkara yang boleh dan ada perkara yang tidak boleh. Tidak ada TUHAN MEMBEBASKAN sepertimana yang dikatakan oleh Ngeh Koo Ham. Ada larangan tentang memakan daging babi, meminum wain, berzina dan sebagainya yang termaktub dalam Bible. Malahan terdapat cara hidup yang jauh lebih terhad berbanding Islam yang lebih bebas dan lebih merdeka.

Ngeh Koo Ham barangkali enggan menerima hakikat bahawa dia tinggal dan berniaga di dalam wilayah orang Islam. Sekaligus menyebabkan dia perlu mematuhi undang-undang dan peraturan yang telah ditetapkan oleh kerajaan wilayah orang Islam, yang dinamakan sebagai Malaysia.... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

Thursday, September 27, 2012

BOIKOT OLDTOWN WHITE COFFEE!!! PENYOKONG PAS DAN PKR NAK KATA APA?

Thursday, September 27, 2012

Kempen memboikot Oldtown White Coffee yang dikatakan dimiliki oleh Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham sedang giat dijalankan di media siber. Ini berikutan penghinaan berterusan yang dilakukan oleh Ngeh Koo Ham terhadap orang Islam dan agama Islam itu sendiri.

Walaupun kopitiam berkenaan menyediakan peluang pekerjaan kepada ramai tenaga muda dari kalangan orang Melayu-Bumiputera, hakikatnya ketiadaan sijil halal dan keengganan kopitiam berkenaan untuk mendapatkan sijil halal dari JAKIM, menunjukkan bagaimana kesombongan dan keangkuhan pemiliknya walaupun boleh dikatakan pelanggan utama mereka adalah dari kalangan umat Islam.

Kebelakangan ini, isu makanan tidak halal banyak diperkatakan. Kalau di Selangor, burger daging babi sudah boleh diperolehi dengan mudah di pusat-pusat membeli belah ternama seperti di Sunway Pyramid dan sebagainya, makanan tidak halal juga banyak dijual secara terbuka dan dengan niat menipu umat Islam.

Anehnya, para pekerjanya terdiri daripada anak-anak muda yang kelihatan seperti orang beragama Islam dan berbangsa Melayu.

Barangkali yang menjadi alasan, ialah pemberian dan penawaran gaji.

Sebenarnya, sebagai orang Islam dan menjunjung kebenaran Islam, seharusnya umat Islam mengamalkan 'rejim kewangan' yang lebih ketat dengan mempersoalkan tentang halal haram pendapatan yang bakal menjadi darah daging dan dipersoalkan di akhirat kelak. Jangan hanya kerana ia adalah pendapatan dan duit, maka semuanya dikira halal... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

2 comments

Blog Archive

Labels