Wednesday, March 30, 2016

SURAT ARAB SAUDI TENTANG DERMA POLITIK KEPADA NAJIB, PALSU DAN DIKARANG PMO?



Telah beredar sekarang ini sepucuk surat dari Arab Saudi tentang pemberian wang derma politik kepada Najib Abdul Razak serta tujuan wang derma tersebut serta keizinan kepada Najib Abdul Razak menggunakan wang tersebut secara bebas demi kebaikan dan kemaslahatan umat Islam.

Sekaligus mengingatkan kita kembali kepada sepucuk surat juga dari Arab Saudi kepada Tun Dr. Mahathir tentang penyaluran derma kepada Bosnia dan Kosovo yang rakyatnya sedang diancam keganasan Serbia. Malaysia dan Perdana Menterinya pada waktu itu hanyalah TUKANG ANGKAT BEG walaupun ada yang cukup bangga Mahathir dapat nama.

Arab Saudi dan Dunia Arab seperti yang dimaklumi amat takut dengan Amerika Syarikat. Pada peringkat awal, Amerika Syarikat dan NATI membiarkan Serb membunuh dan menghapuskan unat Islam di negara Balkan tersebut.

Ketika fakta diberitahu bahawa RM2.6 bilion yang dikatakan dicuri dari 1MDB untuk dimasukkan ke akaun peribadi Najib, puak-puak Pro-Tun dan DAP serta PKR mencebik bibir sambil berkata merek hendak tengok bukti. Cerita itu dijaja.

Nah sekarang dah ada bukti. Sepucuk surat yang diperolehi dan disiarkan oleh Australia Broadcasting Corporation (ABC) untuk siaran terkenal mereka Four Corners yang seorang wartawan dan jurukameranya bersikap biadap di Kuching tidak lama dahulu.

Apa pula alasan kali ini. Adakah surat tersebut palsu? Adakah PMO yang mengarang surat berkenaan dan kemudian cybertrooper diarahkan menyiarkannya demi mengalihkan perhatian sepertimana surat 'Your Honorable Minta Bantuan Israel' berfungsi melarikan isu Mahathir bayar konsultan berjuta ringgit untuk bertemu George Bush?

Jom kita saksikan drama seterusnya...


16 comments:

Anonymous said...

Hahahaha..
Kau ni samada kau meroyan atau giler..bukan gila..tapi giler..

Kenapa bloggger mcm kau nak buka isu cerita bosnia? Tun Mahathir tak pernah berdabik dada kata dia berjaya tolong bosnia..semua org tahu isu bosnia adalah isu dunia..dan ramai org2 bosnia masuk ke malaysia dgn pertolongan kerajaan malaysia masa tu yg kau kata pm dia tukang angkat bag..haha..kurang ajar jgk mu ni..

Surat arab saudi tu di dedahkan oleh media australia sendiri..

Mintak kau trail drp mana surat ni dtg bukan cakap pasal Tun Mahathir..

Apa2 yg berlaku semua salah Tun Mahathir..hahaha..

Aku bersyukur Tun Mahathir pernah menjadi PM sebelum ni..

Anonymous said...

OK The Flying Kick, sekarang ni bila Najib nak saman WSJ pasal isu USD 681 juta a.k.a RM 2.6 bilion ini?

Pasal apa Najib takut nak saman WSJ sampai sekarang ni?

Malahan bila nak saman Tun Dr. Mahathir, Tan Sri Muhyiddin, Datuk Seri Shafie Apdal, Datuk Seri Mukhriz, Datuk Seri Khairuddin, Pn. Anina, Datuk Hamidah Osman, Tan Sri Sanusi Junid yang bercakap pasal isu RM 2.6 bilion itu?

Pasal apa Najib tak saman mereka lagi? Samanlah, bawa dengan Putera Arab tu sebagai saksi, bawa surat itu sebagai bukti, tapi pasal apa tak saman sampai sekarang ni?

Apakah Najib takut disaman oleh Arab Saudi sebab memalsukan surat pula ke? Apakah Najib takut sebenarnya wang hutang 1MDB yang dimasukkan ke Blackstone Asia Real Estate Partners Limited dan kemudian ditukar menjadi 'derma' kepada Najib ke?

Syarikat Blackstone Asia Real Estate Partners Limited ditubuhkan pada tahun 2010, iaitu selepas penubuhan 1MDB pada tahun 2009, tetapi pada 09 May 2013, Syarikat Blackstone Asia Real Estate Partners Limited telah dipohon pembubaran, pasal apa tubuhkan syarikat hanya untuk lebih kurang tiga tahun sahaja? Kalau tak percaya sila semak dengan Registry of Corporate Affairs British Virgin Islands sendirilah.

Macam akaun peribadi Najib di AmBank jugalah, dibuka hanya lebih kurang lapan bulan sahaja, lepas dapat duit 'derma' terus tutup akaun, pindahkan wang ke luar negeri pula,apa semua ini?

Sila beri penjelasan.

Sedarlah semua.

Salam perjuangan A Ba Ta,

Ikhlas daripada,

Abu Bakar

Anonymous said...

AKU JUGA SUKA MADEY JADI PM SEBELUM NI TETAPI AKU LEBIH SUKA TOK NAJIB JADI PM KETIKA INI,ZAMAN MADEY DAH BERLALU,LEBIH BAIK MADEY TAK BUAT KACAU GANGU KERAJAAN NAJIB.

Anonymous said...

Zmn tun nk mntk gaji minimum pn payah , ktnya tkut pelabur lari

Anonymous said...

macai penjilat mamaktun dh hilang akal nk serang Najib. dgn surat Arab tu ABC ingat boleh kantoikan Najib, tgk2 makin mengukuhkan lagi tipu jahat fitnah pemakan dedak expired mamaktun tidak ada kaitan lngsung dgn wang imdb yg difitnah selama ini.

aku bersyukur Tuhan Maha Esa memberikan petunjuknya.dn terbongkar busuk sampai usus mamaktun makan duit derma yg dicilok dr bantuan utk Bosnia. patutlah timetu mamaktun mcm baik sgt nk ambik pelarian Bosnia, rupanya duit punyepasal. bkn resam mamaktun utk buat baik free cmtu tnpa balasan lumayan.

Anonymous said...

Sokong..kalau najib explain awal2 rm2.6b tak jadi mcm ni..lost hope dgn umno..tv asyik2 cerita banglow lge..benci aku..

Anonymous said...

Sapa hilang akal erkkk...ooo pemakan dedak yang panjang akal...dpt skrip baru...pastikan lepas ni jalan cerita tak berubah mcm biskut chipsmore..jap ada jap tak ada...

Anonymous said...

Oh...benci....cina Dap halau orang Melayu halau india dari kampung yang mereka huni berpuluh tahun ..kau tak benci pulak.,cina dap jadi jual tanah sewenang wenangnya untuk kepentingan kroni tak benci pulak...ini orang Islam akhir zaman...dah terang lagi bersuluh...dia buat tak nampak....tapi yang cerita mulut ke mulut...tanpa bukti...wah...macam.....nampak dengan mata kepala sendiri....nanti kat kubur dan padang mahsyar...tanggung lah sendiri...ingat segala yang berlaku tu...ada sebab musababnya..,,antaranya nak tunjuk...pemimpin melayu yang dah pencen tu....bukan boleh pakai sekarang...sebab nak anak dia jadi Pm...itulah wawasan 2020 dia ...rupanya sanggup bertalu barut dengan puak komunis Dap

Anonymous said...

Aku pun benci dengan banglo lge badfengshui tu... Asyik bertaichi je anjing lge tu

Anonymous said...

Tak ada seorang pun Putera atau kerabat Arab Saudi yang bernama Saud Abdulaziz Majid Al Saud.

Anonymous said...

Senang kata macai Madhey semuanya bongok-bongpk belaka

Anonymous said...

Najib baik hati dan tidak mahu malukan tun m n the clan tu sbb tidak saman sampai laa..tun m dan kawan2 komunis semua ada pekong...manusia laaa they are no angels..

Anonymous said...

Mana kau tau? Kau adik beradik dorang ke?

Anonymous said...

Kalau ABC siarkan berkaitan pentadbiran najib pasti ada puak dia berckp tak henti kat media. Klu surat disiarkan ABC tak tau asal usul yg konon dpt cover najib pasti puak dia senyum angguk2.
Sekadar surat mcm tu budak pun pandai buat zaman teknologi. Lagi pun isi surat thn 2011 pun mcm menjawab tuduhan isu derma 2.6b sekarang konon mcm pemberian yg tak ada kepentingan pd penderma.

Anonymous said...

Klu derma ada surat kenapa pulangkan. Kalau dh pulangkan mana surat atau bukti bertulis lain.

Anonymous said...

Boleh pakai juga laporan ABC kali ni..?

top