Thursday, May 26, 2016

SURAT TERBUKA BUAT SYED SADDIQ YANG KUAT MENJILAT MAHATHIR!!!!



Surat Terbuka buat Syed Saddiq

 Dik,

 Kami dulu kena hempuk di jalanraya dengan FRU pasal lawan mahathir. Masa tu 1998 era reformasi. Dik buat apa masa tu? 

Dik umur sekarang 24 bukan? 2016 tolak 1998 , bersamaan 18 tahun.

 Jadi adik di mana 18 tahun dulu?

 Adik Saddiq masa tu 6 tahun. Masa adik 6 tahun, kami lawan di jalanraya. Gas pemedih mata dan water cannon tu biasa.

Masa tu kami sungguh-sungguh lawan bukan semata-mata nak bela anwar, kami nak Mahathir undur. Sama seperti yang adik mahu Najib undur.

Ya, kami juga mahu selamatkan malaysia waktu itu. Tapi kami tak ada lawan pergi kumpul tanda tangan. Itu kerja bodoh dik.

Kami tak ada pergi hotel ceramah, duduk bawah aircond, pakai smart, dan kemudian claim lawan untuk rakyat.

 Dik,

 Sekarang 18 tahun sudah berlalu, adik nak selamatkan malaysia bersekongkol pula dengan mahathir, orang yg sama rosakkan malaysia terlebih dahulu.

 Dik,

 Sebab tu lah ramai abang-abang dan kakak-kakak ketawa sahaja dengan adik.

Masa adik main baling guli, kami ni main baling peluru tear gas. yang benar, kena pukul dgn cota FRU 1998

Muhamad Harris Nasril Komen facebookers: Abu Nurin:

 Mengapa orang menyampah dengan Syed Saddiq? Sebab dia menggunakan platform menghentam Najib untuk mencari populariti.

Dia pandai menenggek diri dia bersama orang terkenal dan menggunakan social network untuk menunjukkan bertapa dia ni melakukan pengorbanan dan sayangkan Malaysia.

Contohnya, dalam posting dia, dia sengaja letak kononnya esok ada killer exam. Nak tunjuk kerana nak selamatkan Malaysia dia sanggup abaikan killer exam.

Bagi saya, dia ni jauh lebih tak bermaruah dari Adam Adli. Adam Adli dipergunakan untuk street mayhem. Mamat ni mempergunakan isu untuk mencari populari.

 Fahmi Imba Aziz : die ni junior ak dlu bro, xleh pkai mamat Syed ni, die ade kepntingan peribadi nk cipta nama, skang die muda bro, masih lagi tanam benih, tapi kalu die 5 tahun berterusan, konform nama die naik gak, ak rase die akan dijemput kepentas tuk berucap mewakili mana2 parti, dah petah sgt, tiba masa ade gak politikus nk pkai org mcm ni.

 Maszeli Mohammad Wee : Thn 1998 citer TV kanak2 cm ALONG n siti sifir tgh naik bam...kikiki...

 Encik Ahmad : Dik, ko BANGANG. Tu je nak cakap.

 Ganesh Reddy : Syed saddiq ini kalau pergi kampung2 boleh ke dia mengembeleng tenaga rakyat untuk aspirasi politik mereka? Duduk bawah ketiak mahathir dan berucap kat hotel boleh lah...

 Zuan Ishmael : bagus bro...aku suka baca caner ko ligan budak mentah yg baru bercerai susu tapi cuba berlagak penyelamat dunia.

 Muhamad Qalif : Dia belum faham dunia realiti dengan pentas debat, berani berucap pegang microphone belum tentu betul dan bijak.

 Ibrahim Abdillah Dik : punya kulup pun tak setel lagi dik... sembang dalam aircond bleh la dik

 Amirul Amirul Mohd : 6 Tahun ABC pun tak reti lagi

 Human Thorso : Dulu adik kencing masih bercabang, sekarang adik kencing lebat..... 

Siti Aisyah : tipikal anak orang kaya pi disneyland la..hang org miskin tau apa? .. 

Muhammad Nazreen : haha. kau kena tulis surat cinta buat syed saddiq lepas tu mintak mkini publish

 Asy Sybilla Khalil : I demam tau... esok i adew exam susah nk mampuih lagiw.. huhu... tapi i still nk sep malaysia tau... i kuad n tk ponen..

 Ezwan Kamarul : abang masa tu tengah layan seribu tahun tak kan mungkin sambil kena woterkenen air kaler kuning tu dik...ko apa tau

 Nur Dini : Um.. Perjuangan orang lain-lain. Awak nak bandingkan perjuangan awak dgn perjuangan dia. Siap bandingkan umur dia lagi masa awak berjuang. Habis nak suruh dia buat apa? Umur 6 tahun pergi rally? Ajak kawan gelakkan dia lagi. Apa yg awak cuba nak buktikan sebenarnya? Ingat. Perspektif awak, perspektif dia, perspektif semua orang tak sama. Tak semua orang view things the way you do. Pada awak, awak betul. Pada dia, dia betul. It's only a matter of perspective. Untuk awak yg dah mula berjuang dalam umur belasan tahun, kena pukul, kena tembak dgn water cannon, kena gas pemedih mata, untuk awak call out on someone macam ni sangatlah tidak matang. Awak gelakkan dia, persendakan dia dgn kawan-kawan awak. Adakah cara awak benar? Betul la orang cakap, age doesn't define maturity. Nak tegur, tegur. Go ahead. Tapi perlu ke mempersendakan orang hanya kerana awak rasa awak lebih hebat, perjuangan awak lebih hebat?

 Mahadzir Mansor : Nur Dini, awak tak faham apa yg saudara Muhamad Harris Nasril cuba sampaikan. Dia cuma persoalkan kredebiliti syed. Dia bezakan perjuangan zaman dia lawan TM dan syed lawan DSN. Perbezaan yg paling ketara, perjuangan syed lg sng sbb DSN lebih lembut dr TM. Setiap isi ceramah/debat syed kutuk DSN, bawah TM keadaan lebih teruk. Sbb tu ramai yg kutuk kredebiliti syed bila dia endorse TM. Yg lg best, syed post dia berdebat, tp dgn siapa sebenarnya dia berdebat? 

Ahmed Natasha : pun*** punya budak nak jadi popular... anak orang senang bukan tau struggle marhaen

 Saira Lee : surat mohamad Muhamad Harris Nasril ni nk bgtau betapa zalim pemerintah dulu dng sekarang... xkanlah itu pun xleh nak pikir... dulu selamatkan Malaysia dari diktator ... sekarang org tu dah xjd pemerintah so Malaysia dah selamat dah ...hehehe itu pahaman peribadi sy jer ... masing2 ada penilaian sendiri.. SS ni bkn tau apa pun ... dia cuma ngikut2 jer org tu sbb org tu sponsor banyak

SUMBER FB MUHAMMAD HARRIS NASRIL




6 comments:

Anonymous said...

Apahal lu orang sibuk berformasi...ada kes laa abang angkat SUKMA tu...so janganlaaa taksub sangat pada DSAI tu

Aku tak sokong Najib bcoz 1MDB . HIDUP DEKLARASI RAKYAT. Born 1968.

Anonymous said...

sdhlah ko jilat panglima bugis..

Anonymous said...

dia jilat Madey, dia tak dpt apa2 pun, tapi yg jilat jibby nak dpt habuan..almaklum cash is king...

Anonymous said...

get a real job lah syed ...baru boleh cakap pasal nak selamat kan malaysia.
all the rakyat should be contributing to the nation ...what is ur contribution sekarang?
keluar air liur jer larrrrrr..

Anonymous said...

Tak guna jilat mahathir. Di tak bleh stim. Jilat mat sabu, dia rogol kamu syed

Anonymous said...

Biarlah budak muda ni bercakap. Kau pun masuk politik dan tulis blog pun tak dapat apa pun. Habiskan beras je. Menyokong tak tentu arah najib kau tu. PM kau tu penipu dan penyamun besar. Teruslah kau sokong dan kutuklah org yg menentang. IQ kau pun takat tu je ..

top