iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 9, 2013

MAHUKAH ANWAR KAWAL PENYOKONGNYA SELEPAS KALAH PADA PRU13 NANTI?

Saturday, February 9, 2013

Seperti yang semua sudah tahu, kekalahan untuk Pakatan Rakyat pada PRU13 akan datang semakin cerah. Yang paling teruk kalah, sudah tentulah PKR. Dan yang lebih menarik ialah, kekalahan PKR itu akan turut memberi tamparan keras kepada PAS kerana beberapa isu yang tidak disenangi oleh akar umbi PAS sendiri seperti KALIMAH ALLAH, pemecatan Nasharuddin Mat Isa, persekongkolan dan tunduknya PAS kepada DAP dan PKR sekaligus memperlihatkan betapa PAS di dalam Pakatan Rakyat tidak mempunyai sebarang suara apatah lagi kuasa serta beberapa isu lain.

Di seluruh negara, PKR sedang bergolak hebat. Ketamakan PKR untuk bertanding dalam jumlah kerusi yang besar sekalipun menyedari PKR tidak sekuat mana dan tidak mempunyai sebarang akses kepada rakyat, sebaliknya bergantung sepenuhnya kepada PAS dan DAP, akan meranapkan impian PKR dan Anwar Ibrahim.

Sedangkan dari awal lagi, Anwar Ibrahim sudah meuar-uarkan bahawa Pakatan Rakyat akan menang besar dan dia pula akan dilantik sebagai Perdana Menteri.

Pelbagai cara telah digunakan oleh Anwar Ibrahim bagi mendapatkan sokongan dan pada masa yang sama, menakut-nakutkan majoriti rakyat Malaysia yang tidak mahu menyokong Pakatan Rakyat. Fitnah yang dilemparkan dan dibuat terlalu berleluasa, dan segala fitnah tersebut kemudiannya dialihkan kepada UMNO-BN.


Maka timbullah persoalan, kalau sekarang ini Pakatan Rakyat sedang mempromosikan kononnya UMNO dan Barisan Nasional dengan bantuan SPR dan PDRM sedang mencari jalan untuk menipu keputusan PRU13, bagaimanakah sikap yang akan ditunjukkan oleh Anwar Ibrahim dan para pemimpin Pakatan Rakyat?

Bagaimana pula dengan para penyokong Pakatan Rakyat, khususnya PKR yang kecewa buat kali ketiga berturut-turut semenjak 1999?

Sedangkan Hishamuddin Rais dan Tian Chua sudah pun membuat perancangan teliti untuk mengadakan demonstrasi dan melakukan huru-hara sekiranya Barisan Nasional diumumkan sebagai pemenang PRU13, masakan Anwar Ibrahim akan menolak rancangan berkenaan memandangkan segala perancangan rapi telah dibuat, termasuklah mendapatkan latihan dan pelatih daripada pertubuhan-pertubuhan yang dibiayai oleh Zionis termasuklah oleh George Soros.


Secara sahnya, memang Pakatan Rakyat akan melancarkan huru-hara dan kekacauan sekiranya peluang terakhir Anwar Ibrahim untuk bergelar Perdana Menteri Malaysia tidak tercapai. Melihat kepada langkah-langkah yang sedang mereka ambil sekarang pun, sudah cukup untuk menyatakan bahawa masing-masing sudah tidak sabar-sabar untuk membunuh, menghuru-harakan dan mengucar-ngacirkan negara sekiranya Barisan Nasional menang, lebih-lebih lagi sekiranya menang besar dan majoritinya lebih dari dua pertiga.

Keyakinan yang ditanam kononnya, ini adalah peluang terakhir UMNO dan Barisan Nasional untuk berkuasa, sudah cukup untuk dijadikan petunjuk, Anwar Ibrahim dan para pengikutnya langsung tidak bersedia untuk berhadapan dengan realiti bahawa mereka tidak akan menang dan peluang untuk Pakatan Rakyat, khususnya PKR dan Anwar Ibrahim sudah terkatup rapat. Mereka sebaliknya lebih bersedia untuk melancarkan gerakan subversif.

Dan gerakan-gerakan subversif tersebut yang dinamakan sebagai REVOLUSI TANPA KEGANASAN digunakan secara meluas untuk mengugut dan menakut-nakutkan rakyat Malaysia.


Anwar akan tahan pengikut-pengikutnya daripada membuat kacau? BERSIH 3.0 di mana Anwar Ibrahim memberi arahan kepada para pengikutnya untuk merempuh pagar dan memburu serta membunuh anggota-anggota polis di Dataran Merdeka sudah cukup untuk dijadikan sebagai bukti kejahatan mereka!!!

4 comments

ADUHHHH... NAJIB PUKUL GENDANG PULAK DAH!!!


Tak menang tangan puak-puak cybertrooper Pakatan, khususnya yang diupah secara peribadi oleh DAP untuk klik DISLIKE pada sebarang klip video yang melibatkan Najib Abdul Razak di YOUTUBE. Begitu juga pada masa yang sama, mana-mana klip video membabitkan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng, akan cepat-cepat mereka LIKE sebanyak-banyaknya sebagai cara menimbulkan persepsi kononnya rakyat Malaysia memilih Pakatan Rakyat berbanding Najib Abdul Razak.

Dua hari sudah, beria-ia puak pecacai Pakatan klik DISLIKE untuk satu lagi klip video YOUTUBE membabitkan ucapan Najib Abdul Razak sempena sambutan Tahun Baru Cina bagi tujuan memalukan Perdana Menteri dan kemudian menimbulkan persepsi bahawa Najib tidak diminati dan orang Cina membenci Najib.

Bagaimanapun, tidak sampai beberapa jam kemudian, jumlah LIKE dan DISLIKE semakin mengecil jurangnya. Namun, diberitakan para pecacai Pakatan berjaya mengeluarkan video tersebut dari YOUTUBE agar perbuatan mereka tidak dapat dikesan.

Satu lagi iklan membabitkan Najib Abdul Razak dan sambutan Tahun Baru Cina, nampaknya bakal menghangatkan lagi kepala para pecacai Pakatan Rakyat. Adakah kali ini  mereka juga akan DISLIKE video tersebut, seterusnya mengeluarkan video berkenaan dari YOUTUBE?

Ini adalah klip video terbabit


2 comments

PENING SUDAH BANA SI ANWAR IBRAHIM BILA JEFFREY KITINGAN KATA, JANGAN PILIH PAKATAN RAKYAT!!!


Ketika Azmin Ali secara giat dan terang-terangan ingin menjadi penakluk Sabah bagi menjadikan Pakatan Rakyat sebagai penjajah baru di Negeri Bawah Bayu dengan mengeluarkan SAPP tetapi pada masa yang sama, menerima Lajim Ukim dan pasukannya yang terdesak dan bersifat peminta sedekah, satu lagi tamparan kuat hinggap ke muka Azmin Ali.

Dan bukan sahaja Azmin Ali, sebaliknya Anwar Ibrahim yang terlalu banyak menumpukan perhatian kepada Sabah kerana memikirkan kerusi-kerusi Parlimen di Sabah cukup untuk melonjakkannya sebagai Perdana Menteri.

Setelah Azmin Ali menjadikan SAPP sebagai musuh, giliran Jeffrey Kitingan pula untuk muncul dan menjentik kepala bana pasangan kekasih tersebut. Jeffrey Kitingan telah membuat seruan kepada rakyat Sabah dan Sarawak agar menerajang keluar Pakatan Rakyat dari kedua-dua negeri tersebut. Tidak itu sahaja, Jeffrey Kitingan turut mengeji dan mencaci BUKU JINGGA yang menjadi KITAB MUKTABAR Pakatan Rakyat.

Menurutnya, lebih baik rakyat Sarawak mengekalkan Kerajaan Negeri sedia ada kerana Kerajaan Negeri sekarang memandangkan parti-parti yang memerintah Sarawak sekarang adalah parti-parti tempatan dan diuruskan pula oleh pemimpin tempatan yang lebih faham dengan masalah setempat. Berbanding Pakatan Rakyat yang diterajui oleh Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng yang kerja mereka hanyalah memecah belahkan rakyat Sabah dan Sarawak demi kuasa yang mereka buru. (BACA DI SINI)

Patutlah Anwar Ibrahim beria-ia sangat berunding dengan Sng Chee Hua, jutawan dari Kapit beberapa hari lepas selama tiga jam di sebuah hotel di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur. (BACA DI SINI)

Ternyata Anwar Ibrahim sudah mulai ketakutan dan gila meroyannya kerana impian untuk menjadi Perdana Menteri, semakin tidak tercapai.

Walaupun Jeffrey Kitingan mungkin dianggap sebagai harimau tidak bertaring, tetapi berdasarkan senario semasa, Jeffrey Kitingan telah menjadi punca mengapa Anwar Ibrahim dan PKR kalah di Sabah dalam pilihanraya kecil Batu Sapi tidak lama dahulu. Malah Jeffrey Kitingan jugalah yang mendedahkan modus operandi dan tujuan sebenar PKR serta DAP mahukan Sabah dan Sarawak selain kuasa ke Putrajaya.

Kesian Anwar Ibrahim... kesian lagi Azmin Ali!!!

0 comments

NURUL IZZAH OFFER, NONG CHIK TOLAK SEBAB BACIN!!!


Kesian Nurul Izzah...

Kesian sungguh-sungguh!

Manakan tidak, di Lembah Pantai, ofisnya yang berhadapan dengan kuarters pegawai polis di Hill Park atau lebih tepat lagi di Jalan Pantai Murni, terus sunyi sepi dengan sampah dan debu di tangga, tidak bersapu menandakan pejabat tersebut memang tidak wujud walaupun papan tanda dengan muka Nurul Izzah besar terpampang di penjuru bangunan kedai berkenaan.

Dan sememangnya, Nurul Izzah hanya tahu melalak, buat retorik dan catwalk mengalahkan model terkenal di sana sini tetapi hal kebajikan penduduk Lembah Pantai, haram tak pernah diambil tahu.

Dah dekat-dekat nak pilihanraya nih, mulalah Nurul Izzah meroyan. Sama macam bapanya yang BERKOTE BENGKOK tu, Nurul Izzah cuba nak tunjuk kononnya dia bekerja. Kaedah nak tunjuk kononnya dia bekerja adalah DEBAT!

HANYA MANUSIA BENGONG DAN BAHLOL SAHAJA YANG AKAN TERPEDAYA DENGAN DEBAT macam yang dikehendaki sangat-sangat oleh Nurul Izzah. Sedangkan orang yang berfikir dan ada otak pula akan melihat dengan mata kepala dan membuat analisa, prestasi kerja wakil-wakil mereka atau pemimpin yang mencari-cari tanggungjawab seperti Nurul Izzah.

Cuba sebut satu perkara, apa yang telah dibuat oleh Nurul Izzah di Lembah Pantai... satu saja pun cukuplah, tak payah banyak-banyak!

Haram tak ada satu pun.

Kebanyakan kerja membantu penduduk Lembah Pantai telah diambilalih oleh Raja Nong Chik, pemimpin UMNO yang begitu mengambil berat ceruk rantau Lembah Pantai terutama sekali kepada golongan marhein yang sebelum ini cukup terpedaya dengan helah serta temberang Nurul Izzah.

Justeru, Raja Nong Chik menolak pelawaan Nurul Izzah untuk berdebat pada 24 Februari ini setelah Raja Nong Chik menyatakan Nurul Izzah hanya tahu mengkritik tetapi tak pernah menunaikan tanggungjawabnya selaku wakil rakyat Lembah Pantai.

Dah sememangnya betul pun. Nurul Izzah memang tak tahu buat apa-apa. Yang dia sibuk hanyalah di Brickfield, menggoda India-India di situ untuk buat bantahan, tunjuk perasaan, demonstrasi dan merungut dari semasa ke semasa, tetapi apabila India-India di Little India itu mengadukan masalah mereka, Nurul Izzah cepat-cepat menghalakan mereka kepada Raja Nong Chik.

Kalau Raja Nong Chik yang menyelesaikan masalah yang sepatutnya diuruskan oleh wakil rakyat seperti Nurul Izzah, baik Raja Nong Chik sahaja yang jadi wakil rakyat!!!

Itu pun ada hati nak debat. Patutnya ukur baju di badan sendiri lah dulu. Kalau dah tak buat kerja, tak payahlah nak berhelah, menipu dan terus memperdaya. Rakyat sekarang bukannya bodoh lagi. Zaman berdebat dah berlalu puluhan tahun lampau. Sekarang zaman buktikan kepada rakyat, yang awak tu pandai dan mahu buat kerja, bukannya hanya tahu berdebat!!!

Nurul Izzah ni dah macam PELACUR KELAS KAMBING... sibuk mencabar jantan-jantan yang ditemuinya untuk menyetubuhinya, tetapi apabila ditolak kerana tidak menyelerakan dan membacinkan, lantas dikatakan jantan-jantan tersebut tidak bertelur dan tidak ada kejantanan!!!

3 comments

KERANA TANAH KUBUR, GUAN ENG DAN P.RAMASAMY DIBAKAR DI SIMPANG AMPAT!!!


Kalau DAP dan Pakatan Rakyat percaya bahawa masyarakat India masih lagi menyokong mereka, sewajarnya DAP dan Pakatan Rakyat harus berfikir banyak kali. Kejadian memiliki lebih 80 kerusi Parlimen pada tahun 2008, hasil daripada bantuan dan tipu daya terhadap masyarakat India, nampaknya akan menjadi senjata yang menikam tuan.

Apatah lagi masyarakat India merupakan masyarakat yang paling tertindas di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat. Kepercayaan yang diberikan oleh masyarakat India kepada Pakatan Rakyat, kononnya Pakatan Rakyat akan membenarkan mereka membuat sebanyak-banyak mungkin kuil dan sebebas-bebasnya, telah dicabuli, bahkan mereka ditipu hidup-hidup.

Kalau di Merbok, masyarakat India dikatakan tidak diperlukan oleh Pakatan Rakyat, bahkan wakil Parlimen Merbok, Rashid Din dari PKR menyatakan PKR tidak memerlukan undi masyarakat India, di Pulau Pinang juga, perkara yang sama berlaku.


Terpedaya dengan janji-janji Pakatan Rakyat, masyarakat India di Batu Kawan telah membuat bantahan aman di hadapan Restoran Hai Siang Seafood, Jalan Besar, Simpang Ampat, Seberang Perai Selatan. Bantahan tersebut telah dilakukan pada jam 11:45 sehingga 12:10 tengah hari tadi.

Ketua pembantah adalah M.V.Mathiyalagan a/l Veeriah yang merupakan Pengerusi IPF Bahagian Nibong Tebal. Turut hadir adalah Ketua MIC Cawangan Batu Kawan, S.Linggam dan AJK IPF Cawangan Batu Kawan, A.David.

Seramai lebih kurang 40 orang terdiri daripada penduduk Ladang Batu Kawan, Ladang Kalidonia dan Simpang Ampat telah turut serta dalam bantahan berkenaan. Mereka membantah tindakan Kerajaan Negeri DAP Pulau Pinang yang telah merampas tanah perkuburan India Ladang Batu Kawan seluas 4 ekar yang akan diberikan kepada ‘HINDU ENDOWMENT BOARD’ Pulau Pinang.

Dalam bantahan tersebut... TERUSKAN BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

NASHARUDDIN MAT ISA DIHARAMKAN DARIPADA MENYEBUT NAMA FADHIL NOR!!!


PAS Selangor marahkan Nasharuddin Mat Isa kerana 'menyeret' nama Fadhil Nor dan 'mencemarkannya'.

Kelakar betul PAS Selangor di bawah Khalid Samad dan Rani Osman.

Apa sebenarnya yang mereka takut?

Mereka takutkan kebenaran? Mereka takut cerita sebenar diketahui oleh ahli-ahli PAS yang baru belajar nak menyarung kepiah putih dan bercakap tentang agama? Mereka bimbang sekiranya, kebenaran diketahui oleh ahli-ahli PAS yang baru nak kenal yang mana satu ILAH dan yang mana satu ALLAH?

Pada penghujung usia Fadhil Nor, sememangnya ada usaha untuk membawa PAS dan UMNO dalam satu saf. Bagaimanapun, usaha tersebut terbantut apabila Fadhil Nor meninggal dunia.

Khalid Samad menyatakan kononnya, TAHALUF SIYASI yang diamalkan oleh PAS sebenarnya bukanlah keputusan pimpinan utama PAS sebaliknya keputusan hasil perbincangan pemimpin gerakan Islam seluruh dunia.

Barangkali Khalid Samad ingin menyatakan bahawa PEMIMPIN GERAKAN ISLAM DI SELURUH DUNIA pakat-pakat bodoh habis kerana mereka begitu ketinggalan berbanding keputusan atau ijtihad pemimpin-pemimpin UMNO yang dituduh sekular dan meninggalkan ajaran Islam apabila BERTAHALUF SIYASI dengan MCA dan MIC dari tahun 1953 lagi.

Khalid Samad rupa-rupanya bengong dan bodoh. Nak mengampu pun, agak-agaklah kerana Fadhil Nor sudah lama meninggal dunia. Tak perlulah nak membetulkan sejarah sepertimana Anwar cuba membetulkan sejarah dirinya sehingga perlu mengejar-ngejar jawatan Perdana Menteri.

Dia cuba memalukan Nasharuddin Mat Isa kononnya, tanpa Fadhil Nor, Nasharuddin Mat Isa bukanlah sesiapa. Tetapi dia juga tidak sedarkan diri. Kalau bukan kerana Fadhil Nor meninggal dunia, Khalid Samad besar kemungkinan tidak lebih daripada seorang pecacai Anwar Ibrahim yang terkinja-kinja untuk dikenali!

Berbanding Nasharuddin Mat Isa, jasa apa yang ada pada Khalid Samad untuk PAS apatah lagi kepada Parlimen Shah Alam yang diwakilinya... cuba bagi satu jasa Khalid Samad kalau ada!!!

1 comments

Friday, February 8, 2013

NAJIB LUDAH BALIK MUKA ANWAR IBRAHIM!!!

Friday, February 8, 2013

Pesan Najib kepada Anwar Ibrahim dan konco-konconya dalam Pakatan Rakyat, mereka perlu menerima kenyataan dan keputusan yang akan dibuat oleh rakyat pada PRU akan datang. Pakatan Rakyat juga tidak wajar menjadikan keputusan PRU sebagai cubaan untuk menghuru-harakan negara, semata-mata kerana kecewa Anwar tidak mampu menjadi Perdana Menteri Malaysia dan sejarah latar belakangnya tidak dapat dipadamkan daripada mengganggu keturunannya akan datang.

Sejarah Anwar Ibrahim sebagai peliwat dan pelaku seks bebas, akan terus terpahat dan akan menghantui cucu cicitnya sampai kiamat!

Kebelakangan ini, Pakatan Rakyat, terutama sekali Anwar Ibrahim begitu bangga mendabik dada kononnya Pakatan Rakyat akan menang dalam PRU akan datang. Konon-kononnya juga, UMNO dan Barisan Nasional yang sedang ketakutan kerana bakal kalah dan hilang kuasa pentadbiran akan melakukan sesuatu untuk menghalang kemenangan Pakatan Rakyat dan Anwar Ibrahim.

Bagaimanapun, berdasarkan senario semasa, dari tahun 1999 lagi, yang banyak buat kacau dan cuba menjadikan negara dalam huru-hara adalah Anwar Ibrahim dan Pakatan. Siri demonstrasi, fitnah yang berleluasa, campurtangan kuasa asing, modal dan dana asing untuk menumbangkan kerajaan yang sah dipilih rakyat, semuanya melibatkan Pakatan Rakyat.


Paling menarik ialah apabila Pakatan Rakyat menyertai fahaman GENE SHARP dengan penggunaan setiap lambang dan ikon daripada gerakan mendemoraksikan kukubesi di seluruh dunia. Malah Anwar Ibrahim dan konco-konconya dalam Pakatan Rakyat begitu teruja dengan penggulingan kerajaan yang sah menerusi 'REVOLUSI TANPA KEGANASAN' mereka.

PRU13 akan menyaksikan pertembungan antara nilai-nilai tradisional yang dimiliki dan dijalani oleh Malaysia selama ini dengan campurtangan asing yang begitu ketara. Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat tidak lagi dapat menafikan bahawa mereka sepenuhnya menggunakan kuasa asing sebagai ambal untuk berkuasa.


Dengan 13 rukun yang telah digariskan oleh GENE SHARP dipatuhi dan dituruti oleh Pakatan Rakyat, termasuklah rukun sekecil-kecilnya seperti memberikan bunga kepada anggota keselamatan, bagaimana Anwar Ibrahim nak menafikan lagi bahawa Pakatan Rakyat sebenarnya sudah pun merancang dengan teliti untuk melakukan huru-hara dan kekacauan besar-besaran sebaik-baik sahaja keputusan PRU13 diumumkan dan Pakatan Rakyat kalah lagi manakala Anwar Ibrahim pula tidak mampu menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Apatah lagi, Pakatan Rakyat sudah pun 'melatih' dan 'mengkaderkan' rekrut-rekrut pembuat kekacauan mereka menerusi siri demonstrasi dari tahun 1999 lagi. Takkan dah bersedia begitu lama, tiba-tiba sahaja Pakatan Rakyat mahu segala-galanya berjalan secara aman?

Tak mungkin!

Dan kalaulah Pakatan tiba-tiba menerima kekalahan mereka dengan dada terbuka, pastinya yang paling mengamuk adalah Zionis di Amerika Syarikat dan Israel. Beranikah PAS, DAP< PKR dan Anwar Ibrahim berani menentang kemarahan Zionis?

Sudah tentu tidak!!!

11 comments

NAK ROMPAK DUIT RAKYAT SELANGOR PUNYA FASAL, SANGGUP BUAT KEMPEN BANGANG SEPERTI INI!!!


MBPJ buat kempen yang kelihatan prihatin, tetapi sebenarnya cukup kelakar dan seperti menjaring angin.

Apakan tidak, mana nak cari orang tua Cina berusia 108 tahun yang lahir pada Tahun Ular. Kononnya kalau masih ada, MBPJ akan sponser susu seumur hiup.

Agak-agak, berapa ramai yang masih hidup dengan usia 100 tahun atau lebih di Malaysia sekarang ini? Apatah lagi melibatkan orang Cina. Ini bukan zaman orang Cina datang ke Tanah Melayu, merempat dan naik tongkang. Ini bukan zaman orang Cina merempat yang datang untuk bekerja dan mengumpul kekayaan di Tanah Melayu sebelum dibawa balik ke Tongsan.

Rata-rata orang Cina di Malaysia yang asalnya daripada golongan merempat dan terbuang serta dari kelas bawahan, sudah pun bertukar status sehingga mereka pula yang jadi tuan di negara orang. Bahkan mereka pula yang beria-ia mengaku mereka adalah anak watan Malaysia walaupun hakikatnya, mereka tidak boleh berbahasa Melayu dengan fasih, gagal memahami atau paling tidak pun menghormati Agama Islam, malah tidak mahu menerima hakikat bahawa Melayu adalah Bumiputera dan Pribumi tanah ini.

Bila dah senang, umur pun makin pendek ler... bila dah umur makin pendek, mana nak cari orang tua berusia 108 tahun yang lahir pada Tahun Ular.

Ini semua publisiti murahan MBPJ untuk menakluk hati orang Cina agar terus mengundi mereka pada PRU13 yang kedatangannya sudah tidak beberapa minggu sahaja lagi.

Kalau macam ni punya taktik, pasti ianya datang daripada DAP!!!

0 comments

PENJELASAN KRISIS AIR YANG DISERTAKAN NOMBOR TELEFON BOMOH NOMBOR EKOR!!!!


Barangkali sudah tidak terdesak kerana rakyat Selangor semakin sedar tentang kemelut air yang sebenarnya sengaja digembar-gemburkan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat dalam usaha mereka untuk menyalahkan UMNO dan Barisan Nasional, maka, ada puak berkenaan cuba mengambil pendekatan menarik perhatian rakyat, khususnya di kawasan Ampang dengan 'cara tersendiri' dan 'unik'.

Kaedah berkenaan adalah dengan menggunakan risalah kononnya penjelasan tentang krisis air di Selangor, namun penjelasan di dalamnya, tidaklah sebaik mana pun. Bahkan langsung tidak menyanggah 16 perkara yang telah dibentangkan oleh SYABAS beberapa minggu lalu.

Namun, bagi menarik perhatian, puak Pakatan turut menyertakan risalah tentang BOMOH NOMBOR EKOR yang daripada gambar-gambarnya nyata sekali bomoh tersebut bukanlah beragama Islam. Anehnya, bahasa yang digunakan adalah Bahasa Melayu dan rumah yang menjadi sasaran penyebaran RISALAH PENJELASAN KRISIS AIR itu pula, kebanyakannya rumah Melayu atau diharapkan rumah Melayu.

Kelebek punya kelebek, tak pula ada kelihatan KALIMAH ALLAH walaupun Majlis Rundingan Agama Buddha, Hindu, Kristian dan Taoisme sebelum ini telah mendesak agar kerajaan membenarkan mereka turut menggunakan KALIMAH ALLAH untuk menyebarkan agama masing-masing kepada orang Melayu.


Kut yer pun nak menarik perhatian dan sokongan daripada orang Melayu-Islam, tak payahlah menggalakkan perbuatan syirik sebegitu rupa. Apatah lagi, tiada sesiapa pun yang pernah menjadi kaya-raya kerana nombor ekor berbanding orang yang papa kedana dan merana serta menderita kerana judi termasuklah nombor ekor.

Apakah tidak cukup lagi dengan KALIMAH ALLAH yang mahu digunakan dalam Bible versi Bahasa Melayu yang sememangnya bertujuan untuk memurtadkan umat Islam, sehinggakan perlu pula dipromosikan khidmat bomoh nombor ekor bagi tujuan berkenaan?

Apatah lagi, memang ramai orang Melau yang kaki nombor ekor dan kuat berangan-angan menjadi kaya kerana nombor ekor!!!

0 comments

ADUN PAS LADANG TAWAR RM200 RIBU DAN JAWATAN SETIAUSAHA MB UNTUK TIDUR ISTERI ORANG!!!


Seperti yang dijanjikan, TT akan mendedahkan bagaimana ADUN PAS Ladang, Dato’ Tengku Hassan Tengku Omar menjalin hubungan ‘istimewa’ dengan isteri orang, Aida Tengah. Sejak terjalin hubungan itu, isteri Mohd Apandi Abdullah pun bercakap macam orang politik, berbelit-belit dan selalu mencipta alasan pelik.

Bila ditanya alasan untuk keluar, “keluar jumpa kawan” – itulah jawapan Aida kepada suaminya. Alasan keluar jumpa kawan itu pernah kantoi apabila Apandi melihat kereta isterinya (Honda Stream) berada di kawasan rumah Tengku Hassan di Padang Negara, Kuala Terengganu. Ketika ditemui krew TT, Apandi menceritakan, “Suatu hari, kalau tak silap hari Selasa, aku lalu dihadapan rumah YB, aku terkejut melihat kereta Aida berada di situ, masa tu pukul 11.00 pagi” Ditanya TT adakah ketika itu rumah YB berkenaan ada orang lain, dia menggeleng kepala dan kemudian memberitahu pagar dan pintu rumah tersebut tertutup rapat dan tidak ada kenderaan lain di perkarangan rumah pemimpin PAS berkenaan, selain kereta milik YB tersebut. 


Bagi mendapatkan kepastian, Apandi bertanya kepada isterinya, kenapa keretanya berada di rumah wakil rakyat PAS itu. Aida menjawab, dia meminta YB berkenaan menandatangani satu borang pinjaman. Aida menjelaskan kepada suaminya bahawa YB suruh dia datang ke rumah YB sebab cop YB tertinggal di rumah. Kata Apandi “belum bercerai pun mereka dah berkasih (bercinta) dah….” Aida juga memberitahu suaminya, ADUN PAS Ladang menawarkan wang tunai RM200 ribu dan jawatan sebagai Setiausaha kepada Aida sekiranya Tengku Hassan menjadi Menteri Besar Terengganu kerana pemimpin PAS itu sedang ‘gila’ dengan jawatan itu. Apandi bertanya, untuk apa RM200 ribu.

Isterinya menjawab sebagai modal perniagaan. Gembira atau curiga? Apandi bertanyakan perkara berkenaan kepada Tengku Hassan sendiri tentang RM200 ribu. ADUN Ladang itu memberitahu, beliau tiada duit sebanyak itu dan kelihatan cuba melarikan diri dengan alasan terpaksa pergi solat jenazah. Adakah tawaran RM200 ribu itu modal perniagaan atau duit untuk memikat hati Aida, atau ada ‘upah’ lain?


2 comments

WANITA MUALAF DIANIAYAI SUAMI PENZALIM... MANA PUSAT ZAKAT, MANA JAKIM? SENYAP LAGI ATAU DAH KENYANG MENTEKEDAGHAH DUIT ZAKAT ORANG ISLAM?


Gombak: Dia ikhlas memeluk Islam dan teruja untuk menjalani kehidupan sebagai Muslimah, namun segala impian berkecai apabila suami yang diharapkan menjadi pembimbing bukan saja gagal berbuat demikian, malah menyusahkan lagi hidupnya.
Berikutan itu, seorang saudara baru, Agnes Abdullah, 36, kini tenggelam punca selepas suami dikahwininya tujuh tahun lalu memerangkapnya dengan beban hutang RM2 juta menyebabkan dia berdepan kemungkinan diisytihar bankrap.
Merumitkan lagi keadaan, anak lelaki berusia lima tahun hasil perkahwinan mereka didaftarkan sebagai bukan Islam sedangkan Agnes mahu anaknya itu membesar dengan mengamalkan ajaran Islam. 

“Saya dipukul, malah digelar pelacur apabila bertanyakan mengenai status agama anak tunggal kami. Dia langsung tidak pedulikan kehidupan kami, malah (dia) berhasrat untuk kahwin lagi,” katanya.
Foto
AGNES menceritakan masalahnya kepada wartawan Harian Metro.

Menurutnya, sebagai saudara baru, dia amat memerlukan bimbingan daripada suaminya untuk mendalami dan menjadikan Islam sebagai landasan kehidupan, tetapi apa yang berlaku kini menyebabkan dia buntu.1 comments

SOSIALIS KONON... ADA PELUANG SAPU, SAPU BAGI KAYA DIRI SENDIRI!!!YB Dr. Mohd Nasir Hashim merupakan pengerusi Parti Sosialis Malaysia. Beliau juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Kota Damansara di Selangor. Beliau merupakan bekas Pengerusi INSAN dan Institut Kajian Sosial. Beliau pernah ditahan semasa Operasi Lalang pada 1987, selama 15 bulan.
Kompleks Muhibbah Petaling Jaya yang sebelum ini dimiliki PKNS telah dijual kepada syarikat Proksi YB Nasir Hashim yang juga Adun Kota Damansara PKR.

Ikuti pendedahan lanjut rompakkan secara besar besaran pimpinan Rejim Kerajaan Pakatan Selangor tentang hasil negeri Selangor..

Peniaga di Kompleks Muhibbah Petaling Jaya Kota Damansara telah ditanya oleh Mazidul Akmal Sidek :

“Ini masih tanah milik PKNS (Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor) ke?”“Bukan, sebab kami membayar sewa kepada syarikat Ilmu Panduan Hidup,” jawabnya.

Ilmu Panduan Hidup? Syarikat siapa? Berapakah nilai tanah itu dijual?

Pada masa sama, beberapa pengerai saya temui merungut kerana sejak diambil alih syarikat terbabit, harga sewa gerai mereka dinaikkan dari RM200 sebulan ke RM500.

TERUSKAN BACAAN DI SELANGOR DAILY.COM

DARI MAZIDUL AKMAL SIDEK PULA:

Berikut antara soalan mungkin boleh dijawab oleh Ahli Dewan Undangan Negeri, ADUN Kota Damansara, YB Dr. Nasir Hashim.

1. Siapakah pemilik terkini Kompleks Muhibbah Petaling Jaya di Kota Damansara?


Klik di sini.

2. Apakah tindakan susulan YB untuk membantu peniaga Pasar Tani setiap Ahad agar berpeluang menggunakan surau dan tandas di kompleks terbabit?
Klik di sini.

3.  Adakah benar desas-desus mengatakan YB mempunyai kepentingan dalam syarikat swasta dilaporkan membeli kompleks itu?

4. Mengapakah selepas lebih setahun kompleks terbabit dijual oleh Perbadanan Kemajuan Negeri SELANGOR, masih tidak kelihatan papan tanda memaparkan nama syarikat pemilik?5. Mengapakah surat rasmi dihantar oleh FAMA kepada pengurus Kompleks untuk mengelakkan peniaga bersembahyang di pinggir jalan masih tidak menerima jawaban secara bertulis? Mohon YB jawab.

Selaku orang biasa, saya tidak mampu memberikan penjelasan berhubung soalan dipaparkan sebab itu saya memohon WAKIL RAKYAT saya mengambil alih tugas terbabit. 

Ops! Hasil tinjauan saya sekitar jam 6.30 petang semalam, dua bendera koyak rabak masih terus berkibar layu ...Jika sesiapa sudi untuk menggantikan bendera terbabit, sila maklumkan saya melalui emel mazidulakmal@yahoo.com.

Saya berhasrat benar untuk merekodkan detik bersejarah itu.

0 comments

MEREMANGNYA BULU TENGKUK BILA RAKAN KONGSI TAUKEH JUDI SPORTS TOTO BERI CERAMAH TENTANG MAULIDUR RASUL!!!


Nama Kamaruddin Jaafar bukannya nama yang kecik anak. Besar nama dia nih. Dari zaman dia berada dalam UMNO dulu, sehinggalah dia melompat masuk PAS apabila Anwar Ibrahim hilang jawatan dari Kabinet dan UMNO lagi. Kamaruddin Jaafar memilih PAS akhirnya, bukan terus kekal mengikut buntut Anwar Ibrahim menerusi Partai Keadilan Nasional mahupun Parti Keadilan Rakyat. Kamaruddin Jaafar tahu, hanya dengan PAS sahaja, nyawa politiknya akan berterusan.

Rata-rata bebudak PAS sekarang ini mengenali Kamaruddin Jaafar sebagai sekutu kuat Anwar Ibrahim dalam PAS dan pernah menjadi Setiausaha Agung PAS sebelum digantikan oleh Hadi Awang dengan Mustafa Ali. Yang mereka tidak tahu ialah, Kamaruddin Jaafar merupakan proksi Anwar Ibrahim yang digunakan untuk menyimpan kebanyakan hasil judi dan projek-projek besar lain.

Kamaruddin Jaafar adalah bekas rakan bisnes utama Vincent Tan dan Nallakaruppan. Kamaruddin adalah bekas rakan sekutu Vincent dalam DiGi Telecommunication Bhd. Kamaruddin juga merupakan pemain utama Vincent dalam Projek KLLC.

Kuala Lumpur Linear City (KLLC), projek pembangunan ala Venice sepanjang sungai di Lembah Kelang bernilai RM2 bilion, telah diluluskan oleh Anwar Ibrahim ketika dia masih menjawat jawatan Menteri Kewangan. KLLC kemudiannya dibatalkan oleh Tun Dr. Mahathir setelah bekas Perdana Menteri itu mengambilalih Kementerian Kewangan. Sekiranya projek tersebut menjadi kenyataan, ia akan menjadi pusat perjudian tanah darat terbesar yang menandingi Genting Highland yang terletak di puncak gunung.

Tun Dr. Mahathir turut membatalkan banyak lesen judi yang telah diluluskan oleh Anwar Ibrahim. Pemansuhan tersebut menjadikan Projek KLLC tiada nilai dan baik Kamaruddin Jaafar, mahupun Vincent Tan tidak melihat projek tersebut sebagai berdaya maju untuk diteruskan.

Ketika menjadi Menteri Kewangan, Anwar Ibrahim telah meluluskan sekurang-kurangnya 9 lesen judi baru. Anwar Ibrahim juga telah meluluskan lesen-lesen judi untuk mesin-mesin slot, Sandakan Turf Club dan Diriwan Corporation di Sabah. (RUJUK SINI) Syarikat judi terbesar yang mendapat paling banyak lesen judi ketika Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan adalah Berjaya Group yang dimiliki oleh Vincent Tan.

Kamaruddin Jaafar ketika menjadi Pengerusi IKD, tahu bangunan IKD di Bangsar telah dibeli oleh Nallakaruppan untuk IKD dengan menggunakan wang Magnum. Pembelian tersebut telah diarahkan oleh Anwar Ibrahim sendiri!

Sebahagian besar program IKD juga dibiayai oleh Magnum. Hanya Anwar, Kamaruddin Jaafar dan Nalla sahaja yang tahu. Pegawai tidak tahu. Sama seperti pemilikan bangunan PKR sekarang. Yang tahu ianya mempunyai kaitan judi hanyalah Anwar Ibrahim, Azmin dan Danny Tan, adik Vincent Tan).

Dalam pendedahan oleh Tun Dr. Mahathir pada tahun 1999, Kamaruddin Jaafar merupakan kroni Anwar Ibrahim yang paling banyak dapat projek yang diberikan oleh Anwar Ibrahim. Kamaruddin Jaafar, mengetuai senarai kroni Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendapat habuan projek dan saham yang bernilai berpuluh bilion ringgit.

Mengikut senarai itu, syarikat milik Kamaruddin merupakan pemegang saham utama dalam tiga buah projek iaitu Kuala Lumpur Linear City, KL People-Mover Rapid dan Sabah Shipyard Sdn. Bhd. yang nilai kos keseluruhannya ialah RM11.319 bilion.

Dia memiliki saham dalam dua syarikat mengendalikan pembinaan pengangkutan di ibu negara ia itu KL Linear City bernilai RM10 bilion dan KL PRT Sdn Bhd. bernilai RM1,298 juta serta projek Sabah Shipyard Sdn. Bhd sebanyak RM21 juta.

Kamaruddin Jaafar yang pada waktu itu masih lagi bergelar Ketua UMNO bahagian Tumpat, juga tersenarai sebagai pemegang saham utama dalam dua syarikat iaitu Westmont Land (Asia) Berhad dengan saham sebanyak 4,700,592 pada 13 Februari 1996 dan Malaysian Mosaics Berhad (sebanyak 7.5 juta).

Mungkin kerana sudah berasa belang, tembelang dan temberangnya berjaya diselindungi apabila dia bertukar rupa dengan memakai kopiah putih dan kemudian menjadi pula ahli PAS, Kamaruddin Jaafar mulai bercakap dan memberi ceramah tentang Maulidur Rasul serta kemuliaan Nabi Muhammad s.a.w sambil merelevansikannya dengan perjuangan PAS?

Patutnya masa berceramah itu, Kamaruddin Jaafar juga menerangkan bagaimana dia telah 'MEMBERSIHKAN DAN MENYUCIKAN' harta-harta kekayaannya menerusi perbuatan menginfaq kekayaan daripada sumber yang meragukan dan syubhah, bahkan haram itu kepada PAS sepertimana kaki nombor ekor membersihkan wang judi mereka dengan mengeluarkan zakat.

Tak gitu?

Orang seperti Kamaruddin Jaafar mulai bercakap tentang agama dan Nabi Muhammad s.a.w? Aduyaiiii... memang dunia dah nak terbalik dah!!!

2 comments

SENATOR YUSUF HUSIN CUBA BUNUH DIRI BILA CIKGU NON BUKA TEMBELANGNYA DALAM SKANDAL TABUNG DERMA MEMALI MALAM TADI!!!

Malam tadi, bertempat di KL International Hotel, C.N Al-Afghani penulis buku MAT SABU: AIR MATA DI BUMI MEMALI sekali lagi membuat sidang media, menerangkan rasional di sebalik laporan polis yang dibuatnya di IPD Dang Wangi pada sebelah siangnya. C.N Al-Afghani yang lebih dikenali sebagai Cikgu Non menimbulkan persoalan, mengapa PAS sehingga sekarang, masih enggan berterus-terang tentang Tabung Derma Memali yang jumlah duitnya puluhan juta ringgit tetapi pembahagiannya tidak pernah sampai ke tangan golongan yang telah mereka jadikan umpan untuk mengutip derma dari seluruh rakyat Malaysia, bahkan di seluruh dunia.

Dan setiap kali persoalan Tabung Derma Memali ditimbulkan, pasti ada seseorang yang sangat resah dan kelam-kabut.
po_15-1
Cikgu Non
Orang itu adalah SENATOR YUSUF HUSSIN, Ahli Dewan Negara yang berasal daripada seorang PEON SEKOLAH, tetapi berlagak seolah-olah dia bekas pengetua yang telah dibersarakan awal serta diberikan imbuhan besar bagi membolehkannya membeli sebidang tanah yang berharga mahal (pada waktu itu).

Yusuf Hussin adalah orang yang bertanggungjawab memberikan pelbagai maklumat palsu dan menakut-nakutkan pihak berkuasa dengan maklumatnya sehingga akhirnya tercetuslah tragedi Memali pada 19 November 1985. Dia bagaimanapun, berjaya melakonkan watak yang paling hebat, sehingga kemudiannya diangkat sebagai HERO dan kemudian diberikan pelbagai kepercayaan serta tanggungjawab termasuklah sebagai Setiausaha Perhubungan PAS Kedah.

Mengapa Yusuf Hussin amat gentar apabila skandal dan penyelewengan Tabung Derma Memali didedahkan?

Sebabnya, dia adalah orang yang paling tahu, ke mana wang-wang berkenaan telah disonglap, mengapa balu-balu, anak-anak yatim dan ahli keluarga tragedi Memali tidak menerima wang yang didermakan oleh orang ramai, serta beberapa perkara yang berkaitan, termasuklah mengusulkan agar sesiapa sahaja dari kalangan PAS mempertikaikan tentang Tabung Derma Memali dipecat dari parti... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

PAS NAK SAMAN POLIS SEBAB WAKIL PAS TAK BOLEH CERAMAH DI FELDA!!!


Ini berita yang serba melawakkan!

Ingatkan N.Surendran, Naib Presiden PKR tu sahaja yang bodoh bercampur bengap, rupa-rupanya Ketua Lajnah Undang-Undang PAS yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Asmuni Awi pun bengapnya tidak berkurangan walaupun diselindungi dek ketayap dan kopiah putih yang terserkup di atas kepalanya.

Barangkali ketayap putih di atas kepala Asmuni Awi terlebih besar berbanding kepiah kecik Yahudi, maka kuranglah sedikit nampak kurang cerdiknya tu.

Hanya kerana Mazlan Aliman dan rombongan ANAKnya ditentang serta dihalau oleh peneroka-peneroka FELDA, Asmuni mengamuk dan menyalahkan polis. Katanya, polis patut menghalang sebarang pergaduhan, jenayah dan sebagainya. Dalam kes Mazlan Aliman, terutama di FELDA Teloi Timur dan Teloi Kanan serta Tengi, Asmuni menyatakan bahawa polis tidak menjalankan tugas mereka dengan baik sehinggakan program ceramah Mazlan Aliman telah dihalang. Bukan itu sahaja, perjalanan Mazlan Aliman dan rombongannya untuk memasuki kawasan FELDA juga telah dihalang oleh penduduk setempat.

Tidak hairanlah mengapa PAS kelihatan seperti parti yang dipenuhi oleh orang-orang bodoh. Sebabnya, memang benar orang-orang bodoh yang ada dalam parti dan mereka ini pula diberikan jawatan.

Sebelum Asmuni Awi mempertikaikan tugas dan tanggungjawab polis, ada baiknya kalau dia bertanya kepada Mazlan Aliman dan rombongan ANAKnya itu, adakah mereka telah mematuhi peraturan? Adakah ceramah tersebut telah dibenarkan oleh pengurusan FELDA?

FELDA bukannya sebuah perkampungan biasa. Perkampungan FELDA merupakan sebuah kawasan perumahan yang dikawalselia oleh FELDA. Nak buat apa-apa pun kat dalam kawasan FELDA, perlu dapat kelulusan dan kebenaran FELDA terlebih dahulu.

Barangkali Asmuni tersilap baca yang kampung FELDA itu sama seperti kampung tok nenek dia. Barangkali Asmuni Awi fikir, kalau dia nak pacak rumah, dia boleh pacak sesuka hati di dalam kawasan FELDA.

Sibukkan hal orang lain yang tidak ikut undang-undang kononnya... geng sendiri langgar peraturan dan undang-undang sesuka hati, mengapa tak diambil tindakan? Asmuni fikir, dalam keadaan sekarang, PAS dan Pakatan Rakyat boleh berbuat sekehendak hati mereka atas nama kebebasan?

Takkan Asmuni tak tahu, polis kalau nak masuk rumah orang nak tangkap suspek atau nak cari bahan bukti pun, kena pakai waran dulu ler... tak boleh main serbu sesuka hati. Lainlah UNIT AMAL PAS yang lagaknya mengalahkan polis...

Tu ler... makin lama dalam PAS, Asmuni suatu hari nanti, tentu tak tahu berapa jumlah jari-jari di kedua-dua belah tangannya.

Bengapnya melantun-lantun!

Bayangkanlah kalau geng UMNO tiba-tiba main serbu macam yang PAS duk buat sekarang ini, di dalam kawasan PAS, di dalam perkampungan PAS atau di pekarangan harta benda milik PAS. Agak-agaknya apa yang PAS akan kata?

1 comments

JANDA ANAK TIGA UPAH BLOGGER UNTUK MUDAHKAN PERKAHWINANNYA DENGAN ARISTOKRAT!!!


Mungkin ramai yang sudah tahu tentang kegiatan janda beranak tiga ini yang berganti dari satu jantan ke satu jantan kaya bagi merealisasikan impiannya untuk mudah kaya. Modalnya tidak banyak... cukup dengan MENJAJA NONOKNYA dengan berselindung di sebalik tudung yang menyerkup kepalanya.

Janda beranak tiga ini suatu ketika dahulu cukup popular dan dikenali rakyat Malaysia. Lebih terkenal lagi apabila dia mengahwini seorang anak aristokrat dan pernah dijulang sebagai 'satu kejayaan wanita Malaysia'.

Kisah percintaannya dengan seorang aristokrat terkenal dunia, sedang heboh diperkatakan. Walaupun selepas bercerai dengan suami pertamanya, dia bersedudukan dengan seorang wartawan daripada sebuah syarikat akhbar terkenal yang sangat condong kepada parti pembangkang, namun 'kejayaannya' menggoda seorang aristokrat, membuatkan dia meninggalkan wartawan malang itu dan kemudiannya berpindah ke ribaan aristokrat terbabit.

Dari zaman dia belajar di Universiti Islam Antarabangsa, janda beranak tiga ini memang mengejar jantan-jantan kaya untuk menumpang tuah. Dia pernah ber'creet-creet' dengan seorang lelaki Cina bermata satu (sebelah lagi buta) hanya kerana pemuda Cina tersebut memandu sebuah kereta sport.

Baru-baru ini dia bercuti ke London bersama-sama aristokrat berkenaan. Hebat sungguh percintaan mereka walaupun aristokrat tersebut dilihat seperti sedang mengambil langkah berhati-hati. Pun begitu, dalam sikap berhati-hati yang ditunjukkan oleh aristokrat terbabit, janda beranak tiga itu sudah pun dihadiahkan sebuah kereta FERRARI dan SEBUAH RUMAH AGAM di Mont Kiara.

Seperkara menarik tentang janda beranak tiga ini ialah, dia sudah pun mengupah beberapa orang blogger untuk melakukan serangan terhadap bekas suaminya. Pelbagai cerita-cerita bohong dan fitnah telah dibuat semata-mata untuk memburukkan peribadi bekas suaminya yang juga dari kalangan aristokrat walaupun darjatnya kurang sedikit berbanding aristokrat yang sedang diburunya untuk dijadikan suami keduanya. Kononnya kerana keburukan-keburukan itulah dia mengambil keputusan untuk memohon cerai.

Tidak cukup dengan cerita bohong tentang bekas suaminya, sekarang ini janda beranak tiga itu pula menyertai kem Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat untuk memburuk-burukkan Perdana Menteri dan isterinya, Rosmah Mansor dengan menggunakan khidmat blogger-blogger upahannya.

Segala langkah telah diambil dan dilakukan bagi memastikan dia berjaya berkahwin dengan aristokrat yang digila-gilakannya kerana harta yang melimpah ruah dan kemewahan yang tidak mungkin boleh dicapai oleh manusia biasa.

Mungkin sakit jiwanya sudah keterlaluan apabila dia mengharapkan cerita-cerita buruk tentang dirinya akan dihebahkan dan namanya disebut secara jelas agar cerita-cerita buruk berkenaan boleh dijadikan sebagai modal, mengapa aristokrat terbabit perlu menjadikannya isteri.

Janda beranak tiga itu sangat licik dan sangat bijak mempergunakan NONOKnya bagi mencipta kesenangan dan kemewahan buat dirinya.


Dan berita terbaru yang kami baru terima, janda beranak tiga itu sudah pun dihadiahkan sebuah syarikat komunikasi di London hanya semata-mata kerana MENJUAL NONOKnya!!!

Kesimpulan daripada kisah ini ialah, jangan mudah tertipu dengan tudung dan lagak alim yang ditunjukkan oleh sesetengah orang terutama sekali seandainya orang tersebut adalah WANITA. Sebabnya, sangat mudah, selagi dia mempunyai NONOK dan NONOKnya pula jenis yang mudah tengadah di sana sini untuk dia hidup senang dan mewah, maka dunia pun boleh dijual dan ditakluknya!!!

Kepada blogger-blogger yang teringin nak 'HADAP NONOK PERCUMA' dengan wajah cantik dan body menarik, selain mendapat upah lumayan, mungkin ada baiknya anda menyertai kem janda beranak tiga yang masih bertudung rambut di atas kepalanya tetapi bogel untuk rambut tundunnya...

Siapa dia?

Anda carilah sendiri!!!

3 comments

PELAJAR PEREMPUAN TENGAH CARI JALAN NAK 'TERLANJUR DULU' BAGI DAPATKAN KEBAHAGIAAN, KESAN PENGARUH DRAMA MELAYU!!!

Bagi yang sekali baca, memanglah pelajar terbabit yang memaparkan isi hatinya di dalam Facebook akan menerima kutukan terhebat dan terdahsyat. Sudah tentu jugalah, ada yang akan berlagak sebagai Ustaz dan Ustazah untuk menasihati pelajar terbabit agar tidak meneruskan niatnya untuk TERLANJUR dengan kekasihnya agar mereka dapat hidup bahagia sehingga ke akhir hayat.

Malah tidak keterlaluan juga, kalau ada yang mengambil jalan mudah dengan mempolitikkan tulisan pelajar tersebut kononnya, kerana UMNO menolak hudud, maka wujudlah senario seperti yang dipaparkan oleh pelajar itu di Facebook dan media maya lainnya.

Hakikatnya, tulisan sindiran yang dibuat oleh pelajar tersebut, sebenarnya merujuk kepada mutu drama dan produksi di Malaysia yang cukup gemar memaparkan drama-drama percintaan yang kemudiannya turut diselangi dengan masalah sosial sehinggakan ada penulis skrip yang menjadikan masalah sosial sebagai pencetus kepada kebahagiaan.

Konon-kononnya itu adalah permintaan dan trend masakini.

Kritikan terhadap mutu drama dan filem Malaysia sebenarnya telah dibuat oleh terlalu banyak pihak. Bagaimanapun, segala macam kritikan, tidak pernah diambil peduli dan tidak pernah diambil berat. Bukan itu sahaja, kritikan yang dibuat pula, dianggap sebagai tidak membina dan tidak 'bertauliah' kerana yang mengkritiknya adalah orang biasa.

Malangnya, pihak produksi terlupa bahawa yang mengkritik hasil-hasil produksi berkenaan adalah golongan penonton. Golongan penonton inilah yang menyokong dan memberikan pulangan kepada syarikat-syarikat produksi.

Zaman di mana penonton dianggap tolol dan menerima sahaja karya-karya yang diproduksikan, sudah berlalu. Sepatutnya penggiat-penggiat produksi sudah mulai keluar daripada kepompong syok sendiri mereka dan mulai melihat naskhah karya sebagai sesuatu yang dapat membina masyarakat!!!

1 comments

Thursday, February 7, 2013

DAH NAK DEKAT PRU, BARU GUAN ENG TERFIKIR PASAL RUMAH MAMPU MILIK!!!

Thursday, February 7, 2013

Bukan main bersorak lagi, pecacai-pecacai Pakatan Rakyat yang kerja mereka tidak lain hanyalah menjilat jubur Guan Eng. Apa-apa yang dikatakan oleh Guan Eng, segera mereka tanggapi sebagai satu firman dan firman itu pula bersifat qadim.

Dah dekat lima tahun perintah Pulau Pinang, dah beratus ribu tanah diserahkan kepada kroni-kroninya, dah berpuluh-puluh buah kampung Melayu dirobohkan dan Melayu-Melayu itu kemudiannya dihalau keluar bagaikan anjing kurap, baru sekarang Guan Eng nak lancarkan program rumah mampu milik.

Dan yang paling menariknya, program rumah mampu milik yang dilancarkan oleh Guan Eng itu pula, bukannya rumah yang sebenar-benarnya tetapi hanyalah PENDAFTARAN MINAT sahaja.

Dengan kata-kata lain, program berkenaan hanyalah untuk mendapatkan pendaftaran. Sedangkan puak-puak pecacai pula sudah pun membayangkan kononnya PULAU PINANG AKAN MENCIPTA SEJARAH KERANA AKAN MENJADI NEGERI PERTAMA YANG MEMBINA RUMAH MAMPU MILIK.

Hahahaha...

Memang kelakar... memang sah pecacai Pakatan hidup dalam angan-angan!

Guan Eng baru sahaja melancarkan PENDAFTARAN MINAT, bukannya membina rumah mampu milik lagi, mereka sudah kata, Pulau Pinang AKAN CIPTA sejarah. Walhal, berapa banyak negeri-negeri yang ditadbir oleh UMNO-BN telah membina rumah mampu milik berbanding RANCANGAN GUAN ENG itu?

Patutlah beria-ia sangat puak ni menyokong Pakatan Rakyat. Segala temberang para pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya Guan Eng akan mereka telan, hadam dan kemudian jadikan seolah-olah ianya suatu realiti.

Walhal, Guan Eng tergesa-gesa membuat pelancaran pendaftaran tersebut semata-mata untuk melindungi dan menutup kes adik perempuannya yang akan bertanding sebagai calon DAP di Pulau Pinang. Itulah sebabnya yang hanya mampu dilakukan adalah program Pelancaran PENDAFTARAN MINAT, bukannya program PELANCARAN RUMAH MAMPU MILIK.

Seperkara yang paling menarik dan perlu direnung kalau puak-puak pecacai Pakatan ni ada otaklah... selama lima tahun, takkan sebiji rumah mampu milik pun tak terbuat? Sedangkan Guan Eng telah meluluskan berbilion-bilion projek untuk kroni-kroninya yang menjadi sumber kewangan utama DAP. Kalau setakat pelancaran Program PENDAFTARAN MINAT, rasa-rasanya Ketua Kampung punya taraf pun boleh lancarkan.

Takkanlah Ketua Menteri sekadar nak lancar program pendaftaran saja kut?

Memang lawak ler puak-puak ini... dan lebih lawak lagi, baru sahaja lancar program PENDAFTARAN, dah diuar-uarkan kononnya Pulau Pinang akan jadi negeri pertama yang buat rumah mampu milik dalam jumlah yang banyak.

Apa punya haru ler puak-puak Pakatan nih... udahlah duk pembohong, cakap besar pulak tu. Najib janji 20,000 buah rumah mampu milik kalau Kerajaan Negeri Pulau Pinang beralih dari DAP kepada Barisan Nasional, Guan Eng pula janji 19,172 unit. Konon-kononnya angka tu nak bagi nampak realistik ler... tapi dah lima tahun jadi Ketua Menteri, HARAM TAK SEBUAH pun rumah mampu milik yang dibina, walhal rumah mampu milik tu, Kerajaan Negeri punya kerja, bukannya Kerajaan Persekutuan. Kerajaan Persekutuan cuma bagi bantuan.

Guan Eng tak mahu bagitahu ker, ke mana duit-duit peruntukan untuk rumah mampu milik yang diberikan oleh Kerajaan Persekutuan kepada Kerajaan Negeri Pulau Pinang saban tahun disonglap dan dihilangkan sedangkan rumah mampu milik tak dibina. Bukan itu sahaja, tanah untuk dibina rumah mampu milik pun, dirampas dan diserahkan kepada syarikat kroni untuk pembinaan hospital gigi swasta berharga mahal? Puak-puak pecacai Pakatan Rakyat tak mahu cakapkan ke?

Takkan Pakatan Rakyat tak mahu cakap benar dan bersikap jujur plak kut?

1 comments

'RAMBO BENTONG' RUPA-RUPANYA MENGAJI AGAMA DI KELANTAN!!!


Anda tahu siapa Rambo Bentong?

Rambo Bentong adalah perogol bersiri yang baru beberapa hari lepas dijatuhi hukuman penjara selama 115 tahun dan 50 sebatan oleh Mahkamah Sesyen Raub kerana empat sabitan kes merogol, satu tuduhan seks luar tabie dengan empat orang gadis dalam insiden yang berlainan antara 2010 dan 2012.

Keputusan Mahkamah Sesyen itu ditentang oleh Majlis Peguam dengan Presidennya, Lim Chee Wee yang juga merupakan seorang penyokong kuat DAP dan Pakatan Rakyat, beranggapan hukuman sebegitu amat melampau.

RABIDIN SATIR a.k.a Rambo Bentong cukup terkenal dengan modus operandinya, mengugut mangsa-mangsanya dengan sebilah pisau rambo. Dia dikatakan berasal dari sebuah keluarga yang agak ternama di Sabah terutama dalam bidang perladangan. Abangnya adalah seorang 'IMAM' di Tambunan.

Pada tahun 1980-an, Rabidin meninggalkan Tambunan dan menetap di Kelantan untuk meneruskan pengajian agama di negeri tersebut.

Ini bukan kes pertama melibatkan pelajar-pelajar atau bekas pelajar, mahupun tenaga pengajar sekolah-sekolah agama. Sudah banyak kali. Kita tidak menyalahkan sekolah-sekolah pondok, sekolah agama dan seangkatan dengannya kerana ilmu yang diajar di sana, tidak langsung membabitkan perbuatan merogol atau jenayah lainnya. Bahkan hampir kesemua ilmu yang diajar untuk menjadikan pelajar-pelajarnya seorang manusia yang mukmin.

Bagaimanapun, ramai lepasan sekolah agama dan pondok yang rosak kerana pendoktrinan puak-puak yang sangat tebal dengan fahaman politik mereka.

Tidak salah kalau dikatakan Rabidin Satir adalah salah seorang daripada mereka.

Blogger OutSyed The Box ada membuat ulasan yang amat menarik untuk dibaca.

0 comments

CIKGU NON BIKIN ONAR, MAHFUZ DAN SALAHUDDIN YANG PANAS PUNGGUNG!!!


Cikgu Non dah sahut cabaran untuk membuat laporan polis dan kemudian membuat sidang media berhubung laporan polis yang dibuatnya. Kesnya cukup besar iaitu TABUNG DERMA MEMALI yang mana wangnya sudah ghaib, ghuyub dan lepas.

TABUNG DERMA MEMALI merupakan isu kedua selepas AMANAT HAJI HADI yang memperlihatkan belang PAS yang tidak pernah tetap pendirian mereka dalam mana-mana dasar yang mereka ciptakan selama ini.

Daripada khabar yang kedengaran, Cikgu Non sudah pun menerima ancaman daripada puak-puak PAS. Khabarnya juga, UNIT AMAL yang sentiasa berlagak seolah-olah mereka adalah penguatkuasa keamanan, telah dihantar untuk memantau pendedahan yang akan dibuat oleh Cikgu Non di salah sebuah hotel di Bandaraya Kuala Lumpur malam nanti.

Sebelum itu, Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub yang cuba melindungi beberapa orang pemimpin utama PAS yang terbabit secara langsung dalam penyonglapan Wang Tabung Derma Memali telah mencabar Cikgu Non untuk membuat laporan polis.

Yang menjadi BATU API dan ANJINGNYA adalah SINAR HARIAN, sebuah akhbar yang dimiliki oleh penyokong kuat Pakatan Rakyat di bawah syarikat KARANGKRAF. Syarikat Melayu-Bumiputera itu selama ini telah menikmati pelbagai kemudahan yang disediakan oleh KERAJAAN yang dikatakan zalim, termasuklah pinjaman mudah dan sebagainya untuk mereka meneruskan operasi dan memperbesarkan operasi.

Taktik Mahfuz dan Salahuddin itu sebenarnya cukup mudah. Mereka sebenarnya mahu membuktikan kepada para penyokong PAS yang telah ditipu selama ini untuk menyerahkan duit bagi memudahkan para pemimpin PAS hidup senang-lenang dengan mempergunakan nama balu, anak yatim dan ahli keluarga Memali, Cikgu Non hanya bercakap kosong. Konon-kononnya cerita tentang Tabung Derma Memali sebenarnya adalah HELAH UMNO semata-mata.


Ditanya kepada orang PAS, ramai yang tidak tahu bahawa wang yang berjumlah PULUHAN JUTA RINGGIT itu, HARAM TAK SATU SEN pun sampai ke tangan golongan yang telah dijadikan modal untuk kutip derma.

Kita tengok sajalah malam ini sama ada beberapa orang UNIT AMAL yang dihantar untuk menggertak Cikgu Non, akan berjaya atau sebaliknya. Yang paling penting, adakah mereka akan membuat kacau sebagaimana yang diarahkan oleh Salahuddin dan Mahfuz Omar malam nanti!

0 comments

SPRM NI MEMANG ANJING PAKATAN RAKYAT KE?


Sungguh pelik melihat tindak tanduk SPRM atau Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia. Kelembapan SPRM cukup ketara biarpun SPRM tidak disirami hujan. Namun dari satu segi pula, SPRM cukup efisien dan cukup pantas seolah-olah merekalah yang paling hebat di dunia ini.

Pendedahan demi pendedahan yang dibuat berhubung penyelewengan serta salah laku melibatkan para pemimpin Pakatan Rakyat, langsung tidak berbekas dan menandakan ada tindakan yang akan diambil oleh SPRM. Sebaliknya SPRM kelihatan cukup bersahaja dan buat-buat pekak badak dalam menangani masalah yang diutarakan serta didedahkan oleh pelbagai media.

Kes pembalakan-pembalakan di Kedah yang secara jelas melanggar pelbagai peraturan dan akta. Penggubahan status tanah wakaf khas secara haram sehinggakan berlaku perintah mahkamah, kes perubahan status tanah rezab Melayu untuk membolehkan kewujudan sebuah kubur swasta terbesar di tengah-tengah perkampungan Melayu di Sungai Kob melibatkan Pejabat Daerah, Pejabat Tanah dan Galian, Exco dan Menteri Besar, pencurian pasir dan mineral sama ada di kawasan-kawasan yang telah digazetkan, mahupun di kawasan-kawasan yang tidak langsung mendapat kelulusan sebagaimana di kaki Gunung Bongsu, di Bukit Kachi dan sebagainya, semuanya jelas telah membuktikan betapa SPRM menjadi buta, tuli dan hati mereka terkatup rapat.

Kalau di Selangor, dari awal lagi, kes pasir telah didedahkan namun sehingga kini tiada sebarang tindakan susulan daripada SPRM. Memang benar, SPRM ada mengambil keterangan daripada beberapa orang Exco dan ADUN, malangnya selepas kena gertak dek Pakatan Rakyat, SPRM bagaikan budak kecil yang terkincit dan terberak dalam seluar. Asal Pakatan Rakyat buka mulut sahaja, SPRM akan lari menyorok sambil terketar-ketar ketakutan.

Pendedahan berhubung pemilikan harta secara tidak sah melibatkan Azmin Ali dan Zuraidah Kamaruddin, misalnya, sehingga kini terbiar. Tiada sebarang tindakan daripada SPRM. Bahkan pegawai-pegawai tinggi SPRM yang sebelum ini cukup bercinta dengan kamera dan mikrofon, juga menikus dan hilang terus.

Cuba kalau melibatkan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional...

Khir Toyo diekori, diawasi dan dipantau 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Walaupun Khir Toyo bersedia untuk memberi keterangan kepada SPRM, agensi berkenaan telah menghantar orang-orangnya menunggu dan membuat intipan dengan begitu jaya. Tidak cukup bukti, SPRM pandai pula mencari orang yang berkaitan dan seterusnya menggunakan keterangan bercanggah saksi tersebut untuk menghadapkan Khir Toyo ke mahkamah. Keterangan-keterangan yang bercanggah, tidak stabil dan tidak keruan telah dimanipulasi sehingga akhirnya, mahkamah mendapati Khir Toyo bersalah.

Ali Rustam, Ketua Menteri Melaka... hanya kerana kenduri kahwin anaknya, SPRM melayannya sepertimana SPRM melayan Khir Toyo. Cukup efisien dan cukup hebat. Walaupun Ketua Menteri Melaka itu bersetuju untuk memberikan keterangan dan menjelaskan kedudukan yang sebenar, SPRM tidak peduli. Sangat tegas untuk mengambil tindakan yang lebih keras ke atas Ali Rustam.

Konon-kononnya SPRM sedang bekerjalah. Dan apabila SPRM sedang bekerja, maka sebarang keputusan yang dibuat, tidak boleh dibantah. Jangan tegur SPRM sebab SPRM sedang melakukan kerja-kerja pencegahan rasuah.

Kononnyalah!

Ketua UMNO Bahagian Sabak Bernam dihadapkan ke mahkamah kerana rasuah. Bersorak para penyokong Pakatan Rakyat kerana kes tersebut disahkan sebagai UMNO makan rasuah. Janice Lee gelapkan beratus ribu ringgit duit derma untuk sekolah Cina di tapak yang tidak wujud di Pandan Perdana, SPRM terus senyap sepi.

Bekas Ketua UMNO Bahagian Pandan dihadapkan ke mahkamah kerana rasuah, sekali lagi para penyokong Pakatan Rakyat bersorak kerana UMNO dan Barisan Nasional semakin jelas mentekedaghah rasuah. Lim Guan Eng melakukan transaksi tanah dan terlibat dalam skandal rasuah mafia di Pulau Pinang bagi memastikan Pulau Pinang terus di tangan DAP dan kegiatan maksiat, dadah serta pelacuran tidak dikacau, haram SPRM tak pergi siasat dan tak berani nak sentuh Lim Guan Eng!

Bersungguh-sungguh SPRM menyiasat tentang kes RM40 juta Musa Aman tetapi pada masa yang sama, SPRM haram tak berkutik apabila melibatkan RM3 bilion Anwar Ibrahim...

Itu sedikit sahaja contoh-contohnya... kalau nak disenaraikan kesemuanya, rasa-rasanya lebih banyak kes berbanding jumlah sebenar penduduk Malaysia melibatkan SPRM dan tindak tanduk agensi berkenaan yang cukup memalukan.

Sekarang ini, pendedahan berhubung Talam Corporation Bhd di Selangor dan KUIN di Kedah sedang dilakukan. Kita nak tengok sejauh manakah SPRM akan bertindak atau sekali lagi SPRM sedang mencari-cari pemimpin UMNO-BN yang manakah untuk mereka siasat, uar-uarkan dan kemudian cerita tentang Talam Corporation dan KUIN senyap begitu sahaja.

Bukankan taktik sebegitu sudah terbukti dilaksanakan oleh SPRM selama ini?


8 comments

Wednesday, February 6, 2013

SIAPA ADUN PAS DI KELANTAN YANG DIGUGURKAN KERANA BERPERANGAI SAMA MACAM ADUN PAKA?

Wednesday, February 6, 2013

Semalam kecohlah sudah kisah ADUN Paka yang 'diceraikan' oleh isteri keduanya kerana menemui gambar kemaluan wanita dalam telefon bimbitnya. ADUN yang sudah dua tahun menyatakan, dia tidak lagi berkeinginan untuk dicalonkan pada PRU13, tidak memberikan sebarang reaksi apabila cerita dalam kain itu disiarkan oleh pelbagai jenis media.

Hari ini, kecoh pula di sebelah Kelantan. Kali ini membabitkan seorang ADUN PAS yang menang pada PRU12 lalu dengan bermajoritikan 800 lebih undi, digugurkan dari senarai calon PAS untuk PRU13. Konon katanya, masalah moral yang membabitkan ADUN berkenaan sudah terlalu hebat dan tidak mampu lagi ditutup serta dilindungi.

Isunya membabitkan ahli keluarganya yang kacau bilau sehingga ke peringkat 'melakukan sesuatu yang tidak sewajarnya'.


Apalah agaknya 'melakukan sesuatu yang tidak sewajarnya' tu?

Para pemimpin PAS seringkali digambarkan sebagai zuhud, tiada protokol, ulama, mudah didekati dan alim. Justeru, apabila berita seperti ini muncul dan busuknya pula boleh dihidu oleh semua orang di kawasan yang diwakilinya, PAS turut mendapat nama busuk. Apatah lagi, PAS Kelantan diketuai oleh Mursyidul Am yang seringkali membelasah UMNO kerana tidak cukup Islam dan tidak cukup iman.

Sebenarnya, berita tentang 17 orang ADUN PAS Kelantan yang bakal digugurkan, sudah lama diperkatakan. Kebanyakan daripada ADUN tersebut mempunyai pelbagai masalah, sama ada dari segi moral, mahupun dari segi tanggungjawab dan amanah.

Hampir kesemua ADUN PAS Kelantan, tidak menjalankan tanggungjawab mereka sebagai wakil rakyat dengan sewajarnya. Lebih ramai pula yang tersangat sibuk dengan ceramah dan kempen tetapi hal ehwal rakyat yang diwakili, langsung tidak dipedulikan.


Nampaknya, doa laknat yang dibacakan dan dimunajatkan oleh para pemimpin PAS kepada UMNO dan Barisan Nasional, sudah terbalik ke muka PAS sendiri.

Sampai bila PAS akan terus menyembunyikan kebusukan ini tanpa mengambil tindakan yang lebih proaktif untuk memastikan imej PAS sebagai parti yang memperjuangkan Islam, benar-benar tulen?

Rasa-rasanya, tidak mungkinlah kut... sebab PAS lebih sayangkan Pakatan Rakyat berbanding Islam dan umatnya!

0 comments

PSY GANGNAM DITENTANG TAPI KONSERT LARUT MALAM DAP DI BATU FERINGGI TELAN KOS RM3 JUTA TAK PULA NAK SEBUT!!!


Jika ditanya siapa sahaja rakyat Malaysia generasi muda dari keturunan Cina, masing-masing meluahkan keterujaan mereka dan agak tidak sabar lagi untuk menantikan persembahan superstar Korea, Psy yang cukup popular dengan lagu "Oppa Gangnam Style". 

Psy dijadualkan akan tampil membuat persembahan khas sempena Rumah Terbuka Tahun Baru Cina di Pulau Pinang pada 11 Februari 2013 nanti dan dijangkakan lebih 60,000 orang terutama golongan muda akan membanjiri majlis tersebut. 

DAP yang menyedari kehadiran Psy kelak bakal memberi impak positif kepada saingannya MCA yang merupakan penganjur majlis tersebut, awal-awal lagi mempertikaikan kos perbelanjaan untuk membawa artis itu yang mencecah RM3 juta. Melalui pendekatan sedemikian, DAP dan PR cuba memfokuskan pandangan umum kepada pembaziran yang kononnya telah dilakukan oleh BN yang memerintah kerajaan Pusat. 

Diam tak diam khalayak umum didedahkan pula dengan khabar berita yang Kerajaan DAP Pulau Pinang pernah bekerjasama dengan sebuah syarikat arak untuk menjayakan sebuah konsert hiburan larut malam yang juga menelan kos RM3 juta di Batu Feringgi pada akhir tahun lepas. 

Logiknya jika persembahan konsert oleh Psy dianggap satu pembaziran walau sebenarnya memberi nilai tambah kepada industri pelancongan di Palau Mutiara itu, kenapa pula soal pembaziran dalam konsert hiburan anjuran Kerajaan Dap Pulau Pinang tidak ditimbulkan sama? 

Dalam pada itu, bila mana kebenaran diketahui umum yang segala kos perbelanjaan termasuk bayaran kepada Psy berjumlah RM2.3 juta ditanggung sepenuhnya oleh syarikat swasta dan langsung tidak melibatkan wang rakyat, DAP beralih pula kepada taktik provokasi menggalakkan penyokong PR menyertai majlis itu dengan memakai baju merah, hijau, kuning dan oren. 

Di masa yang sama, para penyokong PR khususnya dari DAP turut mengambil langkah lain termasuk beramai-ramai menghujani akaun sosial Facebook penyanyi Korea itu mendesak Psy membatalkan persembahannya di Malaysia dengan pelbagai alasan berunsur propaganda politik. 

Ternampak jelas ketidakmatangan penyokong PR dalam mendepani isu ini, sedar tak sedar mereka sebenarnya menggali kubur sendiri kerana membangkitkan kemarahan para peminat Psy gara-gara bertindak sedemikian. 

Dalam pada itu, dikalangan penyokong dan pemimpin PAS serta PKR yang berbangsa Melayu beragama Islam pula meneruskan kaedah tradisi mempertikaikan persembahan hiburan itu yang dikatakan akan melalaikan generasi muda. 

Faktor hiburan itu akan mendekatkan diri kepada maksiat diulang-ulang saban waktu, sedangkan ketika ramai remaja Cina, India dan Melayu tunggang terbalik mabuk sakan ketika berhibur di konsert yang dianjurkan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang di Batu Feringgi tempohari semuanya senyap sunyi tanpa bantahan. 

Dilihat pada reaksi kelam kabut dalam PR berhubung ini, jelas sekali wujud kebimbangan besar dikalangan pemimpin dan penyokong PR kalau-kalau gara-gara demam Oppa Gangnam Style akan menghakis sokongan golongan muda kepada mereka.

0 comments

KAHKAHKAHKAH... BENGONG MANA YANG BAGITAHU NIK AZIZ, PSY GANGNAM TU PEREMPUAN?!!!

Ni betul-betul lawak...

Ada ke patut Nik Aziz bagi nasihat kepada PSY Gangnam, penghibur dari Korea Selatan yang bakal membuat persembahan di Pulau Pinang sempena sambutan Tahun Baru Cina dengan tajaan sebuah syarikat korporat, agar menutup auratnya ketika membuat persembahan.

Alahai...

Takkanlah Nik Aziz tak diberikan nasihat oleh para penasihatnya yang ramai di sekelilingnya yang PSY Gangnam tu seorang lelaki dan dia tidak pernah buka aurat pun sepanjang membuat persembahan walaupun jelas, dia bukannya beragama Islam.

Lawak!


Patutnya, sebelum bagi nasihat kepada PSY Gangnam, Nik Aziz bukak dulu mata luas-luas dan cuba tegur Cina-Cina yang buat persembahan sempena Tahun Baru Cina di Kedah dan di Pulau Pinang tu yang terdedah sana sini sekalipun mereka rakyat Malaysia, hidup dengan orang Islam dan terdedah kepada Islam kerana Malaysia adalah Negara Islam.

Tapi berani ker Nik Aziz buat teguran macam tu? Sanggup ker Nik Aziz dengar leteran dan maki hamun puak-puak DAP?

Nak sambut harijadinya pun, di rumah Karpal Singh walaupun pada masa yang sama Karpal Singh bersungguh-sungguh balun Majlis Syura Ulama PAS. Inikan pula nak tegur penghibur-penghibur wanita yang mengambil bahagian dalam persembahan sambutan Tahun Baru Cina di Pulau Pinang dan Kedah?

Tak kena sembur dengan Teo Nie Ching pun dah dikira mujur sangat-sangat!!!

12 comments

KHALID ISMATH JADI MACAM TU, SEBAB BAPANYA SUMBAT PERUTNYA DENGAN DUIT HARAM KOHILAL!!!


Sehingga artikel ini ditulis, tiada seorang pun ahli PAS yang berani menyanggah dan menyatakan realiti mengapa Azizan Abdul Razak memakai baju 1M4U iaitu atas kapasiti sebagai Menteri Besar Kedah, bukan atas nama Pesuruhjaya PAS, kepada Khalid Ismath yang telah MEMBABI, MENCELAKA dan MENSIALKANnya.

Ahli-ahli dan para penyokong PAS seperti terlalu takut ditimpa tulah atau sial golongan Syiah kepada mereka. Boleh jadi juga, para penyokong dan ahli PAS melihat Syiah seperti satu kelompok manusia sakti yang perasaan mereka perlu dijaga dan apa-apa sahaja yang mereka lakukan, semuanya tidak boleh ditegur.

Anehnya, dalam caci maki dan hamun Khalid Ismath kepada Azizan Abdul Razak, yang terlebih marah dengan sikap kurang ajarnya itu adalah para penyokong dan simpatisan UMNO-BN pula. Walhal Azizan Abdul Razak juga musuh mereka dan melihat Azizan sebagai orang yang tidak berkeupayaan untuk memimpin Kedah dalam banyak hal.

Mengapa itu berlaku?


Bagi yang tidak tahu, Khalid Ismath adalah anak kepada salah seorang penyonglap duit KOHILAL. KOHILAL merupakan koperasi untuk ahli-ahli PAS membuat pelaburan. Sehingga sekarang, kes penyelewengan dan penyonglapan KOHILAL tidak didedahkan kerana PAS amat malu dengan skandal kewangan itu. (BACA SINI)

Justeru, tidak hairanlah manusia seperti Khalid Ismath boleh muncul. Setelah punca rezekinya adalah haram, maka lahirlah anak yang kurang ajar dan biadap seperti Khalid Ismath.

Kalau inilah yang bakal mewarisi kepimpinan PAS, nampak gayanya tidak lama lagilah usia PAS.

BACA JUGA UNSPINNERS

2 comments

MAZLAN ALIMAN TERKENGKANG-KENGKANG LARI DIHAMBAT PENEROKA FELDA TELOI TIMUR, SIK!!! KESIANNN....

Berita kehadiran Mazlan Aliman dan rombongannya telah sampai ke pengetahuan penduduk FELDA Teloi Timur. Seawal jam 7:45 malam, seramai 150 penduduk telah berkumpul di hadapan pintu masuk FELDA Teloi Timur. Bagi memastikan keselamatan dan keamanan terjamin, polis telah melakukan kawalan. Bahkan Ketua Polis Daerah turut ke tempat kejadian.

 
mazlanaliman2
Lebih kurang jam 10:15 malam, Mazlan Aliman dan rombongannya tiba. Mazlan Aliman kemudiannya memberikan ucapan ringkas kepada para penyokong PAS yang datang dari luar FELDA Teloi Timur dan berkumpul tidak jauh dari pintu masuk ke Felda tersebut. Dari atas sebuah kenderaan pacuan empat roda, Mazlan Aliman menggunakan pembesar suara dan memberitahu para pengikut PAS itu bahawa dia akan ke IPD Sik untuk membuat laporan polis kerana dihalang memasuki FELDA Teloi Timur.

Mazlan Aliman menuduh, halangan tersebut telah didalangi oleh UMNO. Walaupun hakikatnya, pengurusan FELDA Teloi Timur mempunyai kuasa untuk menghalang mana-mana pihak daripada menjalankan aktiviti politik di kawasan berkenaan, Mazlan Aliman cuba menipu dengan menuduh UMNO yang melakukannya. Keengganannya untuk menerima hakikat bahawa dia sememangnya dimusuhi oleh komuniti FELDA kerana perangainya yang suka membawa perpecahan dan menggalakkan budaya fitnah selain mencari keuntungan mudah menerusi saman-saman yang difailkan oleh para peneroka yang berjaya dihasutnya, sememangnya membawa malang kepada orang yang diharapkan oleh Anwar Ibrahim agar dapat mengumpulkan sebanyak mungkin undi daripada masyarakat FELDA.

Kejadian malam tadi telah membuktikannya. Walaupun pada mulanya sekadar lebih kurang 200 orang sahaja yang membuat hadangan, tetapi akhirnya, seluruh kawasan menjadi sesak. Rombongan Mazlan Aliman tersekat dan dikelilingi oleh orang ramai yang begitu marah dengan kehadiran mereka. Kehadiran pihak penguatkuasa undang-undang telah menghalang kejadian buruk daripada menimpa Mazlan Aliman dan anggota-anggota rombongan serta 150 orang penyokongnya.... TERUSKAN BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

Blog Archive

Labels