IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, March 2, 2013

ANAK CINA DAP BABI GELARKAN DUA ANGGOTA POLIS YANG DIBUNUH LANUN SULU SEBAGAI ANJING UMNO MAMPUS!!!

Saturday, March 2, 2013


"Padan muka, menteri dalam negeri hisham nak pi hisap dulu si pengganas sulu itu, tak berani mengambil tindakan sewajarnya, akibatnya, dua POLIS ANJING UMNO MAMPUS... kedaulatan Malaysia tergadai sewenang-wenangnya oleh bn umno... baguslah, masih nak sokong lagi kerajaan dayus macam ni..." - Jonathan Lin 

Inilah anak anak didik parti berasaskan komunis chauvanis super racist dap..sama saja dengan perangai kit siang..

Cina dap sekarang ni langsung tak hormat orang Melayu..Malah dicacinya pula dengan perkataan yang cukup menghina..

Layakkah orang macam ni diberi kerakyatan..aku tak peduli la dia beranak kat melaka ke mana tempat dalam Malaysia sekali pun..

Kalau orang yang menjaga keselamatan dan kedaulatan tanah air si bangsat cina dap ni gelarkan sebagai anjing so apa lagi orang Melayu nak tunggu???

Cukuplah dengan berbagai bagai cacian orang Melayu terima dari cina dap ni.. sudah sampai masanya kita perlu bertindak..

SUMBER: ANAK JATI MALAYA

5 comments

TERKINI BERHUBUNG TEMBAK-MENEMBAK DI SEMPORNA!!!0 comments

SELEPAS KAMPUNG TANDOU, LANUN SULU SERANG KAMPUNG SIMUNUL SEMPORNA PULA!!! DUA LAGI ANGGOTA POLIS TERBUNUH?


Kejadian tembak menembak berlaku di kg Simunul Semporna. saya confrmkn tanya kawan2 yang tinggal di sekitar pekan mengesahkan kejadian itu petang tadi.saya cuba menghubungi balai polis Semporna untul mendapatkan maklumat shahih namun tidak berjawab.Doakan semoga kejadian sprti yg berlaku di LD Tidak berulang. (Wall rakan FB Depu-depu).

Menurut rakan itu yang kini berada di Semporna kejadian tembak menembak berlaku sebentar tadi. Kini kawasan kg Simunul telah dikepong pihak pasukan keselamatan. Komen rakan itu ( Sehingga sekrg ini mklumt tdk sahih 2 org sdh tkorban.anggots polis.blm dpt d pastikn.saya beberapa kli cuba mghubungi balai polis semporna namun tdk berjawab)jam 21.18

Nota: Polis sampai jam 8malam, tembak menembak masih berlaku.


2 comments

DAP NAK BAGI RM30 RIBU KEPADA KELUARGA PERWIRA NEGARA YANG TERKORBAN DI LAHAD DATU, PAS PULA SIBUK NAK BUAT TABUNG KUTIPAN DERMA JIHAD!!!


DAP boleh bagi berapa banyak wang atau menimbunkan emas kepada keluarga dua orang perwira negara yang terkorban akibat ditembak oleh lanun Sulu semalam. Apa sangatlah RM30 ribu kepada DAP yang mendapat pembiayaan berbilion ringgit daripada Zionis dan Amerika Syarikat. Apa sangatlah segunung emas kepada DAP memandangkan DAP menguasai semua jaringan industri maksiat dan jenayah di Malaysia yang menjana pendapatan kedua terbanyak untuk parti berkenaan.

Manakala PAS seperti biasa, sangat cerdas untuk mencipta satu lagi TABUNG sebagai umpan untuk menabur fitnah dan tohmahan dengan berselindung di sebalik agama, sebelum kemudiannya menghilangkan pula isi TABUNG sebagaimana yang mereka lakukan terhadap TABUNG DERMA MEMALI yang sehingga kini gagal dijawab mahupun dijelaskan tentang kehilangan beratus juta ringgit yang telah dipungut dengan pelbagai cara itu.

PKR pula sehingga kini belum lagi mengumumkan apa bentuk bantuan yang akan mereka berikan kepada keluarga perwira negara itu tetapi yang jelas, Anwar Ibrahim dan Tian Chua telah menyatakan bahawa kematian kedua-dua orang perwira tersebut hanyalah sandiwara. Manakala penyokong mereka pula menyatakan, kedua-dua perwira negara itu akan MATI DAN HIDUP SEMULA sepertimana dalam drama-drama televisyen dan filem-filem.

Tidak mungkin seluruh warga pasukan keselamatan akan melupakan apa yang telah dilabelkan kepada mereka oleh puak-puak Pakatan Rakyat. ANJING, BABI, BARU, TALI BARUT, ANJING PENJILAT, UPAHAN dan sebagainya sudah menjadi AKIDAH dan SYAHADAT para pecacai Pakatan bersama-sama pemimpin mereka.

Penghinaan terhadap anggota-anggota keselamatan dilakukan secara berterusan sehinggakan orang pertama yang melakukan penghinaan apabila pecah berita dua orang anggota polis terkorban ditembak lanun Sulu ialah Lim Kit Siang. Kit Siang yang pernah menghina anggota-anggota polis Melayu dan Askar Melayu Diraja sebagai ANJING dalam Tragedi 13 Mei 1969, memperlekehkan usaha yang telah dilakukan oleh pihak berkuasa dalam menangani ancaman dan serangan lanun-lanun Sulu itu.


Dalam mana-mana keadaan, apabila pasukan atau anggota polis bertindak mengambil tindakan terhadap para penjenayah, INILAH BABI-BABINYA yang bersuara paling lantang termasuk menyelar, bahkan ada pula yang mahu menggantikan PDRM dengan UNIT AMAL PAS.

Tentu sekali kita masih ingat apa yang mereka katakan kepada polis dalam kes A.Kugan, Sugumaran, Teoh Beng Hock, Amirulrasyid dan sebagainya.

Sekarang, demi untuk meraih populariti dari kalangan rakyat yang menyokong sepenuhnya tindakan PDRM menangani ancaman lanun Sulu itu, DAP hendak mendermakan RM30 ribu, manakala PAS pula seperti biasa, nak kutip derma menerusi TABUNG?

Golongan munafik inilah yang sebelum ini cukup benci dengan anggota polis sehinggakan dalam demonstrasi BERSIH 3.0 bersungguh-sungguh benar mereka mahu membunuh anggota polis, sekarang mereka cuba tampil untuk kelihatan lebih prihatin terhadap anggota polis berbanding kerajaan?

Memang lawak BABI GULING punyalah!!!

2 comments

LANUN SULU ANCAM UNTUK TERUSKAN PERTEMPURAN DENGAN PASUKAN KESELAMATAN MALAYSIA!!!


Jurucakap ketua lanun Sulu yang menamakan dirinya sebagai Sultan Jamalul Kiram, Abraham Adrijani sudah pun menyatakan bahawa lanun-lanun Sulu akan terus menyerang Sabah dan telah berpindah ke kawasan lain bagi meneruskan kerja-kerja lanun mereka.

Daripada maklumat yang diterima, kumpulan lanun yang telah berjaya membunuh dua orang anggota polis dan mencederakan tiga anggota polis yang lain, telah mendapat jaminan daripada pihak tertentu di Sabah untuk meneruskan kerja-kerja jahanam mereka.

Kebanyakan lanun Sulu dikatakan bercampur, bergaul, malah mengahwini orang tempatan untuk menyembunyikan kegiatan mereka. Mereka biasanya akan berada di beberapa tempat di Sabah terutama di Lahad Datu, Semporna dan Sandakan antara 3 sehingga 4 bulan sebelum memulakan kegiatan jenayah mereka seperti rompakan, penculikan dan ancaman serangan bersenjata.

Apa yang berlaku sepanjang tiga minggu dengan kemuncaknya pada 2 Mac 2013, seharusnya menjadi panduan. Ancaman dan gertakan daripada lanun-lanun Sulu itu tidak seharusnya dipandang enteng.

Terdapat beberapa laporan yang menyatakan, beberapa orang lanun Sulu yang membawa raifel M16 secara terbuka, telah ditangkap dan mereka tidak berada di Lahad Datu pun. Sekaligus itu membuktikan bahawa ancaman ketua lanun yang perasan dirinya sebagai Sultan Sulu itu, amat berasas.

Kerjasama daripada penduduk tempatan untuk mengekalkan keamanan di Lahad Datu sekaligus menghapuskan ancaman lanun-lanun Sulu sebenarnya amat perlu. Keamanan dan penghapusan ancaman terhadap lanun-lanun Sulu tidak akan menjadi kenyatan atau hanya perlu diberatkan ke atas tanggungjawab pasukan keselamatan, kecuali dengan kerjasama penduduk tempatan Lahad Datu dan Sabah, khususnya dan Malaysia, amnya!

6 comments

PERTEMPURAN LAHAD DATU: INGAT WAHAI SI ANAK, AYAHNYA TERKORBAN KERANA NAFSU ANWAR IBRAHIM DAN PAKATAN RAKYAT!!!

Wahai anak...

Ingatlah, ayahmu terkorban ketika menjalankan tugas dalam usaha membela keamanan dan kesejahteraan negara dan rakyat. Ayahmu mengorbankan nyawanya biarpun dicela, dicemuh dan dihina oleh golongan manusia yang kufur nikmat. Ayahmu tidak mempedulikan segala penghinaan yang diterimanya kerana tugas yang dipikul dan masih lagi meneruskan tugasnya biarpun dia amat sedar, engkau dan ibumu akan ditinggalkan buat selama-lamanya kerana tugas itu. 


Ingatlah, ayahmu terkorban kerana kerakusan ANWAR IBRAHIM dan PAKATAN RAKYAT untuk menguasai PRU13. Ayahmu menjadi korban hanya kerana mereka ingin mahukan kuasa memerintah negara ini. Kelak apabila kau dewasa, ingatlah, matinya ayahmu kerana manusia bernama ANWAR IBRAHIM dan PAKATAN RAKYAT yang snaggup melakukan apa-apa sahaja demi memenangi Pilihanraya Umum. 

Wahai anak...

Kini kau bergelar anak yatim. Ayahmu sudah tiada. Namun semangat juangnya tetap bersemarak bersama-sama kami yang masih hidup. Cogankata dan kalimah yang dijunjungnya, akan kekal menjadi pembakar semangat kami untuk MENGHAPUSKAN ANWAR IBRAHIM DAN PAKATAN RAKYAT yang cuba mempermain-mainkan pengorbanan dan kematian ayahmu. 


Nanti bila kau besar, kau carilah dan kelebeklah apa yang ANWAR IBRAHIM dan PAKATAN RAKYAT katakan tentang kematian dan perjuangan ayahmu. Carilah dan selidikilah juga bagaimana mereka telah menganjingkan warga polis dan pasukan keselamatan sehinggakan kami ini diibaratkan sebagai haiwan tidak berakal yang sanggup melakukan apa-apa sahaja demi mendapat gaji dan elaun bulanan. Sematkanlah di hatimu, bagaimana ayahmu telah dikatakan pelakon YANG MATI HIDUP SEMULA semata-mata untuk memenangkan UMNO dan Barisan Nasional.


Perhatikanlah wajah-wajah di atas. Ingatlah di dalam hati dan sematkan sentiasa di dada bahawa mereka inilah yang telah berjuang mempertahankan negara ini daripada onar golongan seperti ANWAR IBRAHIM DAN PAKATAN RAKYAT.  

Ingatlah wahai anak... ingatlah!!!

32 comments

MENGAPA AGAKNYA PECACAI PAKATAN LANGSUNG TAK MEMPERTIKAIKAN LAPORAN INQUIRER NEWS?


Inquirer News telah melaporkan tentang pengkhianatan yang telah dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan seorang pemimpin Pakatan Rakyat Sabah dalam usaha mereka untuk merampas kuasa di Sabah dan seluruh Malaysia. Perisikan Manila telah mengesahkan bahawa Anwar Ibrahim memang terlibat dan menjadi dalang sebenar.

Semalam, Anwar Ibrahim cuba berlakon dengan menghentam pihak berkuasa Malaysia, khususnya pihak keselamatan yang dituduhnya cuai dan leka sehingga membenarkan pencerobohan lanun-lanun Sulu. Dia langsung tidak menjawab tentang laporan Inquirer News dan Perisikan Manila. Malah dia tidak seperti selalu yang akan melenting dan terus menyaman sesiapa sahaja yang melondehkannya.

Begitu juga dengan pecacai Pakatan Rakyat yang begitu aktif dalam medium Internet. Laporan berkenaan langsung tidak singgah ke telinga mereka dan mereka langsung tidak peduli sama ada untuk menyanggah mahupun untuk menerangkan perkara sebenar.

Sebaliknya mereka lebih gemar memainkan hujah Tian Chua bahawa insiden di Lahad Datu semalam adalah sebuah SANDIWARA UMNO dan BARISAN NASIONAL. Walaupun berpuluh-puluh orang pecacai tegar Pakatan mengulas dan menggunakan hujah yang sama iaitu hujah Tian Chua, mereka tetap takut, gementar dan berpeluh-peluh untuk menyanggah laporan Inquirer News dan Perisikan Manila.

Satu-satunya alasan yang mereka mampu wujudkan ialah mempertikaikan mengapa pula laporan dari luar negara perlu dijadikan sebagai pegangan. Namun pada masa yang sama, mereka juga akan meninggalkan pula kenyataan Presiden Filipina semalam bahawa Filipina akan bekerjasama dengan pihak berkuasa Malaysia untuk menyiasat dan menghadapkan dalang sebenar ke muka pengadilan.

Sampai bila mereka akan terus bergantung kepada HUJAH TIAN CHUA bahawa insiden pembunuhan anggota polis di Lahad Datu itu merupakan SANDIWARA UMNO-BN?

9 comments

PERTEMPURAN LAHAD DATU: BERANI SANGAT KE PENGKHIANAT DAN HARAMJADAH SEPERTI TIAN CHUA DAN ANWAR IBRAHIM SAMBUT JENAZAH DUA PERWIRA NEGARA DI SUBANG?

Daripada maklumat yang diterima, jenazah kedua-dua pegawai/anggota VAT 69 yang terkorban di Lahad Datu telah berlepas dari TAWAU dgn pesawat Charlie TUDM jam 0800 dan di jangka tiba di TUDM Subang jam 1100.

Turut dijangkakan ialah, PERDANA MENTERI, isteri Perdana Menteri, Ketua Wanita UMNO Malaysia dan ramai pemimpin kerajaan akan menyambut jenazah-jenazah tersebut.

Ramai juga yang bertanya, adakah Tian Chua akan turut berada di Lapangan Terbang Subang bagi memastikan yang jenazah-jenazah itu benar-benar jenazah atau batang pisang ekoran dakwaannya bahawa tragedi berdarah angkara Anwar Ibrahim di Lahad Datu itu adalah lakonan atau sandiwara UMNO semata-mata.

Puak pecacai Pakatan sekarang ini sedang mempopularkan TEORI SANDIWARA untuk melindungi dan membela Anwar Ibrahim. Bagaimanapun, usaha mereka itu hanya bermula pada tengah malam iaitu selepas Tian Chua membuat kenyataan yang serupa.

Pecacai Pakatan turut cuba mempotretkan peristiwa di Bukit Jenalik, Sauk sebagai satu sandiwara dalam menyokong TEORI SANDIWARA biarkan peristiwa Al Maunah itu mempunyai kaitan yang sangat kuat dengan PAS memandangkan ketuanya yang bernama Amin itu adalah ahli PAS.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

12 comments

KRONOLOGI PENCEROBOHAN BERSENJATA LANUN SULU DI LAHAD DATU!!!


Bagi yang terlepas mengikuti isu yang mencabar Kedaulatan Negara ketika ini berhubung pencerobohan bersenjata tentera Diraja Sulu di Lahad Datu yang telah mengorbankan 2 anggota VAT Komando kita, bolehlah mengikuti kronologi yang disediakan di bawah ini.


9 Feb - Kumpulan penceroboh memasuki perairan negara menggunakan bot pancung dan berkumpul secara berperingkat di Felda Sahabat 17, Kampung Tanduo, Lahad Datu.

11 Feb - Sebahagian daripada anggota kumpulan itu dikesan sekumpulan nelayan tempatan pada waktu malam dan nelayan tersebut membuat laporan polis mengenai lebih 100 lelaki berpakaian ala tentera dan bersenjata api berkampung di Kampung Tandou.

12 Feb - Kumpulan itu dikenal pasti berpecah di beberapa lokasi di kampung itu iaitu di kawasan sungai bakau kampung itu, sebuah surau di kampung itu dan rumah Ahmad Malandi atau dikenali Mad bon.

14 Feb - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan Malaysia akan melakukan yang terbaik termasuk melalui perundingan, bagi menangani isu pencerobohan tersebut sebelum mengusir mereka keluar dari kawasan itu.

14 Feb - Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata polis telah mengenal pasti kumpulan warga Filipina yang mendarat di pesisir pantai Lahad Datu, Sabah sebagai pewaris berketurunan 'Raja Sulu' dari Selatan Filipina. Ismail berkata kumpulan terbabit menuntut mereka dikenali sebagai Askar Diraja Kesultanan Sulu dan mereka tidak mahu rakyatnya berketurunan Sulu dihantar pulang ke negara asal. Ismail berkata rundingan dengan pihak bersenjata masih dijalankan bagi mencari jalan penyelesaian yang terbaik tanpa melibatkan pertumpahan darah.

14 Feb - Laporan memetik salah seorang anggota tentera Filipina yang merupakan pengikut setia Raja Muda Sulu, Raja Muda Azzimudie Kiram sebagai berkata kedatangan kumpulan tersebut selepas mendapat jemputan pihak pembangkang untuk membincangkan isu tanah di Sabah.

16 Feb - Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengesahkan kumpulan tersebut bukan kumpulan militan atau pengganas sebaliknya penyokong kuat 'Kesultanan Sulu' dan menegaskan situasi di Kampung Tanduo adalah terkawal. Kumpulan itu yang mahu dikenali sebagai 'Askar Diraja Kesultanan Sulu' antara lain menuntut Sabah dikembalikan ke wilayah kesultanan Sulu, kerana sebelum ia diambil British ia di bawah kerajaan Sulu.

18 Feb - Hishammuddin berkata kerajaan Malaysia dan Filipina sentiasa bekerja rapat dalam menyelesaikan konflik ini dan memberitahu ia akan dilakukan secara diplomasi tanpa sebarang pertumpahan darah.

24 Feb - Kerajaan Filipina menghantar sebuah kapal dalam misi kemanusiaan untuk membawa pulang kumpulan 180 anggota termasuk 30 pengawal bersenjata yang bertahan di Lahad Datu, Sabah sejak 12 Februari lalu.

26 Feb - Tempoh pengusiran mereka tamat namun rundingan masih dijalankan terhadap kumpulan penceroboh itu.

28 Feb - Kerajaan Malaysia digesa mengadakan rundingan secara terus dengan Sultan Jamalul Kiram III di Manila untuk menamatkan konflik perebutan kawasan di Lahad Datu, Sabah yang berlanjutan selama lebih tiga minggu. Gesaan tersebut disuarakan adik bongsu Jamalul, Agbimuddin Kiram yang menegaskan hanya abangnya boleh mengarahkan kira-kira 180 'tentera diraja' meninggalkan Felda Sahabat 17, Lahad Datu.

1 Mac - Pertempuran tercetus antara pasukan keselamatan dan sekumpulan kecil kumpulan penceroboh ketika kumpulan terbabit cuba keluar daripada kepungan polis di Kampung Tanduo, menyebabkan dua anggota pasukan keselamatan terkorban serta tiga lagi cedera. Dua belas penceroboh bersenjata terbunuh.


BB : Apa pun, krisis ini masih belum selesai..... Harap pejuang-pejuang negara akan dilindungi Allah dalam mempertahankan kedaulatan Negara.

14 comments

Friday, March 1, 2013

SELEPAS TIAN CHUA KELUARKAN KENYATAAN, PERTEMPURAN DI LAHAD DATU ADALAH LAKONAN UMNO, BARULAH PECACAI PAKATAN PAKAT BUAT ULASAN!!!

Friday, March 1, 2013
Hanya selepas Tian Chua mengeluarkan kenyataan dan disiarkan pula oleh media rasmi PKR, barulah para pecacai Pakatan Rakyat mulai menulis dan mengulas tentang tragedi berdarah di Lahad Datu itu. Mereka menggunakan hujah-hujah Tian Chua bahawa tragedi tersebut adalah sandiwara UMNO dan Barisan Nasional.

Malahan lebih menarik lagi ialah apabila mereka cuba mengenepikan Anwar Ibrahim yang didedahkan oleh Perisikan Manila dan media Filipina sebagai dalangnya dengan menuduh orang dalam UMNO yang menjemput lanun-lanun Sulu tersebut ke Sabah. Walaupun mereka kelihatan sangat berhati-hati agar nama Anwar Ibrahim tidak disentuh dan disebut, secara jelas mereka terpaksa menunggu sehingga ke tengah malam untuk memberikan jawapan atau lebih tepat lagi, memutarbelitkan situasi sebenar dengan berpandukan kepada hujah Tian Chua.

pkr-lahad-datuxx
Secara nyata dan jujur, keselamatan di Malaysia tidak akan terjamin selagi orang bernama Anwar Ibrahim masih dibenarkan wujud di negara ini. Seharusnya dia diseret segera ke muka pengadilan dan dijatuhi hukuman seberat-beratnya atau paling tidak pun, disimpan terus di dalam penjara sehingga dia meninggal dunia.

Anwar pernah... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

5 comments

PERTEMPURAN LAHAD DATU: SENANGLAH HATI KIT SIANG BILA TENGOK ANAK-ANAK KECIL PAHLAWAN NEGARA INI MERATAP HIBA MENGENANGKAN ALLAHYARHAM BAPA MEREKA YANG TERKORBAN SEMATA-MATA UNTUK BOLEHKAN KIT SIANG DAN KAUM KELUARGANYA HIDUP SELESA DI MALAYSIA!!!


Para HARAMJADAH Malaysia yang menggelarkan diri mereka sebagai PAKATAN RAKYAT sudah pun bersuara. Dan anehnya, mereka kelihatan lebih cenderung untuk memperlekehkan pengorbanan tiga orang anggota PDRM yang dibunuh oleh lanun-lanun Sulu.

Tiada langsung rasa bangga kepada mereka.

Kit Siang yang sememangnya membenci Melayu, Askar Melayu, PDRM dan telah mencetuskan TRAGEDI 13 MEI 1969, secara berterus-terang memperlekehkan pengorbanan anggota-anggota keselamatan tersebut, sekalipun pengorbanan itu dilakukan demi untuk memastikan Kit Siang, anak cucunya dan seluruh bangsanya hidup di Malaysia tanpa diganggu-gugat oleh mana-mana anasir subversif.

Manakala Tian Chua pula cuba melindungi Anwar Ibrahim dengan menjadi orang pertama yang menyalahkan UMNO dan Barisan Nasional serta menyatakan bahawa insiden tersebut hanyalah sandiwara serta lakonan semata-mata.

Dan sekali lagi anggota-anggota polis diperlekehkan dan dihina dengan sebegitu teruk oleh Tian Chua apabila secara tidak langsung dia menyatakan bahawa PDRM dan warga polis sanggup berlakon mati dan terbunuh semata-mata untuk membantu UMNO dan Barisan Nasional menang pilihanraya umum.

Begitu hinanya polis dan warganya kepada manusia bermata sepet yang pernah membunuh seorang anggota tentera dengan menggunakan kenderaan mewahnya di Mersing tidak lama dahulu!

Lebih menyakitkan hati lagi ialah apabila terdapat pula MACAI-MACAI Pakatan Rakyat yang hina mereka jauh lebih rendah berbanding BABI DAN ANJING apabila menganggap tragedi di Lahad Datu itu merupakan kebencian warga polis kepada UMNO dan Barisan Nasional. Malah terdapat pula MACAI-MACAI BABI dan ANJING PAKATAN RAKYAT yang terus menuduh PDRM dan tentera tidak pandai menjaga keselamatan negara ini, walhal telah didedahkan bahawa lanun-lanun tersebut DIJEMPUT sendiri oleh Pakatan Rakyat dan Anwar Ibrahim untuk mewujudkan ketidakstabilan dan kekacauan agar mudah mereka memasukkan jarum kononnya UMNO dan Barisan Nasional tak pandai menjaga negeri dan negara.

Semua benda hendak dipolitikkan sehinggakan usaha pihak keselamatan untuk memastikan keselamatan rakyat negara ini, dianggap sebagai bahan lawak jenaka. Bagaimana pula dengan anak-anak kecil yang ditinggalkan oleh bapanya yang telah berkorban nyawa semata-mata bagi memastikan golongan MACAI PAKATAN RAKYAT yang pandai bercakap, boleh hidup aman dan bebas pula berkempen, menghasut dan melakukan fitnah di serata Malaysia?


Seharusnya golongan yang gemar melakukan kekacauan itulah yang dihantar terlebih dahulu ke perbatasan. Biarkan mereka yang dimamah peluru lanun-lanun Sulu yang cuba mendapatkan duit dengan cara mudah. 

Amat malang kerana BLOG INI TELAH DIHALANG DARIPADA MENYIARKAN gambar-gambar membabitkan anggota-anggota keselamatan, terutama sekali yang dibunuh oleh lanun-lanun Sulu itu kerana masalah keselamatan! 

9 comments

PERTEMPURAN LAHAD DATU: ABBY ABADI MENGESAHKAN, DIA ANAK LUAR NIKAH YANG TERLALU MALU DENGAN STATUSNYA!!!


Pelacur bertudung yang cuba berlagak konon-kononnya dia sudah menerima hidayah, inayah dan sudah bertaubat, kini menyertai Kit Siang dan Tian Chua dalam usaha merendah-rendahkan semangat pasukan keselamatan serta anggota polis, selain berusaha memutarbelitkan kenyataan sebenar berhubung insiden di Lahad Datu membabitkan lanun-lanun Sulu yang datang menceroboh kerana dijemput oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat.

Kalau dah dasar pelacur, tak payah pakai tudung, tak payah cakap pasai agama, tak payah berlakon kononnya sudah bertaubat kononnya, sebab kalau dah jenis pelacur, dia akan terus melacur buat selama-lamanya. Kalau pun tidak melacur kepada jantan, tetap juga mengangkang terkoyak sambil menggoda-goda setiap jantan yang dia tengok!

Pelacur bertudung yang sekarang ini melacur bagi pihak Pakatan Rakyat mengatakan, laporan tentang pertumpahan darah di Lahad Datu datangnya daripada anggota keluarga pasukan keselamatan yang sudah tidak tahan dengan UMNO dan Barisan Nasional. Konon-kononnya mereka sudah tidak sangup lagi mendengar ada nyawa melayang semata-mata kerana kerajaan UMNO dan Barisan Nasional.

Bodoh punya betina pelacur!


Anggota-anggota keselamatan bertungkus lumus terpaksa mengorbankan segala-galanya semata-mata untuk memastikan keselamatan rakyat dan negara ini. Walhal yang melakukan kekacauan dan kerosakan adalah manusia seperti golongan yang disokong oleh pelacur bertudung itu!

Perhatikan sahaja perangai dan gelagat para penyokong Pakatan Rakyat. Merekalah yang telah melabelkan anggota dan warga Polis sebagai ANJING, BARUA UMNO dan sebagainya yang langsung tidak layak diberikan kepada golongan yang telah bertungkus lumus menjaga keselamatan negara ini.

Dan sekarang, BETINA PELACUR bertudung bernama Abby Abadi menyatakan kononnya ahli keluarga pasukan keselamatan yang terbabit dalam insiden pencerobohan lanun Sulu yang dijemput Anwar Ibrahim itu sebagai, sudah bosan dengan UMNO dan Barisan Nasional?

Telah didedahkan bahawa lanun-lanun Sulu itu menceroboh Lahad Datu selepas Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat menjemput mereka menyerang Sabah dengan umpan autonomi.


Setakat jam 6:00 petang tadi, senarai nama pegawai/anggota 69 Komando yang terkorban atau tercedera dalam serangan mortar lanun Sulu adalah seperti berikut:

1. Inspektor G/17992 Zulkifli bin Mamat - TERKORBAN
2. Koperal 113088 Sabaruddin bin Daud - TERKORBAN
3. Koperal 135383 Azman bin Ampong - TERKORBAN
4. Koperal 152133 Mohd Tarmizi bin Hashim - CEDERA di tangan dan kaki dan kini berada di Hospital Lahad Datu.
5. Koperal 176533 Mohd Qaiyum'aiqal bin Zolkifli - CEDERA di bahu kanan dan kedua-dua belah kaki dan kini berada di Hospital Sandakan.

Difahamkan lanun-lanun Sulu itu telah memperdayakan anggota-anggota keselamatan apabila mereka memberikan isyarat ingin menyerah diri. Melihat isyarat tersebut, dua orang anggota keselamatan telah masuk untuk tindakan susulan. Ketika itulah, lanun-lanun Sulu tersebut melepaskan tembakan curi.

33 comments

PERTEMPURAN DI LAHAD DATU: ANWAR IBRAHIM SI BABI TUA PUNYA ANGKARA!!! TANGKAP DAN HUKUM BUNUH DIA UNTUK KESEJAHTERAAN UMAT ISLAM DI NUSANTARA!!!


Akibat percaya dengan kempen Anwar Ibrahim, kononnya Pakatan Rakyat akan memberikan Sabah status autonomi, lanun-lanun Sulu yang masih perasan mereka adalah dari Kesultanan Sulu yang telah hilang kuasa di Sabah pada tahun 1878 iaitu 4 tahun selepas Tanah Melayu secara rasmi dijajah oleh British, menduduki sebuah perkampungan di Lahad Datu. Lanun-lanun berkenaan pada mulanya menuntut agar mereka dibenarkan menemui Anwar Ibrahim telah membuat janji dengan mereka.

Anwar Ibrahim pula selepas didedahkan sebagai dalang utama pencerobohan lanun Sulu di Kampung Tandou, Lahad Datu, cuba membuat penafian sekalipun bukti-bukti yang didedahkan oleh pelbagai pihak termasuklah pasukan perisikan kerajaan Filipina, menghala terus kepadanya. Bagaimanapun, sesuatu yang menarik ialah, Anwar Ibrahim tidak lagi ke Sabah selepas lanun-lanun tersebut menceroboh Lahad Datu. Sebaliknya dia lebih banyak berkempen, menghasut dan membuat tohmahan di Semenanjung dan Sarawak.

AyAB0h6CQAEW-Uv.jpg large
Satu pertemuan antara Anwar Ibrahim dengan Nur Misuari telah berlangsung. Tidak lama selepas perbincangan antara Anwar Ibrahim dan Nur Misuari, lanun-lanun Sulu yang mendakwa mereka dari Kerajaan Sultan Sulu, menyerang dan menakluk Kampung Tandou.

Pihak Perisik Filipina telah membuat kenyataan menerusi Inquirer News, telah mendedahkan dalang sebenar di sebalik peristiwa berdarah di Lahad Datu, Sabah. Menurut laporan berkenaan, terdapat tiga kumpulan yang menjadi dalang pencerobohan di kawasan itu, antaranya ialah Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Anwar Ibrahim.

Laporan itu juga menyebut tentang seorang pemimpin utama Pakatan Rakyat Sabah yang rapat dengan Anwar Ibrahim, telah mengadakan pertemuan dengan pihak penceroboh serta menawarkan jaminan sokongan daripada Pakatan Rakyat Sabah. Sekaligus, ini membuktikan tentang dakwaan wujudnya campurtangan serta pendalangan Anwar Ibrahim dan penglibatan Pakatan Rakyat dalam pencerobohan lanun-lanun Sulu di Lahad Datu.

Setakat ini, tiga orang anggota keselamatan iaitu Inspektor Zulkifli Mamat, Sarjan Sabaruddin dan Koperal Azman Ampong telah terbunuh akibat serangan mortar lanun dan tembakan ke atas kenderaan yang dinaiki.

Ketika artikel ini ditulis, PDRM telah menamatkan operasi... TERUSKAN BACAAN DI SEL13.COM

11 comments

PERTEMPURAN LAHAD DATU: KIT SIANG PERLEKEH POLIS YANG MATI, TIAN CHUA KATA ITU DRAMA UMNO!!!


Di sebalik usaha bersungguh-sungguh dari pihak berkuasa, khususnya polis untuk menghapuskan lanun-lanun Sulu yang cuba menakluk Lahad Datu selepas lanun-lanun berkenaan terpedaya dengan janji Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang bagaimanapun memperlekehkan usaha pasukan keselamatan. Bahkan dia mendakwa, kematian dua orang anggota polis yang telah terkena mortar lanun-lanun Sulu berkenaan, sebagai AMAT MEMALUKAN.

Bayangkanlah...

Seorang ahli politik veteran yang merupakan pencetus utama TRAGEDI BERDARAH 13 MEI 1969, sekali lagi memperlekehkan pihak polis dan kerja-kerja mulia yang mereka lakukan.

Kit Siang mencemuh kematian dua orang anggota polis tersebut yang menurutnya tidak seharusnya berlaku kerana PDRM menikmati pelbagai kemudahan serta logistik.


Manakala Naib Presiden PKR, Tian Chua pula lebih keterlaluan apabila menyatakan bahawa pertempuran di Lahad Datu itu merupakan satu lagi SANDIWARA UMNO dan BARISAN NASIONAL untuk menutup cerita KAD PENGENALAN BIRU dan PENDATANG ASING.

Serangan tembak menembak di Lahad Datu dipercayai konspirasi terancang kerajaan Umno untuk mengalih perhatian dan menakut-nakutkan rakyat, kata Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua.

Ahli Parlimen Batu itu berkata, insiden berkenaan menimbulkan banyak persoalan dan keraguan di sebalik wayang mainan kerajaan Umno.

“Kita rasa pelik kenapa media Malaysia tidak melaporkan kejadian itu? Semua sumber laporan oleh media asing.

“Dari mana mereka dapat info sedangkan tidak ada wakil media yang dibenarkan membuat liputan? Malah berita yang dilapor itu setakat ini belum diketahui kesahihannya,” kata Tian kepada Keadilan Daily.

Menurut laporan media Filipina hari ini, berlaku kejadian tembak menembak antara penceroboh dari Kesultanan Sulu dengan pasukan keselamatan Malaysia di Lahad Datu sehingga menyebabkan kematian.

Seorang jurucakap kesultanan Sulu mendakwa seperti dilapor ABS-CBNnews, 10 orang terbunuh dan empat yang lain cedera dalam pertempuran antara pasukan keselamatan Malaysia dan penceroboh kesultanan Sulu di Lahad Datu pagi ini.

Menurut akhbar The Philippine Star, pihak berkuasa Malaysia yang memulakan serangan ke atas kubu penceroboh pagi ini.

Mengulas lanjut, Tian menyifatkan pencerobohan di Lahad Datu hanya sandiwara kerajaan untuk menakut-nakutkan rakyat seolah-olah wujud suasana tidak aman di Sabah.

“Ada konspirasi oleh kerajaan Umno untuk mengalih pandangan rakyat Sabah, terutama dalam isu pemberian kad pengenalan kepada warga asing,” katanya.(www.keadilandaily.com)

15 comments

TERKINI DARI LAHAD DATU: 10 LANUN SERAH DIRI, SEORANG TERBUNUH!!!


Jabatan Hal Ehwal Luar Filipina (DFA) mengesahkan dua orang anggota polis Malaysia telah terbunuh dan seorang lagi tercedera selepas ditembak oleh lanun-lanun Sulu di Lahad Datu. Pasukan keselamatan Malaysia kini memburu kumpulan lanun tersebut menyebabkan dua daripada lanun-lanun berkenaan terbunuh dan seorang lagi anggota polis tercedera.

Anggota polis tersebut cedera selepas kenderaan yang dinaikinya ditembak oleh kumpulan lanun berkenaan.

Jurucakap DFA bagaimanapun, masih lagi cuba mengesahkan laporan daripada ketua lanun Sulu yang menamakan dirinya sebagai Sultan Jamalul Kiram III bahawa 10 orang lanun yang diketuai oleh adiknya dibunuh manakala empat orang yang lain tercedera ketika bertempur.

Duta Malaysia ke Filipina pula menyatakan 10 orang lanun telah menyerah diri manakala seorang pemilik rumah yang melindungi Kiram telah dibunuh. Dari pihak pasukan keselamatan Malaysia, dua orang terbunuh dan seorang tercedera.

Dua orang lanun bagaimanapun berjaya menyelinap dan melarikan diri ke laut, menurut Duta Malaysia. Jurucakap DFA bagaimanapun menyatakan, mereka tidak mempunyai sebarang maklumat berhubung lanun-lanun lain yang berjaya melarikan diri.

Filipina telah mengarahkan sebuah kapal Tentera Laut Filipina AT-296 BRP Tagbanua ke Lahad Datu bagi membolehkan pasukan perubatan Filipina memberikan rawatan kepada lanun-lanun Sulu itu dan membawa mereka pulang ke negara mereka sendiri.


0 comments

PERTEMPURAN DI LAHAD DATU: DUA ANGGOTA KESELAMATAN MALAYSIA TERKORBAN DITEMBAK LANUN SULU!!!


Ini berita terbaru yang diterima dari Lahad Datu...

Inspektor Zulkifli Mamat dan Sarjan Sabaruddin dari Unit 69 Komando telah terkorban semasa pertempuran di Lahad Datu pagi tadi. Tembakan telah dimulakan oleh lanun-lanun Sulu yang masih enggan berganjak dari bumi Malaysia meskipun Kerajaan Malaysia menggunakan pendekatan berlembut dan memujuk.

Kedua-dua anggota keselamatan Malaysia itu, mengalami kecederaan parah selepas terkena tembakan mortar lanun Sulu.

Laporan awal menyatakan, dua orang anggota keselamatan Malaysia telah mengalami kecederaan akibat kecederaan dan dipindahkan ke Hospital Lahad Datu.

Menteri KDN pula dalam TWITTERnya menyatakan, anggota keselamatan Malaysia belum lagi melepaskan sebarang tembakan walaupun lanun-lanun tersebut telah berbuat demikian.

Laporan media Filipina pula menyatakan, 10 orang lanun Sulu yang bersenjata telah berjaya ditembak mati oleh pasukan keselamatan Malaysia. Media-media Filipina itu memetik kenyataan salah seorang daripada pemimpin lanun tersebut yang menjadi jurucakap kepada ketua lanun yang menggelarkan dirinya sebagai sultan, Abraham Idjirani, kononnya pasukan keselamatan Malaysia yang melepaskan tembakan ke arah pasukan lanunnya terlebih dahulu.

Lanun-lanun yang terpengaruh dengan Anwar Ibrahim dan cuba mendapatkan duit dengan cara mudah selepas usaha mereka menculik dan melarikan warga Malaysia ke Filipina kini berhadapan dengan kesukaran ekoran beberapa cubaan mereka berjaya ditumpaskan oleh pasukan keselamatan,

Kesultanan Sulu telah lama pupus dan tidak wujud lagi apabila Sultan Sulu yang terakhir menjual wilayahnya kepada Filipina. Sekarang, keturunannya meroyan meraban mengaku mereka adalah keturunan Sultan, walhal kesultanan mereka telah lama dihilangkan akibat perbuatan sendiri.

Kebanyakan daripada mereka merupakan lanun-lanun yang menyara hidup dengan cara menyamun, merompak dan menipu, seperti yang berlaku kepada seorang lagi 'Sultan Sulu' yang ditabalkan di Sabah tidak lama dahulu!!

14 comments

AZWAN ALI BERCADANG NAK JADI CALON UNTUK PRU13!!!


Mamat getah yang perasan dirinya separuh amfibia, Azwan Ali yang juga merupakan adik kepada YB Jamban, Azmin Ali, sudah pun melahirkan hasratnya untuk menjadi calon pada PRU akan datang. Menurutnya, dia akan jadi calon bebas dan yakin, mempunyai pengikutnya yang tersendiri.

Secara berterus-terang, memanglah dia ada pengikut. Pengikut-pengikutnya pula samalah sepertinya, lembik dan patah pinggang macam agar-agar basi, kelompok yang sukakan kaum sejenis, yang menghalalkan perbuatan haram dan jenis yang langsung tidak takut dengan hukuman Allah Taala.

Malaysia adalah negara bebas. Dengan kata lain, sesiapa sahaja boleh bertanding, menjadi calon pilihanraya atau melakukan apa-apa sahaja, hatta yang menyalahi undang-undang. Pun begitu, itu tidak bermakna mereka bebas daripada jajaran undang-undang, baik undang-undang negara, mahupun undang-undang Allah Taala.

Bila dah terkena 'getah' undang-undang, jangan pula nanti jadi serupa Anwar Ibrahim. Semua orang salah, semua orang tak betul, semua orang berniat jahat terhadapnya. Dah memang sah-sah dia didapati bersalah kerana melakukan penyelewengan kuasa dan rasuah serta salahlaku seks, tetapi diberitahu kepada keseluruhan rakyat, kononnya dia adalah mangsa konspirasi dan fitnah.

Tak tahulah kalau ada manusia normal yang sanggup menadah punggung untuk orang seperti Azwan Ali dan Anwar Ibrahim. Cuma satu sahaja perkara yang perlu mereka ingat, jangan duk seru dan panggil sangat bala dari Allah Taala seperti yang berlaku di Sodom, Gomorrah dan Pompeii.

Sebab, bila Allah Taala dah turunkan bala, bukan setakat mereka dan kelompok mereka sahaja yang kena, bahkan yang tidak menyokong, yang menentang mahupun yang membenci mereka juga, akan turut terkena bala itu sekali!!!

2 comments

Thursday, February 28, 2013

NAK BOHONG APA LAGI, BAPA ALTANTUYA SENDIRI DAH DEDAH RAHSIA, ANWAR MINTA DIA CARI JALAN JATUHKAN NAJIB DENGAN PEMBUNUHAN ANAKNYA!!!

Thursday, February 28, 2013

Kepulangan penyiasat persendirian yang pernah diupah oleh Razak Baginda, tetapi mempunyai hubungan seksual dengan Altantuya Shiiribu, model Mongolia yang mati dibunuh, diberikan sambutan besar-besaran oleh para penyokong Pakatan Rakyat. Walaupun semuanya tahu bahawa Balasubramaniam balik ke Malaysia selepas punca kewangannya menarik diri dan tidak lagi menaja kehidupannya dan keluarga di Chennai, India, namun para pecacai dan pemimpin Pakatan Rakyat, cuba menterbalikkan fakta tersebut.

Sehingga sekarang, para pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya Anwar Ibrahim dan PKR, masih lagi menekankan dan cuba membuatkan rakyat Malaysia percaya bahawa pembunuhan Altantuya mempunyai kaitan yang sangat rapat dengan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor. Para pecacai Pakatan, biarpun telah diberikan fakta dan sanggahan terhadap tohmahan dan fitnah mereka, masih lagi meneruskan kerja-kerja jahat dan hodoh demi sebuah kuasa Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng.

Sehingga sekarang, para pecacai Pakatan Rakyat, Anwar Ibrahim dan keseluruhan Pakatan Rakyat, masih tidak menarik balik tohmahan serta fitnah mereka, bahkan masih berusaha untuk memperkemas serta menajamkan fitnah mereka dengan kaitan apa-apa sahaja, asalkan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor boleh dikaitkan.

Justeru kepulangan P.I Balasubramaniam yang disambut oleh hampir 50 orang pemeluk akidah Pakatan Rakyat termasuklah para pemimpin mereka di KLIA, kembali menghidupkan peluang buat Anwar Ibrahim pada fasa terakhir. Namun selain daripada masalah pendana yang tidak lagi mahu meneruskan pemberian wang kepada Balasubramaniam, sebenarnya lelaki India itu juga perlu memberikan banyak penjelasan tentang banyak perkara.

P.Balasubramaniam merupakan bekas anggota polis yang telah dipecat kerana melakukan RASUAH ketika menjalankan tugas.

P.Balasubramaniam terpaksa mencipta atau merekayasa cerita bohong serta karut tentang pembunuhan Altantuya Shiiribu apabila dia ditangkap setelah menyonglap RM50,000 duit milik Razak Baginda. Wang berkenaan sepatutnya diserahkan kepada Altantuya Shiiribu di Hotel Malaya. Balasubramaniam juga telah diketahui telah melakukan hubungan seksual dengan Altantuya Shiiribu tidak lama sebelum wanita itu dibunuh akibat salah faham arahan oleh Sirul dan Azilah.

Ada maklumat yang mengatakan, Razak Baginda meninggalkan Altantuya Shiiribu apabila mengetahui hubungan sulit wanita itu dengan Balasubramaniam yang telah diupah untuk 'menjaga' wanita jelita berkenaan. Besar kemungkinan jugalah, Balasubramaniam yang mengeluarkan arahan agar Altantuya Shiiribu dibunuh kepada Sirul dan Azilah dengan mengakalkan mereka kononnya, arahan tersebut datangnya daripada Razak. Balasubramaniam berbuat begitu agar tembelang dia mencuri duit Razak tidak diketahui sampai bila-bila.

Orang pertama yang memasyhurkan... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

16 comments

BUKTI TERDEDAH!!! PUNCA JAMBATAN ELIT-PUTRAJAYA RUNTUH, TELAH DIKENALPASTI!!! SEMUANYA SALAH UMNO!!!


Semua dah pakat tulis tentang jambatan runtuh yang diarah tutup oleh Kementerian Kerja Raya semenjak Disember tahun lalu. Pun begitu, masih ada juga yang mahu memperkatakan salah Kementerian Kerja Raya berhubung insiden berkenaan.

Salah siapa sebenarnya?

Sebenarnya, punca runtuhan jambatan tersebut telah diketahui. Daripada maklumat yang kami perolehi, semuanya berpunca daripada kerana kesalahan sebuah AGENSI yang sedang berusaha untuk memenangkan UMNO dan Barisan Nasional pada PRU13 nanti.

AGENSI berkenaan langsung tidak mengambil kira faktor serta persekitaran Malaysia yang dipenuhi dengan jalan-jalan raya, lebuh raya serta jambatan. Akibat kecuaian berkenaan, jambatan tersebut telah runtuh dan telah menyebabkan satu lagi projek bertukar menjadi satu pembaziran besar.

Menurut maklumat yang diterima, kecuaian AGENSI tersebut mengawal selia serta menyediakan tapak yang sesuai untuk entiti yang mereka datangkan bagi memenangkan UMNO dan Barisan Nasional, menyebabkan jambatan berkenaan terdedah kepada bahaya runtuh.

Blog ini bernasib baik kerana telah berjaya memperolehi gambar sebagai bukti KECUAIAN AGENSI berkenaan serta punca yang menyebabkan jambatan ELIT-PUTRAJAYA runtuh...

Inilah puncanya....3 comments

JANTAN YANG JADI JAMBU ANWAR INI, MEMANG BENAR-BENAR BARUA!!! AMBIK KAU... JAWAB LER!!!Menyesal dahulu pendapatan...nyesal kemudian tiada gunanya..! sekarang siapa yang tergadai..! tergadai maruah! tergadai kerjaya! tergadai duit gaji! tergadai body..itu tanya Anwar Ibrahim sebab muka macam jambu kat atas ni mungkin kena dengan selera dia kot..!

Yang jelas mangkuk ni yang masuk parit..! yang tercampak ke laut..! bagi ANwar budak ni antara cipan cipan yang sudah masuk perangkap itu jer..! Anwar Peduli aper..!

Bank Islam Malaysia Bhd mempertahankan tindakannya menggantung Ketua Ekonomi bank itu sementara menunggu keputusan siasatan dalaman atas dakwaan "pelanggaran disiplin yang serius".
"Di negara ini, orang ramai bebas membuat apa-apa ramalan tentang pilihan raya. Ia sebenarnya adalah pendapat peribadi yang tidak akan membawa apa-apa kesan kepada institusi kewangan seperti kami.

"Tetapi siasatan dalaman kami berikutan kenyataan Azrul Azwar Ahmad Tajuddin di sebuah forum serantau di Singapura, di mana beliau meramalkan kemenangan tipis untuk Pakatan Rakyat pada pilihan raya umum akan datang, mendapati bukti perlanggaran polisi dalaman bank.

"Ini telah disenaraikan dalam surat tunjuk sebab yang diserahkan kepada beliau," kata satu sumber kepada Bernama.

Dari pandangan bank, pelanggaran tersebut sangat serius sehingga ia perlu membuat laporan kepada bahagian jenayah komersil polis, tambahnya.

Sumber itu berkata peraturan Bank Islam untuk pegawai yang dijemput ke forum umum adalah jelas.

"Mereka harus mendapatkan kebenaran daripada pengurusan untuk mengambil bahagian dalam forum dan mendapatkan kelulusan untuk ceramah mereka.

"Azrul tidak berbuat demikian. Beliau pergi ke Singapura tanpa pengetahuan kami dan pada waktu bekerja," katanya.

Siasatan bank juga mendapati Azrul telah, pada bulan-bulan sebelum ini, menghantar beberapa e-mel berkaitan dokumen rasmi bank dari pejabatnya kepada pihak ketiga, termasuk dokumen yang amat sulit iaitu minit mesyuarat lembaga pengarah Bank Islam.

"Beliau bukan ahli lembaga pengarah bank dan beliau tidak sepatutnya memegang dokumen itu.

"Kami mendapati daripada pelayan komputer bank bahawa lain-lain hal bank juga dihantar kepada orang luar.

"Ini adalah pelanggaran serius polisi pejabat dan disiplin dan tidak memberikan kami apa-apa pilihan selain mengambil tindakan tegas," katanya.

Diminta untuk memberi komen tentang iklan satu muka yang dibeli oleh organisasi bukan kerajaan dan para aktivis dalam sebuah surat khabar pada 14 Februari untuk menyuarakan sokongan mereka kepada eksekutif bank itu, sumber itu berkata: "Untuk berlaku adil terhadap kami, mereka patut membaca lampiran yang kami sediakan dalam surat tunjuk sebab yang diberikan kepadanya di mana kami menyenaraikan secara terperinci pelanggaran serius, yang pada kami, memerlukan tindakan daripada pihak kami".

"Kami membuat apa yang diperlukan untuk menjaga kepentingan bank. Apa yang kami buat tidak berbeza daripada apa yang akan dilakukan oleh lain-lain institusi jika mereka menghadapi keadaan yang serupa. Dan, kami yakin pelanggan kami menyokong kami dalam hal ini," katanya.

Beliau berkata Azrul dijadualkan mempertahankan diri berdasarkan surat tunjuk sebab itu di hadapan lembaga disiplin tidak lama lagi. -BERNAMA


0 comments

MANIFESTO PAKATAN RAKYAT KAFIRKAN ORANG ISLAM!!!


BUKAN sedikit, tapi ramai yang terkejut dengan ketiadaan perkataan ‘hudud’, ‘negara Islam’, ‘hukum Islam’ dan seumpama dengannya di dalam Manifesto Rakyat yang dilancarkan Pakatan Rakyat kelmarin. Bukan itu sahaja, isu royalti yang setengah mati diperjuangkan puak-puak ini di Kelantan, turut tidak mendapat tempat di dalam Manifesto tersebut. 

Takkan Rafizi tertinggal kot. Khabarnya dia tidur dalam pejabat demi nak menyiapkan manifesto ni, itupun boleh tertinggal juga? 

Macam tak logik. 

Bagaimanapun, isu itu (royalti tertinggal) adalah perkara lain yang akan dibincangkan di masa yang lain juga. 

Hari ini, Beruang lebih nak menumpukan kepada perkataan-perkataan Islamik seperti disebutkan di atas yang tercicir (atau sengaja dicicirkan) dari Manifesto ini. Suka atau tidak, kebelakangan ini, semua perlu menerima hakikat bahawa PAS sudah kembali kepada perjuangan asalnya, iaitu menegakkan Negara Islam dan melaksanakan hudud. 

Walaupun Muktamar 2011 sudah membuat ketetapan untuk menerima Negara Berkebajikan sebagai asas perjuangan yang baru, tapi sama ada kita semua sedar atau tidak, PAS tidak pernah mengatakan perjuangan negara Islam dan hudud ini digugurkan. 

Ada? 

Confirm tidak ada. 

Suka juga nak disebutkan, negara Islam dan hudud ini juga adalah 2 jenama politik PAS yang berkait rapat dengan Amanat Haji Hadi tahun 1981. Dalam amanat tersebut, UMNO dituduh kafir kerana menolak perundangan Islam (hudud) dan mengamalkan politik suku, agama suku. Ini boleh baca sendirilah dalam internet, tak perlu nak cerita panjang lebar. 

Jadi, apa natijahnya bila sekarang PAS sendiri menerima manifesto yang di dalamnya tidak langsung menyebut tentang hudud dan Negara Islam? Yang kering air liur menuduh UMNO kafir kerana kononnya menolak Islam dulu, dah kemana hilang, bila perlembagaan ‘Lord Reid’ ini juga yang dipertahankan Pakatan Rakyat dalam manifestonya? 

Ingat, Amanat Hadi memang dilancarkan tahun 1981, tapi falsafah itu dipegang hingga kini – 32 tahun selepas ianya mula disebut. Buktinya, kalau sesiapa tanya Nik Aziz sekarang, kenapa tolak UMNO, jawapannya ialah UMNO tolak Islam. Sudah tentu ‘Islam’ yang dimaksudkan Nik Aziz ialah perundangan Islam (hudud). 

Kalau Beruang katakan penerimaan PAS terhadap Manifesto Rakyat yang mempertahankan perlembagaan sedia ada ini sebagai mengkafirkan orang Islam, agak-agak PAS setuju tak? Kalau tak setuju, kenapa? Bukankah ia tak selari dengan tafsiran PAS mengenai perlembagaan ini dulu? 

Kononnya, perlembagaan Negara sedia ada ni kan perlembagaan kafir, penjajah, Lord Reid yang buat kata PAS. Tapi siapa sangka ya, kemudiannya dia juga bersama-sama dengan DAP dan PKR pertahankan (secara bertulis lagi) perlembagaan sedia ada!! Inilah padahnya kalau mempolitikkan agama. 

Sampai satu masa Tuhan nak tunjuk, habis bercanggah dengan apa yang dia juga cakap dan buat dulu. 

Kesimpulannya, dengan perkembangan sekarang, semua ahli PAS perlu bertaubat dan mengucap 2 kalimah syahadah semula. Mana yang dah meninggal dunia kerana percayakan perlembagaan Negara kafir seperti yang didakwa Hadi dan PAS, dosanya akan ditanggung oleh sesiapa yang terlibat. 

Ini sesuai dengan maksud sabda Nabi Muhammad saw 

..sesiapa yang membuat (mengajarkan) perkara baik, baginya ganjaran dan ganjaran orang yang mengikutnya sedangkan tidak dikurangkan sedikitpun ganjaran orang yang mengikutnya. Dan barang siapa yang membuat (mengajarkan) perkara keburukan, baginya dosa dan dosa orang yang mengikutnya sedangkan tidak dikurangkan sedikitpun dosa orang yang mengikutnya.." [Riwayat Muslim dalam kitabnya, Sahih muslim]

BERUANG BIRU

0 comments

JAMBATAN ELIT-PUTRAJAYA SELIAAN PKNS, RUNTUH!!!


Flyover elit-putrajaya iaitu jalan daripada Putrajaya menuju Shah Alam telah runtuh tengahari tadi. Pelbagai spekulasi telah diperkatakan di twitter tentang runtuhan ini. Hasil maklumat MB dari seorang jurutera di Lembaga Lebuhraya Malaysia mengesahkan runtuhan tersebut. Jambatan ini telah di tutup beberapa bulan yang lalu bagi kerja-kerja pembaikan. Semasa kejadian runtuhan ini berlaku, jambatan ini masih lagi di tutup.

Kerja-kerja pembersihan dan Siasatan sebab runtuhan ini berlaku sedang di siasat. Maklumat lanjut akan di maklumkan nanti di dalam sidang Media. Diharapkan tiada khabar angin yang tidak benar di sebarkan di dalam media maya ataupun medium lain. Nantikan penjelasan lanjut.

Berita yang baru MB dapat menyatakan jambatan ini berada di bawah seliaan PKNS. Adakah berlaku kecuaian di peringkat pentadbiran PKNS???


Putrajaya Link
28 Februari, 2013
2 petang
Satu kejadian jambatan runtuh baru sahaja berlaku sebentar tadi di laluan Putrajaya Link selepas Plaza Tol Putrajaya Lebuhraya Elite berhampiran Selangor Science Park 2.
Sila guna laluan alternatif lain seperti keluar melalui persimpangan Saujana Putra sebelum memasuki Lebuhraya Lembah Kelang Selatan, SKVE untuk ke Putrajaya/Cyberjaya.
Anda boleh juga merujuk peta oleh PLUS yang digunapakai ketika kerja-kerja pembinaan jambatan Putrajaya Link dilakukan
Nota: saya akan siarkan foto-foto di lokasi dan butiran lanjut menyusul
alternative-map

5 comments

Blog Archive

Labels