Sunday, July 3, 2016

PENGGUNA YANG DITINDAS ASTRO, BAGI TIPS UNTUK TUTUP AKAUN ASTRO MILIK KRONI MAHATHIR!!!



KEMPEN SEPAK ASTRO

Cara-cara penutupan akaun Astro::..

Assalamualaikum

PASTIKAN KONTRAK ASTRO korang DAH TAMAT

1. Telefon Customer Service Astro

Kena telefon nombor customer service Astro yang baru 03 9543 3838.

2. Pilih Bahasa

Pilih lah bahasa apa yang korang suka.

3. Pilih Apa Nak Buat

Tekan 3 - Technical Assistance and Installation/ Bantuan Teknikal dan Pemasangan

4. Bercakap dengan Pegawai Khidmat Pelanggan Astro

Kat sini, Sale assistant akan tanya soalan mcm ni :-
Kenapa nak tamatkan ASTRO??

TIPS aku ----Sila sediakan alasan yg paling susah diorang nak umpan korang. mcm aku, aku ckp yg nak pindah rumah mak. rumah mak dah ade astro dan 2 decoder. so diorang takde alasan nak pujuk korang kekalkan astro. hehehehe

Jadi, kalau korang betul2 nak tutup astro ni. hati kena kental. diorang akan promo korang dengan mcm2 harga dan murah dan pada korang berbaloi. again..
HATI KENA KENTAL

Selepas dah submit permohonan untuk report.
tunggu sebulan untuk diorang tamatkan servis decoder/tamat siaran

contoh :

Aku report tutup 12.2.2015

13.3.2015 automatik siaran akan dihentikan

Sebulan dari siaran dihentikan korang mesti memulangkan Decoder, Smart Card dan Remote Control. semuanya mesti yang asal ye walaupon remote asal tu dah rosak sila simpan untuk kebaikan di masa akan datang. Jangan pandai2 buang harta orang. hehehe

Pulangkan ke cawangan Khidmat pelanggan yang terdekat.

Kuali astro ni tak payah pulangkan. buat masak lempeng pon boleh ni.

SABTU : 11.4.2015

Secara rasminya aku telah memulangkan hartaASTRO kat cawangan Damansara Utama dan tamatlah sudah hubungan kami.. Bill terakhir adalah pada 19.4.2015 dan selepas itu tiada lagi dan harap kita takkan berjumpa lagi ye ASTRO.. hehehehe

Masa pulangkan harta astro tu korang akan terima dokumen pengesahan pemulangan barang2 dan pastikan korang SIMPAN lah dokumen tu selama mana yg boleh untuk ELAKKAN kejadian akan datang mcm ade yang kena tiba2 datang bill tertunggak sampai 2 tahun sedangkan brg dah return. SO, DOKUMEN TERKAHIR itu adalah sangat PENTING

So, aku rasa itu serba sedikit yg aku boleh share. in shaa allah cukup detail dah rasa nya penjelasan aku Lepas ni aku share pulak pengalaman dan pertimbangan mcm mana kitorang nak tutup astro. hehe

SILA SHARE KALAU MEMBERI KEBAIKAN KEPADA PENGGUNA YG DITINDAS SELAMA INI.TKSH

SUMBER : Wawa Yusuf


5 comments:

Anonymous said...

Terimakasih kerana berkongsi. Saya pun telah 2 tahun berhijrah dari ASTRO cekik darah ke Hypp TV.

Dari pada menguntungkan kroni2 maddey, aku rasa lagi puas hati bayar kepada TM. Lagi pun, dah takde siaran terkendala tiap kali hujan.

Pariah2 yang korang tolong jadikan kaya, bila dah kaya, lupa daratan dan mula jadi kurang ajar dan biadap. Tengok pariah tony fernandes tu. Dah dapat segala bantuan dan sokongan kerajaan, sekarang nak berlagak besar kepala. Maklumlah,pariah lupa daratan....

Anonymous said...

Klu tak guna piring astro,guna arial tv saja,gmbr mcm haram jadah..

Anonymous said...

Dasar pemakan dedak tegar...nak buat pahala konon tp kena fitnah jugak kan sebab teringin masuk neraka!!!!harap2 kena la bala kat ko sikit hari lagi...tangan kebas ka...patah ka...or kalo best putus terus!!!!

Anonymous said...

sentap.....makan kuih raya. jangan makan vadey. nanti kepala bengap.

Anonymous said...

👍👍👍

top