Friday, August 12, 2016

AHLI PARLIMENNYA, RAFIZI RAMLI YANG TERKENAL DAN GLAMOUR... ADUNNYA PULA EXCO PERUMAHAN SELANGOR TAPI ORANG SUSAH, PEMUDA UMNO PANDAN JUGA YANG DATANG MEMBANTU!!!



Isu warga emas terabai & sebagai respon terhadap siaran akhbar terkini hari ini berkaitan warga emas lumpuh Puan Che Nab Bt Mat Zain yang tinggal di Hata Square,Pandan Mewah susulan kisah yang diviralkan seorang individu beberapa hari lepas,bagi mengelak salah tanggapan masyarakat seolah-olah ia kes baru & tidak mendapat tindakan daripada masyarakat setempat & agensi-agensi berkaitan,saya ingin menjelaskan tindakan penyelesaian yang telah diambil sejak fail kes ini dibuka 23 Mei 2015 dibawah klasifikasi 'pengabaian warga emas'.


Bantuan bulanan yang didapatkan ;
Bantuan sewa rumah bulanan Lembaga Zakat Selangor RM600.
Bantuan wang tunai untuk keperluan harian Lembaga Zakat Selangor RM250.
Bantuan bulanan PERKESO RM570
Bantuan bulanan BaitulMal RM200.
Jumlah keseluruhan bantuan bulanan RM1'620
Tidak termasuk bantuan hutang perubatan Lembaga Zakat Selangor,bantuan JKM,BR1M serta lain-lain sumbangan semasa.


Pegawai-pegawai agensi yang telah bertindak ;
Bantuan Hutang Perubatan LZS - Ustaz Imtiaz
Bantuan Sewa Rumah Bulanan LZS - Ustaz Imtiaz
Bantuan Tunai Keperluan Bulanan - Ustaz Imtiaz
Bantuan OKU,Penjagaan warga Emas dll oleh JKM hulu Langat - En.Affendi.
Rawatan Dialisis & Pemantauan Kesihatan oleh Hospital Ampang - Dr.Muhammad Syafik.


Jesteru itu,pihak saya berharap masyarakat yang prihatin tidak prejudis dalam memberi justifikasi berkaitan protokol tindakan yang telah diambil oleh NGO setempat & agensi-agensi kerajaan dalam membela kehidupan masyarakat.

Mohd Fauzi Bin Mohd Hanif,
Pengerusi,
Kelab Kebajikan & Sosial Pandan Mewah.
12 Ogos 2016.

6 comments:

Anonymous said...

Bantu sikit jer tu!!!

Lanun Bugis Nyut Nyut masih ada Berbillion USD lagi tu!!!

Anonymous said...

semua sibuk main mesin yang tumbuh macam cendawan lepas hujan disebalik dedaun pandan makanya mana ada masa nak buat lain lain kerja selain pejam sebelah mata jer.

Anonymous said...

piji sibuk dengan jam barunya...toughest man ler katakannnnn

Anonymous said...

Statement bodoh simpan sendiri lah oi

Anonymous said...

Cakap2 spt anjing salak bukit mcm lu ni, lg baik lu jaga family lu sendiri punya hal..
X payah sibuk cari salah org lain sedangkn lu pun tau jadi batu api hanya tunggu org lain yg dtg bantu, apasal bukan lu je p tolong! bodoh

888jackaroo said...

yang Lu (Anon 4.22) nampak berbillion tu, cuba lu pikir balik. Ada ke orang nak buat jahat (songlap duit) masuk dalam account dia sendiri berbillion2? Apa ke jadahnya kalau simpan dalam bank. Dah tentu2 ler kantoi. Ramai orang akan tahu. Tapi kenapa dia masukkan juga? Tentu lah ada sebab.. Atas sebab itu jugalah Gua yakin Obomba ajak dia main golf akhir 2014 utk pressure dia "something". Akibat tak dapat dipenuhi permintaan Obomba tu, memang kena exposed ler duit 2.6B tu. Ini semua kerja pihak luar. Gua yakin duit tu untuk kepentingan pembangunan Islam tetapi secara sulit dan tertutup.

top