Social Icons

Pages

BULETIN 247

Wednesday, November 25, 2015

FITNAH ARIF SABRI... HARAP-HARAP NAJIB TIDAK AMALKAN LAGI MEMBERI MAAF KEPADA MANA-MANA PEMIMPIN DAP!!!Malam tadi, Pegawai Khas kepada isteri Perdana Menteri, Datuk Rizal Mansor telah memuatnaikkan sepucuk surat tuntutan daripada Tetuan Noorhajran Mohd Noor & Associates.

Surat tuntutan tersebut, mewakili menantu Perdana Menteri, Daniyar Kesikbayev menuntut Ariff Sabri atau lebih dikenali dengan nama penanya Sakmongkol AK47 yang juga merupakan Ahli Parlimen DAP Raub membuat permohonan maaf berkaitan dengan artikel yang telah diterbitkan di blognya. Daniyar juga menuntut agar artikel tersebut diturunkan serta-merta.

Artikel yang dimaksudkan bertajuk, 'Son-in-law Daniyar to be Najib's new 'Jho Low'. Di dalam artikel tersebut, Ariff Sabri menyataan bahawa kontrak untuk mengubahsuai bangunan yang menempatkan Wakil Tetap Malaysia ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di New York telah diarahkan untuk diberikan kepada Daniyar.

Menurut Ariff Sabri lagi, tidak ada tender sama ada secara terbuka atau sebaliknya. Dia juga mendakwa perjanjian itu telah ditandatangani pada September lalu ketika Najib berada di New York. Di dalam artikel yang sama juga, Ariff Sabri menyatakan bahawa kompleks itu dibangunkan semula dengan misi utama Malaysia ialah mendapatkan beberapa tingkat sahaja, manakala selebihnya dibolot oleh Daniyar Nazarbayev yang merupakan pemajunya.Daniyar menerusi peguamnya menyatakan, dakwaan tersebut adalah tidak benar, berniat jahat dan langsung tidak berasas.

Ketika mula berjinak-jinak dengan DAP pada tahun 2012, bekas ADUN UMNO Pulau Manis pada PRU-11 merangkap bekas Ketua Penerangan UMNO Bahagian Pekan yang kecewa setelah tidak dinamakan sebagai calon pada PRU-12, menjadikan Rosmah Mansor dan PERMATA sebagai modal hentamannya. (BACA DI SINI dan SINI)

Sasaran Ariff Sabri hanya berkisar tentang Najib, Rosmah Mansor dan keluarga Perdana Menteri Malaysia itu. Sekaligus menunjukkan ada dendam lama yang bersarang di hatinya. Walaupun kini bergelar Ahli Parlimen Raub, nampaknya dia sekadar menjadikan dirinya sebagai talian hayat DAP untuk mewujudkan gelombang kebencian dan seterusnya menggulingkan Najib menerusi cerita-cerita tentang ahli keluarga Perdana Menteri itu.

Surat tuntutan kepada Ahli Parlimen Raub itu juga memperlihatkan sudut kegementarannya apabila tajuk pada artikel asal telah diubah. Fitnah-fitnah asal juga telah digubal semula sepertimana yang dapat dilihat dalam printscreen di bawah.


Apakah Ariff Sabri sudah kecut perut? Sudah takut? Bimbang kalau benar menantu Najib akan menyamannya? Bimbang sekiranya Najib juga campur tangan dan ikut menyamannya kerana melakukan fitnah kerana mewujudkan persepsi yang Najib telah campur tangan sehingga membolehkan Daniyar memperolehi kontrak pengubahsuaian yang dimaksudkan dalam artikelnya sebelum itu?

Dalam beberapa kes saman sebelum ini, Najib telah bermurah hati memberikan maaf dan seterusnya menarik kembali samannya. Kes terbaru adalah melibatkan bekas Menteri Besar Perak, Nizar Jamaluddin yang sebelumnya begitu bersungguh-sungguh ada bukti Najib berkompromi dengan Jeneral-Jeneral ATM untuk merampas kuasa sekiranya Pakatan Rakyat menang PRU-12. Tetapi setelah lebih tiga tahun kes tersebut di mahkamah, semuanya berakhir dengan permohonan maaf dan Nizar Jamaluddin terlepas begitu sahaja.

Harap-harap kali ini, Daniyar dan bapa mertuanya, Najib Abdul Razak meneruskan samannya... saman biar besar-besar macam Lim Guan Eng buat. Biar sampai bangkrap terus!

Jangan kasi maaf lagi!


No comments:

 
Blogger Templates