Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, January 27, 2015

HARON DIN PUN BANTAI DAP YANG DISIFATKANNYA SENGAJA UNDANG PADAH DAN PERSENGKETAAN KAUM DI MALAYSIA!!!Pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) tidak menyumbang ke arah usaha mewujudkan keharmonian politik negara ini, malah akan mengundang padah, kata Timbalan Mursyidul Am PAS Datuk Dr Haron Din.

Katanya, negara boleh ditimpa padah sekiranya DAP terus berdegil melaksanakan pilihan raya PBT itu, sedangkan kepemimpinan ulama di dalam PAS yakin kebimbangan Presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang kemungkinan ia mengakibatkan peristiwa 13 Mei berulang, ada asasnya. "Sebarang isu yang boleh menimbulkan ketidaktenteraman akan mengundang padah.

"Kalau tidak segera, maka masa mendatang akan lebih mencabar, kerana itulah isu pilihan raya PBT ini elok dihentikan segera," kata Haron menurut laporan Utusan Malaysia hari ini. Kelmarin, Hadi mendakwa pilihan raya PBT yang diperjuangkan DAP hanya akan mewujudkan ketidakstabilan dan jurang dalam masyarakat kerana ia menguntungkan penduduk bandar yang majoritinya kaum Cina dan menimbulkan kebimbangan berulangnya peristiwa berdarah pada 1969 itu.

Haron turut memberi peringatan kepada DAP, pandangan Hadi tersebut bukan bersifat peribadi kerana ia turut tidak dipersetujui semua ahli PAS. Katanya, DAP sewajarnya bersikap prihatin sebelum melakukan sebarang tindakan yang melibatkan umum, terutamanya... TERUSKAN MEMBACA DI GERAKAN ANTI PKR

3 comments:

Anonymous said...

Baru sekarang nak kenal siapa DAP tu? DAP hanya memperkudakan puak-puak yang merasakan mereka pandai dan akhirnya apabila sudah berjaya, puak yang diperkuda tersebut akan dibuang bagai sampah. Sekali mereka dapat yang diingini, takkan ada peluang utk mengambil balik. Welcome to Singapore.

Anonymous said...

JENIS TONGSAN AKA BABI NI MMG RASA MEREKA CUKUP KUAT SDH..PHUUUUI

Ted Manoff said...

Aku heran pasal apa Huron Din yang berilmu masih nak tahaluf siyasi lagi..kata dapat cium rambut nabi s.a.w..

 
Blogger Templates