Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, January 27, 2015

LIM GUAN ENG KUTUK DAN KEJI KERAJAAN NEGERI KELANTAN SEBAB TAK PANDAI BUAT KERJA!!!Semakin lama semakin menjadi pula keangkuhan dan kesombongan Ketua Menteri Pulau Pinang ni.. Kalau sebelum ini cina chauvanist ultra kiasu ini menghina adat istiadat dalam upacara yang melibatkan pihak Istana dan kemudiannya pula mencabar Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid untuk mempertahankan sebuah pertubuhan haram, PPS...

Yang terbaru Ketua Menteri Pulau Pinang telah menghina Pentadbiran Kerajaan Negeri Kelantan yang diterajui oleh rakan sebantalnya sendiri di dalam Pakatan Rakyat secara terbuka di hadapan masyarakat cina dikala negeri tersebut dilanda musibah..

Kepada puak-puak PAS..tolong baca apa yang dikatakan oleh Ketua Menteri kesayangan mereka terhadap Kerajaan PAS...


Sin Chew Daily, 27 JAN 2015, halaman 08,

LIM Guan Eng - Ketua Menteri Pulau Pinang membidas Kerajaan PAS Negeri Kelantan sebagai sebuah Kerajaan Negeri yg lemah dan gagal melaksanakan tanggungjawabnya semasa musibah banjir yg melanda Kelantan pada penghujung tahun lalu. 

Katanya, semasa banjir besar berlaku, keadaan yg berlaku adalah seolah-olah tiada Kerajaan Negeri yg wujud. Kerajaan yg ada hanya lepas tangan dan tidak tahu melakukan apa apa utk menyelamatkan mangsa mangsa banjir. 

Menurut LIM lagi, walaupun Kerajaan PAS Kelantan selama ini terkenal dgn dasar pentadbiran yg bersih tetapi mereka juga harus menjadi sebuah Kerajaan yg boleh membuat kerja untuk rakyat. 

Jika Kerajaan Kelantan tidak tahu menjalankan tanggungjawabnya sebagai sebuah Kerajaan Negeri, adalah lebih baik, mereka jangan menjadi Kerajaan Negeri di Kelantan. 

LIM Guan Eng berkata demikian semasa menghadiri satu majlis kempen menambah keahlian parti DAP di Bukit Mertajam semalam.Inilah wajah sebenar kaum chauvanist ultra kiasu di negara kita hari ini yang semakin lama semakin sombong dan angkuh. Tahniah dan takziah kepada orang-orang Melayu Pulau Pinang khususnya para penganut PAS kerana mengangkat Khalifah Agong Lim Guan Eng ini.

3 comments:

Anonymous said...

Itu petanda Tuhan telah mengkabulkan niat dan harapan pemimpin dan penyokong PAS utk dipimpin dan ditunjuk-ajar cara-cara pemerintahan Islam oleh seorang yg mereka anggap dan angkat sbg 'khalifah' penyelamat. Terbaik utk Kelantan, jangan sia-siakan. Takebeer .....

Anonymous said...

pas sepatutnya belajar drp pemimpin yg diangkat sbg khalifah.....naikkan semua cukai dan ujudkan cukai baru..tentu kelantan maju rakyat takkan jemu....!!!!!!!!Anonymous said...

Tak payahlah kita nak bersedih hati dan turut terasa dengan cakapan LGE terhadap Negeri Kelantan...
Dah memang penyokong2 pas sendiri yang begitu taksub dgn LGE ini sehingga sanggup merendah2kan UMNO berbanding DAP...
Biar mereka rasa sekarang!!

 
Blogger Templates