Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, February 23, 2015

SELEPAS DIDEDAHKAN, PEMANDU PERIBADI GUAN ENG TUNJUK SURAT SAMAN, TAPI SEKALI LAGI LIM GUA ENG TERKANTOI!!!


TAN KHAI BENG adalah antara yang terawal dan secara istiqomah mendedahkan pembohongan, kejalangan, kejahatan dan kebobrokan Lim Guan Eng di Facebook. Dia juga merupakan antara segelintir kecil yang tidak takut dengan ancaman daripada kumpulan-kumpulan mafia mahupun PPS setiap kali mengkritik mahupun mengutuk Lim Guan Eng.

Pada 22 Februari 2015, sekali lagi Tan Khai Beng menyiarkan gambar-gambar kereta megah Lim Guan Eng yang diletakkan di merata-rata tempat. Kali ini kereta megah Lim Guan Eng itu diletakkan di hadapan paip bomba sekaligus menyalahi AKTA 341 Akta Perkhidmatan Bomba.
Mungkin menyedari pendedahan kali ini, agak 'keterlaluan', maka muncullah idea gila... seperti gilanya Mahfuz Omar yang membuat sidang telefon dengan Sirul Omar. Lim Guan Eng kemudiannya muncul bersama-sama pemandunya, seorang LELAKI MELAYU bernama ROZALI ISHAK yang berwajah tidak ikhlas ketika memaklumkan kepada media yang dia sudah disaman selain mempamerkan surat saman dari PBT.

Kononnya dia telah disaman ketika berada di dalam kereta, menunggu BOSS BESARnya, Lim Guan Eng menghadiri program Tahun Baru Cina di Penang Chinese Town Hall tidak jauh dari persimpangan tersebut.


Namun persoalannya, dalam keadaan di mana pemandu berada di dalam kenderaan, tidak ada penguatkuasa yang akan menghulurkan saman. Malah anggota polis trafik mahupun JPJ sekalipun hanya akan mengarahkan agar pemandu beredar dan mencari tempat kosong untuk letak kenderaan mereka.

Turut dipersoalkan juga ialah, adakh sebenarnya surat saman MPPP itu juga sebenarnya sebuah drama untuk menutup malu Lim Guan Eng. Justeru, ada desakan agar pihak MPPP menunjukkan saman sebelum dan sesudah untuk menunjukkan bilakah tarikh sebenar saman tersebut dikeluarkan.
Lim Guan Eng adalah seorang pelakon yang hebat. Dia pernah dipenjarakan kerana menfitnah bekas Ketua Menteri Melaka dengan kisah rogol atau seks bawah umur. Dengan menggunakan seorang remaja perempuan Melayu, Lim Guan Eng yang pada ketika itu dalam misi menawan Melaka dan menjadi Ketua Menteri Melaka pertama dari kalangan Cina chauvinist DAP, telah mengangkat isu tersebut dengan menggunakan kaedah fitnah. Dia telah mencetak risalah-risalah fitnah. Dan risalah-risalah fitnah itulah yang telah menghantarnya ke penjara di bawah Akta Penerbitan dan Mesin Cetak.

Sedangkan para pecacai DAP pula telah disogok untuk mempercayai, Lim Guan Eng dipenjarakan kerana membela seorang budak perempuan Melayu!

Nampaknya kali ini kaedah lakonan yang sama juga digunakan. Bezanya kali ini, ia boleh dipersoalkan dengan lebih mudah memandangkan turutan nombor sebelum dan selepas, akan mendedahkan tarikh sebenar!

Lebih kurang macam dalam kes risalah bercetak yang akhirnya menghantar Lim Guan Eng ke Penjara Kajang selama dua tahun pada tahun 1998. Lebih kurang macam peningnya nenek 'mangsa rogol' apabila cucunya menukar pengakuan dan menafikan pengakuan 5 tahun pertama selepas melahirkan seorang anak perempuan.

6 comments:

Anonymous said...

macai2 pr biasanya dikencingkan dgn teknik dan taktik sebegini... dari dulu kini dan selamanya!!!!!

Anonymous said...

Terbayang bagaimana teruknya keadaan nanti jika Dap berjaya menawan Putrajaya.

Anonymous said...

Siakap Senohong Gelama Ikan Duri
Bercakap Bohong Lama-lama Mencuri

Anonymous said...

Dah semakin gemuk aku tengok anak bbabi sekor ne

NewsMalaysia.info said...

Pulau pinang.. Hmm..
Seorang menteri yg memburuk burukkan negara sendiri? Tak patriotik dan pembelot jadinya..

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

 
Blogger Templates