Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, February 9, 2015

SYED MOKHTAR AL-BUKHARY... MENGAPA DENGKI DAN RASIS?


Setiap kali muncul isu RASIS, EKONOMI dan KEWANGAN, pasti nama Syed Mokhtar Al-Bukhary akan diperkatakan sekali.

Perhatikan apa yang sedang disebarkan oleh para RASIS CHAUVINIST yang juga merupakan penyokong kuat DAP-Lim Guan Eng.

Menariknya, tiada pula sebarang suara daripada MCA atau MIC yang menuntut mereka meminta maaf atau menarik kembali kenyataan-kenyataan bersifat RASIS itu.

Apa yang puak-puak ni, termasuklah yang bernama Melayu-Islam sendiri berdengki hati dengan Syed Mokhtar Al-Bukhary?


Syed Mokhtar Al-Bukhary telah dinamakan oleh Forbes sebagai salah seorang daripada 48 penderma dunia pada tahun 2014. Forbes menganggarkan derma yang telah disumbangkan oleh Syed Mokhtar adalah lebih dari USD500 juta (RM1.8 bilion) setakat ini.

Bayangkanlah jikalau Syed Mokhtar Al-Bukhary mendermakan RM1.8 bilion kepada anda, pasti menjadikan anda sebagai salah seorang daripada 30 orang terkaya di Malaysia.

Syed Mokhtar Al-Bukhary melonjakkan nama Malaysia menerusi kedermawanannya. Dia telah mendirikan kem-kem pelarian di Pakistan, rumah-rumah anak yatim di Guinea dan program-program pemulihan untuk mangsa bencana di China, Indonesia dan Iran. Dia juga telah membuka hospital dan institusi perubatan di Uganda, Afrika Selatan, Nepal dan Australia dalam usaha menyebarkan dakwah Islam. Muzium Kesenian Islamnya di Kuala Lumpur mengadakan lebih banyak pameran dan program, dan menambahkan lagi koleksi untuk pameran. Universiti yang dimulakannya di tanah kelahirannya, Alor Star, tidak mengenakan sebarang bayaran kepada pelajar-pelajar miskin dari seluruh dunia.

Sepanjang tahun lepas sahaja, derma Syed Mokhtar Al-Bukhary kepada umat Islam dan manusia di seluruh dunia lebih dari USD500 juta. (RUJUK SINI)

Maka timbullah persoalan, mengapa beria-ia sangat DAP marahkan dan menyalahkan Syed Mokhtar Al-Bukhary sedangkan sebahagian daripada keuntungannya disalurkan kembali kepada masyarakat yang memerlukan berbanding Robert Kuok yang cuba menjajah China serta memonopoli segala-galanya demi keuntungan besarnya.

Lebih menghairankan, bagaimana pula umat Islam boleh menentang Syed Mokhtar Al-Bukhary sedangkan orang yang mereka puja, bukan sahaja tidak menyumbang kepada masyarakat dan ummah, bahkan memecahbelahkan lagi agar mudah dijajah dan dikawal oleh orang lain!!!
8 comments:

Anonymous said...

MCA dan Gerakan kan parti berasaskan Cina..dan harus di ingat sampai mati...pada PRU13 hampir semua cina cina dari parti ini telah membelot dan menjadi pengkhianat bagi menumbangkan BN terutamanya UMNO...dan harus diingat Cina cina ini juga merupakan musuh dalam selimut ketika ini...dan harus di ingat juga Cina cina ini akan berusaha untuk menghancurkan Melayu dari dalam...so..apa hendak di heran kan..

Anonymous said...

Kan jd kesalahan kalau melayu islam kaya kat Malaysia ni.... Melayu kat Malaysia hanya layak makan gaji kuli batak & mampu duduk rumah murah. .. tak pun duduk hutan....

ramlan aziz said...

Bangang nyer bangsa melayu 2 kerana bangsanyer sendiri....

Anonymous said...

Mana dia Fahmi Zainonl dan Safwan Anang dan kuncu-kuncu serta Harakah dalam isu ini? Mereka inilah golongan pengkhianat bangsat, bangsa sendiri diusahakan jatuh, bila bangsa sendiri dihina dan dicaci maki serta dituduh macam macam mereka diam.

Anonymous said...

Safwan Anang dan Fahmi Zainol serta kuncu-kuncu mereka membuat demotnrasi supaya Datuk Seri Ismail Sabri letak jawatan walaupun apa yang diucapkan oleh Datuk Seri Ismail Sabri itu adalah kebenarannya, sekarang Cina DAP rasis menghina melayu, Fahmi Zainol dan Safwan Anang ketar lutut takut nak bantah, sebab mereka ini adalah belaan DAP, bila bangsa sendiri dihina mereka diam membisu macam mayat, tapi kalau bangsa asing memaki hamun orang Melayu, merekalah yang ke depan membela orang asing dan memaki hamun bangsa sendiri, inilah pengkhianat bangsa!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

KALAU KAYA & RAJIN MENDERMA sehingga 80% keuntungan ITU BUKAN PELAHAP BABI..

IA lebih layak dipanggil PENGURUS HARTA DAN AMANAH.

Saguan Anam Rara Dyana tu pejuang sukarela babi.
tahun 60an specis ini banyak di sigapora..sekarang hidup segan mati tak mau..lari ke Malaysia & Indon.

Anonymous said...

Syed Bukhari tak pernah beli drp Kilang tu la..depa saja buat Swing tahap babi..creating Purchase Sentiment.

Ini semua marketing startegy..
orang babi mana ada haram halal. Yg pentinh isi perut sampai pecah

Mamluk Qalawun said...

Dap ni anti gerakan Islam. Kalau boleh apa2 saja yg boleh menaikkan nama Islam akan di tentang Dap. Maka inilah bahana yg syed mokthar tanggung. Tempias.

 
Blogger Templates