Social Icons

Pages

BULETIN 247

Wednesday, April 1, 2015

PKR MAKIN SUSAH HATI, PAS PERMATANG PAUH DAH BAGI 'HINT' KURANG MEMBERANGSANGKAN!!!Satu-satunya ADUN PAS di Pulau Pinang, Salleh Man berkata, dia sendiri tak dapat menahan atau menghalang tindakan ahli-ahli AS menggantung atau menaikkan papan tanda yang menyatakan sokongan kepada Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dan hukum hudud yang diluluskan oleh DUN Kelantan baru-baru ini dengan bantuan kesemua ADUN UMNO-BN.

Walaupun menafikan papan tanda tersebut dinaikkan oleh PAS Kawasan Kubang Semang, namun dia tidak menolak, papan tanda itu adalah suara akar umbi PAS yang terkesan kerana kecaman PKR dan DAP ke atas PAS selepas hudud yang diperjuangkan oleh PAS semenjak sekian lama mula menampakkan jalan positif.

Sehubungan itu, PKR bakal kehilangan undi sekurang-kurangnya 5,000 undi yang kebanyakannya datang daripada ahli-ahli PAS sekiranya PRK Permatang Pauh diadakan dalam masa terdekat ekoran timbulnya beberapa isu panas membabitkan pergeseran dan permusuhan yang ditunjukkan oleh DAP-PKR dengan PAS.

Bendahari PAS Negeri, Iszuree Ibrahim pula berkata, kecaman yang diterima PAS akan menyebabkan ahli-ahli PAS Permatang Pauh berubah hati dan tidak akan memberi undi kepada PKR.

Iszuree Ibrahim mengkritik keras dasar-dasar pentadbiran Lim Guan Eng yang menzalimi umat Islam dan merampas tanah umat Islam di Pulau Pinang. Tindakannya itu kemudian dibalas dengan perlucutan jawatannya dalam MPPP dengan alasan, Iszuree tidak berfungsi sebagai Ahli Majlis. Beberapa pihak mengarahkan agar Iszuree Ibrahim memohon maaf kepada Lim Guan Eng dan turut mengqiyaskan kepada kejadian seorang ulama Mesir, Abu Muhammad Izzuddin Abdul Aziz yang kemudiannya mencium tangan Gabenor Mesir yang dikritiknya dan diberikan semula jawatan Mufti Mesir.

Isyarat-isyarat yang diberikan oleh PAS Pulau Pinang, nampaknya tidak begitu menyenangkan. Sekalipun PKR cuba melakukan pemerdayaan dengan menunjukkan sedikit kelembutan berbanding DAP, namun PKR yang mudah dikenali menerusi sikap lidah bercabang, akhirnya diketahui hanya berbuat begitu untuk melepaskan tengkuk. Hakikatnya, seperti yang ditegaskan secara berkias oleh Presiden PKR dan Timbalannya, Azmin Ali, PAS ditentang dan kehendak DAP agar Abdul Hadi Awang dan Haron Din Al-Hafiz diterajang turun daripada jawatan Presiden serta Mursyidul Am PAS, bagi membolehkan PKR memberikan sokongan kepada PAS, meskipun dalam dunia sebenar, PAS yang banyak memberikan bantuan kepada PKR!!!!
17 comments:

Anonymous said...

bila omno nak lakasanakan hukum Allah yang betul punya sebab orang lain punya semua salah
omno dikenali sebagai apa pulak
lidahnya macam mana becabang ke belubang ka

Anonymous said...

PAS INI KALILAH....

Anonymous said...

PAS ni berlakon je.. nanti akan dijilatnya juga DAPigs & PgayR.. korang tengok le.. dasar munafik!

Anonymous said...

PKR boleh bungkus kedai di Permatang Pauh.

Parti yang diketuai oleh pondan2 LGBT tidak akan aman!

Anonymous said...

11.51
Apa yang kamu cuba nyatakan ni?
Macam orang mabuk ketum jer.

Anonymous said...

PAS BANYAK BERCAKAP BANYAK BERPOLITIK TAPI TAKUT KELUAR PAKATAN. DIMANA MARUAH DAN BERPA HARGA NYA.

Anonymous said...

Kote bengkok sahaja yang tak bercabang. Maka mereka yang menghisap kote bengkok pun lidah mereka tak bercabang. Itulah hakikatnya

Anonymous said...

betul ker BN boleh menang??? betul ker PASA akan beri sokongan kepada calon BN?

Anonymous said...

Betul Ker BN boleh menang ? PAS akan sokong ker?

Anonymous said...

YES... INI KALILAH PAS WITH UMNO..AYUH KITA BUKTIKAN INI KALILAH PKR DAN DAP HANYUT.HIDUP HUDUD..ALLAHU AKBAR.

Anonymous said...

Umno juga yg kena...
Biasa la.. nk lari dari masalah

Ted Manoff said...

Lu risau pasal omno pehal bro. ...usah sebok Hal orang..lu jaga barang dalam kain lu lagi baguzz

Anonymous said...

Sama je perangai LGE ngan LKY. Kalau LKY kalau orang tak setuju dengan dia...PENJARA.....kalau LGE kalau orang tak setuju ngan dia pecat. hehehe tu baru KM Pulau Pinang...kalau dah jadi Malaysia punya sama je dia akan pakai. PENJARA sahaja kot. Tu pon tak sedar2 lagi orang Melayu. Apa la dia akan umpan untuk menang PRK ni. Bg 1000 dapat undi 10000...murah je Melayu Penang. ;)

Anonymous said...

Pas jangan cakap banyak....... Keluar dari pr selangor dan tubuh kerajaan baru........ buang exco dan ahli majlis dapigs......... Melayu Islam control selangor........cepat.......

Anonymous said...

Dah lama laksanakan. Kamu je sengal tak perasan. Itulah, otak penuh bau hancing kencing pencacai

Anonymous said...

Inilah FAKTA yg paling BENAR. KAPIR2 ni sebelum dpt kuasa lembut gigi dari gusi, TENGOKLAH waktu diorg BERKUASA, MAMPUS ORANG MELAYU DIKERJAKAN. DALAM 5 TAHUN DIORANG PERINTAH, habis macam2 diirg ubah

Anonymous said...

Ko percaya lg ke dgn golongan munafik ni???

PAS pengkhianat Allah & Rasul. Kat akhirat nnt aku nk dakwa HADI AWANG SI BONGOK NI.

 
Blogger Templates