Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, May 12, 2015

GUAN ENG TERDEDAH LAGI!!! SIAPA BIAYAI KEMEWAHAN DAN KEISTIMEWAAN GUAN ENG DI HONG KONG?Kereta mewah dengan nombor plat khas "PENANG" untuk kegunaan Ketua Menteri Pulau Pinang di Hong Kong.

Persoalan:

1. Siapa pemilik sebenar kereta ini?

Mengikut siasatan dan maklumat diperolehi dari Hong Kong, pemilik kereta ini membayar sejumlah HK$ 5000 untuk memperoleh nombor khas berkenaan pada 9 April 2012.2. Apakah kereta mewah dengan nombor plat "PENANG" ini disediakan khas untuk kegunaan Ketua Menteri Pulau Pinang oleh Kerajaan Hong Kong apabila beliau ke sana? Jika tidak disediakan oleh Kerajaan Hong Kong, apakah ia disediakan oleh individu tertentu atau syarikat tertentu di sana?

3. Apakah Kerajaan Hong Kong menyediakan kenderaan yang serupa untuk semua pemimpin luar yang berkunjung ke sana?Isu dibangkitkan oleh Adun BN Sungai Acheh Dato' Mahmud Zakaria.


3 comments:

Anonymous said...

org melayu tak iri hati ngan org2 cina...kerana pada mereka, cina ni layak dan leh kaya macam mana sekali pun. Org Melayu je yg tak layak bermewah dan kaya...

Anonymous said...

Melayu busuk hati. Patut pun tak mampu macam guan eng.

Anonymous said...

Takpe..melayu pakatan kata takpe...asal bukan org melayu...kalau org melayu, siap siap la berguling dpn rumah....bawak batu beso kayu pjg, siap dgn pasukan wanita tunjuk jari jolok atas motor perghhhhhh...

Nenek kipas anak beranak tak nak komen???????
PasmaBUK tak komen...mana la tau duit TH disalah guna....dia org kan ada org dlm...sentiasa ada info..
Si melayu zaril ada kat mana..komen la, pasti ramai melayu ucap terima kasih...

 
Blogger Templates