Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, May 21, 2015

PENCARUM TABUNG HAJI RAYU, TANAH TRX TIDAK DIJUAL ATAU TINDAKAN UNDANG-UNDANG AKAN DIAMBIL KE ATAS TABUNG HAJI!!!ASET TH DI TRX, KENAPA NAK JUAL KERJA TANAH SUDAH BERMULA? KEUNTUNGAN SUDAH DALAM TANGAN!

Assalamualaikum Warahmatullahih Wabarakatuh.
Tan Sri-Tan Sri, Dato'-Dato' dan para Ahli Lembaga Pengarah Tabung Haji.

Saya adalah pencarum TH sejak saya berumur 12 tahun. Selama ini saya berdiam diri dalam isu TH kerana saya menganggap isunya hanya mainan orang politik sahaja. Tetapi kini, saya merasakan TH tidak patut mengalah kepada para pengkhianat dan orang yang menyerangnya.

TH sepatutnya mengukuhkan pendirian mempertahan agenda TH membantu umat Islam dan pencarum TH seperti saya. Sedangkan agenda 'musuh' Islam dan para pengkhianat adalah untuk melihat TH mengalami kerugian!

Tanah TH Ini Sudah Dibangunkan Dengan Pakej Keuntungan Yang Besar Apabila Siap, Kenapa Bodoh-Bodoh Nak Jual?
Saya mendapat tahu, bahawa pakej kerja tanah pertama yang dimulakan pada tahun 2013 hampir siap.

Pakej infrastruktur seterusnya termasuk pembinaan jalan raya, terowong, struktur bawah tanah dan pemasangan utiliti, kini dalam proses tender. Jadi jika semua proses yang bererti keuntungan sudah dalam tangan dalam bentuk aset-aset ini sedang sukses, kenapa nak jual?

Ramai orang lupa, fasa pertama TRX dijangka siap pada 2018. Bukannya lama lagi pun untuk TH menikmati keuntungan besar! 3 tahun tidak lama, maka Kenapa terburu-buru nak jual sekarang???

Saya juga diberitahu, tanah ini dilengkapi dengan Pelan Induk Devlopment sehingga mudah untuk TH membina menara kediaman yang akan menambah lagi keuntungan.

Daripada kajian saya sendiri, saya mendapati pakej kerja tanah telah dimulakan oleh 1MDB pada tahun 2013.

Apabila TH membeli tanah itu pada tahun 2015, ia adalah termasuk di dalamnya pakej-pakej yang sangat menguntungkan di bawah. Patutlah berebut-rebut orang nak beli!!! Pakej-pakej itu ialah:-

Kerja Tanah Sudah Dimulakan Pada Tahun 2013, Tabung Haji Membelinya Pada Tahun 2015, Keuntungan Besar Sudah Dalam Tangan Pada Tahun 2018, Kenapa Ada Pengkhianat Dalam TH Suruh Jual? Double Stupid!
1. Tanah
2. Kerja Tanah
3. Insfrastruktur
4. Kereta api laju termasuk ke Singapura (2 rel)
5. Lebuh raya utama iaitu MEX-SMART-DUKE saling bersambung.
6. Laluan pejalan kaki berbumbung ke Bukitt Bintang dan KLCC.
7. Cukai Insentif Khas oleh Kerajaan

Kerja-Kerja Tanah Ini Bukan Suatu Keuntungan kah? Kamu Di Dalam Board TH Bukalah Minda Buktikan Pembelian Tanah Ini, Sangat Menguntungkan, Jangan Dijual, Pertahankan Untuk Pencarum, Jaga Harta Itu Baik-Baik!!! Saya Tidak Akan Maafkan Kamu Jika Kamu Jual Harta Pencarum Sewenang-Wenangnya!!!
Kesimpulan
Nilai tanah TRX itu telah menikmati nilai tambah yang semakin tinggi. Dengan nilai yang semakin meningkat itu, cuba anda bayangkan nilainya apabila sudah siap dengan bangunan pada tahun 2018!. Bukankah keuntungannya akan berlipatkali ganda!!!

Oleh itu, saya selaku pencarum TH sejak 30 tahun dahulu mendesak THtidak menjual aset ini. Bukan untuk saya, tetapi untuk generasi umat Islam yang akan datang.

Saya juga mendesak Perdana Menteri supaya mengabaikan para pengkhianat di sekelilingnya, dan mengarahkan TH untuk menjaga harta itu untuk kebaikan pencarum TH seperti saya.

Kepada para pencarum TH, marilah kita bangun mendesak TH supaya tidak menjual tanah itu dan membangunkan 'tanah pusaka' itu tanah kita para pencarum sekalian.

Saya mencabar TH supaya membuktikan kepada para pengkhianat bahawa selama ini TH adalah di landasan yang betul. Sedarlah kamu di dalam TH bahawa TH sebenarnya telah dikhianati dengan menjadikan isu ini untuk menghalalkan penjualan tanah itu!.

Kepada TH, saya mahu memberitahu kamu, saya sebagai pencarum yang rasional tidak akan mengampuni THjika kamu menjual atau tidak menjaga tanah itu dengan baik !!!.

Itu bukan harta kamu Sendirian Berhad. Kami juga berhak mempertahankan aset dan pakej keuntungan tanah itu untuk masa hadapan kami dan para pencarum yang lain!

Kamu jual tanah itu, jangan menyesal jika kami akan ambil tindakan Mahkamah!

Pencarum Berwawasan,
Kampung Baru,
Kuala Lumpur.
18 Mei, 2015.


16 comments:

Anonymous said...

Nak jilat bontot agak-agaklah , ni jilat sekali dengan taik.

Anonymous said...

Saya sebagai pencarum pun bersetuju. Jangan jual tanah tersebut. THP telah disabotaj oleh mereka yg tidak mahu TH membuat keuntungan.

Anonymous said...

Suruh si penulis tu jumpa MADEYYY Keling tu laahhh.... hantar surat tanye keling tu kenapa dia minat sgt nak jatuhkan Tabung Haji??

Jahat MAdeayy ni.. bg celaru habih umat..

Anonymous said...

Banyak lagi tempat pelaburan yang menguntungkan. Bukan kat TRX saja yang kita pasti tanah tersebut milik kerajaan yang disonglap oleh 1MDB. Kalau 1MDB boleh dapat dengan harga tersebut, kenapa TH tak minta beli terus dari kerajaan. Kerajaan sepatutnya tiada halangan sekiranya TH sedia untuk melaksanakan projek yang menguntungkan rakyat. Contohnya rumah mampu milik rakyat,
Nampak sangat ini kerja pencacai Najib yang cuba meragukan rakyat. Walhal, kalau nak jual pun untungnya hanya 5 Juta, kos broker pun tak lepas.

Anonymous said...

Anonymous May 21, 2015 at 5:12 PM, Jangan cakap tanpa fakta. Kalau TH beli tanah itu terus dari kerajaan, siapa nak tanggung kos infra dan pembangunan. Bukankah itu memerlukan banyak duit.
Cth: Kenapa orang berebut beli rumah di kawasan yang sedang membangun. Bila dah maju, harga rumah berlipat ganda. Sedangkan kos untuk bangunkan kawasan itu dibut oleh orang lain.
Nampak sangatlah kamu pencacai yang nak memusnahkan TH. Sembunyikan fakta untuk kepentingan sendiri. Walhal TH boleh dapat keuntungan besar.

Anonymous said...

Anon 5:12 - Pencacai Najib yang betul bendul. Pi lah cari fakta berapa kos infra. Apa punya otak, sebiji mempunyai IQ macam Ahmad Maslan.

Anonymous said...

tak pe ler...dah buat keputusan, banyak lagi peluang dan ruang..rezki Allah swt luas. Dari berbolak balik..nak layan macam2 karenah, masalah gak.

-aa

Anonymous said...

KEJAP JUAL
KEJAP JANGAN JUAL
KEJAP UNTUNG
KEJAP RUGI
GILA PUNYA ORANG......
APA YANG PENTING SETIAP TAHUN DIVIDEN DAN BONUS TINGGI.
KALAU DIVIDEN TURUN TAHUN NI....MEMANG ADA KITOL NAK TENGOK TH JATUH.....

Anonymous said...

Saya juga sebagai pencarum bersetuju tanah tersebut tidak dijual buat masa ini.persetankan dgn Madey Keling dn pencacai2.

Anonymous said...

Ko pi jilat bontot mat sabun lh bai

Anonymous said...

Memang lh dividen turun patut untung puluh juta jd untung lima juta pasal fitnah pengkhianat yg ko puja tuu

Anonymous said...

Jangan jadi bebal sangat. Purata 1MDB beli tanah tu cuma RM5 Juta seekar. Jual kat TH RM150Juta seekar. Lu cerita infra apa sampai RM145 Juta? Lu tau bisness ka? RM145 Juta boleh buat bangunan 10 Tingkat dah. Infra apa yang mahal sangat, Jangan buat lawak lah. Kalau 1MDB dah sebat semua keuntungan, apa yang tinggal. Ni projek syok sendiri Najib saja, sebab tu dinamakan Tun Razak. Kalau ganti PM lain, rasanya projek ni boleh jadi macam Plaza Rakyat saja.

Anonymous said...

Pencacai Najib ni memang bodoh macam Najib juga. 1MDB curi tanah kerajaan dgn harga RM5 Juta seekar. Jual kat TH RM150 Juta seekar. Kos infra sampai RM145 Juta seekar ke? Bisness apa tu? Semua infra dalam tanah TH tu kena buat sendiri. Lu tau bisness ka? RM145 Juta tu boleh buat bangunan 10 Tingkat la. Awat bengap sangat? Dalam transaksi ni yang untuk 1MDB saja yang hanya berminat dgn melupuskan tanah kerajaan yang dicuri sahaja. Kalau Najib dah tak ada lepas PRU14, bangunan tu akan terbengkalai saja macam Plaza Rakyat. Sebab tulah orang kata, TH beli pada harga pasaran, 1MDB dah untung, tinggal risiko pada TH yang dah bayar "Harga Infra" yang tak masuk akal tu. Lu main fakta apa??? Lu belajar dari Ahmad Maslan ke, marah menteri ni kalau kata bodoh.

Anonymous said...

Kenapa sekarang baharu berkokok? Kalau setakat nak tunjuk pandai selepas di perlekeh dan dihentam lebih baik diam daripada berkata kata.

Anonymous said...

Tk mau ckp byk...10persen ckup..

Muhamad Sani Abu Bakar said...

Lebih baik buat kediaman mampu milik utk orang Islam, untung pun berkah . Jika harga kediaman RM4-5 juta rasa2 nya 3-4 orang Islam je yang mampu beli

 
Blogger Templates