Social Icons

Pages

BULETIN 247

Saturday, June 20, 2015

ROBOH LOGO UMNO SEBAB TANPA KEBENARAN TAPI KEDAI CINA SEBERANG JALAN, DIBELA DAN DIBIARKAN!!!Pada tarikh 19hb Jun 2015.. ketika saya Rushdi Abdul Majid- Pengerusi Pertubuhan Sahabat Alam Maya Malaysia (SAM) berada di kawasan Komtar, saya telah menerima satu panggilan mengatakan pihak Majlis Bandaraya Pulau Pinang sedang memotong struktur bertulisan "UMNO" dihadapan menara UMNO,Jalan Macalister Pulau Pinang ....

Setibanya saya disitu, saya melihat beberapa pekerja Majlis Bandaraya Pulau Pinang sedang berusaha untuk meruntuh struktur tulisan"UMNO" , saya terus bertanya kepada pihak yang bertanggungjawab dan mengapa ia perlu dirobohkan.

Pihak yang bertanggungjawab mengatakan bahawa pembinaan tersebut telah dibina tanpa kebenaran dari pihak Majlis Bandaraya Pulau Pinang, seterusnya saya bertanya mengapa tidak berjumpa dengan pihak pengurusan sebelum melaksanakan tugas tugas tersebut.

Jawapan yang diberikan oleh pihak yang bertanggungjawab adalah seperti berikut.


Mereka tak perlu berjumpa kerana telah pun menampalkan "NOTIS SEGERA" untuk merobohkan struktur tulisan "UMNO", dan saya tidak berpuashati dengan jawapan dari pihak majlis dan terus saya menyoal kepada pihak terbabit kenapa struktur bangunan diseberang jalan tidak diruntuhkan sedangakan ia tiada kelulusan untuk pembinaan tetapi kenapa terus dibiarkan dan kenapa pihak Majlis Bandaraya tidak mengeluarkan notis untuk merobohkan..

Tetapi tiada jawapan dari pihak mereka, saya bertanya lagi mana notis tersebut malangnya tiada pulak ditunjuk mereka kata hilang dan saya bertanya lagi mana salinan notis sekali lagi tiada surat dikeluarkan... saya bertanya lagi siapa yang memberi kelulusan, masih lagi tiada jawapan.. seterusnya saya mendesak agar pihak Majlis Bandaraya Pulau Pinang mengeluar notis segera agar bangunan tersebut diruntuhkan tetapi mereka terus diam seribu bahasa.

ini menjadi punca kemarahan orang ramai yang berada disitu kerana pagawai yang berada disana tidak dapat memberi jawapan, tetapi mereka tetap untuk merobohkan struktur tersebut. Setelah mereka melihat kemarahan orang makin memuncak pihak Majlis Bandaraya Pukau Pinang memberhentikan kerja kerja meruntuhkan struktur Tulisan "UMNO"

Rushdi Abdul Majid.
Pengerusi
Pertubuhan Sahabat Alam Maya Malaysia (SAM)
0176857288


9 comments:

Anonymous said...

nampaknya melayu bakal mengemis diTanah Melayu.

Anonymous said...

Ini lah cara komunis perintah. Hukum tanpa bicara. Kes Anwar 6 tahun baru jatuh hukum.

Inilah undang-undang ala mee segera. Jika DAP boleh buat, hah tunggu apa lagi UMNO,BN kasi hantam balik.

Siapa nak marah mereka yang mula. Itu baru Penang dah tunjuk lagak. Mana pi pemimpin UMNO takkan nak harap Nazri seorang saja kot. Mana pi Syaberi Cik, Ahmad Maslan, Hsasan Malik,KJ.

Takkan nak korek kubor Tok Mat, Syed Jaffar Albar, Tok Harun, Tun Ismail, Tun Razak baru boleh pertahan maruah.

jgn jadi bodoh!!! said...

UMNO SEMAKIN LEMBIK,BACUL DAN BODOH!!

AHJIBGOR BOLEH TOLONG KUT

Anonymous said...

BILA CINABENG DAPAT KUASA.... INILAH AKIBATNYA..
TAMBAHAN PULA PEMIMPIN "PAHLAWAN MELAYU BUGIS"
BOLEH DILUKU, HANYA BERANI BERCAKAP SHJ...

Anonymous said...

O YOU (MUSLIMIN:MALAYS ) WHO BELIEVE! TAKE NOT AS YOUR BITANAH (ADVISORS, CONSULTANTS, PROTECTORS, HELPERS, FRIENDS ) OUTSIDE YOUR RELIGION (JEWS, CHRISTIANS, BUDHHA, HINDU, PAGANS, HYPOCRITES ) SINCE THEY (KAFIR) WILL NOT FAIL TO DO THEIR BEST TO CORRUPT YOU MUSLIMIN (MALAYS ).THEY (KAFIR) DESIRE TO HARM YOU(MALAYS) SEVERELY.HATRED HAS ALREADY APPEARED FROM THEIR MOUTHS,BUT WHAT THEIR FEELINGS CONCEAL IS FAR WORSE. INDEED WE HAVE MADE PLAIN TO YOU(MALAYS) THE AYAT IF YOU UNDERSTAND.S.AL-IMRAN.V.118

Anonymous said...

KAMI TIDAK AKAN BERALIH.DARI LANGKAH LANGKAH KEIMANAN.JALAN KAMI ADALAH JALAN YANG LURUS.DENGAN PANDUAN AL QURAN. BERBARIS TEGAK DI JALAN KEBENAR AN WAHAI TENTERA ALLAH.BERJANJILAH PADA KAMI WAHAI PARA SINGA PENJAGA TEMPAT TEMPAT SUCI.KITA AKAN TERUS MAJU DAN TIDAK AKAN BERALIH KERANA APA YANG KITA DAPATKAN.SAMPAI SAAT PERTEMPURAN SELESAI KITA KEMBALI SEBAGAI TENTERA YANG SENTIASA MENJAWAB SERUAN ALLAH.JUNDULLAH.

Anonymous said...

DAN SUATU HARI NANTI PASTILAH PULAU PINANG AKAN KEMBALI MENJADI MILIK MUSLIMIN (MELAYU).SEHINGGA SEMUA PENGORBANAN AKAN TETAP BERARTI.UNTUK MERAIH SYURGA RABBNYA DIA PUN RELA MENJADI SYAHID.KEPADA RABBNYA SELALU DIA TIDAK PERNAH BERALIH.

Anonymous said...

WAHAI PARA PEMUDA MUSLIMIN (MELAYU) BERTIUPLAH BAGAI ANGIN DEMI MEMBELA AGAMA DAN MARUAHMU.TOLONGLAH AGAMA DENGAN SENJATA KALIAN DAN BERTIUPLAH.BERANGKATLAH BERJIHAD DIMUKA BUMI DAN JANGANLAH MELEMAH.RUNTUHKANLAH BENTENG BENTENG ORANG ORANG KAFIR.

Anonymous said...

BANGKITLAH SAUDARAKU (MELAYU) TEMBAKLAH DENGAN SEGENAP KEKUATAN. HANCURKAN DAN MUSNAHKAN SETIAP PEMIMPIN KAFIR YANG TELAH MENINDAS KITA.FAJAR KEMENANGAN PASTI MENYINSING DAN GELAP PASTI BERLALU.SELAMANYA KITA MUSLIMIN (MELAYU) TIDAK PERNAH REDHA HIDUP DALAM KEHINAAN.BERPEGANG TEGUHLAH DENGAN PETUNJUK AL QURAN DAN BERSATULAH.MAKA KEMENANGAN PASTI TERWUJUD WAHAI UMATKU(MELAYU).DENGAN TEKAD YANG JUJUR KITA BERANGKAT KITA AKAN MEMUSNAHKAN BUMI MUSUH BERADA DAN MENCAPAI KEMENANGAN.

 
Blogger Templates