Social Icons

Pages

BULETIN 247

Wednesday, July 15, 2015

MACAM TAK PERCAYA, PENIAGA-PENIAGA DI PLAZA LOW YAT NAK BEKERJASAMA DENGAN PIHAK BERKUASA SELEPAS SALES MERUDUM!!!



Biasanya peniaga-peniaga di Plaza Low Yat akan menyaksikan peningkatan jualan beberapa hari sebelum sambutan Aidilfitri.

Walau bagaimanapun, pergaduhan pada hujung minggu telah memberi kesan sebaliknya terhadap perniagaan mereka.

Ketua Pemuda MCA Chong Sin Woon memberitahu pemberita bahawa peniaga berasa bimbang ekoran serbuan polis di plaza itu pada Selasa yang mengakibatkan penahanan beberapa pekerja.

"Semalam, kira-kira setengah tenaga pekerja tidak muncul untuk bekerja kerana takut ditangkap.

"Para peniaga sukar untuk menjalankan perniagaan mereka tanpa pekerja, mereka tidak berpuas hati dengan tindakan polis," katanya ketika melawat plaza itu, pada Rabu.

Chong berkata sebahagian daripada mereka yang ditahan tidak menjual telefon bimbit.

"Mereka menjual komputer dan produk IT lain; ada yang menjual kamera," katanya.

Beliau berkata peniaga bersedia untuk bekerjasama dengan pihak berkuasa tetapi meminta layanan yang adil diberikan.

"Mereka bukan penjenayah, mereka berada di sini untuk membantu siasatan. Bagi mereka, isu ini telah diselesaikan dan 90 peratus daripada kedai telah dibuka semula untuk perniagaan.

"Bagaimanapun, serbuan polis memberi gambaran bahawa isu ini masih berterusan dan pusat beli-belah itu adalah berbahaya.

"Selain mengalami kesan terhadap perniagaan, peniaga-peniaga masih perlu membayar bayaran sewa yang tinggi," kata Chong, menggesa pengurusan plaza untuk menyokong peniaga pada masa ini dan mempertimbangkan untuk mengurangkan atau melepaskan sewa selama sebulan. (SUMBER)


19 comments:

Anonymous said...

KASI BOIKOT LOW YAT.....TIPU PUNYA OLANG........

Naza said...

Itulah namanya bangsa cina. Turun support bila bab bisnes. Hang? Buat pa bila bangsa hang kena. Tulis blog komen ja pandai

Anonymous said...

Pegi mampus la dgn peniaga2 lowyat tu. Diorg ingat polis ni budak suruhan dia apa? Atau mmg betul sbb dari gaya cakap mcm polis ni bawah tapak kasut diorg? Kpd polis2 sekalian sila la jujur dan jgn la kena bela dgn tauke dan gengster cina. Tak segan dan malu ke usung kalimah Allah dan Muhammad pada lambang polis tapi dalam masa sama makan rasuah?

jentayu

Anonymous said...

teruskan boikot jangan berhenti di tengah jalan jangan lah menjadi bahan penipuan lg

Anonymous said...

padan muka..

Anonymous said...

jangan jadi bodoh sangat mcam tak tahu apa tujuan polis ke sana, tak kisah lah ah chong jual kamera atau jual computer atau nyonya jual burit,..ada bukti ada dalam kamera dan di anngp boleh menolong siasatan polis kena lah tahan mamat dan minah tu untuk maklumat..kalau tidak macam mana hakim nak jatuh kan hokum tanpa bukti bukti yang budak tu curi..macam mana pulak budak tu di tipu..bayar original dapat tak ori...patut ke...so for justice..all angle shall be investigated..and judgement base on facts..bukan lu apa bangsa wa apa bangsa,. sudah lama tipu tipu satu hali itu tipu olang tau juga ma, olang pun tak boleh tahaan...lu ugama pun tatak ajaa..tipu maa....

Anonymous said...


kalau cina boleh berpakat 1Malaysia boikot perniagaan org Melayu,

apa susah sangat ke org Melayu nak boikot perniagaan cina?

atau kesitu selalu nak tengok bodi amoi ...

Anonymous said...

Boleh gi mampus la. Harap bankrap cepat

Rizal Zainal said...

Selepas kes kt low yat tu , blh kt hmpir semua peniaga cina seluruh malaysia megalami penurunan sales yg teruk , semua peniaga cina rugi besar tahun ni ,

Anonymous said...

WEESSLAAHH WONG MELAYU PAS OJOO UUJAKKKEEE WAAEEEE WONG KAPIAQ KUUWEEE , DHEEE'EEEE WONG KAPIAQ KUUWEEE AREEKKK HAANNTEEMMIIII WONG MELAYU SAMPEI BENERRX2 MOODHAARR PASSKUUWEE DEEMEELLBOKKEEE JEEEROO KUBOORAN ,KOYOO BANJEEER GEDHEE SENG AGEKK WAAEEE LEEPASS ,YOOKKK KABEHH WONG MELAYU MELLLBUUU JEROOO SEEJEEEE PARRTEEE WAAAEEEE (UMNO+PAS)....................IZO INTRO (1)........ ,KAABEEHH WONG MELAYU ISLAM ORAKK KIROO MELAYU, JOWO ,BUGES,BOYAN,etc KERUNGUULAHH NAASEEHAATEKU KEEYEEE........NARUTO,DONT CRY(2)..........

Anonymous said...

Polis yang rasuah dan dilindungi Along ingat amanah yang diberi..jangan beri makan keluarga duit haram nanti porak peranda keturunan

Anonymous said...

Pegi mampus kau kena bayar sewa..merasa la pulak..kau tu dah kayaraya menipu pelanggan...harap biar sampai tutup bgn tu terus menerus..melayu2 ingat sikit bangsa komunis dah boleh buat apa mereka suka

Anonymous said...

Betul tu

Anonymous said...

About time.
Power buyer!! Telongkopkan depa.

Anonymous said...

Hang lak buat apa cai???

Anonymous said...

VERY GOOD KAFIRUN AND MUNAFIQUN EVIL WICKED CROOKED GANGSTA PROPAGANDA, GIVE 100% TRUE INFORMATION REPORTS TO THE PUBLIC AND THEN GIVE/PLUS (+) WITH 100% WRONGS INFORMATION REPORTS IN THE SAME CHAPTER OF THAT REPORTS TO MAKE THE MELAYU MUSLIMIN CROWD BECOME CHAOS, HATE EACH OTHERS, DESTROYING EACH OTHERS, DESTROYING CHARACTER OF THE MELAYU MUSLIMIN PEOPLE AND LASTLY THAT'S EVIL WICKED CROOKED BLOOD SUCKER GANGSTA CAN CANTROL THE MELAYU MUSLIMIN CROWD IN THE EVIL WAYS THEY WANT LIKE A SLAVE.MELAYU MUSLIMIN UMMAH ONLY TAKE THEIR KNOWLEDGE &INFORMATION FROM THEIR HOLY AL QURAN &AL SUNNAH NOT FROM ANY EVIL CROOKED GANGSTA OF KAFIRUN AND MUNAFIQUN...........................-MRS. QUEEN, WE ARE THE CHAMPIONS(5)-.............................................KUWEE KAFIR KARO MUNAFIQ KERJANEE AREKKK MUSNAHKEE WONG MELAYU ISLAM WAAEEE ORAKKK LAYAK AREKK NGOMONG PASAL UGOMO ISLAM............................................................

Anonymous said...

kasi boikot betul betul la tempat IT semua cina belaka, mereka ni penipu.....di imbi, lowyatt, digital mall pj dll... kalau terpaksa beli betol betol kena hati hati.

Experien terkena tipu beli cd software, balik kerumah baru sedar dapat cd kosong saja. Memang salah diri sendiri sbb tak test dulu bila beli, lagi pun CD software tu dalam bungkusan sekuriti, tak sangka cina tu menipu.
Moralnya test dulu barang dibeli - puas hati.

Experien kedua, install printer ink refillable, di tinggalkan sekejap je kat cina tu. Balik rumah je sedar sedar printer head rosak. suspek cina tu memang sengaja rosakkan printer head tu, sbb sebelum instal printer head memang ok je dan printer pun agak masih baru lagi dibeli..

Moralnya, kalau nak install apa-apa disitu kena tengok betul betul, jangan tinggalkan printer, laptop, hp kita walau sesaat pun.

Anonymous said...

Teruskan boikot...mmg dah berkesan.

Anonymous said...

Bukan boikot Low Yat sahaja tetapi juga peganglah kepada prinsip 'Buy Chinese Last' untuk selama-lamanya.

 
Blogger Templates