Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, September 17, 2015

BILA APEK PUAKA BERNAMA KIT SIANG NI NAK SEDAR DIRI GAMAKNYA... MAKIN TERUK DAH KENYANYUKAN DAN SIKAP PELUPANYA!!!Lim Kit Siang mendesak Perdana Menteri dan kabinetnya memohon maaf kepada rakyat Malaysia - atau lebih tepat lagi kepada Cina DAP - kerana 'tindakan tidak bertanggungjawab' membenarkan Himpunan Baju Merah 916 berlangsung pada 16 September 2015.

Menurutnya, kerana himpunan tersebut, lebih 1000 orang pekedai dan peniaga di Petaling Street terpaksa menutup kedai mereka kerana faktor keselamatan.

Menurut Lim Kit Siang juga, Associated Chinese Chambers of Commerce and Industry of Malaysia (ACCCIM) turut menyatakan tentangan terhadap himpunan tersebut kerana faktor perkauman dan telah meminta agar Perdana Menteri mengambil tindakan.

HARAMJADAH KE TIDAK SI APEK PUAKA yang sampai ke hari ni tidak pernah mahu mengaku bahawa dia adalah antara punca tragedi berdarah 13 Mei 1969 berlaku menerusi hasutan dan ceramah serta rapat umumnya sepanjang PRU-3?

Apakah BERSIH 1.0, BERSIH 2.0, BERSIH 3.0 dan BERSIH 4.0 mahupun Demonstrasi Anti-SYABAS, Demonstrasi Blackout 505, Demonstrasi Anti-GST dan pelbagai demonstrasi jalanan yang mana DAP terbabit secara aktif, tidak membuatkan banyak kedai atau aktiviti perniagaan tutup kedai?

Atau dia sekadar melihat dan mementingkan keadaan di Petaling Street? Bagaimana pula dengan perniagaan Melayu di Jalan Masjid India? Di Jalan Melayu, Jalan Tunku Abdul Rahman?

Bagaimana pula dengan demonstrasi HINDRAF yang berlangsung pada 25 November 2007 yang terang-terang dan jelas-jelas ianya adalah perkauman? Bukankah demonstrasi tersebut yang dianggarkan antara 5,000 sehingga 30,000 orang yang berkumpul di hadapan Menara Berkembar PETRONAS menyebabkan banyak kedai di sekitar Kuala Lumpur terutama sekali di Suria KLCC terpaksa ditutup kerana perhimpunan tersebut berkecenderungan mencetuskan keganasan sebagaimana yang telah dibuktikan oleh HINDRAF di Batu Caves sebelum itu? (RUJUK SINI)

Mengapa Lim Kit Siang tidak mengeluarkan kenyataan yang serupa, bahkan dia memberikan sokongan penuh dan berkata, POLIS HARUS MENGHORMATI hak-hak manusia rakyat Malaysia untuk berdemonstrasi secara aman.

"Polis perlu berhenti daripada bersikap berlebih-lebihan, membubarkan semua bentuk sekatan jalanraya yang telah menyebabkan kesesakan teruk di Kuala Lumpur dan Lembah Kelang selain mengeluarkan permit untuk demonstrasi HINDRAF."

Jadi, dia menyokong kuat protes berasaskan perkauman seperti HINDRAF termasuklah demonstrasi-demonstrasi lain seperti siri BERSIH yang amat mengganggu aktiviti perniagaan di Kuala Lumpur.

Kenapa dalam hal Himpunan Baju Merah 916, tiba-tiba pula dia jadi HARAMJADAH yang cuba berlagak baik dan zuhud? Masa dia berceramah dengan penuh semangat sampai terkeluar-keluar anak tekak dalam demonstrasi BERSIH, tak ada pula dia bercakap tentang keburukan demonstrasi jalanan yang menjahanamkan dan membuatkan operasi perniagaan tutup?

Adakah kalau Melayu tutup perniagaan kerana demonstrasi, tak mengapa bagi Kit Siang, tetapi kalau Cina-Cina DAP Petaling Street terpaksa tutup kedai sebab takut rugi, maka ia adalah satu dosa besar yang memerlukan Perdana Menteri dan Kabinet serta keseluruhan Melayu mencium tapak kakinya sebagai tanda permohonan maaf?

Tak kena namanya HARAMJADAH PERANGAI sebegini?

Orang lain buat tak boleh, dia buat boleh!!!

Dah tua ganyut dah pun, tapi perangai HARAMJADAHNYA bukan makin berkurangan, tetapi semakin melampau-lampau!


6 comments:

Anonymous said...

Laaa, apa yg nak diherankan pun.
Kan ke PUAKA DAPIG yg bercakap tu !
PUAKA mesti tidak puas hati selagi kemahuan dan keinginan dia tidak tercapai ...

kohlberg steven said...

bila la nak mampos apek tua ni...kalau dah mampozzz aman la sikit Malaysia nih....ptuiiihhh !!! mulut dan hati busuk macam bau bangkai BABI.....

Anonymous said...

Kalau di Indinesia dan Thailand rasanya orang macam ni tinggal sejarah dah.

Anonymous said...

Apek Kit Siang ni bapak segala masalah perkauman di Malaysia. Kena kat bangsa dia bising macam babi gila. Masa kena kat orang lain senyap macam tak ada masalah pun. Cibai.

Anonymous said...

BABI LA LUUUUUUU...

Anonymous said...

Maaf kepala butuh lancau kulup. Inilah cina yang paling sial yang tidak tahu lagi bila nak mampus.

 
Blogger Templates