Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, September 8, 2015

GUNA ANJING DI TESCO UNTUK PROVOKASI MELAYU-ISLAM?Beberapa hari sudah, viral sekeping gambar yang menunjukkan seorang wanita Cina membawa seekor anjing di dalam troli TESCO di Plentong, Johor Bahru. Anjingnya telah terkencing dan sehari kemudian, AJK Masjid Plentong, bergotong royong menyamak semua troli dan lantai TESCO.

Hari ini, sekeping gambar lagi menjadi viral. Kali ini melibatkan TESCO Ampang apabila seorang lelaki Cina dilihat membawa seekor anjing di dalam troli TESCO dengan seorang pengawal keselamatan berbangsa Nepal yang besar kemungkinan tidak peduli pun tentang larangan membawa haiwan peliharaan apatah lagi anjing ke dalam pusat membeli belah itu.

Persoalannya, adakah ini disengajakan?


Adakah sebab ianya melibatkan TESCO yang merupakan syarikat kerjasama antara Sime Darby dengan Tesco Plcyang merupakan salah sebuah GLC Kerajaan, atau untuk memberikan petunjuk bahawa Sime Darby dan kerajaan Malaysia tidak lagi berkuasa kerana saham-saham Tesco yang dimiliki oleh Sime Darby bakal dijual kepada sebuah syarikat hypermarket dari Jepun?

Atau sebenarnya perbuatan ini sebenarnya bertujuan untuk mencabar orang Islam dan Melayu yang gemar membeli-belah di Tesco sekaligus melakukan sabotaj kepada syarikat yang masih merupakan sebahagian daripada entiti kerajaan itu?

Atau mereka ini sebenarnya telah 'diarahkan' untuk mencabar dan memprovokasi orang Melayu yang bakal berhimpun pada 10 dan 16 September nanti di kawasan utama aktiviti perniagaan Cina di Kuala Lumpur iaitu Bukit Bintang dan Petaling Street?... SAMBUNG BACAAN DI BULETIN 247


5 comments:

Anonymous said...

Ini protokol sabotaj...mcm dah plan..

Anonymous said...

Hari tu, Cina potong kereta saya kat traffic light. Saya baling jer apa2 benda yg ada dlm kereta kena kereta dia. Lepas kejadian tu, tak ada dah kejadian overtake kat jalanraya dalam kawasan perumahan tu. Cina ni tak tau bahasa lembut. Dia faham bahsa kasar je sbb dia asal keturunan gasar, orang bukit.

Anonymous said...

Byk lgi tpt boleh shopping. Mudah je jgn gi sana. Since malays yg ramai jdi pelanggan tesco kesan ttp ade. Bawa sgt la anjing tu. Islam tk kan ke sana.

Anonymous said...

tu la pemimpin dulu tak fikir panjang dengan mudahnya memberi kerakyatan kepada pendatang bawaan penjajah.

Anonymous said...

Apa susah, kita bawa la ayam ke, burung ke ...

 
Blogger Templates