Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, September 14, 2015

LIM KIT SIANG DAN TEO NIE CHING MARAH BILA MELAYU KOTA BHARU BAKAR PATUNG LIM KIT SIANG DAN ANAKNYA, GUAN ENG!!!


Masa Cina-Cina DAP menghina Najib Abdul Razak dengan upacara kematian dan wajah Najib Abdul Razak pada duit 'BANK NOTE OF HELL' selain upcara menyambut kematian Najib yang dilakukan oleh Demonstrasi BERSIH 4.0 pada 29 dan 30 Ogos lalu, bukan main suka lagi Lim Kit Siang. Teo Nie Ching sendiri pun, tidak mengeluarkan sebarang ulasan.

Malah semasa Cina-Cina DAP memijak gambar Najib dan Hadi Awang, mereka menganggap, laporan polis yang dibuat oleh UMNO dan PAS adalah bersifat mengada-ngada.

Tetapi semalam, apabila Melayu Kota Bharu, Kelantan membakar dua buah patung yang dikenakan wajah Lim Kit Siang dan anak lelakinya, Guan Eng, serta-merta mendatangkan respons negatif daripada Lim Kit Siang sendiri dan Teo Nie Ching.

Kata Lim Kit Siang, tindakan tersebut adalah SALAH NAJIB menerusi bekas SETPOLnya, Fatmi Salleh. Tindakan sebegitu telah meruncingkan lagi hubungan antara kaum terutama Cina-Melayu di negara ini. Malah Lim Kit Siang juga, upacara tersebut telah menghina agama Toaisme. (RUJUK SINI)

Agak menarik apabila Lim Kit Siang masih cuba untuk menegakkan benang basah dengan mengaitkan upacara pembakaran patungnya bersama-sama patung anak lelakinya dengan tragedi berdarah 13 Mei 1969. Dia masih bercakap dan enggan mengakui yang dia sememangnya terlibat secara langsung dengan tragedi tersebut sekalipun, dia menafikan keberadaannya di Kuala Lumpur atau di Pulau Pinang pada hari tercetusnya tragedi berkenaan.

Perlu diingat, tragedi 13 Mei 1969, tidak bermula pada 10 Mei 1969 iaitu pada hari keputusan PRU-3 diumumkan. Keputusan PRU-3 belum pun diumumkan dan belum pun dirayakan oleh DAP, PPP dan GERAKAN kerana menang besar dan menguasai semua kerusi Bandaraya Kuala Lumpur, ketika Lim Kit Siang sudah pun 'lari' ke Melaka, Johor Bahru dan kemudian ke Kuching dan Kota Kinabalu.

Sebaliknya masalah 13 Mei 1969 bermula empat tahun sebelum itu. Iaitu ketika DAP diwujudkan selepas pendaftaran sebagai PAP tidak dibenarkan oleh Pendaftaran Pertubuhan. DAP ketika diwujudkan, telah menzahirkan keinginan mereka menentang Perlembagaan Persekutuan.

Sepanjang tempoh berkempen selama 21 hari sehingga 10 Mei 1969, pelbagai isu hangat dibangkitkan oleh Lim Kit Siang. Antara isu besar yang menjadi kegemarannya ialah MALAYSIAN MALAYSIA dengan Melayu dan Islam menjadi isu yang dibangkitkan untuk mendapatkan undi kaum Cina dan India.

Mengapa Lim Kit Siang tidak pernah bercakap tentang 21 hari sebelum 10, 11, 12 dan 13 Mei? Tentang hasutan dalam kempen-kempen dan rapat-rapat umumnya sebelum hari pembuangan undi pada 10 Mei 1969?

Lagi mahu tipu... memang jenis BANGSAT tak sedar diri yang kuat menipu demi kepentingan dirinya!!!

Teo Nie Ching pula menyifatkan upacara pembakaran patung-patung itu sebagai tidak beradab dan tidak bertamadun. (BACA DI SINI)

Kena kat pemimpin DAP, semuanya tidak bertamadun tetapi apa yang Cina-Cina DAP lakukan kepada Najib Abdul Razak, bahkan Nga Kor Ming hampir setiap hari memperolok-olokkan Najib, Melayu, Islam dan pentadbiran negara ini, boleh pula dianggap sebagai HERO dan PERJUANGAN.

Kalau bab orang, memang pandai mereka bercakap. Macam contoh BERSIH 4.0 dan Himpunan Baju Merah la... bila BERSIH 4.0 buat demonstrasi, itu adalah perjuangan dan mereka yang terbabit adalah HERO RAKYAT MALAYSIA, tetapi apabila Himpunan Baju Merah, Melayu-Melayu yang akan hadir adalah pengkhianat yang cuba mengacau ketenteraman!

Belum pun berkuasa penuh lagi. Belum pun dapat sepertiga kerusi Parlimen pun... tapi lagak puak-puak Cina DAP ini sangat biadap!!!


9 comments:

Anonymous said...

Apa yg nak diherankan sgt...ketua negara yg kita ada skang ni kan Pondan..penakut...dia cuma berani pd org yg nak menyiasat kes 1mdb dgn 2.6bil dia tu....
AG kena buang...buang No Sir dari, ambik Yes Sir masuk kabinet...PAC disuap jwtn timb menteri...Task force kena bubar dgn harassing the SPRM team...
1mdb pun x serah penyata kewangan lengkap pun dok buat senyap jer...xde kecoh..
Rasionalisasi plan...bunyi jer canggih...setakat jual asset dan tanah utk balance financial report, budak x lulus SPM pun bole buat...aparaa..

Anonymous said...

Cnapek DAPig memang sial dan bapak segala sial adalah lim kit siang!

Dia la yang menanam sifat2 perkauman cinapek2 di Malaysia. Sudah tiba masanya kita TUTUP semua sjkc dan paksa cinapek2 menghormati bangsa lain di Semenanjung dan Sabah Sarawak.

Sifat kurang ajar dan biadap tiada tempat di Negara yang pelbagai bangsa seperti Malaysia!

Lim kit siang adalah cinapek cilaka!

Anonymous said...

kalau dah tahu nak jadi kecoh apa pasai pasuakn keselamatan biar saja
bukan kah risikan banyak
melayu mana yang selalu duk laungkan 13 mi
habok pun tarak
ramai melayu yang makan mi china

Anonymous said...

Kalau Lim Kit Sial dan To'kong Lim Guan Eng kena bakar betul-betul, lagi saya suka.

Anonymous said...

Pukul habis-habisan itu puak DAPigs

Anonymous said...

Dap memang babi

Anonymous said...

apa nak buat...orang melayu suka maruah mereka digadai dan di perolokkan.....heheheheh......kena hina sengan bangsa lain pun xpa yang penting poket masuk....hahahahahahha

Anonymous said...

wassalm. Eden tergolak bilo baca article diatas. Tau pulo dimelatah ya? Bilo buet ket oran Melayu tak po bilo kono dongan LGE/LKS hoo molonting. Apo dio ingat dio tuhan ko? This is what the English provarb says "the kettle calling the pot black"_ sorry the other way round "the pot calling the kettle black" atau oran Melayu kato "ludah kelangit kono muko sondiri.

Anonymous said...

Dulu ada buat patung najib disuap kangkung. Tu pun biadap sgt..

 
Blogger Templates