Social Icons

Pages

BULETIN 247

Saturday, October 17, 2015

SULTAN JOHOR CAPAI IMPIAN MEMILIKI TRAK 'MACK' TERMAHAL DUNIA!!!MELBOURNE - AUSTRALIA. Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mencapai impiannya memiliki trak 'Mack' termahal di dunia, pada majlis penyerahan yang diadakan di King George Square di pusat perniagaan Brisbane hari ini.

Trak mewah yang mengambil masa setahun untuk disiapkan di ibu pejabat pengeluar Wacol, di barat daya Brisbane.

Menurut laporan ABC News, trak itu memiliki beberapa keistimewaan termasuk enam kamera litar tertutup, dua set televisyen berskrin rata, ruang dapur, barbeku, katil kelamin dan kerusi bersulamkan 72,000 jahitan benang emas.

Ia juga mempunyai perhiasan hud harimau bersadur emas.

"Ini impian beta," titah baginda mengenai trak mewah itu.

Harga trak itu dirahsiakan, tetapi harganya kini dipercayai lebih mahal berbanding sebelum ini yang bernilai A$481,000 kerana ditempah khas.

Baginda gembira dengan hasil akhir trak itu.

"Beta sentiasa menghargai kemahiran kejuruteraan Australia dan mengumpul beberapa kereta Holden sejak beberapa tahun lepas.

"Beta tidak sabar untuk mempamerkan hasil buatan ini kepada rakyat Johor sebaik sahaja trak mewah ini dibawa masuk," titah baginda.

Sultan juga menitahkan trak mewah itu menunda bot berkuasa tinggi baginda ke seluruh negeri dengan lokasi pertama pemanduan pada acara larian amal hujung bulan ini. - Bernama


4 comments:

Anonymous said...

Apabila pemimpin bermewah-mewah sedangkn rakyat jelata terus dihimpit kesusahan maka tunggulah bala yg pasti dtg

Anonymous said...

kalau rosmah tu....teruk kena caci.

Anonymous said...

kayo2.. rakyat telan air liur je la..

Anonymous said...

mana macai macai DAPigs, hah apalagi komen ler cepat?

 
Blogger Templates