Social Icons

Pages

BULETIN 247

Sunday, March 6, 2016

U-TURN MUKHRIZ, U-TURN!!! TUNJUKKAN AURA KEINTELEKTUANMU YANG POYO SELAMA INI!!!


Mukhriz Mahathir yang kehilangan jawatan Menteri Besar Kedah dan bakal dilempar keluar dari UMNO, sekaligus menyenyapkan terus kerjaya politiknya, sekarang ini dilihat bertungkus-lumus untuk 'memperbetulkan' semula masalah yang diciptanya sendiri.

Dia adalah salah seorang daripada penandatangani Deklarasi Anti-Najib yang diketuai oleh bapanya, Dr. Mahathir bersama-sama barisan pembangkang dan NGO pembangkang yang selama ini dicop oleh bapanya sendiri sebagai pengacau dan penjahanam negara.

Barangkali sedar tentang bahaya yang sedang menimpanya, Mukhriz yang sudah tidak mampu berpatah balik terpaksa melakukan sesuatu yang lebih drastik.

Pemecatannya daripada jawatan Menteri Besar Kedah telah dijadikan alasan untuk menentang Najib Abdul Razak dan melabelkan Najib Abdul Razak sebagai Perdana Menteri yang telah menjahanamkan Malaysia walaupun hakikatnya, perlantikannya sebagai Menteri Besar Kedah dibuat oleh Najib sendiri.

Kehilangan jawatan selaku Menteri Besar Kedah barangkali terlalu berat untuk Mukhriz Mahathir sehingga menghilangkan kewarasannya.

Menurut Mukhriz, persekongkolan dia, bapanya, Muhyiddin Yassin, Shafie Apdal serta beberapa orang sespesiesnya yang lain yang mendapat banyak manfaat daripada UMNO adalah hanya untuk menendang Najib Abdul Razak turun dari jawatan Perdana Menteri Malaysia dan menyelamatkan Malaysia, tetapi mengekalkan UMNO dan Barisan Nasional sebagai Kerajaan yang memerintah.

Apa bodoh sangatkah anak Mahathir ini?

Semenjak bila pula DAP, PKR, PAN dan NGO-NGO yang tidak pernah menghargai segala usaha UMNO-BN, mahu membantu UMNO-BN mengekalkan kuasa tetapi menendang Najib Abdul Razak?

Tendang Najib Abdul Razak yang merupakan Presiden UMNO dan dipilih sebagai Perdana Menteri oleh komponen Barisan Nasional setelah BN menang majoriti di Parlimen, bermakna menghapuskan UMNO-BN dari kuasa. Sekaligus menyerahkan kuasa kepada Pakatan DAP-PKR-PAN-PAKATUN.

Benda sebegitu pun, Mukhriz masih nak menipu juga?

Memang tepatlah tindakan yang diambil oleh UMNO Kedah menolak kepimpinannya kerana Mukhriz memang tidak sepintar seperti yang digambarkan oleh para penyokong dan pengkagum bapanya.

Difahamkan sekarang ini, Mukhriz sedang mengumpulkan kekuatan dengan persekongkolan dengan Ketua-Ketua Cawangan UMNO Kedah, sesuatu yang tidak pernah dilakukannya sebelum ini sepanjang dia bergelar Menteri Besar Kedah. Lebih malang lagi, persekongkolan kali ini melibatkan kolaborasi dengan PKR dan DAP kerana selain menentang Najib Abdul Razak, Mukhriz juga mahu membuktikan bahawa tanpa dia sebagai Menteri Besar Kedah, UMNO Kedah akan hancur.

Dan kehancuran tersebut dilakukan dari dalam.

Perkembangan yang dilihat amat menarik walaupun tiada dokumen untuk membuktikannya melainkan group WhatsApp gabungan Ketua-Ketua Cawangan Pro-Mukhriz di Kedah yang sedang bekerja 'keras' untuk tujuan tersebut.... TERUSKAN BACAAN DI BULETIN 247


5 comments:

Anonymous said...

Ingatkn si botak nih cerdik.. Tapi baghal. Mmg patut x layak jadi mb.

juragan 69 said...

Kah kah kah bhai sapa yg bodoh utk mngajak org lain ikut bodoh..anwar ibrahim dipecat dari jawatan tpm nk tnya lu yg ganti dia mp dap mana???pak lah dipaksarela utk letak jawatan sbgi pm..najib ni dari pkr ke atau dari pas atau spesis melayu terakhir dari dap...klu entry mmbodohkn 'org',lu jgn tnjuk sngt yg lu trmasuk dlm golongan 'org' yg diperbodohkn...smpan sikit kebodohan tu utk anak cucu nilaikn...hmmm

Anonymous said...

Kerja pembangkang mmg nak hancurkan BN dr dulu. Tak payah buat deklarasipun tak apa. ini ibarat menjahanamkan masa depan dia sendiri dgn tunduk dgn DAP. Memalukan bangsa melayu!

Anonymous said...

Org melayu mmg mudah mkn cucuk jarum....amat menyedihkan.

Anonymous said...

Reply pun reply pun bodoh

 
Blogger Templates