Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, March 29, 2016

WARGANEGARA CHINA PALING BANYAK DAPAT KEWARGANEGARAAN MALAYSIA BERBANDING INDONESIA!!! SENYUM LEBAR GUAN ENG-DAP!!!Warganegara China paling banyak menerima Sijil Warganegara sejak negara merdeka sehingga 31 Januari lepas, menurut Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Perkara itu didedahkan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) menjawab soalan Idris Ahmad (PAS-Bukit Gantang) mengenai jumlah warga asing yang diberi status kerakyatan Malaysia sejak negara merdeka mengikut negara asal serta bilangan mereka yang telah ditarik balik kerakyatan.


Dalam jawapan, beliau mendedahkan jumlah keseluruhan Sijil Warganegara yang dikeluarkan kepada warga asing sejak negara merdeka hingga 31 Januari lepas ialah 688,766.

“Rakyat tiga negara asal yang merekodkan jumlah penerima Sijil Warganegara tertinggi adalah China (69,904), Indonesia (38,024) dan India (19,301),” petik kata KDN memberi pecahan.

Menurut kementerian itu, jumlah warganegara Malaysia yang dilucutkan kerakyatan mereka bagi tempoh sama adalah 10,828 orang. - FMT


1 comment:

Anonymous said...

Ini yg membuat aku meluat dgn kdn...kena suap?

 
Blogger Templates