Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, April 14, 2016

INI RUPANYA ORANG YANG DIDAKWA MEMPUKIMAKKAN DAN MEMBABIKAN KETUA MENTERI SARAWAK DAN KATA TWEETERNYA TELAH DIPALSUKAN!!!
PKR suatu masa dahulu, mendabik dada kononnya mereka memperjuangkan kuasa autonomi negeri Sarawak. Dijaja-jaja ke serata Sarawak kononnya, Sarawak tidak mempunyai kuasa autonomi di bawah pentadbiran Putrajaya. PKR menggambarkan Sarawak mempunyai pemerintahan sendiri dan berkuasa dalam segala hal.

Namun tanpa mengambil kira hak autonomi yang ada pada Sarawak, PKR akhirnya melalak-lalak apabila para pemimpin mereka, ramai yang dihalang memasuki Sarawak.

Mangsa terbaharu daripada kejahilan PKR adalah Timbalan Ketua AMK, Afif Bahardin dihalang daripada memasuki Sarawak.

Berita tersebut menyebabkan salah seorang penyokong PKR yang buta kayu dan jahil ilmu, mengutuk keras Kerajaan Negeri Sarawak, khususnya Ketua Menteri Sarawak, Adenan Satem.


Ahli PKR itu, Saifuddin Shafi bukan sahaja menghamun, tetapi juga mencerca dan menghina Adenan Satem.

"Adenan Satem, simpanlah negeri kau dalam poket. Nanti bila mati, bawalah imej sebagai seorang tua bodoh yang penuh ketakutan dalam menghadapi kebenaran dan demokrasi. Shame on you bloody old man!”

Tidak cukup dengan itu, satu Tweet yang lain pula, memaparkan sikap biadap Saifuddin Shafi apabila dia mencarut-carutkan Ketua Menteri Sarawak dengan perkataan PUKIMAK dan BABI. Malah dia turut mengancam dan mengugut keselamatan Adenan Satem apabila dia tiba di Sarawak nanti.

Mengulas tentang Tweeter tersebut, beberapa orang pemimpin kanan BN Sarawak menyatakan, printscreen yang beredar menerusi WhatsApp itu menunjukkan sikap sebenar PKR dan parti pembangkang.

"Inilah sebabnya, mengapa kita tidak mahu orang seperti ini berada di Sarawak."

Selepas Tweet tersebut menjadi viral, Saifuddin mendakwa menerusi Facebook bahawa kesemua tweet tersebut adalah paling dan mendakwa, dia tidak pernah menggunakan perkataan-perkataan seperti itu mahupun gaya tulisan sebegitu.

COPY PASTE: BULETIN 247

NOTA: Difahamkan, Saifuddin Shafi adalah Pegawai Khas kepada Amiruddin Shari, EXCO Kerajaan Negeri Selangor.


2 comments:

Anonymous said...

shaifudin shah mohamad kau pun bolih bawak mampos pkr ko masuk kubor. nanti malaikat tanya marobbuka...ko jawab mana patut. kalau ditanya lagi...sape saudara kamu. ko cakaplah lim kit siang ke..lim guan eng ke.

Anonymous said...

Oleh itu tindakan mengharamkn dia masuk srwak.. Adalah/sangat TEPAT. mereka adalah virus!!!!

 
Blogger Templates