Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, September 5, 2016

EEEEIIIII TAKUTNYA BILA MAHATHIR BUAT KEJUTAN SOKONG ANWAR DI MAHKAMAH!!!!Eiiii takutnya...

Eiiii gentarnya....

Eiii menggeletarnya....

Betullah kata-katanya sendiri, dalam politik, musuh tidak akan kekal sebagai musuh. Kawan tidak akan kekal sebagai kawan. Tetapi tidak mustahil, demi politik, dengan musuh pun boleh berkawan.

Sokongan yang diberikan oleh Mahathir kepada Anwar Ibrahim sememangnya sudah dijangka dari awal lagi apabila Mahathir memerlukan penyokong-penyokong Anwar Ibrahim untuk memudahkan rancangannya. Bagaimanapun, pentaksub-pentaksub Mahathir seringkali menolak andaian tersebut dengan kata mereka, Mahathir sentiasa berjuang atas kebenaran.
Kini kita menunggu masa, adakah Mahathir akan mengatakan kes liwat yang dihadapi oleh Anwar Ibrahim sebenarnya hanyalah rancangannya semata-mata?

Siapa pula yang telah mati akan dipersalahkan oleh Mahathir kali ini?Atau barangkali juga, Mahathir sebenarnya sedang membuang tebiat dan sedang cuba mencuci segala kesalahannya dengan menjilat-jilat kembali kahak dan ludahnya sebelum ini?

Bagaimana pula dengan kaum penyokong Anwar Ibrahim, dengan kotak-kotak bukti, dengan demonstrasi-demonstrasi jalanan besar-besaran pada hampir setiap minggu tahun 1999 dahulu menuntut agar Mahathir dibicarakan kerana salahguna kuasa dan mendesak agar dia melepaskan jawatan Perdana Menteri kerana telah merosakkan ekonomi negara ini?

Adakah kali ini, para penyokong Anwar Ibrahim akan segera melupakan ikrar-ikrar mereka yang berapi-api kerana Mahathir telah bersalaman dengan Anwar Ibrahim?

Kita tonton drama seterusnya...

Yang pasti, ianya tidak mengejutkan langsung untuk Mahathir melawat atau membela Anwar Ibrahim sekalipun kerana keterdesakan dan panik boleh membuatkan dia akan menggapai apa-apa sahaja, termasuklah TAHI TERAPUNG DI PERMUKAAN AIR. Yang penting dia tidak lemas!


9 comments:

Anonymous said...

sumbat je 2 ekor
ni dlm 1kandang

Anonymous said...

Dasar pengkhianat mmme dasatt.... barua penjajah bole jilat ..ludah ...muntah kahak hijau.. telan balik.. demi kroni.. anak beranak.. dan tuan penjajah... banyak perangai ni dari Utara Kedah lama... dendam.. irihati ... fitnah jijik bukan dosa lagi tapi seni berkemungkinan...

Anonymous said...

TUN cuma rakyat biasa sekarang jadi kenapa nak takot!!!???

Berhentilah buat Statement yang lebih menakutkan!!

Anonymous said...

EEEeee Takutnya Blogger ini tengok TUN berjumpa Anwar!!!

Lebih takot lagi Khazanah Rakyat kena Sakao oleh Penyamun Tersohor aka Lanun Bugis di Dunia!!!

Anonymous said...

Strategi peperangan!!!

A Temporary truce to face the Most Notorious Pirate of the World aka Lanun Bugis!!!

Anonymous said...

Apa je yg mamak kerala tak sanggup buat demi anak manja kesayangannya?
Demi kepentingan kroni2 dan keluarga, jilat balik ludah hijau pekat tu..

Anonymous said...

Lakonan apa plk ni..tun...

Ted Manoff said...

Dua dua keturunan Anne India mari..yenna dey tambi..nalla warchaq

Anonymous said...

Hanya Allah yg mengetahui segalanya. Kalau berbuat baik, alhamdulillah

 
Blogger Templates